logo
29 NİSAN 2026

Gençlerbirliği’nden F.Bahçe’ye bir yıldız daha

Fenerbahçe, Arda Güler'in ardından geleceği parlak futbolcular arasında gösterilen 15 yaşındaki Yiğit Evin'i kadrosuna kattı

15.11.2023 13:49:00 / Güncelleme: 15.11.2023 14:20:15
Ruhi Sarı
Gençlerbirliği’nden F.Bahçe’ye bir yıldız daha
Gençlerbirliği’nden F.Bahçe’ye bir yıldız daha
Fenerbahçe altyapısında Gençlerbirliği'nden Yiğit Evin'i transfer etti. Ankara ekibinin altyapısından yetişen 15 yaşındaki sağ ayaklı kanat oyuncusu, Gençlerbirliği genç takımlarında gösterdiği performans ile dikkat çekerken, sarı-lacivertli kulübe imzasını attı.

Milli Takım'da da oynuyor

Türkiye alt yaş milli takım formalarını da giyen Yiğit, bu sezon Gençlerbirliği U17 takımında çıktığı 6 maçta 4 gol 6 asist yaptı. Geçtiğimiz sezonlarda U16 liginde 17 gol 15 asist yapmayı başaran genç oyuncu, daha önceki sezonlarda da U14 ve U15'te gol ve asist kralı olma başarısı göstermişti.

Başkan Niyazi Aktaş açıkladı

Fenerbahçe, Gençlerbirliği'nin genç oyuncuları Can Bartu Çığır, Utku Karakaya ve Yiğit Evin'i transfer etti. Türkiye Futbol Federasyonunun resmi sitesindeki lisans bilgi bölümünde, üç oyuncunun da sarı-lacivertli takıma transfer olduğu ve amatör lisanslarının çıktığı bilgisi yer aldı.

Üçü de 15 yaşında olan futbolcuların Fenerbahçe'ye transferi için Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'yle dört genç oyuncu için anlaştıklarını anlatan Akdaş, "Bir oyuncumuzun kendisi ve ailesi gitmek istemedi. Dolayısıyla Can Bartu Çığır, Utku Karakaya ve Yiğit Evin gitti. Futbolcular için Fenerbahçe'yle 200 bin avro karşılığında anlaştık. Fenerbahçe bu oyuncuları satarsa sonraki satıştan da pay hakkımız yüzde 15 olarak bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak

FIFA, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacak 48 ülkeye yapılacak ödemeyi yüzde 15 arttırarak 871 milyon Dolar'a yükseltti.

29.04.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak
Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak
FIFA, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacak 48 ülkeye yapılacak ödemeyi yüzde 15 arttırarak 871 milyon Dolar'a yükseltti.

2026 FIFA Dünya Kupası'na ev sahiplerinden olan Kanada'nın Vancouver şehrinde yapılacak 76. FIFA Kongresi öncesinde FIFA Konseyi toplandı. Toplantıda Dünya Kupası'nda uygulanacak bazı kart kuralları onaylanırken, katılımcı ülkelere verilecek para ödülünün de artırılmasına karar verildi.



Toplantıda turnuvaya katılacak 48 ülkenin tamamına dağıtılacak kaynakları yüzde 15 artırıldı. Buna göre FIFA'nın, ülkelere vereceği toplam para 871 milyon Dolar oldu. Ayrıca her takıma sağlanan hazırlık ödeneği 1,5 milyon Dolar'dan, 2,5 milyon Dolar'a çıkarılırken, eleme turları için verilecek ücret de 9 milyon Dolar'dan, 10 milyon Dolar'a yükseltildi. FIFA ayrıca ülkelere verilecek ek ödeneğin de 16 milyon Dolar olmasına karar verdi.

Toplantıda FIFA Dünya Kupası'nda uygulanacak kart kuralarıyla ilgili değişiklikleri de yapıldı. Sarı kartların grup aşamasından sonra ve elemelerden sonra iptal edileceğini öngören bir değişikliği onayladı.

Ayrıca IFAB toplantısında alınan futbolcuların hakem kararına protesto amacıyla sahadan ayrılması ve rakipleriyle konuşurken, ağızlarını kapatmasıyla ilgili iki kural değişikliğinin Dünya Kupası'nda uygulanmasına karar verdi. Futbolcular bu iki olayı gerçekleştirmesi durumunda kırmızı kart görecek.

Öte yandan Afgan Kadın Mülteci Futbol Takımı'nın da FIFA organizasyonlarında yarışmasına karar verildi.

Ağzını kapatan futbolcular kırmızı kart görecek

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), ayrımcı davranışları gizlemek için ağzını kapatan oyunculara kırmızı kart verilmesini oy birliğiyle onayladı.

29.04.2026 10:28:00
AA
Ağzını kapatan futbolcular kırmızı kart görecek
Ağzını kapatan futbolcular kırmızı kart görecek
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), ayrımcı davranışları gizlemek için ağzını kapatan oyunculara kırmızı kart verilmesini oy birliğiyle onayladı.

IFAB'dan yapılan açıklamada, Kanada'nın Vancouver kentinde düzenlenen özel toplantıda, ayrımcı ve uygunsuz davranışlarla mücadele etmek amacıyla FIFA tarafından önerilen iki kural değişikliğinin oy birliğiyle onaylandığı kaydedildi.



Bu yaz düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda da uygulanacak yeni kurallara göre, ayrımcı davranışlarını gizlemek için ağzını kapatan futbolculara, hakem kararına tepki olarak sahayı terk eden oyuncular veya oyuncuları buna teşvik eden yetkililere kırmızı kart uygulaması getirildi.

Şubat ayında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında, Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Vinicius Junior rakibi Gianluca Prestianni'nin kendisine ırkçı ifadeler kullandığını iddia etmişti.

UEFA Disiplin Kurulu, Vinicius Junior ile yaşadığı tartışma sırasında ağzını kapatan ve iddiaları reddeden Arjantinli futbolcuyu ayrımcı davranışından dolayı 6 maçtan men etmişti.

Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk olduğu TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 yenilen Trabzonspor, 2026 yılındaki ilk deplasman yenilgisini yaşadı

29.04.2026 10:19:00
AA
Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı
Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk olduğu TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 yenilen Trabzonspor, 2026 yılındaki ilk deplasman yenilgisini yaşadı.

En son ilk yarının son haftasında 22 Aralık 2025'te Gençlerbirliği'ne 4-3 mağlup olan bordo-mavililer, ligde 126 gün sora dış sahada yenilgi yaşadı.

Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından ligde çıktığı 7 deplasman maçının 5'ini kazanan, 2'sinde ise berabere kalan Karadeniz ekibinin, TÜMOSAN Konyaspor mağlubiyetiyle yenilmezlik serisi sona erdi.

Dış sahada 10 resmi maç sonra yenilgi

Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı öncesi bu yıl Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 9 deplasman müsabakasında yenilgi yüzü görmedi.

Ligde 7 dış saha maçında 5 galibiyet, 2 beraberlik alan Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 galibiyet elde etti.

Bordo-mavililer, ligde Kocaelispor ve Gaziantep FK'yi 2-1, Samsunspor'u 3-0, Zecorner Kayserispor'u 3-1, ikas Eyüpspor'u 1-0 mağlup ederken Hesap.com. Antalyaspor ve Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise İstanbulspor'u 6-1, RAMS Başakşehir'i ise 4-2 mağlup etti.

Trabzonspor, bu yıl 10 deplasman maçı sonrası yenilgiyle tanıştı.

Deplasmanda 3 yenilgi

Trabzonspor, bu sezon deplasmanda yaptığı 16 karşılaşmada 3 mağlubiyet aldı.

Karadeniz ekibi, ligin ilk yarısında Fenerbahçe'ye 1-0, Gençlerbirliği'ne 4-3, son olarak da TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 kaybetti.

İç sahadan 1 puan fazla topladı

Trabzonspor, ligde deplasmanda oynadığı 16 karşılaşmada 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda 33 puan elde etti.

Bordo-mavili takım, iç sahada ise 15 müsabakada 9 galibiyet, 5 beraberlik, 1 yenilgi sonucunda 32 puan alarak dış sahadan 1 puan az topladı.

Bayern Münih şampiyon, Barcelona gün sayıyor

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi

28.04.2026 10:38:00
Haber Merkezi
Bayern Münih şampiyon, Barcelona gün sayıyor
Bayern Münih şampiyon, Barcelona gün sayıyor
Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi.

LaLiga'da Barcelona, Premier Lig'de Arsenal, Serie A'da Inter, Ligue 1'de Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Bundesliga'da ise Bayern Münih, geçen hafta şampiyonluğunu ilan etti.

Barcelona'dan art arda 9. Galibiyet

LaLiga'da lider Barcelona, deplasmanda Getafe'yi Fermin Lopez ve Marcus Rashford'ın golleriyle 2-0 yenerek art arda 9. galibiyetine ulaştı.

Zirveden uzaklaşan Real Madrid, Real Betis'e konuk olduğu maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve son 4 haftada üçüncü kez puan kaybetti. Madrid ekibinde Arda Güler, sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Villarreal, evinde Celta Vigo'yu 2-1'lik skorla geçti.

Atletico Madrid ise sahasında Athletic Bilbao'yu 3-2 yenerek 4 maçlık mağlubiyet serisine son verdi.

Ligin 33. haftasında 85 puana sahip Barcelona, takipçisi Real Madrid ile arasındaki farkı 11 puana çıkardı. Barcelona, gelecek hafta kazanması ve Real Madrid'in puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Ligin 34. haftasında Barcelona, Osasuna'ya, Real Madrid ise Espanyol'a konuk olacak.

Arsenal maç fazlasıyla lider

Premier Lig'de Arsenal, sahasında Newcastle United'ı Eberechi Eze'nin golüyle 1-0 yenerek maç fazlasıyla liderliği ele geçirdi.

Liverpool'un evinde Crystal Palace'ı 3-1 yendiği haftada Tottenham ise deplasmanda Wolverhampton'ı 1-0 mağlup etti. Düşme hattındaki Tottenham, 2026'da ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Federasyon Kupası'nda finale yükselen Manchester City ve Chelsea, ligde haftayı maç yapmadan geçti.

Ligde 34. haftanın ardından Arsenal, 73 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda yer aldı. Bir maçı eksik Manchester City 70, Manchester United, Liverpool ve Aston Villa ise 58'er puan topladı.

Inter üç hafta sonra puan kaybetti



Serie A'da lider Inter, deplasmanda Torino ile 2-2 berabere kalarak üç hafta sonra puan kaybetti.

Inter, Marcus Thuram ve Yann Bisseck'in rakip fileleri havalandırdığı maçta Giovanni Simeone ile Nikola Vlasic'in gollerine engel olamadı ve bir puana razı oldu. Torino'da Emirhan İlkhan, 90 dakika forma giyerken konuk takımda Hakan Çalhanoğlu, yedekler arasında yer aldı.

Haftanın öne çıkan maçında Milan ile Juventus, 0-0 berabere kaldı. Juventus'ta Kenan Yıldız, 80. dakikada oyuna dahil oldu.

Zirveyi ilgilendiren karşılaşmada Napoli, evinde Cremonese'yi 4-0'lık skorla geçerek iki hafta sonra kazandı ve ikinciliğe yerleşti.

İspanyol teknik direktör Cesc Fabregas yönetimindeki sezonun sürpriz takımı Como, deplasmanda Genoa'yı 2-0 yenerek üç hafta sonra galip geldi.

Zeki Çelik'in ikinci yarıda oyundan alındığı karşılaşmada Roma, Bologna deplasmanında 2-0 kazandı.

Ligin 34. haftasında Inter, 79 puanla zirvedeki yerini korudu. Napoli 69, Milan 67, Juventus 64, Como ve Roma 61'er puanla sıralandı.

Inter, 35. haftada alınacak sonuçlara göre şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip olacak. Inter'in Parma'yı ağırlayacağı haftada Milan, Sassuolo'ya, Napoli ise Como'ya konuk olacak.

PSG 3 golle kazandı

Ligue 1'de lider PSG, deplasmanda Angers'yi Lee Kang-in, Senny Mayulu ve Lucas Beraldo'nun golleriyle 3-0 mağlup etti.

Zirve takipçisi Lens, Brest deplasmanından 3-3'lük beraberlikle döndü.

Olimpik Lyon, sahasında Auxerre'i 3-2'lik skorla geçti.

Lille ise Paris deplasmanından 1-0 galip ayrıldı. Lille'in kalesini koruyan Berke Özer, mücadelede 90 dakika görev yaptı.

Ligin 31. haftasında PSG, 69 puanla zirvedeki yerini korudu. Lens 63, Lyon ve Lille 57'şer puan elde etti.

Şampiyon Bayern Münih, 3-0 geriden gelerek kazandı

Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih, Mainz 05 deplasmanında Dominik Kohr, Paul Nebel ve Sheraldo Becker'in golleriyle 3-0 geriye düştüğü maçı Nicolas Jackson, Michael Olise, Jamal Musiala ve Harry Kane'in attığı gollerle 4-3 kazandı.

Borussia Dortmund, sahasında Freiburg'u 4-0 yenerek iki hafta sonra galip geldi.

Leipzig, evinde Union Berlin'i 3-1'lik skorla geçti ve peş peşe 5. galibiyetini aldı.

Hoffenheim, milli futbolcu Ozan Kabak'ın 90 dakika forma giydiği maçta konuk olduğu Hamburg'u 2-1 yendi.

Bayer Leverkusen ise Cenk Özkacar'ın 90 dakika görev yaptığı Köln'ü deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Bayern Münih, 31 haftası geride kalan ligde 82 puana ulaştı. Borussia Dortmund 67, Leipzig 62, Stuttgart ve Hoffenheim 57'şer puan topladı.

Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Corendon Alanyaspor ile Samsunspor arasında oynanan müsabakayı konuk ekip 3-2 kazandı

27.04.2026 22:39:00
AA
Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti
Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Corendon Alanyaspor ile Samsunspor arasında oynanan müsabakayı konuk ekip 3-2 kazandı.

11. dakikada Alanyaspor'un sağ kanattan Hadergjonaj ile kullandığı köşe vuruşunda top rakip savunma oyuncularından sekerek Janvier'e geldi. Bu futbolcunun gelişine sert volesinde kaleci İrfan Can Eğribayat topu güçlükle kornere çeldi.

37. dakikada Samsunspor öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Diabete'nin pasında ceza sahası önünde topla buluşan Elayis Tavşan'ın sert şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1

39. dakikada Samsunspor farkı 2'ye çıkarttı. Sağ kanattan gelişen atakta Mouandilmadji'nin pasında penaltı noktasında topla buluşan Ntcham'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı Samsunspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

47. dakikada sol kanattan gelişen Alanyaspor atağında Duarte'nin ortasında topla buluşan Hwang'ın şutunu kaleci İrfan Can Eğribayat güçlükle kurtardı. Dönen topu savunma oyuncuları kornere gönderdi.

64. dakikada sağ kanattan gelişen Samsunspor atağında Mendes'in ceza sahası içerisine gönderdiği ortada topla buluşan Mouandilmadji'nin şutunu kaleci Victor iki hamlede kontrol etti.

71. dakikada Samsunspor'un merkezden geliştirdiği atakta Holse'nin savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Mouandilmadji, Lima'dan sıyrılarak kaleci Victor ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Victor açılarak topu Mouandilmadji'nin ayağından alıp, tehlikeyi önledi.

90+2. dakikada Samsunspor farkı 3'e çıkarttı. Sol kanattan gelişen atakta Enes Albak'ın pasında topla buluşan Mouandilmadji'nin çaprazdan keleye gönderdiği şut ağlarla buluştu: 0-3

90+6. dakikada Alanyaspor farkı 2'ye indirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Hadergjonaj'ın ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Güven Yalçın'ın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-3

90+7. dakikada Alanyaspor farkı bire indirdi. Sol kanattan gelişen atakta topla son çizgiye inen Duarte'nin ortasında ön direkte Meschack topla buluştu. Bu futbolcunun topa gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-3

Karşılaşma Samsunspor'un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de

2026 Avrupa Halter Şampiyonası’nda bayrak teslim töreniyle 2027 Avrupa Halter Şampiyonası’nın ev sahipliği resmen Türkiye’ye verildi 
 

27.04.2026 18:07:00
Haber Merkezi
2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de
2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de
Türkiye Halter Federasyonu, büyük bir başarıya imza attı. Gürcistan'ın Batum kentinde devam eden 2026 Avrupa Halter Şampiyonası sırasında Avrupa Halter Federasyonu bayrağı Türkiye'ye teslim edildi. Böylece 2027 Avrupa Halter Şampiyonası'nın ev sahipliği Türkiye'ye verildi.

Federasyondan yapılan resmi açıklamada, kararın Batum'daki törende duyurulduğu belirtildi. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ve milli sporcuların da katılımıyla gerçekleşen törende, Avrupa halter camiası Türkiye'nin ev sahipliğini alkışlarla karşıladı.

Bu organizasyon, Türk halter tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olacak. Türkiye, Avrupa'nın en güçlü halter ülkelerinden biri olarak hem sporcu hem de organizasyon anlamında büyük bir sınav verecek. Şampiyonanın tam yeri ve tarihinin önümüzdeki dönemde netleşmesi bekleniyor.

Yıllardır Avrupa kürsülerini sallayan milli haltercilerimiz, 2027'de kendi ülkelerinde madalya için ter dökecek. Bu ev sahipliği, Türk sporuna ve gençlere de önemli motivasyon sağlayacak.

Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"

Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık

27.04.2026 00:27:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"
Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe'ye karşı kazandıkları bu galibiyetin şampiyonluk yolunda önemli olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray evinde karşı karşıya geldiği Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluk için önemli bir maça çıktıklarını söyleyen Buruk, "4 puan farkla öndeydik. Maçın başlangıcında ne kadar çok kazanmak istediğimizi net bir şekilde gösterdik. Bu tutkuyla oynadık. Farkı koruyalım, beraberlik de bizim işimize yarıyor diye düşünmedik. Rakibimizin kazandığı penaltının kaçması önemli bir dakikaydı. Devamında birinci golü bulduk. Oyununun baştan sonuna kadar hakimi bizdik. Burada rakibimize karşı önemli bir üstünlük kurduk.

Oyuncularıma verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederim. Ne kadar iyi takım olduklarını gösterdiler. Bize her zaman destek veren başta başkanımız Dursun Özbek ve yönetim kurulumuza teşekkür ederim. Galatasaray taraftarı her zaman yanımızda. Bugün de çok güzel bir atmosfer yaptılar. Onlar da bu galibiyeti hediye etmek istiyorum. Fenerbahçe'ye de bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim" diye konuştu.

Fenerbahçe'ye karşı iyi önlem aldıklarını belirten sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Penaltı pozisyonu dışında çok iyi önlem aldık. Uzun topları durdurduk, ikinci topları aldık. Rakibimize çok fazla pas yama şansı vermedik. Kanat baskıyı bekliyorduk. Oyun kurmada, topa sahip olmada beklediğimiz şeyler oldu. Biraz daha iyi sonlandırabileceğimiz pozisyonlar da var. Genel olarak iyi bir performans sergiledik" şeklinde konuştu.

"Puanlar kaybettik ama herkes kaybedebiliyor"



Bu sezon 50. maça yaklaştıklarını ifade eden 52 yaşındaki teknik adam, "12 Şampiyonlar Ligi maçı, 30 lig maçı, Türkiye Kupası'yla birlikte yoğun bir fikstür oynadık. Zaman zaman rotasyonlar yaptı. Şampiyonluğa oynayan bütün takımların zorlandıkları yer oluyor. Tek maça düştüğümüzde daha iyi odaklanacağımızı söylüyordum. Bazen maç kaybedebilir. Oyuncu değiştirilebilir, bunlara mecbursunuz. Onu yapmadığınız zaman sakatlıklar başlıyor. Bu değişimleri yapmamız gerekiyor. Puanlar kaybettik ama herkes kaybedebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu galibiyeti kazanmak şampiyonluk yolunda çok önemliydi"



Şampiyonluk yarışında derbi galibiyetlerinin öneminin sorulması üzerine Okan Buruk, "Bu sene Fenerbahçe bize karşı ilk maçta kazanmamıştı. Beşiktaş'ı ve Trabzonspor'u iki maçta da yenmişti. Bizim önceki senelerde derbi performansımız daha yüksekti. Bu sene altında kaldı. Direkt rakibinize karşı oynadığınız maçı çok önemli bir zamanlamada kazanınca puan farkını 7'ye çıktı. Rakibimizin şampiyonluk şansını çok minimuma indirdi. Bu galibiyeti kazanmak şampiyonluk yolunda çok önemliydi" diye cevap verdi.

"Ben sokaktaki taraftarımıza inanıyorum"

Fenerbahçe'ye karşı iç sahada son 10 yılda 2. kez kazandıklarını hatırlatan Buruk, "Beşiktaş deplasmanında yeni stat açıldıktan son 4 yılda 2 galibiyet aldık. Derbi performansları önemli. Rakiplerimizi yenmek önemli. Maç kazanamadığımız zaman eleştirilmek de normal. Herkes tartışılıyor. Bunlar beni etkilemiyor. Ben işimi yapmaya çalışıyorum. Bu 4. senem. Birinci senemde 14 maç üst üste kazandıktan sonra Konya'da kaybettikten sonra 'Okan Buruk istifa' yazıları vardı. Ben buna alışığım. Ben sokaktaki taraftarımıza inanıyorum. Ben o sevgiyi taraftarımızın gözünde görüyorum. O yüzden sosyal medya beni ilgilendirmiyor" ifadelerini kullandı.

"4 sene üst üste şampiyonluğu tekrar teknik direktör olarak yaşamak çok değerli olur"

Ligin daha bitmediği vurgulayan sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Çok önemli Samsun deplasmanına gideceğiz. Sonra iki tane daha maçımız var. Daha bitmedi. Ayaklarımızın yere basması gerekiyor. 4 sene üst üste şampiyonluğu yaşarsak bunu egale etmek önemli. Ben bunu futbolculuğumda Fatih hocamızla birlikte yaşamıştım. Tekrar teknik direktör olarak yaşamak benim için çok değerli olur. Galatasaray'ın hocası olarak inşallah 4'ü kazanırız, 5'i de oyuncularıma hedef olarak gösterebilirim" dedi.

"Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık"

Bugünkü karşılaşmada Şampiyonlar Ligi havası olduğunu belirten Okan Buruk, "Fenerbahçe'ye karşı oynuyorsunuz, en yakın rakibimiz. Ezeli rakibiniz. Bu maçlar zaten Şampiyonlar Ligi havası oluyor. Öyle hazırlandık. Bu heyecanı yaşadık. Bizim için önemli ve kritik galibiyet. Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir maç oynadık, kazandık" şeklinde konuştu.

"Osimhen ve Yunus'un performansı çok değerliydi"

Futbolcularının hepsinin Fenerbahçe'ye karşı çok iyi mücadele ettiğini aktaran Buruk, "Özellikle önde Osimhen ve Yunus'un performansı çok değerliydi. Hem sonuca etki ettiler hem de takım savunmasını önden başlattılar. Osimhen uzun süre oynamamıştı. Ona rağmen çok iyi mücadele etti. Yunus çok formda olan bir oyuncumuz. Bugün hem önde baskıları çok iyi yaptılar hem skora da katkı sağladılar. Orta saha oyuncularımızın mücadelesi de rakip orta saha oyuncularının da çok üstüne çıktı" diye konuştu.

"Osimhen, takım içindeki gizli kaptanlardan biri"

Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen'in hem saha içinde hem de antrenmandaki performansının takım arkadaşlarının performansını yukarıya çektiğini belirten sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Osimhen bizim için önemli ve değerli. Arkadaşlarının performanslarını çok yükselten bir karakter. Bugün ligde 11'deki 17. maçıydı. Neredeyse yarısına kadarını oynamamış. Onsuz olmak da zor. Onsuz olduğumuz bazı maçlarda iyi sonuçlar aldık, bazı maçlarda da çok zorlandığımız bölümler oldu. Çok lider bir oyuncu. Takım içindeki gizli kaptanlardan biri" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor

Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları, mağlup oldukları Galatasaray derbisinin ardından yaptığı açıklamada, yönetim olarak bazı kararlar alacaklarını belirtti.

27.04.2026 00:19:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor
Fenerbahçe 'acil' koduyla toplanıyor
Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları, mağlup oldukları Galatasaray derbisinin ardından yaptığı açıklamada, yönetim olarak bazı kararlar alacaklarını belirtti.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe, derbide konuk olduğu Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Torunoğulları yaptığı açıklamada, "'Sakın ha' sezonu herkese hayırlı olsun. Biz de yönetim olarak bazı kararlar alacağız. Bu kararları alırken de en kısa zamanda bir yönetim kurulu toplantımız olacak. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Tekrar söylüyorum; 'Sakın ha' sezonu herkese hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Samandıra'da yönetim ve futbolculara büyük tepki

Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'a 3-0 mağlup olmasının ardından tesislere gelen sarı-lacivertli taraftarlar yönetim ve futbolculara tepki gösterdi.

27.04.2026 00:16:00 / Güncelleme: 27.04.2026 00:19:50
İhlas Haber Ajansı
Samandıra'da yönetim ve futbolculara büyük tepki
Samandıra'da yönetim ve futbolculara büyük tepki
Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'a 3-0 mağlup olmasının ardından tesislere gelen sarı-lacivertli taraftarlar yönetim ve futbolculara tepki gösterdi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe deplasmanda 3-0 yenildi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte bir grup Fenerbahçeli taraftar, Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne geldi. Toplanan kalabalık, takım otobüsünün tesisleri girişi sırasında yönetim, teknik direktör ve futbolcular aleyhine sloganlar atarak istifa çağrısında bulundu. "Yönetim istifa" seslerinin yükseldiği protestolarda, taraftarlar sık sık eski başkan Aziz Yıldırım lehine tezahüratlar yaptı.

Özellikle takım otobüsünün tesislere giriş yaptığı esnada tansiyon en üst seviyeye çıkarken, taraftarlar otobüsü yuhalayarak protesto etti. Tesis önündeki gergin bekleyiş sürerken, caddeden geçen Galatasaraylı bir sürücüye ait araç da kalabalığın tepkisiyle karşılaştı. Araya giren emniyet güçleri, araç ile taraftarlar arasında yaşanan gerginliğin büyümesini önledi.

Osimhen'den ağır gönderme: 'Bu maçta antrenmanlardakinden daha az yorulduk'

Galatasaray'ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, 3-0 kazandıkları Fenerbahçe derbisinin ardından yaptığı açıklamada, "Tabii ki rakibimize saygım var ama gerçekten antrenmanlardakinden daha az yorulduk bu maçta" dedi.

27.04.2026 00:07:00
İhlas Haber Ajansı
Osimhen'den ağır gönderme: 'Bu maçta antrenmanlardakinden daha az yorulduk'
Osimhen'den ağır gönderme: 'Bu maçta antrenmanlardakinden daha az yorulduk'
Galatasaray'ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, 3-0 kazandıkları Fenerbahçe derbisinin ardından yaptığı açıklamada, "Tabii ki rakibimize saygım var ama gerçekten antrenmanlardakinden daha az yorulduk bu maçta" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, derbi maçta konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-0'lık skorla mağlup etti. Müsabakanın ardından sarı-kırmızılı Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sakatlık sürecinde kendisiyle yakında ilgilendiği için Doktor Yener İnce ve ekibine teşekkür eden Osimhen, "Çok iyi bir iş çıkardılar ve en iyi şekilde geri dönmemi sağladılar. Ve tabii ki de yüzde yüz olarak dönmem imkansız, hemen başlamak istedim.

Fakat psikolojik olarak da beni çok iyi bir şekilde hazırladılar. Takım arkadaşlarım da bana inandılar. Bugün aslında benim sadece dönüşümle ilgili değil tüm takım olarak da iyi bir şekilde mücadele etmemiz ve taraftarımızla da ilgiliydi. Çünkü kupadayken onları hayal kırıklığına uğratmıştık ve şu anda takımla birlikte oynadığım oyundan dolayı gurur duyuyorum ve galibiyetten dolayı da mutluyum" dedi.

"Gol atmak benim işim ve bu işi iyi yaptığımı düşünüyorum"



Şans gelirse her takıma karşı gol atabileceğini söyleyen Nijeryalı futbolcu, "Bu benim işim ve bu işi iyi yaptığımı düşünüyorum. Yüzde yüz takımı tebrik etmek lazım öncelikle. Mental olarak nasıl hazır olduğumuzu gösterdik. Çok daha yaklaştık şu anda hedefimize, şampiyon olmaya diyebiliriz" diye konuştu.

"Bu maçta morallendikten sonra bundan sonraki her maçı kazanmak isteyeceğiz"

Ligde gelecek hafta oynayacakları Samsunspor maçı ile ilgili konuşan Osimhen, "Samsunspor çok kaliteli bir rakip ve onu biliyoruz. Bu maçta morallendikten sonra bundan sonraki her maçı kazanmak isteyeceğiz. Şampiyonluğun dışında da sezonun iyi bitmesi açısından her maçı kazanmak istiyoruz. İsteklilikle mücadele edeceğimize inanıyorum ve her rakibi önemseyeceğiz. Çok iyi bir maç olacak Samsunspor'a karşı da. Zor bir rakip olduklarını biliyorum ama iyi bir şekilde hazırlanacağız onlara karşı" ifadelerini kullandı.

"Golümü attım en iyi şekilde mesajımı verdiğimi düşünüyorum"



Kolunda sargı ile ilgili eleştirilere cevap veren Victor Osimhen, "Şahsen çok internet araştırması yapmıyorum, çok fazla bakmıyorum diyebiliriz. Ama tesise geldiğim zaman kulüpten biri bana bundan bahsetti. Bu insanlar anlamıyorum, sonuçta ligin en iyi takımına karşı mücadele edecekler fakat böyle bir şeyden şikayet etmesi bana çok mantıklı gelmemişti. Ama ben buraya geldim, golümü attım, işimi yaptım ve en iyi şekilde mesajımı verdiğimi düşünüyorum. Önemli olan da buydu benim için" cümlelerine yer verdi.

"Bu armayı her şekilde korumak istiyorum"

Galatasaray'a karşı saygı ve sevgi duyduğunu sözlerine ekleyen 27 yaşındaki oyuncu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Çok kez söyledim aslında ama söylemekten de sıkılmayacağım. Tekrar tekrar söyleyeceğim. Bu kulüp yönetimiyle, hocasıyla, taraftarıyla, etrafındaki her bağı ve bağlamıyla saygıma ve sevgime sahip bir kulüp. Ve fırsat olduğu zaman bu armayı da her şekilde korumak istiyorum. Ve bunu gerçekten kalbimden gelerek söylüyorum. Bunu en iyi şekilde istekli bir şekilde mücadele etmek istiyorum her maçta ve armayı her zaman da korumak istiyorum. Aynı zamanda takım arkadaşlarım için de mücadele etmek istiyorum."

"Bu maçta antrenmanlardakinden daha az yorulduk"

Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği'ne mağlup oldukları maçın ardından takım olarak iyi hazırlandıklarını vurgulayan Osimhen, "Açıkçası kupada mağlup olduktan sonra sonraki maça daha bir hırslı bir şekilde hazırlanmamız gerekiyordu. Soyunma odasında konuştuk, bu maç oldu bitti artık geçti, arkamızda kaldı ve kendimizi bu şekilde motive etmeyi istedik. Onun üzerine tabii hocamız bizi motive etti kendi ekibiyle birlikte. Son üç antrenmanda da bu maç öncesindeki her antrenmanda gerçekten çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Özellikle bu maçtan bile daha hırslı ve daha istekli olduğumuzu, daha yüksek şiddetli ve yorucu bir antrenman geçirdiğimizi söyleyebilirim onlar için. Tabii rakibimize saygım var ama gerçekten antrenmanlardakinden daha az yorulduk bu maçta. Galatasaray olarak bir takım olarak iyi hazırlanıp sezon sonuna da bu şekilde devam etmek istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.