logo
25 NİSAN 2026

Gençlerbirliği'nden savunmaya takviye

Gençlerbirliği, Oğuzhan Berber'le ön protokol yaptı

07.01.2024 12:39:00 / Güncelleme: 07.01.2024 13:51:45
Anadolu Ajansı
Gençlerbirliği'nden savunmaya takviye
Gençlerbirliği'nden savunmaya takviye

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, savunma oyuncusu Oğuzhan Berber'le ön protokol imzaladı.

Başkent kulübünden yapılan açıklamaya göre, 31 yaşındaki futbolcu ile sezon sonuna kadar geçerli ön protokol imzalandı. Son olarak Trendyol 1. Lig'de Manisa FK forması giyen tecrübeli oyuncu, altyapısından yetiştiği Denizlispor'un yanı sıra Denizli Belediye, Çaykur Rizespor, Adana Demirspor, Altınordu, Samsunspor, Kayserispor, İstanbulspor ve Boluspor kulüplerinde de oynadı. AA

Formula 1 heyecanı Türkiye’ye dönüyor

Formula 1, 2027’den itibaren 5 yıl boyunca İstanbul Park’a dönüyor. Türkiye, efsane 8. virajıyla yeniden motor sporlarının kalbi olacak ve dünya gündemine damga vuracak 

24.04.2026 21:00:00
Haber Merkezi
Formula 1 heyecanı Türkiye’ye dönüyor
Formula 1 heyecanı Türkiye’ye dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde düzenlenen "Formula 1 Türkiye GP Tanıtım Programı"nda dünyanın en prestijli motor sporları organizasyonu Formula 1'in 2027 yılından itibaren İstanbul Park'a geri döneceğini resmen açıkladı. Anlaşma, en az 5 sezon (2027-2031) sürecek ve Türkiye'yi yeniden F1 haritasının en gözde duraklarından biri haline getirecek.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Türkiye'nin Formula 1 takvimine tekrar dahil edilmesini ülkemizin güçlü organizasyon kabiliyetine, modern spor ve sağlık altyapısına, son yıllarda bölgesinin 'istikrar adası' rolünü perçinlemesine ve elbette Türk milletinin misafirperverliğine duyulan büyük güvenin yeni bir işareti olarak görüyorum. Türkiye olarak bu güveni daha önce olduğu gibi yine boşa çıkarmayacak, her açıdan kusursuz bir organizasyonla yarışlara ev sahipliği yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 2027 Türkiye Grand Prix'i için sembolik start butonuna bastı. Etkinlik sırasında bir Formula 1 aracı, Galataport'tan başlayarak İstanbul'un tarihi yarımadasında tur attı ve Dolmabahçe'ye ulaştı. Bu görsel şov, hem İstanbulluları hem de motor sporları severleri heyecanlandırdı.

İstanbul Park'ın öyküsü

İstanbul Park, daha önce 2005-2011 yılları arasında aralıksız 7 sezon Formula 1'e ev sahipliği yapmış ve "8. viraj"ıyla (bugün hâlâ efsane olarak anılan keskin dönüş) tüm dünyada ün kazanmıştı. Pandemi döneminde 2020 ve 2021'de de takvime dönmüş, ancak 2022'den itibaren listeden çıkmıştı. Yeni anlaşmayla pist, 2027'den itibaren en az 2027-2031 arası tam 5 yıl boyunca her sezon Türkiye Grand Prix'ine ev sahipliği yapacak. Formula 1 İcra Kurulu Başkanı Stefano Domenicali ve Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Mohammed Ben Sulayem'in de katıldığı törende, anlaşmanın uzun vadeli iş birliğinin başlangıcı olduğu vurgulandı.

Ekonomik ve turizm açısından

F1'in dönüşü, Türkiye için yalnızca spor açısından değil, ekonomi ve turizm bakımından da kritik öneme sahip. Her Grand Prix hafta sonu yaklaşık 100-150 bin yerli ve yabancı seyirciyi ağırlayan İstanbul Park, otel doluluklarını rekor seviyeye çıkarıyor, havayolu ve restoran sektörlerini canlandırıyor. Uluslararası yayınlarla 500 milyondan fazla kişiye ulaşan organizasyon, Türkiye'nin global imajına da önemli katkı sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Formula 1'e dönmemiz şampiyonaya çok büyük değer katacak" diyerek, Türkiye'nin organizasyon kalitesinin ve istikrarının bu kararın arkasındaki en önemli etken olduğunu belirtti. Anlaşmanın detayları (bilet fiyatları, pist iyileştirmeleri, güvenlik önlemleri) önümüzdeki günlerde Formula 1 yönetimi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından açıklanacak.

Motor sporları tutkunları ve gençler için yeni dönem

F1'in dönüşü, Türkiye'deki motor sporları altyapısını da güçlendirecek. beIN Sports'un yayın haklarıyla birlikte milyonlarca Türk taraftarın ekran başına kilitleneceği organizasyon, genç pilotların yetişmesi için de yeni fırsatlar yaratacak. Geçmiş yıllarda İstanbul Park'ta kazanan isimler arasında Felipe Massa, Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel gibi efsaneler yer almıştı; şimdi yeni nesil yıldızlar aynı pistte mücadele edecek.

Türkiye'nin F1'e dönüşü, sadece bir spor etkinliği değil; aynı zamanda ülkenin uluslararası arenadaki gücünün ve cazibesinin somut bir yansıması olarak değerlendiriliyor. 2027'de başlayacak heyecan şimdiden başladı!

PFDK'dan şampiyon Bursaspor'a ceza yağdı

24.04.2026 14:30:00
İhlas Haber Ajansı
PFDK'dan şampiyon Bursaspor'a ceza yağdı
PFDK'dan şampiyon Bursaspor'a ceza yağdı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bursaspor-Somaspor maçının ardından yeşil-beyazlı kulübe üç ayrı maddeden toplamda 446 bin TL para cezası verdi.



Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluğunu ilan ettiği Somaspor müsabakasının ardından Bursaspor'a disiplin kurulundan kötü haber geldi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan PFDK kararlarına göre, yeşil-beyazlı kulüp saha olayları ve usulsüzlükler nedeniyle ağır para cezalarıyla karşı karşıya kaldı.

İhlaller ve Ceza Detayları



Kurul, Bursaspor Kulübü'ne üç farklı başlık altında ceza kesti. İşte PFDK tarafından açıklanan o kararlar:

"Merdiven Boşlukları: Merdiven boşluklarının boş bırakılmaması eyleminin aynı sezon içinde 13. kez tekrarlanması nedeniyle 211 bin TL,

Saha Olayları: Taraftarların neden olduğu saha olayları gerekçesiyle 110 bin TL,

Usulsüz Seyirci: Stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı ise 125 bin TL para cezası verilmesine hükmedildi."

İşte Okan Buruk'un, Fenerbahçe karnesi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılıların başında Fenerbahçe ile 10 kez karşılaştı. Buruk, bu derbilerde 1'i hükmen olmak üzere 5 galibiyet elde ederken, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

24.04.2026 11:02:00
İhlas Haber Ajansı
İşte Okan Buruk'un, Fenerbahçe karnesi
İşte Okan Buruk'un, Fenerbahçe karnesi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılıların başında Fenerbahçe ile 10 kez karşılaştı. Buruk, bu derbilerde 1'i hükmen olmak üzere 5 galibiyet elde ederken, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.



Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, pazar günü saat 20.00'de RAMS Park'ta Fenerbahçe ile oynayacak. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu maçla birlikte sarı-lacivertlilere karşı 11. derbisine çıkacak.



2022 yılında Galatasaray'ı çalıştırmaya başlayan Buruk, Fenerbahçe ile oynadığı 10 müsabakada 1'i hükmen olmak üzere 5 galibiyet aldı. Deneyimli teknik adam, diğer mücadelelerde ise 3 defa berabere kalırken, 2 kez de mağlup oldu.

Fenerbahçe ile 23 kez karşılaştı

Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinde Fenerbahçe'ye karşı Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor, Başakşehir ve Galatasaray'ın başındayken rakip oldu. Buruk'un çalıştırdığı takımlar, bu maçlarda 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı.

Okan Buruk'un, Galatasaray teknik direktörü olarak Fenerbahçe ile oynadığı derbiler şöyle:

10.01.2026

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 2 (Süper Kupa)

01.12.2025

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 1 (Lig)

02.04.2025

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 2 (Ziraat Türkiye Kupası)

24.02.2025

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0 (Lig)

21.09.2024
Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 3 (Lig)

19.05.2024

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 1 (Lig)

07.04.2024

Galatasaray: 3 - Fenerbahçe: 0 (Süper Kupa - hükmen)

24.12.2023

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0 (Lig)

04.06.2023

Galatasaray: 3 - Fenerbahçe: 0 (Lig)

08.01.2023

Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 3 (Lig)

Derbide gözler kalecilerde

Bu sezon Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır 23 maçta 19 gol yerken, Fenerbahçe'nin file bekçisi Ederson ise görev aldığı 23 müsabakada kalesinde 23 gol gördü

24.04.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
Derbide gözler kalecilerde
Derbide gözler kalecilerde
Bu sezon Trendyol Süper Lig'de Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır 23 maçta 19 gol yerken, Fenerbahçe'nin file bekçisi Ederson ise görev aldığı 23 müsabakada kalesinde 23 gol gördü.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek. Bu derbiyle birlikte ligin en az gol yiyen takımları karşı karşıya gelecek.



Sarı-kırmızılılar, kalesinde gördüğü 23 golle bu alanda ilk sırada yer alırken, sarı-lacivertliler ise 30 golle üçüncü sırada bulunuyor. Ligde söz konusu müsabakalarda Aslan 11, Kanarya da 10 maçı gol yemeden tamamladı.

Derbide gözler aynı zamanda kalecilerde olacak. Ligde geride kalan 30 haftada sarı-kırmızılılarda Uğurcan Çakır 23, Günay Güvenç de 7 mücadelede görev aldı. Sarı-lacivertlilerde ise Ederson 23, İrfan Can Eğribayat 3, Tarık Çetin 2, Mert Günok ve şu an kadroda olmayan Dominik Livakovic 1'er müsabakada oynadı.

Ligdeki 30 karşılaşmada Uğurcan 19 gol yerken, 7 maçta da kalesini gole kapadı. Ederson ise kalesinde 23 gol görürken, 8 mücadeleyi gol yemeden tamamladı.

Tedesco, Galatasaray ile 5. kez karşılaşacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, teknik adamlık kariyerinde Galatasaray ile 5. kez karşılaşacak. Tedesco, sarı-kırmızılılara karşı mağlubiyet yaşamadı

23.04.2026 15:38:00
İhlas Haber Ajansı
Tedesco, Galatasaray ile 5. kez karşılaşacak
Tedesco, Galatasaray ile 5. kez karşılaşacak
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe, 26 Nisan Pazar günü Galatasaray'a konuk olacak. Şampiyonluk yarışını doğrudan ilgilendiren karşılaşma öncesi sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Domenico Tedesco da Türkiye'de 6. derbisine çıkacak. İtalyan teknik adam, Galatasaray ile ilk kez 2018-2019 sezonunda Alman ekibi Schalke 04'ü çalıştırırken rakip oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynanan maçlarda İstanbul'da golsüz berabere kalırken, evinde 2-0 kazandı. Tedesco, Fenerbahçe'nin başına geçmesinin ardından da sarı-kırmızılılara karşı 2 maç yaptı. Süper Lig'in ilk yarısında Kadıköy'de oynanan derbi 1-1 beraberlikle sonuçlanırken, Turkcell Süper Kupa finalinde kazanan 2-0'lık skorla Fenerbahçe oldu. 40 yaşındaki teknik adam Galatasaray'a karşı 2 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Tedesco'nun 6. derbisi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Galatasaray maçıyla birlikte sarı-lacivertlilerin başında 6. derbisine çıkacak. Tedesco, sarı-kırmızılılara karşı 1 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Beşiktaş ile de 3 kez rakip olan Tedesco'nun takımı, deplasmanda 3-2, iç sahada 1-0'lık skorlarla galibiyete ulaştı. 40 yaşındaki teknik adam, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Beşiktaş karşısında 2-1'lik mağlubiyet aldı.

Büyük maçlarda 13 puan topladı

Fenerbahçe, Tedesco yönetiminde bu sezon ligde ezeli rakipleri ile oynadığı maçlarda 13 puan topladı. Beşiktaş'a karşı oynadığı 2 maçı da kazanan sarı-lacivertliler, Galatasaray ile berabere kaldı. Kanarya, Trabzonspor'u ise sahasında 1-0, deplasmanda 3-2'lik skorlarla yendi. Fenerbahçe, bu sezon ezeli rakipleriyle ligde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak hanesine 13 puan yazdırdı.

Favoriler bir bir gidiyor: Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray!

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında kendi evinde Natura Dünyası Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti

22.04.2026 22:45:00
Haber Merkezi
Favoriler bir bir gidiyor: Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray!
Favoriler bir bir gidiyor: Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray!
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında kendi evinde Natura Dünyası Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Bu sonuçla Ankara temsilcisi adını yarı finale yazdırırken, sarı-kırmızılı ekip kupada büyük bir şok yaşadı.

Galatasaray maça baskılı başlasa da aradığı golü bulamadı. İlk yarıda taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi.

İkinci yarının hemen başında gelişen atakta Fıratcan Üzüm, Ankara temsilcisini öne geçiren golü kaydetti.

Galatasaray beraberlik için yüklenirken, Gençlerbirliği kontra ataktan bulduğu fırsatı Adama Traore ile değerlendirdi ve farkı ikiye çıkararak turu garantiledi.

Rotasyon



Teknik direktör Okan Buruk, kalede Günay Güvenç'e şans verirken; Boey, Singo ve Kaan Ayhan gibi isimlerle savunmayı kurdu.

Sakatlıktan dönen Victor Osimhen, maçın son bölümlerinde oyuna dahil oldu ancak skoru değiştiremedi. Osimhen, maç bitiminde yaptığı itirazlar nedeniyle sarı kart gördü.

Bu sonuçla Gençlerbirliği yarı finale yükselerek Samsunspor - Trabzonspor eşleşmesinin galibiyle eşleşti.



Hafta sonu Süper Lig'de kritik bir derbiye çıkacak olan Galatasaray, bu mağlubiyetle kupa defterini kapatmış oldu.

Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'ın da elenmesiyle kupanın en büyük iki favorisi çeyrek finalde turnuva dışı kaldı.

Gaziantep Burak Yılmaz'ın yerine Mirel Radoi ile anlaştı

Gaziantep Futbol Kulübü, Burak Yılmaz ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük için Rumen çalıştırıcı Mirel Radoi ile prensip anlaşmasına vardı

21.04.2026 22:50:00
İhlas Haber Ajansı
Gaziantep Burak Yılmaz'ın yerine Mirel Radoi ile anlaştı
Gaziantep Burak Yılmaz'ın yerine Mirel Radoi ile anlaştı
Gaziantep Futbol Kulübü, Burak Yılmaz ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük için Rumen çalıştırıcı Mirel Radoi ile prensip anlaşmasına vardı.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü'nde yeni teknik direktör belli oldu. Geçtiğimiz hafta genç çalıştırıcı Burak Yılmaz ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Gaziantep ekibi, 45 yaşındaki Rumen teknik direktör Mirel Radoi ile prensip anlaşmasına vardı. Rumen hoca, sözleşme imzalamak için kente davet edildi.

Konu ile ilgili Gaziantep FK'dan yapılan açıklamada, "Gaziantep Futbol Kulübümüz, teknik direktörlük görevi için Romanya Milli Takımı'nın geçmiş dönem teknik direktörlerinden Mirel Radoi ile prensip anlaşmasına varmıştır. Mirel Radoi ve ekibi, yönetimimizle ileri görüşmeleri tamamlamak üzere şehrimize davet edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih

Almanya'da (Bundesliga) bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, Avrupa'nın 5 büyük liginde zafere ulaşan ilk takım oldu

21.04.2026 00:52:00
AA
Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih
Avrupa'da şampiyonluğunu ilan eden ilk takım Bayern Münih
Almanya'da (Bundesliga) bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, Avrupa'nın 5 büyük liginde zafere ulaşan ilk takım oldu.

İngiltere'de (Premier Lig) Arsenal, İtalya'da (Serie A) Inter ve Fransa'da (Ligue 1) Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Barcelona'nın liderlikte yer aldığı İspanya'da (LaLiga) ise İspanya Kral Kupası finali nedeniyle karşılaşma oynanmadı. Atletico Madrid'e normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten finalde penaltılarla 4-3 üstünlük kuran Real Sociedad, Kral Kupası'nın sahibi oldu.

Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih



Bundesliga'da Bayern Münih, sahasında Stuttgart'ı 4-2 yenerek bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Münih ekibi, üst üste 2 olmak üzere 35. şampiyonluğunu elde etti.

Bayern Münih, Raphael Guerreiro, Nicolas Jackson, Alphonso Davies ve Harry Kane'in golleriyle kazandı. Konuk ekibin gollerini Chris Führich ve Chema Andres attı.

Milli futbolcu Ozan Kabak'ın 90 dakika forma giydiği maçta Hoffenheim, evinde Borussia Dortmund'u 2-1 yendi.

Leipzig, Eintraht Frankfurt deplasmanında 3-1 kazanarak üst üste 4. galibiyetini aldı. Ev sahibi takımda Can Uzun, 64. dakikada oyuna girdi.

Cenk Özkacar, takımı Köln'ün deplasmanda St. Pauli ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada 90 dakika görev yaptı.

Bayern Münih, 30. haftada 79 puana ulaştı ve en yakın rakibi Borussia Dortmund ile arasındaki farkı 15'e çıkararak şampiyonluğu garantiledi.

Manchester City şampiyonluk için umutlandı

Premier Lig'de Manchester City, konuk ettiği lider Arsenal'ı Rayan Cherki ve Erling Haaland'ın golleriyle 2-1 yenerek rakibine bir adım daha yaklaştı.

Haftanın öne çıkan maçında Manchester United, Chelsea deplasmanında 1-0 galip geldi.

Merseyside derbisinde Liverpool, Everton'a konuk olduğu maçtan uzatma dakikalarında gelen golle 2-1 galip ayrıldı.

Aston Villa ise haftanın en gollü maçında Sunderland'i 4-3'lük skorla geçti.

Ferdi Kadıoğlu'nun 90 dakika görev aldığı maçta Brighton, deplasmanda Tottenham ile 2-2 berabere kaldı.

Ligde 33. haftanın ardından Arsenal, 70 puanla liderlik koltuğunda yer aldı. Bir maçı eksik Manchester City, rakibiyle arasındaki farkı 3 puana indirdi. Manchester United ve Aston Villa 58'er, Liverpool 55 puan topladı.

Inter art arda üçüncü maçını kazandı

Serie A'da lider Inter, sahasında Cagliari'yi Marcus Thuram, Nicolo Barella ve Piotr Zielinski'nin golleriyle 3-0 mağlup ederek peş peşe üçüncü galibiyetini aldı.

Ev sahibi ekipte milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 85 dakika forma giydi.

Şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen Milan, deplasmanda Hellas Verona'yı 1-0'lık skorla geçti.

Lazio ise konuk olduğu Napoli'yi 2-0 mağlup etti. Üst üste ikinci kez puan kaybeden Napoli, zirveden uzaklaştı.

Milli futbolcu Kenan Yıldız'ın 72. dakikada oyuna girdiği mücadelede Juventus, evinde Bologna'yı 2-0 yendi.

Ligin 33. haftasında Inter, 78 puanla zirvedeki yerini korudu. Milan ve Napoli 66'şar, Juventus 63 puanla sıralandı.

Inter, 34. haftada alınacak sonuçlara göre takipçileri Milan ve Napoli'nin puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip olacak.

PSG evinde kaybetti

Ligue 1'de Olimpik Lyon, deplasmanda lider PSG'yi 2-1 mağlup etti.

PSG'nin golünü Khvicha Kvaratskhelia, Lyon'un gollerini Endrick ve Afonso Moreira kaydetti.

Zirve takipçisi Lens, sahasında Toulouse'u 3-2'lik skorla geçti.

Lille ise evinde Nice ile 0-0 berabere kaldı. Lille'in kalesini koruyan Berke Özer, mücadelede 90 dakika görev yaptı.

Ligin 30. haftasında PSG, maç eksiğine rağmen 63 puanla zirvedeki yerini korudu. Lens 62 puana ulaşarak zirveyle arasındaki farkı bire düşürdü. Lille ve Lyon 54'er puan elde etti.

Sanatçılardan İrlanda-İsrail maçına boykot çağrısı

Kneecap, The Mary Wallopers, Fontaines D.C. müzik grupları ve Annie Mac, İrlanda ile İsrail arasındaki Uluslar Ligi maçını durdurmak amacıyla başlatılan "StopTheGame" kampanyasına destek verdi

21.04.2026 00:10:00
AA
Sanatçılardan İrlanda-İsrail maçına boykot çağrısı
Sanatçılardan İrlanda-İsrail maçına boykot çağrısı
Kneecap, The Mary Wallopers, Fontaines D.C. müzik grupları ve Annie Mac, İrlanda ile İsrail arasındaki Uluslar Ligi maçını durdurmak amacıyla başlatılan "StopTheGame" kampanyasına destek verdi.

UEFA Uluslar Ligi'nde İrlanda ile İsrail arasında 4 Ekim'de başkent Dublin'de oynanması planlanan maça tepkiler giderek büyüyor.



İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırım nedeniyle İrlanda'nın sahaya çıkmaması gerektiğini savunan İrlanda taraftar grupları, maçın boykot edilmesi çağrısında bulunuyor.

Taraftarlar tarafından maçın oynanmaması için başlatılan "StopTheGame" kampanyasına dünyaca ünlü müzik gruplarından ve sanatçılardan da destek geldi.

Aralarında Kneecap, The Mary Wallopers, Fontaines D.C. müzik grupları ile ünlü DJ ve yazar Annie Mac'in yer aldığı çok sayıda sanatçı, kampanyayı desteklediklerini duyurdu.



"Oyunu durdurun" etiketiyle kampanyaya katılan sanatçılar, içinde futbol maçlarından ve Gazze'deki soykırımdan kesitlerin yer aldığı videoyu paylaştı. Videoda, "Son 30 ayda İsrail, Gazze'de 565 Filistinli futbolcuyu öldürdü. İsrail ile oynamak soykırımı desteklemektir." ifadeleri kullanıldı.

"Futbol ile siyaseti ayırmak saçmalık"



2003-05 yıllarında İrlanda Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Brian Kerr, futbolla siyasetin ayrılması gerektiğini söyleyen Başbakan Micheal Martin'e tepki gösterdi.

Ker, Başbakan Martin'in maçın oynanması yönündeki düşünceleri üzerine, "Futbol ile siyaseti ayırmak saçmalık. Bu, İrlanda Federasyonu için Filistin halkı adına bir tavır alma fırsatı." diye konuştu.

Euroleague finalinde Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe şampiyon oldu

Kadınlar Euroleague finalinde Fenerbahçe, Galatasaray'ı 68-55 mağlup ederek 3. kez şampiyonluğa ulaştı.

20.04.2026 11:23:00
İhlas Haber Ajansı
Euroleague finalinde Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe şampiyon oldu
Euroleague finalinde Galatasaray'ı yenen Fenerbahçe şampiyon oldu
Kadınlar Euroleague finalinde Fenerbahçe, Galatasaray'ı 68-55 mağlup ederek 3. kez şampiyonluğa ulaştı.


6'lı Final'in MVP'si Julie Allemand

Final karşılaşmasında 13 sayı, 10 ribaund, 9 asistle yıldızlaşan Jule Allemand, Kadınlar Euroleague 6'lı Final organizasyonunun en değerli oyuncusu seçildi. Öte yandan Emma Meesseman ile Julie Allemand, 6'lı Final organizasyonunun en iyi beşine seçildi.

Büyük coşku yaşadılar



Kadınlar Euroleague'de üçüncü kez şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, maçın ardından büyük sevinç yaşadı ve kupa coşkusunu doyasıya kutladı. Sarı-lacivertliler 2025-26 sezonunda mücadele ettiği 4 kulvarda da mutlu sona ulaştı.



Sezonun ilk kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 14. kez müzesine götürmeyi başaran Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nı ise 15. kez kazanarak bu kupayı en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor. Fenerbahçe Opet, ligi de namağlup şampiyonlukla noktalayarak, üst üste 8. toplamda ise 20. Lig şampiyonluğunu kazandı. Kanarya,, Avrupa'da üçüncü kez Euroleague Kupası'nı kazanarak bunu başaran ilk kadın Türk takımı oldu.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.