logo
11 TEMMUZ 2026

Galatasaray'ın orta sahasına genç yıldız!


 
 
Galatasaray, orta sahadaki savunma zaafını Premier Lig'in genç dinamosuyla çözmek üzere! Sarı-kırmızılılar, Chelsea'nin 22 yaşındaki Fransız yıldızı Lesley Ugochukwu transferinde mutlu sona ulaştı. 

11.07.2026 14:02:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın orta sahasına genç yıldız!
Galatasaray'ın orta sahasına genç yıldız!

Galatasaray, orta sahasına dinamizm, güç ve hız katacak dünya çapındaki bir ismi kadrosuna katmak üzere. Sarı-kırmızılılar, Championship'e düşen Burnley'nin genç yıldızı Lesley Ugochukwu'nun transferini bitirdi, bitirecek. 1.90'lık dev fiziğiyle dikkat çeken 22 yaşındaki Fransız orta saha, taraftarı heyecanlandıran tarzıyla "Yeni Makelele" olarak anılıyor.

Gol ve asist sayısı az!

Genç yıldız, Premier Lig'de küme düşen Burnley formasıyla geçen sezon adeta tek başına savaştı. Çıktığı 35 maçta defansif kimliğine rağmen 3 gol ve 1 asistlik skor katkısı verdi. Özellikle ceza sahası içindeki hava hakimiyeti ve duran toplardaki kafa golleriyle hücumda da gizli bir silaha dönüşebildiğini kanıtladı.
Ugochukwu, modern bir 6 numaranın aradığı tüm elit fiziksel özelliklere sahip. Maç başına kat ettiği 10.6 kilometrelik koşu mesafesiyle orta sahayı adeta parselliyor. 34.9 km/h maksimum hızı ve 14.7'lik depar sayısı, onu sadece güçlü değil, aynı zamanda geçiş savunmasında yakalanamaz bir dinamik yapıyor.

Savunmada işe yarar

Top dağıtımında da son derece soğukkanlı olan Fransız oyuncu, Burnley'de yüzde 83 genel pas isabetiyle oynadı. Kendi yarı sahasında %89, rakip yarı sahada ise yüzde 79 isabet yakalayarak pres altında dahi hata yapmadığını gösterdi. Maç başına yaptığı 2.9 top geri kazanma ve 1.5 top çalma istatistiği, Galatasaray'ın orta sahasındaki savunma zaafını tamamen kapatacak cinsten.

Köklerine bağlı, çocukluğunda idolü Claude Makelele'nin videolarıyla büyüyen Ugochukwu, oyun içi disipliniyle biliniyor. Genç yaşından kaynaklanan agresyon yönetimini de geliştirdiğinde, Galatasaray sadece bir defansif orta saha değil, yakın gelecekte dev bir bonservis kazandıracak dünya çapında bir elit bir projeyi kadrosuna katmış oldu.

Hakemler Arjantin'i korumaya aldı


 Mısır, son 16 turundaki yenilgisinden sorumlu tuttuğu hakemlerin turnuvadan ihraç edilmesi için FIFA'ya başvurdu. FIFA işlem yapmadı. Öte yandan Arjantin, Türkiye saatiyle yarın 04.00'da Infantino'nun vatandaşı olduğu İsviçre ile karşılaşacak. Infantino, eşinden dolayı aynı zamanda Lübnan vatandaşı.

11.07.2026 08:59:00
Haber Merkezi
 
 Hakemler Arjantin'i korumaya aldı
 Hakemler Arjantin'i korumaya aldı

Arjantin, Dünya Kupası'nda şampiyonluk unvanını korumak için her şeyini ortaya koyuyor ve buna ihtiyacı da var. Son 32 turunda Yeşil Burun Adaları ve son 16 turunda Mısır'ı kolayca geçmesi beklenen Arjantin, 3-2'lik galibiyetler için kıyasıya mücadele etmek zorunda kaldı. Mısır, son 16 turundaki yenilgisinden sorumlu tuttuğu hakemlerin turnuvadan ihraç edilmesi için FIFA'ya başvurdu. Mısır, Arjantin'e yönelik pozitif ayrımcılık yapıldığını ve takımın yıldız oyuncusu Lionel Messi'ye ayrıcalıklar tanındığını iddia etti.

Maçın ardından Mısır Teknik Direktörü Hüssam Hassan, haksızlığa uğradıklarını ve adaletsizliğe maruz kaldıklarını söyledi. Hassan, "Belki de dünya şampiyonunu turnuvada tutmak istediler. Belki de Messi'nin turnuvada kalmasını istediler" dedi.

Her şey önceden planlandı!

Bazı spor yorumcuları, Arjantin'in Dünya Kupası'nda başarılı olması için her şeyin önceden planlandığını savunuyor. Mısır, Arjantin karşısında maçın bitimine 11 dakika kala 2-0 öndeydi ve tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselmenin eşiğine gelmişlerdi. Arjantin'in 79. dakikada Romero'nun kafasıyla bulduğu gol bal gibi ofsayttı. Ancak VAR hakemleri pozisyonu bu şekilde değerlendirmedi. Ancak her şey değişti ve Arjantin, uzatma dakikalarında maçı tersine çevirerek galibiyet golünü attı.

Mısırlılar, elenmelerini Fransız hakem François Letexier ve ekibinin ciddi hakem hatalarına ve çifte standartlarına bağlıyor. Bir golleri, VAR müdahalesiyle iptal edildi. Ayrıca Arjantin'in galibiyet golünün iptal edilmesi ve yerine kendilerine penaltı verilmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Mustafa Zico'nun muhteşem golü, pozisyonun başlangıcında Mervan Attia'nın Lisandro Martinez'in ayağına basması nedeniyle iptal edildi.

Eğer Arjantin aynı koşullarda gol atsaydı, pozisyon iptal edilmezdi. Karar tartışmalıydı ama Mısır, 1-0 öndeydil ve dokuz dakika sonra ikinci golü de attı. Mısır, Enzo Fernandez'in kafa vuruşuyla Arjantin'e maçı kazandıran golü atmasından önce, lehine iki olası penaltı olduğunu savunuyor. Hamdi Fethi, Alexis Mac Allister tarafından tutulduğunu iddia ederek yere düştü ancak tekrarlarda bu durum net değildi. Muhammed Salah ise Julian Alvarez tarafından ayağına çelme takıldığını belirtti.

Messi, kırmızı kart görmemişti

Öte yandan Messi, 2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu maçında arkjadan Cezayirli İsa Mendi'nin bacağına vurmuştu. Normalde kırmızı kart görmesi gerekiyordu. Ancak Messi, Mendi'ye yaptığı müdahale nedeniyle sarı kart bile görmedi. Messi eğer kırmızı kartla oyundan atılsaydı, Cezayir'e karşı ikinci ve üçüncü gollerini, Avusturya'ya karşı da iki golünü atamazdı, çünkü cezalı olurdu!

Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı

Yeni sezonda Trendyol Süper Lig'de mücadele edecek olan Çorum FK, son olarak Eyüpspor forması giyen tecrübeli file bekçisi Marcos Felipe'yi 2+1 yıllığına kadrosuna kattı.

10.07.2026 10:32:00
İhlas Haber Ajansı
 
Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı
Çorum FK, Marcos Felipe'yi renklerine bağladı
Yeni sezonda Trendyol Süper Lig'de mücadele edecek olan Çorum FK, son olarak Eyüpspor forması giyen tecrübeli file bekçisi Marcos Felipe'yi 2+1 yıllığına kadrosuna kattı.



Çorum ekibinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Çorum FK forması altında başarılı bir kariyer geçireceğine olan inancımızla, Marcos Felipe'ye hoş geldin diyor, yeni yolculuğunda üstün başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Fas'ı yenen Fransa ilk yarı finalist oldu

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Fas'ı 2-0 yenen Fransa, turnuvada yarı finale yükselen ilk takım oldu.

10.07.2026 10:28:00 / Güncelleme: 10.07.2026 10:32:05
Haber Merkezi
 
Fas'ı yenen Fransa ilk yarı finalist oldu
Fas'ı yenen Fransa ilk yarı finalist oldu
2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Fransa, Fas'ı 2-0'lık skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada son şampiyonluk adaylarından Fransa, turnuvanın sürpriz ekibi Fas karşısında hata yapmadı.

Maç boyunca üstün bir oyun sergileyen Horozlar, buldukları gollerle turnuvada son 4 takım arasına kalmayı başaran ilk ekip olma hakkını kazandı.

Fas ise sergilediği başarılı savunma grafiğine rağmen Fransa hücum hatlarını durduramayarak turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Salih Özcan, resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş, milli orta saha oyuncusu Salih Özcan'ı 3+1 yıllığına kadrosuna kattığını duyurdu.

10.07.2026 10:25:00 / Güncelleme: 10.07.2026 10:36:35
AA
 
Salih Özcan, resmen Beşiktaş'ta
Salih Özcan, resmen Beşiktaş'ta
Beşiktaş, milli orta saha oyuncusu Salih Özcan'ı 3+1 yıllığına kadrosuna kattığını duyurdu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Serbest statüdeki profesyonel futbolcu Salih Özcan'la 3+1 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Salih Özcan'a şanlı formamızla üstün başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız." ifadeleri kullanıldı.

Son olarak Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Borussia Dortmund'da forma giyen Salih, Türkiye ile FIFA 2026 Dünya Kupası'nda da boy gösterdi.

Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Sezonun ilk derbisi 4. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.

09.07.2026 18:10:00 / Güncelleme: 09.07.2026 18:14:17
İhlas Haber Ajansı
 
Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu
Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstürü belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Sezonun ilk derbisi 4. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonu fikstür çekimi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Fikstür çekimine TFF yönetim kurulu üyeleri, Süper Lig kulüp başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile temsilcileri katıldı. Bu sezon Süper Lig'de 18 takım mücadele edecek.

Süper Lig 14, 15, 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde başlayacak ve ligin ilk yarısı 18, 19, 20 ve 21 Aralık tarihlerindeki 16. hafta karşılaşmalarıyla sona erecek. İkinci yarı ise 15, 16, 17 ve 18 Ocak 2027 tarihlerinde oynanacak 17. hafta maçlarıyla start alacak ve sezon 23 Mayıs 2027 tarihinde tamamlanacak.

Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonunda ilk hafta maç programı şöyle:



Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor

Kasımpaşa - Trabzonspor

Başakşehir - Kocaelispor

Amed Sportif Faaliyetler - Erzurumspor FK

Gençlerbirliği - Fenerbahçe

Konyaspor - Çaykur Rizerspor

Galatasaray - Çorum FK

Beşiktaş - Eyüpspor

Samsunspor - Göztepe

Süper Lig'de büyük maçların programı ise şu şekilde:

4. hafta: Fenerbahçe - Beşiktaş

6. hafta: Trabzonspor - Galatasaray

8. hafta: Trabzonspor - Beşiktaş

9. hafta: Galatasaray - Fenerbahçe

13. hafta: Beşiktaş - Galatasaray

15. hafta: Fenerbahçe - Trabzonspor

Dünya Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

2026 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

08.07.2026 11:22:00
İhlas Haber Ajansı
 
Dünya Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu
Dünya Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu
2026 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turu müsabakaları tamamlandı. Ev sahibi ülkeler ABD, Kanada ve Meksika bu turda turnuvaya veda etti. Kanada, Fas'a 3-0 yenilirken, ABD de Belçika'ya 4-1 kaybetti, Meksika ise İngiltere'ye 3-2'lik skorla mağlup oldu.

Çeyrek finalde Avrupa'dan 6, Güney Amerika ve Afrika kıtasından da 1'er ülke mücadele edecek.

2026 FIFA Dünya Kupası'nın ilk çeyrek final maçında Fransa ile Fas yarın TSİ 23.00'te Boston Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

Fransa - Fas

İspanya - Belçika

Norveç - İngiltere

Arjantin - İsviçre

Durakta bekleyen eşini silahla vurdu

Şanlıurfa'da bir şahıs, durakta karşılaştığı boşanma aşamasındaki eşini silahla vurarak ağır yaraladı

07.07.2026 21:41:00
İhlas Haber Ajansı
 
Durakta bekleyen eşini silahla vurdu
Durakta bekleyen eşini silahla vurdu
Şanlıurfa'da bir şahıs, durakta karşılaştığı boşanma aşamasındaki eşini silahla vurarak ağır yaraladı.

Edinilen bilgiye göre olay, Haliliye ilçesine bağlı Paşabağı Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda yaşandı. İddiaya göre, boşanma aşamasındaki E.D. (60) ile kocası A.D. (67), durakta karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışmada A.D. yanında bulundurduğu silahla karısına ateş açtı.

Yere yığılan kadını görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden sağlık ekipleri, kadına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdı. Şahıs ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Aral Şimşir, Trabzon'da

Trabzonspor, Danimarka Süper Lig ekiplerinden Midtjylland'dan transfer ettiği Aral Şimşir'i Trabzon'a getirdi.

07.07.2026 21:23:00
İhlas Haber Ajansı
 
Aral Şimşir, Trabzon'da
Aral Şimşir, Trabzon'da
Trabzonspor, Danimarka Süper Lig ekiplerinden Midtjylland'dan transfer ettiği Aral Şimşir'i Trabzon'a getirdi.

Trabzonspor'un prensip anlaşmasına vardığı milli oyuncu Aral Şimşir, saat 19.30 sıralarında özel uçakla Trabzon'a geldi. Trabzon Havalimanı'nda bordo-mavili kulüp yetkilileri ve çok sayıda taraftar tarafından coşkuyla karşılanan genç futbolcu, kendisini bekleyen taraftarları selamladı.

"Trabzonspor benim için zor bir tercih olmadı"



Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aral Şimşir, Trabzon'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Buralara gelmek için çok çalıştım. Trabzonspor'da olduğum için de çok mutluyum. Trabzonspor çok büyük bir kulüp. Benim için zor bir tercih olmadı. Uzun süredir beni istiyorlar ve takip ediyorlardı. Dört sene önce Trabzon'da genç takımla bir maç oynamıştım. O maçı kazanmıştık, bugün ise yeniden buradayım" dedi.

"Onuachu'ya gol attırmak için elimden geleni yapacağım"

Hedeflerinin Trabzonspor'a en iyi şekilde katkı sağlamak olduğunu ifade eden 24 yaşındaki futbolcu, "İlk hedefim Trabzonspor'u en iyi şekilde temsil etmek. Gol atmak, asist yapmak ve takımıma katkı sağlamak istiyorum. Aynı şekilde milli takımda da ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyorum. 10 numara ve sol kanatta oynamaya alışığım. Bu mevkilerde forma giymeyi seviyorum. Onana ve Savic büyük takımlarda oynadı. Onuachu'ya gol attırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım" diye konuştu.

"Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorum"

Trabzonspor taraftarına da teşekkür eden Aral Şimşir, "Beni karşılamak için havalimanına gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Onları mutlu etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Taraftarlara üçlü çektirdi

Aral Şimşir, açıklamalarının ardından Trabzonspor'un yeni sezon formasıyla basın mensuplarına poz verdi. Taraftarların çiçeklerle karşıladığı genç futbolcu, taraftarlara üçlü çektirdikten sonra kendisini bekleyen araca binerek havalimanından ayrıldı.
Sağlık kontrollerinden geçirilecek olan Aral Şimşir'in, resmi sözleşme işlemlerinin tamamlanmasının ardından kendisini Trabzonspor'a bağlayacak sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Cenk Tosun, Fatih Karagümrük'te

Yeni sezonda Trendyol 1. Lig'de mücadele edecek olan Fatih Karagümrük, tecrübeli futbolcu Cenk Tosun'u kadrosuna kattı

07.07.2026 16:07:00
İhlas Haber Ajansı
 
Cenk Tosun, Fatih Karagümrük'te
Cenk Tosun, Fatih Karagümrük'te
Kırmızı-siyahlı kulüpten konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Çok değerli bir kariyere sahip olan Cenk Tosun'a ailemize hoş geldin diyor, şampiyonluk yolunda kırmızı siyahlı formamız altında başarılar diliyoruz" denildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.