logo
14 MAYIS 2026

"Galatasaray'ın elçisi olarak geldim"

Galatasaray'ın Fransız forveti Gomis, kanser hastası çocukları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti

10.11.2017 00:00:00
Galatasaray'ın Fransız futbolcusu Bafetimbi Gomis, kanser hastası çocukları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Bahçelievler'deki Medical Park Hastanesinde gerçekleşen ziyarette tedavi gören çocuklarla bir araya gelen Gomis, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Çocukları ziyaret etmekten dolayı çok memnun olduğunu belirten Gomis, "Buraya Galatasaray'ın elçisi olarak geldim. Bunun, Galatasaray'ın değerlerine uygun olduğunu düşünüyorum. Galatasaray; dostluk, paylaşım ve yardımlaşma demek. Buraya ilk geldiğimde Türkler bana çok yardım etti. Ben de bu davranışa karşılık vermek istedim." ifadelerini kullandı.

Bir aile babası olarak çocukların ne kadar önemli olduğunu bildiğini aktaran 32 yaşındaki golcü oyuncu, "Evlatlarımla olduğum zamanın bir kısmını buradaki çocuklarla geçirmek ve onlara yardım etmek istedim. Bir çocuğun gözündeki gülüşün ne kadar önemli bir şey olduğunu biliyorum. Burada çocukların eksiklerini öğrenerek onlara yardımda bulunmak istiyorum." diye konuştu. Gomis, basın mensuplarına yaptığı açıklamaların ardından çocuklarla pasta kesti. Deneyimli oyuncu, ardından getirdiği formaları imzalayarak çocuklara dağıttı.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor

Camianın karışık duygularla beklediği "15 milyon Euro’luk UEFA cezası" dosyasında kritik bir viraj dönüldü. Sadettin Saran yönetimi ve kulüp hukukçularının yürüttüğü diplomasi, Fenerbahçe’yi yaptırım kıskacından çekip çıkarmak üzere. Türkiye’deki yüksek enflasyon ve döviz kurundaki sert dalgalanmaları "mücbir sebep" olarak masaya konuldu. Bankalar Birliği’nden çıkış hamlesiyle finansal ciddiyetini kanıtlayan yönetim, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu’nu ikna etmeyi başardı. Top artık UEFA'da

14.05.2026 13:18:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
Fenerbahçe camiası, haziran başında açıklanacağı konuşulan ve kulüp bütçesini sarsacağı tahmin edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezasına dair umutlu bir bekleyiş içine girdi. Kulüp kaynaklarından sızan bilgilere göre, sarı-lacivertli hukukçuların ve finans kurmaylarının hazırladığı "ekonomik savunma paketi", UEFA yetkililerinin kafasını karıştırdı.






SAVUNMALAR MAKUL BULUNDU

Gelen bilgilere göre Fenerbahçe yönetimi, savunmasını sadece kulüp harcamaları üzerine değil, Türkiye'nin içinde bulunduğu özel ekonomik koşullar üzerine kurdu. Özellikle Euro/TL kurundaki öngörülemez artış ve yüksek enflasyonun kulüp bilançosundaki "kağıt üzerindeki" zararları nasıl tetiklediği, grafiklerle ve bağımsız denetçi raporlarıyla UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na (CFCB) sunuldu.






UEFA İYİ NİYET OLARAK GÖRDÜ

UEFA'nın, Türkiye'deki ekonomik dalgalanmaları "mücbir sebep" kategorisinde değerlendirmeye sıcak baktığı ve kulübün son dönemdeki Bankalar Birliği borç tasfiyesi ile sermaye artırımı hamlelerini "iyi niyetli ve sürdürülebilir finansal yönetim" olarak kabul ettiği belirtiliyor.






KEREM, MOURINHO VE CARLOS

Jose Mourinho, Kerem Aktürkoğlu ve Diego Carlos gibi isimlerin maaşlarının bir kısmının sponsorlar tarafından karşılanmasına dair sıkıntılar da masada çözüldü.

Yönetim, tüm ödemelerin kayıt altında olduğunu ve bu modelin kulüp üzerindeki nakit yükünü azaltarak finansal sürdürülebilirliğe hizmet ettiğini kanıtladı.






HAKAN SAFİ AÇIKLAMIŞTI

Zaten daha önce başkan adayı Hakan Safi, TFF ile elele vererek sorunu aştıklarını açıklamıştı.  Kulüp koridorlarında da, "cezadan yırtmanın formülü bulundu, artık top UEFA kurumlarında" yorumları yapılıyor. Resmi açıklamanın haziran ayının ilk haftasında yapılması beklenirken, sarı-lacivertli camia seçim öncesinde transfer sürecini doğrudan etkileyecek bu karara kilitlenmiş durumda.

Dört Büyükler'i yerinden hoplatan karar

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yeni sezon yabancı kuralına dair yaptığı "taviz yok, ilan ettiğimiz yolda devam ediyoruz" çıkışı, Süper Lig’in devlerini köşeye sıkıştırdı! 2026-27 sezonunda uygulanacak "10+4" kuralı Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’da "genç yabancı" paniğine neden oldu. 14 kişilik yabancı listesinin 4 koltuğunu mecburen 1 Ocak 2004 ve sonrası doğumlu isimlere ayırmak zorunda olan devler, kadrolarındaki boşluğu doldurmak için dünya turuna çıkacak

14.05.2026 13:13:00
Haber Merkezi
Dört Büyükler'i yerinden hoplatan karar
Dört Büyükler'i yerinden hoplatan karar
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun dün AA'ya yeni sezondaki yabancı kuralına dair yaptığı açıklamalar, Süper Lig'in devlerini köşeye sıkıştırdı. 2026-27 sezonunda uygulanacak "10+4" formülüyle Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile Trabzonspor (duruma göre...) kadrolarındaki yaş kontenjanını doldurmak için rotayı 2004 ve sonrası doğumlu yabanacı yetenek avına çıkacaklar.






2004 VE SONRASI ARAYIŞI

Başkan Hacıosmanoğlu'nun "seneye değişiklik yok, geçen seneden ilan ettiğimiz doğrultuda devam ediyoruz" açıklamasıyla taşlar yerine oturdu. Yeni sezonda kulüpler A takım listesine 14 yabancı yazabilecek... ancak bu isimlerin sadece 10 tanesi "yaş sınırına" takılmayacak. Geri kalan 4 kontenjanın 1 Ocak 2004 ve sonrası doğumlu oyuncularla doldurulması zorunlu.






İŞTE KULÜPLERDE SON DURUM

-Trabzonspor (2+2)
Oulai - 2006
Felipe Augusto - 2004
Lovik - 2003
Nwaiwu - 2003

- Galatasaray (1)
Renato Nhaga - 2006

- Fenerbahçe (1)
Sidiki Cherif - 2006

- Beşiktaş (0)
Yok






TRABZONSPOR'UN GÖZÜ BAŞKANDA

TFF'nin önceki sezonlardaki "sözleşme sonuna kadar genç kontenjanında kalma" esnekliğini bu yıl 2003'lüler için gösterip göstermeyeceği merak konusu. Eğer Hacıosmanoğlu yönetimi 2003 doğumluları "yaşsız" 10 kişilik kontenjana dahil ederse, Trabzonspor da "genç avına çıkmak" zorunda kalacak.

Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu

Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu 

14.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu. Chelsea ve Bayern Münih'te Tuchel'in 'beyni' olarak tanınan Zsolt Löw için operasyon başladı. Almanya'ya gidecek yöneticiler, Macar teknik adamla bir araya gelip operasyonun düğmesine basacak.






Tarihi bir başarıyla Süper Lig'e yükselen Amedspor, transfer dönemine bomba bir hamleyle girmeye hazırlanıyor. Sertaç Küçükbayrak ile geçiş sürecini başarıyla tamamlayan Diyarbakır temsilcisi, Süper Lig'deki ilk sezonunda çıtayı en tepeye koydu. Bu yüzden Galatasaray'la sözleşme imzalayıp imzalamayacakları henüz belli olmayan Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın durumu yakından takip ediliyor.






LEIPZIG'IN BAŞINDA KISA SÜRE KALDI

Chelsea ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran, PSG ve Bayern Münih'te dünyanın en büyük yıldızlarını yöneten teknik ekibin kilit ismi Zsolt Löw, Amedspor'un "vizyon projesi" olarak listenin ilk sırasına yerleşti.






RB Leipzig'in başında kısa süreliğine (8 maç) "birinci adam" olarak görünen Macar teknik adamın, Diyarbakır ekibinin sunduğu uzun vadeli projeye sıcak baktığı iddialar arasında.






HER ŞEYİN BAŞINDA OLACAK İSİM

Amedspor yönetimi, sadece bir teknik direktör değil, aynı zamanda kulübün futbol akademisini ve taktiksel kimliğini en baştan inşa edecek bir "modern futbol mimarı" arıyor. Löw'un RB Leipzig ekolünden gelmesi, genç yetenekleri parlatma becerisi ve en üst düzey taktik disiplini, bu tercihin en büyük nedenleri arasında.

Yönetimin bu hafta içinde Almanya'ya çıkarma yaparak Macar hoca ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceği sürecin bu görüşmenin ardından şekilleneceği bildirildi.






ÇOK BÜYÜK AVANTAJLARI VAR

Yardımcı antrenör olarak Şampiyonlar Ligi (2021), Bundesliga (2023), Ligue 1 (2019, 2020) ve Avusturya Bundesliga (2015) şampiyonlukları bulunan Löw için taktik dehası deniyor.

Özellikle oyuncularla kurduğu iletişim ve taktiksel analiz yeteneğiyle tanınan Macar hoca futbol otoriteleri tarafından "geleceğin üst düzey teknik direktörlerinden biri" olarak gösteriliyor.

Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak

Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı

14.05.2026 12:45:00
Haber Merkezi
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı. Ernest Muçi ve Szymanski gibi ligin marka isimlerine harcanacak kaynağın Gustavo Sa'ya kanalize edilmesi için tüm riskleri aldı. Talisca'dan daha iyi dediği Portekizli için 3-4 yıl sonra 50 milyon Euro'ya satacakları sözünü verdi.






Bu sezon uzun süre şampiyonluk hayalleri kuran ve dün gece Gençlerbirliğini yenerek Türkiye Kupası'nda finale kalan Trabzonspor, Fatih Tekke'nin talebi ve Ertuğrul Doğan'ın onayıyla tarihi bir transfer hamlesi yapmak için gaza bastı. Scout ekibinin öve öve bititmediği Famalicão'nun genç yıldızı Gustavo Sá için Tekke bizzat sorumluluk alarak Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev" bir bütçe için onay aldı.






TALISCA'NIN GENCİ VE YETENEKLİSİ

Tekke; Ernest Muçi ve Szymanski gibi isimlere harcanacak bütçenin tek bir isme, Portekizli dahi çocuk Gustavo Sá'ya yatırılması için Başkan Ertuğrul Doğan'dan tam yetki aldı.

Genç teknik adamın, 1.89'luk devi "Talisca'nın çok daha genci, fiziksel olarak daha güçlüsü ve potansiyel olarak çok daha iyisi" olarak tanımladığı öğrenildi.






TERCİH NEDENİ BİLE ÇOK HAVALI

Tekke, Başkan Doğan'a verdiği sözde, "Bu çocuk bugün 20 milyon Euro eder ama 3-4 sezon sonra onu 50 milyon Euro'dan aşağıya satmayız. Geleceğin dünya starını Trabzonspor formasıyla izletebiliriz" ifadelerini kullandı.

Başkan Ertuğrul Doğan, Fatih Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı karşısında kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Muci ve Szymanski için belirlediği 20 milyon euro'lu toplam bütçeyi Gustavo Sa'ya yatırmak için onay verdi.

Modern 10 numara tanımını yeniden yazan, hem skor üreten hem de oyunu yönlendiren Gustavo Sa,
Avrupa'nın devleri peşindeyken Trabzonspor'u tercih ederse bu bile ayrı bir hikaye olur.

Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu

"Sergen Yalçın kalsın mı, gitsin mi?" sorusuna cevap arayan Beşiktaş şimdi de 2004'ten sonra doğmuş "4 yabancıyı nereden bulacağız?" krizi ile başbaşa kaldı

14.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu
Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu
"Sergen Yalçın kalsın mı, gitsin mi?" sorusuna cevap arayan Beşiktaş şimdi de 2004'ten sonra doğmuş "4 yabancıyı nereden bulacağız?" krizi ile başbaşa kaldı. Tüm gözler transfere çevrilmişken, TFF'nin yeni sezonda yürürlüğe koyduğu 2004 ve sonrası doğumlu yabancı oyuncu bulundurma zorunluluğu siyah-beyazlıları köşeye sıkıştırdı.
Kadrosunda bu kritere uygun tek bir isim dahi bulunmayan Kara Kartal, rotayı Süper Lig'in parlayan yıldızı Anthony Dennis'e kırdı.






TFF'nin 2004 ve sonrası doğumlu yabancı oyuncu kuralını kararlılıkla devam ettireceğini bizzat Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklaması, Süper Lig transfer piyasasını allak bullak etti. Beşiktaş için bu durum stratejik bir zorunluluğa dönüştü. Kadrosunda bu kriterlere uygun yabancı bulunmayan siyah-beyazlılar, rotayı Göztepe'nin yıldızı Anthony Dennis'e yeniden kırdı.






TERCİH DEĞİL ARTIK ZORUNLULUK

Beşiktaş'ın Dennis'e olan ilgisi yeni değil. Geçtiğimiz Ocak ayında da teknik heyetin raporu doğrultusunda gündeme gelen 21 yaşındaki orta saha oyuncusu için Göztepe ile dirsek teması kuruldu. Ancak transfer gerçekleşmedi. TFF'nin yeni kuralıyla birlikte "tercih" olmaktan çıkıp "zorunluluk" haline gelen genç yabancı takviyesi için Dennis, listenin en tepesine yeniden kuruldu.






30 MAÇIN 28'İNDE 11 OYNADI

Göztepe'nin 2022 yılında sadece 25 bin Euro'ya kadrosuna kattığı Anthony Dennis, sergilediği performansla "peri masalı" hikayesine imza attı. Mayıs 2026 itibarıyla tahmini piyasa değeri 8-10 milyon Euro seviyelerine çıkan Nijeryalı, bu sezon Göztepe formasıyla çıktığı 30 maçın 28'inde ilk 11 başlayarak istikrar abidesi oldu.






2027'YE KADAR SÖZLEŞMESİ UZADI

Bu sezon yaklaşık 2.400 dakika süre alan Dennis, orta sahanın merkezinde bitmek bilmeyen enerjisiyle dikkat çekiyor. Maç başına kazandığı ikili mücadelelerle ligin en iyi ön liberolarından biri olarak gösteriliyor. Defansif kimliğinin yanına bu sezon eklediği 3 gol, onun "box-to-box" oyuncu evrimini kanıtlıyor.

Beşiktaş'ın işi ise kolay değil. Göztepe, Avrupa kulüplerinin de radarında olan genç yıldızının sözleşmesini geçtiğimiz günlerde 30 Haziran 2027'ye kadar uzattı.

Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler

İtalya ekiplerinden Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. İtalyan temsilcisi sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor 

14.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'nin sol bekleri İtalyan ekibi Como'nun iştahını kabarttı. Sarı-lacivertlilerin kapısını çalan Serie A ekibi Archie Brown için ilk teklifi masaya koydu. Jayden Oosterwolde için de şartları öğrendi. Oosterwolde'un sözleşmesinde Parma opsiyonu işi zora sokuyor.






Serie A'nın sempatik ekibi Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. Bu sezon Diego Carlos hamlesiyle dikkat çeken İtalyan temsilcisi bu kez de sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor.






Gelecek sezon kadro planlamasında yer almayan Archie Brown için Como'dan bir ilgi olduğu bildirildi. İtalyan ekibi, İngiliz oyuncuyu kadrosuna katarak sol bek rotasyonunu güçlendirmeyi hedeflerken, Jayden Oosterwolde için de nabız yokladığı iddia edildi.






İKİ DE İTALYAN LİSTEDE

İtalyan basınından sızan bilgilere göre listede Serie A tecrübesi olan iki oyuncu daha Como'nun listesinde Lazio forması giyen 27 yaşındaki deneyimli isim Luca Pellegrini ve Fiorentina'nın 25 yaşındaki oyuncusu Fabiano Parisi de alternatifler arasında.






HEDEF İKİ KATI KAZANMAK

Fenerbahçe'nin, özellikle İtalya ve Almanya'dan talipleri olan Brown için yaklaşık 15 milyon Euro bir gelir hedeflediği belirtiliyor.

Kulüp, oyuncuyu aldığı fiyatın (8 milyon euro) yaklaşık iki katına satarak hem kâr etmeyi hem de yeni transferler için kaynak yaratmayı amaçlıyor.






OOSTERWOLDE İŞİ ÇOK ZOR

Sarı-lacivertli yönetimin, Avrupa'nın dev kulüplerinin de radarında olan Hollandalı sol bek ve stoperi Jayden Oosterwolde için ise kapıyı 25 milyon Euro civarında açması bekleniyor.

Bu arada Fenerbahçe, Parma ile yapılan anlaşma gereği, 7 milyon Euro'nun üzerindeki satış kârının %30'unu İtalyan kulübüne ödemek zorunda.

Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi

Jhon Duran'ın İstanbul’da 48 saat süren sır trafiğinin şifreleri çözülmeye devam ediyor

14.05.2026 10:47:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi
Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi
Jhon Duran'ın İstanbul'da 48 saat süren sır trafiğinin şifreleri çözülmeye devam ediyor! Galatasaray ile sadece "alacak-verecek" mesaisine imza atan Jhon Duran'ın menajeri Jon Herrera, asıl bombayı Başkan Serdal Adalı'nın masasına bıraktı. 






Serkan Reçber'in "Şampiyon yapar", Sergen Yalçın'ın ise "Bize delisi lazım" dediği Kolombiyalı yıldız için Beşiktaş'ta sessiz sedasız bir operasyon başladı.

Galatasaray ile anılıyordu, ancak gerçek siyah-beyaz çıktı... 2 gündür İstanbul'da gizemli bir trafik yürüten Jhon Duran ve menajeri Jon Herrera, sessiz sedasız şehri-İstanbul'dan ayrıldı. Bu sehayatin perde arkasından da "Beşiktaş" çıktı.







GALATASARAY'LA ASPRILLA İÇİN GÖRÜŞME

Gelen bilgilere göre Jhon Duran'ın temsilcisi Jonathan Herrera, İstanbul'da geçirdikleri 2 günlük süreçte Galatasaraylı yöneticilerle masaya oturdu. Ancak bu görüşmenin sanılanın aksine Duran'la alakası yoktu. Taraflar, sadece sarı-kırmızılılar ile kiralık sözleşmesi biten Asprilla'nın ayrılık süreci ve kalan alacaklarının tahsili konusunu görüştü.







ADALI, MENAJERİ TARAFINDAN İKNA EDİLDİ

Galatasaray cephesinden Jhon Duran transferine dair somut bir hamle gelmedi. Duran'ın menajeri Jon Herrera'nın İstanbul mesaisinin asıl hedefi Beşiktaş'tı.

Kolombiyalı menajer, Galatasaray ile yaptığı "alacak-verecek" görüşmesinin ardından Başkan Serdal Adalı'yla masaya oturdu. Menajer Herrera'nın, Başkan Adalı'ya "onun (Duran) kendisini göstermek ve patlama yapmak için son şansı, Beşiktaş'ta oynamayı çok istiyor" diyerek oyuncunun istekliliğini vurgulaması işin rengini değiştirdi.







HEM REÇBER HEM DE YALÇIN İSTİYOR

İlk etapta bu isme mesafeli yaklaşan Serdal Adalı, oyuncunun menajerinin tutumu sonrası tavrını yumuşattı. Şartları değerlendirmeye aldığı da ulaşılan bilgiler arasında.







Bilindiği gibi Jhon Duran için Serkan Reçber'in, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın'ın da, "bize futbolcunun delisi lazım" sözleriyle Kolombiyalının Beşiktaşlı olma süreci başlatıldı.

Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde

13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı

13.05.2026 22:50:00 / Güncelleme: 14.05.2026 07:29:44
Haber Merkezi
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Tek maç eleme usulüne göre oynanan ve baştan sona büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada bordo-mavililer, geriye düşmesine rağmen pes etmeyerek üst üste üçüncü kez kupada final oynama hakkı kazandı.







İlk yarıda dengeli oyun ve sert mücadele

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir oyunla başladı. Final biletini hedefleyen Gençlerbirliği, savunma güvenliğini ön planda tutarak hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı.

Teknik direktör Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor ise topa daha fazla sahip olan taraftı. İlk 45 dakikada bordo-mavili ekipte Ernest Muçi ve Anthony Nwakaeme ile yakalanan pozisyonlarda Gençlerbirliği kalecisi Erhan Erentürk başarılı kurtarışlara imza attı. İlk yarı, iki takımın da karşılıklı ataklarına rağmen golsüz eşitlikle sona erdi.







Goller arka arkaya geldi

İkinci yarıya daha arzulu başlayan ev sahibi Gençlerbirliği, aradığı golü kontraatak organizasyonu ile buldu:

62. Dakika: Gelişen hızlı Başkent atağında topla buluşan Erk Arda Aslan, ceza sahası içinden yaptığı şık vuruşla kaleci André Onana'yı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

78. Dakika: Yediği golden sonra baskısını hat safhaya çıkaran Trabzonspor'un kazandığı duran top organizasyonunda ceza sahası karıştı. Karadeniz ekibinin baskısında şanssız bir an yaşayan Gençlerbirliği savunma oyuncusu Arda Çağan Çelik, topu kendi ağlarına göndererek skora dengeyi getirdi: 1-1.

Son sözü uzatmalarda Muçi söyledi

Maçın bu skorla uzatmalara gitmesi beklenirken 90+2. Dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ernest Muçi, uzak çaprazdan mükemmel bir şut çıkararak topu köşeden ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Kalan kısa sürede skoru korumayı başaran Fırtına, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde büyük bir sevinç yaşadı.







Tarihi Başarı: Kulüp Tarihinde 18. Final!

Bu galibiyetle birlikte Trabzonspor, Türkiye Kupası tarihindeki 18. finaline yükseldi. Bugüne kadar kupayı 9 kez müzesine götüren Karadeniz ekibi, son iki sezondur finalde kaybetme şanssızlığını bu yıl kırarak 10. şampiyonluğuna ulaşmak istiyor. Ayrıca teknik direktör Fatih Tekke de bordo-mavili takımın başındaki kariyerinde ilk büyük kupasını kazanmaya çok yaklaştı.

Finalin Adı: Trabzonspor - Konyaspor!

Yarı finalde Beşiktaş'ı elemeyi başaran TÜMOSAN Konyaspor, finalde Trabzonspor'un rakibi oldu. İki ekip, Türkiye Kupası'nı kazanabilmek için 22 Mayıs Cuma günü saat 20:45'te Antalya Corendon Airlines Park'ta kozlarını paylaşacak.

Trabzonspor'un Son 3 Sezondaki Kupa Finalleri
 
2023 - 2024 Sezonu: Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan gol düellosu şeklindeki final maçında Beşiktaş'a 3-2 mağlup olarak kupayı ikincilikle tamamladı.
 
2024 - 2025 Sezonu: Bir önceki sezonun şanssızlığını kırmak için tekrar finale yükselen bordo-mavililer, bu kez Galatasaray'a 3-0 yenilerek üst üste ikinci kez finalde kupayı kaybetti.
 
2025 - 2026 Sezonu (Güncel): Gençlerbirliği'ni eleyerek üst üste üçüncü final biletini kapan fırtına, 22 Mayıs Cuma günü TÜMOSAN Konyaspor ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı

Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA’nın kapıda bekleyen cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor

13.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA'nın kapıda bekleyen 15 milyon Euro'luk cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor. Kulüp sponsorluklar ve gayrimenkullerle 100 milyon Euro seviyesinde bir nakit gücüne ulaşsa da, harcama limitleri ve UEFA'nın kısıtlamaları ancak 40-55 milyon euro arasında (bonservis, maaş, vergi, menajerlik ücreti) bir transfer bütçesine izin verecek.






Ortalık yanıyor... Hakan Safi'nin Rafael Leao'ya gittiği, 50 milyon euro bonservis teklif ettiği iddia ediliyor. Aziz Yıldırım'ın dünya yıldızları için nabız yokladığı konuşuluyor. En son 2013-14 sezonunda şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe taraftarı için tüm bunlar "güzel hayaller" tadında... ancak bir de "hayatlar" yani gerçekler var.






UEFA BU CEZAYI NEDEN KESMİŞ OLABİLİR?

İddialara göre (henüz resmileşen bir durum yok), UEFA kestiği/keseceği 15 milyon euro'luk cezayı Haziran ayının ilk haftasında resmileştirecek.

UEFA'nın bu cezayı; kadro maliyeti, maaş bütçesi ve transfer harcamalarının, UEFA'nın "Finansal Sürdürülebilirlik kurallarındaki gelir/gider oranı aşıldığı için kesebilir ancak. Bu rakam yeni gelecek başkanın transfer bütçesi üzerinde doğrudan bir baskı yaratacak.






HARCAMA LİMİTLERİ SIKINTI OLACAK

Aziz Yıldırım da seçilse, Hakan Safi de başkan olsa Fenerbahçe 2026-27 sezonu için "nakit zengini ama limit fakiri" olarak ortada dolanacak.

Kulübün kasasına giren gayrimenkul ve sponsorluk gelirleri sayesinde 100 Milyon Euro seviyelerine kadar bir nakit gücü olsa da, UEFA'nın Harcama Limitleri sıkıntı yaratacak.






LEAO'DAN BAŞKA TRANSER OLMAZ

Gelen bilgilere göre 15 Milyon Euro'luk UEFA cezası kesinleştiği anda mevcut maaş bütçesinin (Kante de dahil) de korunması durumunda Fenerbahçe'nin yeni transferler için bonservis artı maaş toplamında 40 ila 55 Milyon Euro arasında bir "hareket alanı" olabilecek.

Bu da Leao'nun bonservisini karşılamaya bile yetmez. Daha teknik direktör ve santrfor transferi tamamlanmadan Fenerbahçe köşeye sıkışır.






1/3 FENERBAHÇE'NİN BELİNİ BÜKECEK

Bankalar Birliği'nden çıkılması Fenerbahçe'nin elini her ne kadar rahatlatsa da, UEFA cezasının gölgesinde "satmadan almak" imkansız gibi olacak. Bu durumda Asensio, Nene, Oosterwolde gibi isimlerin satışları belki de zorunlu olacak. Ancak satış gelirinin limite katkısı ancak 1/3 olacak. Yani Oosterwolde 30 milyon euro'ya satılsa bile limit 10 milyon euro açılacak.

Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci

Fenerbahçe Ederson'u gönderip yerine Dibu Martinez'i getirmek istiyor 
 

13.05.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe 12 milyon euro maaş ödediği Ederson'u gönderip yerine Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu Martinez'i getirmek istiyor. Ancak iki kapı gibi dert var: Birincisi; Ederson'un yazıldığı Al-Nassr'ın kalesinde Brezilya'nın 1. kalecisi Bento var. İkincisi de; İngiliz ekibi 2029'a kadar sözleşmesi olan Arjantinli kaleci için ne kadar bonservis isteyecek?






Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi Ederson'u göndermek olacak. Buna kesin gözüyle bakılıyor çünkü Aziz Başkanı tanıyan herkes, 12 milyon Euro yıllık maaş verip de bu kadar büyük hatalar yapan ve isteksiz oynayan bir ismi asla kulüpte  tutmayacağını düşünüyor. Yıldırım'a göre Brezilyalı sadece saygısız değil aynı zamanda "çok da pahalı" bir kaleci. Aldığı maaşı hakketmiyor.






Gelen bilgilere göre Aziz Yıldırım'ın futbol yapılanmasını teslim etmeyi düşündüğü ekip transfer operasyonlarını ara vermeden devam ettiriyor. Hedef 8 Haziran sabahı başkan seçilir seçilmez teknik direktör ve en az 2 yıldız transferini açıklamak.






AYNI ZAMANDA LIVAKOVIC DE MENAJERİ

Bu kapsamda Yıldırım'ın transfer ekibi bir taşla iki kuş vurmak için Arjantinli menajer Gustavo Goni ile bir araya geldi. Bu görüşemede Goni'ye, hem "Livakovic'le çalışamayacağız" denildi. Hem de Dibu Martinez'in durumu soruldu.






Hırvat kalecinin Fenerbahçe'ye transferi sürecinde etkin rol oynayan ve sezon başında Girona'ya götüren Arjantinli menajer de Dinamo Zagreb'in Livakovic'le devam etmek istediğini anlattı.  Aziz Yıldırım'ın transfer ekibi de orta yol bulmaya istekli olduklarından bahsetti.






25 MİLYON EURO'LUK BEKLENTİ ZOR

Fenerbahçe'nin 12 milyon Euro kazanan Ederson'u gönderip Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu'yu transfer etmesi ciddi bir operasyon gerektiriyor. Çünkü gösterdiği peformans sonrası Ederson için kimsenin sözleşmesinde yazdığı 25 milyon euro'luk serbest kalma bedelini ödemesi beklenmiyor.






AL-NASSR'IN KALESİNDE BENTO VAR

Ayrıca Brezilyalı eldiven için Al-Nassr'dan bahsediliyor. Ancak kalesinde Ederson'u Brezilya Milli Takımı'nda yedeğe iten Bento var. Bir de Inter'in ilgisi var. Ancak İtalyanlar için çok pahalı.

Ayrıca Aston Villa'nın da 2029'a kadar sözleşme verdiği Dibu'yu çok da "ucuza" bırakması beklenmiyor. En kötü ihtimalle 15 milyon euro'luk bir bonservis bedelinden bahsediliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.