logo
12 MAYIS 2026

Gaziantep, Varese deplasmanında

Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası son 16 turunda Royal Halı Gaziantep, yarın İtalya temsilcisi Varese'ye konuk olacak

16.02.2016 00:00:00
Ligde inişli çıkışlı grafiğine rağmen Avrupa'da etkili oyun sergileyen mor-sarılı ekipte Avrupa heyecanı yeniden başlıyor. Kupada ikinci tur U grubunu 3 galibiyet ve 3 yenilgiyle ikinci sırada tamamlayan Gaziantep temsilcisi, V grubunu 5 galibiyet, 1 mağlubiyetle lider bitiren Varese ile kozlarını paylaşacak. İki galibiyete ulaşan takımın tur atlayacağı eşleşmenin ilk ayağı, Varese'de yarın TSİ 21.30'da başlayacak. Bu sezon İtalya Ligi'nde başarısız sonuçlar alan Varese, 16 takımın bulunduğu ligde 15. sırada yer alıyor. Karşılaşma için dün İtalya'ya giden Royal Halı Gaziantep, son idmanını bu akşam yapacak. Eksiği bulunmayan Royal Halı Gaziantep'te Kanadalı oyuncu Andrew Rautins, eski takımına karşı mücadele edecek. 

Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?


 
Galatasaray'da gözler bir yandan şampiyonluk kutlamalarında, diğer yandan transferde... Okan Buruk transfer dönemi başlamadan önce "ayrılmasını" istediği oyuncularla ilgili hazırladığı raporu Başkan Dursun Özbek'le paylaştı. 

12.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?

Bu raporda Sacha Boey için 4-5 milyon Euro (opsiyonu 15 milyon Euro) ve Noa Lang için de 7-8 milyon euro (opsiyonu 28 milyon euro) kabul edilirse bonservislerinin alınması yönünde geri dönüş yaptı.







Üst üste 4. toplamda 26. kez şampiyon olan Galatasaray'da, Okan Buruk 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final için gaza bastı. Başkan Dursun Özbek'e özellikle "gitmesini istediği" oyuncularla ilgili bir rapor sundu. İçinde ayrıca kiralıktan dönecek oyuncular için de ifadeler yer alıyor. İşte o sözler:







Yönetim karar versin

• Lemina: Yaşlandı ve sık sakatlanıyor. Daha iyisi alınabilirse gitsin. Olmazsa kalsın.
• Mauro Icardi: Lemina ile aynı durumda. Taraftarın da bir hassasiyeti var. Takımda 100'den fazla gölü var!







Kiralıkların bonservisleri tuzlu

• Boey: İstediğimiz şartlara gelirse (4-5 milyon Euro) bonservisini alalım.
Noa Lang: Çok pahalı (28 milyon Euro opsiyonu) istediğimiz şartlara (7-8 milyon Euro) gelmesi imkansız.
• Asprilla: Hayal kırıklığı yarattı.






Yaşlı oyunculara veda

• Ahmed Kutucu: Devre arasındaki rakamı (6-7 milyon Euro) bulursak satalım.
• Günay: İyi bir alternatif (Ersin Destanoğlu) bulursak gidebilir.
• Kaan Ayhan: Eskisi kadar güçlü değil.
• İlkay: Rotasyon oyuncusu olabilir ancak.







Bu isimler dönmesin!

• Frankowski: İstemiyorum.
Zaniolo (fotoğrafta): Gelmesin.
• Cuesta: Satılmasını deneyelim.
• Nelsson: Kampa bile almam
• Jelert: Yeniden kiralansın.
• Eyüp: Takımda yeri yok.
• Halil: Düşünmüyorum.

Rotasyonda değerlendirilebilir

• Kazımcan: Rotasyonda kalmak isterse dönebilir.
• Jankat: Rotasyonda tutalım.

Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?


Sözleşmesinde 175 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli olan Rafael Leao için AC Milan'ın 50 ila 75 milyon Euro arasında bir rakama 'evet' diyeceği konuşuluyor. İtalyan ekibinde net 6.5 milyon Euro maaş alan Portekizli için Suudi Arabistan'dan Al-Hilal'ın hazırladığı 45 milyon Euro'luk maaş teklifi ise Fenerbahçe'nin en büyük engeli olabilir.

12.05.2026 16:03:00 / Güncelleme: 12.05.2026 16:12:19
Haber Merkezi
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?

Milano'ya giden ve AC Milan-Atalanta maçını izleyen Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin ağzından sosyal medyada sürekli olarak Rafael Leao ile ilgili "anlaştı" ya da "işi bitirdi" şeklinde dedikodular yayılıyor. Portekizli oyuncuyla ilgili bir kaç bilgi paylaşalım...
• Bu yıl takımdaki performansı tartışılan oyuncu, AC Milan'da yıllık 6.5 milyon euro net kazanıyor.
•  Sözleşmesinde yazan resmi serbest kalma bedeli 175 milyon Euro.
• AC Milan'ın bu yaz transfer döneminde 50 ila 75 milyon Euro arasında bir teklife "evet" diyebileceği uzun süredir İtalyan basınında konuşuluyor.
• 26 yaşındaki oyuncunun Milan ile 30 Haziran 2028'e kadar kontratı bulunuyor.







Kimler kapışıyor?

FC Barcelona Başkanı Joan Laporta'nın (fotoğrafta) oyuncunun büyük bir hayranı olduğu ve Rashford transferine alternatif olarak Leao'yu düşündüğü belirtiliyor.
Manchester United, Manchester City ve Liverpool oyuncunun durumunu yakından takip ediyor.
Bayern Münih ve Arsenal'in yanı sıra Al-Hilal'in de oyuncuya ilgisi olduğu biliniyor.







Suudi Fonu devrede

Al-Hilal'in Leao'ya yıllık 45 milyon Euro bandında paket teklif sunduğu konuşuluyor. Fenerbahçe'nin eski, Al-Hilal'in aktüel teknik direktörü Jorge Jesus'un, vatandaşını kadrosunda görmeyi çok istediği ve yönetime bu konuda baskı yaptığı sürekli haber olarak gündeme geliyor.







Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) da, Leao'yu ligin marka değerini artıracak bir sonraki "yüz" olarak belirlendi. Prestiji açısından kritik bir hamle olarak değerlendiriliyor.






UEFA, Fenerbahçe'ye ceza keserse, işler karışır
 
175 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi, Avrupa devlerinin 75 milyon Euro bandındaki teklifleri ve Al-Hilal'in yıllık 45 milyon Euro'luk astronomik maaş paketi göz önüne alındığında Fenerbahçe iddialarının gerçekleşme ihtimali "Hakan Safi'nin çılgınlığına" bağlı olacak.
Ortada UEFA'dan transfer limitlerini aştığı için Hazirn başında gelmesi beklenen 15 milyon euro'luk cezanın da olduğu ortamda Leao'nun transferi Fenerbahçe'nin başını daha da ağrıtabilir.

Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı

Daha önce Türkiye'deki futbol ikliminde rakibi alkışlamanın mümkün görünmediğini açıklayan Emre Belözoğlu'nun hafta sonunda nasıl bir tutum sergileyeceği soru işareti. Fenerbahçe taraftarı olarak Kasımpaşa'nın başında kendisini "Emre" yapan şampiyon Galatasaray'ı sahaya çıkarken alkışlatıp alkışlatmayacağı merak ediliyor

12.05.2026 14:51:00
Haber Merkezi
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Emre Belözoğlu'nun Galatasaray kararı
Galatasaray, Pazar akşamı Recep Tayyip Erdoğan Stadında, Kasımpaşa karşısına 2025-26 sezonunun şampiyon olarak çıkacak. Real Madrid'in "Şampiyon Barcelona'yı tebrik ediyoruz" paylaşımı yaptığı ortamda Kasımpaşa teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun sarı-kırmızılı oyuncuları ve teknik ekibi sahaya çıkarken alkışlatıp, alkışlatmayacağı soru işaretleri yarattı.






GALATASARAY'IN FENERBAHÇE ALKIŞI

Süper Lig'de son maçta şampiyon rakibin alkışlandığı 4 maç akıllarda yer etti:

- Trabzonspor (2021-2022) - Altay alkışı
- Beşiktaş (2016-2017) - Konyaspor alkışı
- Fenerbahçe (2013-2014) - Gençlerbirliği alkışı

19 Mayıs 2007'de Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi konuk ekip bir hafta önce Trabzonspor ile berabere kalarak bitime iki hafta kala şampiyon oldu. Galatasaraylı futbolcular, sahaya çıkan şampiyon Fenerbahçeli futbolcuları koridor oluşturarak alkışladı. Bu centilmenlik örneğine rağmen, tribünlerde büyük olaylar çıktı. Maç tarihe "Sulu Derbi" olarak geçti.






OKAN BURUK'UN KÜÇÜK KARDEŞİ

Emre Belözoğlu, Galatasaray alt yapısından yetişmesine ve "abim" dediği Okan Buruk'la beraber Inter'in  yolunu tutmasına rağmen kendisini her daim iyi bir Fenerbahçeli olarak taktim ediyor. Kasımpaşa'nın ligde kalmayı garantilemek için 1 puan almak zorunda olduğu maçta Emre'nin takımına Galatasaray'ı alkışlatması beklenebilir... tersi bir durum da olabilir?






BU KONUDAKİ FİKRİNİ AÇIKLADI

Emre Belözoğlu, geçmişteki "alkış" tartışmaları hakkında fikir belirtmişti. Belözoğlu, futbolculuk döneminde şampiyon olarak gittikleri derbilerde yaşanan gerginliklere atıfta bulunarak şu açıklamaları yaptı:

- Dünyanın her yerinde şampiyon olan takım alkışlanır, bu bir spor kültürüdür. Ancak Türkiye'de bu işler biraz zor. Bizim ülkemizde bu bir 'teslimiyet' gibi algılanıyor. Sahada birbirimize saygı duymalıyız ama gerçekçi olmak gerekirse, mevcut iklimde bir derbi öncesi rakibi alkışlamak, kendi camianıza karşı sorumluluklarınız açısından pek mümkün görünmüyor.






Ligin akıbetini Trabzonspor belirleyecek

Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı finalinde Ankara'dan istediğini alarak dönerse Fatih Tekke sezonun son maçı olan Gençlerbirliği maçına "yedek" ağırlıklı takımla çıkacak 

12.05.2026 14:50:00
Haber Merkezi
Ligin akıbetini Trabzonspor belirleyecek
Ligin akıbetini Trabzonspor belirleyecek
Trabzonspor, Türkiye Kupası yarı finalinde Ankara'dan istediğini alarak dönerse Fatih Tekke sezonun son maçı olan Gençlerbirliği maçına "yedek" ağırlıklı takımla çıkacak. Galatasaray da zaten şampiyon takımın oyuncuları 4 günlük izinde... Kasımpaşa maçı kimsenin aklında yok. Antalyaspor ise sahasında Kocaelispor'u konuk edecek. Burada kabak "yarım puan bile kaybetmeye" tahammülü olmayan ve Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynayacak Eyüpspor'a patlayacak gibi duruyor.






Sezonu 3'üncü tamamlamayı garantileyen Trabzonspor, Gençlerbirliği ile tarihi iki maça çıkacak. Öyle ki yarın akşam Ankara'ya gidecek bordo-mavililer eğer kazanırsa Türkiye Kupası'nda finale kalacak. Konyaspor'un rakibi olacak. Aksi taktirde sezonu "ellerim bomboş" şarkısıyla kapatacak.






Gençlerbirliği, Ankara'da kazanırsa Türkiye Kupası'nda finale çıkacak. Ancak Trabzon'da kaybederse yüksek ihtimalle Süper Lige veda edecek.






ÜÇÜNCÜ SIRADAKİ YER DEĞİŞMEYECEK

Böylesine iki kritik maç öncesinde çok fazla dedikodu var... özellikle düşme hattındaki rakipleri Gençlerbirliği'nin Ankara'daki Türkiye Kupası yarı finalini Süper Lig'de kalmak için gerekli olan 3 puan için Trabzonspor'a bırakacak. Çünkü bordo-mavililer son hafta Gençlerbirliği'ni yense de yenilse de üçüncü sıradaki yerleri değişmeyecek.






SON MAÇ VEDA MAÇI OLACAK

Aynı şekilde Fatih Tekke'nin hafta sonunda oynanacak Gençlerbirliği maçını sakat olmalarına rağmen Onana, Visca ve Nwakaeme için bir veda maçı olarak görüyor.

Visca'nın adı TFF listesinden çıkarıldı. Ancak hala kulübün sözleşmesi oyuncusu. Tribünde olacak. Ancak sözleşmesi yenilenmediği için kendisine veda edilecek. Aynı şekilde 37 yaşına gelen Nwakaeme'ye de veda edilecek. ManU ile anlaşılamayan Onana'ya da bu maçta yine veda edilecek.






EN BÜYÜK SIKINTI EYÜPSPOR'DA

Şampiyonluk maçından sonra Okan Buruk'un takımına 4 gün izin verdiği ortamda Fatih Tekke'nin de son Türkiye Kupası (Gençlerbirliği maçının Ankara'da kazanılması durumunda) maçını düşünerek Trabzon'da oynanacak ligin son maçı Gençlerbirliği maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkacağı düşünülüyor.

Burada Antalyaspor'un son hafta sahasında Kocaelispor'u ağırlayacağı ortamda en büyük sıkıntı Eyüpspor'un üzerinde olacak. Çünkü bu sezon taraftarını çok üzen Fenerbahçe'nin yarım puan kaybına bile tahammülü yok. Bu yüzden Zeki Murat Göle tam kadro maça çıkacak.

Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek

Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi "Fenerbahçe forması yakışmıyor" dediği bir çok oyuncu için düğmeye basacak. "Yaz temizliği" yapacak. Fenerbahçe başkanının ayrılmasını istediği oyuncuların başında 'masraflı' Kante, 'yetersiz' Sidiki, 'yaşlanan' Fred ve Semedo ile kızının "iyi oyuncu değil" dediği Kerem Aktürkoğlu yer alıyor

12.05.2026 14:45:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım "adına eklenen" belki de 20 yılda yarattığı "efsane" titirini kaybedecek bir riske girdi. Son dönemde 2 kez kaybettiği Ali Koç'un olmadığı seçimde Hakan Safi'nin karşısına rakip olarak çıktı. Üçüncü ve çok güçlü bir aday çıkmaması durumunda Yıldırım'ın kazanma ihtimali çok daha yüksek. Böyle bir ortamda Aziz Yıldırım'ın oyun aklı ve teknik direktörü merak ediliyor.






FENERBAHÇE FORMASINI YAKIŞTIRMIYOR

Bunun yanı sıra Aziz Yıldırım'ın bir de camiada ses getirecek kendi fikirleri var. Çalıştığı sportif direktörler ve teknik direktörlere her daim fikirlerini aktarması ile bilinen Aziz Yıldırım'ın "Fenerbahçe formasını taşımaya yakışmıyorlar" dediği pek çok oyuncuyla yolların ayrılması konusunda tavsiye vereceği iddia ediliyor.






CİDDİ BİR TEMİZLİK OLACAK GİBİ

Yıldırım'ın "yaz temizliği" kapsamında kadroda görmek istemediği oyuncular şu şekilde:

Ederson
Mert Günok
Oosterwolde
Çağlar
Brown
Semedo
Kante
Fred
Kerem
Nene
Musaba
Sidiki






SIDIKI VE NENE KİRAYA GİDECEK

Aziz Yıldırım'ın özellikle yüksek maliyeti nedeniyle Kante'yi istemediği; Kerem'e Fenerbahçe formasını yakıştırmadığı; kaliteleri nedeniyle Musaba, Brown ve Oosterwolde'u beğenmediği; Nene, sidiki gibi oyuncuları ise pişmeleri için kiraya göndermek istediği konuşuluyor.






Ayrıca Fred, Semedo, Mert Müldür ve Çağlar Söyüncü ile Ederson'u da takımda görmek istemediği belirtiliyor. Ancak futbol aklı olması beklenen Aykut Kocaman ile yeni teknik direktörün bu tavsiyeye ne kadar uyup uymayacağı ilerleyen dönemde netleşecek.






Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor

Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi 

12.05.2026 14:30:00
Haber Merkezi
Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor
Beşiktaş almayı değil satmayı düşünüyor
Sergen Yalçın bir rapor verdi, Başkan Serdal Adalı'nın başından aşağı kaynar sular döküldü. Beşiktaş teknik direktörü aralarında kiralıktan geleceklerin de yer aldığı 18 oyuncu için "gelecek sezon takımda istemiyorum" raporu verdi. Başkan maaşlı eleman Eduard Graf ile Serkan Reçber'in satış için elele çalışmasını istedi. Ayrıca "satış" konusunda yetenekli yerli veya yabancı menajer aranmaya başlandı.






Beşiktaş'ın başında bir değil bin dert var. Sergen Yalçın'ın kalıp kalmayacağı henüz net değil... şu anda hava "yerine kimse gelmez. O yüzden devam edelim" şeklinde. Bu yüzden Başkan Serdal Adalı, Yalçın ve Serkan Reçber'le bir toplantı yaptı. Gelecek oyunculardan önce gidecek oyuncularla ilgili bir rapor istedi.






EL-BILAL DIŞINDA KALACAK YOK

Yalçın aralarında kendisinin de getirdiği Gökhan Sazdağı dahil 5 oyuncunun satılmasını talep etti. Ayrıca El-Bilal dışında kalan Jota ve Cengiz Ünder dahil hiç bir kiralık oyuncuyla devam etmek istemediğini iletti. Kiralıktan dönecekler arasında sadece Semih Kılıçsoy'u kampta görmek istediğini anlattı. Muci dahil diğer hiç birini kadroda istemediğini net olarak bildirdi.






GRAF DA BU İŞE YARAYACAK

Sergen Yalçın'ın verdiği rapor üzerinden bakılacak olursa Serdal Adalı yönetimi bu yaz 18 oyuncuyla (kiralıklar dahil) yollarını ayırmaya çalışacak. Bu nedenle geçen hafta içinde İstanbul'a gelen Eduard Graf'tan da destek alınmasına karar verildi. Reçber'in de öncelikleri arasında oyuncu satışı gelecek. Ayrıca satış konusunda yetenekli yerli ve yabancı menajerlerle de çalışılacak. Takas ihtimalleri de masaya getirilecek.






3 OYUNCU KAMPA GÖTÜRÜLECEK

Kiralıktan gelip kampa gidecekler:

-Semih Kılıçsoy
-Tayyip Talha
-Emrecan

Satılmaya çalışılacak isimler:

-Djalo
-Uduokhai
-Gökhan Sazdağı
-Cerny
-Rashica






Devam edilmeyecek kiralıklar:

-Devis
-Asllani
-Jota
-Cengiz Ünder

Kiralık verilecekler:

-Yasin
-Devrim

Kiralıktan gelip takım aranacak isimler:

-Al-Musrati
-Muci
-Amir
-Onana
-Can Keleş
-Elan
-Joao Mario

Amedspor'un Icardi hayaline gazoz engeli

Amedspor'un alttan alta izlediği Mauro Icardi'ye Galatasaray'ın yapacağı teklif dünyanın pek çok yerinden "popülarite" arayan kulüplerin izleme listesinde. Arjantinli yıldıza ilgi gösteren son takım ise gelecek sezon BAE 1. Liginde oynayacak Bursa merkezli Uludağ İçecek'in sponsor olduğu Palm City FC

12.05.2026 14:26:00
Haber Merkezi
Amedspor'un Icardi hayaline gazoz engeli
Amedspor'un Icardi hayaline gazoz engeli
Süper Ligin yeni takımı Amedspor henüz resmi teklif yapmadı. Galatasaray ile Icardi arasındaki görüşmelerden çıkacak sonucu bekliyor.






İddialı bir ekip kurup Süper Lig'de tutunmak isteyen Diyarbakır ekibi, Arjantinli yıldız için sponsorlar ile de anlaştı. 2'si yurt dışından 2'si İstanbul merkezli 1'i de Kuzey Irak Erbil merkezli şirketler destek için söz verdi.






2025'TE BAŞLAYAN ÇIKIŞ

Amedspor'un Icardi transferinde rakip çok; İtalya, İspanya ve Arjantin'den pek çok rakip var. Görünen o ki, Dubai'den de bir takım var. Eski Al Qabila olan ancak BAE Futbol Federasyon tarafından uygun görülmediği için 2025 yılında adını Palm City FC veya 365 FC olarak değiştiren Dubai ekibi.






AVUSTURYALI INFLUENCER KURDU

Avusturyalı influencer Soheil Var'ın kurduğu Dubai ekibi dijital pazarlama ve sosyal medya gücünü futbolla birleştiren bir "startup" mantığıyla yönetiliyor.

Şeyh Ahmed bin Sultan bin Khalifa Al Nahyan ile Kraliyet desteği, kulübe ciddi bir finansal ve operasyonel güç katıyor.






GELECEK SEZON 1. LİGDE

"365 günde profesyonel kulüp kurma" hedefiyle yola çıkan kulüp, BAE 3. Ligi'nden başlayarak üst üste iki sezon jet hızıyla yükseldi. 2026-27 sezonunda BAE 1. Ligi'nde (bizdeki 1. ligle aynı seviyede) oynayacaklar. Savaştan en çok etkilenen ülkelerden olan Dubai'nin imajını düzeltmek için Palm City FC'nin Icardi transferine devletten de destek geleceği iddia ediliyor.






ULUDAĞ İÇECEKLERİ SPONSOR

Bu transferin en ilginç noktası ise Mayıs 2024'te Palm City FC ile sponsorluk anlaşması imzalayan zamanında "ayılana gazoz bayılan limon" repliği ile popüler olan Uludağ İçecek. Bursa merkezli şirketin finansman desteği Icardi operasyonunda da etkili olacak.

Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak

Galatasaray'ın mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı, yarın gerçekleştirilecek

 

12.05.2026 11:44:00
Anadolu Ajansı
Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak
Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı yarın yapılacak

Galatasaray Kulübünün mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı, yarın gerçekleştirilecek.

RAMS Park'taki Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda yapılacak toplantı, saat 13.30'da başlayacak.

Toplantıda mali, idari ve sportif raporla ilgili tespit ve incelemeler yapılacak.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de toplantıda açıklamalarda bulunacak.

Borç 1 milyar TL'ye ulaştı, başkan adayı çıkmadı

Altay'da yapılan genel kurulda yönetime aday çıkmazken, başkanlık seçimi ileri bir tarihe ertelendi ve kulübün güncel borcunun 1 milyar TL'yi geçtiği açıklandı

12.05.2026 11:10:00
İhlas Haber Ajansı
Borç 1 milyar TL'ye ulaştı, başkan adayı çıkmadı
Borç 1 milyar TL'ye ulaştı, başkan adayı çıkmadı
Altay'da yapılan genel kurulda yönetime aday çıkmazken, başkanlık seçimi ileri bir tarihe ertelendi ve kulübün güncel borcunun 1 milyar TL'yi geçtiği açıklandı.

İzmir'in köklü kulüplerinden Altay, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon son haftada kümede kalmayı başaran siyah-beyazlı kulüpte, İzmir Atatürk Stadı Faal Futbol Hakemleri Derneği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda yönetime talip çıkmadı.



Genel kurula yalnızca 93 üyenin katılması dikkat çekerken, toplantıda Altay'da görev yapan Hüseyin Kanlı ve yönetim kurulu mali ve idari açıdan ibra edildi. Ancak yönetime aday çıkmaması nedeniyle seçimlerin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.



Öte yandan genel kurulda kulübün güncel borcunun 1 milyar 28 milyon 600 bin 19 TL olduğu açıklandı.

Trabzonspor kupada Gençlerbirliği'ne konuk olacak

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final müsabakasında yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Bordo-mavililer, bu müsabakayla birlikte turnuvadaki 294. maçına çıkacak

12.05.2026 10:29:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor kupada Gençlerbirliği'ne konuk olacak
Trabzonspor kupada Gençlerbirliği'ne konuk olacak
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final müsabakasında yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Bordo-mavililer, bu müsabakayla birlikte turnuvadaki 294. maçına çıkacak.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında yarın saat 20.30'da Gençlerbirliği'nin konuğu olacak. Kupada bu sezon A Grubu'nda mücadele eden bordo-mavililer, Alanyaspor'a sahasında 1-0 mağlup olurken, deplasmanda ise İstanbulspor'u 6-1 mağlup etmişti. Ardından da evinde Fethiyespor'u 3-0 ve konuk olduğu Başakşehir'i 4-2'lik skorlarla geçen bordo-mavililer, 9 puanla çeyrek final biletini aldı. Bu turda da Karadeniz ekibi, 90 dakikası ve uzatmaları golsüz sona eren mücadelede Samsunspor'u penaltılar sonucu 3-1'le eleyerek yarı finale yükseldi.

Kupada 294. mücadele

Trabzonspor, Gençlerbirliği maçıyla kupada 294. maçına çıkacak. Geride kalan 293 karşılaşmada bordo-mavili ekip 177 galibiyet, 55 beraberlik ve 61 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip filelere 510 gol gönderen Karadeniz temsilcisi, kalesinde ise 236 gol gördü.

9 kez mutlu sona ulaştı

Türkiye Kupası'nda bugüne kadar 17 kez final oynayan bordo-mavililer, 9 kez kupayı müzesine götürerek Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından organizasyonda en çok şampiyonluk yaşayan üçüncü kulüp konumunda yer alıyor.
Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda aynı zamanda Türkiye Kupası'nda da finale kalan Trabzonspor, ilerleyen yıllarda da bu başarıyı sürdürerek toplam 9 kez mutlu sona ulaştı.

İki takım kupada 8 maç yaptı

Trabzonspor ile Gençlerbirliği kupada bugüne kadar 8 kez kozlarını paylaştı. Söz konusu mücadelelerde bordo-mavililer 6 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, Ankara temsilcisi ise 1 kez sevinen taraf oldu.
Karadeniz ekibi, attığı 18 gole karşılık, ağlarında 7 gole engel olamadı.

Farklı rakiplere karşı tarihi zaferler

Trabzonspor, Türkiye Kupası zaferlerini 1976-1977 ve 1983-1984 sezonlarında Beşiktaş, 1977-1978'de Adana Demirspor, 1991-1992'de Bursaspor, 1994-1995'te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Gençlerbirliği, 2009-2010'da Fenerbahçe ve 2019-2020 sezonunda Alanyaspor karşısında elde etti.

Trabzonspor kazanırsa üst üste 3. kez finale çıkacak

Bordo-mavili takım, 2023-2024 sezonunda Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı kupa finalini 3-2 kaybederken, 2024-2025 sezonunda da Galatasaray karşısında sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Bordo-mavililer, yarın oynayacağı Gençlerbirliği maçını kazanması halinde üst üste 3. kez kupada finale yükselme başarısı gösterecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.