logo
04 TEMMUZ 2026

Greenwood açık artırmaya çıkarıldı

Fenerbahçe'nin kapısından dönen Mason Greenwood transferinde tam bir pembe dizi yaşanıyor

04.07.2026 11:02:00
Haber Merkezi
 
Greenwood açık artırmaya çıkarıldı
Greenwood açık artırmaya çıkarıldı
Fenerbahçe'nin kapısından dönen Mason Greenwood transferinde tam bir pembe dizi yaşanıyor. Fabrizio Romano, İngiliz yıldızın son anda yatan transferinin perde arkasını ve Avrupa devlerinin 50 milyon Euro'luk savaşını yazdı.






Transfer piyasasının en hareketli isimlerinden biri olan Mason Greenwood'un geleceği tam bir yılan hikayesine döndü. Fenerbahçe'nin kapısından dönen İngiliz yıldız için Avrupa devleri ve Suudi kulüpleri sıraya girerken, transferin perde arkasından çarpıcı bir "seçim" detayı çıktı.

Fabrizio Romano'nun paylaştığı bilgilere göre, transfer sürecinde yaşanan sıcak gelişmeler şöyle...







Mason Greenwood, Fenerbahçe'ye imza atmaya çok yaklaşmıştı. Ancak sarı-lacivertli kulüpte yaşanan başkanlık yarışı transferin kaderini değiştirdi. Hakan Safi'nin başkanlık seçimini kaybetmesinin ardından bu tarihi transfer son anda iptal oldu.






İngiliz kanat oyuncusu için bonservis bedelini belirleyen Marsilya, kapıyı 50 milyon €'nun üzerinde bir rakamla açtı. Fransız kulübü, oyuncuyu en yüksek fiyata satabilmek için adeta bir açık artırma stratejisi yürütüyor. Marsilya; Atlético Madrid veya Juventus gibi devlerin resmi olarak devreye girmesini umut ediyor.

Fransız ekibi, Suudi Arabistan kulüplerinden gelecek astronomik tekliflerle kârını maksimuma çıkarmayı hedefliyor.







Fenerbahçe'nin ısrarını sürdürdüğü bu süreçte, yarışa Serie A'dan yeni bir rakip dahil oldu. Roma, başarılı oyuncuyu kadrosuna katmak için ilk resmi teklifini hazırlıyor. İtalyan ekibi henüz Marsilya ile doğrudan temasa geçmese de kısa süre içinde masaya oturmaya hazırlanıyor.

Nelsson 6-7 milyona gider

Galatasaray Yönetimi, yeni sezonda kesinlikle düşünülmeyen Victor Nelsson için resmi teklif bekliyor

04.07.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
Nelsson 6-7 milyona gider
Nelsson 6-7 milyona gider
Galatasaray Yönetimi, yeni sezonda kesinlikle düşünülmeyen Victor Nelsson için resmi teklif bekliyor. Bazı kulüpler devrede... Danimarkalı stoperin ayrılığı para dışında yabancı kontenjan açısından da önemli...






Tesislere "Bu iş yerinde çalışmıyorum" yazılı şapkayla gelen Victor Nelsson, sezon başında Verona'ya kiralanmıştı. İtalyan ekibi küme düştü ve satın alma opsiyonunu kullanmadı. 27 yaşındaki futbolcunun Galatasaray'daki mukavelesi ise 30 Haziran 2027'de bitecek. Yani sözleşmesinin son senesine girdi.






+1 KİŞİLİK YER

1.85 boyundaki futbolcu yeni sezon planlamasında kesinlikle düşünülmüyor. Bu sebeple Galatasaray Yönetimi, tekliflere açık... 6-7 milyon euro seviyesindeki önerilerin değerlendirmeye alınacağı öğrenildi. Danimarkalı oyuncunun ayrılığı sadece maddi katkı açısından önemli değil. Ayrıca yabancı kontenjanında da 1 kişilik yer açılacak.







KENDİSİ DE GİTMEK İSTİYOR

Victor Nelsson'un adı şu takımlarla anılıyor:

AC Monza
Samsunspor
Udinese
Hull City







Oyuncuya ilgi mevcut ancak bugün itibarıyla kulübe ulaşan resmi bir teklif yok. Nelsson da ayrılmak istediği için olası teklifleri değerlendirmesi bekleniyor.

İsmail Kartal, Guardiola'nın izinde

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, dünya futboluna damga vuran Pep Guardiola ve Jürgen Klopp ekolünü Samandıra’ya taşıyor

04.07.2026 11:37:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal, Guardiola'nın izinde
İsmail Kartal, Guardiola'nın izinde
Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, dünya futboluna damga vuran Pep Guardiola ve Jürgen Klopp ekolünü Samandıra'ya taşıyor. Takım boyunu 30 metreye indirip top kaybedildiği an "6 saniye kuralı" ile şok pres başlatan, rakibi ön alanda boğarak hataya zorlayan dominant ve kompakt bir sistemin şifrelerini oyuncularına aşılıyor.

Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları sürerken, teknik direktör İsmail Kartal'ın takımına aşılamak istediği modern oyun felsefesinin şifreleri netleşti. Deneyimli teknik adam, oyuncularıyla yaptığı toplantılarda tek bir hedefe odaklanıyor: Sahayı rakibe dar eden, nefes aldırmayan agresif bir ön alan baskısı.







OYUN 30 METRE İÇİNDE OYNANACAK

Kartal'ın kafasındaki bu model, dünya futbolunun zirvesindeki Pep Guardiola ve Jürgen Klopp gibi isimlerin başarı formülleriyle birebir örtüşüyor. Bu sistemin temel taşı, takım boyunu maksimum 30 metreye indirmekten geçiyor. İsmail Hoca, defans çizgisini orta sahaya kadar çekerek forvet hattı ile savunma arasındaki mesafeyi daraltıyor.







DAR ALANDA ŞOK PRES YAPILACAK

Rakip hangi bölgede topla buluşursa buluşsun, o alanda ani bir "aşırı yükleme" yapılarak sayısal üstünlük kuruluyor. Amaç, rakibin geriden rahat oyun kurmasını tamamen engellemek ve hataya zorlamak. Sistemin ikinci ve en kritik aşaması ise literatüre Guardiola ile giren "6 Saniye Kuralı". Top rakibe geçtiği ya da kaybedildiği an, en yakın oyuncular dar alanda şok presi başlatıyor.







TAKTİK FAUL YAPACAK TAKIM

İlk 6 saniye içinde yoğun bir baskıyla topun geri kazanılması, kazanılamıyorsa taktik faulle rakip kontratağının doğmadan öldürülmesi isteniyor. Futbolda PPDA (savunma aksiyonu başına izin verilen pas) endeksini düşürmeyi hedefleyen bu anlayış, topu kaleye en yakın noktada kapıp hızlıca skora gitmeyi amaçlıyor.







DOMİNANT BİR SİSTEM OLACAK

Ancak bu dominant sistem, kusursuz bir fiziksel güç ve doğru oyuncu profili gerektiriyor. 90 dakika boyunca 30 metrede kalıp önde basabilmek için Fred tipinde yüksek enerjili, atletik orta sahalara ve arkaya atılan uzun topları eritebilecek çabuk stoperlere ihtiyaç var.







Riskleri yüksek olsa da İsmail Kartal'ın bu "Guardiola Kanunları", sarı-lacivertlileri modern Avrupa standartlarında, izlemesi keyifli ve dominant bir takım kimliğine büründürmeyi hedefliyor.

Beşiktaş'ın karşısında kimler var?

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de sol kanat rotasyonu baştan aşağı yenileniyor

04.07.2026 11:14:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın karşısında kimler var?
Beşiktaş'ın karşısında kimler var?
Arsenal'de sol kanat operasyonu başlıyor. Sözleşmesi ve geleceği belirsiz olan 31 yaşındaki Leandro Trossard için Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe pusuda beklerken, İngiliz devinin alternatifleri de netleşti.






İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de sol kanat rotasyonu baştan aşağı yenileniyor. Takımın en zayıf halkası olarak görülen bu bölgede Leandro Trossard ve Gabriel Martinelli'nin geleceği belirsizliğini korurken; yaşanan bu hareketlilik Beşiktaş başta olmak üzere Süper Lig devlerini yakından ilgilendiriyor.

Geçtiğimiz sezon Arsenal formasıyla çıktığı 50 maçta 8 gol ve 11 asistlik performans sergileyen Leandro Trossard, kritik anlarda sahneye çıkmasıyla taraftarın takdirini kazanmış durumda.







Ancak Belçikalı yıldızın 31 yaşına gelmiş olması, ayrılık ihtimallerini masaya getiriyor. Yıldız oyuncunun transferi için Türkiye'den Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe nabız yoklarken, Suudi Arabistan temsilcisi Al-Dairiyah de transfer yarışında güçlü bir rakip olarak konumlanıyor.






Sol kanattaki bir diğer isim olan 25 yaşındaki Gabriel Martinelli ise skora katkı anlamında Trossard ile benzer bir grafik çizse de Avrupa devlerinin dikkatini çekmiş durumda. Genç oyuncunun adı Bayern Münih ve Paris Saint-Germain ile ciddi şekilde anılıyor. Arsenal yönetiminin önümüzdeki sezon bu iki isimden sadece biriyle yola devam etmesi bekleniyor.






Londra temsilcisi, olası ayrılıkların yerini doldurmak için alternatiflerini belirledi. Kulübün radarındaki isimler şu şekilde... Christos Tzolis, Bradley Barcola ve Jeremy Monga.

Ake Fenerbahçe’ye imza attı, Independt gazetesi yazdı

Fenerbahçe, savunma hattını dünya çapında bir isimle güçlendirerek yılın en çok ses getiren transferlerinden birine imza attı

04.07.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Ake Fenerbahçe’ye imza attı, Independt gazetesi yazdı
Ake Fenerbahçe’ye imza attı, Independt gazetesi yazdı
Fenerbahçe, Manchester City'nin Hollandalı stoperi Nathan Aké ile sözleşme imzalandığını açıklarken; sözleşmesinin son yılına giren 31 yaşındaki oyuncuyu bu yaz bonservisle elden çıkarmak isteyen İngiliz devi, transferi para kazanmak adına 'son gerçek şans' olarak görüyor.






Fenerbahçe, savunma hattını dünya çapında bir isimle güçlendirerek yılın en çok ses getiren transferlerinden birine imza attı. Sarı-lacivertli kulüp, Manchester City'nin Hollandalı stoperi Nathan Aké ile anlaşma sağlandığını resmen duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyen Aké'nin, izin döneminin ardından takımın Avusturya'daki antrenman kampına katılacağı belirtildi.






Fenerbahçe'nin resmi duyurusuna rağmen Manchester City cephesinden henüz resmi bir onay gelmedi. Ancak İngiliz basınından The Independent'ın haberine göre, iki kulüp arasındaki görüşmeler olumlu bir seyirde ilerliyor ve transferin tamamlanması an meselesi.






Sözleşmesinin son yılına giren 31 yaşındaki Hollandalı savunmacıyı bu yaz elden çıkarmak isteyen İngiliz devi, oyuncudan bonservis geliri elde edebilmek adına bu transferi "son gerçek şans" olarak değerlendiriyor. City, 2021 yılında Bournemouth'tan 41 milyon sterlin gibi rekor bir bedelle kadrosuna kattığı Aké'den zarar etmek istemiyor. Manchester City formasıyla 177 maça çıkıp 10 gol kaydeden ve kazanılan tarihi üç kupalı (Treble) sezonda önemli pay sahibi olan Aké, geçtiğimiz sezon ise gözden düştü.






Deneyimli stoper, sezon genelinde 32 maçta süre almasına rağmen Premier Lig'de yalnızca 6 kez ilk 11'de şans bulabildi. Kadroda Josko Gvardiol, Marc Guéhi, Rúben Dias ve performansı hızla yükselen Abdukodir Khusanov'un gerisinde kalarak 5. tercih konumuna düşen Aké için Türkiye macerası resmen başlamak üzere.

Osimhen-Barış-Sane-Abdülkerim: Yedeksizler!

Galatasaray'da transfer çalışmaları sürüyor. Bugün itibarıyla baktığımızda Sarı-Kırmızılı ekipte ciddi bir "derinlik" sorunu var. Çok önemli isimlerin yedeği bulunmuyor

03.07.2026 12:50:00
Haber Merkezi
 
Osimhen-Barış-Sane-Abdülkerim: Yedeksizler!
Osimhen-Barış-Sane-Abdülkerim: Yedeksizler!
Mauro Icardi'nin sözleşmesi resmen sona erdi. Arjantinli yıldız artık Galatasaray'ın oyuncusu değil... Bugün itibarıyla Osimhen'in yedeği yok... Bu bölgede zaman zaman Barış Alper kullanılmıştı. Ancak milli futbolcunun da yedeği yok! Barış'ı santrfora çektiğinizde asıl yeri sol kanat olan kimse kalmıyor.






TEK SOL AYAKLI STOPER

Sağ kanatta Leroy Sane sonrasında akıllara Yunus Akgün geliyor. Ancak Yunus da geride bıraktığımız sezonda ağırlıklı olarak 10 numarada görev yaptı. Abdülkerim Bardakcı konusu ise farklı bir olay! Tecrübeli savunmacının senelerdir yedeği yok. Ayrıca Galatasaray kadrosundaki tek sol ayaklı stoper de Abdülkerim...






LANG VE ASPRİLLA GİTTİ

Galatasaray, kış döneminde kiraladığı Noa Lang ve Asprilla'nın satın alma opsiyonlarını kullanmadı. Ne kadar faydalı oldukları tartışılabilir (Özellikle Asprilla). Ancak onların varlığı, derinliği sağlıyordu. TFF'nin 10+4'lük yabancı kontenjanı sonrasında yönetimin işi daha da zorlaştı. Ancak Aslan'ın mutlaka takviyeler yapması şart... Şampiyonlar Ligi'nden bahsetmiyoruz bile...

Bir tek Davinson Sanchez kaldı: Hepsi döndü

Galatasaray'dan Dünya Kupası'na giden oyuncular içinde sadece Davinson Sanchez yoluna devam ediyor. Kolombiya yarın son 32 turunda Gana'yla karşılaşacak

03.07.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Bir tek Davinson Sanchez kaldı: Hepsi döndü
Bir tek Davinson Sanchez kaldı: Hepsi döndü
Milli takım turnuvalarında kulüpleri en çok korkutan şey sakatlıktır... Bu yılki Dünya Kupası'nda ise Galatasaray açısından pek korkutucu bir gelişme yaşanmadı. Sadece Singo yürekleri ağza getirdi. Onun da sanıldığı kadar büyük bir sıkıntısının olmadığı açıklandı. Fildişi elendi. Singo, Türkiye'de ayrıntılı kontrolden geçirilecek.






GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?

A Milli Futbol Takımımız, gruptan çıkamadı! Kadroda bulunan Galatasaraylılar, yurda döndü. Herkesin beklentileri yüksekti fakat aynı şekilde büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Leroy Sane, Almanya'yla yola devam edemedi. Son olarak Ismail Jakobs ve Senegal'in Dünya Kupası umutları bitti.






FAVORİ KONUMDALAR

Galatasaray'ın dev organizasyona gönderdiği oyuncular içinde sadece Davinson Sanchez'in umudu var. Kolombiya son 32 turunda cumartesi günü Gana'yla karşılaşacak (TSİ 04.30). Kolombiya favori... Fakat elenirlerse, Galatasaray'dan hiçbir futbolcu kalmayacak. Bu arada tecrübeli stoperin adı birçok takımla anılıyor.

Fenerbahçe'nin yeni forveti Talisca! İşte en kötü senaryo

Kadrosunda yabancı fazlalığı bulunan, UEFA'dan ceza alan ve harcama limitlerinde sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de çok konuşulacak gelişmeler yaşanabilir. Şu anda transferler tıkanmış durumda... Taraftarlar, Vedat Muriqi sonrası yeni forveti istiyor. Ancak hiç beklemedikleri bir durumla karşılaşabilirler

03.07.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin yeni forveti Talisca! İşte en kötü senaryo
Fenerbahçe'nin yeni forveti Talisca! İşte en kötü senaryo
Fenerbahçe'de sezonun ilk transferi Vedat Muriqi olmuştu. Tecrübeli forvetin sakatlığı ise can sıktı. Şampiyonlar Ligi elemesinde Vedat yerine Talisca'nın görev yapması bekleniyor. Ancak Brezilyalı yıldızın sezonun geri kalanında da santrfor alternatifi olması mümkün!






AYRILMALARI GEREK

10+4'lük yabancı kontenjanı kararı sonrasında Fenerbahçe'nin birçok oyuncuyla yolları ayırması gerekiyor. UEFA da "kadro maliyet sınırı" sebebiyle Sarı-Lacivertliler'e 7 milyon euro ceza vermişti. Problemler bunlarla sınırlı değil... Ayrıca harcama limitlerinde sıkıntı yaşanıyor.






SATILMASI DURUMUNDA

Taraftarlar, Vedat Muriqi sonrasında yeni yıldız forvetini bekliyor. Ancak sezonun geri kalanında Talisca bu pozisyonda görev yapabilir. Sambacının, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City Kulübü'ne satılabileceği de konuşuluyor. Satış gerçekleşirse, bu para yeni santrforda kullanılacak. Öte yandan Sidiki Cherif'in kiralanma ihtimalinin hayli yüksek olduğu belirtildi.

Galatasaray işi bitiriyor! Okan Buruk'un hayali gerçek oluyor

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk'un uzun süredir ısrarla kadrosunda görmek istediği dünyaca ünlü Fransız orta saha Adrien Rabiot için transfer taarruzu başlattı. Şampiyonlar Ligi'nde oynama şartı bulunan yıldız oyuncu için yürütülen gizli operasyonda bu kez somut adımlar çok daha hızlı ama gizliden gizliye atılıyor.
 

03.07.2026 12:29:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray işi bitiriyor! Okan Buruk'un hayali gerçek oluyor
Galatasaray işi bitiriyor! Okan Buruk'un hayali gerçek oluyor
Galatasaray yönetimi Okan Buruk'un eski göz ağrısı Adrien Rabiot için gözlerden uzak, sessiz ve derinden bir operasyon yürütüyorç Sarı-kırmızılı yönetim, teknik direktör Okan Buruk'un kadrosunda görmeyi uzun süredir çok istediği Fransız orta saha oyuncusunu renklerine bağlamak adına bu kez çok daha agresif bir süreç yürütüyor.






OKAN BURUK'UN ESKİ GÖZ AĞRISI

Deneyimli teknik adam Okan Buruk'un daha önceki transfer dönemlerinde de defalarca listesinin ilk sıralarına yazdığı Rabiot, sarı-kırmızılıların orta saha kurgusundaki en büyük hayali konumunda. Yönetimin bu transfer için kararlı bir adım atması, Buruk'un uzun süredir beklediği ideal kadro planlamasını gerçeğe dönüştürmeye çok yakın olduğunu gösteriyor.






ELİT SEVİYEDE KALMAK İSTİYOR

Geleceğiyle ilgili henüz kesin bir karar vermeyen Adrien Rabiot'nun önceliği, kariyerini Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek iddialı bir takımda sürdürmek. Bu kriter, elit düzeyde kalmak isteyen yıldız oyuncunun yeni rotasını belirlemesindeki en önemli etken olarak öne çıkıyor.






MILAN VE NAPOLI'DEN YALANLAMALAR

Avrupa transfer piyasasında Milan ve Napoli gibi İtalyan devlerinin adı Fransız oyuncuyla anılsa ve kulüplerden taktiksel yalanlamalar gelse de Türkiye seçeneği her geçen gün daha güçlü bir ihtimal haline geliyor. Galatasaray, hem Şampiyonlar Ligi hedefiyle hem de oyuncuya sunacağı projeyle bu yarışta elini güçlendiriyor.

Arsenal, Beşiktaş'a göndermeye can atıyor

Beşiktaş'ın rüyalarını süsleyen Leandro Trossard için Arsenal, sözleşmesinin bitimine bir yıl kala bonservis geliri elde etmek adına ayrılığa yeşil ışık yaktı

03.07.2026 12:20:00
Haber Merkezi
 
Arsenal, Beşiktaş'a göndermeye can atıyor
Arsenal, Beşiktaş'a göndermeye can atıyor
Beşiktaş'ın rüyalarını süsleyen Leandro Trossard için Arsenal, sözleşmesinin bitimine bir yıl kala bonservis geliri elde etmek adına ayrılığa yeşil ışık yaktı. Ancak yıllık maaşı 10.4 milyon Euro'ya kadar yükselen Belçikalı yıldız, bedelsiz kalıp dev bir imza parasıyla Suudi Arabistan veya Avrupa'dan daha büyük bir kontrat kapmak için gemileri yakarak Arsenal'da kalmayı seçti.






Beşiktaş, geçtiğimiz yaz kadrosuna katmak için yoğun çaba sarf ettiği ancak "satılık değil" yanıtını aldığı Leandro Trossard için yeniden devreye girdi. Football London'ın haberine göre siyah-beyazlılar, Belçikalı kanat oyuncusunu bu yaz transfer döneminin en önemli hedefi olarak belirledi.






MAAŞI 10 MİLYON EURO'YA ÇIKTI

İngiliz devi Arsenal ise bu kez transfere oldukça sıcak bakıyor. Geçtiğimiz yaz oyuncunun performansını ödüllendirmek adına haftalık maaşını 100 bin Sterlin'den yaklaşık 180 bin Sterlin (yıllık 10.4 milyon Euro) seviyelerine çıkaran Arsenal, sözleşme süresini ise uzatmadı.






ARSENAL VE BEŞİKTAŞ ANLAŞTI

Londra ekibi, mukavelesinin bitimine sadece bir yıl kalan Trossard'ı gelecek yıl bedelsiz kaybetmek yerine, bu yaz iyi bir bonservis bedeliyle elden çıkarıp yeni bir forvet transferini fonlamak istiyor. Ancak Arsenal ve Beşiktaş'ın bu ortak çıkarına karşın, Belçikalı yıldızın planları oldukça farklı.






SEZON SONUNA KADAR LONDRA'DA

Şu an masada olan transfer teklifleri, Arsenal'a ödenecek yüksek bonservis bedelleri (20 milyon euro'lardan bahsediliyor) nedeniyle Trossard'a teklif edilen maaşların düşük kalmasına yol açıyor. Bu durumu kabul etmek istemeyen 31 yaşındaki oyuncu, Londra ekibindeki sözleşmesinin son sezonunu tamamlamakta kararlı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.