logo
10 MAYIS 2026

Gaziantep'te yenen çıkmadı

03.10.2020 00:09:00
Gaziantep'te yenen çıkmadı
Gaziantep'te yenen çıkmadı
Süper Lig: Gaziantep FK: 1 - Trabzonspor: 1 
 
Eddie Newton: "Akıl dışı bir penaltı ile skor belirlendi"  
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları Gaziantep FK karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Akıl dışı bir penaltı kararı ile skor belirlendi" dedi.   
  
Trabzonspor, Süper Lig'in 4. haftasında Gaziantep FK'ya konuk oldu

Zorlu karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. 
 
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, iyi bir oyun oynadıklarını ama penaltı kararı ile bir puana razı olduklarını söyledi. 
  
Maç sonrası basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Eddie Newton;

"Maçın ilk yarısı çok iyi oynamadık ama öne geçebilecek durumdaki pozisyonlar yakaladık. Bunları değerlendiremedik. İkinci yarı golü bulunca oyuna ağırlık koyduk ve maçın hakimiyetini elimize aldık. Maçın gidişatını ise son dakikalardaki akıl dışı bir penaltı kararı değiştirdi. O karardan sonra da zaten skor belli oldu. Genel olarak bakacak olursak oyuncularımızın iyi oynadığını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı. 
  

Başkan Ağaoğlu'ndan hakeme tepki  

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Gaziantep FK maçı sonrası hakeme tepki göstererek, penaltı pozisyonu öncesi bir el pozisyonu olduğunu söyledi.   
  
Trabzonspor, Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaştı. Müsabaka ev sahibi ekibin son dakikalarda attığı penaltı golüyle 1-1 sona erdi. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, maçın hakemi Fırat Aydınus'a tepki gösterdi. 
  
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu;
 
"Penaltı pozisyonu öncesinde bir elle oynama var televizyondan tekrarını izledim. Garip bir karar. Bu puan kayıpları hoş değil. Ama önümüzde oynayacağımız 36 maç var. Tüm eksikleri gidererek daha farklı bir şekilde milli takım arasından sonra telafi edecek şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi. 
  
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu;
 
"Takımımız fena oynamıyor oyundan memnunun, tabii bir sistem değişikliği var. Tüm bunlara rağmen ilk yarıda sadece neticeye gidemedik iyi oynadık. Önce kendi hatalarımızı izale edeceğiz. Ama bizim dışımızda hata yapanların şapkalarını bir kez daha önlerine koymalarını umut ediyorum. Ama maalesef değişen bir şey olmuyor" şeklinde konuştu. 
 
Forvet transferi bitmek üzere 
  
Bir forvet transferini bitirmek üzere olduklarını belirten Ağaoğlu;

"Önümüzde 3 günlük bir süre kaldı. Yolların ayrılacağı isimler için fazla süre kalmadı. Zaten bir forvet transferini gerçekleştirmek üzereyiz. Eğer işler istediğimiz gibi giderse önümüzdeki günlerde stoper transferi gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 
    
 
Süper Lig'in 4. haftasında Gaziantep FK, sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Son dakikaları büyük bir heyecana sahne olan ve gergin geçen maç karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. 
 
Bu sonuçla Gaziantep FK puanını 3'e çıkarırken, Trabzonspor ise puanını 5'e yükseltti.  
                                             
Gaziantep FK: 0 - Trabzonspor: 0 (İlk yarı)   
 
Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.  
 
Maçtan dakikalar (İlk yarı) 
  
   2. dakikada Ekuban'ın ceza sahasının sağ çaprazından çektiği sert şutu Gaziantep kalecisi Günay kurtardı. 
  14. dakikada Gaziantep FK'da Sousa'nın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş farklı şekilde auta çıktı. 
  20. dakikada ceza sahasının solunda topla buluşan Ekuban'ın vuruşunu kaleci Günay kornere çeldi. 
  26. dakikada Oğuz'un sağ kanattan çektiği sert şut savunmaya çarpıp kaleci Erce'de kaldı. 
  27. dakikada Trabzonspor'da sakatlanan Edgar Ie oyuna devam edemezken, yerine Campi oyuna girdi.  
  40. dakikada Ekuban'ın kale önünde bomboş pozisyondaki Afobe'ye gönderdiği tehlikeli topta kaleci Günay meşin yuvarlağı kontrol etti.  
 
Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 
 
  52. dakikada Morais'in tehlikeli ortasında Trabzsonspor savunması son anda topu kornere çeldi. 
  55. dakikada Pereira'nın sağ kanattan yaptığı tehlikeli ortayı Ekuban'dan önce araya giren Kana-Bıyık uzaklaştırdı.  
  62. dakikada Pereira'nın kullandığı uzun taç atışında topa kafa ile dokunan Campi'nin vuruşu uzak köşeden ağlarla buluşu. 0-1  
  70. dakikada Maxim'in ceza sahası dışından çektiği sert şut üstten dışarı gitti. 
  75. dakikada Kenan Özer'in ceza sahası sol çaprazından çektiği sert şut üstten az farkla auta çıktı.  
  77. dakikada Bilal ceza sahasına çalımlarla girerek şutunu çekti, top yandan az farkla dışarı çıktı.  
  88. dakikada VAR incelemesi sonrası ceza sahası içerisinde Maxim'e faul yapıldığı gerekçesiyle Gaziantep FK penaltı kazandı.  
  90. dakikada kazanılan penaltı atışını Maxim gole çevirdi. 1-1 
 
  

Fenerbahçe ilk şampiyonluğunu ilan etti

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 28. haftasında deplasmanda karşılaştığı Prolift Giresun Sanayispor'u 7-0 yenen Fenerbahçe ArsaVev, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

10.05.2026 17:34:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe ilk şampiyonluğunu ilan etti
Fenerbahçe ilk şampiyonluğunu ilan etti
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 28. haftasında deplasmanda karşılaştığı Prolift Giresun Sanayispor'u 7-0 yenen Fenerbahçe ArsaVev, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Giresun Çotanak Spor Kompleksi'nde oynanan maçın ilk yarısını sarı-lacivertliler, 6 ve 35. dakikalarda Peritan Bozdağ, 18. dakikada Alvez, 28 ile 45+1. dakikada Staskova'nın golleriyle 5-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk ekip, 54. dakikada İpek Kaya ve 58. dakikada Zeynep Kerimoğlu'nun golleriyle sahadan 7-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 77'ye yükselten ve Trabzonspor ile farkı 7'ye çıkaran Fenerbahçe ArsaVev, 2025-2026 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.



Tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertli takım, gelecek sezon UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.

Karşılaşmanın ardından şampiyonluk tişörtlerini giyen Fenerbahçeli futbolcular, şampiyonluğu taraftarlarıyla beraber kutladı.

Bakan Bak, Kadın Futbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe ArsaVev'i tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 2025-26 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe ArsaVev'i kutladı.

Bakan Bak, yayımladığı tebrik mesajında, "Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 2025-2026 sezonu şampiyonu Fenerbahçe ArsaVev'i tebrik ediyorum. Sezonun bitimine iki hafta kala mutlu sona ulaşan sarı lacivertli ekibe başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Bağdat Caddesi’nde şampiyonluk kutlamasında gerginlik

Galatasaray’ın Antalyaspor’u 4-2 mağlup ederek şampiyon olmasıyla İstanbul’un çeşitli noktalarında kutlamalar başlarken, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde sarı-kırmızılı taraftarların araçlarına yönelik saldırı girişimi gerçekleşti

10.05.2026 01:52:00
Haber Merkezi
Bağdat Caddesi’nde şampiyonluk kutlamasında gerginlik
Bağdat Caddesi’nde şampiyonluk kutlamasında gerginlik
Galatasaray'ın Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek şampiyon olmasıyla İstanbul'un çeşitli noktalarında kutlamalar başlarken, Kadıköy Bağdat Caddesi'nde sarı-kırmızılı taraftarların araçlarına yönelik saldırı girişimi gerçekleşti.

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, Antalyaspor'u 4-2'lik skorla geçerek 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte şampiyonluk sevincini yaşamak için sarı-kırmızılı taraftarlar sokağa döküldü.

Kutlamalar sırasında bazı yerlerde tansiyon yükseldi. Bağdat Caddesi güzergahında araçlarıyla konvoy oluşturan Galatasaraylı taraftarlar, kimliği belirsiz bir grubun saldırı girişimiyle karşılaştı. Sözlü sataşmalarla başlayan gerginlikte, bazı araçlar ufak çaplı zarar gördü. Kalabalığın bölgeden uzaklaşmasıyla gerginlik sonlandı.

Fenerbahçe, Konyaspor'u deplasmanda 3 golle mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu TÜMOSAN Konyaspor'u 3-0 mağlup etti

10.05.2026 01:40:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe, Konyaspor'u deplasmanda 3 golle mağlup etti
Fenerbahçe, Konyaspor'u deplasmanda 3 golle mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu TÜMOSAN Konyaspor'u 3-0 mağlup etti.

5. dakikada Kante'nin pasında topla buluşan Talisca'nın ceza sahası dışından şutu kaleci Bahadır Güngördü'de kaldı.

21. dakikada topla hareketlenen Olaigbe'nin pasında ceza sahasında topla buluşan Bardhi'nin şutu az farkla üstten dışarıya çıktı.

13. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kerem Aktürkoğlu'nun ara pasında topla buluşan Fred'in ceza sahası içerisinden şutu ağlara gitti: 0-1.

45. dakikada Fred'in sağ kanattan ortasında topa gelişine vuran Kerem Aktürkoğlu'nun şutunu kaleci Bahadır Güngördü çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.



47. dakikada Jevtovic'in pasında topla buluşan Bardhi'nin ceza sahası dışından şutu kaleci Mert Günok'ta kaldı.

48. dakikada sağ kanattan topla hareketlenen Musaba'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Fred'in sert şutunu kaleci Bahadır Güngördü çıkardı.

55. dakikada Yiğit Efe Demir'in pasında topla buluşan Talisca'nın ceza sahası dışından şutu az farkla üstten dışarıya gitti.

56. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Köşe vuruşunda topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu'nun ortasına yükselen Brown'un kafa vuruşu ağlara gitti: 0-2.

71. dakikada konuk ekip farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan topla ceza sahasına giren Mert Müldür'ün pasında arka direkte topla buluşan Fred meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-3.

74. dakikada Jinho Jo'nun, Fred'in ceza sahası içerisindeki müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda hakem Atilla Karaoğlan beyaz noktayı gösterdi. Ancak VAR'dan gelen uyarıyla pozisyonu izleyen Karaoğlan, penaltıyı iptal etti.

Karşılaşma, sarı-lacivertlilerin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Eduard Graf, Sergen Yalçın'ı çabuk çizdi

Uzun süredir ortalarda görünmeyen Eduard Graf'ın Sergen Yalçın'ın Konyaspor maçından sonra "istifa edeceğini" ima etmesi üzerine ortaya çıkması pek çok dedikoduyu da beraberinde getirdi

09.05.2026 15:58:00
Haber Merkezi
Eduard Graf, Sergen Yalçın'ı çabuk çizdi
Eduard Graf, Sergen Yalçın'ı çabuk çizdi
Uzun süredir ortalarda görünmeyen Eduard Graf'ın Sergen Yalçın'ın Konyaspor maçından sonra "istifa edeceğini" ima etmesi üzerine ortaya çıkması pek çok dedikoduyu da beraberinde getirdi. İddialara göre Graf elinde 4 teknik adamdan oluşan kısa bir liste ile Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın masasına oturdu. "Riskli ama heyecan verici" diyerek Sandro Wagner'i Yalçın'ın yerine teklif etti.






Beşiktaş'ta herkesin unuttuğu bir isim ortaya çıktı. Sergen Yalçın'ın ne derse desin Serdal Adalı'ya göndertmeyi başaramadığı Eduard Graf geri geldi. Ailevi nedenlerden dolayı kulübe hizmetlerini Almanya'dan devam ettiren "kadro planlamacısı"nın İstanbul'a cebinde "B Planı" olacak teknik direktör adaylarıyla ilgili bir dosya ile geldiği iddiası camiada yankı buldu.






ROSE İDEAL AMA PAHALI ADAY

İddialara göre Graf'ın kısa listesinde şu isimler yer alıyor:
- Dino Toppmöller
- Marco Rose
- Steffen Baumgart
- Sandro Wagner






RİSKLİ AMA HEYECAN VERİCİ

Bu adaylar arasında Graf'ın favorisi Wagner olduğu iddia edildi. Henüz 38 yaşında ve aşırı hırslı ve motivasyon odaklı bir teknik adam. Julian Nagelsmann ekolünden geliyor. Yüksek enerji ve açık iletişim üzerine kurulu bir futbol vaat ediyor. Graf, "hemen şimdi şampiyonluk demeden" "riskli ama heyecan verici" bir projenin Wagner olduğunu savundu.






BAŞKAN ADALI SICAK BAKTI

Genç oyuncu grubunu (Mustafa, Semih Kılıçsoy, Yasin, Taylan ve Devrim) parlatmak için ideal aday olduğunu iddia etti. Süper Lig'in "hemen sonuç" isteyen baskısında bağımsız tavsiye etti.

Graf'ın sunduğu raporu mali açıdan değerlendiren Başkan Adalı, Sandro Wagner ismine sıcak durdu. Özellikle 2026 yılındaki 'sürdürülebilir finans' politikasıyla çok uyumlu buldu. Wagner'in düşük maliyeti de bir avantaj.

Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı

Ernest Muci için Trabzonspor'un elindeki opsiyonu kullanma adına 48 saatlik geri sayım başladı. Ya 2 milyon Euro Beşiktaş'ın hesabına yatacak

09.05.2026 14:04:00
Haber Merkezi
Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı
Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı
Ernest Muci için Trabzonspor'un elindeki opsiyonu kullanma adına 48 saatlik geri sayım başladı. Ya 2 milyon Euro Beşiktaş'ın hesabına yatacak...bonservisi için rezervasyon yapılacak. Sevilla'dan dönmesi beklenen Batista Mendy'nin takasta kullanılması için zorlanacak. Ya da Muci'nin Beşiktaş'a dönmesi beklenecek. Risk alınıp, fiyat düşürülmeye çalışılacak.






Trabzonspor, Ernest Muci'nn bonservisini Beşiktaş'tan almak istiyor. Bunun için 8.5 milyon euro'luk opsiyon maddesinin hayata geçmesi için 10 Mayıs tarihine kadar (2 gün içinde...) resmi hamlesini yapmak zorunda. Başkan Ertuğrul Doğan'ın ise kafasında Muci ile ilgili üç farklı plan olduğundan bahsediliyor.






3 OPSİYON ORTAYA ÇIKTI

- Kalan kısa süre içinde 2 milyon Euro verip, Muci'nin bonservisi için rezervasyon yaptırmak.
- Sevilla'dan önecen olan Batista Mendy'yi, Muci'nin takasında kullanmak.
- Muci'nin Beşiktaş'a dönmesini bekleyip gelecek tekliflere göre son bir teklif hazırlamak.






MENDY DAHİL EDİLEBİLİR

Doğan'ın kafasında Muci için 5-6 milyon Euro (bonuslarla beraber) ideal rakam. 2-2.5 milyon euro'luk indirim almak önemli. Beşiktaş buna sıcak bakmıyor. Bir de Sergen Yalçın'ın ayrılma ihtimalinin doğduğu ve Muci'nin de parladığı sezonda dönüşüne direkt kapı kapanmadı. Mendy'yi birebir olursa takasta kullanmak mantıklı geliyor. Muci için artı olarak 2-3 milyon Euro vermek istemiyor.

Sonuncusu ise en riskli opsiyon. İtalyanlar, Arnavut oyuncu için 8-10 milyon euro'ya bile çıkabilir. Çünkü kendilerine Muci'yi sordular.






SON 48 SAAT ÇOK ÖNEMLİ

Trabzonspor için bu transfer sadece bir kadro takviyesi değil, aynı zamanda mali dengeleri koruma operasyonu da olacak. Mendy gibi Avrupa'da piyasası olan bir ismi takasta kullanarak nakit çıkışını minimumda tutmak isteyen Başkan Doğan, Beşiktaş'ın 'tok satıcı' tavrını kırmaya çalışıyor.

Eğer 48 saat içinde beklenen 'rezervasyon' hamlesi gelmezse, Muci defteri Trabzonspor için kapanma riskini de barındırıyor. Doğan'ın "üçlü satranç oyununda" hangi hamleyi yapacağı şu aşamada net değil.

Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri

Okan Buruk hem Victor Osimhen'le oynatabileceği hem de Mauro Icardi'nin boşluğunu dolduracak santrfor olarak Rizespor'dan eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi Galatasaray'a davet etti

09.05.2026 13:49:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri
Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri
Okan Buruk hem Victor Osimhen'le oynatabileceği hem de Mauro Icardi'nin boşluğunu dolduracak santrfor olarak Rizespor'dan eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi Galatasaray'a davet etti. "Türkiye benim ikinci evim" diyen Muriqi ile "çalıştığım en karakterli ve en güçlü santrforlardan biri" diyerek eski oyuncusunu öven Okan Buruk, Galatasaray'da buluşabilir.






Çok büyük bir sürpriz olmazsa Mauro Icardi, Sami Yen'de  yarın akşam Galatasaray formasyla son maçına Antalyaspor karşısında çıkacak. Üst üste 4 kez şampiyonluk yaşadığı ve kulüp tarihine 26. şampiyonluğun kaptanı olarak geçecek Mauro Icardi daha sonra camiaya veda edecek.






BURUK'LA 30 MAÇTA 23 GOL KATKISI

Okan Buruk, Icardi'nin yerine o kalibreyi kaybetmeyeceği, gerektiğinde Victor Osimhen'le 3-5-2'yi de oynatabileceği üst düzey bir golcü istiyor. Galatasaray teknik direktörünün yönetime verdiği isim de Vedat Muriqi oldu. 2 sezon beraber çalıştığı ve 30 maçta 16 gol ile 7 asistle Fenerbahçe'nin kapısını açtığı Kosovalı golcü ile temas kuran Buruk, Icardi'nin formasını kendisine vermek istediğini iletti.






FENERBAHÇE, OCAK'TA ALAMADI

Sadettin Saran yönetiminin devre arasında getirmeyi başaramadığı Muriqi'yi arayan Okan Buruk, aldığı "takımımla anlaşırsanız sizinle yeniden çalışmaktan mutluluk duyarım" cevabını Başkan Dursun Özbek'e iletti. Bu dakikadan sonra yönetimin hamlelerini bekliyor.






OKAN BURUK, MURIQI HAYRANI

Kosova Milli Takımı kampında, "Türkiye benim ikinci evim. Kariyerimin en güzel günlerini orada geçirdim. Şartlar oluşursa yeniden o atmosferde olmayı her futbolcu ister" diyen Muriqi için Okan Buruk daha önce, "çalıştığım en karakterli ve en güçlü santrforlardan biri. Türkiye liginin dinamiklerini çok iyi biliyor ve her sistemde fark yaratabilecek bir oyuncu" demişti.






15-20 MİLYON EURO'DAN BAŞLAR

Muriqi, Mallorca'nın kilit ismi... ancak sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitiyor. La Liga ekibi bu yaz satmazsa ocak ayında bedelsiz kaybetme riski yaşayabilir. Her ne kadar 15-20 milyon Euro'dan başlayacak bir pazarlık süreci ön görülse de Galatasaray'ın hiç zorlanmayacağı tahmin ediliyor. Muriqi ile Okan Buruk'u yeniden bir araya getirebilecek bir sürecin başarıyla tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi


 
Fenerbahçe'nin "istenmeyenler" listesinde 15 isim var. Yıllık toplam maliyeti ve beklenen bonservis gelirleri üst üste konuluğunda 50-60 milyon Euro'luk bir yük mevcut. Aziz Yıldırım bu devasa yükten kendilerini kim kurtaracaksa ona kucak açmaya hazır. Bu isim "Fenerbahçe'nin çocuğu" Bülent Uygun olursa daha da mutlu olacak.

09.05.2026 13:26:00
Haber Merkezi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi

Fenerbahçe'de başkanlık yarışından çekilen Barış Göktürk'ün futbol aklı olan Bülent Uygun, Aziz Yıldırım'la birleşmenin ardından bir anda kendini dışarıda buldu. İddialara göre beklentisi ise Göktürk'ün de çabalarıyla kendisine yeni dönemde futbol yapılanmasının içinde bir yer edinmek.







Katar'da 8 yıl çalıştı

Özellikle Katar'daki (en son 8 yıl önce çalıştı) bağlantıları sayesinde Fenerbahçe'de düşünülmeyen oyuncuların Körfez ülkelerine satabileceğini (Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere...) Göktürk üzerinden Aziz Yıldırım'a iletmeye çalıştığı iddia edilen Uygun'a Yıldırım'ın nasıl bir cevap vereceği bilinmiyor.

















Haddini aştı mı?

Çünkü Aziz Yıldırım için Bülent Uygun yeri geldiğinde "Fenerbahçe'nin çocuğu" olarak sahiplenilen, yeri geldiğinde de "haddini aşmakla" suçlanan bir figür. Yıldırım'ın lügatinde Uygun ile ilgili sözlerin ana teması her zaman "otorite ve aidiyet" ekseninde döndü. Hiç bir zaman teknik olarak saha içine inerek Uygun'u muhatap kabul etmedi.







15 tane gidici var!

Ancak Fenerbahçe'de yeni yönetimin en büyük sorunlarından birisi elden çıkarılması gereken oyuncular olacak. Sezon sonunda gönderilmesi düşünülen isimlerle ilgi liste o kadar uzun ki; Aziz Yıldırım, Uygun'a "gelsin de bizi kurtarsın" diyebilir.






İşte 15 oyuncunun yer aldığı uzun liste:

Ederson
Çağlar
Brown
Kante
Fred
Nene
Musaba
Sidiki
Diego Carlos
Livakovic
Amrabat
Cengiz Ünder
İrfan Can Eğribayat
İrfan Can Kahveci
Omar Fayed

Uygun, Katar'da görev yaptığı dönemde kurduğu üst düzey ilişkilerle 'futbol diplomatı' oldu. Yüksek maaşlı oyuncuların elden çıkarılamadığı noktada, Uygun'un bölgedeki şeyh ve kulüp sahipleriyle olan direkt teması, Fenerbahçe'nin maaş bütçesini hafifletmek için tek çıkış yolu olabilir.

Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü


 
Fenerbahçe'de başkanlığa adaylığını koyan Hakan Safi, "15 gün içinde 4 tane kontratı kongre üyelerinin önüne koyacağım" sözünü yalanlamadı. Bunun üzerine bugün de maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu ile taraftarın sevgilisi Marco Asensio ve Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu alacağı iddiaları ortaya atıldı. 

09.05.2026 12:51:00
Haber Merkezi
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın karşısında Fenerbahçe başkanlık yarışına giren Hakan Safi'nin ağzından "15 gün içinde 4 tane kontratı taraftarın ve kongre üyelerinin önüne koyacağım ondan sonra tekrardan konuşalım" dedikodusu sosyal medyada dalga dalga yayılıyor.







Kaleci ve santrfor alınacak

Bu dedikodu bir kademe daha ileri götürüldü... Hakan Safi'nin transfer yapmak istediği mevkiler çarşaf çarşaf iddia olarak sosyal medyaya döküldü.
* Kale: Ederson'un gideceği ve yerine kaleci geleceği bir sır değil.







* 9 numara: Ocak ayında alınmayan santrforun alınması "gereklilik" değil zaten zorunluluk.
* Kanat ve 8-10 numara: Hakan Safi'nin maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu'nun yerine kanat oyuncusu almak istemesi... üstüne üstlük bir de Marco Asensio ile Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu düşündüğü iddiaları Fenerbahçe camiası ve taraftarlar arasında çok su kaldıracak iki dedikodu.







İsimler şekilleniyor

Taraftarın sevgilisi haline gelmiş, 11 gol 8 asistlik performans sergileyen bir Asensio'yu veya orta sahanın dinamosu Guendouzi'nin yerine transfer yapma iddiasının Hakan Safi için ateşle oynamak anlamına geldiğini söylemek hayalicilik olmaz.
Taraftar, bu isimlerin yerine ancak "Leao, Bernardo Silva, Bruno Fernandes" seviyesindeki ya da o profile yakın isimleri görürse Safi'ye destek verebilir.

Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!


 
 
Galatasaray forma satışında 1 milyonu aştı... 1.2 milyona yürüyor. Toplam ürün satışı 5 milyonu geçti. 'Uzak' hedef 7 milyon. Fenerbahçe sadece 550 bin forma sattı. Toplam ürün satışında uzak hedef 3 milyon. Ezeli rakibin çok gerisinde kalındı. Osimhen tek başına 300 bin forma sattırırken, Fenerbahçe'nin tüm oyuncularının toplam sattırdığı forma 250 binde kaldı. En çok sattıran Asensio 70 bin forma sattırabildi.

09.05.2026 12:35:00
Haber Merkezi
 Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!
 Aslan, her alanda Kanarya'ya fark atıyor!

Galatasaray, Fenerbahçe'yi her anlamda geride bırakmaya devam ediyor. Bu akşam Antalyaspor'u yenerse 26. şampiyonluğa ulaşacak sarı-kırmızılılar ezeli rakibi ile farkı 7 şampiyonluğa kadar çıkaracak.
Galatasaray ekonomik anlamda da sarı-lacivertlileri gerire bırakırken belki de tarih boyunca rastlanmayacak bir 'forma satış rakamı' ortaya çıktı.







Şampiyonluk gelince rakamlar uçar

Henüz 26. şampiyonluğunu resmen ilan etmeden 1 milyon forma satışı rakamını aşan sarı-kırmızılıların 1 Haziran'da sezon "mali" anlamda tamamlanana kadar tahmini olarak 1 milyon 150 bin ila 1 milyon 200 bin arasında forma satacağı hesaplanıyor. Tüm ürünlerin satışında 5 milyon duvarının aşıldığı 5.5 milyona doğru gidildiği ortamda 7 milyon ise yönetim tarafından konulan "uzak" hedef.







100 milyon Euro gelir

1 milyon barajını aştığı için kasasına forma satışından girecek rakam 50 milyon Euro'yu bulan sarı-kırmızılılar eğer beklendiği gibi 1.2 milyon barajını da devirirse toplam gelir 60 milyon Euro'yu da aşacak. GS Store gelirlerinin tamamı (kalemden, Il Solo Gala kutularına, bileklikten, çoraba vb...) 7 milyon toplamını geçerse bahsedilen rakam 100 milyon Euro civarını buluyor.







Fenerbahçe geride kaldı

Forma satışında Fenerbahçe ise 550 binde kaldı. Son yapılan kampanya bile satışları hareketlendirmeye yetmedi. Hedef söz verilen 700 bin rakamına ulaşmak ve prim almak. Ancak kulüp bu rakamın çok uzağında. Tahmini beklenti 1 Haziran'a kadar 600 bine ulaşmak.
Ayrıca Fenerium'ların toplam satışı da 3 milyon barajının altında. 600 bin forma satışı ve 3 milyon toplam satış rakamı yakalanırsa gelir Galatasaray'ın yarısı 50 milyon Euro'yu bulabilir.







Asensio ve Talisca da olmasa...

Bu rakamlarla ilgili dikkat çekici bir rakam ise Osimhen formalarının satışı... Nijeryalı yıldız tek başına 300 bin forma sattırırken, Fenerbahçeli futbolcuların tamamının (en fazla forma sattıranlar Asensio ve Talisca olmak üzere) 250 bini bulan toplamında fazla. Sarı-lacivertlilerde en fazla formayı 70 bin ile Asensio sattırdı.

Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası

Real Madrid Kulübü, Federico Valverde ile Aurelien Tchouameni'nin antrenmanda ve soyunma odasında kavga etmesi nedeniyle her iki futbolcuya 500 biner avro para cezası verdi

09.05.2026 11:32:00
AA
Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası
Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası
Real Madrid Kulübü, Federico Valverde ile Aurelien Tchouameni'nin antrenmanda ve soyunma odasında kavga etmesi nedeniyle her iki futbolcuya 500 biner avro para cezası verdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Disiplin soruşturmasının ardından her iki oyuncu da bugün soruşturma yetkilisi huzuruna çıktı. Oyuncular, yaşananlardan dolayı derin üzüntülerini dile getirdi ve birbirlerinden özür diledi." bilgisi verildi.

Futbolcuların; kulüpten, takım arkadaşlarından, teknik ekipten ve taraftarlardan özür dilediği belirtilen açıklamada, "Her iki oyuncu da Real Madrid'in uygun gördüğü her türlü yaptırımı kabul etmeye hazır olduklarını belirtti." denildi.

Açıklamada, "Bu koşullar altında Real Madrid, iki oyuncuya da 500 biner avro tutarında para cezası uygulama kararı alarak ilgili iç prosedürleri sonuçlandırmıştır." ifadesi kullanıldı.

Real Madrid, dün yaptığı açıklamada, iki yıldız oyuncunun antrenmanda ve soyunma odasında kavga ettiği iddialarını doğrulayıp bu futbolcular hakkında disiplin soruşturması açtığını duyurmuştu.

LaLiga'da 10 Mayıs Pazar günü, Barcelona-Real Madrid maçı oynanacak. Lider Barcelona'nın bu hafta lig şampiyonluğunu ilan etme olasılığı bulunuyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.