logo
08 TEMMUZ 2026

Galatasaray'da Can Uzun out! Mert Kömür in!

Frankfurt’un Can Uzun için kapıyı 60 milyon Euro’dan açması üzerine Galatasaray rotayı Augsburg forması giyen 20 yaşındaki Mert Kömür’e kırdı

08.07.2026 17:10:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da Can Uzun out! Mert Kömür in!
Galatasaray'da Can Uzun out! Mert Kömür in!
Sarı-kırmızılılar bu hamleyle Alman devine rest çekerken, Augsburg Sportif Direktörü Benjamin Weber'den transfer ateşini körükleyecek ilk resmi itiraf geldi.

Galatasaray, Can Uzun transferinde Frankfurt'un 60 milyon Euro'luk katı fiyat diretmesi üzerine rotayı kırmak zorunda kaldu.

Alman kulübünün uzlaşmaz tavrına karşılık sarı-kırmızılılar, tüm konsantrasyonunu bir diğer gurbetçi yetenek Mert Kömür'e çevirdi. Aslan, bu hamleyle Frankfurt'a "Tek seçeneğimiz siz değilsiniz" mesajını net bir şekilde verdi.






ÇOK DAHA UCUZA BİTECEK BİR İSİM

Mert Kömür transferinin, mali açıdan Galatasaray için çok daha ekonomik bir formülle bitmesi bekleniyor.

Sarı-kırmızılı yönetim, genç oyuncunun transferini 10-15 milyon Euro bandında bir bonservis bedeliyle tamamlamayı planlıyor. Bu rakam, mali dengeleri korumak adına çok daha makul bir hedef olarak görülüyor.






AUGUSBURG'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Transfer iddiaları sonrası Almanya cephesinden de ilk resmi açıklama geldi. Augsburg Sportif Direktörü Benjamin Weber, takımdaki iki hücum oyuncusu Mert Kömür ve Alexis Claude-Maurice hakkındaki söylentilere doğrudan değindi.

Weber, her iki oyuncunun da gösterdikleri güçlü performansla dikkatleri üzerine çektiğini ve transfer piyasasının gözdesi olduklarını doğruladı.






MERT KÖMÜR'DEN AYRILIK BASKISI

20 yaşındaki genç yetenek Mert Kömür'ün, daha fazla süre bulabileceği bir takıma gitmek için transfer konusunda kulübüne baskı yapabileceği belirtiliyor.

Augsburg ile ayrılık kapısını aralayan gurbetçi oyuncunun tek talibi Galatasaray da değil. Belçika ekibi Club Brugge başta olmak üzere birçok Avrupa kulübü de genç yıldız adayını yakından takip ediyor.

Ali Koç gitti, Mehmet Ali Aydınlar geliyor! Fenerbahçe'de devir teslim

Fenerbahçe Basketbol Takımı'nda çok konuşulacak bir sponsorluk değişimi kapıda

08.07.2026 13:10:00
Haber Merkezi
 
Ali Koç gitti, Mehmet Ali Aydınlar geliyor! Fenerbahçe'de devir teslim
Ali Koç gitti, Mehmet Ali Aydınlar geliyor! Fenerbahçe'de devir teslim
Sarı-lacivertli basketbolda Beko dönemi resmen kapanırken, kulisler dev bir iddiayla çalkalanıyor... Haziran seçimlerinde son anda çekilen ve 2027 kongresi için adı geçen Mehmet Ali Aydınlar, sahibi olduğu Acıbadem markasıyla erkek basketbol takımının yeni ana sponsoru olmaya hazırlanıyor. Voleybolda kulübü dünya şampiyonluğuna taşıyan Acıbadem'in bu hamlesi, Ülker ihtimalinin önünde, kulüpte tarihi bir devir teslimin ilk adımı olarak yorumlanıyor.






Fenerbahçe Basketbol Takımı'nda çok konuşulacak bir sponsorluk değişimi kapıda. Sarı-lacivertliler, uzun yıllardır erkek basketbol takımının isim ve forma önü sponsoru olan Beko ile yolları ayırdı. Bu ayrılığın ardından yeni sezonda forma önü sponsorluğu sürecinin de nasıl ilerleyeceği henüz netlik kazanmadı.






ÜLKER DOĞAL ADAY OLARAK ÖNE ÇIKTI

Kulislerde ilk öne çıkan senaryo, Türk basketbolunun efsane destekçisi Ülker'in yeniden ana sponsor olarak salona geri dönmesi oldu. Ancak kulüp koridorlarında asıl büyük sürpriz, çok daha iddialı bir isimle anılıyor. Kulübün eski başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar'ın, sahibi olduğu Acıbadem markasıyla basketbol takımının yeni ana sponsoru olacağı ileri sürülüyor.






AYDINLAR 2027'DE ADAY OLACAK

Bu iddia, sadece bir sponsorluk hamlesi değil, aynı zamanda kulüp siyaseti açısından da güçlü bir devir teslimin işareti olarak yorumlanıyor. Geçtiğimiz haziran ayında yapılan genel kurulda son anda adaylıktan çekilen Mehmet Ali Aydınlar'ın, 2027 yılındaki olağan kongre için başkanlık adaylığı hala sıcaklığını koruyor. Acıbadem'in basketbola güçlü girişi, Aydınlar'ın kulüpteki ağırlığını artıracak bir hamle olarak görülüyor.






VOLEYBOLDA DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Acıbadem markası Fenerbahçe camiasına ve başarıya hiç yabancı değil. Şirket, daha önce Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nın ana sponsorluğunu üstlendiği dönemde sarı-lacivertlileri dünya şampiyonluğuna taşımıştı. Parkede Beko döneminin kapanmasıyla başlayacak bu yeni dönemin, sarı-lacivertli kulübe hem mali hem de sportif açıdan nasıl bir yön vereceği merakla bekleniyor.

Trabzonspor'a yerli Yattara! "Telefon kulübesinde çalım atar"

Trabzonspor, Danimarka ekibi Midtjylland forması giyen 24 yaşındaki milli yıldız Aral Şimşir’i kadrosuna katarak yılın transfer bombasını patlattı

08.07.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'a yerli Yattara! "Telefon kulübesinde çalım atar"
Trabzonspor'a yerli Yattara! "Telefon kulübesinde çalım atar"
Trabzonspor, Midtjylland'ın 24 yaşındaki milli yıldızı Aral Şimşir'i 13+2 milyon Euro'luk tarihi rekorla kadrosuna kattı. Karadeniz ekibi, telefon kulübesinde bile çalım atabilen mikro tekniği, geçen sezon ürettiği 33 skorluk (12 gol, 21 asist) dev performansı ve taktiksel esnekliğiyle kapanan savunmaları darmadağın edecek yeni hücum liderine kavuştu.






Trabzonspor, Danimarka ekibi Midtjylland forması giyen 24 yaşındaki milli yıldız Aral Şimşir'i kadrosuna katarak yılın transfer bombasını patlattı. Bordo-mavili kulüp, bu transfer için 13+2 milyon Euro'luk rekor bir bonservis bedeli ödeyecek. Sol kanatta görev yapan genç yetenek, dar alandaki olağanüstü çalım yeteneği ve estetik stiliyle şimdiden bordo-mavili taraftarların sevgilisi İbrahim Yattara'ya benzetiliyor.






RAKİBİN DENGESİNİ ALT ÜST EDER

Aral Şimşir, kelimenin tam anlamıyla "telefon kulübesinde bile çalım atabilecek" bir teknik kapasiteye sahip. Düşük ağırlık merkezi sayesinde ani yön değiştiren milli oyuncu, sırtı dönük aldığı toplarda bile tek temasla yüzünü kaleye dönebiliyor. Sol çizgiden sağ içine kat ederek geliştirdiği driplingler, rakip savunmaların yerleşik düzenini ve dengesini tamamen altüst ediyor.






10 NUMARA GİBİ DE OYNAYABİLİR

Genç yıldız, sadece çizgiye hapsolan klasik bir kanat oyuncusu değil; taktiksel zekasıyla modern bir hücum silahı. Kanat ile merkez arasındaki "yarım alanları" mükemmel parselleyen Aral, oyun kurucu meziyetleriyle de öne çıkıyor. Bordo-mavili ekibin kapanan savunmaları açma problemine doğrudan panzehir olacak oyuncu, ihtiyaç halinde 10 numara pozisyonunda da görev alabiliyor.






GEÇEN SEZON 33 GOLE KATKI VERDİ

Danimarka'nın sert ve fiziksel liginde büyüyen Aral, geçtiğimiz sezon çıktığı 54 resmi maçta 12 gol ve 21 asist üreterek tam 33 skor katkısı sağladı. Sahada kaldığı 3.476 dakika, fiziksel devamlılığının ve dayanıklılığının en net kanıtı. İskandinav tedrisatından aldığı disiplinle ön alan baskısına da hemen reaksiyon veren milli sol kanat, geriye koşmaktan da çekinmiyor.






TRABZONSPOR ÇOK PARA KAZANACAK ÇOK

Hem uzak köşeye bıraktığı jeneriklik şutları hem de ceza sahasına yerden çıkardığı kilit pasları ile Aral, Trabzonspor hücum setlerinin yeni lideri olmaya geliyor. Henüz 24 yaşında olan oyuncu, yüksek potansiyeliyle kulübe ileride devasa bir satış geliri getirme imkanını da barındırıyor. Karadeniz fırtınası, uzun yıllar unutulmayacak kreatif ve skorer bir yerli süper yıldıza kavuştu.

Serhou Guirassy, Fenerbahçe için son kararını açıkladı

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım yönetiminin büyük umutlarla başlattığı Serhou Guirassy transferi tam bir hayal kırıklığıyla sonuçlandı

08.07.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Serhou Guirassy, Fenerbahçe için son kararını açıkladı
Serhou Guirassy, Fenerbahçe için son kararını açıkladı
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin ısrarlı indirim talebi sonrası ipler koptu... Borussia Dortmund'un 50 milyon avro değer biçtiği Gineli golcü Serhou Guirassy, şampiyonluğu kaçıran ve Şampiyonlar Ligi'nde olmayan bir takıma gitmeyeceğini açıklayarak Türkiye kapısını tamamen kapattı.






Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin büyük umutlarla başlattığı Serhou Guirassy transferi tam bir hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Sadettin Saran yönetiminin yüksek maliyetlerle el sıkıştığı Gineli golcüden Yıldırım yönetiminin indirim talep etmesi, ipleri tamamen kopardı.






15 TEMMUZ2A KADAR GEÇERLİ

Türkiye'ye ancak para için gelebileceğini belirten Guirassy, şampiyonluğu kaçıran ve Şampiyonlar Ligi'nde yer almayan bir takımda oynamayacağını net bir dille ifade ederek kapıyı kapattı.






Dortmund forması giyen 30 yaşındaki santrforun Almanya'da kalacağına dair işaretler her geçen gün artıyor. Guirassy'nin sözleşmesinde yer alan 35 milyon avroluk serbest kalma maddesi yalnızca 15 Temmuz'a kadar geçerli.






BÜYÜK TAKIMLAR İÇİN 35 MİLYON EURO

Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Chelsea, Manchester City ve Arsenal gibi dünya devlerinin bu ücreti ödeme hakkı bulunsa da, oyuncunun inişli çıkışlı bir sezon geçirmesi nedeniyle bu seçeneği kullanmaları beklenmiyor.

15 Temmuz sonrasında ise Borussia Dortmund, oyuncunun bonservis bedelini serbestçe belirleme hakkına sahip olacak ve Alman kulübü bu süreçte eli en güçlü taraf konumunda.






SÜPER LİGE GELMEK İSTEMİYOR

Dortmund'un Guirassy için beklediği net bonservis bedeli tam 50 milyon avro. Şu anda piyasada oyuncuyla ilgilenen tek kulüp Fenerbahçe olarak görünse de, Süper Lig ikincisinin bu astronomik rakamı ödemesi neredeyse imkansız gözüküyor. Kariyerine Avrupa'nın zirvesinde devam etmek isteyen deneyimli golcünün de Süper Ligi'ne transfer olmaya da pek niyeti yok.

Fenerbahçe'ye sürpriz golcü! Hem de Manchester United'dan

Yeni sezon golcüsünü bulmak için kolları sıvayan Fenerbahçe'de yönetim kurulu toplandı; dünya yıldızları masaya yatırıldı. Watkins, Sörloth ve Kolo Muani gibi dev isimlerin tartışıldığı kritik zirveden asıl bomba Manchester United ile yapılan Greenwood pazarlığında çıktı. Sarı-lacivertliler, İngiliz devinin Hollandalı forveti Joshua Zirkzee’yi kiralamak için harekete geçti!
 

08.07.2026 12:27:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'ye sürpriz golcü! Hem de Manchester United'dan
Fenerbahçe'ye sürpriz golcü! Hem de Manchester United'dan
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetimi yeni sezon forvet transferi için dün yapılan yönetim kurulu toplantısımda gömleklerin kollarını bir kat daha yukarı katladı. Dün gerçekleştirilen kritik yönetim kurulu toplantısında, taraftarı heyecanlandıracak pek çok önemli isim masaya yatırıldı. Yönetimin listesindeki alternatiflerin zenginliği dikkat çekti.






MUANI VE KEAN İÇİN DE GÖRÜŞME

Toplantıda en çok konuşulan ve üzerinde durulan isimlerin başında Aston Villa'nın golcüsü Ollie Watkins geldi. Sarı-lacivertli yöneticiler ayrıca Guirassy ve tanıdık bir isim olan Alexander Sörloth transferleri için de yoğun bir fikir alışverişinde bulundu. Menajerler vasıtasıyla kulübe önerilen Kolo Muani ve Moise Kean isimleri de yönetim içinde enine boyuna tartışıldı.






BARONI'NİN ÖNERİSİ PEDRO

Transfer masasında Güney Amerika rotası da açıldı. Fenerbahçe'nin eski yıldızlarından Cristian Baroni'nin yönetime önerdiği Flamengo'lu Pedro hakkında da bir tur görüşme gerçekleştirildi. Brezilyalı golcünün durumu toplantının dikkat çeken maddelerinden biri oldu.






GREENWOOD İÇİN GİDİLMİŞTİ

Toplantının asıl bombası ve en büyük sürprizi ise Joshua Zirkzee oldu. Manchester United ile Mason Greenwood'un sonraki satış yüzdesi için yapılan resmi görüşmelerde, Hollandalı golcü Zirkzee'nin kiralanması formülü gündeme geldi. Yönetim, bu dev operasyonun detaylarını paylaşarak transferin şartlarını masaya yatırdı.

Fenerbahçe'yi Beşiktaş için mi bıraktı?

Türk basketbolunda tarihi sponsorluk operasyonu için düğmeye basıldı. Uzun yıllardır Fenerbahçe ile özdeşleşen Beko, sarı-lacivertlilerle yollarını ayırdı

08.07.2026 11:06:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'yi Beşiktaş için mi bıraktı?
Fenerbahçe'yi Beşiktaş için mi bıraktı?
Türk basketbolunda tarihi sponsorluk operasyonu için düğmeye basıldı. Uzun yıllardır Fenerbahçe ile özdeşleşen Beko, sarı-lacivertlilerle yollarını ayırdı.

İddialara göre marka, yeni sezonda EuroLeague'de mücadele edecek olan Beşiktaş'ın ana sponsoru oluyor. Siyah-beyazlılarda Gain dönemi kapanırken, Fenerbahçe'nin ise Beko'dan boşalan koltuğu köklü destekçisi Ülker ile doldurması bekleniyor.

Türk basketbolunda taşları yerinden oynatacak, ezberleri bozacak dev bir sponsorluk hamlesi resmen hayata geçiyor. Uzun yıllardır Fenerbahçe ile yan yana anılan Beko, kulüple yollarını ayırdı.

Basketbol dünyasında büyük yankı uyandıran bu ayrılığın perde arkasından ise tarihi bir rota değişikliği çıktı. İddialara göre Beko, yeni sezonda Beşiktaş Basketbol Takımı'nın yeni ana sponsoru olmaya hazırlanıyor.







BEŞİKTAŞ'IN ELİ DAHA DA GÜÇLENECEK

Beşiktaş cephesinde bir süredir devam eden Gain dönemi bu gelişmeyle birlikte sona eriyor. Siyah-beyazlı yönetim, basketbol şubesini küresel ölçekte bir marka olan Beko'ya emanet ederek mali yapısını tamamen garanti altına almayı hedefliyor.

Bu ortaklıktan elde edilecek dev sponsorluk geliri, Beşiktaş'ın transfer piyasasındaki elini güçlendirirken, kulübün ekonomik sürdürülebilirliği açısından da tarihi bir dönüm noktası anlamı taşıyor.







FENERBAHÇE'YE DE ÜLKER GELECEK

Fenerbahçe tarafında ise Beko ile yaşanan bu ayrılık aslında beklenen, sürpriz olmayan bir gelişmeydi. Sarı-lacivertli yönetim, yaşanan bu kan değişiminin ardından boşalan koltuğu kulübün köklü ve geleneksel destekçisiyle dolduruyor.







Yeni dönemde Beko'nun yerini, Fenerbahçe camiasının her zorlu döneminde yanında olan Ülker'in alması öngörülüyor. Her iki kulüp de basketboldaki mali stratejilerini yeni partnerleriyle yeniden şekillendiriyor.






TÜRK BASKETBOLU İÇİN KRİTİK

Bu büyük yer değiştirme, sadece ekonomik bir sponsorluk hamlesi değil, aynı zamanda çok büyük bir sportif vizyonun parçası. Gelecek sezon Avrupa'nın en prestijli turnuvası olan EuroLeague'de mücadele etmeye hazırlanan Beşiktaş, Beko'nun gücüyle turnuvada figüran değil, doğrudan zirve ortağı olmayı hedefliyor.

Bu tarihi imza, hem EuroLeague arenasına iddialı giren Beşiktaş hem de spora yatırımı sürdüren Beko için Türk basketbolunda yepyeni, başarı dolu bir dönemin kapısını aralıyor.

Greenwood, Marsilya ile ipleri kopardı

Marsilya’da 48 gol atarak devleşen Mason Greenwood, Fransa’daki evini boşaltıp anahtarları teslim ederek gemileri yaktı! L'Équipe’in "Fenerbahçe’yi istiyor" dediği, ünlü muhabir Mohamed Henni’nin ise "%100 ayrılıyor, kalma ihtimali sıfır" diyerek duyurduğu İngiliz süper solak için yönetim tüm şartları zorluyor

07.07.2026 16:17:00
Haber Merkezi
 
Greenwood, Marsilya ile ipleri kopardı
Greenwood, Marsilya ile ipleri kopardı
Marsilya'nın Roma'yı saf dışı bırakan yüksek bonservis inadını kırmaya çalışan sarı-lacivertliler, dünyaca ünlü yıldızı Türkiye'ye getirmek için pazarlıklarda vites yükseltti.

Marsilya'da geçirdiği iki sezonda 48 gol atarak göz kamaştıran Mason Greenwood, takımdan ayrılık iddialarını alevlendirdi.

Le Provence gazetesinin haberine göre İngiliz kanat oyuncusu, Turcs and Caicos adalarındaki tatile çıkmadan hemen önce Aix-en-Provence yakınlarındaki evinin anahtarlarını teslim etti.






MARSİLYA'NIN FİYAT KIRMA NİYETİ YOK

L'Équipe gazetesine göre Greenwood, bu yaz Fenerbahçe forması giymeyi tercih ediyor. Ancak Marsilya yönetimi, Türk kulübünün şu ana kadar sunduğu şartları ve bonservis tekliflerini yetersiz buluyor.

Fransız ekibi, şartlar iyileşmediği sürece İngiliz forvetin ayrılığına kolaylık sağlamayacak. İki kulüp anlaşana kadar Greenwood'un beklemesi gerekecek.






MARSİLYA'DA KALMA İHTİMALİ SIFIR

Transfer kulislerini hareketlendiren bir diğer açıklama ise ünlü Marsilya muhabiri Mohamed Henni'den geldi. Henni, Winamax FC canlı yayınında Greenwood'un %100 takımdan ayrılacağını ve bu durumun perde arkasında haftalar önce kesinleştiğini iddia etti.

Kulübe yakın kaynaklardan aldığı bilgiyi paylaşan Henni, İngiliz oyuncunun kalma ihtimalinin "sıfır" olduğunu vurguladı.






AS ROMA'NIN RESMİ TEKLİFİ YOK

Öte yandan yıldız oyuncunun adı AS Roma ile anılmaya da devam ediyor. Gazeteci Matteo Moretto, Fabrizio Romano'nun YouTube kanalında yaptığı açıklamada Roma iddialarına şüpheyle yaklaştı.

İtalyan kulübünün henüz resmi bir teklif yapmadığını belirten Moretto, Roma'nın bütçesi ile Marsilya'nın talep ettiği fiyat arasında çok büyük bir uçurum olduğunu aktardı.

Fenerbahçe'den fikstür hamlesi


 
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu fikstürü 9 Temmuz'da çekiliyor; Fenerbahçe, dev derbinin rövanşını Kadıköy’e almak için TFF nezdinde bastırıyor. TFF'nin yapay zekâ destekli fikstür algoritmasına "aynalı numara" kriteri girerek çözmesi beklenen bu kördüğüm, Avrupa kupası takvimlerinden şehir güvenliğine, derbi yasaklarından peş peşe deplasman kısıtlamalarına kadar uzanan çok katı ve milimetrik kurallara bağlı.

07.07.2026 12:12:00
Haber Merkezi
 
 Fenerbahçe'den fikstür hamlesi
 Fenerbahçe'den fikstür hamlesi

Süper Lig'de 2026-27 sezonu fikstür çekimi 9 Temmuz Perşembe günü saat 14.00'te Riva'da gerçekleştirilecek. Fenerbahçe yönetimi ligde en son 2021-22 sezonunda yaşanan senaryonun tekrarlanması ve Galatasaray derbisinin ikinci yarıdaki ayağının mutlaka Saracoğlu'nda oynanması için TFF nezdinde kulis faaliyetlerini hızlandırdı.

TFF'nin bu talebi karşılamak adına, kura çekimi öncesinde yapay zekâ destekli fikstür algoritmasına özel bir 'aynalı numara' veya doğrudan kısıt kuralı tanımlayarak ilk maçın Rams Park'ta, rövanşın ise Kadıköy'de oynanmasını matematiksel olarak garantileyeceği iddia ediliyor.







Şehir güvenliği de önemli

TFF'nin fikstür anahtarını oluştururken kullandığı bilgisayar yazılımı, kulüplerin keyfi isteklerinden ziyade çok katı matematiksel kısıtlar ve emniyet protokolleri çerçevesinde çalışıyor. Algoritmanın en net "kırmızı çizgilerinden" biri, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aynı hafta İstanbul'da ev sahibi olmasını engelleyen şehir güvenliği kuralı.







Büyükler üst üste oynamıyor

Büyük maçların adil dağılımı ve yayıncı kuruluşun reyting dengesi için algoritmaya çok spesifik derbi kuralları entegre ediliyor. Sisteme girilen kısıtlar uyarınca, milli maç aralarından hemen önceki haftalara kesinlikle derbi maçı konulmuyor ve hiçbir Süper Lig takımı "Büyük Dörtlü" ile peş peşe haftalarda karşılaşamıyor.







Peşpeşe eşleşme engeli

Yapay zekâ, kulüplerin Avrupa kupalarındaki yoğun seyahat ve dinlenme takvimlerini de milimetrik olarak hesaplıyor. Şampiyonlar Ligi'nde Salı veya Çarşamba sahaya çıkan takımlar ile Perşembe günü Avrupa veya Konferans Ligi'nde oynayan takımların, kupa trafiğinin en yoğun olduğu kritik haftalarda ligde birbirleriyle peş peşe eşleşmesi engelleniyor.

Beşiktaş'ın yeni 'kahraman'ı

Beşiktaş, Arsenal'ın Belçikalı yıldızı Leandro Trossard’ın transferi için İngiliz deviyle 18 milyon Euro + 2 milyon Euro bonus karşılığında kesin anlaşmaya vardı

07.07.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın yeni 'kahraman'ı
Beşiktaş'ın yeni 'kahraman'ı
Beşiktaş, Arsenal'ın sol kanat yıldızı Leandro Trossard'ı 18+2 milyon Euro'luk bonuslu paketle kadrosuna katarak yılın transfer bombasını patlattı. İngiliz ekibinde West Ham'a attığı şampiyonluk golüyle efsaneleşen 31 yaşındaki Belçikalı "kahraman" olarak siyah-beyazlı formayı giymeye hazırlanırken, bu satıştan zarar ettiğini düşünen Arsenal analistleri yönetimi eleştiri yağmuruna tuttu.






Beşiktaş, Arsenal'ın Belçikalı yıldızı Leandro Trossard'ın transferi için İngiliz deviyle 18 milyon Euro + 2 milyon Euro bonus karşılığında kesin anlaşmaya vardı. Sözleşmesinin bitmesine bir yıl kalan 31 yaşındaki sol kanat oyuncusunun bu bedelle satılması, Arsenal cephesinde tartışma yarattı.






ŞAMPİYONLUK GOLÜNÜ ATAN OYUNCU

Analistler, Şampiyonlar Ligi finalinde ilk 11 oynayan böylesine kanıtlanmış bir kalitenin ucuza gittiğini belirterek Arsenal yönetimini eleştirdi ve Chelsea gibi rakiplerin aksine oyuncu satışlarında yine zayıf kalındığını vurguladı.






Trossard, inişli çıkışlı performansına rağmen Mikel Arteta döneminin en iyi fiyat-performans transferi olarak kulüp tarihine geçti. Belçikalı oyuncu, West Ham'a attığı ve Arsenal'e Premier Lig şampiyonluğunu getiren o tarihi golle taraftarın kalbinde ölümsüzleşti.






TROSSARD'IN İSTİKRAR SORUNU

Kırmızı-beyazlı formayla kritik anlarda sahneye çıkan ve zorlu maçları çözen yıldız isim, Londra'dan bir efsane olarak ayrılıp Beşiktaş'ın yeni kahramanı olmaya geliyor.






Bu ayrılık, Arsenal taraftarlarının yaklaşık iki yıldır beklediği sol kanat yenilenmesinin de önünü açtı. Gabriel Martinelli ile Trossard'ın istikrarsızlığı nedeniyle geçen yaz transfer yapmak isteyen ancak oyuncu satamadığı için hamle yapamayan İngiliz ekibi, sonunda düğmeye bastı.






ROGERS, BARCOLA VE TZOLIS YEDEKLERİ

Sportif direktör Andrea Berta aylardır oyuncu satışları üzerinde çalışırken, Trossard'ın gidişiyle birlikte hücum hattına en az onun kadar skorer ve büyük maçları çözecek yeni bir dünya markasının getirilmesi hedefleniyor.






Trossard'ın boşluğunu doldurmak için Arsenal'ın transfer listesi de şimdiden şekillendi. Londra ekibinin hücum hattını güçlendirmek adına Morgan Rogers, Bradley Barcola ve Christos Tzolis gibi genç ve dinamik isimlere odaklanması bekleniyor.

Galatasaray'a Lesley Ugochukwu transferinden haber var

Galatasaray'ın orta saha transferindeki gözdelerinden Lesley Ugochukwu için İngiltere'den keyif kaçıran haberler geldi

07.07.2026 11:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a Lesley Ugochukwu transferinden haber var
Galatasaray'a Lesley Ugochukwu transferinden haber var
Galatasaray'ın orta saha hedefi Lesley Ugochukwu transferinde menajerler ortalığı karıştırdı, işler sarpa sardı! Dünya Kupası'ndaki şok elenme sonrası Lamine Camara'dan vazgeçen Newcastle United, gözünü Aslan'ın listesindeki Fransız yıldıza dikti. Eddie Howe formülüyle Aslan'a çelme takmaya çalışan İngiliz ekibinin bu hamlesiyle Burnley'nin beklediği dev bonservis bedeli de netleşti.






Galatasaray'ın orta saha transferindeki gözdelerinden Lesley Ugochukwu için İngiltere'den keyif kaçıran haberler geldi. Sarı-kırmızılıların yaklaşık 1.5 aydır sessiz sedasız süredir peşinde olduğu Fransız ön libero için Premier Lig devi Newcastle United resmen devreye girdi. Transfer piyasasını altüst eden bu hamlenin arkasında ise tanıdık bir menajerlik oyunu yatıyor.






HOWE İLE MENAJERİ AYNI

Newcastle aslında Monacolu Lamine Camara'yı bitirmek üzereydi. Ancak Senegal'in Dünya Kupası'nda Belçika'ya uzatmalarda elendiği maçta penaltı yaptıran Camara gözden düştü. İngiliz ekibi bu gelişme üzerine rotayı Burnley forması giyen Ugochukwu'ya çevirdi. Oyuncunun menajerinin Newcastle Teknik Direktörü Eddie Howe ile aynı menajere bağlı olması, transferde menajerlerin sarı-kırmızılılara çelme takma ihtimalini doğurdu.






GEÇEN YAZ24 MİLYON STERLİN

Geçen yaz 24 milyon sterline Burnley'e katılan 22 yaşındaki defansif orta saha, takımının küme düşmesine engel olamadı. Buna rağmen sergilediği bireysel performansla devlerin dikkatini çekti. Geçtiğimiz sezon Burnley ile tüm kulvarlarda 38 resmi maça çıkan genç yıldız, takımına 3 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.






EN AZ 30 MİLYON STERLİN

Menajerlerin Newcastle seçeneğini masaya getirmesiyle birlikte bu transferin maliyeti de belli oldu. Burnley, küme düşmesine rağmen oyuncusundan kâr etmeyi hedefliyor. İngiliz basınına yansıyan bilgilere göre Ugochukwu'nun bonservis bedeli 30 milyon sterlin civarında netleşti. Galatasaray'ın bu menajer oyununa ve yüksek maliyete karşı nasıl bir hamle yapacağı merak konusu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.