logo
14 MART 2026


"Galatasaray'a oğlunu önermiştir"

Türkiye'de Lucescu'ya en yakın isim olan Süreyya Ertuğrul, Romen teknik adamın geleceğiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı

29.03.2016 00:00:00
Radyospor'a konuşan Ertuğrul, ''Lucescu'yu PSG istiyor net bilgi. İtalya ve İngiltere'den teklifler alıyor. Galatasaray kendisiyle görüşmüş olabilir. Ama bu görüşme nezaket görüşmesidir. Lucescu lig bitmeden kimseyle transfer görüşmesi yapmaz'' dedi.

GALATASARAY'A OĞLUNU ÖNERMİŞTİR 
Ertuğrul, "Lucescu, Türkiye'ye gelirse tercihi İstanbul takımları olur. Galatasaray bu yüzden şanslı. Fakat Galatasaray'ın bulunduğu duruma bakılırsa Lucescu'nın geleceğini düşünmüyorum. 1 yıl Avrupa kupalarına gidemeyecek. Ekonomik olarak kısıtlamalar var. Lucescu transfer yapmak isteyecek. Avrupa'da kupa alabilecek bir projeyle gelmek istiyor. Galatasaray iyi pazarlama yapmalı. Çok forma satmalı ve sponsorluklar bulmalı. Bence bu görüşmede Lucescu, Galatasaray'a oğlu Razvan'ı önermiştir. O da iyi bir teknik direktör. Üstelik 45 yaşında. Doğruyu söylemek gerekirse Lucescu, oğlunu önermiştir'' şeklinde konuştu.

2 YIL DAHA ÇALIŞACAK. TÜRKİYE DAHA YAKIN SEÇENEK
Tecrübeli teknik adamın İngiltere, İtalya ve Fransa'dan teklif almasına karşın Türkiye'yi tercih edebileceğini belirten Ertuğrul, '' 2 sene daha teknik direktörlük yapacak ve sonra bırakacak. Romanya, Türkiye'ye çok yakın olduğu için diğer Avrupa ülkelerinden ziyade Türkiye'yi tercih edebilir. Hala Fenerbahçe'yi de çalıştırıp, Galatasaray ve Beşiktaş'tan sonra onları da şampiyon yapma hevesi var. Ama Fenerbahçe'den teklif gelmezse Beşiktaş ve Galatasaray'la görüşebilir'' dedi. 

Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlık Seçiminde Aykutalp Derkan 554 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi

14.03.2026 18:08:00 / Güncelleme: 14.03.2026 18:11:33
İHA
Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi
Galatasaray'da Divan Kurulu Başkanlığına Aykutalp Derkan seçildi
Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlık Seçimi Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirildi. 18 Haziran 2021'deki seçimden bu yana Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Aykutalp Derkan, yeniden başkan seçildi.

Seçim Divan Kurulu Başkanlığını Ekmel Ünlüsan üstlenirken Sedat Bozanoğlu ise seçim divanı başkan vekili oldu.

İki adaylı gerçekleşen seçimde 10 sandıkta oy kullanımı yapıldı ve 1083 divan üyesi oy kullandı. 554 oy alan Aykutalp Derkan, yeniden Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı seçildi. Diğer başkan adayı Cengiz Ergani de 528 oy aldı.



Divan Kurulu heyeti şu şekilde oluştu:

Başkan
A. Aykutalp Derkan (6833)

Başkan Yardımcıları
Sonay Kale (9001)
Yalçın Kaya (6904)

Yazmanlar
Ali Tüzmen (8377)
Ayşe Esra Arslan (9303)İHA

Kocaelispor uzatmalarda yediği penaltı golü ile devrildi

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, deplasmanda Kocaelispor'u 2-1 yendi

14.03.2026 17:26:00 / Güncelleme: 14.03.2026 17:30:13
AA
Kocaelispor uzatmalarda yediği penaltı golü ile devrildi
Kocaelispor uzatmalarda yediği penaltı golü ile devrildi
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, deplasmanda Kocaelispor'u 2-1 yendi.

2. dakikada Berkan Kutlu'nun ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Gökhan Değirmenci direk dibinden topu kornere çeldi.

23. dakikada Tayfur Bingöl, Ahmet Oğuz'un ortasına gelişine vurdu. Kaleci Bahadır Güngördü topu direk dibinden kornere gönderdi.

İkinci yarı



59. dakikada Kocaelispor öne geçti. Smolcic'in savunmanın arkasına attığı uzun pasta ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Serdar Dursun, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

74. dakikada Melih İbrahimoğlu, ceza sahasına ortasını yaptı. Muleka'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

86. dakikada Konyaspor beraberliği sağladı. Bardhi'nin yaptığı ortaya ceza sahası içinde gelişine vuran Kramer, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

90+1. dakikada konuk ekip penaltı kazandı. Ceza sahasında Smolcic'in topa eliyle müdahale ettiğini belirleyen maçın hakemi Cihan Aydın, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Muleka, topu filelere yolladı: 1-2.

TÜMOSAN Konyaspor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Öte yandan, hakemin penaltı kararına itiraz eden Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, kırmızı kart gördü. İnan, bunun üzerine tepki olarak yedek kulübesindeki oyuncular ve teknik heyetle birlikte soyunma odasına gitti.

Maçtan notlar

Kocaelispor'da 100. maçına çıkan kaleci Gökhan Değirmenci için maç öncesi plaket töreni düzenlendi.

Kulüp başkanı Recep Durul, Gökhan Değirmenci ile birlikte kulübün 100 maç barajını 41 yıl önce aşan Erhan Arslan ve 26 yıl önce bu rakama ulaşan Dumitru Stingaciu'ya plaket verdi.

Gençlerbirliği ile Beşiktaş 96. randevuda

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında yarın deplasmanda karşılaşacağı Gençlerbirliği ile 96. kez rakip olacak

14.03.2026 14:31:00
İhlas Haber Ajansı
Gençlerbirliği ile Beşiktaş 96. randevuda
Gençlerbirliği ile Beşiktaş 96. randevuda
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında yarın deplasmanda karşılaşacağı Gençlerbirliği ile 96. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Eryaman Stadyumu'nda Gençlerbirliği ile kozlarını paylaşacak. Ligde siyah-beyazlılar, 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet sonucu topladığı 46 puanla 4. sırada bulunuyor. Kırmızı-siyahlılar ise 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 12 mağlubiyetle aldığı 25 puanla 12. sırada yer alıyor.

Ligde 96. randevu



Beşiktaş ile Gençlerbirliği, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 95 kez rakip oldu. Siyah-beyazlılar, bu maçların 54'ünde galip gelmeyi başarırken, kırmızı-siyahlılar ise 10 maçta kazanan taraf oldu. 31 müsabaka da beraberlikle sonuçlandı. Kartal attığı 154 gole karşılık kalesinde 66 gol gördü.

Deplasmanda 10 maçtır kaybetmiyor

Beşiktaş, bu sezon oynadığı 12 deplasman müsabakasında 2 kez yenilirken son 10 deplasman mücadelesinde mağlubiyet yaşamadı. Ligde en son 19 Eylül 2025 tarihinde Göztepe'ye deplasmanda 3-0 kaybeden siyah-beyazlı takım, o günden itibaren oynadığ10 deplasman maçında 6 galibiyet, 4 beraberlik yaşadı. Bu süreçte; Kayserispor, Konyaspor, Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Başakşehir ve Kocaelispor deplasmanlarında galip gelen Kartal, Galatasaray, Kasımpaşa, Trabzonspor ve Eyüpspor ile de berabere kaldı.

Beşiktaş'ta 2 eksik

Beşiktaş'ta Gençlerbirliği maçı öncesi 2 oyuncunun forma giymesi beklenmiyor. Adale yırtığı bulunan El Bilal Toure ile tendonunda yırtık tespit edilen Emirhan Topçu, sakatlıklarını atlatarak takımla birlikte çalışmalara başladı. Fakat bu oyuncuların Ankara ekibi karşısında forma giymesi beklenmiyor.
Siyah-beyazlılarda Salih Uçan ile Emirhan Topçu kart sınırında bulunan oyuncular. Salih Uçan, Gençlerbirliği'ne karşı yarınki maçta kart görmesi durumunda ligde bir sonraki hafta oynanacak Kasımpaşa mücadelesinde forma giyemeyecek.

Yasin Kol yönetecek

Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasında oynanacak müsabakayı hakem Yasin Kol yönetecek. Kol'un yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ile Mehmet Salih Mazlum yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Muhammet Ali Metoğlu olacak.

Fenerbahçe, ligde 4 haftada 7 puan kaybetti

Fenerbahçe, Süper Lig'de konuk olduğu Fatih Karagümrük'e mağlup oldu ve son 4 maçında 1 galibiyet alırken, 7 puan kaybetti

14.03.2026 08:14:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligde 4 haftada 7 puan kaybetti
Fenerbahçe, ligde 4 haftada 7 puan kaybetti
Fenerbahçe, Süper Lig'de konuk olduğu Fatih Karagümrük'e mağlup oldu ve son 4 maçında 1 galibiyet alırken, 7 puan kaybetti.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup oldu. Bu sezon ligde ilk yenilgisini alan sarı-lacivertliler zirve yarışında puan kaybı yaşadı. Ligde lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe, haftayı 57 puanda kapatırken, rakibinin yarın kazanması halinde puan farkı 7'ye yükselecek.



Geçtiğimiz hafta sahasında Samsunspor'u mağlup ederek 2 hafta sonra galibiyete ulaşan sarı-lacivertliler, son 4 maçında puan kaybı yaşadı. Kasımpaşa ve Antalyaspor beraberliklerinin ardından bugün de Karagümrük'e yenilmesiyle bu süreçte 7 puan kaybetti.

Son sırada yer alan kırmızı-siyahlılar ise puanını 17'ye çıkardı.

Bartuğ, ilk golünü Fenerbahçe'ye attı

Fenerbahçe'den kiralık olarak Fatih Karagümrük'te oynayan Bartuğ Elmaz, karşılaşmanın ilk golünü attı. Bartuğ, Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe, Sivasspor ve Fatih Karagümrük formalarıyla mücadele ederken ilk kez golle tanıştı.

Bartuğ Elmaz, bu sezon ise Fenerbahçe ile 5, Karagümrük formasıyla 8 maçta formayı terletti.

Devre arasında hücuma 3 takviye

Fenerbahçe, rakibi karşısında ilk yarı pozisyon üretmekte zorlanırken, kalesinde ise 15 ve 45. dakikalarda 2 gol gördü. İkinci yarı öncesi sarı-lacivertliler 4 değişiklik yaptı. Kanat oyuncuları Nene ve Musaba ile birlikte Marco Asensio, oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyun üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe, girdiği pozisyonları değerlendiremedi.

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de namağlup serisi 26. haftada bitti

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup olarak bu sezon ilk yenilgisini yaşadı

14.03.2026 00:11:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'nin Süper Lig'de namağlup serisi 26. haftada bitti
Fenerbahçe'nin Süper Lig'de namağlup serisi 26. haftada bitti
Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup olarak bu sezon ilk yenilgisini yaşadı.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşılaştığı Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup oldu.

Sarı-lacivertliler bu yenilgiyle birlikte ligde bu sezon ilk kez kaybetti. Sezona Teknik Direktör Jose Mourinho yönetiminde başlayan ve eylül ayı itibarıyla Domenico Tedesco yönetiminde devam eden Fenerbahçe, 25 haftalık süreci yenilgisiz kapattı. Kanarya, bu süreci 16 galibiyet, 9 beraberlikle geçti.

Ligin 20. haftasında konuk olduğu Kocaelispor'u mağlup ederek 20 yıl sonra ilk 20 haftayı yenilgisiz kapatan sarı-lacivertliler, 2025-2026 sezonu itibarıyla bu rekorunu geliştirdi.

Tedesco'nun öğrencileri ilk mağlubiyetini kırmızı-siyahlılar karşısında alarak bu ünvanını kalan haftalara taşıyamadı.

Fenerbahçe, 17 Mart Salı günü Kadıköy'de Gaziantep FK ile karşılaşacak.

Süleyman Hurma: 'Böyle bir sürprize ihtiyacımız vardı'

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Fenerbahçe karşılaşması öncesinde ligde tutunabilmek için kendileri adına böyle bir sürprize ihtiyaç duyduklarını söyledi

14.03.2026 00:06:00
İhlas Haber Ajansı
Süleyman Hurma: 'Böyle bir sürprize ihtiyacımız vardı'
Süleyman Hurma: 'Böyle bir sürprize ihtiyacımız vardı'
Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Fenerbahçe karşılaşması öncesinde ligde tutunabilmek için kendileri adına böyle bir sürprize ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Fatih Karagümrük, konuk ettiği Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, "Açıkça konuşmak gerekirse puan durumundaki yerimiz vahim ve kötü. Bu sezon istediğimiz ivmeyi yakalayamadık. Aslında Ankara'da oynadığımız Gençlerbirliği maçı hariç bütün maçlarda oyuna ortaktık. Maalesef istediğimiz sonuçlar olmadı. Bugün rakibe hiç pozisyon vermedik. Lige tutunmak için kendi adımıza böyle bir sürprize ihtiyacımız vardı. Bu sebeple çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

"Bundan sonraki maçlarda da benzer şeyler yapmak zorundayız"

Galibiyete rağmen halen ligde son sırada olduklarını hatırlatan Hurma, "Ben diğer tarafa bakmamaya çalışıyorum. Oraya bakınca motivasyonumu kaybederim. Biz ligin en altındayız. Oyuncularla konuştuk hep, biz hazır olabilirsek bize şans mutlaka gelecek dedik. Önemli olan bizim hazır olmamızdı. Bugün hazırdık ve şansımızı değerlendirdik. Bundan sonraki maçlarda da benzer şeyler yapmak zorundayız. Şu anda diğer rakiplerimize bakarsak en dezavantajlı olan takım biziz" diye konuştu.

"Toplum hakemlerin haksızlık yapmasını istiyor, onlar da yapıyor"

Müsabakada ilk yarısında kırmızı-siyahlı ekibin penaltı beklediği pozisyonla ilgili de düşüncelerini paylaşan Başkan Hurma, "Bu hakemler bizim hakemlerimiz. Ama Türkiye'de bütün takımlara karşı maç yönetmek imkansız. Türkiye'de herkes haksızlık istiyor. Herkes kendisine haksızlık istiyor. Bu çocuklar da bizim çocuklarımız olduğuna göre herkesin istediğini veriyor. Adalet istiyor isek, doğru rekabetin sağlanması için mücadele etmemiz gerekiyor. Ne söylesek bir yere çekiliyor. 35 senedir ben konuşuyorum. Hep zayıf olan, mazlum olan tarafta oldum. Sert konuştum, iyi konuştum, düşünce ürettim ama bazı şeyleri değiştirmek çok zor. Çünkü toplum hakemlerin haksızlık yapmasını istiyor, onlar da yapıyor. Kimse adalet falan demesin" cümlelerine yer verdi.

Trabzonspor, yarın Rizespor'u konuk edecek

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında yarın Çaykur Rizespor ile sahasında karşılaşacak.

13.03.2026 11:04:00
AA
Trabzonspor, yarın Rizespor'u konuk edecek
Trabzonspor, yarın Rizespor'u konuk edecek
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında yarın Çaykur Rizespor ile sahasında karşılaşacak.

Papara Park'ta oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Çağdaş Altay yönetecek.

Ligde 54 puanla 3. sırada yer alan Karadeniz ekibi, Çaykur Rizespor karşısında kazanarak zirve yarışında yara almak istemiyor.

Ligin son 3 haftasında deplasmanda Gaziantep FK'yi 2-1, sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük ve dış sahada da Zecorner Kayserispor'u 3-1'lik sonuçlarla mağlup eden bordo-mavililer, art arda 4. karşılaşmasından da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Arseniy Batagov, Benjamin Bouchouari ve Edin Visca, yarınki mücadelede görev alamayacak.

Galatasaray-Başakşehir maçı yarın

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında RAMS Başakşehir, yarın deplasmanda lider Galatasaray ile mücadele edecek

13.03.2026 11:02:00
AA
Galatasaray-Başakşehir maçı yarın
Galatasaray-Başakşehir maçı yarın
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında RAMS Başakşehir, yarın deplasmanda lider Galatasaray ile mücadele edecek.

RAMS Park'ta saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi, hakem Batuhan Kolak yönetecek.

Süper Lig'de 25 haftada 12 galibiyet, 6 beraberlik, 7 yenilgi yaşayan Başakşehir, 42 puan ve averajla 5. sırada yer aldı.

Turuncu-lacivertli futbol takım, ligdeki son 3 müsabakada sahadan galibiyetle ayrıldı. Süper Lig'de son 12 karşılaşmada sadece 1 kez yenilen ve hanesine 29 puan yazdıran RAMS Başakşehir, çıkışını Galatasaray karşısında da sürdürmeyi hedefliyor.

Süper Lig'de 25 maçta 19 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet yaşayan sarı-kırmızılılar, topladığı 61 puanla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde haftaya lider girdi.

Bu sezonki üçüncü randevu

Galatasaray ile RAMS Başakşehir, bu sezon üçüncü kez karşı karşıya gelecek.

Ligin 9. haftasında iki takım arasında oynanan mücadele, sarı-kırmızılıların 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Ziraat Türkiye Kupası gruplarının ilk haftasında RAMS Park'ta yapılan mücadeleyi de Galatasaray 1-0 kazandı.

Okan Buruk cezalı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, cezası sebebiyle yarınki RAMS Başakşehir maçında takımının başındaki yerini alamayacak.

Beşiktaş ile geçen hafta oynanan derbinin son dakikalarında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Buruk, yarın eski takımının karşısında maça çıkamayacak.

Sane ve Abdülkerim de yok

Galatasaray'da Alman futbolcu Leroy Sane ile milli oyuncu Abdülkerim Bardakcı, cezaları nedeniyle yarınki müsabakada forma giyemeyecek.

Beşiktaş derbisinde geçen hafta doğrudan kırmızı kartla cezalandırılan Sane ile sezon içerisindeki 4. sarı kartını gören Abdülkerim Bardakcı, cezalarından dolayı yarınki müsabakada görev yapamayacak.

Eren Elmalı, sarı kart sınırında

Galatasaray'da milli oyuncu Eren Elmalı, Başakşehir maçı öncesi sarı kart sınırında bulunuyor.

Bu sezon ligde 3 sarı kart gören Eren, yarınki müsabakada da sarı kartla cezalandırılması durumunda sonraki hafta Göztepe ile oynanacak maçta yer alamayacak.

Ligde son 31 iç saha maçında yenilmedi

Galatasaray, ligde iç sahadaki son 31 maçta mağlubiyet yaşamadı.

Sahasındaki son yenilgisini 19 Mayıs 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada alan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki lig mücadelelerinde 25 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Ligin en çok gol atan takımı

Galatasaray, Süper Lig'deki 18 ekip arasında en golcü ekip konumunda bulunuyor.

Sezonda 59 gol atan sarı-kırmızılılar, geride kalan 25 haftada ligin en golcü ekibi oldu. Galatasaray'ı bu alanda 57 golle Fenerbahçe ve 51 golle Trabzonspor takip ediyor.

Süper Lig'de bu sezon kalesinde 18 gol gören Galatasaray, Göztepe ile birlikte en az gol yiyen ekip olarak da dikkati çekiyor.

İran: 'Kimse bizi Dünya Kupası'ndan dışlayamaz'

İran Milli Futbol Takımı, kimsenin kendilerini Dünya Kupası'ndan dışlayamayacağını vurgulayarak, "Dışlanabilecek tek ülke, sadece 'ev sahibi' unvanını taşıyan ancak bu küresel etkinliğe katılan takımlar için güvenlik sağlama yeteneğinden yoksun olan ülkedir" denildi.

13.03.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
İran: 'Kimse bizi Dünya Kupası'ndan dışlayamaz'
İran: 'Kimse bizi Dünya Kupası'ndan dışlayamaz'
İran Milli Futbol Takımı, kimsenin kendilerini Dünya Kupası'ndan dışlayamayacağını vurgulayarak, "Dışlanabilecek tek ülke, sadece 'ev sahibi' unvanını taşıyan ancak bu küresel etkinliğe katılan takımlar için güvenlik sağlama yeteneğinden yoksun olan ülkedir" denildi.

İran Milli Futbol Takımı, ABD Başkanı Donald Trump'ın takımın bu yılki Dünya Kupası'na katılmasının güvenlikleri açısından uygunsuz olacağı yönündeki yorumlarına sert tepki gösterdi. İran Milli Futbol Takımı'ndan yapılan açıklamada, Dünya Kupası'nın tarihi ve uluslararası bir organizasyon olduğu vurgulanarak, "Organizasyonun yönetim organı herhangi bir ülke değil, FIFA'dır. İran Milli Takımı, İran'ın cesur evlatlarının elde ettiği bir dizi belirleyici zaferle ve gücüyle, bu büyük turnuvaya katılmaya hak kazanan ilk takımlar arasındaydı" ifadelerine yer verildi.

İran Milli Futbol Takımı'ndan ABD'ye imalı yanıt

Kimsenin İran Milli Takımı'nı Dünya Kupası'ndan dışlayamayacağı hatırlatılarak, "Dışlanabilecek tek ülke, sadece 'ev sahibi' unvanını taşıyan ancak bu küresel etkinliğe katılan takımlar için güvenlik sağlama yeteneğinden yoksun olan ülkedir" denildi.

Trump: "En güvenli spor etkinliği olacak"

ABD Başkanı Donald Trump ise, Truth sosyal medya platformundan konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama daha yaptı. Trump, etkinliğin herkes için güvenli geçeceğini belirterek, "ABD, FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmayı büyük bir heyecanla bekliyor. Bilet satışları tavan yapmış durumda. Bu, Amerikan tarihinin en büyük ve en güvenli spor etkinliği olacak. Tüm oyuncular, yetkililer ve taraftarlar, hak ettikleri şekilde, yıldızlar gibi muamele görecekler" ifadelerini kullandı.

Trump, güvenlik uyarısı yapmıştı

Trump, Truth sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İran Milli Futbol Takımı'nın ABD, Meksika ve Kanada'nın birlikte düzenleyeceği 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmasının kendileri açısından güvenli olmayacağını belirterek, "İran Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'nda memnuniyetle karşılanacaktır, ancak kendi hayatları ve güvenlikleri açısından orada bulunmalarının uygun olduğunu düşünmüyorum" demişti.

Samsunspor, İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya yenildi

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında sahasında İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya 3-1 yenildi

12.03.2026 23:24:00
AA
Samsunspor, İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya yenildi
Samsunspor, İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya yenildi
Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında sahasında İspanya temsilcisi Rayo Vallecano'ya 3-1 yenildi.

9. dakikada Celil Yüksel'in kullandığı serbest atışında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Mouandilmadji'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Batalla kale çizgisi üzerinde kontrol etti.

15. dakikada Rayo Vallecano öne geçti. Palazon'un ceza sahası içine pasında topla buluşan Alemao'nun yerden vuruşunda kaleci Okan Kocuk'un ayaklarına çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.



21. dakikada Samsunspor eşitliği sağladı. Makoumbou'nun ceza sahasına ortasında defanstan seken top Mouandilmadji'nin önünde kaldı. Bu futbolcu sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1.

40. dakikada misafir takım 2-1 üstünlüğü yakaladı. Palazon'un defansın arkasına pasında sol çaprazdan ceza sahası içine giren Garcia, sert vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Rayo Vallecano'nun 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı



62. dakikada Tomasson'un ortasında ceza sahasında Holse'nin kafa vuruşunda kaleci Batalla'dan dönen top Makoumbou'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden sert vuruşunda kaleci Batalla meşin yuvarlağı yatarak bloke etti.

72. dakikada Lopez'in ceza sahası çizgisi üzerinden sert şutunda kaleci Okan Kocuk'a çarpan top oyun alanına geri döndü.

78. dakikada Rayo Vallecano farkı 2'ye çıkardı. Alemao, iki defans oyuncusundan sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışından sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-1.

Karşılaşmayı Rayo Vallecano 3-1 kazandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.