logo
26 ŞUBAT 2026


Gaziantep'in rakibi Konyaspor

Gaziantep FK, yarın Konyaspor'u ağırlayacak

23.01.2024 10:50:00
Anadolu Ajansı
Gaziantep'in rakibi Konyaspor
Gaziantep'in rakibi Konyaspor

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında yarın TÜMOSAN Konyaspor'u konuk edecek.

Kalyon Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak karşılaşmayı, hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Ligde 21 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşayan Gaziantep ekibi, bu karşılaşmalarda 24 gol attı, kalesinde ise 32 gole engel olamadı. Topladığı 22 puanla 14. sırada bulunan kırmızı-siyahlılar, Konyaspor'u yenip alt sıralardan uzaklaşmanın planlarını yapıyor.

Gaziantep FK'de Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takımlarda bulunan Bikel ve Gradel ile sarı kart cezalıları Maxim ve Dragus bu maçta forma giyemeyecek. Ayrıca takımda üçer sarı kartı bulunan Mustafa Eskihellaç, Ogün Özçiçek ve Jevtovic bu maçta sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

Son 9 maçta 1 galibiyet alabildi

Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 3-0 mağlup eden Gaziantep FK, devam eden haftalarda oynadığı maçlardan 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Ligde kötü gidişatını durduramayan Güneydoğu temsilcisi, böylelikle son 9 karşılaşmadan sadece 1 galibiyet alabildi.

Konyaspor ile 10. karşılaşma

Spor Toto Süper Lig'de 5. sezonunu geçiren Güneydoğu temsilcisi, Konya temsilcisi ile toplamda 9 maçta karşı karşıya geldi. Bu maçların 4'ünü Gaziantep FK, 3'ünü Konyaspor kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlik sonuçlandı. Ligde oynanan son 2 karşılaşmayı ise Konyaspor 3-0 ve 2-0'lık sonuçlarla kazandı. AA

12 maçta 4 kırmızı gördü… Sakaryaspor'da Caner Erkin ile yollar ayrıldı

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, sol bek Caner Erkin ile yollarını ayırdı

26.02.2026 01:14:00
AA
12 maçta 4 kırmızı gördü… Sakaryaspor'da Caner Erkin ile yollar ayrıldı
12 maçta 4 kırmızı gördü… Sakaryaspor'da Caner Erkin ile yollar ayrıldı
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, sol bek Caner Erkin ile yollarını ayırdı.

Kulübün ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Caner Erkin ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz." ifadesine yer verildi.

Sezon başında transfer edilen ve 12 maçta forma giyen Erkin, gördüğü 4 kırmızı kartla dikkati çekmişti.

Tecrübeli futbolcu son olarak Sakaryaspor'un deplasmanda Özbelsan Sivasspor'a 4-1 yenildiği karşılaşmanın 45+1. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı.

Samsunspor yarın Shkendija ile karşılaşacak

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanşında yarın Kuzey Makedonya temsilcisi Shkendija'yı konuk edecek

25.02.2026 12:10:00
AA
Samsunspor yarın Shkendija ile karşılaşacak
Samsunspor yarın Shkendija ile karşılaşacak
Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanşında yarın Kuzey Makedonya temsilcisi Shkendija'yı konuk edecek.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 20.45'te başlayacak. İtalyan hakem Simone Sozza'nın yöneteceği müsabaka, TRT 1'den canlı yayımlanacak.

Kırmızı-beyazlı ekip, ilk maçta deplasmanda 1-0 yendiği rakibi karşısında elde ettiği avantajı koruyup adını son 16 turuna yazdırmaya çalışacak.

Samsunspor'da 5 eksik

Samsunspor'da UEFA listesine eklenmeyen Elayis Tavsan ve Yalçın Kayan, statü gereği Shkendija karşısında kadroda yer alamayacak.

Sakatlıkları devam eden Emre Kılınç, Tanguy Coulibaly ve Afonso Sousa da bu maçta forma giyemeyecek.

Samsunspor, Avrupa kupalarında 20. kez sahaya çıkacak

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında yarın Kuzey Makedonya temsilcisi Shkendija'yı konuk edecek Samsunspor, Avrupa kupalarındaki 20. maçına çıkacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda ağırlayacağı rakibini ilk maçta 1-0 yenen kırmızı-beyazlılar, skor avantajıyla çıkacağı taraftarı önünde son 16 turu biletini almaya çalışacak.

Tarihinde daha önce 2 kez UEFA İnter Toto Kupası'nda yer alan Samsunspor, 27 yıl sonra döndüğü Avrupa kupalarında 19 karşılaşmayı geride bıraktı.

Karadeniz ekibi, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 19 maçta; 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. Rakip fileleri 27 kez havalandıran Samsunspor, kalesinde ise 20 gole engel olamadı.

Sezonun 10. Avrupa kupası maçı

Samsunspor, Avrupa kupalarında bu sezonki 10. müsabakasını Shkendija karşısında oynayacak. Kırmızı-beyazlı ekip, geride kalan 9 maçında 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

Sezona UEFA Avrupa Ligi play-off turunda başlayan Karadeniz ekibi, Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'a elenerek yoluna UEFA Konferans Ligi'nin lig etabında devam etti.

Lig etabını 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle 12. sırada tamamlayan Samsunspor, son 16 turuna kalabilmek için play-off oynama hakkı elde etti. Bu turda eşleştiği Shkendija'yı deplasmanda 1-0 yenerek rövanş öncesi avantaj elde eden kırmızı-beyazlılar, adını son 16 takım arasına yazdırmaya yakın olan taraf konumunda.

Çakır: "İlk 16 takım arasına katılmak artık çok uzak değil"

Samsunspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın rövanş maçında konuk edecekleri Shkendija karşısında tur atlayacaklarına olan inancını dile getirdi.

Shkendija deplasmanında alınan 1-0'lık galibiyetin avantaj olduğunu kaydeden Çakır, "İlk 16 takım arasına katılmak artık çok uzak değil. Bu turu geçmemiz halinde, Rayo Vallecano veya Shakhtar Donetsk'ten biri rakibimiz olacak. Hedefimiz çeyrek final oynamak. Bu turun ardından 3 sakat oyuncumuz Emre Kılınç, Tanguy Coulibaly ve Afonso Sousa da takımımıza katılacak. Onların da katılması takımımıza büyük güç verecek." ifadelerini kullandı.

Yoğun bir maç trafikleri bulunduğuna dikkati çeken Çakır, "Avrupa'da başarılı sonuçları sürdüreceğimize inanıyoruz. Bunu yaparken çok yorulacağız. Çünkü 21 günde 7 maç oynayacağız. Bizim adımıza zor olacak. Özellikle Avrupa kupası maçları sonrasında lig çok zor oluyor. Hem lig hem Türkiye Kupası hem UEFA Konferans Ligi bizim için önemli. Avrupa'da iyi gitmemiz, ülke puanına da önemli katkı sağladı." değerlendirmesinde bulundu.

Suat Çakır, her yıl Avrupa kupalarında yer almak istediklerini vurgulayarak, "Bu yıl Süper Lig'de ilk 5'ten biraz uzağız. Hedefimiz tabii ki ilk 5 içinde bulunmak. Türkiye Kupası'ndan Avrupa'ya gitmek bizim için daha kolay bir hedef. İnşallah gelecek yıl da Avrupa kupalarında bulunmayı başarırız." diye konuştu.

Bodo, İnter’i Şampiyonlar Ligi'nden gönderdi

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda, son 16 play-off turu aşamasında 4 maç yapıldı

25.02.2026 12:03:00 / Güncelleme: 25.02.2026 12:06:15
AA
Bodo, İnter’i Şampiyonlar Ligi'nden gönderdi
Bodo, İnter’i Şampiyonlar Ligi'nden gönderdi
Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda, son 16 play-off turu aşamasında 4 maç yapıldı.

Giuseppe Meazza Stadı'ndaki karşılaşmada, İtalya'nın Inter ekibi Norveç'in Bodo/Glimt takımını ağırladı.

İlk yarısı golsüz biten maçın 58. dakikasında Bodo/Glimt, Jens Petter Hauge'nin golüyle öne geçerken 72. dakikada Hakon Evjen ile farkı ikiye çıkardı.

Ev sahibi ekip, 76. dakikada Alessandro Bastoni ile skoru 2-1 yapsa da yeterli olmadı.

Adını son 16'ya yazdıran Bodo/Glimt, iki maçta da Inter'i yenerek İtalya temsilcisini kupa dışı bıraktı.

Bugün oynanan maçların sonucunda Bodo/Glimt, Atletico Madrid, Newcastle United ve Bayer Leverkusen, son 16'ya kaldı.

Ligde günün sonuçları şöyle:

Atletico Madrid (İspanya)-Club Brugge (Belçika): 4-1 (3-3)

Bayer Leverkusen (Almanya)-Olympiakos (Yunanistan): 0-0 (2-0)

Inter (İtalya)-Bodo/Glimt (Norveç): 1-2 (1-3)

Newcastle United (İngiltere)-Karabağ (Azerbaycan): 3-2 (6-1)

Fenerbahçe, Nottingham Forest deplasmanında

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında yarın İngiliz ekibi Nottingham Forest'e konuk olacak

25.02.2026 11:17:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Nottingham Forest deplasmanında
Fenerbahçe, Nottingham Forest deplasmanında
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında yarın İngiliz ekibi Nottingham Forest'e konuk olacak.

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında Fenerbahçe, yarın TSİ 23.00'te deplasmanda Nottingham Forest ile karşı karşıya gelecek. Eşleşmenin ilk maçında sarı-lacivertliler sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Kanarya, yarın oynanacak karşılaşmada 3 farklı galip gelmesi durumunda turu uzatmalara taşıyacak. Uzatmalarda skor değişmezse seri penaltı atışları tur atlayan takımı belirleyecek. Fenerbahçe, 4 veya üzeri galibiyet alması halinde ise adını çeyrek finale yazdıracak. İngiliz ekibinin her türlü galibiyetinde ve beraberlikte, sarı-lacivertliler Avrupa kupalarına veda edecek.

Avrupa kupalarında 300. maç



Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yarın oynayacağı mücadeleyle birlikte 300. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, bu süreçte 117 galibiyet alırken, 65 maçta da berabere kaldı. 117 müsabakada ise yenilgi yaşadı. Kanarya, rakip filelere 407 gol gönderirken, kalesinde ise 422 gol gördü.

Avrupa Ligi'nde 158. maç

Sarı-lacivertliler, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adlarıyla düzenlenen organizasyonda bugüne kadar 157 karşılaşma oynadı. Kanarya, bu kulvarda 67 galibiyet, 41 beraberlik ve 49 mağlubiyet aldı. Bu süreçte 218 gole imza atan Fenerbahçe, kalesinde 197 gole engel olamadı.

Oosterwolde ve Fred cezalı

Geçtiğimiz hafta Kadıköy'de oynanan maçta sarı kart gören Jayden Oosterwolde ve Fred, cezalı duruma düştü. Aynı zamanda sakatlığı da bulunan ve yarınki mücadelede forma giyemeyecek olan Oosterwolde, bu sezon Avrupa Ligi'nde 8 maçta 90 dakika sahada kaldı. Fred ise 7 mücadelede süre aldı.

Skriniar, Çağlar, Oosterwolde, Talisca, Ederson sakatlandı



Sarı-lacivertlilerin, Nottingham Forest ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan ve sağ kasığında kısmi yırtık tespit edilen Milan Skriniar ile bileğinde yaşadığı sakatlık sonrası operasyon geçiren Edson Alvarez, Kasımpaşa maçında forma giyemedi. Bu iki isme lig maçının ardından 4 futbolcu daha eklendi. Yapılan tetkikler sonrası Çağlar Söyüncü'nün sağ arka adalesinde kısmi yırtık, Anderson Talisca'nın sol arka adalesinde kısmi yırtık, Ederson'un sol arka adalesinde zorlanma ve Jayden Oosterwolde'nin sağ kasık bölgesinde zorlanma tespit edildi. Tedavisine başlanan 6 futbolcu İngiltere'deki maçta forma giyemeyecek.

Eldiven Tarık Çetin'de



Sarı-lacivertlilerde sakatlık yaşayan Ederson'un yerine kaleyi Tarık Çetin koruyacak. Deneyimli kaleci Mert Günok'un UEFA listesinde olmaması nedeniyle Tarık, ilk kez Avrupa kupalarında forma giyecek. 29 yaşındaki kaleci, bu sezon Trendyol Süper Lig'de Samsunspor ve Fatih Karagümrük ile Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş maçlarında görev aldı. Nottingham Forest maçında yedek kaleci Engin Can Biterge olacak.

Fenebahçe'nin dış sahada 5. maçı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi lig aşamasında bu sezon dış sahada 4 mücadele oynadı. Tek galibiyetini Brann deplasmanında alan Tedesco'nun öğrencileri, Viktoria Plzen ve FCSB ile berabere kaldı. Dinamo Zagreb karşısında ise mağlubiyet yaşadı. Sarı-lacivertliler deplasmanda rakip filelere 6 gol gönderirken, kalesinde ise 4 gol gördü.

İngiliz takımları ile 23. kez

Fenerbahçe, bu güne kadar İngiltere temsilcileri ile 22 kez kozlarını paylaştı. Sarı-lacivertliler en fazla 7 kez ile Manchester United'a rakip oldu. Arsenal ile 6 maç yapan Kanarya; biri bu sezon olmak üzere Aston Villa ile 3 maç yaptı. Fenerbahçe; Manchester City ve Chelsea ile ikişer, Newcastle United ve Nottingham Forest ile 1 kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler geride kalan 22 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı.

Nottingham Forest, son maçta Liverpool'a kaybetti

Bu sezon 4 teknik adamla çalışan Nottingham Forest, İngiltere Premier Lig'de alt sıralardan kurtulamadı. Ligde oynadığı 27 mücadelede 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 14 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlılar, 27 puanla 17. sırada bulunuyor. Nottingham ekibi son maçında Liverpool'a 1-0'lık skorla kaybetti.

Maurizio Mariani düdük çalacak

Nottingham Forest ile Fenerbahçe arasında oynanacak müsabakada İtalya Futbol Federasyonu'ndan Maurizio Mariani düdük çalacak. Mariani'nin yardımcılıklarını Daniele Bindoni ile Alberto Tegoni yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Matteo Marchetti olacak. Karşılaşmada Video Yardımcı Hakem (VAR) koltuğunda Marco Di Bello oturacak. AVAR'da ise Daniele Chiffi eşlik edecek.

Ahmetcan Kaplan: "Türkiye'den transfer teklifi aldım"

Hollanda temsilcisi NEC Nijmegen'de forma giyen milli futbolcu Ahmetcan Kaplan, Türkiye'den transfer teklifi aldığını ancak önceliğinin Avrupa'da kalmak olduğu için bu teklifi geri çevirdiğini söyledi

24.02.2026 11:48:00
İhlas Haber Ajansı
Ahmetcan Kaplan: "Türkiye'den transfer teklifi aldım"
Ahmetcan Kaplan: "Türkiye'den transfer teklifi aldım"
Hollanda temsilcisi NEC Nijmegen'de forma giyen milli futbolcu Ahmetcan Kaplan, Türkiye'den transfer teklifi aldığını ancak önceliğinin Avrupa'da kalmak olduğu için bu teklifi geri çevirdiğini söyledi.

Bonservisi Hollanda ekibi Ajax'ta bulunan ve yine bir başka Eredivisie takımı NEC Nijmegen'de kiralık olarak forma giyen milli futbolcu Ahmetcan Kaplan, bu sezonki performansından kariyer hedeflerine kadar birçok konuda İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Tüm maçlarda oynayıp kendimi kanıtlamak istiyorum"



Bu sezon Eredivisie'de 19 mücadelede top koşturan ve 1 gol kaydeden Ahmetcan, sözlerine hem kendi hem de takım performansını değerlendirerek başladı. 23 yaşındaki futbolcu, "Özellikle takım olarak çok iyi işler yapıyoruz. Kendi performansım hakkımda daha da iyi olabilirim diye düşünüyorum. Ama bu zaman kadar iyi performans gösterdiğimi düşünüyorum. Tüm maçlarda oynayıp kendimi kanıtlamak istiyorum. Takım olarak ise Hollanda Kupası'nı kazanma hedefimiz var" ifadelerini kullandı.

"Bu kadar iyi performans göstereceğimizi düşünmüyordum"

Milli oyuncu, sezon başında NEC Nijmegen ile bu kadar iyi performans göstereceklerini düşünmediğini ancak bunu tersine çevirdiklerini belirtti. Ahmetcan Kaplan, "Dürüst olmak gerekirse bu kadar iyi performans göstereceğimizi düşünmüyordum. Ama takıma katıldıktan sonra bu takımın çok iyi isler başarabileceğini gördüm. Bu da puan tablosunda belli oluyor. Ligde 3.'yüz ve kupada da yar final oynuyoruz" şeklinde konuştu.

"Önceliğim her zaman Avrupa'da kalmak"

Nasıl bir kariyer planlaması yaptığına dair gelen bir soruya ise Ahmetcan, "Önceliğim her zaman Avrupa'da kalmak. Burada bir şeyler başarmak. Formasını giydiğim takımda tüm sezon oynamak. Sonrasında gerisinin de geleceğini düşünüyorum" cevabını verdi.

"Saha içinde daha çok taktiksel ve fiziğe dayalı oyun oynuyoruz"

Ahmetcan Kaplan, Avrupa'da futbol oynamanın saha içi ve dışında kendisine neler kattığına dair de, "Saha içinde daha çok taktiksel ve fiziğe dayalı oyun oynuyoruz. Özellikle antrenmanlardan sonra fitness yapıyoruz. Saha dışında ise yeni bir kültür, yeni bir ülke, bir nevi hayatı öğreniyorsun demiş olsam yanılmam" değerlendirmesinde bulundu.

"Trabzonspor'un maçlarını izliyorum"

Süper Lig'in kalitesinin her geçen sene daha da artığına dikkat çeken ay-yıldızlı futbolcu, eski takımı Trabzonspor'un maçlarını da takip ettiğine değindi. Başarılı futbolcu, "Evet, Trabzonspor maçlarını fırsat buldukça izliyorum. Fatih Tekke hoca ile iyi bir ivme yakaladılar. Çok daha iyi olacaklarını düşünüyorum" dedi.
Ahmetcan, Süper Lig ile Avrupa ligleri arasındaki farkları ise, "Bence antrenman ve maç temposu. Burada daha ağır antrenmanlar yapıyoruz. Maçlarda da tempo sürekli yüksek" cümleleriyle anlattı.

"Türkiye'den transfer telifi aldım"

Ahmetcan Kaplan, 'Son dönemde Türkiye'den transfer teklifi aldın mı'' sorusunu da, "Evet aldım. Ama Avrupa'da kalmak istediğim için olumsuz baktım" diye cevaplandırdı.

Göztepe, yeni transferlerinden henüz skor katkısı alamadı

Göztepe, devre arasında kadrosuna kattığı 2 forvet, 3 orta sahadan şu ana kadar skor katkısı alamadı

24.02.2026 11:21:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, yeni transferlerinden henüz skor katkısı alamadı
Göztepe, yeni transferlerinden henüz skor katkısı alamadı
Göztepe, devre arasında kadrosuna kattığı 2 forvet, 3 orta sahadan şu ana kadar skor katkısı alamadı.

Göztepe'nin devre arasında kadrosuna kattığı isimler şu ana kadar beklentilerin uzağında kaldı. Hücum hattına yapılan takviyelerden Guilherme Luiz 6 maçta 154 dakika, Jeferson ise 5 maçta 108 dakika süre almasına rağmen gol ya da asist katkısı sağlayamadı.



Orta saha bölgesine yapılan hamleler de tabloyu değiştirmedi. İsviçreli ofansif orta saha Alexis Antunes 2 maçta 68 dakika sahada kalırken, skor üretmedi. Filip Krastev, Beşiktaş'a transfer olan Olaitan'ın ayrılığının ardından takıma katıldı ve 3 maçta 216 dakika forma giymesine rağmen gol ya da asist katkısı veremedi.

Bodrum FK'dan transfer edilen Musah Mohammed de 3 maçta 62 dakika oynadı ancak skora etki edemedi.

Kaleci Mehmet Şamil Öztürk ise henüz sarı-kırmızılı formayla süre alamadı.

Tedesco, Fenerbahçe'nin en zayıf noktasını açıkladı!


 
Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Domenico Tedesco, Kasımpaşa maçı sonrasında, "Bizim problemimiz bu. Yapılan ortalardan çok gol yiyoruz" dedi.

24.02.2026 00:41:00
AA
Tedesco, Fenerbahçe'nin en zayıf noktasını açıkladı!
Tedesco, Fenerbahçe'nin en zayıf noktasını açıkladı!

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında konuk ettiği Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco, çalışmalarına rağmen ortalardan çok gol yediklerini söyledi. Chobani Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Tedesco, rakiplerinin orta açmasına daha az müsade etmeleri gerektiğini belirtti. Son dakikalarda yedikleri golde rakip kalecinin diyagonal bir pas attığını hatırlatan Tedesco, "Bizim problemimiz bu. Yapılan ortalardan çok gol yiyoruz. Çok fazla gol yiyoruz ortalardan. Biz bunu konuşuyoruz, çalışıyoruz ama sahaya gelince bunu yapamıyoruz. Her ortayı durdurmak tabi kolay değil ama ortayı engellemek için her şeyi yapmamız gerekiyor. Yazık oldu bugünkü sonuç ama işin gerçeği bu. Problem ortayı yaptırmamız oldu" diye konuştu.

'Oyun planımız bozuldu'

İkinci yarıya başlarken kendilerini değişiklik yapmak zorunda hissettiklerini anlatan Tedesco, şöyle devam etti: "Bizim ilk başta yaptığımız plan ikinci yarıya başlarken Talisca ve Nene'yi birlikte oynatmaktı. İkinci yarıya başlarken sistem değiştirmek zorunda kaldık. İki forvet olarak kendileriyle oynamak istedik. Devrede iki değişiklik hakkımızı kullanmak zorunda kaldık. Dolayısıyla bu şekilde karar vermek zoırunda kaldık. Oyuncu değişikliklerini erken kullanmak, istediğimiz değişiklikleri yapamamamıza neden oldu. Baştaki fikrimiz Kerem'i son bölümde oyuna sokmaktı ama değişiklik hakkınız dolduğunda sizler için kolay olmuyor."
Takımda birçok sakat oyuncu olduğunu aktaran Tedesco, "Çağlar ve Oosterwolde bir süre olmayacak. Ederson ve Talisca'nın da sakatlıkları var. İçinde bulunduğumuz durum bu ama yapmamız gereken mevcut koşulda elimizden gelenin en iyisini yapmak. Milli araya kadar çözüm bulmamız ve puanlar almamız gerekiyor. Oyuncularıma da söyledim, saklanamayız. Hepimiz hayal kırıklığı yaşıyoruz dedim oyuncularıma. Hayal kırıklığı normal ama oyuncularıma şunu söyledim kafamızı kuma gömmememiz gerekiyor. Ben trenin lokomotifi olarak bu gücü oyuncularıma vereceğim" değerlendirmesinde bulundu.

Sonuna kadar savaş...

Sonuna kadar savaşmaya devam edeceklerini vurgulayan Tedesco, şunları kaydetti: "Şu an 6-7 sakatımız olabilir ama bizler için fark etmez. Bu işimizin bir parçası. Kolay değil bu oyuncuları kaybetmek ama sözünü veriyorum bizler elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarlar da mücadelemizi görüyor, bizlerin birlik olması gerekiyor. Son döneme kadar işler iyi gidiyordu ama son birkaç haftadır enerji seviyesinde sıkıntı yaşıyoruz. Milli araya kadar hayatta kalacağız, üstesinden geleceğiz. Milli aradan sonra Alvarez, Skriniar ve bugün sakatlananlar dönecek. İstesek biz de ağlayabilirdik bu durumları dile getirip ama inancım o ki bizler güçlüyüz. Bardağın dolu tarafını görmeniz gerekiyor."
İkinci yarı 3-5-2 formasyonuna döndüklerini ve futbolcuların bunu iyi karşıladığını aktaran Tedesco, "İki sakatlık sonrası hala 4'lü oynamaya devam ettik. Matteo ve Yiğit stoper oynadı. Matteo 6 gibi hareket etti sahada bu beni biraz endişelendirdi çünkü rakibe boşluk verebilirdik. İkinci yarı sistemi değiştik hiç bir zaman çalışmamıştık 3'lü üzerinde ama oyuncuların bunu sahada iyi şekilde uyguladığını gördük. 3-5-2'de baskılı oynadık golü de bulduk ama bu maçı kazanmamış olmamız bizim için çok üzücü. Şartları düşününce bu maçı kazansak sezonun en güzel galibiyeti olurdu" şeklinde görüş belirtti.

Forvet sıkıntısı yok!

Problemin santrfordan kaynaklanmadığını aktaran Tedesco, sözlerini şöyle tamamladı: "Elimizde çok fazla çözüm var, bu konuda problemimiz yok. Neredeyse her maçta gol atıyoruz. Normal koşullarda 1 gol maçı kazanmak için yetmeli. Dolayısıyla konu forvet değil. Kazanamayınca eleştiri olur ve bununla başa çıkmanız gerekir. Geriye değil ileriye bakmanız gerekir. Çok fazla maç oynadık. Geldiğimden beri 34 maç oynadık. Çok fazla gerginlik, stres ve seyahat oldu. Bugün zemin kaygandı. Ederson da kaydı ve 3 hafta oynamayacak. Avrupa'da Tarık ile oynayacağız. Talisca ve Jayden da sakatlık yaşadı. Futbol bu, bu tarz şeyler oluyor futbolda. Ben durumdan kaçmam, bizim yapmamız gereken şey birlik olmak ve çözüm üretmek. Çok fazla şans bulamayanlar şans bulacak bu dönemde. Önemli olan mentalitemizin düşmemesi milli araya kadar. Ondan sonra iyi mentalde kalmak çok önemli. İşimiz bunu sağlamak olacak."

Fenerbahçe bu sezon evinde 4. kez puan kaybetti

Trendyol Süper Lig'de konuk ettiği Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, evinde bu sezon 4. kez puan kaybetti

24.02.2026 00:18:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe bu sezon evinde 4. kez puan kaybetti
Fenerbahçe bu sezon evinde 4. kez puan kaybetti
Trendyol Süper Lig'de konuk ettiği Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, evinde bu sezon 4. kez puan kaybetti.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerde sakatlık nedeniyle ilk yarıda 2 zorunlu değişiklik yaşanırken, hücumda da pozisyon üretmekte zorluk yaşadı.

Marco Asensio'nun 90+5. dakikasında öne geçen Kanarya, skoru koruyamadı ve 90+11'de kalesinde golü gördü. Fenerbahçe, bu sonuçla evinde 4. kez puan kaybetti. Kanarya, bu sezon taraftarı önünde Alanyaspor, Galatasaray ve Göztepe'den sonra Kasımpaşa ile de yenişemedi.

Tedesco'nun öğrencileri, Süper Lig'de bu sezon 8. kez beraberlik elde etti.

Lider Galatasaray'ın mağlubiyet yaşadığı haftada puan kaybederek fırsat tepen Fenerbahçe, puanını 53'e yükseltti.

Fenerbahçe'nin galibiyet serisi 4. kez Kadıköy'de sona erdi



Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de bu sezon 3 maç ve üzeri elde ettiği galibiyet serilerini Kadıköy'de yaşadığı beraberliklerle bitirdi.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin bu sonuçla ligdeki 3 maçlık galibiyet serisi de sona erdi. Kanarya'nın, 17 Eylül'de Corendon Alanyaspor ile oynadığı maçla 3, 1 Aralık'taki Galatasaray derbisiyle 5 maçlık galibiyet serisi sona ererken, aynı durum 25 Ocak'ta oynanan Göztepe maçıyla yaşanmıştı.

Tedesco'nun öğrencileri şubat ayı itibarıyla Kocaelispor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor karşısında hanesine 3'er puan yazdırırken, bu galibiyet serisi de Kasımpaşa maçında sonlandı.
Ligde ilk 23 hafta mağlubiyet yaşamayan Fenerbahçe'de 4. kez galibiyet serisi Kadıköy'de bozuldu.

Kanarya, 1 Mart Pazar günü Antalyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

LaLiga'da Barcelona, Ligue 1'de PSG yeniden lider

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'da (Ligue 1) zirve mücadelesine hafta sonu devam edildi

23.02.2026 13:23:00
AA
LaLiga'da Barcelona, Ligue 1'de PSG yeniden lider
LaLiga'da Barcelona, Ligue 1'de PSG yeniden lider
Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'da (Ligue 1) zirve mücadelesine hafta sonu devam edildi.

LaLiga'da Barcelona ve Ligue 1'de Paris Saint-Germain (PSG) yeniden liderlik koltuğuna otururken, Premier Lig'de Arsenal, Serie A'da Inter ve Bundesliga'da Bayern Münih puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Real Madrid, son dakikada yıkıldı

Haftaya lider giren Real Madrid, deplasmanda karşılaştığı Osasuna'ya 38. dakikada Ante Budimir (penaltı) ve 90. dakikada Raul Garcia'nın golleriyle 2-1 yenilerek koltuğu Barcelona'ya kaptırdı.

Milli futbolcu Arda Güler'in 82 dakika forma giydiği mücadelede Madrid ekibinin tek golünü Vinicius Junior kaydetti.

Barcelona, sahasında ağırladığı Levante'yi Marc Bernal, Frenkie de Jong ve Fermin Lopez'in golleriyle 3-0 mağlup etti.

Ligde 3 haftadır kazanamayan Atletico Madrid, sahasında Espanyol'u 4-2'lik skorla geçerken, Villarreal de Valencia'yı 2-1 yendi.

Puanını 61'e çıkaran Barcelona, LaLiga'da yeniden liderliğe yükselirken, Real Madrid 60 puanla ikinci, Villarreal 51 puanla üçüncü, Atletico Madrid 48 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Ligue 1'de Lens zirvede 1 hafta kalabildi

Geçen hafta PSG'nin puan kaybını iyi değerlendirerek liderliğe yükselen Lens, 23. hafta mücadelesinde sahasında ağırladığı Monaco'ya 3-2 yenildi.

Odsonne Edouard ve Florian Thauvin'in golleriyle 2-0 öne geçen Lens, 10 dakika içinde Folarin Balogun, Denis Zakaria ve Ansu Fati'nin gollerine engel olamayınca haftayı puansız kapadı.

PSG, Metz'i Desire Doue, Bradley Barcola ve Gonçalo Ramos'un golleriyle 3-0 mağlup etti.

Olimpik Lyon, deplasmanda Strasbourg'a 3-1 mağlup olurken, kalesini Berke Özer'in koruduğu Lille ise Angers'i 1-0 yendi.

Ligde 23. hafta sonunda PSG, 54 puanla zirvede yer alıyor. Lens 52 puanla ikinci, Olimpik Lyon 45 puanla üçüncü durumda.

Inter, galibiyet serisini 7 maça çıkardı

Serie A'nın 26. haftasında deplasmanda Lecce ile karşılaşan Inter, ikinci yarıda Henrikh Mkhitaryan ve Manuel Akanji'nin golleriyle rakibini 2-0 yenerek üst üste yedinci galibiyetini elde etti.

Zirve mücadelesi veren takımlardan Milan, Mariano Troilo'nun golüyle sahasında Parma'ya 1-0 yenilirken, Napoli ise deplasmanda öne geçtiği maçta Atalanta'ya 2-1 mağlup oldu.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında 5-2 yendiği Juventus, ligde de Como karşısında Mergim Vojvoda ve Maxence Caqueret'nin golleriyle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Juventus forması giyen milli futbolcu Kenan Yıldız, 83. dakikada yerini Vasilije Adzic'e bıraktı.

Zeki Çelik'in 85 dakika sahada kaldığı maçta ise Roma, sahasında Cremonese'yi 3-0'lık skorla geçti.

Ligde 26. hafta maçları sonrası Inter, 64 puanla liderlik koltuğunda otururken, en yakın takipçilerinden Milan'ın 54, Napoli ve Roma'nın ise 50'şer puanı bulunuyor.

Arsenal'dan Tottenham'a aynı tarife

Ligin ilk haftasında oynanan Kuzey Londra derbisinde Tottenham Hotspur'u 4-1 yenen Arsenal, 28. hafta mücadelesinde de rakibini bir kez daha aynı skorla mağlup etti.

Bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Hırvat teknik adam Igor Tudor, Tottenham Hotspur'un başındaki ilk maçtan mağlubiyetle ayrılırken, ilk karşılaşmada "hat-trick" yapan Eberechi Eze, bu mücadelede de rakip fileleri iki kez sarstı. Arsenal'ın diğer gollerini Viktor Gyökeres kaydetti.

Şampiyonluk adayı Manchester City, sahasında ağırladığı Newcastle United'ı Nico OReilly'nin golleriyle 2-1 yendi. Ligde son haftalarda istikrarsız bir görüntü sergileyen Aston Villa ise sahasında Leeds United ile 1-1 berabere kalarak puan kayıplarına yenisini ekledi.

Liverpool, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turundaki rakibi Nottingham Forest'ı 1-0 yenerken, Chelsea ise öne geçtiği maçta Burnley ile 1-1 berabere kaldı.

Ferdi Kadıoğlu'nun 90 dakika forma giydiği karşılaşmada Brighton Hove Albion, deplasmanda Brentford'u 2-0 mağlup etti.

Ligde 28. haftanın ardından Arsenal, 61 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturuyor. Manchester City 56, Aston Villa 51, Chelsea 45 puanla Arsenal'ı takip etti.

Bayern Münih, 3 golle kazandı

Bundesliga lideri Bayern Münih, sahasında ağırladığı Eintracht Frankfurt'u Aleksandar Pavlovic ve Harry Kane'in (2) attığı gollerle 3-2 yendi.

Borussia Dortmund, Christoph Baumgartner'ın golleriyle 2-0 geriye düştüğü Leipzig deplasmanında Romulo (kendi kalesine) ve Fabio Silva'nın uzatma dakikalarında attığı golle 2-2 berabere kaldı.

Hoffenheim deplasmanda Köln ile 2-2, Stuttgart da son sıradaki Heidenheim ile 3-3 berabere kalarak puan kaybetti.

Ligde 23. hafta sonunda Bayern Münih, 60 puanla zirvedeki yerini korudu. Borussia Dortmund 52, Hoffenheim 46 ve Stuttgart ise 43 puanla lideri izledi.

Göztepe, Avrupa potasının dışında kaldı

Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş'a 4-0 mağlup olarak Avrupa potasının dışında kaldı

23.02.2026 11:06:00
İhlas Haber Ajansı
Göztepe, Avrupa potasının dışında kaldı
Göztepe, Avrupa potasının dışında kaldı
Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş'a 4-0 mağlup olarak Avrupa potasının dışında kaldı. Bu yenilginin ardından İzmir temsilcisi 41 puanla beşinci sıraya geriledi.

Göztepe'de düşüş sürüyor. Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş ile karşılaşan İzmir temsilcisi, deplasmandan 4-0'lık ağır bir yenilgiyle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte galibiyet hasretini 3 maça çıkaran ve yine skor üretemeyen sarı-kırmızılı ekip, 5. sıraya gerileyerek uzun bir aranın ardından Avrupa potasının da dışına çıktı.

22 haftada kalesinde 12 gol gördü, Beşiktaş'tan 4 gol yedi



Bu sezon savunma performansıyla dikkat çeken Göztepe, Beşiktaş karşılaşması öncesinde oynadığı 22 maçta kalesinde yalnızca 12 gol görmüştü. Sağlam savunmasıyla öne çıkan İzmir temsilcisi, siyah-beyazlılar karşısında ise alışılmış görüntüsünün uzağında kaldı.

Sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş'tan 4 gol yiyerek 22 haftada kalesinde gördüğü gollerin önemli bir bölümünü tek maçta yaşamış oldu. Bu sonuçla birlikte Göz-Göz'ün yediği toplam gol sayısı 16'ya yükseldi. Farklı mağlubiyete rağmen İzmir ekibi, ligin en az gol yiyen takımı unvanını ise sürdürmeye devam ediyor.

Galibiyet hasreti 3 maça çıktı



Trendyol Süper Lig'de aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Göztepe, son haftalarda ise tam tersi bir performansa imza attı. Deplasmanda Konyaspor ve iç sahada Kayserispor ile berabere kalan İzmir temsilcisi, bu karşılaşmalarda gol atmayı başaramadı. Kötü gidişatını Beşiktaş karşısında da sürdüren sarı-kırmızılı ekip, sahadan 4-0'lık mağlubiyetle ayrılarak kazanamama serisini 3 maça çıkardı. Bu süreçte skor üretemeyen Göztepe, gol hasretini de sürdürdü.

Stanimir Stoilov'un öğrencileri böylece bu sezon ilk kez 3 maçlık galibiyet hasreti yaşadı. İzmir ekibi, 2025-2026 döneminde en fazla 2 maç üst üste puan kaybetmiş, ardından aldığı galibiyetlerle toparlanmayı başardı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.