logo
22 EYLÜL 2026

Galatasaray'ın karı ne kadar?

Galatasaray Kulübü, 1 Haziran 2018-31 Mayıs 2019 döneminde 30,5 milyon lira kar elde edildiğini duyurdu.

10.08.2019 00:00:00
 
Galatasaray'ın karı ne kadar?
Galatasaray'ın karı ne kadar?
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Galatasaray Sportif A.Ş.'nin 2018-2019 sezonu yıl sonu mali tabloları Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanmıştır." denildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yayımlanan finansal tablolarda, 30,5 milyon lira net kar açıklanmış olup gider hesaplarımız içerisinde, dipnotlarda da belirtildiği gibi, UEFA Finansal Fair Play yapılandırma anlaşması gereği tahakkuk eden 6 milyon avro (Yaklaşık 41 Milyon lira) ceza tutarı bulunmaktadır. Bu ceza tutarı olmasaydı karımız 71,5 milyon lira civarında gerçekleşecekti."

11 günde 4 milli maç

Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor

21.09.2026 22:20:00
Haber Merkezi
 
11 günde 4 milli maç
11 günde 4 milli maç
Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor.

A Milli Futbol Takımı için yeni milli mesai başlıyor. Türkiye, 2026-27 UEFA Uluslar Ligi A Ligi 1. Grup'taki ilk maçında Fransa'yı ağırlayacak. Karşılaşma 25 Eylül Cuma günü saat 21.45'te Kocaeli Stadyumu'nda oynanacak.

TÜRKİYE İLK KEZ A LİGİ'NDE

Ay-Yıldızlı ekip, UEFA Uluslar Ligi tarihinde ilk kez A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin grubunda Avrupa futbolunun önemli ekiplerinden Fransa, İtalya ve Belçika yer alıyor.

Türkiye'nin bulunduğu A Ligi 1. Grup'ta şu anda tüm takımlar 0 puanda. Dolayısıyla Fransa karşılaşması, grubun ilk puan mücadelesi olacak.

İLK İKİ MAÇ TÜRKİYE'DE

Milli Takım, gruptaki ilk iki karşılaşmasını kendi sahasında oynayacak:

25 Eylül Cuma

Türkiye – Fransa
21.45 | Kocaeli Stadyumu

28 Eylül Pazartesi

Türkiye – İtalya
21.45 | Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu

Ardından milliler peş peşe iki deplasmana çıkacak. 2 Ekim'de Belçika, 5 Ekim'de ise İtalya ile deplasmanda karşılaşacak.

SON İKİ MAÇ KASIMDA

Türkiye'nin grup aşamasındaki son iki maçı ise kasım ayında oynanacak. Ay-Yıldızlılar 12 Kasım'da Belçika'yı İzmir'de, 15 Kasım'da ise Fransa'yı deplasmanda karşılayacak.

Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak

Formula 1 yönetimi, Azerbaycan Hükümeti'nden gelen resmi talep üzerine Bakü Şehir Pisti'ndeki yarış takvimini bir gün öne çekti. 27 Eylül Anım Günü nedeniyle alınan bu karar doğrultusunda, hafta sonu rutinini bozan yarışın ışıkları bu kez pazar değil, cumartesi günü sönecek

21.09.2026 17:30:00
Eyüp Kabil
 
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’si ilk kez cumartesi günü koşulacak
Formula 1 dünyası, sezonun 15. ayağı olan Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde sıra dışı bir takvim güncellemesine sahne oluyor. Normal şartlarda pazar günleri gerçekleştirilen ana yarış, bu yıla özel olarak 26 Eylül Cumartesi gününe alındı.

Kararın arkasında, Azerbaycan'ın 2020 yılındaki İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybeden askeri personeli anmak adına ilan ettiği 27 Eylül Anım Günü bulunuyor. Ulusal yas ve anma etkinlikleriyle çakışmaması adına F1 yönetimi ve yerel organizatörler, tüm seansları 24 saat öne kaydırma konusunda mutabık kaldı.

Hafta sonu programı tamamen değişti

Takvimin öne çekilmesiyle birlikte takımların ve medyanın alışık olduğu akış da tamamen değişti. Bakü'nün dar sokaklarında ve 2 kilometrelik devasa düzlüğünde mücadele edecek olan pilotlar, perşembe günü antrenman seansları için piste çıkacak. Kritik sıralama turları ise 25 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.

Bu esneklik, Formula 1 tarihinde son yıllarda Ramazan ayı veya lojistik nedenlerle Bahreyn, Suudi Arabistan ve Las Vegas'ta uygulanan cumartesi yarışları trendinin en yeni halkasını oluşturuyor. Dar ve virajlı eski şehir bölgesiyle yüksek hız gerektiren düzlükleri bir arada barındıran Bakü Şehir Pisti, özellikle yeni nesil hibrit motorların enerji yönetimi açısından bu yıl takımları her zamankinden daha fazla zorlayacak.

Şampiyonluk yarışında akıl oyunları

Pist üstündeki teknik zorlukların yanı sıra, gözler şampiyona lideri üzerinde olacak. Mercedes'in 20 yaşındaki genç yeteneği Kimi Antonelli, en yakın takipçisi ve takım arkadaşı George Russell'ın 81 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Antonelli, Bakü'de kazanması halinde Formula 1 tarihinin en genç dünya şampiyonu olma yolunda dev bir adım daha atmış olacak.

Ancak eski dünya şampiyonu Nico Rosberg'in de belirttiği gibi, genç pilotun bu süreçteki en büyük rakibi kendi üzerindeki psikolojik baskı ve McLaren ile Ferrari'nin getirdiği yeni güncelleme paketleri olacak. Özellikle son yarışlarda şanssız sanal güvenlik aracı kararlarıyla galibiyeti kaçıran McLaren pilotu Lando Norris, Bakü'ye getirilen yeni taban ve kanat güncellemeleriyle Antonelli'nin en ciddi tehdidi konumunda.

8 gol atılan maçta kazanan Manchester City

Premier Lig'in 5. haftasında Manchester City sahasında karşılaştığı Sunderland'ı 5-3'lük skorla mağlup etti ve 5'te 5 yaptı

20.09.2026 18:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
8 gol atılan maçta kazanan Manchester City
8 gol atılan maçta kazanan Manchester City
Premier Lig'in 5. haftasında Manchester City sahasında karşılaştığı Sunderland'ı 5-3'lük skorla mağlup etti ve 5'te 5 yaptı.

Premier Lig'in 5. haftasında Manchester City evinde Sunderland ile mücadele etti. Manchester ekibi, ilk yarısını 3-2 önde tamamladığı karşılaşmadan 5-3'lük skorla galip ayrıldı.

Ev sahibi takımda golleri 9. dakikada Enzo Fernandez, 29. dakikada Rayan Cherki, 43 ve 57. dakikada Antoine Semenyo ve 81. dakikada da Erling Haaland kaydetti. Konuk ekipte ise 12, 33 ve 59. dakikada attığı gollerle Brian Brobbey hat-trick yaptı.

Bu sonuçla Manchester City, ligde 5'te 5 yaptı. Sunderland ise 3. yenilgisini aldı ve 4 puanda kaldı.

Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor


 
Dünyanın en iyi yol koşucuları, bu hafta sonu Kopenhag'da binlerce amatör atletle birlikte sokakları paylaşacak. Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe bu etkinliği 'koşuda insanlığın olağanüstü bir gösterisi' olarak tanımladı.

19.09.2026 01:10:00
Yaşar Cebesoy
 
Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor
Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor

Kopenhag'da düzenlenecek 26. Dünya Atletizm Yol Koşusu Şampiyonası'nda bir mil (1608 metre), 5 kilometre ve yarı maraton (21.1 kilometre) dallarında altı dünya şampiyonluğu belirlenecek. Elit yarışlar, Danimarka başkentinde iki gün sürecek bir koşu festivalinin parçası olacak.
18 Eylül'de düzenlenen etkinlik öncesi basın toplantısında konuşan Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe, katılımın Dünya Atletizm Şampiyonası'nın temel direklerinden biri olduğunu vurguladı ve Kopenhag'ın her seviyeden koşucuyu bir araya getiren bir formatı benimsemesini övdü. Coe, "Bu hafta sonu, koşu sporunda insanlığın olağanüstü bir gösterisi oldu. Dünya Atletizm Federasyonu'ndaki temel prensiplerimizden biri olan katılımın, bu hafta Kopenhag sokaklarında bu kadar açık bir şekilde sergilenmesinden çok memnunum" dedi.

Bu, Kopenhag'ın zaten aşina olduğu bir kavram. Şehir, 2014 yılında Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı; bu etkinlik, elit bir küresel şampiyonanın yanı sıra kitlesel katılımlı yarışların düzenlenmesi modelinin öncülerinden biriydi. Kopenhag Şehri Kültür, Eğlence ve Vatandaş Hizmetlerinden Sorumlu Belediye Başkanı Christopher Røhl, küresel yol koşusu şampiyonasının geri dönüşünün bu mirası geliştirmek için bir fırsat sağladığına inanıyor. Christopher Røhl, şunları söyledi: "Kopenhag, dünya standartlarında sporun ve kitlesel katılımın bir arada olabileceğini gösterdi. İster ilk milinizi, ister ilk 5 kilometrenizi koşuyor olun, ister dünya şampiyonluğu için yarışıyor olun, hepiniz aynı etkinliğin bir parçasısınız. Kopenhag'da güçlendirmek istediğimiz koşu topluluğu işte bu türden bir topluluk."

Koşu Danimarka'da da yaygınlaşıyor

2023 Kopenhag Yarı Maratonu'nun galibi Danimarkalı Jacob Sommer Simonsen, memleketi olan şehirde bu sporun popülaritesinin hızla arttığını dile getirerek, "Danimarka'da, özellikle de Kopenhag'da, koşunun ve özellikle de yol koşusunun nasıl geliştiğini ve patlama yaşadığını görmek inanılmaz. Koşunun bu kadar popüler olduğu bir dönemin parçası olmak harika, bu yüzden her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum" dedi.

Şampiyonlar yarışacak

Binlerce kişi kişisel mücadeleleri için Kopenhag sokaklarına dökülürken, altı dünya şampiyonluğu için verilecek mücadele oldukça çetin geçecek gibi görünüyor. Olimpiyat 1500 metre bronz madalyası sahibi Yared Nuguse, Budapeşte'de düzenlenen ilk Dünya Ultimate Atletizm Şampiyonası'nda yarıştıktan sadece birkaç gün sonra yolda bir mil yarışına katılıyor. ABD'li orta mesafe yıldızı, sezonunu Kopenhag'da sonlandıracak ve yüksek bir başarıyla bitirmeye hazır olduğuna inanıyor. Nuguse, "Şu anda hayatımın en iyi formundayım. Gösterdiğim performansa bakılırsa, gerçekten iyi bir yarış çıkarmaya çok hazır olduğumu biliyorum" dedi.

Agnes Ngetich yarı maraton koşacak

Kenyalı rekortmen kadın atlet Agnes Ngetich için Kopenhag, üç farklı zeminde elde edeceği olağanüstü üç zaferden birini tamamlama fırsatı sunuyor.
Kenyalı atlet, yıla Tallahassee'deki Dünya Kros Şampiyonası'nda büyük kadınlar kategorisinde birincilik kazanarak başladı, ardından Monaco Diamond League'de 3000 metrede dünya lideri konumunda ezici bir zafer elde etti. Şimdi ise 10 km dünya rekorunun sahibi, dikkatini yarı maratona çeviriyor. Ngetich. "Güçlü bir kadromuz var ve elbette herkes şampiyonluğu istiyor ama burada kazanmak benim hayalim. Eğer bir madalya kazanırsam, sezonu güzel bir şekilde kapatmış olacağım" dedi.

Farklı şeyler devam edecek

Dünya Atletizm Federasyonu Coe ise basın toplantısının sonunda şunları söyledi: "Uluslararası bir federasyon olarak, her zaman farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu bizim için gerçekten çok önemli. İnovasyon, daha önce kimsenin yapmadığı farklı bir şey yapmaya cesaret etme, yılmama azmi ve gerçekten uygulama odaklı olma yeteneği sayesinde ortaya çıkar. Ve bu hafta sonunun amacı da tam olarak bu."

Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi

Trabzonspor, Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışında kararını Thomas Reis isminden yana verdi

15.09.2026 23:00:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi
Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi
Trabzonspor, Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışında kararını Thomas Reis isminden yana verdi. Bordo-mavililer, halen Bulgaristan ekibi Ludogorets'i çalıştıran 52 yaşındaki Alman teknik adam ve kulübüyle anlaşmaya vardı. Reis'in bugün Trabzon'a gelmesi bekleniyor.

Thomas Reis kimdir?

4 Ekim 1973 Almanya doğumlu olan Thomas Reis, eski profesyonel futbolcu. Futbolculuk döneminde ağırlıklı olarak savunma ve orta saha bölgelerinde görev yapan Reis, teknik direktörlük kariyerine Almanya'da başladı.

Bochum altyapısında çeşitli görevler üstlenen Reis; Bochum, Schalke 04 ve Wolfsburg altyapısı gibi takımlarda çalıştı. UEFA Pro lisansına sahip Alman teknik adamın tercih ettiği sistem ise ağırlıklı olarak 4-3-3.

Ancak Reis'in Türkiye'de adını duyurmasını sağlayan asıl dönem Samsunspor oldu.

Samsunspor'da tarihi başarı



Reis, 2024-2025 sezonunda Samsunspor'un başına geçti ve Karadeniz ekibini Süper Lig'de üçüncülüğe taşıyarak Avrupa kupalarına götürdü. Bu, Samsunspor açısından tarihi bir başarı olarak kayda geçti.

Reis'in Samsunspor'daki performansı 72 maçta 33 galibiyet, 21 mağlubiyet ve 1,63 puan ortalaması olarak veriliyor.

Üstelik ilginç bir ayrıntı daha var: Reis, Samsunspor'un başında Trabzonspor'a karşı oynadığı üç maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve bordo-mavililere hiç kaybetmedi.

Peki, Trabzonspor neden Thomas Reis'i seçti?



Trabzonspor yönetiminin Reis tercihinde birkaç önemli neden öne çıkıyor:

1. Süper Lig'i biliyor.

Trabzonspor'un yabancı bir teknik direktörle çalışırken yaşayabileceği adaptasyon sorununu azaltacak en önemli unsur bu. Reis, Süper Lig'in futbol yapısını, hakem tartışmalarını, deplasman atmosferini ve Türk futbolunun günlük dinamiklerini yakından tanıyor.

2. Samsunspor'daki başarısı referans oldu.

Kısıtlı imkanlarla Samsunspor'u üçüncü sıraya taşıması, Trabzonspor yönetiminin dikkatini çekmiş durumda. Bu nedenle Reis, yalnızca teorik bir teknik adam değil, Türkiye'de sonuç almış bir hoca olarak değerlendiriliyor.

3. Büyük bütçeden ziyade takım organizasyonu ön plana çıkıyor.

Reis'in kariyerindeki önemli özelliği, oyuncu grubundan maksimum verim almaya çalışması. Trabzonspor'un mevcut kadrosunu daha disiplinli ve organize hale getirme beklentisi de tercih nedenlerinden biri.

4. Pioli görüşmelerinin sonuçlanmaması Reis'in önünü açtı.

Trabzonspor yönetimi bir süre Stefano Pioli ile görüştü. Ancak sözleşme ve maaş şartlarında anlaşma sağlanamayınca rota Reis'e çevrildi.

5. Yönetim hızlı çözüm istiyor.

Trabzonspor'un önünde kritik Galatasaray maçı bulunuyor. Dolayısıyla yönetim, Türkiye'yi ve ligi bilen bir teknik adamla hızlı şekilde yola devam etmeyi tercih etmiş görünüyor. Reis'in görevi resmileşirse ilk sınavının Galatasaray karşılaşması olması bekleniyor.

Ludogorets'te de iyi başladı

Reis, Samsunspor'dan ayrıldıktan sonra 2026 yazında Bulgaristan'ın güçlü ekiplerinden Ludogorets Razgrad ile anlaşmıştı.

Trabzonspor'un dikkatini çeken noktalardan biri de Reis'in Ludogorets'teki başlangıcı oldu. Mevcut verilere göre Alman teknik adam, Bulgaristan ekibinin başında çıktığı 11 maçın 7'sini kazandı ve yalnızca 1 kez kaybetti.

Trabzonspor için doğru tercih mi?

Reis'in en büyük avantajı Süper Lig'i tanıması ve Samsunspor'da kanıtlanmış bir başarıya sahip olması. Ancak Trabzonspor, Samsunspor'dan farklı olarak şampiyonluk ve Avrupa hedeflerinin çok daha yüksek olduğu, taraftar ve camia baskısının daha yoğun olduğu bir kulüp.

Dolayısıyla asıl soru şu: Samsunspor'u üçüncülüğe taşıyan Thomas Reis, Trabzonspor'da aynı başarıyı daha yüksek beklenti ve baskı altında gösterebilecek mi?

Bir başka dikkat çekici nokta ise şu: Trabzonspor, Fatih Tekke sonrası dünyaca tanınan bir teknik adam arayışından, Süper Lig'i bilen ve Türkiye'de başarı göstermiş Thomas Reis'e döndü. Pioli gibi daha yüksek profilli bir seçenekten vazgeçilmesinin ardından Reis tercihi, yönetimin artık isimden çok uyum ve sonuç aradığını gösteriyor.

Kısacası: Trabzonspor, yıldız bir teknik direktör yerine Türkiye'yi bilen, genç oyuncularla çalışabilen, sistemi olan ve kısa sürede sonuç üretebileceğine inandığı bir hocayı tercih etti. Reis'in ilk büyük sınavı ise daha koltuğa oturmadan karşısına çıkacak: Galatasaray.

Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonundaki ilk maçına çıkacak Beşiktaş, sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı konuk edecek

15.09.2026 19:31:00
Haber Merkezi
 
Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonundaki ilk maçına çıkacak Beşiktaş, sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı konuk edecek. Siyah-beyazlıların Avrupa kupalarındaki zorlu sınavı 17 Eylül Perşembe günü oynanacak.

KARTAL'IN AVRUPA SINAVI BAŞLIYOR

Süper Lig'de sezona iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, gözünü Avrupa'ya çevirdi. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi lig aşamasındaki ilk maçında Marsilya'yı İstanbul'da ağırlayacak.

Beşiktaş'ın resmi sitesinde yer alan fikstüre göre mücadele 17 Eylül 2026 Perşembe günü saat 22.00'de oynanacak. Karşılaşmanın Tüpraş Stadı'nda yapılacağı açıklandı.

Karşılaşmanın Türkiye'de TRT 1 ekranlarından canlı ve şifresiz yayınlanacak.

MARSİLYA İLE AVRUPA'DA 3. RANDEVU



Beşiktaş ile Marsilya bugüne kadar Avrupa kupalarında iki kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda iki takımın da birer galibiyeti bulunuyor. Marsilya 3 gol atarken Beşiktaş rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Dolayısıyla Perşembe gecesi oynanacak mücadele, iki takım arasındaki rekabette 3. Avrupa randevusu olacak.

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA KARNESİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında uzun ve önemli bir geçmişe sahip. Siyah-beyazlı takım, 2026 yazındaki eleme maçlarıyla birlikte Avrupa kupalarında 264. maçına çıktı. Ağustos 2026'daki verilere göre Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında 131 maçta 35 galibiyet, 24 beraberlik ve 72 mağlubiyeti bulunuyor; bu karşılaşmalarda 217 gol atıp 180 gol yedi.

Kara Kartal'ın Avrupa'daki en önemli başarıları arasında ise 1986-87 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 2002-03 UEFA Kupası ve 2016-17 UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynaması bulunuyor.

AVRUPA LİGİ'NDE ZORLU FİKSTÜR



Beşiktaş'ın lig aşamasındaki rakipleri Marsilya ile sınırlı değil. Siyah-beyazlıların fikstüründe Hoffenheim, Crystal Palace, Celtic, Hapoel Beer-Sheva, Bayer Leverkusen, Union SG ve Omonia da bulunuyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi fikstürü:

17 Eylül: Beşiktaş – Marsilya | 22.00
15 Ekim: Hoffenheim – Beşiktaş | 22.00
22 Ekim: Beşiktaş – Crystal Palace | 22.00
5 Kasım: Celtic – Beşiktaş | 23.00
26 Kasım: Beşiktaş – Hapoel Beer-Sheva | 20.45
10 Aralık: Bayer Leverkusen – Beşiktaş | 23.00
21 Ocak 2027: Beşiktaş – Union SG | 20.45
28 Ocak 2027: Omonia – Beşiktaş | 23.00

KARTAL İÇİN AVRUPA'DA YENİ SAYFA

Beşiktaş, geçen sezon Avrupa Ligi'nde eleme aşamasında elenmiş, ardından Konferans Ligi'nde de play-off turunda Avrupa macerasına veda etmişti.

Şimdi ise yeni formatıyla UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan lig aşamasında mücadele edecek olan siyah-beyazlıların hedefi, Marsilya karşısında taraftarı önünde galibiyetle başlayarak Avrupa'da yeniden iddialı bir tablo ortaya koymak.

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonunun ilk haftası, yarın oynanacak maçlarla başlayacak

15.09.2026 10:49:00 / Güncelleme: 15.09.2026 11:31:00
Anadolu Ajansı
 
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki iki numaralı futbol turnuvasında ilk maçlar, yarın ve 17 Eylül Perşembe günü oynayacak.

Organizasyonda mücadele eden tek Türk temsilcisi Beşiktaş, ilk maçında 17 Eylül Perşembe günü sahasında Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya ile karşı karşıya gelecek.

Ligde ilk hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Ararat (Ermenistan)-Sparta Prag (Çekya)

19.45 Omonia (Güney Kıbrıs Rum Kesimi)-Celta Vigo (İspanya)

22.00 Milan (İtalya)-Benfica (Portekiz)

22.00 Anderlecht (Belçika)-Olimpik Lyon (Fransa)

22.00 Hapoel Beer-Sheva (İsrail)-Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

22.00 Bayer Leverkusen (Almanya)-Celje (Slovenya)

22.00 Olympiakos (Yunanistan)-Jagiellonia (Polonya)

22.00 Sturm Graz (Avusturya)-Rennes (Fransa)

22.00 Sunderland (İngiltere)-AZ Alkmaar (Hollanda)

17 Eylül Perşembe:

19.45 Levski Sofya (Bulgaristan)-RB Salzburg (Avusturya)

19.45 OFİ (Yunanistan)-Hoffenheim (Almanya)

22.00 Celtic (İskoçya)-Ferencvaros (Macaristan)

22.00 Juventus (İtalya)-NEC Nijmegen (Hollanda)

22.00 Viktoria Plzen (Çekya)-Union Saint-Gilloise (Belçika)

22.00 Beşiktaş-Olimpik Marsilya (Fransa)

22.00 Lillestrom (Norveç)-Torreense (Portekiz)

22.00 Crystal Palace (İngiltere)-Lech Poznan (Polonya)

22.00 Real Sociedad (İspanya)-Bournemouth (İngiltere) 

Fenerbahçe'nin 12 maçlık galibiyet serisi sona erdi

Fenerbahçe, konuk olduğu Gaziantep FK ile golsüz berabere kaldı ve rakibine karşı elde ettiği 12 maçlık galibiyet serisi sona erdi

15.09.2026 05:38:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe'nin 12 maçlık galibiyet serisi sona erdi
Fenerbahçe'nin 12 maçlık galibiyet serisi sona erdi
Fenerbahçe, konuk olduğu Gaziantep FK ile golsüz berabere kaldı ve rakibine karşı elde ettiği 12 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Gaziantep Futbol Kulübü ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler bu sonuçla ligde puanını 7'ye yükseltirken son 2 haftada 5 puan kaybı yaşadı. Kanarya, gelecek hafta sahasında Eyüpspor ile karşılaşacak.

Gaziantep ekibine karşı oynadığı son 12 maçta üstünlük kuran ve tamamında sahadan galibiyetle ayrılan Fenerbahçe'nin bu serisi sona erdi. 9'u Süper Lig, 3'ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere söz konusu 12 karşılaşmayı kazanan Fenerbahçe, rakibiyle ilk kez berabere kaldı.

Öte yandan sarı-lacivertliler, kırmızı-siyahlılara konuk olduğu son 7 maçı da kazanırken, bugün aldığı beraberlikle bu seri de bitti.

İlk kez gol atamadı

Fenerbahçe, bu sezon ligde ve Avrupa kupalarında oynadığı toplam 11 maçta gol sevinci yaşarken, bugün sessiz kaldı. UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 6, lig aşamasında 1, Süper Lig'de de 4 maçta rakip filelerini sarsan Kanarya, ilk kez bir maçta gol atamadı.

5 maçta 8 puan kaybı

İsmail Kartal'ın öğrencileri Süper Lig'de sezona Gençlerbirliği mağlubiyeti ile başlarken, sonrasında oynadığı Konyaspor ve Samsunspor maçlarında galibiyet elde etti. Geçtiğimiz hafta derbide Beşiktaş'a mağlup olan sarı-lacivertliler, Gaziantep FK ile de berabere kaldı. Alınan bu sonuçların ardından Fenerbahçe, 5 hafta sonunda 7 puan toplarken, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle birlikte 8 puan kaybı yaşadı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.