logo
28 AĞUSTOS 2026

Galatasaray'ın kabusu yine karşısında

Galatasaray'ın sol kanat adaylarından biri; Real Betis forması giyen Abde Ezzalzouli'ydi... İspanyol ekibinin, tıpkı Osimhen transferindeki Napoli gibi teminat mektubu istediği öğrenildi.
 

28.08.2026 14:00:00 / Güncelleme: 28.08.2026 14:33:06
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın kabusu yine karşısında
Galatasaray'ın kabusu yine karşısında
Galatasaray'da sol kanat için en önemli alternatiflerden biri Real Betis'ten Abde Ezzalzouli'ydi... 24 yaşındaki futbolcu konusunda bazı pazarlıklar yapıldı. La Liga temsilcisi, yüksek bedelle satışa hazırdı. Ancak farklı bir sorun çıkardılar: Teminat mektubu...






YAŞANANLAR YENİ DEĞİL

İspanyol ekibi, bonservis bedelinin peşin ödenmemesi halinde Galatasaray'dan banka teminatı talep etti. Sarı-Kırmızılılar ise bu hamleye hiç sıcak bakmadı. Aslında yaşananlar, Cim-Bom açısından yeni değil. Napoli Kulübü de Osimhen'in transfer sürecinde benzer talebi masaya koymuştu.






DORTMUND VE NEWCASTLE

24 yaşındaki futbolcu, bazı sakatlık problemleri yaşamıştı. Ligde ilk 2 haftada oynanan maçların kadrosuna alınmadı. Bu saatten sonra satılır mı biliniyor. Abde Ezzalzouli'nin adı Galatasaray dışında Borussia Dortmund ve Newcastle United gibi kulüplerle anılıyor.

Galatasaray'a Rafael Leao'da son umut

AC Milan’dan ayrılması kesinleşen Rafael Leão, Galatasaray’a mı gidecek, yoksa Aston Villa’yı mı tercih edecek? İtalyan devi, Galatasaray ve Aston Villa’dan gelen teklifleri kabul etti. Artık Portekizli futbolcunun bir teklifi kabul etmesini bekliyor. AC Milan Teknik Direktörü Ruben Amorim bile ayrılığı duyurdu

28.08.2026 15:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a Rafael Leao'da son umut
Galatasaray'a Rafael Leao'da son umut
İtalya basınında yer alan iddialara göre, AC Milan Rafael Leão ile yolları ayırmaya kararlı. Kırmızı-siyahlı kulüp, oyuncusu için masada yer alan iki resmi teklifi de kabul etti.

Galatasaray'ın 12 milyon euro'luk cazip teklifi Rafael Leão'nun kafasını karıştırırken Aston Villa'nın 8 milyon euro'luk önerisi de masasında duruyor. Sarı-kırmızılılar mali açıdan bir adım önde. Ancak diğer tarafta da Premier Lig'in ışıltısı var.






Premier Lig'i hedefleyen 25 yaşındaki yıldız, Aston Villa'nın önerdiği ilk maaşı yetersiz buldu. İngiliz ekibinin teklifini artırmasını bekleyen Leão, Galatasaray seçeneğini de masada tutuyor.

Menajeri Jorge Mendes bir oyun oynuyor. Çünkü Aston Villa'dan 4 yılda kazanacağını Galatasaray'dan 2.5 yılda kazanabilir. Ayrıca Mendes, Leão Galatasaray'ı seçerse daha büyük bir menajerlik ücretini de cebine koyacak.






İşin bir başka enteresan yönü ise İtalyan basını inatla Leão-Aston Villa transferini yazarken, ciddi İngiliz kaynaklarının hiçbirisi bu konuya değinmiyor.

Galatasaray'a milyar Euro’luk rakipler

Transfermarkt verilerine göre; bugün itibarıyla kadro değeri 1 milyar euronun üzerinde olan sadece 7 takım var

28.08.2026 14:46:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a milyar Euro’luk rakipler
Galatasaray'a milyar Euro’luk rakipler
Transfermarkt verilerine göre; bugün itibarıyla kadro değeri 1 milyar euronun üzerinde olan sadece 7 takım var. Ve Galatasaray bunların ikisiyle Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacak: PSG, Barcelona.






Dünya futbolunda en çok ziyaret edilen sitelerden biri olan transfermarkt'ın verilerine göre; şu anda sadece 7 takımın kadro değeri 1 milyar euronun üzerinde:






1- PSG: 1.48 milyar euro
2- Real Madrid: 1.46 milyar euro
3- Arsenal: 1.44 milyar euro
4- Manchester City: 1.31 milyar euro
5- Chelsea: 1.3 milyar euro
6- Barcelona: 1.29 milyar euro
7- Bayern Münih: 1.05 milyar euro

NOT: Transfer döneminin sonuna kadar bu rakamlarda değişiklikler görülebilir.







BİRİ İÇERİDE BİRİ DIŞARIDA

Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasında PSG ve Barcelona ile karşılaşacak. Fransız ekibiyle deplasmanda oynanacak. Barcelona ise RAMS Park'a gelecek. Listedeki 7 takımın hemen arkasında bulunan ekip ise Fenerbahçe'ye düşen Liverpool... Onların kadro değeri 963 milyon euro...







BELKİ DE EN KÖTÜLERİ

Galatasaray'a 1. torbadan düşen PSG ve Barcelona belki de buradan gelebilecek en zorlu takımlardı. PSG, son iki yılda Şampiyonlar Ligi'ni domine etti. Barcelona'nın gücü ise çok iyi biliniyor. Sarı-Kırmızılılar, geçen sezon Devler Arenası'nda iyi bir performans sergilemişti. Bu yıl temsilcimizin çizeceği grafik merakla bekleniyor.

Aslan'ın yerli forveti kim olacak?

Galatasaray yabancı forvet ararken bir yandan da yerli santrfor konusunda temaslarını sürdürüyor. Bertuğ Yıldırım-Deniz Gül ikilisinde dengeler biraz değişmiş gibi...

28.08.2026 14:37:00
Haber Merkezi
 
Aslan'ın yerli forveti kim olacak?
Aslan'ın yerli forveti kim olacak?
Galatasaray'da Mauro Icardi'nin ayrılığı sonrasında uzun bir süredir yabancı golcü arayışı var. Öte yandan yerli bir ismin de hücum hattına eklenmesi planlanıyor. Bu konuyla ilgili iki isim ön plana çıkmıştı: Bertuğ Yıldırım-Deniz Gül... Şu anda Bertuğ daha favori gözüküyor.






DURUM PARLAK DEĞİL

Başakşehir'le 24 yaşındaki futbolcu konusunda ciddi bir mesafe alındığı öğrenildi. Porto forması giyen Deniz Gül'de ise durum hiç parlak değil... Portekiz temsilcisi, takımdaki sakatlıklar sebebiyle milli futbolcu için yüksek bonservis talebini sürdürüyor...






OYUNCUDA SIKINTI YOK

Ayrıca Deniz'in de kendisi için son derece fazla bir yıllık ücret talebinde bulunduğu konuşuluyor. Bugün itibarıyla Bertuğ Yıldırım favori gözüküyor. Oyuncu cephesinde de herhangi bir sıkıntı yok. Çok kısa bir süre içinde sıcak gelişmeler yaşanacak. Ayrıca transfer döneminin de sonuna geliyoruz!

Fenerbahçe’den UEFA taarruzu

UEFA'nın Lyon maçıyla ilgili soruşturma açması bekleniyor

28.08.2026 14:32:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’den UEFA taarruzu
Fenerbahçe’den UEFA taarruzu
UEFA'nın Lyon maçıyla ilgili soruşturma açması bekleniyor. Fenerbahçe'nin huhkukçuları hemen çalışmalara başladı. Sarı-lacivertliler kendilerine saldıranlara karşı kendilerini savunan Fenerbahçeli oyuncular ile teknik heyetten bazı isimlerin ceza almasının gündeme gelmemesi için önlem alıyor.






Fenerbahçe hazırladığı güçlü dosya ile Guendouzi dahil hiçbir oyuncusunun ceza almaması ve tüm sorumluluğun Fransızlarda olduğunun kanıtlanması için çok güçlü bir hukuki operasyon başlattı.

Lyon ile Fenerbahçe arasındaki Şampiyonlar Ligi play-off maçı bitiş düdüğünün ardından, olayların merkezinde "çocuklarına varana kadar küfür edildiğini" açıklayan Mattéo Guendouzi'nin yer aldığı olaylar yaşandı.







UEFA'nın Fransız oyuncu aleyhine provokatif veya sportmenlik dışı davranış nedeniyle disiplin soruşturması başlatması muhtemel. Guendouzi 1 ila 3 maç kaçırabilir. Lyon'un kaleci antrenörü Antonio Ferreira'nın tünelde Guendouzi'ye saldırması ise Fenerbahçe'nin kozu.






Çarşamba akşamı Lyonluların provokasyonlarının ardından Fenerbahçe teknik heyetinden bazı isimlerin tünelde çıkan kavgaya karışması UEFA delegesinin raporuna girdi.

Fenerbahçe çatışmanın başlatıcısı olmasa da UEFA, Fenerbahçeli oyuncuların ve teknik heyetin bireysel davranışlarına bağlı olarak kulübe toplu sorumluluk yüklemeyi göz ardı etmeyebilir.







Fenerbahçe ise tüm bunlara karşı UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 11 ve 15. maddelerinin ihlal edilmediğini, eylemlerin yalnızca fiziksel bütünlüğü koruma amaçlı (orantılı tepki) gerçekleştiğini gösteren kamera kayıtlarını sunmaya hazır. 






Ayrıca Ferreira'nın tüneldeki ilk fiziksel saldırısı ve Lyon kanadının Guendouzi'ye yönelik hakaretleri kayıt altında. "Haksız tahrik" maddesi uyarınca olası cezaların tamamen kaldırılması talep edilecek.

Tünel içi güvenlik kameraları, yayıncı kuruluş ham görüntüleri ve olaya tanık olan UEFA delegelerinin beyanlarının bağımsız adli bilişim uzmanlarınca incelenmesi de sağlanacak.







UEFA Disiplin Kurulu'na (CEDB) ayrıca Lyon'un güvenlik zafiyeti oluşturduğu ve tünel güvenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle karşı şikayet dosyası sunulacak.

Fenerbahçe'nin büyük hedefi

18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ne dönen Fenerbahçe'de kimse "bu bize yeter" modunda değil... Başkan Aziz Yıldırım'ı tanıyanlar biliyor ki, sarı-lacivertliler için ana hedef lig şampiyonluğu olsa da Şampiyonlar Ligi'nde önemli işler başarmak da Fenerbahçe'nin hedefleri arasında

28.08.2026 14:25:00 / Güncelleme: 28.08.2026 14:29:45
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin büyük hedefi
Fenerbahçe'nin büyük hedefi
Fenerbahçe uzun süre sonra döndüğü Devler Ligi'nde hesaplarını tur atlama barajı üzerine kuracak. Dev rakiplerle kozlarını paylaşacak olan sarı-lacivertlilerde teknik heyet ve yönetim, dev organizasyondaki rotalarını ilk andan itibaren çizmeye başladı.






Son 16 turuna adını yazdırması için belirlenen ideal puan hedefi 15. Opta istatistikleri ve turnuva simülasyonlarına göre 15 puan toplayan takımlar %73 ihtimalle ilk 8 sıra içerisinde yer alıyor. Sarı-lacivertliler, Kadıköy'deki atmosferi avantaja çevirip deplasmanlardan çıkaracağı kritik puanlarla bu eşiği aşabilir; hem de herkesi şaşırtarak.






15 puanlık dev hedef doğrultusunda Kadıköy'de oynanacak Slavia Prag, Villarreal ve Roma müsabakalarından mutlak galibiyet alınması zorunlu.

Dış sahada ise görece daha uygun bir profile sahip LASK ve tarafsız sahada (Londra'da) oynanacak Shakhtar maçları, 3 puanın ana hedef olarak belirlendiği virajlar olarak öne çıkacak.






Bu 5 karşılaşmadan çıkarılacak 15 puan Fenerbahçe'yi bir anda Devler Ligi'nin en iyi 8 takımı arasına sokar. Zaten o dakikadan sonra Fenerbahçeliler için hayaller bambaşka bir yere taşınır.

Olası puan kayıplarında ise gözler play-off (9-24. sıralar) sınırına çevrilir. Simülasyonlara göre 10 puan toplamak %99 oranında bir üst tur biletini garantiliyor.






Galatasaray'ın hedefindeki yıldız

Galatasaray'ın transfer listesinde iki isim öne çıkıyor. Birisi uzatmalı aşkı Rafael Leão, diğeri Fenerbahçe'ye elendiği için Lyon'un satılığa çıkardığı Malick Fofana. Transferden sorumlu yönetici Abdullah Kavukçu, iki isimle de görüşmeleri takip etmek ve en az birini bitirmek için Fransa'ya kamp kurdu.

28.08.2026 13:56:00 / Güncelleme: 28.08.2026 14:30:30
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın hedefindeki yıldız
Galatasaray'ın hedefindeki yıldız
Galatasaray bir yandan göstere göstere Rafael Leão'yu kovalıyor, diğer taraftan da Malick Fofana için Abdullah Kavukçu üzerinden operasyon yürütüyor. Leão için Aston Villa ile kapışan Galatasaray, Fofana için ise Roma'yla çekişiyor.






Gelen bilgilere göre dün kura çekimi için Monako'ya giden Abdullah Kavukçu, Fransa'da kaldı ve sürpriz bir görüşme yaptı. Kavukçu, aynı zamanda AS Roma'nın da görüştüğü Malick Fofana için Lyonlu yöneticilerle bir araya geldi.






Lyon, Fenerbahçe'ye elendiği için satmak zorunda olduğu Fofana için hem Roma ile hem de Galatasaray'la pazarlık yapmaya devam ediyor. Fransız kulübü, iki tarafı birbirine kızıştırıp en yüksek fiyatı almayı amaçlıyor.






Fofana cephesinden gelen ilk bilgiler; oyuncunun Galatasaray'a gelmektense Roma'ya katılmayı tercih ettiği yönünde. Bu dakikadan sonra Okan Buruk'un devreye girip Fofana'yı ikna etmesi çok önemli. Amaç, Rafael Leão'da Unai Emery'nin yaptığını yapmak.

Galatasaray gözünü yükseklere dikti

Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi… Galatasaray hiç de keyifleneceği gibi bir kura çekimiyle karşılaşmadı ancak enseyi karartmamak lazım

28.08.2026 13:08:00 / Güncelleme: 28.08.2026 14:32:47
Haber Merkezi
 
Galatasaray gözünü yükseklere dikti
Galatasaray gözünü yükseklere dikti
Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi… Galatasaray hiç de keyifleneceği gibi bir kura çekimiyle karşılaşmadı ancak enseyi karartmamak lazım. Sarı-kırmızılılar için 8 maçlık dev maratonun stratejik haritası çok iyi çizilmeli. Devler Ligi'nde üst tura yükselmek ve tur şansını cebine koymak adına ana hedef 11-13 puan olmalı ki bu sayede play-off için seri başı avantajı yakalansın.






Yeni lig formatında atılan gol ve averaj kritik rol oynuyor. Galatasaray için baraj sayıları 9-10 puan. İlk 24 içerisine girmek ve play-off turunu garantilemek gerek.

Temsilcimizin "üst derece" hedefi 13-15 puan bandı olabilir. Sarı-kırmızılıların play-off turunda seri başı avantajı yakalayarak ilk 16 içerisine adını yazdırması adına 11-13 puanlık ideal senaryo en güvenli liman gibi duruyor.






Galatasaray'ın tur anahtarı iç sahada sergileyeceği performanstan geçiyor. İç sahada oynanacak AEK ve Lille mücadeleleri yüksek tempo ve ön alan baskısıyla "mutlak 3 puan" hedefli maçlar olacak... 3 puan dışında hiçbir sonuç kabul edilemez. Sporting karşısında dengeli oyun, Barcelona önünde ise katı savunma disipliniyle puan ya da puanlar hedeflenmeli gibi bir hava var ilk anda.






Deplasman haritasında ise Stuttgart ve Feyenoord maçları kırılma noktaları olacak gibi duruyor. PSG ve Aston Villa gibi rakiplere karşı ise fiziksel direnç ve katı savunma bloğuyla alınacak 1'er puan her zaman ekstra kazanç olacaktır; ancak özellikle Fransa deplasmanına 0 puan yazmak hiç de akıl dışı değil.






Galatasaray'ın üst tura adını yazdırması için Sami Yen'deki 4 karşılaşmadan minimum 7-9 puan toplaması, deplasman seferlerinden ise 3-4 puan çıkarması yeterli olacak gibi duruyor. Averajın hayati önem taşıdığı yeni sezonda, Galatasaray'ın hem atacağı gollerle averajını yüksek tutması hem de zorlu deplasmanlarda farkın açılmasına izin vermemesi kritik rol oynayacak.

İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi

Asensio'nun yedek kalması çok tartışıldı. Fenerbahçe'nin Lyon'la İstanbul'da berabere kalmasını İsmail Kartal'ın İspanyol oyuncuyu yedek soyundurmasına bağlayanlar bile oldu

26.08.2026 13:08:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi
İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi
Ayrıca Kartal'ın Asensio'yu odasında sohbet ederken kendisine karşı alaycı bir gülüş yüzünden çizdiğini bile iddia ettiler. Ancak başarılı hocayı tanıyanlar çoktan gerçeği biliyordu ama herkes işin iç yüzünü yeni yeni anladı.






Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ı tanımayanlar, tecrübeli hocanın Marco Asensio'ya taktığını iddia ediyor. Takımda istemediğini savunuyor, hatta hazır olmadığını iddia ediyor. Kartal'ın bahsettiği hazır olmama durumu, Kartal'ın İspanyol oyuncuyu kullanmak istediği mevkiiye hazır olmaması.






ASENSIO'YA İKİ SEÇENEK

Çünkü Kartal'ın kafasında 4-4-2'ye dönebilecek 4-1-4-1 sisteminde Asensio için iki mevki var: Birincisi Fred'i kullandığı ve daha önce çok büyük verim aldığı orta sahada 6/8 oynadığı mevki...ikincisi ise İrfan Can'dan bir önceki dönemde büyük verim aldığı kanat oyun kurucusu rolü.






FENERBAHÇE'NİN SİSTEMİ BELLİ

Yani bu dakikadan sonra karar Asensio'da. Ya İsmail Kartal'ın yeni sisteminde Fred'in rolüne soyunacak ya da İrfan Can'ın parladığı kanat oyun kurucusu olacak. 3. bir ihtimal yok. Çünkü Kartal'a göre Fenerbahçe 4-3-2-1 oynamaz, oynayamaz. Kurulan kadronun böyle bir formasyonu yok.

Yusuf Akçiçek Galatasaray'a haber yolladı

Yusuf Akçiçek Türkiye'ye geri dönmek için can atıyor. Çünkü takımında artık gözden düştü. Genç takıma gönderildi. Daha önce kendisini isteyen Okan Buruk'a şart koşan genç futbolcu geri adım attı. Şartsız şurtsuz gelebileceğini söyledi. Dahası Jayden Oosterwolde'yi İtalya'ya satan Fenerbahçe'de de bir boşluk oluştu. Kanarya da Yusuf için hamle yapabilir

26.08.2026 12:48:00
Haber Merkezi
 
Yusuf Akçiçek Galatasaray'a haber yolladı
Yusuf Akçiçek Galatasaray'a haber yolladı
Daha önce Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a, "Yedek olarak gelmem, Abdülkerim Bardakçı'nın önünde 11 sözü verirsen gelirim" diyen Yusuf Akçiçek fikir değiştirdi... Al-Hilal Teknik Direktörü Simone Inzaghi tarafından U-21 takımına gönderilen ve Arabistan'da "Joue" olarak adlandırılan ligde oynaması istenen Yusuf, Buruk'a mesaj gönderdi: "Benim için anlaşırsanız Galatasaray'a dönmeye hazırım," dedi.






OKAN BURUK İSTEYEBİLİR

Okan Buruk'un Yusuf Akçiçek'i çok istediği biliniyor. Transferin bu döneminde Buruk'un, Abdullah Kavukçu'dan Yusuf'u isteyebileceği iddia ediliyor.






FENERBAHÇE DE İSTEYEBİLİR

Şu ana kadar Yusuf için Fenerbahçe'den bir hamle yoktu. Çünkü o bölgede oynayabilecek Nathan Aké ve Oosterwolde var. Ancak Hollandalı Roma'ya transfer oldu. Bir boşluk oluştu. Yusuf için Al-Hilal'in yaptığı bu hamle sonrasında Fenerbahçe'den de bir hamle gelebilir.

Okan Buruk kimi istedi yönetim ne yaptı?

Galatasaray'da bir anda huzur bozuldu, herkesin şaşkınlıkla izlediği bir iç hesaplaşma başladı. Başkan Dursun Özbek'e yakın bir ismin Okan Buruk'u eleştirmesi sarı-kırmızılı camiada deprem etkisi yarattı

26.08.2026 11:31:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk kimi istedi yönetim ne yaptı?
Okan Buruk kimi istedi yönetim ne yaptı?
Galatasaray'da bir anda huzur bozuldu, herkesin şaşkınlıkla izlediği bir iç hesaplaşma başladı. Başkan Dursun Özbek'e yakın bir ismin Okan Buruk'u eleştirmesi sarı-kırmızılı camiada deprem etkisi yarattı. Bunun üzerine genç teknik adamı destekleyenler harekete geçti. Sosyal medyada "Buruk'un ismini verdiği oyuncuların yerine alınanlar" konulu bir savunma savaşı başlattı.






Serdal Güzelaydın'ın, Fatih Altaylı'ya verdiği röportajda Okan Buruk'a "vurması" Galatasaray camiasında ters tepti. Her ne kadar Başkan Dursun Özbek, "Bir kongre üyesi" dese de Galatasaray'ın biraz içinde olan herkes, Güzelaydın'ın aslında Başkan Özbek'in resmi olmayan danışmanları arasında yer aldığını bilir. Yıllardır camia içinde, özellikle Özbek dönemlerinde sözünün geçtiğinin farkında. O yüzden Güzelaydın'ın Buruk'a vurması üzerine karşı atak geldi.






OKAN BURUK KİMİ İSTEDİ, KİM ALINDI?

Okan Buruk'un sağ bek için Guela Doué'yi istediği ama Jelert'in alındığı;

Fred'i FaceTime'da ikna ettiği ama Fenerbahçe'ye kaptırıldığı;

Szymanski'ye Florya'nın gezdirilip ikna edildikten sonra Fenerbahçe'ye bırakıldığı ve yerine Kerem Demirbay ile Ndombele'nin alındığı;

Mikautadze'yi istediği ve ikna etmesine rağmen Vinícius'un alındığı;

McTominay'i istemesine rağmen Sara'nın alındığı;

Skriniar'ı ikna etmesine rağmen Cuesta'nın alındığı;

Pape Gueye ve Onyedika'yı istemesine rağmen Lesley Ugochukwu'nun alındığı bir anda gündeme gelmeye başladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.