logo
06 HAZİRAN 2026

"Gençlerbirliği'ne katacaklarım fazla"

Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Recep Karatepe, taraftarlara sahada mücadele eden bir takım izletmek istediklerini ve Trendyol Süper Lig'e yükselmeyi hedeflediklerini söyledi

12.07.2024 10:20:00
AA
"Gençlerbirliği'ne katacaklarım fazla"
"Gençlerbirliği'ne katacaklarım fazla"
İlk etap kamp çalışmalarını Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştiren başkent temsilcisinin teknik direktörü Recep Karatepe, açıklamalarda bulundu. Son olarak Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın yardımcılığını üstlenen Karatepe, teknik direktörlük kariyerine Ankara'da, Gençlerbirliği'nde başladığı için mutlu olduğunu belirtti.

Yaklaşık 20 yıldır futbolun içinde yer aldığına işaret eden Karatepe, şöyle devam etti: "İlk antrenörlük deneyime de Ankara'da, Şekerspor'da başlamıştım. Gençlerbirliği her zaman bizim gündemimizde, gözümüzün önünde olan bir takım. Çalıştığım kulüplerde de Gençlerbirliği ile birçok kez karşılaştım. Aynı zamanda takip ettiğimiz bir takım. Çünkü Ankara doğumluyum ve Ankara'yı çok iyi bilen bir antrenörüm. Benim için başlangıç aşamasında Gençlerbirliği'nin çok doğru bir yer olduğunu düşünüyorum. Hem benim kulübe katacaklarım hem de kulübün bana katacaklarının fazlasıyla çok olduğunu düşünüyorum. Bu birleşme umarım hem kulüp açısından hem de benim açımdan iyi olur."

Daha önce teknik direktör Ersun Yanal'ın ekibinde de yer alan Karatepe, "Önemli olan doğru donanımla gelmek. Yaklaşık 15 yıllık yardımcı antrenörlük kariyerim var. Belki daha erken başlayabilirdim ama doğru zaman ve doğru yerin olması gerekiyor. Bu, az bir deneyim değil. Antrenörlük reflekslerinin gelişmesi zaman alıyor. Birçok konuda kendinizi geliştirmeniz lazım. Belki son dönemlerime doğru biraz daha teknik adam bakış açısına eğildim. Sadece ufak bir tanımın değişmesi olarak görüyorum. Çünkü antrenörlük de teknik direktörlük de bir karar verme noktası. Şimdi sadece son kararı verecek kişi olarak devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Karatepe, kamp çalışmalarının iyi geçtiğini belirterek, "Şu an için takımın enerjisi, gelen transferlerin uyumu, genç oyuncularımızın kulübe olan bağlılıklarıyla beraber iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. İkinci kamp etabını Bolu'da gerçekleştireceğiz. Orada hazırlık maçlarımızla beraber biraz daha takımımız şekillenecek. Gelecek transferlerle iyi bir takım oluşturacağız." diye konuştu.

"Taraftarlar sahada nasıl bir Gençlerbirliği izleyecek?" sorusuna Karatepe, "Gençlerbirliği'nin geçmişteki başarılarını göz önüne alarak, Gençlerbirliği'nin ruhunu yansıtan dinamik, daha temaslı oynayan, mücadeleci, kazanmayı seven bir takım oluşturmak istiyorum. Kazansa da kaybetse de mücadeleyi bırakmayacak, çok önemli bir ruhu taşıyacak bir takım oluşturmaya çalışıyorum." yanıtını verdi.

Karatepe, Gençlerbirliği'nin yeni sezondaki hedefine ilişkin ise "Gençlerbirliği uzun süre Süper Lig'de yer almış bir takım. Gençlerbirliği denildiği zaman halen Süper Lig'le anılacak bir takım. Tabii ki Süper Lig'de olmayı istiyoruz." dedi.

Bütçeye uygun "nokta transfer"
Transferlerde maliyetin çok önemli olduğunun altını çizen Karatepe, kadro yapılanması sürecine ilişkin şunları kaydetti: "Türkiye'deki çoğu kulübün durumu, bütçeleri, finansal durumları ortada. Onun için bazı şeylerde çok aceleci davranmamak lazım. Tabii ki iyi oyuncuların gelmesini, erken gelmesini isterim ama bu işin de bir planlaması, kulüp, yönetim yönü var. Bunu ortak şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar transferlerimizde nokta transfer yapmaya çalıştık. Hem takıma hem de kulübün bütçesine uygun bir şekilde transferi yönetmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki aşamada da gönül ister ki oyuncuları erken alalım ama doğru olan kulübün bütçesine uygun bir transfer planlaması yapmak."

Karatepe, geçen sezonun ikinci yarısındaki performansıyla adından söz ettiren genç golcü Melih Bostan'ın takımda kalıp kalmayacağıyla ilgili soru üzerine "Melih Bostan ile antrenörlük yaptığım dönemde Fenerbahçe'de çalıştım. Çıkışını biraz geç yakaladı ama doğru yerde yakaladı. Gençlerbirliği'nin o anlamda da onun için çok değerli olduğunu düşünüyorum. Fakat bazı prosedürler var. Bunlar yönetimi ilgilendiren durumlar. Şu anda bizimle değil ama ilerleyen dönemde ne olur biter onu bilemiyoruz. Alttan gelen genç oyuncularımız da var. Bu takımdan daha önce çıkan çok genç oyuncu var. Yenilerini çıkartmamız gerekiyor. Yeni Ardalar çıkartacağız. Gençlerbirliği demek altyapı demek. Gençlerbirliği demek üretmek, fabrika demek." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'de Becao yolcu


 
Fenerbahçe'nin Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao, ülkesine geri dönmeye hazırlanıyor. Savunma hattını güçlendirmek isteyen Vasco da Gama, tecrübeli savunmacıyı kadrosuna katmak için resmi girişimlere başladı.

06.06.2026 19:39:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de Becao yolcu
Fenerbahçe'de Becao yolcu

Yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe'de, sıcak bir ayrılık gelişmesi yaşanıyor. Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao, ülkesinin köklü kulüplerinden Vasco da Gama'nın radarına girdi.







Güney Amerika temsilcisi, savunma hattındaki eksiklikleri gidermek adına deneyimli oyuncuyu kadrosuna katmak için kolları sıvadı.







Brezilya basınında yer alan iddialara göre; SAF (Futbol Anonim Şirketi) anlaşmasına ilişkin belgeler üzerinde Marcos Lamacchia ile son aşamaya gelen Vasco da Gama, yeni dönemin ilk büyük hamlesini savunmaya yapmak istiyor. Kadrosunda özellikle hava topu hakimiyeti yüksek bir lider stoper eksikliği hisseden Brezilya kulübü, bu boşluğu Becao ile doldurmayı hedefliyor.

Italiano'nun ekibi dikkat çekiyor


 
Beşiktaş’ta Vincenzo Italiano dönemi resmen başladı, Önder Özen, havalimanında yeni stratejiyi 'ne aradığımızı bilerek davrandık' diye duyurdu. Özen’in işaret ettiği, İtalyan hocanın İstanbul’a getirdiği o 'kuvvetli ekipte' yardımcı hoca Daniel Niccolini yer alıyor. İşte tüm ekip.

06.06.2026 19:34:00
Haber Merkezi
Italiano'nun ekibi dikkat çekiyor
Italiano'nun ekibi dikkat çekiyor

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan isim resmen belli oldu. Siyah-beyazlılar, İtalya'da Bologna ile tarihi başarılara imza atan 48 yaşındaki başarılı çalıştırıcı Vincenzo Italiano ile iki yıllık anlaşma sağlayarak görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.







İmza öncesi sıcağı sıcağına açıklamalarda bulunan Futbol Direktörü Önder Özen, Italiano transferinin tesadüf olmadığını ve ne istediklerini bilerek çok kararlı bir süreç yönettiklerini vurguladı. Özen, "Ne aradığımızı bilerek davrandık. Hocamız oynattığı oyunla fark yaratan, kuvvetli bir ekibe sahip, hırslı ve iddialı" dedi.







İtalyan hocanın Fiorentina ve Bologna dönemlerinden beri adeta sağ kolu olan yardımcı antrenör Daniel Niccolini ile beraber şu ekiple gelecek.
* Stefano Firicano (Maç Analisti): Rakip analizleri, duran top varyasyonları ve saha içi stratejilerin veri tabanını hazırlayan isim.
* Paolo Riela (Maç Analisti): Canlı maç analizi ve oyuncu performans takibinden sorumlu taktik deha.







* Vincenzo Sicignano (Birinci Kaleci Antrenörü): İtalyan ekolünün kaleci yetiştirme ve form tutturma süreçlerindeki en güvendiği isimlerden biri.
* Antonio Rosati (Yardımcı Kaleci Antrenörü): Yakın döneme kadar aktif kalecilik yapan, oyuncularla iletişimi güçlü köprü isim.







* Piero Campo (Baş Kondisyoner): Takımın yüksek pres ve yoğun pas trafiğine dayalı oyununun fiziksel yüklemesini planlayan isim.
* Ivano Tito (Atletik Performans Antrenörü): Oyuncuların patlayıcı güç ve dayanıklılık antrenmanlarını yönetiyor.
* Mirko Balestracci (Kondisyoner): Sakatlık önleyici çalışmalar ve maç içi yüksek atletik veri takibinden sorumlu uzman.

Dünya Kupası'nın ‘hayal kırıklıkları’

Futbolun bir numaralı organizasyonu Dünya Kupası, birbirinden ilginç istatistiklere sahne oldu.

06.06.2026 19:21:00
AA
Dünya Kupası'nın ‘hayal kırıklıkları’
Dünya Kupası'nın ‘hayal kırıklıkları’
Futbolun bir numaralı organizasyonu Dünya Kupası, birbirinden ilginç istatistiklere sahne oldu.

ABD, Kanada ve Meksika ortaklığında 23'üncüsü düzenlenecek Dünya Kupası'nda başarı öykülerinin yanı sıra hayal kırıklıkları ve başarısızlıklar da yaşandı.

Dünya Kupası'na katılan ülkelerin 4'ü, gol atmayı başaramadı. Çin, Hollanda Doğu Hint Adaları (Endonezya), Trinidad Tobago ve Zaire (Demokratik Kongo Cumhuriyeti), katıldıkları kupaları gol atamadan tamamladı.







Kanada ve El Salvador iki turnuvayı puansız kapattı

Dünya Kupası'nda 11 ülke, turnuvayı puansız kapatmak zorunda kaldı.

Hollanda Doğu Hint Adaları, Irak, Togo, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Haiti, Zaire, Panama, El Salvador ve Katar, Dünya Kupası'nda puan alamadı.

Puansız ayrılan ülkelerden Kanada ve El Salvador, Dünya Kupası'na ikişer kez katıldı, diğerleri ise birer defa temsil edildi.

Bu arada ev sahibi ülkelerden Kanada, 2026'da turnuva tarihindeki ilk puanı için mücadele edecek.

İskoçya 8 kez ilk turu geçemedi

Dünya Kupası'na 8 kez katılmayı başaran İskoçya, bunların hiçbirinde ilk turdan yukarıya çıkamadı.

İskoçlar, 1954, 1958, 1974, 1978, 1982, 1986, 1990 ve 1998 Dünya Kupası'nda taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.







İrlanda Cumhuriyeti hep tur atladı

İrlanda Cumhuriyeti, katıldığı 3 Dünya Kupası'nda da grubundan bir üst tura çıktı.

Dünya Kupası'na 1990, 1994 ve 2002'de katılan İrlanda Cumhuriyeti, hepsinde grubunu ikinci sırada tamamlayarak ikinci turda mücadele etmeye hak kazandı.

1990'da son 16 turunda Romanya'yı penaltılarla 5-4 yenen İrlanda Cumhuriyeti, çeyrek finalde 1-0'lık sonuçla İtalya'ya elendi.

1994'te son 16 turunda 2-0'la Hollanda'ya elenen İrlanda Cumhuriyeti, 2002'de de yine son 16 turunda bu kez İspanya'ya penaltılarla 3-2 kaybetti.


Meksika ve Bulgaristan 6 kupada kazanamadı

Meksika ile Bulgaristan, 6 Dünya Kupası'nda maç kazanamadı.

Dünya Kupası'na 16 kez katılan ve 2 defa ev sahipliği yapan Meksika, 1930, 1950, 1954, 1958, 1966 ve 1978'de yaptığı maçlarda galibiyet yüzü göremedi.

Turnuvaya 7 kez katılan Bulgaristan ise 1962, 1966, 1970, 1974, 1986 ve 1998'de galibiyet alamadı.







En çok berabere kalan İngiltere

İngiltere, Dünya Kupası'nın en çok berabere kalan takımı oldu.

Kupaya 16 kez katılan ve bir defa zafere ulaşan İngilizler, şu ana kadar yaptıkları 74 maçın 22'sinde sahadan beraberlikle ayrıldı.

İtalya ve Almanya ise 21'er beraberlikle İngiltere'yi izledi.

Meksika üst üste 9 maç kaybetti

Meksika, Dünya Kupası'nda art arda maç kaybetme rekorunun sahibi oldu.

Meksikalılar, katıldıkları 1930, 1950, 1954 ve 1958'deki kupalarda üst üste 9 maç kaybetti.

Bu maçlarda Fransa (2), Şili, Arjantin, Brezilya (2), Yugoslavya, İsviçre ve İsveç ile karşılaşan Meksika, 8 gol attı, kalesinde 34 gol gördü. Meksika, 1958 Dünya Kupası'nda Galler ile 1-1 berabere kalarak mağlubiyet serisine son verdi.







Üst üste en çok berabere kalan Belçika

Belçika, Dünya Kupası'nda üst üste en çok berabere kalan takım ünvanına sahip.

"Kırmızı Şeytanlar", 1998 ve 2002'deki kupalarda peş peşe 5 maçtan beraberlikle ayrıldı. Belçika bu süreçte Hollanda, Meksika, Güney Kore, Japonya ve Tunus ile karşılaştı.

Bulgaristan 17 maç kazanamadı

Bulgaristan, Dünya Kupası tarihinde üst üste maç kazanamama rekorunu elinde tutuyor.

Balkan ülkesi, 1962, 1966, 1970, 1974, 1986 ve 1994 Dünya Kupası'nda arka arkaya 17 maç kazanamayarak kötü bir rekora imza attı.

Bulgarlar, galibiyet hasretine 1994 Dünya Kupası'nda Yunanistan'ı 4-0 yenerek son verdi.







Bolivya, Cezayir ve Honduras üst üste 5 maçta gol atamadı

Bolivya, Cezayir ve Honduras, Dünya Kupası'nda peş peşe 5 maçta gol atamayarak kötü bir grafik çizdi.

Bolivya, 1930, 1950 ve 1994'te, Cezayir 1986 ve 2010'da, Honduras ise 1982, 2010 ve 2014'te art arda oynadıkları 5'er maçta rakip fileleri havalandıramadı.

FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü

2026 Dünya Kupası heyecanı için geri sayım başlarken, milli takımların nihai kadrolarının netleşmesiyle birlikte Süper Lig ekipleri dev turnuvaya adeta çıkarma yapıyor

06.06.2026 16:54:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü
FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü
FIFA'nın kulüplere oyuncu başına günlük 8 bin 620 euro ödeyeceği Dünya Kupasına 11'er futbolcu gönderen Galatasaray ve Fenerbahçe, günde toplam 5 milyon TL'den fazla kazanarak kasasını dolduracak.

2026 Dünya Kupası heyecanı için geri sayım başlarken, milli takımların nihai kadrolarının netleşmesiyle birlikte Süper Lig ekipleri dev turnuvaya adeta çıkarma yapıyor.







Türkiye liglerinde forma giyen 45'in üzerinde futbolcunun sahne alacağı bu küresel şölende, kulüpler sadece sportif başarıyı değil, kasalarını dolduracak devasa bir finansal kazancı da kutluyor.

FIFA'nın Kulüp Fayda Programı kapsamında, turnuvaya oyuncu gönderen kulüplere her bir futbolcu için günlük yaklaşık 8.620 Euro ödeme yapılacağı belirtildi.







Bu ödemelerin, turnuvanın açılış maçından yaklaşık 10 gün önce başlayan milli takım kamp süreciyle birlikte hesaplanacak olması kulüplerin iştahını kabartıyor.






GÜNDE 5 MİLYON TL'DEN FAZLA

Dünya Kupası'na en çok oyuncu gönderen Türk kulüpleri sıralamasında ezeli rakipler zirveyi paylaşıyor.

Her iki takım da organizasyona 11'er futbolcu göndererek dünya devlerinin yer aldığı elit kulüpler listesinde üst sıralara yerleşti.







Galatasaray ve Fenerbahçe'nin günlük toplam kazancı 94 bin 820 Euro. Bu da yaklaşık 5 milyon 25 bin TL'ye geliyor.

FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi

06.06.2026 16:49:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi.

Safi'nin seçimi kazanıp resmiyet kazanması halinde, Sporting'in usulsüz transfer görüşmesi gerekçesiyle FIFA'ya başvuracağını ve Fenerbahçe'nin çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını iddia etti.

Fenerbahçe'deki başkanlık yarışı ve transfer iddiaları uluslararası spor kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin, Sporting Lizbon forması giyen Luis Suárez ile anlaştığını duyurması üzerine, A BOLA'ya konuşan ünlü Spor Hukuku uzmanı Gonçalo Almeida, sürecin hukuki boyutunu masaya yatırdı.







FIFA'YA İTİRAZDA BULUNABİLİR

Hakan Safi'nin "Sporting ile de görüştük" açıklamalarına rağmen Portekiz cephesinde sular durulmuyor. Spor hukukçusu Almeida, şu an için Portekiz kulübünün yasal bir hamle yapamayacağını belirterek sürece netlik kazandırdı:

- Hakan Safi şu an için sadece bir başkan adayı. Sporting, ancak bu kişi başkanlığı resmi olarak devraldığı andan itibaren FIFA'ya itirazda bulunabilir.







FIFA'NIN 18. MADDESİ VAR

Almeida, transfer süreçlerindeki en kritik hukuki kurala dikkat çekerek FIFA yönetmeliklerini hatırlattı...

Oyuncuların Statüsü ve Transferi Hakkındaki Yönetmeliğin 18. Maddesi, bir oyuncuyla ilgilenen kulübün, futbolcuyla doğrudan görüşmelere başlamadan önce mevcut kulübüyle iletişime geçmesini ve resmi izin almasını zorunlu kılıyor. Resmi süreç başlamadan yapılacak bir hamlenin, usulsüz transfer girişimine girebileceği belirtiliyor.







KOZLAR SPORTING'İN ELİNDE

Luis Suárez'in Portekiz ekibiyle "yerine getirilmesi zorunlu" ve "fesih maddesi içeren" aktif bir sözleşmesi olduğunu vurgulayan Avukat Gonçalo Almeida, kulübün elinin çok güçlü olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:







- Luis Suárez takımdan ayrılmak istiyorsa, sözleşmesindeki fesih bedeli ödenmek zorunda. Eğer bu bedel ödenmezse veya kulüpler arasında resmi bir anlaşma/görüşme sağlanamazsa, Sporting bu süreçte tüm kozları elinde tutan taraftır.

İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?

Dünya Kupası öncesi son provada Amerika'da karşılaşacağımız Venezuela bize nasıl sorunlar çıkaracak?
 

06.06.2026 16:47:00
Haber Merkezi
İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?
İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?
A Milli Futbol Takımımız, 24 yıl aradan sonra boy göstereceği Dünya Kupası grup aşaması öncesindeki son ciddi testinde, Güney Amerika'nın sert ve fizik gücü yüksek ekiplerinden Venezuela ile karşı karşıya geliyor. Kuzey Makedonya karşısında alınan 4-0'lık moralli galibiyetin ardından teknik direktör Vincenzo Montella, turnuva öncesi takımın son taktik ve fiziksel ritmini bu maçla belirleyecek.






Venezuela, geleneksel Güney Amerika futbolunun sert ikili mücadele, agresif hat savunması ve hızlı geçiş hücumları özelliklerini barındıran bir takım.






Paylaştığınız kadro yapısı incelendiğinde, takımın ciddi bir jenerasyon değişimi içinde olduğu ve özellikle MLS ile Avrupa'nın alt/orta sıra takımlarında forma giyen atletik oyunculardan kurulduğu görülüyor.
Takımın hücum hattında yer alan Kevin Kelsy (193 cm) ve Jesús Ramírez (187 cm) gibi isimler, ceza sahası içinde hava toplarında ve stoperlerimizi yıpratmada etkili olacak fizikli santraforlar.






Real Sociedad forması giyen Yangel Herrera ile Toulouse'tan Cristian Cásseres Jr., orta sahada sert ve pres gücü yüksek bir merkez oluşturuyor. Montella'nın pas oyununa karşı bu bölgede yoğun bir baskı uygulayabilirler.






David Martínez (LA FC) ve Wikelman Carmona gibi genç yetenekler, geçiş hücumlarında süratleriyle Ferdi ve Zeki'nin arkasına sarkmaya çalışacaktır.

Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"

Fenerbahçe’de hafta sonu yapılacak kongre öncesi başkan adayı Hakan Safi’nin rüya transfer listesinde ilk sırada yer alan Mason Greenwood için Corriere dello Sport enteresan ifadeler kullandı.

06.06.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"
Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"
Sarı-lacivertlilerin İngiliz yıldız için gözden çıkardığı çılgın bütçeyi "mali açıdan yıkıcı ve devasa" olarak nitelendirirken, AS Roma ile girilen amansız transfer yarışında Şampiyonlar Ligi faktörünün ve seçim sürecinin sarı-lacivertli ekibin hızını kestiğini iddia etti.






Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak seçim öncesi başkan adaylarının transfer savaşları tüm hızıyla sürerken, Hakan Safi'nin istediği iddia edilen Mason Greenwood ismi heyecanı zirveye taşıdı.
Corriere dello Sport bugünkü manşetlerinde AS Roma ile Fenerbahçe arasındaki dev transfer yarışını sayfalarına taşıdı. Jacopo Aliprandi imzalı haberin detaylarında, Fenerbahçe'nin masaya koyduğu çılgın mali şartlara rağmen, transferde şu an için İtalyan ekibinin bir adım önde olduğu iddia edildi.






BELİRSİZLİK İÇİN GİRMEK İSTEMİYOR
Haberde Safi'nin, Greenwood'u ikna etmek adına "mali açıdan yıkıcı ve devasa" bir maaş teklif ettiği doğrulandı. Fransız basınına da yansıyan iddialarda, Safi'nin Marsilya'nın kapısını çalacak ciddi bir bütçeye sahip olduğu vurgulanıyordu.
Yıldız oyuncunun önceliği şu an için para değil, hırs ve teknik kesinlikler. Greenwood, ön elemelerle veya belirsizliklerle uğraşmak yerine doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde oynama garantisi istiyor. Roma'nın başındaki Gian Piero Gasperini faktörü ve takımın vadettiği sportif proje, İngiliz oyuncuyu cezbeden en büyük etken.






GREENWOOD ACELE ETMİYOR
Haberde, Greenwood'un Hakan Safi'nin kurmayı planladığı projenin gerçek değerini anlamak ve seçim sonrasındaki resmiyet durumunu görmek istediği belirtiliyor. Resmi imza yetkisinin henüz olmaması, Fenerbahçe'nin operasyonunu Roma karşısında yavaşlatan en büyük handikap olarak gösterildi.






İTALYANLARA GÖRE 50 MİLYON EURO İYİ
AS Roma, Marsilya'ya 35 milyon Euro sabit ücret artı bonuslarla birlikte toplamda 40 milyon Euro'yu bulacak ilk resmi teklifini iletmeye hazır. Marsilya, oyuncunun haklarının %40'ını elinde tutan Manchester United'a pay vereceği için kapıyı 50 milyon Euro'dan açsa da mali borçlarını hafifletmek adına oyuncunun babası ve menajeriyle görüşmeleri sıklaştırmış durumda.

İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi

İtalyanların konuştuklarına bakılacak olursa; Süper Lig'de yeni sezon öncesi sol stoper takviyesi için düğmeye basan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A ekiplerinden Bologna forması giyen Kolombiyalı savunma lideri Jhon Lucumí’yi kadrosuna katmak için dev bir transfer derbisine tutuştu

06.06.2026 16:30:00
Haber Merkezi
İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi
İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi
İtalyanların konuştuklarına bakılacak olursa; Süper Lig'de yeni sezon öncesi sol stoper takviyesi için düğmeye basan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A ekiplerinden Bologna forması giyen Kolombiyalı savunma lideri Jhon Lucumí'yi kadrosuna katmak için dev bir transfer derbisine tutuştu.
Kulübüyle sözleşme yenilemeyi reddeden ve adı Barcelona ile de anılan 27 yaşındaki sol ayaklı yıldız için İstanbul'un üç devi İtalya'da karşı karşıya geldi.






Süper Lig'de sol stoper arayışındaki devler Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A'nın en formda savunmacılarından Jhon Lucumí için büyük transfer rekabetine girişti. Bologna'nın Kolombiyalı yıldızı için Avrupa'nın devleri de sırada.
İtalyan Il Resto del Carlino'nun haberine göre;Bologna formasıyla harika bir sezonu geride bırakan 27 yaşındaki Jhon Lucumí, İtalyan kulübünün sözleşme uzatma tekliflerini kesin bir dille reddetti.






YILLIK MAAŞI SADECE 800 BİN EURO
Bologna'da net 800 bin Euro kazanan oyuncuya kulübü 1.5 milyon Euro teklif etti. Ancak Lucumí, Premier Lig ekiplerinin kendisine önerdiği yıllık net 3 milyon Euro'luk seviyeye çıkılmasını istiyor.
Geçen yaz Bologna, diğer stoperi Beukema'yı 34 milyon Euro'ya Napoli'ye satınca Lucumí için gelen 30 milyon Euro'luk teklifleri engellemişti. Ancak oyuncunun net tavrıyla birlikte bu yaz ayrılık kaçınılmaz görünüyor.






PEK ÇOK TALİBİ OLAN BİR YILDIZ
Menajerlerin piyasayı hareketlendirmesiyle sol ayaklı stoper için adeta bir transfer savaşı başladı. Finansal açıdan güçlü olan Fenerbahçe ve Galatasaray oyuncuyla doğrudan ilgileniyor. Sol stoper takviyesi yapmak isteyen Beşiktaş da süreci yakından takip eden kulüpler arasında.
Kolombiyalı oyuncunun adı, Bastoni'nin Inter'den ayrılma ihtimaline karşılık hem Inter hem de Barcelona'nın radarına girmiş durumda.
Geçen yaz oyuncuya talip olan Sunderland'in ilgisi sürerken, sözleşmesi bitecek olan Marcos Senesi'nin durumuna göre Bournemouth da devreye girdi.






SÖZLEŞMESİNİN SON SEZONUNDA
Bologna, zamanında 8.5 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı savunma liderini değerinin altına satmak istemiyor. Sözleşmesinin son yılına girmek üzere olan Lucumí'nin bonservis değerini korumak isteyen İtalyan kulübü, resmi transferi Dünya Kupası sonrasına ertelemeyi planlıyor. Kolombiya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan yıldız stoper için Avrupa Ligi maçları da büyük bir vitrin olacak.
Bologna, Kolombiyalı stoperin oynamadığı maçlarda ortalama 2.5 gol yerken, onun forma giydiği son 7 lig maçında bu ortalama 1 golün altına düştü.

Lewandowskı'den mesaj

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin rüya transferi olduğu iddia edilen Robert Lewandowski çok konuşulacak açıklamalarda bulundu

06.06.2026 16:26:00
Haber Merkezi
Lewandowskı'den mesaj
Lewandowskı'den mesaj
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin rüya transferi olduğu iddia edilen Robert Lewandowski çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Katalan devi Barcelona'ya hüzünlü bir şekilde veda eden ve kulübün son 4 yıldaki organizasyonel röntgenini çeken dünyaca ünlü süper golcü, taraftarın heyecanla beklediği o kesin transfer müjdesini henüz vermese de satır aralarında çok çarpıcı mesajlar bıraktı.







Fenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesi iddialı aday Hakan Safi'nin transfer edeceği iddia edilen Robert Lewandowski, Polonya Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Łączy nas Piłka kanalına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçeli taraftarların heyecanla beklediği net transfer müjdesini vermeyen tecrübeli forvet, buna karşın Barcelona'ya vedası ve geleceğine dair satır aralarında çok önemli detaylar bıraktı.







BARÇA ANILARI DEPREŞTİ

17 Mayıs'ta Real Betis'e karşı Camp Nou'da son maçına çıkan ve 3-1'lik galibiyetin ardından Katalan devine muhteşem bir törenle veda eden Lewandowski, o anlarda yaşadığı ağır duygusal yükü itiraf etti.

- Son zamanlarda çok duygusal anlar yaşadım. Her şey Betis maçından bir gün önce başladı. TikTok'a girdim, videoları izlerken gözümden bir damla yaş geldi.







- Böyle bir şeye asla hazırlanamazsınız. Güçlü olmaya çalışabilirsiniz ama zordur; o duygusal dalgayı tüm vücudunuzda hissedersiniz. Dışarıdan güzel görünür ama içeriden çok zordur.

- Herkes size sarılmaya, teşekkür etmeye ve veda etmeye başladığında, bu hayatınızın en güzel ama aynı zamanda duygusal olarak en zor anı haline geliyor."







TEMMUZ 2022'DE BARÇA2YA GİTTİ

Temmuz 2022'de katıldığı Barça formasıyla 193 maça çıkan, 120 gol, 24 asistlik muazzam bir performans sergileyen ve 3'ü İspanya La Liga şampiyonluğu olmak üzere toplam 7 kupa kaldıran Lewa, kulübün son 4 sezonda hem sportif hem de organizasyonel olarak çok büyük bir yol kat ettiğinin altını çizdi:







- Barcelona'daki zamanım kesinlikle özeldi. Dört yılda 120 gol ve yedi kupa... Bunlar gurur duyulacak şeyler. Kulübe ilk geldiğimde içerideki her şeyin o kadar da harika olmadığını hatırlıyorum.

- Ne bekleyeceğimi, önümdeki zorluğu biliyordum ve bunu istiyordum. Ancak işin içine girdiğinizde; finansal kaynaklara bağlı olmayan, organizasyondan kaliteye kadar geliştirilmesi gereken küçük şeyleri gördüğünüzde durum farklı oluyor. Son yıllarda kulüp olarak çok büyük aşama kaydettik.

Italıano devrim yapmaya geliyor

Beşiktaş, Serie A'da modern futbolun en cesur örneklerini sunan Vincenzo Italiano ile radikal bir taktiksel dönüşüm yaşayacak

06.06.2026 16:13:00 / Güncelleme: 06.06.2026 16:21:42
Haber Merkezi
Italıano devrim yapmaya geliyor
Italıano devrim yapmaya geliyor
Beşiktaş, Serie A'da modern futbolun en cesur örneklerini sunan Vincenzo Italiano ile radikal bir taktiksel dönüşüm yaşayacak.

İtalyan hocanın dinamik ve yoğun oyun metodolojisinde özellikle Türk oyuncuların üzerine nur yağacak! Semih Kılıçsoy'a yeni 'Zirkzee' rolü biçebilecek olan İtalyan teknik adamın saha içi beyni Orkun Kökçü olacak.

Rıdvan Yılmaz ve Yasin Özcan'ın üstleneceği modern savunma rolleri çok konuşulacak. Italiano sürpriz şekilde Jota Silva ya da Cengiz Ünder'i de geri isteyebilir.







Beşiktaş, teknik direktörlük koltuğuna Serie A'da Fiorentina ve Bologna ile modern, agresif ve cesur futbolun en nitelikli örneklerini sunan Vincenzo Italiano'yu getirdi.

Kamuoyunda "Küçük Pep" olarak anılan 48 yaşındaki İtalyan teknik adam, siyah-beyazlı camiada radikal bir oyun değişiminin fitilini ateşleyecek.

Eldeki mevcut kadro ve kiralıktan dönecek oyuncuların havuzu incelendiğinde, Italiano'nun sistemine cuk oturacak yeni "yıldız adayları" ise çok dikkat çekecek.

İtalyan hocanın dinamik, yoğun antrenman metodolojisine ve taktiksel beklentilerine en hızlı yanıt verecek, yeni dönemin bayrak taşıyıcısı olacak isimler gündem olacak.







TÜRK OYUNCYULARIN ÜZERİNE NUR YAĞACAK

Semih Kılıçsoy: Cagliari kiralamasından dönen genç yetenek, Italiano'nun tam da aradığı "hareketli ve fiziksel" forvet profili. Italiano, santrforunun sadece gol atmasını değil, derine inip bağlantı kurmasını (M'Bala Nzola veya Joshua Zirkzee rolü) ya da sol kanattan içeri devrilmesini ister. Semih'in sırtı dönük oyun becerisi ve patlayıcı gücü onu Serie A seviyesinde bir yıldıza dönüştürebilir.







Orkun Kökçü: Italiano'nun oyun kurucu (regista) aşkı bilinir (Spezia'da Ricci, Fiorentina'da Arthur Melo). Orkun'un baskı altında top çıkarma becerisi, dikey uzun pas kalitesi ve oyunun yönünü tek dokunuşla değiştirme vizyonu, İtalyan hocanın sahadaki beyni olmasını sağlayacaktır.






Rıdvan Yılmaz ve Yasin Özcan

Italiano, sol beklerini hücumda orta sahaya ya da ön alana çekmeyi sever (Spezia'da orta sahadan sol beke devşirdiği Bastoni gibi). Rıdvan'ın dinamizmi bu role biçilmiş kaftan. Sol ayaklı stoper Yasin Özcan ise geriden oyun kurarken Italiano'nun aradığı soğukkanlı pasör stoper tanımına tam uyuyor.







Bir de Jota Silva ya da Cengiz Ünder

Italiano sisteminde kanatların skora doğrudan katkısı (örneğin Nico Gonzalez veya Orsolini gibi) kritiktir. Jota Silva'nın atletizmi ve Cengiz Ünder'in AS Roma geçmişinden gelen İtalyan taktik disipliniyle sağ kanattan içeri çekilip uzak köşeye vuracağı şutlar, hücumun ana planı olur.

Beşiktaş'ın hem Jota'ya hem de Cengiz'e "elveda" dediği ortamda sürpriz bir dönüş gerçekleşebilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.