logo
04 NİSAN 2026

Gaziantep'teki karşılaşma ertelendi

Gaziantep FK-Yeni Malatyaspor maçı ertelendi

19.01.2022 14:21:00
Gaziantep'teki karşılaşma ertelendi
Gaziantep'teki karşılaşma ertelendi

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki Gaziantep FK-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşılaşması, yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

TFF'den yapılan yazılı açıklamada, "18 Ocak Salı günü saat 17.00'de başlayan ve elverişsiz hava ve saha koşulları nedeniyle ikinci devre öncesinde hakem tarafından bugün aynı saate ertelenen Gaziantep FK-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçı, elverişsiz saha koşullarının devam etmesi sebebiyle federasyonumuz tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Müsabaka kaldığı dakika ve şartlarda daha sonra ilan edilecek tarihte oynanacak." ifadeleri kullanıldı. AA

Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 364. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 136 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar da 130 defa kazandı

04.04.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı
Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 364. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 136 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar da 130 defa kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde karşı karşıya gelecek. Bu önemli derbi öncesi ev sahibi sarı-lacivertliler, 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 60 puanla 2. sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılar ise 15 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 52 puan topladı ve 4. sırada yer alıyor.

Bu sezon 3. kez



Sarı-lacivertliler ile siyah-beyazlılar, bu sezon 3. kez kozlarını paylaşacak. Süper Lig'in ilk yarısında Dolmabahçe'de oynanan derbiyi Fenerbahçe, 3-2'lik skorla kazandı. 23 Aralık 2025'te ise taraflar Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasında karşılaştı. Beşiktaş, Kadıköy'de yapılan müsabakada 2-1'lik galibiyet elde etti.

364. randevu



İki ekip bu derbi mücadelesiyle 364. kez rakip olacak. Bugüne kadar lig, kupalar ve özel karşılaşmalarda oynanan 363 müsabakada sarı-lacivertliler 136 galibiyet alırken, siyah-beyazlılar 130 kez kazandı. 97 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Kanarya'nın 503 golüne, Kartal 463 golle yanıt verdi.

Ligde 140. kez

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde ise 139 defa mücadele etti. Fenerbahçe, bu süreçte 50 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Beşiktaş da 44 defa 3 puanın sahibi oldu. 45 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

Son 10 maç



Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan son 10 maçta Kara Kartal'ın üstünlüğü var. 9'u Süper Lig, 1'i kupa olmak üzere bu süreçte siyah-beyazlılar 4 maçta üstünlük sağlarken, sarı-lacivertliler 3 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 müsabaka ise berabere tamamlandı.

En farklı skorlar

Ezeli rakipler birbirlerine karşı en farklı skorları 7'şer golle aldı. 23 Mart 1941'deki özel karşılaşmada siyah-beyazlılar, mücadeleyi 7-1 kazandı. Fenerbahçe ise en farklı galibiyetini 6 Aralık 1958'de yine bir özel maçta 7-0'lık skorla elde etti. Süper Lig'deki en farklı skorlar ise 6 Ocak 1990'da 5-1'lik sonuçla Beşiktaş lehine gerçekleşirken; Fenerbahçe de 7 Mart 1976 ve 7 Ekim 2012'de 3-0'lık sonuçlarla galip geldi.

Rekabetteki en gollü müsabaka 11 Ağustos 1974'te TSYD Kupası'nda yaşandı. Beşiktaş'ın 5-4 kazandığı mücadele en gollü maç olarak kayıtlara geçti. 19 Mayıs 1955'te oynanan Atatürk Kupası karşılaşması da 4-4 beraberlikle sonuçlandı.

Yasin Kol düdük çalacak

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbide hakem Yasin Kol düdük çalacak. Kol'un yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Mehmet Salim Mazlum yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Çağdaş Altay olacak.

Yasin Kol, bu sezon iki takımın da 3'er maçında görev yaptı. Kol, ligin ilk yarısında Galatasaray-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini de yönetti.

Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor

04.04.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor. Sarı-lacivertliler, ligin son virajına galibiyetle girmenin hesaplarını yapıyor.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Beşiktaş'ı konuk edecek. Sarı-lacivertliler, milli maç için verilen ara öncesi Gaziantep FK'yı mağlup ederken son 5 lig maçında 7 puan kaybetti. Tedesco'nun öğrencileri, taraftarı önünde oynayacağı derbide kazanarak son 6 haftaya şampiyonluk hedefini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Büyük maçlarda 10 puan topladı



Fenerbahçe, bu sezon Trendyol Süper Lig'de ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda başarılı performans sergiledi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş deplasmanında 3-2'lik galibiyet elde ederken, Galatasaray ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Kanarya, Trabzonspor ile oynadığı 2 maçta ise 6 puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe, ligin ilk yarısında evinde 1-0 kazanırken, deplasmanda 3-2'lik skorla galibiyete ulaştı.

Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Kupa finalinde de sarı-kırmızılılara karşı 2-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Son maçlarda kalesini gole kapatamıyor



Sarı-lacivertliler, ligde oynadığı son 7 maçta kalesini gole kapatamadı. Bu süreçte 6 maçta gol sevinci yaşayan Fenerbahçe, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu maçların 6'sında kaleyi Ederson korurken, 1 maçta Mert Günok görev aldı. Kanarya, bu sezon ligde oynadığı 27 karşılaşmanın 8'inde rakiplerine gol izni vermedi. Son olarak ligin 20. haftasında Kocaelispor deplasmanında gol yemedi.

Tek eksik Alvarez

Fenerbahçe'de milli maç arası döneminde sakat oyuncuların tedavisinde sona gelindi. Nelson Semedo ile Milan Skriniar da takımla çalışmalara başladı. İki oyuncunun da derbide kadroda olması bekleniyor. Takımda tek eksik olarak operasyon geçiren ve tedavisi süren Edson Alvarez bulunuyor.

6 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de derbi öncesinde Kerem Aktürkoğlu, Nelson Semedo, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür ve Matteo Guendouzi, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!

Kadın Futbol Süper Ligi’nde bugün oynanan Yüksekova - Fenerbahçe Petrol Ofisi mücadelesine saha dışı olaylar damga vurdu. Sarı-lacivertli kafile ve yayın ekibi taşlı saldırıya uğradı

04.04.2026 00:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!
Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’na Hakkâri’de çirkin saldırı!
Kadın Futbol Süper Ligi'nde bugün oynanan Yüksekova - Fenerbahçe Petrol Ofisi mücadelesine saha dışı olaylar damga vurdu. Sarı-lacivertli kafile ve yayın ekibi taşlı saldırıya uğradı.

Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, deplasmanda oynayacağı Yüksekova maçı için gittiği Hakkari'de beklenmedik bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Maç öncesinde ve müsabaka sırasında ev sahibi tribünlerden ve çevreden atılan taşlar, Fenerbahçe kafilesini ve teknik heyeti hedef aldı.

Canlı Yayın Durduruldu



Saldırıların hedefinde sadece sporcular değil, maçı taraftarlara ulaştırmakla görevli FB TV ekibi de vardı. Canlı yayın aracına isabet eden taşlar ve teknik ekipmanlara yapılan fiziksel müdahaleler nedeniyle yayın durdurulmak zorunda kaldı. Kulüp kanalı, güvenlik gerekçesiyle maçın naklen yayınlanamadığını izleyicilerine duyurdu.

Teknik Direktör Yaralandı



Gelen ilk bilgilere göre, atılan yabancı maddeler sonucunda Fenerbahçe teknik heyetinden isimlerin ve teknik direktörün yaralandığı bildirildi. Saha kenarında büyük panik yaşanırken, sarı-lacivertli yetkililer can güvenliklerinin olmadığını belirterek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Polis Kalkanı Altında Tahliye

Olayların kontrolden çıkması üzerine emniyet güçleri sahaya girerek Fenerbahçeli futbolcuların etrafında etten duvar ördü. Sporcular, polis kalkanları eşliğinde soyunma odasına ve ardından yoğun güvenlik önlemleri altında stattan çıkarılarak havalimanına götürüldü.

Fenerbahçe'den Sert Tepki



Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 24. haftasında Yüksekova Spor Kulübü ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadelede yaşanan olayları sarı-lacivertli kulüp bir açıklama yayımlayarak kınadı.

Fenerbahçe'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızın, Yüksekova Spor Kulübü ile Şemdinli İlçe Stadyumu'nda oynadığı karşılaşmada yaşanan olaylar kulübümüz açısından kabul edilemezdir.

Müsabaka esnasında Teknik Direktörümüz Sayın Gökhan Bozkaya'ya isabet eden yabancı cisim ve FB TV yayın ekibine yönelik gerçekleştirilen saldırı, sporun ruhuyla bağdaşmamaktadır.

Kadın futbolunun gelişimi adına büyük emeklerin verildiği bir dönemde bu tür olayların yaşanması, Türk futbolu adına son derece üzücüdür. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, yaşananları en güçlü şekilde kınıyoruz.

Tüm olumsuzluklara rağmen mücadelesini sürdürerek sahadan galibiyetle ayrılan takımımızı tebrik ediyoruz.

Yaşanan olaylarla ilgili gerekli incelemelerin yapılmasını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin ivedilikle uygulanmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. Kulübümüz bu süreçte gerekli tüm hukuki adımları kararlılıkla atacak ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaktır" denildi.

Beşiktaş, Eurocup'ta finalde

04.04.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, Eurocup'ta finalde
Beşiktaş, Eurocup'ta finalde
Beşiktaş GAİN, Eurocup yarı final serisi ikinci maçında Bahçeşehir Koleji'ni 82-72 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.




Salon: Sinan Erdem



Hakemler: Alberto Baena, Hugues Thepenier, Christian Theis

Bahçeşehir Koleji: Tyler Cavanaugh 9, Malachi Flynn 16, Calep Homesley 10, Trevion Williams 12, Matt Mitchell

4, Mateusz Ponitka 6, Jordan Matthew Ford 8, Balsa Koprivica 5, Hunter Hale 2

Başantrenör: Marko Barac
Beşiktaş: Anthony Brown 9, Conor Morgan 4, Jonah Mathews 12, Ante Zizic 12, Berk Uğurlu 7, Devon Dotson

16, Brynton Lemar 18, Yiğit Arslan 2, Vitto Brown, Ismael Kamagate 2

Başantrenör: Dusan Alimpijevic

1. Periyot: 22-22

Devre: 36-37

3. Periyot: 56-63İ

115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi

"Futbolda Bahis ve Şike" soruşturması kapsamında 115 gündür tutuklu bulunan Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, bugün çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edildi

03.04.2026 12:52:00
Haber Merkezi
115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi
115 gün sonra hakim karşısına çıkan Mert Hakan tahliye edildi
"Futbolda Bahis ve Şike" soruşturması kapsamında 115 gündür tutuklu bulunan Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, bugün çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı şike soruşturması çerçevesinde 9 Aralık 2025 tarihinden bu yana Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mert Hakan Yandaş, hakim karşısına çıktı. İstanbul Adliyesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, futbolcunun tutuksuz yargılanmasına hükmederek tahliyesine karar verdi.

"Maç Satan Onurunu Satar"



Duruşmada savunmasını yapan tecrübeli futbolcu, hakkındaki suçlamaları kesin bir dille reddetti. Yandaş savunmasında, "Hayatım boyunca tertemiz bir kariyer için çabaladım. Maç satan, onurunu satar. Ben Fenerbahçe formasına ve futbolun ruhuna asla ihanet etmedim" ifadelerini kullandı.

Camia Yanındaydı



Kritik duruşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, eski başkan Ali Koç ve sarı-lacivertli futbolcular da yerinden takip ederek Yandaş'a destek verdi. 115 gün sonra özgürlüğüne kavuşan futbolcu, adliye çıkışında ailesi ve kulüp yetkilileri tarafından karşılandı.

Aynı soruşturma dosyasında adı geçen ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Galatasaraylı Metehan Baltacı'nın ardından, Mert Hakan Yandaş'ın da serbest kalmasıyla davada tutuklu sporcu kalmadı. Yargılama süreci tutuksuz olarak devam edecek.

Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece

Antalya'da düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'na katılan Manyas Belediyespor sporcuları, 5 binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği organizasyonda bir Türkiye şampiyonluğu ve bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı

03.04.2026 12:51:00
İhlas Haber Ajansı
Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece
Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece
Antalya'da düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'na katılan Manyas Belediyespor sporcuları, 5 binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği organizasyonda bir Türkiye şampiyonluğu ve bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
Antalya'da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'nda Manyas Belediyespor karate takımı sporcuları önemli başarılara imza attı. 59 ilden 468 kulüp ve 5 bin 130 sporcunun katıldığı şampiyonada Manyas ekibi, bir şampiyonluk ve bir üçüncülük elde etti.
Şampiyonada kata dalında mücadele eden Özen Egemen Efe Er Türkiye şampiyonu olurken, kumite dalında 47 kiloda yarışan Ceydanur Mira Ören ise üçüncü olarak kürsüye çıkma başarısı gösterdi.
Elde edilen derecelerle birlikte iki sporcunun da milli takıma seçildiği bildirildi. Sporcuların Mayıs ayında düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceği öğrenildi.
Antrenörler Cenk Dere ve Emrehan Egen, aldıkları davet üzerine önümüzdeki hafta 7 sporcu ile özel bir turnuvaya katılacaklarını belirterek, asıl hedeflerinin Balkan Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu ifade etti.
Öte yandan şampiyon sporcu Özen Egemen Efe Er ile üçüncü olan Ceydanur Mira Ören, antrenörleri ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kudret Egen ile birlikte Manyas Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ve Belediye Başkanı Ahmet Duru'yu ziyaret etti.İHA

A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı

01.04.2026 21:57:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Kosova Milli Futbol Takımı'nı mağlup ederek 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı. Bu sonuçla birlikte ay-yıldızlılar, FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Ayrıca milliler, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki rakiplerinden ve turnuvanın ev sahiplerinden Amerika Birleşik Devletleri, bin 673 puanla sıralamada bir basamak düşerek 16. sırada yer aldı. Bin 580 puanlı Avustralya'nın 27 ve bin 503 puanlı Paraguay'ın 40. sıradaki yerleri ise değişmedi.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde dün akşam Kosova'yı 1-0 mağlup ederek, 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanan ve tarih yazan A Millî Takımımız, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından bugün açıklanan Nisan ayı sıralamasında üç basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Bin 599 puana ulaşan Ay-Yıldızlılar, böylelikle FIFA sıralamasında son 9 yılın en iyi derecesini elde etti. Türkiye, son olarak 4 Mayıs 2017 tarihinde açıklanan FIFA sıralamasında 22. basamakta yer almıştı."

Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı

Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı

01.04.2026 11:51:00
AA
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı.

Organizasyonun ön eleme turunda 0-0'ın rövanşında Mauritius'a konuk olan Somali, penaltılara giden mücadelede rakibine 4-2 üstünlük kurdu.

Somali, bu başarıyla Kenya, Uganda ve Tanzanya'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek AFCON 2027'nin eleme sürecinde bir üst tura geçme hakkı kazandı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, milli takımın elde ettiği başarı dolayısıyla tebrik mesajı yayımlayarak, bunun ülke futbol tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.

Mahmud, oyuncular, teknik heyet ve tüm futbol camiasını ortaya koydukları azim ve kararlılık dolayısıyla takdir ederek, elde edilen başarının Somali halkı için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı

Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı

01.04.2026 11:38:00
İhlas Haber Ajansı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
20 yaşındaki Arif, bu sezon 8 penaltıdan 7'sini kurtardı
Altınordu'nun 2005 doğumlu kalecisi Arif Şimşir, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta kalesine gelen 8 penaltının 7'sini kurtarmayı başardı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altınordu'nun 20 yaşındaki kalecisi Arif Şimşir, bu sezon gösterdiği performansla dikkat çekmeye devam ediyor. Genç file bekçisi, ligde oynanan son 3 maçta kalesini gole kapatarak takımının aldığı beraberlik ve galibiyetlerde önemli rol oynadı.



Genç kaleci Arif Şimşir, sezon boyunca kurtardığı penaltılarla da öne çıktı. 2005 doğumlu file bekçisi, kalesine gelen 8 penaltıdan 7'sini çıkarmayı başardı.



İlk penaltı kurtarışını sezonun açılış maçında Erbaaspor karşısında gerçekleştiren Şimşir, ardından Elazığspor, Batman Petrolspor (2 penaltı), Karaman FK, Şanlıurfaspor ve Karacabey Belediyespor müsabakalarında da başarılı kurtarışlar yaptı.

Sadece Şanlıurfaspor maçında kalesine gelen iki penaltıdan birini kurtaramayan genç kaleci, diğer tüm penaltıları kurtararak önemli bir başarıya imza attı.

Tarih 24 yıl sonra tecelli etti


 
A Milli Futbol Takımı, Kosova'yı 1-0 yenerek 2026 Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı.

31.03.2026 23:44:00 / Güncelleme: 31.03.2026 23:56:15
Haber Merkezi
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti

 
 
Türkiye, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Kosova'yı deplasmanda 1-0 yenerek Dünya Kupası vizesi aldı.

 
10. dakikada Kosova savunmasının uzaklaştırmak istediği top Hakan Çalhanoğlu'nda kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda defansın müdahale ettiği meşin yuvarlağı ceza sahası içi sol çaprazında alan Kenan Yıldız yakın mesafeden vurdu, savunmanın ayak koyduğu top direğin hemen üzerinden kornere gitti.

 
 
27. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Orkun Kökçü bekletmeden kaleyi düşündü. Bu futbolcunun sert şutunda, top az farkla direğin yanından auta çıktı.
 
29. dakikada Kosova gole yaklaştı. Savunmadan atılan uzun pasta ceza yayı önünde topla buluşan Asllani'nin sert şutunda, Uğurcan'ın müdahale ettiği top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.
 
33. dakikada savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Kenan Yıldız rakibinden sıyrılıp ceza sahası içi son çizgisine indi. Bu futbolcunun kale sahası önüne ortasında Kerem Aktürkoğlu düzeltip vurdu, defans son anda araya girerek gole engel oldu.


 
53. dakikada Türkiye öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahasına girip penaltı noktası üzerine pasını aktardı. Bu noktaya hareketlenen Orkun'un vuruşunda, savunmaya çarpan top kaleye yönelirken geriden gelen Kerem Aktürkoğlu dokunarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
 
63. dakikada Türkiye etkili geldi. Arda Güler'in pasında sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahası içine girip rakibinden sıyrıldı. Bu futbolcunun sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Muric uzanarak gole engel oldu.
 
81. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı top Muslija'da kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından düzeltip vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
 
87. dakikada Zhegrova'nın getirdiği meşin yuvarlağa savunma müdahale ederken top ceza sahası önündeki Asllani'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda, Uğurcan son anda uzanarak topu kornere yolladı.


 
Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle maçı 1-0 kazanan A Milli Futbol Takımı, 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.