logo
04 HAZİRAN 2026

Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ne yaptı, ne ettiyse Davinson Sanchez'i kazanamadı. Bunun üzerine yönetime "van Dijk'i alıyorsak, gönderelim" raporu verdi

06.05.2026 17:49:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi
Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ne yaptı, ne ettiyse Davinson Sanchez'i kazanamadı. Bunun üzerine yönetime "van Dijk'i alıyorsak, gönderelim" raporu verdi. Başkan Dursun Özbek ise daha sezon başında 30 yaşındaki oyuncuya 3 yıllığına hem de yüzde 30 zamla sözleşme imzalanmasına onay veren Buruk'a sert çıktı: Sözleşme zammına onay veren sendin, oyuncuyu kazanacak olan da sensin.






Davinson Sanchez bu sezona kadar Galatasaray'da "duvar" gibiydi. Gelen çarpıyor, giden yıkılıyordu. Ta ki 15 Ağustos 2025'te sözleşmesinin yenilendiği açıklanana kadar. Hem 2028-29 sezonu sonuna kadar süre, hem de 4.5 milyon Euro maaşın üstüne yüzde 30 zammın yer aldığı sözleşmeyi kaptı. O günden sonra Kolombiyalı oyuncu sürekli geri gitmeye başladı. Davinson'un "istop" etmesiyle ilgili bomba bir de iddia var:

- Virgil van Dijk'le anlaşma yapıldı. Davinson'u yedek kalma korkusu sardı.






VAN DIKJ YÜZÜNDEN KRİZ ÇIKTI

Ancak Okan Buruk iddiaların aksine Ağustos ayındaki zamlı sözleşme sonrası Davinson'un yaşadığı düşüşü "konfor alanı sendromu" olarak yorumladı. 4.5 milyon Euro üzerine gelen %30 zam, oyuncuda "başardım" hissi yarattığını savundu. Yardımcılarıyla paylaştı.






Buruk eski agresifliğini ve çizgi savunmasındaki zamanlamasını geri kazanması için Davinson'a ekstra fiziksel yükleme de yaptı, psikolojik olarak destek de oldu. Ancak sonuç sıfır.






NE YAPTIYSA BAŞARILI OLAMADI

Bunun üzerine Buruk sözleşme zammı sonrası düşüş yaşandığı tespiti yaptırdı. Antrenman verilerinde ve maç içindeki özellikle mücadele istatistiklerinde belirlenen baremin altında kaldığını Davinson'a gösterdi. "Cezai yaptırım" tehdidi savurdu. Bu da işe yaramadı. Yönetimle görüşerek "performans odaklı disiplin yönetmeliğini" hatırlattı. Ancak şampiyonluk yarışında ceza kesilmedi.






6 MİLYON EURO'NUN ÜZERİNDE MAAŞ

Tüm bunlara rağmen Davinson'dan bir geri dönüş alınamadı. Okan Buruk da yönetime yeni raporunu sundu: "van Dijk transferini tamamlarsak Davinson'ı gönderelim" dedi.

Ancak maaşı 6 milyon Euro'yu aşan 30 yaşına gelmiş bir stoperi hem de 3 sezon daha sözleşmesi varken göndermek yönetim için "imkansız görev" gibi. Bu yüzden Dursun Özbek, Okan Buruk'a, "sözleşme zammına onay veren sendin, oyuncuyu kazanacak olan da sensin" karşılığını verdi.

2026 Dünya Kupası rekorlarla geliyor

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2026 FIFA Dünya Kupası, 11 Haziran'daki açılış maçıyla başlıyor. Tarihte ilk kez 48 takımın mücadele edeceği turnuvada tam 1248 futbolcu sahne alacak

03.06.2026 19:20:00
Eyüp Kabil
2026 Dünya Kupası rekorlarla geliyor
2026 Dünya Kupası rekorlarla geliyor
Dünya futbolunun kalbi, Kuzey Amerika kıtasında atmaya hazırlanıyor. 11 Haziran - 19 Temmuz 2026 tarihleri arasında Kuzey Amerika topraklarında düzenlenecek olan 2026 FIFA Dünya Kupası, futbol tarihinin en geniş kapsamlı organizasyonu olarak kayıtlara geçecek.

Geleneksel yaz takvimine geri dönen dev turnuvada, katılımcı ülke sayısının 48'e çıkarılmasıyla birlikte hem maç sayısında hem de oyuncu listelerinde tarihi rekorlar kırılıyor.

Yeşil sahalarda 1248 futbolcu mücadele edecek

Dev şampiyonada 48 ülkeyi temsilen tam 1248 oyuncu görev yapacak. Bu geniş oyuncu havuzu, turnuva tarihinin en yüksek katılımcı sayısı olarak dikkat çekiyor.

Turnuvada forma giyecek futbolcuların 891'i, kariyerlerinde ilk kez bir Dünya Kupası organizasyonunda boy gösterecek.

Daha önce en az bir kez bu büyük heyecanı tatmış olan 357 tecrübeli futbolcu, ülkelerinin başarısı için yeniden sahaya çıkacak.

2026 Dünya Kupası'nın en yaşlı oyuncusu unvanını İskoç kaleci Craig Gordon elinde bulunduruyor.



Yeni ülkeler ve büyük heyecan

Turnuva formatının genişlemesi, daha önce bu platformda yer bulamamış ülkelerin de hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Futbolseverler bu yaz ilk kez Dünya Kupası sahnesinde mücadele edecek yeni takımları izleme fırsatı yakalayacak.

Tarihte Bir İlk: Özbekistan, Ürdün, Curaçao ve Yeşil Burun Adaları, futbol tarihlerinde ilk kez FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti.

Açılış Maçı Azteca'da: 11 Haziran'daki dev açılış karşılaşmasında, ev sahiplerinden Meksika, tarihi Azteca Stadyumu'nda Güney Afrika'yı konuk edecek.

A Milli Takım play-off engelini aşarak devler liginde

Büyük turnuvaların gediklisi olmak isteyen A Milli Futbol Takımımız, play-off turunda gösterdiği üstün performansla 2026 vizesini cebine koymayı başarmıştı. Ay-yıldızlı ekibimiz turnuvada D Grubu'nda yer alıyor.

Türkiye, gruptan çıkabilmek için ev sahibi ABD, Güney Amerika temsilcisi Paraguay ve Avustralya ile kozlarını paylaşacak.

Futbol dünyasının zirvesini belirleyecek bu dev maraton, 19 Temmuz 2026'daki büyük final müsabakasıyla son bulacak.



Verilerle D Grubu analizi

Opta istatistiklerine göre D Grubu, turnuvanın en dengeli ve sürprize açık gruplarından biri olarak öne çıkıyor. Ay-yıldızlı ekibimizin gruptan çıkma olasılıkları ve rakiplerimizin güncel durumları şu şekilde:

Gruptan Çıkma İhtimali %80: Veri analiz şirketlerinin simülasyonlarına göre Türkiye, %80 ihtimalle adını bir üst tura yazdıracak güçte görülüyor. Grubun favorisi ise %85 olasılıkla ev sahibi ABD.

Ev Sahibi ABD ile Erken Randevu: Kadrosunda Christian Pulisic gibi dünya yıldızlarını barındıran ABD, taraftar desteğiyle grubun en zorlu rakibi konumunda. Ancak takımın önemli isimlerinden Patrick Agyemang ve Johnny Cardoso'nun sakatlıkları ev sahibinin planlarını bozmuş durumda.

Paraguay ve Avustralya Engelleri: Güney Amerika'nın sert savunma ekolü Paraguay (%67 çıkma şansı) ve fizik gücü yüksek Avustralya (%40 çıkma şansı), Millilerimizin gruptaki diğer rakipleri olacak. Hakan Çalhanoğlu liderliğindeki orta sahamız ve Arda Güler'in yaratıcılığı, bu iki katı savunmayı açmada en büyük kozumuz olacak.

Sakatlık kabusu turnuvayı vurdu

2026 Dünya Kupası rekorlarla gelirken, sezon sonu yaşanan yoğun maç trafiği birçok dünya yıldızının hayallerini yıktı. ESPN ve Sporting News sakatlık raporlarına göre, bu yaz Kuzey Amerika'da sahne alamayacak bazı büyük isimler şunlar:

Rodrygo (Brezilya): Real Madrid'in yıldız kanat oyuncusu, Mart ayında yaşadığı çapraz bağ (ACL) sakatlığı nedeniyle turnuvayı tamamen kaçırıyor. Brezilya hücumunda onun yokluğunda 34 yaşındaki Neymar sürpriz bir şekilde kadroya dahil edildi.

Şavi Simons (Hollanda): Tottenham forması giyen genç oyun kurucu, Nisan ayı sonunda bağ yırtılması yaşayarak Portakallar'ı turnuva öncesi lidersiz bıraktı.

Serge Gnabry (Almanya): Bayern Münih'te adale yırtığı yaşayan tecrübeli kanat oyuncusu, Panzerler'in turnuva kadrosundan çıkarılan ilk isimlerden oldu.

Hugo Ekitike (Fransa): Liverpool'un Fransız golcüsü, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde aşil tendonunu kopartarak Horozlar'ın en büyük eksiklerinden biri haline geldi.

Eder Militao (Brezilya) & Fermin Lopez (İspanya): Savunmanın bel kemiği Militao ile İspanya'nın joker oyuncusu Fermin Lopez de geçirdikleri operasyonlar nedeniyle bu büyük şöleni televizyondan izlemek zorunda kalacak.

Tedesco, Bologna'da

İtalya ekibi Bologna'da teknik direktörlüğe Domenico Tedesco getirildi.

03.06.2026 11:05:00
AA
Tedesco, Bologna'da
Tedesco, Bologna'da
İtalya ekibi Bologna'da teknik direktörlüğe Domenico Tedesco getirildi.

Kulübün açıklamasına göre 40 yaşındaki İtalyan çalıştırıcıyla 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Geçen sezon Fenerbahçe'de görev yapan Tedesco; Schalke 04, Spartak Moskova, Leipzig ve Belçika Milli Takımı'nı da çalıştırdı.

Sarı-lacivertlilerle Turkcell Süper Kupa zaferi yaşayan Tedesco, nisan ayında görevden alınmıştı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynayan Vincenzo Italiano yönetimindeki Bologna, Serie A'da ise 56 puanla 8. sırayı elde etti.

Benfica'dan Trabzonspor'a

Trabzonspor, Benfica forması giyen Sidny Lopes Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor

03.06.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Benfica'dan Trabzonspor'a
Benfica'dan Trabzonspor'a
Trabzonspor, Benfica forması giyen Sidny Lopes Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, savunma hattına önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor. Teknik Direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Trabzonspor yönetimi, uzun süredir gündeminde bulunan Sidny Lopes Cabral'ın transferinde sona yaklaştı.

Bordo-mavililer, Cabral'ın transferinde prensip anlaşmasına varırken, oyuncunun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Hem sağ bek hem de sol bek pozisyonlarında görev yapabilen Yeşil Burun Adaları Milli Takımı oyuncusunun sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atması planlanıyor.

Dünya Kupası öncesi transfer tamamlanıyor

Bordo-mavili yönetim, 23 yaşındaki oyuncuya yönelik Avrupa kulüplerinin ilgisinin artma ihtimalini göz önünde bulundurarak transferi Dünya Kupası öncesinde sonuçlandırmak için yoğun mesai harcıyor. Taraflar arasında yapılan görüşmelerde büyük ölçüde mutabakat sağlanırken, Cabral'ın özel uçakla İstanbul'a geleceği öğrenildi.

Benfica'dan Trabzonspor'a

Futbol kariyerinde Almanya ve Portekiz'de forma giyen Sidny Lopes Cabral, geçtiğimiz sezon Benfica'ya transfer oldu. Hızı, iki ayağını da etkili kullanabilmesi ve hücum katkısıyla dikkat çeken genç oyuncunun, Trabzonspor'un yeni sezon kadro yapılanmasında önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Erman Toroğlu'nun 3 yıla kadar hapsi istendi

Spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu hakkında, 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

 

02.06.2026 12:10:00
Anadolu Ajansı
Erman Toroğlu'nun 3 yıla kadar hapsi istendi
Erman Toroğlu'nun 3 yıla kadar hapsi istendi

Spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu hakkında, televizyon kanalında Galatasaray'la ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki", Erman Toroğlu ise "şüpheli" olarak yer aldı.

İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon kanalında Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun görüştüğüne ve bu görüşmede bazı konuların konuşulduğuna ilişkin açıklamalarla ilgili "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Sanığın kamuoyu tarafından yakından takip edilen futbolla ilgili olarak devletin kurum ve organları tarafından yapılan açıklamalar dışında kamu düzeniyle ilgili gerçeğe aykırı bilgilerle halkı yanıltıp algı oluşturmaya, devletin kurum ve organlarına duyulan güveni olumsuz etkilemeye çalıştığı iddianamede belirtildi.

İddianamede Toroğlu'nun halk arasında endişe, korku veya panik yaratma saikiyle hareket ettiği, söz konusu eyleminin birçok kişi tarafından görülebilme imkanının bulunması nedeniyle aleniyet unsurunun oluştuğu ifade edildi.

Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Dünya Kupası'na yıllar sonra geri dönecek 7 Avrupa ülkesi

A Milli Futbol Takımı ile birlikte Norveç, İskoçya, Avusturya, Çekya, Bosna Hersek ve İsveç, FIFA Dünya Kupası'na katılım hasreti sona erecek 7 Avrupa ülkesi arasında yer aldı

02.06.2026 00:53:00
AA
Dünya Kupası'na yıllar sonra geri dönecek 7 Avrupa ülkesi
Dünya Kupası'na yıllar sonra geri dönecek 7 Avrupa ülkesi
A Milli Futbol Takımı ile birlikte Norveç, İskoçya, Avusturya, Çekya, Bosna Hersek ve İsveç, FIFA Dünya Kupası'na katılım hasreti sona erecek 7 Avrupa ülkesi arasında yer aldı.

Daha önce 32 takımla düzenlenen organizasyon, ilk kez 48 takımla gerçekleştirilecek. ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa organize edeceği 2026 FIFA Dünya Kupası'nda Avrupa'dan 16 takım yer alacak.

Katar'daki 2022 Dünya Kupası organizasyonuna gidemeyen 7 Avrupa ülkesi, 2026'da mücadele edecek.

Milenyum öncesindeki son Dünya Kupası olan 1998'deki turnuvaya katılan Avrupa ülkelerinden Norveç, İskoçya ve Avusturya, 28 yıl sonra 2026 Dünya Kupası'nda yer almaya hak kazandı. Bu üç ülke, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılarak 28 yıllık özleme son verdi.

Türkiye, 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda

A Milli Futbol Takımı, 2002'den sonra 24 yıllık aranın ardından ilk kez 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacak.

Ay-yıldızlılar, 2002 sonrasında düzenlenen 5 turnuvaya katılma başarısı gösteremedi.

Türkiye, Japonya ve Güney Kore ortaklığında düzenlenen 2002'deki organizasyonu ise 3. sırada tamamlamıştı.

Çekya, Bosna Hersek ve İsveç

Dünya Kupası özlemini sona erdirecek diğer ülkelerden Çekya, son olarak 2006 yılındaki Dünya Kupası'nda mücadele etmişti.

Bosna Hersek ise yer aldığı 2014 Dünya Kupası'nın ardından iki turnuva kaçırdıktan sonra 2026'da sahne alacak.

İsveç ise Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'na katıldıktan sonra 2022 Dünya Kupası'nı kaçırmıştı.

Dünya Kupası'nın unvanları Brezilya'da

Brezilya, Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımı olarak dikkati çekiyor.

02.06.2026 00:01:00
AA
Dünya Kupası'nın unvanları Brezilya'da
Dünya Kupası'nın unvanları Brezilya'da
Brezilya, Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımı olarak dikkati çekiyor.

Kupanın unvanlarını elinde tutan "Sambacılar", Dünya Kupası'na en çok katılan, en çok şampiyon olan, en çok maç kazanan, en çok üst üste maç kazanan ve en çok gol atan ülke oldu.

Bugüne dek yapılan 22 Dünya Kupası'na katılan tek ülke Brezilya, 5 kezle en çok şampiyonluğa ulaşan ekip olarak zirvede yer aldı. 1958, 1962, 1970, 1994 ve 2002'de dünya şampiyonu olan Brezilya, 1950 ve 1998'de ise finalde kaybetti.

"Sambacılar", 1938 Fransa ve 1978 Arjantin'de üçüncü, 1974 Almanya ve 2014 Brezilya'da dördüncülüğü elde etti.

Dünya Kupası'nda İtalya ve Almanya 4'er şampiyonlukla Brezilya'yı takip etti.

En çok galip gelen Brezilya



Brezilya, Dünya Kupası tarihinde en çok galip gelen ülke ünvanını elinde tutarken oynadığı 114 maçta 76 kez galip geldi.

Almanya, 68 galibiyetle ikinci sırada yer aldı, Arjantin 47 galibiyetle üçüncü oldu.

Üst üste kazanma rekoru



Brezilya, Dünya Kupası'nda üst üste maç kazanma rekorunu elinde bulunduruyor.

Güney Amerika ekibi, 2002 ve 2006 Dünya Kupası'nda üst üste 11 maç kazanarak bu alanda tarihi bir başarıya imza attı. 2002'de Türkiye maçıyla başlayan galibiyet serisi, Çin, Kosta Rika, Belçika, İngiltere, Türkiye ve Almanya ile devam etti. Brezilya, 2006'da da Hırvatistan, Avustralya, Japonya ve Gana ile yaptığı maçları kazandı ve üst üste 11 galibiyet aldı.

"Sambacılar"ın 11 maçlık galibiyet serisine, 1-0'lık sonuçla 2006'daki çeyrek finalde Fransa son verdi.

2 turnuvada tüm maçlarını kazandı

Brezilya ayrıca katıldığı Dünya Kupalarının ikisinde yaptığı maçların tümünü kazanarak tarihe geçti.

Güney Amerika temsilcisi 1970 Meksika'da ve 2002 Güney Kore-Japonya'da oynadığı tüm maçları kazanarak şampiyon oldu.

"Sambacılar", Meksika'da 6, Güney Kore-Japonya'da 7 maç kazanmayı başardı.

Uruguay ve İtalya ise katıldıkları turnuvalarda birer kez tüm maçlarını kazandı. Uruguay, 1930 yılında ülkesinde, İtalya ise 1938'de Fransa'da düzenlenen kupada tüm maçlarını kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

13 maç kaybetmedi

Brezilya, tüm bu ünvanlarının yanı sıra üst üste maç kaybetmeme konusunda da zirvede yer aldı.

Güney Amerika ekibi, 1958, 1962 ve 1966 Dünya Kupası'nda üst üste 13 maçta rakiplerine yenilmedi.

1958'de Avusturya ile başlayan ve 1966'daki Bulgaristan galibiyetiyle 13'e ulaşan yenilmezlik serisine, Macaristan 3-1'lik skorla son verdi. Bu 13 maçlık seride "Sambacılar", 11 galibiyet alıp 2 kez berabere kaldı.

En çok gol atan

"Sambacılar", 2014'te Almanya'ya kaybettiği Dünya Kupası'nın en çok gol atan takımı ünvanını, 2018'de tekrar ele geçirdi.

Bu alanda Brezilya, 237 golle ilk sıraya yerleşti. Almanya 232 golle ikinci, Arjantin ise 152 golle üçüncü basamağı elde etti.

Milli Takım'dan hazırlık maçında gol yağmuru!

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Kuzey Makedonya ile yaptığı maçı 4-0 kazandı

01.06.2026 22:50:00
AA
Milli Takım'dan hazırlık maçında gol yağmuru!
Milli Takım'dan hazırlık maçında gol yağmuru!
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Kuzey Makedonya ile yaptığı maçı 4-0 kazandı.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Kuzey Makedonya ile oynadığı maçın 1. dakikasında gole yaklaştı. Rakip ceza sahasına yakın bölgede Orkun Kökçü'nün pasında Can Uzun ceza sahası sol çaprazında topla buluştuktan sonra şutunu çekti, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

2. dakikada ay-yıldızlılar 1-0 öne geçti. Sağ taraftan gelişen atakta çizgiye inen Oğuz Aydın'ın yerden içeri çevirdiği topa Orkun Kökçü, altıpas önünde gelişine sert vurdu ve meşin yuvarlak ağlara gitti.

16. dakikada Türkiye, skoru 2-0 yaptı. Orta alandan hızlı atakla başlayan hücumda Can Uzun soldan bindiren Eren Elmalı'ya topu bıraktı. Eren sola indikten sonra topu arkasında kalan Can'a bıraktı. Can Uzun ceza sahasında sol çaprazdan çektiği şutla topu ağlara gönderdi.

44. dakikada ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Miovski'nin arka direğe ortasında topu kapan Alioski, Ozan Kabak'tan sıyrılarak şutunu çekti. Kaleci Altay Bayındır yaptığı müdahaleyle topun ağlarla buluşmasını engelledi.

45+3. dakikada sağ tarafta topla buluşan Oğuz Aydın, ceza sahasında rakibinden sıyrılarak şutunu çekti, kaleci gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Türkiye'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı



53. dakikada ay-yıldızlılar skoru 3-0 yaptı. Can Uzun'un ceza sahası dışından içeri gönderdiği uzun topu, Deniz Gül kafayla dokunarak ağlarla buluşturdu.

70. dakikada Türkiye şık bir organizasyonla 4. golü buldu. Arda Güler'in topuk pasıyla sağdan çizgiye inen İrfan Can Kahveci'nin içeri çevirdiği topu Barış Alper Yılmaz düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.

Karşılaşma Türkiye'nin 4-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Süper Lig maçlarını kaçak yayınlıyordu

Süper Lig maçlarını kaçak yayınladığı ve kullanıcıları yasa dışı bahis sitelerine yönlendirdiği öne sürülen Selçuksport isimli internet sitesinin yöneticisi olduğu belirlenen şüpheli, Denizli'de yakalanarak İstanbul'a sevk edildi

01.06.2026 22:49:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig maçlarını kaçak yayınlıyordu
Süper Lig maçlarını kaçak yayınlıyordu
Süper Lig maçlarını kaçak yayınladığı ve kullanıcıları yasa dışı bahis sitelerine yönlendirdiği öne sürülen Selçuksport isimli internet sitesinin yöneticisi olduğu belirlenen şüpheli, Denizli'de yakalanarak İstanbul'a sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı'nın koordineli çalışmaları sonucunda, Türkiye Süper Ligi karşılaşmalarını kaçak olarak yayınladığı belirlenen internet sitesine yönelik operasyon düzenlendi.



Yapılan çalışmalarda, kullanıcıların ücret ve abonelik karşılığında izleyebildiği Süper Lig maçlarını izinsiz şekilde yayınladığı tespit edilen "Selçuksport" isimli internet sitesine giriş yapan kişilerin aynı zamanda yasa dışı bahis sitelerine yönlendirildiği belirlendi.

Yürütülen araştırmalar sonucunda sitenin yöneticisinin Selçuk Y. olduğu tespit edildi. Şüpheli, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelinin İstanbul'a sevk edilmesinin ardından adli işlemlerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüleceği öğrenildi.

Fenerbahçe'de Serhou Guirassy çılgınlığı

Fenerbahçe’de gelecek pazar yapılacak başkanlık seçimi formaliteden ibaret... çünkü adayların girdikleri transfer çılgınlığının asıl kazananı Serhou Guirassy oldu

01.06.2026 13:18:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de Serhou Guirassy çılgınlığı
Fenerbahçe'de Serhou Guirassy çılgınlığı
Fenerbahçe'de gelecek pazar yapılacak başkanlık seçimi formaliteden ibaret... çünkü adayların girdikleri transfer çılgınlığının asıl kazananı Serhou Guirassy oldu. Sadettin Saran döneminde 12 milyon Euro'ya el sıkışılan, Hakan Safi ile rakamı 15-16 milyon Euro'ya tırmandıran ve son olarak Aziz Yıldırım'ın hamlesiyle rakamı 25 milyon Euro'ya fırlatan Dortmund'un 30'luk Gineli golcüsü seçimin mutlak galibi ilan edildi.






Fenerbahçe'nin seçim heyecanı ve adayların taraftara hoş görünmek için giriştikleri transfer rekabeti, Dortmund'un 30 yaşındaki Gineli golcüsü Serhou Guirassy'yi durup dururken milyoner edecek. Kulislerde dalga dalga yayılan iddialar, Aziz Yıldırım ve Hakan Safi'nin seçim popülizminin transfer piyasasını gerçek dışı bir noktaya taşıdığını kanıtlıyor.






OCAK'TA 12 MİLYON EURO'YA GELECEKTİ

Guirassy'nin menajerlik şirketi, sarı-lacivertli kulüpteki her yönetim hamlesinde fiyatı bir adım daha yukarı çekti.

Ocak Ayı (Sadettin Saran Dönemi): Süreç ilk başladığında Gineli oyuncu yıllık 12 milyon Euro civarında bir ücrete Türkiye'ye gelmeye hazırdı.

Hakan Safi'nin Hamlesi: Başkan adaylarından Hakan Safi'nin bizzat devreye girip oyuncuyla Nisan ayında masaya oturmasıyla talep 15-16 milyon Euro seviyesine ulaştı.

Aziz Yıldırım'ın Teması: Son olarak Aziz Yıldırım ve ekibinin de transfer listesine giren Guirassy için son teklifler havada uçuşunca, oyuncu cephesi açık artırmayı 25 milyon Euro'ya kadar çıkardı.

Sadece 4 ay önce 12 milyon Euro'ya imza atmaya razı olan bir futbolcu, Fenerbahçe'deki seçim yarışı sayesinde bugün kazancını tam ikiye katlamanın ve servetine servet katmanın hayalini kuruyor.






25 MİLYON EURO'YU BULAN MAAŞ

Gazetemizin 26 Mayıs tarihli özel haberinde detaylarını paylaştığı mali tablo, kulübün geleceğini geri dönülemez bir ekonomik çıkmaza sürükleme riski taşıyor. Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldızı Mauro Icardi ve Victor Osimhen (21 milyon Euro) gibi isimlerin kazançlarını geride bırakan Guirassy'nin faturası tam anlamıyla dudak uçuklatıyor.

Net Garanti Maaş 15 Milyon Euro
İmza Parası, İmaj Hakları & Sadakat Bonusu 10 Milyon Euro
Başarı Bonusları  Puan, gol ve asist odaklı ekstra ödemeler
Toplam Yıllık Maliyet   25 Milyon Euro






HAKAN SAFİ "ÇİRKİNLEŞTİRME" DEDİ

Fiyatın bu denli fırlamasının arkasındaki perde arkasını ise Hakan Safi'nin bizzat yaptığı açıklamalar doğruladı:

- Guirassy ile Nisan 23'ünde ben kendim de görüştüm. Yarın da görüşeceğiz. Klasik rakibimizin çirkinleştirme oyunları. Guirassy de Dortmund'un kontratlı oyuncusu... Seçimi kim kazanacaksa Guirassy'ı da gider alır. O yüzden bu kardeşiniz onu alacak inşallah.






AZİZ YILDIRIM İSİM VERMİYOR

Kulislerde konuşulan bir diğer iddiaya göre; Aziz Yıldırım'ın meydanlarda sürekli olarak "Büyük bir golcüyle anlaştım ama isim vermiyorum" demesinin arkasındaki yegane sebep Guirassy cephesinin bu doymak bilmez iştahı.

Yıldırım'ın, ismin resmen telaffuz edilmesi halinde menajerlerin fiyatı 25 milyon Euro'nun da üzerine çıkarmasından ve bu astronomik rakamların taraftar nezdinde yaratacağı mali tepkiden çekindiği belirtiliyor.

Ademola Lookman Fenerbahçe'nin avucundan böyle kaymış

Ademola Lookman krizinin perde arkasından tarihe geçecek bir seçim krizi çıktı! İddialara göre Sadettin Saran ve ekibinin 40 milyon Euro’luk dev paketle bitirme noktasına getirdiği transfer, Fenerbahçe başkan adayının 'Haziran'da onlar yok, ben başkan olacağım' çıkışıyla bir anda kördüğüme döndü

01.06.2026 13:13:00
Haber Merkezi
Ademola Lookman Fenerbahçe'nin avucundan böyle kaymış
Ademola Lookman Fenerbahçe'nin avucundan böyle kaymış
Ademola Lookman krizinin perde arkasından tarihe geçecek bir seçim krizi çıktı! İddialara göre Sadettin Saran ve ekibinin 40 milyon Euro'luk dev paketle bitirme noktasına getirdiği transfer, Fenerbahçe başkan adayının 'Haziran'da onlar yok, ben başkan olacağım' çıkışıyla bir anda kördüğüme döndü. İtalyan kulübü Atalanta'nın bu çift başlılık sonrası panikleyerek katı bir şekilde 'banka teminat mektubu' talep etmesi üzerine transfer çıkmaza girdi.

Fenerbahçe camiası, Ademola Lookman transferinin neden gerçekleşmediğini tartışırken, perde arkasından tam bir "seçim" krizi çıktı. İddialara göre o dönemde aday olmayı düşünen ancak resmi olarak seçim olmadığı için adaylığını açıklamayan bir ismin bir itirafı tüm krizi çorap söküğü gibi çözdü.






LOOKMAN İLE HANGİ SIFATLA GÖRÜŞTÜ

"Ben Lookman ile kışın görüştüm. Artık gündemimizde değil" açıklamasıyla yeniden alevlenen sürecin, kulüpler arasındaki finansal güven ve adayın hamlesiyle çıkmaza girdiği iddia edildi.

Transfer piyasasında büyük ses getiren süreçte, Atletico Madrid, Lookman için Atalanta ile 35 milyon Euro+5 milyon Euro bonus olmak üzere toplam 40 milyon Euro karşılığında anlaştı.






MURAT SALAR'IN AÇIKLAMASI VARDI

Oyuncu ile yıllık bonuslar dahil 9 milyon Euro maaş üzerinden el sıkışıldı. O dönemde Fenerbahçe'nin de radarına giren bu dev transferin neden gerçekleşmediğine dair en net açıklama ise Murat Salar'dan geldi:

- Atalanta kulübü teminat mektubu istedi. Fenerbahçe Kulübü, tarihi boyunca teminat mektubu vermemiştir ve teminat mektubu almamıştır. Biz bunu hakaret kabul ettik. Hangi bankanın itibarı, 120 yıllık Fenerbahçe Spor Kulübü'nden daha değerlidir?






ÖNCE BANKA TEMİNATI SORUNU YOKTU

Atalanta başta talep etmediği banka teminat mektubu konusunda neden bir anda bu kadar katılaştı? Kulüp kulislerinde konuşulan iddialar, transferin sportif değil, siyasi bir krize kurban gittiğini gösteriyor. İddialara göre süreç şu şekilde gelişti:

Sadettin Saran ve ekibi, Lookman transferi için devredeyken 35 milyon Euro'luk bonservis bedelini uzun vadeye yaymak istedi. Atalanta yönetimi ilk etapta buna sıcak baktı ve teminat talep etmedi.






BANKA TEMİNATI GÜNDEME GELDİ

Saran ile Lookman arasındaki görüşmeler sürerken, Fenerbahçe başkanlığına aday olmayı planlayan bir isim devreye girdi. Bu isim, hem Atalanta hem de Lookman cephesiyle "Haziran'daki seçimde başkan ben olacağım" diyerek görüşmeler yaptı.

Adayın bu hamlesi ve kulüpteki seçim belirsizliği Atalanta cephesinde alarm zillerinin çalmasına neden oldu. İtalyanlar, Saran yönetimine "Bir aday, Haziran'dan sonra sizin olmayacağınızı söylüyor. Eğer yönetim değişirse uzun vadeli bu ödemeleri yeni gelen başkan ödemezse ne olacak?" sorusunu yönelterek masaya acil kodlu "banka teminatı" şartını koydu.






İTALYANLAR MASADAN KALKTI

Fenerbahçe'nin kurumsal ilkeleri gereği banka teminatı vermeyi reddetmesi, Atalanta'nın ise seçim belirsizliği nedeniyle bu güvenceden geri adım atmaması üzerine köprüler tamamen atıldı. Taksitlendirme ve ödeme planında ortak nokta bulamayan İtalyan ekibi masadan kalktı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.