logo
31 TEMMUZ 2026

Galatasaray'da Abdullah Kavukcu krizi kapıda

Galatasaray’da transfer yetkilerinin Mehmet Özbek ve Cenk Ergün’e devredildiği ve Abdullah Kavukcu'nun devre dışı bırakıldığı iddiası yüksek sesle konuşuluyor. İddialara göre Avusturya kampını terk edip İstanbul’a dönen başarılı yönetici, cebindeki istifayla Başkan Dursun Özbek ile kader toplantısına oturmaya hazırlanıyor

31.07.2026 14:21:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da Abdullah Kavukcu krizi kapıda
Galatasaray'da Abdullah Kavukcu krizi kapıda
Galatasaray'da transfer gündemi sadece giren-çıkan oyuncularla değil, yönetim içerisindeki derin çatlaklarla da çalkalandığı konuşuluyor. İddialara göre sarı-kırmızılı kulüpte transferden sorumlu yönetici Abdullah Kavukcu, Başkan Dursun Özbek ile kritik bir toplantı gerçekleştirmeye hazırlanıyor.






KAVUKCU'NUN İSTİFASI CEBİNDE

Gelen bilgilere göre Abdullah Kavukcu'nun transfer sürecinin tamamen dışında bırakıldığı için ciddi şekilde rahatsız olduğu ve görevi bırakma noktasına geldiği öğrenildi. Hatta istifasının cebinde olduğu ve yönetimden ayrılmasının an meselesi olduğu belirtiliyor.






APAR TOPAR AVUSTURYA'DAN DÖNDÜ

Krizin ilk sinyalleri aslında yeni sezon hazırlıklarında verilmişti. Abdullah Kavukcu, geçtiğimiz günlerde apar topar Avusturya kampından ayrılarak İstanbul'a dönmüştü. Sadece bu hamle değil, sürecin başından itibaren yaşananlar da çatlağı derinleştirdi.






İLK TRANSFER TOPLANTILARINDA YOKTU

Kavukcu'nun, sezon başında yapılan ilk iki transfer toplantısına katılmadığı, ardından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında da yer almadığı dikkat çekmişti. O dönemde tecrübeli yöneticinin sonradan toplantılara dahil edilmesiyle kriz geçici olarak teğet geçilmişti.






MEHMET ÖZBEK VE CENK ERGÜN ÖNE ÇIKTI

Camiada konuşulanlara göre son dönemde florya ve kulüp koridorlarında kartlar yeniden dağıtıldı. Galatasaray'da yürütülen transfer görüşmelerinde Başkan Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek ile Cenk Ergün'ün aktif olarak ön plana çıkmaya başlaması bardağı taşıran son damla oldu. Yetkilerinin sınırlandırıldığını ve transfer hamlelerinin kendisinden habersiz yürütüldüğünü düşünen Kavukcu'nun bu durumdan rahatsızlığı tepe noktasına ulaştı.






CİDDİ RAHATSLIZLIKLA YAŞANIYOR

Geri planda yürütülen bu çift başlı transfer politikası, sadece Kavukcu tarafında değil, yönetim kurulu genelinde de ciddi rahatsızlıklara neden oluyor. Abdullah Kavukcu ile Dursun Özbek arasında yapılacak son görüşmenin ardından, yönetimdeki bu yetki krizinin nasıl bir sonuca bağlanacağı ve Kavukcu'nun istifa kararını resmiyete döküp dökmeyeceği netlik kazanacak.

Aziz Yıldırım yine bildiğimiz gibi

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki Górnik Zabrze deplasmanında ilk yarıyı 1-1 kapatması üzerine Başkan Aziz Yıldırım devre arasında soyunma odasına inerek "Kaybederseniz İstanbul'a otobüsle dönersiniz" resti çektiği konuşuluyor

31.07.2026 14:33:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım yine bildiğimiz gibi
Aziz Yıldırım yine bildiğimiz gibi
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Polonya ekibi Górnik Zabrze ile karşı karşıya geldi. Sahaya 4-2-3-1 dizilişiyle çıkan sarı-lacivertliler, öne geçtiği mücadelede ilk yarının son bölümlerinde rakibin yoğun baskısına engel olamayarak skoru 1-1'e getirdi. Sahadaki tutuk futbol hem taraftarları hem de yönetimi endişelendirdi.






DEVRE ARASINDA SOYUNMA ODASINA İNDİ

İddialara göre yeniden başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk deplasman maçına çıkan Aziz Yıldırım, soyunma odasına inerek geceye damgasını vurdu.

İlk yarının son bölümündeki futboldan oldukça rahatsız olan Yıldırım, devre arasında teknik direktör İsmail Kartal ve futbolculara sert uyarılarda bulundu. İddialara göre Yıldırım, takıma sert yüzünü göstererek "turu kaybederseniz İstanbul'a otobüsle dönersiniz" restini çekti.






ASENSIO ÇIKTI 4-1-4-1'E DÖNÜLDÜ

Gelen sert uyarının ardından teknik direktör İsmail Kartal, ikinci yarıda radikal bir taktik değişikliğine gitti. Formasyonunu 4-1-4-1'e çeviren tecrübeli çalıştırıcı, Marco Asensio'yu kenara alarak İsmail Yüksek'i tek ön libero olarak sahaya sürdü. Matteo Guendouzi tıpkı ilk maçta olduğu gibi 8 numara pozisyonuna geçerken, Fred ise orta sahada 8 ile 10 numara arasında serbest bir role büründü.






FENERBAHÇE MAÇI SANTRFORSUZ BİTİRDİ

Mücadelenin son 10 dakikalık bölümünde ise Fenerbahçe sahada forvetsiz bir yapıyla yer aldı. Hücum hattının en ilerisinde Anthony Musaba görev yaparken; ön alan Mason Greenwood, Musaba ve Oğuz Aydın üçlüsünden oluştu.

Aziz Yıldırım'ın devredeki müdahalesi ve İsmail Kartal'ın ikinci yarıdaki hamleleri maçın gidişatını belirleyen ana unsurlar oldu.

Leao'dan şok çıkış

Milan'dan ayrılmak istediğini söyleyen Rafael Leao konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor

31.07.2026 13:30:00
Haber Merkezi
 
Leao'dan şok çıkış
Leao'dan şok çıkış
Adı Fenerbahçe ve Galatasaray'la anılan Rafael Leao, Milan Yönetimi'yle bir görüşme yaptı. Portekizli yıldız, transferde son söz hakkının kendisinde olduğunu belirtti.






Milan'dan ayrılmak istediğini söyleyen Rafael Leao konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fenerbahçe, kulüpler seviyesinde temaslarda bulundu. Ortada Galatasaray iddiaları da var... 27 yaşındaki kanat oyuncusu ise Milan Yönetimi'yle bir görüşme gerçekleştirdi.






İSTEMEDİĞİM YERE GİTMEM!

1.88 boyundaki oyuncunun bu görüşmede, "Kimse bana baskı yapamaz. İstemediğim bir takıma gitmeyeceğim" dediği öğrenildi. İtalya basınına göre; şu ana kadar en iyi teklifi Fenerbahçe sundu. Ancak yıldız ismin önceliğinin Premier Lig olduğu biliniyor...






3 TAKIM VAR AMA...

Aston Villa, Chelsea ve Manchester United'ın Rafael Leao'yla ilgilendiği konuşuluyor. Ancak bu 3 kulüpten de henüz resmi bir girişim gelmedi. 27 yaşındaki futbolcunun bir diğer beklentisi ise Şampiyonlar Ligi... Aston Villa ve Manchester United yeni sezonda Devler Arenası'nda boy gösterecek. Ancak sezonu 10. sırada bitiren Chelsea'nin böyle bir durumu yok. Özetle; Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Milan dışında Portekizli oyuncuyu da ikna etmesi gerekiyor...

Davinson Sanchez köprüleri attı

Dünya Kupası finali oynayan Messi bile takımı ile idmanlara çıkmaya başlarken, Galatasaray’ın stoperi Davinson Sanchez’den hala ses seda yok 

31.07.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Davinson Sanchez köprüleri attı
Davinson Sanchez köprüleri attı
Sarı-kırmızılılardaki geleceği yılan hikayesine dönen Davinson Sanchez, Galatasaray'dan ayrılmayı kafasına koydu. Dünya yıldızları idmanlara başlarken henüz takıma katılmayan Kolombiyalı stoper, Cesc Fàbregas'ın çalıştırdığı Como'ya transfer olabilmek için 4.8 milyon Euro'luk maaşında indirime gidip 3.5 milyon Euro'ya razı oldu. İtalyan ekibinin 30 milyon Euro'yu aşan teklifine rağmen teknik direktör Okan Buruk "Sana ihtiyacım var" diyerek oyuncusunu tutmak isterken; Inter, Bournemouth ve Al-Ahli de transfer yarışında pusuya yattı.






Dünya Kupası finali oynayan Lionel Messi bile takımı Inter Miami ile idmanlara çıkmaya başlarken, Galatasaray'ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez'den hala ses seda yok. Sarı-kırmızılı yönetimle görüşerek ayrılmak istediğini açıkça belirten yıldız oyuncu, masadaki tekliflerden birinin kabul edilmesini istedi. Kolombiyalı stoper, takımdan ayrılmayı kafasına o kadar koydu ki İtalya'nın yolunu tutabilmek adına maaşında ciddi bir fedakarlığa bile razı oldu.






1.3 MİLYON EURO İNDİRİM YAPTI

Eylül 2023'te takıma katıldığı günden bu yana sergilediği liderlik ve yüksek performansla savunmanın belkemiği olan Sanchez, Serie A temsilcisi Como'ya gitmek için gözünü kararttı.






Galatasaray'da yıllık 4.8 milyon Euro kazanan 28 yaşındaki stoper, Cesc Fàbregas'ın çalıştırdığı Como'ya imza atabilmek için maaşını 3.5 milyon Euro'ya düşürmeyi teklif etti. Ayrıca İtalyan kulübünün Galatasaray'a 30 milyon Euro'yu aşan cazip bir bonservis önerisi sunduğu ifade ediliyor.






OKAN BURUK BIRAKMAK İSTEMİYOR

Teknik direktör Okan Buruk ise tecrübeli savunmacısını kaybetmek istemiyor. Buruk'un oyuncusuyla birebir görüşerek, "Sana ihtiyacım var, hiçbir yere gitmeni istemiyorum" dediği öğrenildi.






Galatasaray yönetimi de rakamlar ne kadar cazip görünürse görünsün, astronomik ve reddedilemeyecek bir teklif gelmediği sürece kilit oyuncusunu bırakmaya niyetli değil.






AL-AHLİ'NİN DE LİSTESİNDE

Bu arada Davinson Sanchez'in peşindeki tek kulüp Como da değil. Kolombiyalı yıldızın adı Inter Milan, Bournemouth ve Suudi Arabistan ekibi Al-Ahli ile de anılıyor. Portekiz devi Benfica da oyuncuyu transfer listesine dahil etmişti ancak yüksek bonservis ve maaş maliyeti nedeniyle bu yarıştan geri çekilmek zorunda kaldı.

Beşiktaş da Rafael Leao'yu bekliyor

Beşiktaş’ın sağ kanat transferinde gözler AC Milan, Roma ve Atletico Madrid üçgenine çevrildi. Matias Soulé için Rafael Leao’nun Süper Lig devlerine transferini ve Milan’ın hamlesini bekleyen siyah-beyazlılar, B planında ise Atletico Sportif Direktörü Mateu Alemany ile masaya oturulan Thiago Almada’yı tutuyor.
 

31.07.2026 12:21:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş da Rafael Leao'yu bekliyor
Beşiktaş da Rafael Leao'yu bekliyor
Süper Lig'de transfer hareketliliği tavan yaparken, Beşiktaş sağ kanat takviyesi için gözünü İtalya ve İspanya'dan gelecek haberlere çevirdi. Siyah-beyazlıların transfer listesindeki ilk sıra adayı, Lionel Messi'nin Arjantin Milli Takımı'ndan yakın arkadaşı Matias Soulé. Ancak Serie A devi AC Milan, Beşiktaş'ın da hedefinde olan Roma'nın Arjantinli yıldızı Soulé'yi gündemine aldı. Milan'ın bu hamleyi yapması ise kadrosundaki Rafael Leao'nun satışına bağlı.






LEAO SATILIRSA PARASI SOULE'YE GİDECEK

Transfer zincirinde düğümü çözecek en kritik gelişme Süper Lig devleri arasında yaşanabilir. Eğer Fenerbahçe veya Galatasaray, AC Milan'ın yıldızı Rafael Leao'yu kadrosuna katarsa, Beşiktaş'ın Soulé transferi ciddi bir çıkmaza girecek.

Leao satışından yaklaşık 50 milyon euro gelir elde etmeyi planlayan Milan, bu bütçenin bir kısmını AS Roma'ya bonservis bedeli olarak sunup Matias Soulé'yi renklerine bağlayacak.

İtalya'dan ayrılmaya sıcak bakmayan 21 yaşındaki Arjantinli oyuncunun Milan seçeneği doğması halinde Beşiktaş ihtimali tamamen ortadan kalkacak.






GRAF BİR KAÇ GÜN ÖNCE ALEMANY İLE GÖRÜŞTÜ

Siyah-beyazlı yönetim, Soulé sürecinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alternatif planını da hazırda tutuyor. Beşiktaş'ın sağ kanat listesindeki bir diğer güçlü aday, yine Arjantin Milli Takımı'nda Lionel Messi ile birlikte forma giyen Thiago Almada.

Birkaç gün önce Beşiktaş yöneticisi Eduard Graf, İspanya'ya giderek Atletico Madrid Sportif Direktörü Mateu Alemany ile 23 yaşındaki oyuncunun transfer şartlarını görüşmek üzere bir araya geldi.






GÜNEY AMERİKA'YA DÖNME İHTİMALİ VAR

Thiago Almada transferinde ise Beşiktaş'ın karşısındaki en büyük engel oyuncunun olası rotası. Başarılı hücum oyuncusunun yeniden Güney Amerika'ya dönme ihtimali masada dururken, siyah-beyazlı kurmaylar transferi bitirmek için temaslarını sürdürüyor. Beşiktaş yönetimi, Leao ve Soulé eksenindeki gelişmeleri anbean takip ederek sağ kanat hamlesini kısa süre içinde netleştirmeyi hedefliyor.

Dursun Özbek 72 saatte işi bitirecek

Başkan Dursun Özbek’in Icardi, Davinson, Osimhen ve Uğurcan Çakır örnekleriyle işaret ettiği geleneksel Eylül ayı "büyük balık" stratejisi, bu sezon tarihi bir riskle karşı karşıya. TFF’nin yaz transfer dönemini 4 Eylül’de kapatacak olması nedeniyle, Avrupa’da transferin bitiminin ardından Galatasaray’a fırsat hamleleri için yalnızca 3 günlük kritik bir pencere kalıyor. Geçmiş sezonlardaki 7 ila 14 günlük rahat hareket alanını kaybeden sarı-kırmızılı yönetimin, yıldız transferlerini bu 72 saatlik dar zaman dilimine sığdırmaktan başka çaresi yok.
 

30.07.2026 16:10:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek 72 saatte işi bitirecek
Dursun Özbek 72 saatte işi bitirecek
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu toplantısında transfer stratejilerine dair dikkat çeken mesajlar verdi. Sarı-kırmızılı kulübün son yıllardaki hamlelerini hatırlatan Özbek, "Yaptığımız en önemli transferlere baktığımızda; Icardi, Osimhen transferlerine bakın. Bunların hepsi Eylül ayında gerçekleşti" sözleriyle yine son anı işaret etti.






HER SENE EN AZ 1 YILDIZ İNDİRDİ

Kulüp; 2022-23'te Icardi, 2023-24'te Davinson Sánchez, 2024-25'te Osimhen ve geçen sezon Uğurcan Çakır hamlelerini hep Eylül ayındaki bu "büyük balık" stratejisiyle bitirmişti. Ancak bu sezon Galatasaray yönetimini önceki yıllardan çok daha zorlu ve tehlikeli bir süreç bekliyor. TFF'nin açıkladığı resmi takvime göre Süper Lig'de 2026-2027 sezonu birinci yaz transfer tescil dönemi 4 Eylül 2026 Cuma günü sona erecek.






MAJÖR LİGLERDE 1 EYLÜL'DE BİTECEK

Avrupa'nın majör liglerinde transfer perdesinin 1 Eylül'de kapanacağı düşünüldüğünde, sarı-kırmızılıların önünde fırsat transferlerini tamamlamak için sadece 3 günlük son derece dar bir zaman penceresi kalıyor. Geçmiş dönemlerde Avrupa ligleri kapandıktan sonra Galatasaray'ın elinde hamle yapmak için ciddi bir süre avantajı bulunuyordu.






EN AZ 1 HAFTALIK SÜRE VARDI

Özbek dönemindeki son dört sezonda majör liglerin bitimiyle Türkiye'deki transfer kapanışı arasında sırasıyla 7, 14, 12 ve 11 günlük süreler vardı. Kulüp bu geniş zaman diliminde Avrupa'da kadro dışı kalan ya da takımdan ayrılmak isteyen yıldız oyuncuları ve kulüplerini pazarlık masasında daha kolay ikna edebiliyordu.






SÜRE 3 GÜNE KADAR DÜŞECEK

Bu sezon ise durum tamamen değişti; süre avantajı adeta eritilerek 3 güne kadar düştü. Yönetimin, Avrupa'da açıkta kalan fırsat isimleri kadroya katabilmesi için birkaç hafta değil, yalnızca 72 saat içinde tüm görüşmeleri, sağlık kontrollerini ve resmi imza süreçlerini tamamlaması gerekiyor.

Sürenin bu kadar kısıtlı olması, hedeflenen "büyük balık" transferlerinde operasyonel hata payını sıfıra indirirken Galatasaray'ı büyük bir riskin eşiğine getiriyor.

Fenerbahçe'nin 120. özel forması, dev transferi finanse edecek

Resmi forma tedarikçisi, 2027 yılında Fenerbahçe’nin 120. kuruluş yıldönümüne özel üreteceği formalarla sarı-lacivertli camiada büyük heyecan yaratmaya hazırlanıyor. Forma başına kalacak net kâr marjından hareketle bir dünya yıldızının bonservis ve maaş paketini doğrudan karşılamanın planları yapılıyor

30.07.2026 13:31:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin 120. özel forması, dev transferi finanse edecek
Fenerbahçe'nin 120. özel forması, dev transferi finanse edecek
Fenerbahçe'nin forma tedarikçisi, 2027 yılında Fenerbahçe'nin 120. kuruluş yılına özel prestijli bir forma koleksiyonu hazırlıyor.

Real Madrid'in 125. ve AS Roma'nın 100. yıl formalarıyla aynı seçkin seride yer alacak bu özel tasarım, sarı-lacivertli camiada büyük heyecan yaratacak. Beklentinin forma satışları sayesinde dev bir transferin bir kısmının finanse edilmesi.






FORMA BAŞINA 15-25 DOLAR KALIR

Bir formanın satış fiyatından kulübün kasasına kalan net kâr marjı, mağaza ve lisans anlaşmalarına göre değişiklik gösteriyor. Yaklaşık 100 Dolar perakende satış fiyatı üzerinden imalat, vergi, operasyon ve lisans payları düşüldüğünde, kulübe forma başına net 15 ila 25 Dolar civarında bir kâr kalıyor. Dolayısıyla lansman dönemlerinde kırılan ciro rekorları gurur verici olsa da ciro ile net kârı birbirinden doğru ayırmak gerekiyor.






500 BİN FORMAYLA BU İŞ OLMAZ

Günümüz futbol piyasasında "dev transfer" tanımı; bonservis, maaş ve imza parasıyla birlikte 20 ila 30 milyon Euro bandında bir paket maliyete karşılık geliyor.

Fenerbahçe bu özel formadan 500 bin adet sattığı takdirde kasasına yaklaşık 8-12 milyon Euro net kâr koyabiliyor. Bu miktar bütçede önemli bir alan açsa da transferin tamamını karşılamıyor.






16-24 MİLYON EURO NET KAR

Dev bir transfer paketinin doğrudan forma geliriyle karşılanabilmesi için satış rakamının en az 750 bin ile 1 milyon adet bandına ulaşması ve 16-24 milyon Euro net kâr üretmesi şart.






Özetle, 120. yıl özel formaları kulübün nakit akışını rahatlatacak, FFP ve Harcama Limiti dengelerine ciddi nefes aldıracaktır. Ancak bir dünya yıldızının tek başına bu kaynakla finanse edilmesi, yalnızca Türkiye standartlarında tarihi bir forma satış rekoru kırılmasıyla mümkün olabilir.

Galatasaray tatlıya bağladı

Galatasaray, Osimhen’in ödenmemiş gelir vergileri nedeniyle bankadan ihtarname almasıyla sarsılan idari sürece anında müdahale etti

30.07.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray tatlıya bağladı
Galatasaray tatlıya bağladı
Galatasaray, Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen'in ödenmemiş gelir vergileri nedeniyle bankadan ihtarname almasıyla sarsılan idari sürece anında müdahale ederek olası bir krizi önledi. Oyuncularla yapılan "net maaş" anlaşması gereği vergisel tüm sorumlulukları üstlenen sarı-kırmızılı yönetim, idari gecikmeden kaynaklanan borcu derhal kapatıp FIFA nezdinde doğabilecek fesih riskini ve transfer yasağı tehlikesini bertaraf ederken; olay, kulübün dev maaş bütçeli finansal modelini ve hukuki danışmanlık mekanizmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Nijerya'dan SoccerNet tarafından ortaya atılan iddialara göre Victor Osimhen'in ödenmemiş gelir vergileri nedeniyle bankadan ihtarname alması, Galatasaray'ın yüksek profilli sözleşme yönetimini ve mali operasyonlarını yeniden tartışmaya açtı.






TÜM SORUMLULUK GALATASARAY'IN ÜZERİNDE

Türkiye'deki yasal mevzuat gereği verginin asli muhatabı geliri elde eden futbolcu olsa da taraflar arasındaki net maaş anlaşmaları doğrultusunda tüm vergi, ceza ve gecikme faizi yükümlülükleri kulübe ait. Yani Galatasaray'a...






BASİT BİR İDARİ GECİKMEDEN ÇIKABİLİRDİ

Bankadan gelen bildirimin ardından sarı-kırmızılı yönetimin derhal devreye girerek borcu kapatması, olayın teknik bir idari gecikmeden kaynaklandığını gösterse de kulübün üzerindeki hukuki ve mali danışmanlık sorumluluğunu bir kez daha tescilledi.






KULÜP HABER İÇİN HEMEN AÇIKLAMA YAPTI

Kulüp kaynakları İmhonlamhen imzalı haberde yer alan iddia üzerine olayı finansal kriz yerine operasyonel bir aksama olarak nitelendirse de bu tür gecikmelerin tekrarlanması durumunda Galatasaray son derece ağır hukuki ve sportif risklerle yüzleşebilir.






15 GÜN İÇİNDE ÖDENMEMESİ DURUMUNDA

FIFA'nın Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı (RSTP) uyarınca, kulübe çekilen ihtarın ardından 15 gün içinde ödeme yapılmaması oyuncuya sözleşmesini tek taraflı feshetme hakkı verir. Bu senaryo, kulübün hem yıldız bir oyuncuyu bonservissiz kaybetmesine hem de ciddi tazminat yükümlülükleriyle ve dönemlik transfer yasaklarıyla karşı karşıya kalmasına yol açabilir.






MESELA SADECE KULÜP İÇİNDE DE KALMAZ

Mesele sadece kulüp içi dengelerle sınırlı kalmayıp UEFA nezdindeki lisans ve finansal sürdürülebilirlik süreçlerini de doğrudan etkileme potansiyeline sahiptir.

Yıllık maaş bütçesi 100 milyon Euro sınırında seyreden Galatasaray'ın vadesi geçmiş vergi veya oyuncu borçlarının bulunması, UEFA organizasyonlarına katılım lisansının tehlikeye girmesine neden olabilir. Vadesi geçmiş borçlar kuralının ihlali, Avrupa kupalarından men edilmeye kadar varabilen ağır yaptırımları beraberinde getirmektedir.






SOYUNMA ODASI DENGELERİ ZEDELER

Son olarak, bu ölçekteki aksaklıklar kulübün uluslararası transfer piyasasındaki itibarını ve soyunma odası dengelerini zedeleme riski taşır. Osimhen, Leroy Sané gibi dünya çapındaki yıldızların bu tarz süreçlerle anılması, gelecekte transfer edilmesi planlanan oyuncuların ve temsilcilerinin ekstra teminatlar talep etmesine yol açabilir.

Galatasaray yönetimi bu olayı hızlı bir müdahaleyle kriz boyutuna ulaşmadan çözmüş olsa da kulübün imajı ve finansal modeli ciddi bir sınavdan geçecek.

Trabzonspor'dan Lazio'a yılın çalımı

Transfer piyasasında taşlar yerinden oynadı, Trabzonspor İtalyan devi Lazio’ya unutulmayacak bir çalım atmak üzere harekete geçti

30.07.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'dan Lazio'a yılın çalımı
Trabzonspor'dan Lazio'a yılın çalımı
Trabzonspor, Lazio'nun Nordsjaelland ile 6+2 milyon Euro'ya anlaştığı ve sağlık kontrolüne beklediği 19 yaşındaki 'Pique-Van Dijk karışımı' stoper Noah Markmann transferinde son dakika hamlesiyle devreye girdi. Bordo-mavililerin kararlı teklifi sonrası genç yıldız İtalyan devine imza atmaktan vazgeçti.






Transfer piyasasında taşlar yerinden oynadı, Trabzonspor İtalyan devi Lazio'ya unutulmayacak bir çalım atmak üzere harekete geçti. Nordsjaelland forması giyen 19 yaşındaki genç yetenek Noah Markmann için kulübüyle 6 milyon Euro bonservis ve 2 milyon Euro bonus karşılığında tam anlaşmaya varan Lazio, beklemediği bir şokla sarsıldı.






PREMIER LİG DEVLERİ DE SIRADA

İtalyan ekibinde teknik direktör Gennaro Gattuso'nun onay verdiği ve Formello'da sağlık kontrolü hazırlıkları yapıldığı sırada devreye giren Trabzonspor, tüm planları altüst etti.

Bordo-mavililerin kararlı ve somut girişiminin yanı sıra Premier Lig ekiplerinin de cazip fırsatlarla masaya gelmesi, genç stoperin özgüvenini tazeleyerek geri adım atmasına neden oldu.






LAZIO TRANSFERDEN ÇEKİLMEK ÜZERE

Temsilcileri aracılığıyla Lazio'ya beklenen nihai onayı vermeyen Markmann, kariyeri için en doğru kararı vermek adına acele etmeme kararı aldı. Yaşanan bu beklenmedik gelişme karşısında çaresiz kalan Lazio yönetimi ise sonsuza kadar beklemeyeceğini duyurarak alternatif isimlere yönelmek zorunda kaldı.






VAN DIJK VE PIQUE'Yİ ANDIRIYOR

Sahadaki duruşu, pozisyon alma becerisi ve geriden oyun kurma soğukkanlılığıyla dikkat çeken 19 yaşındaki yıldız adayı, futbol dünyasında Virgil van Dijk ve Gerard Piqué'nin birleşimi olarak tanımlanıyor. Savunmadaki fiziksel hakimiyeti, ikili mücadelelerdeki özgüveni ve saha içi sakinliğiyle Van Dijk stiline bürünen Markmann; topla dikine çıkışları, yüksek pas vizyonu ve takımı adeta bir orta saha gibi yönlendirme yeteneğiyle de Piqué'yi aratmıyor.






TRABZONSPOR'UN PROJESİNE ÇOK SICAK

Gelişmeleri yakından takip eden Trabzonspor kurmayları, savunma hattına seviye atlatacak bu kritik imzayı attırarak transfer döneminin en sükse getiren hamlesine imza atmayı hedefliyor.

Oyuncunun karar aşamasında bordo-mavili projeye sıcak bakması, Trabzonspor'un bu dev transfer yarışında elini güçlendiren en önemli unsur olarak öne çıkıyor.

Cim-Bom'a sürpriz forvet!

İsviçre ekibi Lausanne-Sport'da oynayan Omar Janneh'in Galatasaray'ın gündemine geldiği öğrenildi. Ancak yapılan değerlendirmelerin ardından çok da olumlu bir hava oluşmadı

29.07.2026 19:12:00
Haber Merkezi
 
Cim-Bom'a sürpriz forvet!
Cim-Bom'a sürpriz forvet!
Galatasaray Mauro Icardi sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç" kriterine uyan bir forvet arıyor. Sarı-Kırmızılılar'a Omar Janneh'in de önerildiği öğrenildi. 19 yaşındaki İspanyol golcü, İsviçre ekibi Lausanne-Sport'ta forma giyiyor.

2 MİLYONA ALDILAR

Lausanne onu 2026'nın Ocak ayında Atletico Madrileno'dan aldı. 2 milyon euro bonservis bedeli ödediler. 19 yaşındaki santrforla 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı. Oyuncunun sözleşmesinde herhangi bir serbest kalma maddesi yok. 1.88 boyundaki golcü, geride bıraktığımız sezonda toplam 34 resmi maça çıktı. 12 gol ve 4 asist üretti.






10 MİLYON BEKLİYORLAR

Galatasaray'da Omar Janneh'le ilgili bir durum değerlendirmesi yapıldı. Genç futbolcunun yetersiz maç tecrübesinin yanında Lausanne'nin de 10 milyon euroluk bir bonservis beklentisi var. Sarı-Kırmızılılar, bu iki faktör sebebiyle ona sıcak bakmadı. Herhangi bir girişimde bulunulmayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.