logo
25 EYLÜL 2026

Galatasaray'da 40 milyon euroluk fiyasko!

Osimhen, Torreira ve Davinson gibi isimlerin bireysel yetenekleriyle sonuç aldığı Galatasaray'da, yatırım yapılan genç oyuncu grubunun takıma katkısı şu ana kadar ne skora ne de istatistiklere yansıdı. 40 milyon Euro'yu aşan maliyetin sahaya yansıması; 166 dakikada 1 asist yapabilen oyun kurucu, 8 şutta gol atamayan santrfor, 57 dakikada kırmızı kart gören ön libero ve henüz formayı giyememiş bir stoper...
 

25.09.2026 14:25:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da 40 milyon euroluk fiyasko!
Galatasaray'da 40 milyon euroluk fiyasko!
Galatasaray bu yaz döneminde gençlere yatırım yaptı. Rafael Leao (27) dışında alınan 4 oyuncu da Batrakov [25 milyon Euro], Deniz Gül [10 milyon Euro], Ugochukwu [3.5 milyon Euro kiralama bedeli] ve Bitshiabu [2 milyon Euro kiralama bedeli]) 21-22 yaş ortalamasında. Bu oyuncular için harcanan 40 milyon Euro'dan fazla rakam şu ana kadar karşılığını bulamadı.






BATRAKOV HENÜZ VARLIK GÖSTEREMEDİ

Batrakov 166 dakikada yalnızca 1 asist üretti. Beklenen gol değerinin (0.28 xG) altında kaldı, yakaladığı 1 büyük şansı cömertçe harcadı. Maç başına 6,8 top kaybı yapıyor. Hücum hattında üretkenlik sağlamak bir yana, takımın hücum devamlılığını kesintiye uğrattı. İkili mücadele kazanma oranı %44, zemindeki mücadelelerde ise %45'te kaldı. 25 milyon Euro'luk bir orta saha oyuncusunun fiziksel üstünlük kuramaması dikkat çekici. Maç başına çektiği 0.8 şutun sadece 0.3'ü kaleyi buldu.






DENİZ GÜL GOLLE TANIŞAMADI

Deniz Gül ise 137 dakikada çektiği 8 şutta 0 gol bulabildi (0.68 xG). Ceza sahası içinden denediği 7 şutun hiçbiri ağlarla buluşmadı, 1 net gol fırsatını kaçırdı. Bir santrfor için dahi oldukça düşük bir oran olan %63 pas isabeti ile oynuyor. Maç başına sadece 1.7 isabetli pas verebildi. Yer ikili mücadelelerinde %22 gibi son derece düşük bir başarı oranına sahip. Maç başına 3.3 faul yaparken sadece 0.7 faul alabiliyor; bu da takıma hücumda faul kazandırmaktan çok rakipten baskı yemeye neden oldu.






UGOCHUKWU'NUN RAKAMLARI YERLERDE

Ugochukwu sahada kaldığı toplam 57 dakikada 1 kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı. Kiralama bedeli dakika bazına vurulduğunda en pahalı hamlelerden biri olmasına rağmen kilit pas (0.0), başarılı çalım (0.0), isabetli uzun top (0.0) ve hava topu mücadelesi kazanma (%0) istatistiklerinde tamamen sıfır çekti.






BITSHIABU HENÜZ SİFTAH YAPAMADI

Bitshiabu 2 milyon Euro kiralama bedeli ödenmesine rağmen henüz ligde tek bir dakika bile forma giymedi.

Trabzonspor taraftarını coşturan haber: Siz Salah'ı asıl şimdi görün!

Trabzonspor'un yıldızı Mohamed Salah kendisi için hazırlanan özel villayı teslim aldı... Artık İngiltere'deki eşini, kızlarını ve yeni doğan oğlunu getirebilir. İlk 6 haftada eş ve evlat hasreti çekip bir de kendi evinin rahatlığına alışamamış bir futbolcu olarak ortalığı yakıp geçen Mısırlı'nın eksikleri tamamlandıktan sonra nasıl bir patlama yapacağını herkes merak ediyor.
 

25.09.2026 14:31:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor taraftarını coşturan haber: Siz Salah'ı asıl şimdi görün!
Trabzonspor taraftarını coşturan haber: Siz Salah'ı asıl şimdi görün!
Mohamed Salah ilk 6 haftada Trabzonspor formasıyla Süper Lig'i yıktı geçti... Galatasaray'a hat-trick yaptı. 7 golle gol krallığının zirvesine kuruldu. Hem de bunları kendi evine henüz yerleşmeden, hem de tüm bunları daha ailesi yanında yokken yaptı. Düşünün; hem kendi evinde uyuyan ve uyanan, hem eşi ile yeni çocuğu Trabzon'a gelmiş bir Salah olduğunda önünde kim durabilir?






TRABZONSPOR YILDIZINA İYİ BAKIYOR

Trabzonspor yönetimi de kimse önünde duramasın diye Salah'ın ev işini halletti. Hem de en iyi şekilde.
Mısırlı yıldızın konforu ve güvenliği için özel iç mimarların görevlendirildiği lüks villadaki tadilat çalışmaları tamamlandı.






SALAH AİLESİNİ GETİRECEK

Trabzon'daki diğer villalardan bağımsız, sahile en yakın konumda yer alan ve kendisine ait özel havuzu bulunan eve milli ara sonrası geçecek olan yıldız futbolcu, evini resmi olarak teslim aldı. Önümüzdeki günlerde havuz bakımı tamamlanacak olan villaya, Salah'ın milli izin dönüşü eşi ve çocuğuyla birlikte yerleşmesi bekleniyor.






THOMAS REIS İÇİN NWAKAEME'NİN EVİ

Bordo-mavililerde sadece Salah için değil, yeni teknik direktör Thomas Reis için de ev arayışlarında sona gelindi. İzin sonrası Trabzon'a dönecek olan tecrübeli çalıştırıcı için Trabzonspor efsanesi Anthony Nwakaeme'nin uzun yıllar konakladığı ev gündeme alındı.






ŞAMPİYONLUK YOLUNDA HER AYRINTI DÜŞÜNÜLÜYOR

Yönetim, hem sahada fırtına estiren Salah'ın hem de takımın başındaki Thomas Reis'in tüm saha dışı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayarak şampiyonluk yarışındaki odaklanmayı üst seviyede tutmayı hedefliyor.

Galatasaray'da kritik soru: Kasımpaşa maçı Ali Sami Yen'de oynanacak mı?

Galatasaray'da zemin çalışması tam gaz devam ediyor. Sami Yen'de rulo çim ekiminin yarısı tamamlandı... Bugün yarın diğer yarısı tamamlanacak. Ancak iş bitmiyor, daha yeni başlıyor. Her şey tam planlandığı gibi yolunda gitse bile konunun uzmanlarına göre Sami Yen'de en erken maç oynanma tarihi 15 Ekim. Böyle bir durumda Kasımpaşa maçının başka bir stada alınması gündemde.
 

25.09.2026 14:30:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da kritik soru: Kasımpaşa maçı Ali Sami Yen'de oynanacak mı?
Galatasaray'da kritik soru: Kasımpaşa maçı Ali Sami Yen'de oynanacak mı?
Galatasaray'da yönetimin Kasımpaşa maçına yetiştirmeye çalıştığı Ali Sami Yen'e yeni çimler serilmeye devam ediyor. Sahanın uzunlamasına tam yarısı, yani yaklaşık %50'si serilmiş durumda. Sahanın diğer yarısı, yani yaklaşık %50'si henüz kum zemin hâlinde bekliyor. Rulo çim serme hızı yüksek olduğu için kalan %50'lik alanın serilme işlemi bir aksilik olmazsa bugün ya da en geç yarın tamamlanacak.






ÇİM SERİLİR SERİLMEZ OYNANAMAZ

Rulo çim serildikten hemen sonra üzerinde profesyonel futbol maçı oynanamaz. Çimin kök salması ve zemine tutunması için belirli aşamalardan geçmesi gerekiyor.

Kalan kısmın serilmesi ve ruloların havayla temasını kesmek için silindir çekilmesi gerekecek. Bunun için de en az 1-2 gün lazım. Çim köklerinin aşağıdaki kum zeminle birleşip tutunması için gereken kritik süreç ise tahminen 10 ila 14 gün arasında.






Bu dönemde yoğun sulama ve bakım yapılacak. Sami Yen'de hibrit çim teknolojisi kullanıldığı için makinelerle çim güçlendirilecek, köklerin derinleşmesi sağlanacak.

Uygun hava koşulları, yoğun bakım ve kök güçlendirici uygulamalarla sahanın maça verilmesinin en erken 15-20 gün süreceği tahmin ediliyor.

Çimin tam anlamıyla oturması, kayma ve kopma yapmaması ve oyuncu sağlığını riske atmaması için ideal süre 3 ila 4 hafta (daha doğrusu yaklaşık 1 ay) arası.






GALATASARAY, KASIMPAŞA MAÇINI NEREDE OYNAYACAK?

Kasımpaşa maçının ayın 11'inde oynanacağı düşünüldüğünde uzmanlara göre en doğru tarih 15 Ekim olarak veriliyor. Bu durumda Kasımpaşa maçında Sami Yen'in yetişmeme ihtimali doğdu.

Osimhen'in lüks yaşamı göz kamaştırıyor

Galatasaray'dan yıllık 21 milyon euro kazanan Victor Osimhen, 15 milyon dolarlık özel jeti ve lüks Ferrari'siyle ülkesinde gündem oldu

25.09.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Osimhen'in lüks yaşamı göz kamaştırıyor
Osimhen'in lüks yaşamı göz kamaştırıyor
Galatasaray'dan yılda net 21 milyon euro kazanan Victor Osimhen'in Nijerya'ya gittiği özel uçağın fiyatı en az 15 milyon dolar... Daha da ötesinde, Nijeryalı yıldızın ülkesine varır varmaz bindiği özel Ferrari 296 GTB'nin Türkiye satış fiyatı ise 30-35 milyon TL aralığında.






Galatasaray'ın yıldızı Victor Osimhen adeta parayla oynuyor... Millî takımda olmamasına rağmen 5 günlük kısa tatilinde özel jetine atladığı gibi Nijerya'nın yolunu tuttu. Boş da gitmedi; Beşiktaş'ın parlayan yıldızı Olaitan'ı da kendi özel uçağıyla götürdü.






OSIMHEN'İN PARASI NİJERYA'DA GÜNDEM

İndiğinde ise özel Ferrari'si ile başkent Lagos sokaklarında havasını attı. Galatasaray'dan 21 milyon euro kazanan Osimhen'in zenginliği ülkesinde gündem maddesi oldu.






ÖZEL JET İLE YOLCULUK

İstanbul ile Lagos arasındaki mesafe yaklaşık 4 bin 600 km olup uçuş süresi jet modeline bağlı olarak 5,5-6 saat civarında sürüyor. Bu mesafeyi doğrudan katetmek için en az Super Midsize Jet (Challenger 350, Praetor 600 vb.) veya Heavy Jet (Gulfstream, Falcon vb.) sınıfı bir uçak kullanılması gerekiyor.






Bu tarz kıtalararası uçabilen özel jetlerin sıfır veya ikinci el piyasa satış fiyatları, modeline göre 15 milyon ile 40 milyon dolar seviyelerinde değişiyor.






JETTEN İNDİ FERRARİ'YE BİNDİ

Osimhen'in Lagos'a indikten sonra bindiği hibrit spor otomobil ise Ferrari 296 GTB. Standart opsiyonlarla fabrika çıkış / MSRP başlangıç fiyatı yaklaşık 340 bin ila 360 bin dolar civarında.






Aynı aracın Türkiye'deki yüksek ÖTV ve KDV oranları nedeniyle anahtar teslim satış fiyatı ise ortalama 30-35 milyon TL bandında yer alıyor.

Fenerbahçe'nin Afrikalı cevherleri patladı

Fenerbahçe’nin geçen sezon büyük umutlarla aldığı Abdou Aziz Fall, bu sezon U19 liginde sadece 30 dakika oynayabildi. Bu sezon daha büyük umutlarla alınan Amara Diouf ise o kadar bile forma bulamadı. Zaten son 2 yıl 111 gündür sakat olan ve 15,5 yaşından beri sahalarda görülmeyen Diouf'la ilgili yine sakatlık iddiaları var

25.09.2026 11:44:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin Afrikalı cevherleri patladı
Fenerbahçe'nin Afrikalı cevherleri patladı
Fenerbahçe son iki sezondur "Afrika'nın cevheri" diyerek 17-18 yaşındaki çocuklara imza attırıyor… Bu çocukların imza süreçleri adeta gün gün sosyal medyaya düşüyor. Günün sonunda kimse bu çocukların isimlerini bile hatırlamıyor. Bunlardan birisi Abdou Aziz Fall.






ABDOU AZİZ FALL NEREDE?

Bu sezon Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi kadrosunda yok. U19 liginde sadece 2-1 kaybedilen Gaziantep maçının son 30 dakikasında forma giydi. Geçen sezon da U19 liginde 12 maçta 469 dakika oynadı. Gol ya da asisti yok ama 3 sarı kartı var. 2030'a kadar da sözleşmesi var.






AMARA DIOUF DA AYNI

Bu sezon da 2008'li Amara Diouf alındı. Büyük badireler sonucunda transferi bitti. Fall gibi ne lig ne de Şampiyonlar Ligi kadrosında yok. Ancak U19 liginde de henüz forma giymedi. Resmi bir açıklama yok ama yine sakat olduğu iddia ediliyor. Zaten 2024-25 sezonunda 371 gün, 2025-26 sezonunda ise 470 gün sakatlık yüzünden sahalardan uzak kaldı. 841 gün, 2 yıl 111 gün eder.






FENERBAHÇE'NİN ANLAMSIZ TRANSFERLERİ

Diouf 18 yaş 3 aylık, yani 6 bin 683 günlük. 841 günlük sakatlık, Diouf'un toplam hayatının %12,6'sına karşılık geliyor. Aslında neredeyse 15,5 yaşından beri Diouf'u sahada gören yok. Zaten Fenerbahçe son dönemde Fayed, Emre Demir, Burak Kapacak, Mimovic, Tresor Doh ve Jin-ho gibi hemen hemen kimsenin çubuklu forma ile görmediği oyuncuları transfer etti. Neden transfer etti, onu da kimse bilmiyor.






ELJIF ELMAS RÜYASI

10 tane oyuncuya 200–500 bin euro bandında yatırım yapıp bunlardan sadece 1 tanesi (örneğin Eljif Elmas) 15–20 milyon euroya satılabilirse, diğer 9 oyuncunun tüm maliyeti çıkar ve kulüp kâra geçer. Ancak Amara Diouf gibi sakatlık geçmişi ağır olan veya Abdou Aziz Fall gibi alt yaş gruplarında dahi fark yaratamayan isimlerde bu risk analizinin yüzeysel yapıldığı sorgulanmalı.

Barış Alper'e Ferdi Kadıoğlu teklifi

Okan Buruk’un bek pozisyonuna çekmek istediği Barış Alper Yılmaz, teknik özelliklerini ve pas kalitesini geliştirirse modern bir sağ beke dönüşebilir

25.09.2026 11:00:00
Haber Merkezi
 
Barış Alper'e Ferdi Kadıoğlu teklifi
Barış Alper'e Ferdi Kadıoğlu teklifi
Ferdi Kadıoğlu'nun en büyük farkı dar alandaki teknik becerisi ve pas trafiğini yönetebilmesi. Galatasaray'ın Milli yıldızı Barış Alper Yılmaz ise Ferdi gibi oyun kurucu bek olmaktan ziyade; atletizmi, gücü ve kulvarı komple kullanma yeteneğiyle daha çok klasik atletik ya da kanat bek profiline uygun. Bek pozisyonuna geçtiğinde pas ve orta isabetini geliştirir, top kayıplarını azaltırsa Barış Alper modern futbolun aradığı yüksek atletizmli ve fiziksel olarak dominant bir sağ bek olabilir.






Barış Alper Yılmaz'dan bir Ferdi Kadıoğlu çıkar mı?.. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un son olarak Rafael Leão'yu aldırması ve diğer kanatta da Leroy Sané'yi kullanması Barış Alper'i bir seçim yapma eşiğine getirdi.






BARIŞ ALPER YILMAZ'IN İŞLERİ RAST GİTMEDİ

Geçen sezon Neom'un teklifi reddedildiği için en büyük vurgunu yapmayı kaçıran Barış Alper'in hayali Dünya Kupası'nda patlamaktı. Ancak o da olmadı; turnuvanın en kötüleri arasına girdi.






OKAN BURUK'UN YENİ PLANI

Okan Buruk bir süredir Barış Alper'e 2023-24 sezonunu hatırlatıyor. Kendisini bek (özellikle sağ bek) olarak kullanmak istediğini iletiyor. Eğer kabul ederse sürpriz bir sonuç çıkabilir.






O sezon maç başına 6.4 kazanılan ikili mücadele (%50) ve 1.8 hava topu (%54) bir kanat oyuncusu için oldukça yüksek değerler. Bu fiziksel yıpratıcılık, bek pozisyonundaki ikili mücadelelerde rakiplere ciddi üstünlük kurmasını sağlar.






Maç başına 1.6 top çalma ve 3.9 topu geri kazanma sayıları, bir kanat oyuncusuna göre savunma reaksiyonunun ve pres gücünün yüksek olduğunu gösteriyor. Maç başına 1.8 başarılı top sürme (%56) ile arka alandan topu hücuma taşıma yeteneğine sahip.






6 asist ve 10 yaratılan büyük şans, beke evrildiğinde bindirmelerle rakip ceza sahasına yapacağı topsuz koşularda efektif olacağını gösteriyor.

Beşiktaş, Nicolas Raskin'i alsaydı ne olurdu?

Beşiktaş'ın transferin son günü Nicolas Raskin'i istediği haberleri yapıldı

25.09.2026 10:50:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş, Nicolas Raskin'i alsaydı ne olurdu?
Beşiktaş, Nicolas Raskin'i alsaydı ne olurdu?
Beşiktaş rotasyonunda Orkun Kökçü, Ndidi, Miretti ve Salih Özcan gibi kaliteli ayaklar olsa da transfer edilmek istenen Nicolas Raskin; bu oyuncuların hepsinden farklı olarak koşu mesafesi yüksek olan, ceza sahası içine skor koşusu atan, ikili mücadele kazanan ve 34.8 km/h hızıyla geçiş savunmasını tek başına toparlayabilen modern bir "6/8 numara hibriti" sunacaktı.






Beşiktaş'ın transferin son günü Nicolas Raskin'i istediği haberleri yapıldı... Altı da boş değildi. Hatta Belçikalı oyuncu için Başkan Serdal Adalı A Spor'da yaptığı açıklamada, "Raskin'i üç transfer dönemidir kadromuza katmak istedik ancak her seferinde son anda bir sorun çıktı. Son görüşmelerin olduğu gün de maçı vardı ve oynatıldı. Transferin yetişip yetişmeyeceğini düşündük ama olmadı." dedi. Akıllara ise Raskin'in neden Beşiktaş orta sahası için bu kadar önemli olduğu sorusu düştü.






BEŞİKTAŞ NEDEN BU KADAR ISRAR ETTİ?

Beşiktaş'ın 6 maçlık verilerinde dikkat çeken ilk nokta, maç başına kat edilen 97.4 km mesafe. Modern futbol standartlarında bu koşu mesafesi oldukça düşük... Orta sahanın fiziksel direnç eksikliği dikkat çekiyor.







RASKIN ALINSAYDI NE OLURDU?

Raskin; 34.8 km/h maksimum hıza ulaşabilen, yüksek tempolu ve dinamik bir 8 ila 6 numara. Maç başına 2.5 top çalma, 4.5 top geri kazanma ve 6.4 ikili mücadele kazanma (%55 başarı) oranlarıyla hem merkezi parselleyen hem de takımı ileri taşıyan geçiş aksiyonlarında yüksek enerji sağlayan bir profil.







NDIDI VE SALİH ÖZCAN'LA BU KADAR

Beşiktaş'ın mevcut orta saha kurgusunda Ndidi ve Salih Özcan bulunsa da maç başına 122.5 top kaybı yapılması ve kalesinde 1.2 gol görmesi, savunma önündeki süpürücü rolünün yeterince verimli işlemediğini gösteriyor.

Raskin, maç başına 4.5 top geri kazanım ve 1.9 tehlike engelleme ile oynuyor. Hem zeminde (%55) hem de havada (%53) ikili mücadelelerin çoğunu kazanan yapısı, Beşiktaş'ın rakip yarı sahada kaybettiği topları anında geri kazanmasına ciddi katkı verecekti.







ORKUN'UN YÜKÜNÜ ALACAKTI

Beşiktaş merkez orta sahasında Orkun Kökçü ve Fabio Miretti gibi teknik ve pasör isimler yer alsa da merkezden ceza sahasına koşu yapıp skor üreten "box-to-box" oyuncu ihtiyacı hissediliyor. Raskin, 33 maçta 6 gol ve 7 asist yaparak toplam 13 doğrudan skor katkısı vermiş. 5.71 xG beklentisinden 6 gol, 5.05 xA beklentisinden 7 asist çıkararak pozisyonları yüksek verimle sonuçlandırmış.







6 golün 3'ünü kafa vuruşuyla kaydetmiş olması (178 cm boyuna rağmen) ceza sahası koşularındaki zamanlamasının ve hislerinin ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyor.

Beşiktaş, %62.7 topa sahip olma oranıyla oyunu domine etmek isteyen bir yapıda. Ancak pas temposunun düşmemesi için geriden topu alan oyuncunun baskı altında hata yapmaması gerekiyor.

Raskin, maç başına 73.8 topla buluşma ve %86 pas isabeti ile oynuyor. Kendi yarı sahasında %91, rakip yarı sahada ise %82 pas isabetine sahip.

Maç başına 1.4 kilit pas vermesi ve 12 büyük şans yaratması, onu sadece top kapan bir kesici değil, oyunu dikine öne ören bir oyun kurucu yapıyor.

Galatasaray'ın Ocak'ta yeni stoperi olacak

Galatasaray'ın bir stopere ihtiyacı var... Çünkü görünen o ki Bitshiabu'dan çok da bir şey olmayacak... Ancak Ocak ayında stoper bekleyen sarı-kırmızılı taraftarlar karşılarında bir zamanlar kurtulmak için adaklar adadıkları Carlos Cuesta'yı görürlerse bu, Dursun Özbek yönetimi için hiç de hayırlı olmaz

24.09.2026 12:35:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın Ocak'ta yeni stoperi olacak
Galatasaray'ın Ocak'ta yeni stoperi olacak
Bu sezon Galatasaray hiçbir şeyden çekmedi yabancı kuralından çekmediği kadar... Okan Buruk her seferinde Türkiye'deki yabancı kuralını eleştirdi. En çok da +4 kuralına tepki gösterdi.






Ancak Galatasaray'ı bu kez de Brezilya'da 2027 Ocak ayından itibaren devreye girecek yabancı kuralı vuracak... Sarı-kırmızılıların Aralık ayında 5,75 milyon Euro'yu kasasına koyup kurtulacağını düşündüğü Carlos Cuesta'da da yabancı kuralı işleri Arap saçına çevirdi.






Brezilya Serie A ve Serie B kulüpleri arasında Pazartesi günü yapılan toplantıda, yabancı oyuncu sayısını kademeli olarak azaltarak 2030 yılına kadar maç başına en fazla 5 oyuncuya düşürme kararı alındı.

Vasco da Gama da ilk 11'in düzenli stoperi konumundaki Cuesta'nın kalıcı transferini askıya aldı ve aynı bölgeye Gabriel Pereira takviyesini gerçekleştirdi.






Vasco da Gama'nın opsiyonu kullanmaması halinde Carlos Cuesta, Aralık ayında kiralık sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte Galatasaray'a geri dönecek. Bu da Dursun Özbek yönetimine hiç de akıllarda olmayan yeni bir sorun daha getirecek.

Galatasaray yarın akşam bu futbolcuyu izletecek

Fildişi Sahili basınının iddiası gerçekse Galatasaray, yarın akşam başkent Abidjan'da oynanacak Fildişi Sahili-Gana maçına Afrika başscout'ını gönderecek. Burada bu sezon Toulouse formasıyla beklentilerin üzerine çıkan Christ Tapé'yi izleyecek. 1.88'lik boyuyla hem hızlı hem de Okan Buruk'un hayalini kurduğu 3'lüye dönebilme imkanı veren, sol stoperde de oynayabilen 2006 doğumlu oyuncu için rapor hazırlanacak

24.09.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray yarın akşam bu futbolcuyu izletecek
Galatasaray yarın akşam bu futbolcuyu izletecek
Galatasaray'da yüksek sesle konuşulmayan ancak alttan alta rahatsız eden bir sol bek süreci devam ediyor... Ismail Jakobs iyi değil; Senegal Millî Takımı'ndan bile kesildi. Eren Elmalı da o boşluğu dolduramıyor. Üzerine Abdülkerim Bardakcı'nın aksaması ve yedeklesin diye alınan Bitshiabu'nun oynayacak kadar iyi olmadığının ortaya çıkması hayal kırıklığı yaratıyor.






Okan Buruk, ocak ayı için sol stoperde de oynayabilen bir sol bek istiyor. Ismail Jakobs'la yolların ayrılmasına ve Bitshiabu'nun kiralık sözleşmesinin dahi feshedilmesine varabilecek bu sürecin başlangıcı yarın Abidjan'da atılacak.

Fildişi Sahili basınının iddialarına bakılacak olursa Galatasaray'ın Afrika başscout'ı yarın akşam Gana ile oynanacak millî maçı tribünden takip edecek. Yine iddiaları ciddiye alacak olursak bu maçta Christ Tapé canlı izlenecek.






2006 doğumlu, 1.88'lik, sol bekte de oynayabilen Tapé bu sezon dikkat çekici bir performans gösteriyor. Toulouse formasıyla Fransa Ligue 1'de 5 maçta 444 dakika süre alıp 1 gol attı.

1.88 metre boyu, %56 hava topu kazanma oranı ve maç başına 3.6 tehlike engelleme istatistiği ile modern bir stoper atletizmine sahip. Okan Buruk'un beklerde aradığı "üçlü savunmaya dönebilme" ve "arka direkte boy avantajı sağlama" kriterlerini fazlasıyla karşılıyor.






Kendi yarı sahasında %90, rakip yarı sahada %83 pas isabetiyle oynaması ayağının düzgün olduğunu gösteriyor. Top kaybetme riski az ve pas tercihleri oldukça garanti.

33.6 km/s'lik hızıyla bek oynadığında çizgiye atılan topları karşılamak için yeterli maksimum hıza sahip. Depar ortalaması (14/maç) yüksek temposunu destekliyor.

Beşiktaş stoperini sonunda buldu

Beşiktaş, Genoa'nın 27 yaşındaki Meksikalı sol stoperi Johan Vásquez’i transfer listesine ekledi; başarılı savunmacıyı Frankfurt da yakından takip ediyor

24.09.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş stoperini sonunda buldu
Beşiktaş stoperini sonunda buldu
Yeni sezonda savunma hattını sağlama almak isteyen Beşiktaş, Genoa'nın Meksikalı kaptanı Johan Vásquez'i transfer listesine ekledi. Siyah-beyazlıların radarındaki 27 yaşındaki sol stoper için Avrupa devleri de pusuda.






Sezona fırtına gibi başlayan ancak defansındaki sorunları atlatamadığı görülen Beşiktaş, stoper hattına uzun süredir takviye yapma niyetindeydi.






İddialara bakılacak olursa siyah-beyazlı yönetim, Serie A ekiplerinden Genoa forması giyen ve sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Meksikalı Johan Vásquez ile ilgileniyor.






Teknik heyetin de onay verdiği 27 yaşındaki futbolcu, geriden oyun kurma kabiliyeti ve yüksek top kapma yüzdesiyle ön plana çıkıyor.






Claro Sports'un haberine göre; Beşiktaş dışında Frankfurt da Meksikalı stoperle ilgili. İki ekibin de önümüzdeki dönemde Genoa ile temasa geçerek transfer şartlarını olgunlaştırması bekleniyor.






Meksika Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda sergilediği performansla uluslararası alanda kalitesini kanıtlayan Vásquez, takımının İngiltere maçına kadar gol yemeden ilerlemesinde başrol oynamıştı. Güvenilir ve modern savunmacı yapısıyla fark yaratan tecrübeli stoper, Genoa'da da kaptanlık bandını takıyor.

Vlahovic, Beşiktaş için bunu yapmış olabilir mi?

Beşiktaş'ın Sırp yıldızı Vlahović'in en az 2 haftadan önce risk almasının sakatlığını en az 1-2 aylık bir krize sokacağı bilinmesine rağmen Sırp basını işi kaşıdı. Golcü oyuncunun Almanya ve Hollanda maçlarında oynamayı Beşiktaş kariyerini sekteye uğratmamak adına reddettiğini iddia ettiler.
 

24.09.2026 11:42:00
Haber Merkezi
 
Vlahovic, Beşiktaş için bunu yapmış olabilir mi?
Vlahovic, Beşiktaş için bunu yapmış olabilir mi?
Amed maçında sağ arka adalesinde tespit edilen gerilme ve kas hassasiyeti nedeniyle Dušan Vlahović, Sırbistan Milli Takımı kadrosundan çıkarıldı. Buna göre Sırp golcü Yunanistan (24 Eylül) ve Hollanda (27 Eylül) ile karşılaşacak; ardından deplasmanda Almanya (1 Ekim) ve Hollanda (4 Ekim) maçlarında da forma giyemeyecek.






İstanbul'a dönecek olan Vlahović'in tedavisine Beşiktaş'ın sağlık ekibi tarafından devam edilecek. Sırp basını ise Vlahović'in 10 gün sahalardan uzak kalacaksa neden Almanya ya da en kötü 2. Hollanda maçında oynamak için milli takım kampında kalmadığını sorguluyor. Vlahović'in Beşiktaş'taki kariyerini Sırbistan'daki kariyerinin önüne koyduğu savunuluyor.






Aslında Sırp basını da biliyor ki Amedspor maçında sağ alt adalesinde gerilme yaşayan Vlahović'in milli takım kararı kişisel bir "keyfi seçim" veya "risk almama" değil. Adale (kas) sakatlıklarında gerilme seviyesindeyken 10-14 gün dinlenilmediği takdirde kas yırtılması riski çok yüksektir.






Kulüpler büyük yatırım yaptıkları oyuncuları korumak adına sakatlık sürecinde milli takımlara gitmesini istemez; ancak yine de Vlahović'in durumu hem kulübün hem de milli takım sağlık kurulunun ortak onayından geçti.






Tam hazır olmadan Almanya ve Hollanda gibi yüksek tempolu maçlara çıkmak, sakatlığı en az 1-2 aya uzatabilirdi. Bu yüzden milli takımdan af istemesi, oyuncunun sezonun geri kalanında hem Beşiktaş'a hem de milli takıma sağlıklı hizmet edebilmesi için verilmiş en doğru ve mantıklı karardır.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.