logo
08 MAYIS 2026

"G.Saray avantadan şampiyon oldu"

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Caner Erkin ile ilgili, "Caner Erkin'le ilgili yönetimin aldığı karar yok. Temmuz ayında sözleşmesi geçerli olmak üzere istediği kulübe imza atabilir" dedi

30.04.2016 00:00:00
Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu, divan kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Voleybolda Galatasaray Daikin'in şampiyonluk için çekiştikleri VakıfBank'tan 2 set almasını değerlendiren Uslu, "Gazeteci şunu yazması lazım; 'Galatasaray sayesinde Fenerbahçe şampiyon olacak'. Gazeteci bu. Halbuki Galatasaray zoru başarmasa, 3-2 yapmasaydı, Fenerbahçe için şampiyonluk bitmişti, şansı yoktu. VakıfBank şampiyon oluyordu. Bugün yenersek VakıfBank'ı 3-0 ya da 3-1 şampiyon olacağız. Gazeteci bunu büyütür. Biz şampiyon olursak ne olacak. Manşeti verdin. 'Galatasaray şampiyon yaptı' diyeceksiniz. Demeniz lazım" dedi.


TRABZONSPOR - FENERBAHÇE MAÇINDA YAŞANAN OLAYLAR
Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olayları da değerlendiren Uslu, "Emniyet müdürü ve vali var mıydı orada? Bir kulüp başkanı 'hakemi tut orada' diyor ve hakem 3 saat tutuluyor. Polis istese 1-2 dakikada alır oradan. Bizim locamıza gelip gaz sıkmasını biliyorlar. Bunlar hassas konular diye susuyoruz. Kurşunu yedik, gazı yedik. Hep biz. Devlet var değil mi? Kurallar olması lazım. Ben size söyleyeyim; Eğer o kurşun olayında diğer tarafa gelse çocukların yüzde 90'ı telef olmuştu. Orası çok rüzgarlı feci bir yer. Kaza olsa gazetecilerin çoğu telef olurdu o konvoyda. Vali Bey, Emniyet Müdürüne bu kurşundur demeye çalışırken, oranın rüzgarından hasta oldum. Aynı sayın Vali 2 saat sonra havaalanında 'bu taş mı kurşun mu belli değil' diyor" diye konuştu.


"GALATASARAY 3 SENE AVANTADAN ŞAMPİYON OLDU"
Fenerbahçe olarak mağdur olduklarını hatırlatan Uslu, "Orada kimin suçu var olayda. NBA'de 30-40 sene önceki maçları var. Hani medeni NBA. Bütün polisler elinde copla dolaşıyordu. Kuralları koydular, bitti. Küme düşürürüm diyecek, bir daha vukuat yaparsan bitti. Kural koyacaksın. Belki vardır da yönetmelikte. Hadi yapabiliyorsa yapsın. Ben ayrıldım bir ara 3 sene. 15 senedir yöneticilik yapıyorum. Son 3 senedir tahrik etmemek için ne Galatasaray ne de Trabzonspor maçına başkanla gitmiyoruz. Bir de gitsek, tahrik olsalar ne olacak. Bizim yapabileceğimiz ne var Fenerbahçe olarak? Mağdur olmuşuz. 3 Temmuz'u yaşamışız. Elimizdeki silahları, kaleleri almışlar. Bütün oyuncularımızı satmışız. 3 sene avantadan şampiyon oldular mı? Yani onlar oldu. Beşiktaş da olabilirdi. Kafaya kullansalardı olsaydı. Para değeri olarak ne kadar? 80 milyon Euro. 3'te 1'ini alsak yaklaşık 30 milyon Euro eder. Bir de oyuncularımız sattık. Transferlerde hızlı davrandığımız için hatalar yapmışız. Bütün bu sıkıntıları çekmişiz. Daha biz ne çekelim. Onun için de şampiyon olmamız lazım" şeklinde konuştu.

"YAZIK DEĞİL Mİ FENERBAHÇE'NİN PARASINA"
Mahmut Uslu, Milli Eğitim Bakanlığı ile aralarında yaşanan Kenan Evren Lisesi arazisine ilişkin ise, "250 milyon borç var. Bu yalnız yaptığımız okullardan geliyor. Yerine getirilmediği için cevap verilmiş. Yazık değil mi Fenerbahçe'nin parasına. Biz boşuna mı yaptık okulları. Dava açtık. Şahıslara da açacağız. Biz diyoruz ki, 'Kiracının yerine biz bu yerleri yapalım, sen de bunu ver'. Anlaşma da Türkiye tarihinde hiçbir devlet arazisinin olmayan brüt yüzde 25. Oteller bugün yüzde 1-2'yle veriliyor. Biz yüzde 25'e imza attık. Hepsinin esprisi var. Birleştireceğiz. İnşallah da birleşir. Ümidimiz var" ifadelerini kullandı.

Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak

Fatih Tekke'ye göre Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon kendilerine defalarca "gelin 2. olun. Gelin şampiyon olun" dedi

06.05.2026 17:46:00
Haber Merkezi
Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak
Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak
Fatih Tekke'ye göre Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon kendilerine defalarca "gelin 2. olun. Gelin şampiyon olun" dedi. Ancak Trabzonspor'un zirve yarışını götürecek iyi oyuncuları olmasına rağmen takımı yarışta tutacak rotasyon oyuncuları olmadığı için üçüncülükle yetinmek zorunda kaldılar. Tekke'ye göre gelecek sezon daha yukarısının hedeflenmesi için gereken rotasyon oyuncuları mutlaka transfer edilmeli.






Trabzonspor taraftarı şaşkın... kaçan şampiyonluğa üzülen de var, bu kadroyla sezonun sonuna kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde kalmanın gururunu yaşayan da. Şampiyonluk umutları matematiksel olarak bitti. 2. olma umudu hala devam ediyor. Ancak 3'üncülük artı garanti. Çünkü Beşiktaş'ın Trabzonspor'u yakalama şansı kalmadı.






FIRSATLAR TEPİLMESE BAŞKA ŞEYLER OLURDU

10-11 kişilik ana oyuncu grubuyla buralara kadar gelen ekipte her maç sonu oyuncuların sahadaki bitkin halleri, dökülen terin ve verilen emeğin en somut kanıtı oldu. Trabzonspor göze hoş gelen futbol oynamadı ama "mücadele etmediği" yönünde kimse görüş belirtmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dengesiz sonuçlar aldığı dönemlerde Trabzonspor ayağına kadar gelen liderlik fırsatlarını tepmese bugün bambaşka şeyler de konuşuluyor olabilirdi.






ROTASYON GÜÇLENDİRİLECEK

Bu yüzden Başkan Ertuğrul Doğan ile Fatih Tekke gelecek sezonun transfer planlaması üzerinde çalışmaya devam ederken özellikle rotasyonu güçlendirmenin üzerinde duruyorlar.

Her ne kadar as takıma takviyeler yapılacak olsa da söz gelimi her iki kanadı da savunacak bir bek, stoperleri yedekleyecek iyi bir rotasyon beki, 6 ve 8 oynayacak her an forma giymeye hazır orta saha oyuncusu ve hem 10 hem de kanatlar ile hem santrfor hem de kanat forveti olabilecek İsviçre Çakısı gibi isimler üzerinde araştırmalar yoğunlaşıyor.






YERLERİNİ ALACAK İSİMLER OLMADI

Fatih Tekke'ye göre Savic ve Batagov'un sakatlığında Nwaiwu'nun yanına stoper ekleyememek, Mustafa ve Lovik düştüğü zaman bek çıkaramamak, Oulai ve Folcarelli yokluğunda Bouchouari ve Ozan Tufan'dan daha iyisinin elde olmaması, kanatlar düştüğünde eksik kalınması ve Onuachu'ya yakın ayarda bir santrforun olmaması bu sezonun belki de şampiyon olunamamasının nedenlerinin başında geldi.

Fenerbahçe'de Mourinho sesleri yükseliyor

Jose Mourinho'yu gözünü bile kırpmadan 250 bin euro'luk hediye alacak kadar seven Fenerbahçe'nin başkan adaylarından birisinin camiayı yerinden zıplatacak bir karar aldığı iddia edildi

06.05.2026 17:37:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de Mourinho sesleri yükseliyor
Fenerbahçe'de Mourinho sesleri yükseliyor
İddiaya göre adı geçen başkan adayının eski yönetimin Portekizli teknik adamı getirdiğini ancak kendisine istediği takımı veremediği için "günah keçisi" ilan edildiğini savundu. Başkan seçilirse Mourinho'ya "bu kez istediği takımı kurarak" bir şans daha vereceğinisöyledi.






Yardım vakıflarının faaliyetlerinde veya hayır işlerinde sık sık önümüze çıkan Fenerbahçe'nin "zenginliği" ile kendini ön plana çıkaran başkan adayının en büyük özelliği Kasımpaşa'dan yetişmiş olması. Ailesinin ve yakınlarının düğünlerinde nikah şahitleri ve onur konukları ile dikkatleri çeken Fenerbahçe kulübünün başkan adayının servetinin temelleri 1960'lı yıllarda atıldı.






1 MİLYAR DOLAR SINIRINI AŞIYOR

Forbes Türkiye'nin 2025-2026 verilerine göre kişisel serveti yaklaşık 750 milyon dolar civarında olan Fenerbahçe'nin başkan adayı aynı zamanda Türkiye'nin en zengin 100 ismi arasında. Sahip olduğu Holding'in yıllık toplam cirosu 1 milyar dolar sınırını aşıyor.






Kısacası Kasımpaşa'da yerel bir kömür ticaretiyle başlayan aile mirasını, ikinci kuşak olarak modern limancılık, ağır sanayi ve küresel lojistikle birleştirerek Fenerbahçe'ye "paralı" başkan adayı olacak kadar zengin bir işadamına dönüştü.






"50 MİLYON DOLAR HİBE ETTİM"

Seçim kampanyası "ekonomik güç" ve "stadyum" üzerine kurulu. Kulübe son 15 ayda herhangi bir hizmet veya sponsorluk karşılığı olmadan 50 milyon dolar hibe verdiğini söyleyen aday "Galatasaraylılarla iş yapmayacağız, onlarla maddi ve manevi mücadele etmek için geliyoruz" diyerek hedefini ezeli rakibini geçmek olarak belirledi. Yönetim kurulunun %80'inin hazır olduğunu ancak isimleri doğru zamanda açıklayacağını söylüyor.






MOURINHO İLE İLGİLİ PLANLARI VAR

Başkan adayıyla ilgili en iddialı dedikodu ise şu günlerde Real Madrid'in başına döneceği iddia edilen Jose Mourinho'yu Fenerbahçe'ye geri getirmek olarak söyleniyor. 250 bin euro'luk hediye alacak kadar sevdiği ve futbol bilgisine güvendiği Portekizli teknik adam için Fenerbahçe başkan adayının, "daha önce kendisine sağlayamadığımız tüm imkanları sağlayacağım. O da bize gerçek Mourinho'yu gösterecek" şeklinde kararını savunduğu iddia ediliyor.

Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi

Aday olur ve seçilirse Aziz Yıldırım'ın çalışacağı teknik direktör Aykut Kocaman olarak öne çıktı

06.05.2026 17:33:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi
Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi
Aday olur ve seçilirse Aziz Yıldırım'ın çalışacağı teknik direktör Aykut Kocaman olarak öne çıktı. Ancak Kocaman'ın Asensio ile ilgili söyledikleri taraftar arasında 'Alex gibi istemez' çığlıklarına neden oldu.






Henüz adaylığını açıklamayan Aziz Yıldırım'ın seçilmesi halinde teknik direktör adayının Aykut Kocaman olduğu iddia edildi. Ancak efsane başkana yakın isimlere göre Yıldırım, teknik direktörlük konusunda herhangi bir isimle görüşmedi. 






Aykut Kocaman seçim dönemlerinde hiçbir adayla yürümedi. Bunu prensip kararı olarak aldı. Ancak Fenerbahçe'nin ihtiyaç duyması halinde hiçbir zaman hayır demeyeceği özellikle de Başkan Yıldırım'a hayır demeyeceği biliniyor.






Bu arada Kocaman'ın ocak ayında verdiği röportajda söylediği, "Asensio'nun Fenerbahçe'ye gelmesini takıma akıl ve kalite katacağı için çok istemiştim ancak tempo konusunda aynı şeyi söyleyemem" açıklaması ise Fenerbahçe taraftarların kafasında yer etti. 






Pek çok taraftar Alex De Souza'yı gönderen isim olarak hatırladıkları Kocaman'ın gelirse Asensio ile çalışmayacağını iddia etmeye başladı bile.

Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?

Gençlerbirliği ya da Konyaspor, Türkiye Kupa'sını kazanırsa Beşiktaş gelecek sezon Konferans Ligi'ne kadar düşecek

06.05.2026 17:25:00
Haber Merkezi
Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?
Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?
Gençlerbirliği ya da Konyaspor, Türkiye Kupa'sını kazanırsa Beşiktaş gelecek sezon Konferans Ligi'ne kadar düşecek.

Şu an için Konferans Ligi'nin play-off'unda bile seribaşı değil. Olası rakipler arasında Atalanta ve Marsilya'nın olması 'eyvah' dedirtiyor.







Beşiktaş, Türkiye Kupası yarı finalinde Konyaspor'a yenilerek kupaya veda etti. Bu sonuçla siyah-beyazlılar sezonun ilk maçına 23 Temmuz'da çıkması kesinleşti. 






Bu tarihte oynayacağı maçın Avrupa Ligi mi yoksa Konferans Ligi mi olacağını ise Trabzonspor'un kupayı kazanıp kazanamaması belirleyecek.

Bordo-mavililer kupaya uzanırsa Beşiktaş bu sezon olduğu gibi UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turundan turnuvaya katılacak.







Gençlerbirliği ya da Konyaspor kupayı kazanırsa Beşiktaş bu sezon Konferans Ligi'nden elemelere katılacak. 






Avrupa'daki puan durumu dikkate alındığında Beşiktaş, Konferans Ligi play-off turunda bile seribaşı olamıyor. 






Yerel kupaların sonuçları Beşiktaş'ı seribaşı yapabilir. Fakat seribaşı olamadığı (yani şu an için) olası rakipler çok güçlü.






- Atalanta
- Marsilya
- Freiburg
- Karabağ
- Anderlecht
- Maccabi Tel Aviv
- Rapid Wien
- Panathinaikos
- Ludogorets
- Sturm Graz
- Pafos
- Brighton
- Raków
- Jagiellonia Bialystok
- Partizan
- Lugano
- AEK Larnaca
- Sheriff Tiraspol
- Getafe

İtalya'dan gelen haberler kötü: Galatasaray'ı istemiyor

Şampiyonluk için kalan son iki maçını da kazanarak bu sezonu da zaferle bitirmek isteyen Galatasaray bir yandan da gelecek sezonun transfer çalışmalarına başladı

06.05.2026 16:41:00
Haber Merkezi
İtalya'dan gelen haberler kötü: Galatasaray'ı istemiyor
İtalya'dan gelen haberler kötü: Galatasaray'ı istemiyor
Sarı-kırmızılıların gündemine gelen isimlerden olan Juventus forması giyen Federico Gatti'den ise kötü haber geldi






Gelecek sezonun kadro çalışmalarına başlayan Galatasaray, yeni sezonda kesin olarak stoper hattına takviye yapmak istiyor. İtalyan basınından Tuttosport, sarı-kırmızılıların Juventus forması giyen Federico Gatti ile ilgilendiğini yazmıştı. Ancak oyuncu cephesinden gelen haberler pek parlak değil. 






GERİ ÇEVİRDİ
 
Yine Tuttosport'un haberine göre, Juventus forması giyen Federico Gatti, son haftalarda Galatasaray'dan gelen ilgiyi geri çevirdi. Juventus ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2030 yılına kadar devam eden İtalyan stoper, bu sezon forma giydiği 25 karşılaşmada 4 gol kaydetti.







Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 16 milyon Euro olan Gatti içi Juventus kulübü 20-25 milyon Euro istiyor.






Osimhen'in yanına Icardi'nin yerine

Mauro Icardi neden bu kadar kötüydü? Bazılarına göre sakatlıktan dönemedi, küstü. Bazılarına göre Arjantinli daha önceki yıllarda iyi bir sistemin son ütücüsüydü

06.05.2026 15:50:00
Haber Merkezi
Osimhen'in yanına Icardi'nin yerine
Osimhen'in yanına Icardi'nin yerine
Galatasaray'da son zamanlarda şu soru cevabını arıyor: Mauro Icardi neden bu kadar kötüydü? Bazılarına göre sakatlıktan dönemedi, küstü. Bazılarına göre Arjantinli daha önceki yıllarda iyi bir sistemin son ütücüsüydü. Bu sezon Osimhen için sistem bozuldu. Nijeryalı sisteme uyan değil sistemi yaratan olduğu için Icardi de "auta" çıktı. Tüm bunlar üst üste konulduğunda Icardi ile yolların ayrılması kesinleştiği için yedeğine gelecek forveti seçme konusunda Osimhen'in özellikleri belirleyici olacak.






Mauro Icardi kötü olduğu için mi sezon sonu yolcu... yoksa Galatasaray'ın oyun sistemi değiştiği için mi? Arjantinli iddia edildiği gibi takıma ve camiaya küstü mü, yoksa Okan Buruk sistemini Nijeryalı golcüsü Osimhen'e adapte olduğu için mi takımdan kopuk gibi duruyor?






Sorular çok fazla ama cevap tek ve net: Icardi valizlerini hazırladı. Amedspor'un da kendisine ilgi gösterdiği ortamda Galatasaray'dan ayrılmak için yola koyuldu.






OSIMHEN ATLET ICARDI SEZGİSEL

Osimhen "atlet" forvet. Patlayıcı gücü, hızı ve dikey sıçrama kapasitesi olağanüstü. Savunma arkasına yaptığı koşularda rakip stoperlerin yetişmesi imkansız.

Icardi ise hızıyla değil, pozisyon bilgisiyle fark yaratan bir golcü. Kısa mesafede çevik. Ancak uzun mesafeli koşucu değil. Gücünü ikili mücadelelerde değil topun düşeceği yeri sezerek kullanıyor.






    
İSTATİSTİKLER ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ OSIMHEN ICARDI
Bitiricilik (xG-Gol Beklentisi)     14.67 (Yüksek hacimli şut) 12.80 (Yüksek verimli şut)
Maç Başı Şut  4.2 - 5.0 2.5 - 3.1
Hava Topu Hakimiyeti %55.0 Başarı %38.0 Başarı
Ceza Sahası Buluşması Maç başı 7.5 Maç başı 4.2








SİSTEM OLMADIĞI İÇİN ICARDI BİTTİ

Osimhen sisteme muhtaç olmadan kendi pozisyonunu "yaratabilen" bir atlet. Bu yüzden Icardi için kurulan yapıya kolayca adapte oldu. Icardi ise sistemin bir "parçası" değil sistemin "son noktası"ydı. Sakatlandıktan sonra dönüşünde de sorun oldu. Sistem de son noktaya kadar tıkır tıkır işlemediği için Icardi'nin verimi de sistem kalitesine paralel olarak düştü.

Şimdi soru şu: Galatasaray, "çok şey başarmış" Icardi'nin yerine Osimhen tarzı bir forveti nereden bulacak. Rotasyonda tutacak olsa bile ne kadar harcamak zorunda kalacak?

Gabriel Sara'da 40 milyon euro'luk risk

Brezilya Milli Takımı'na seçilen ve piyasası zirve yapan Gabriel Sara'ya başta Premir Lig olmak üzere pek çok ülkeden teklif var

06.05.2026 15:25:00
Haber Merkezi
Gabriel Sara'da 40 milyon euro'luk risk
Gabriel Sara'da 40 milyon euro'luk risk
Sol ayak bileği iç-ön yan bağlarında hasar ve kemikte ödem tespit edilen Gabriel Sara'nın bıçak altına yatması, cerrahi temizlik (artroskopi) yapılması gündeme geldi. Premier Lig dahil pek çok talibi olan ve Brezilya ile Dünya Kupası'na gitmesi gündemde olan sambacı için Galatasaray yönetimi 40 milyon euro ve üzeri bir satış beklentisi içine girmişti.






Brezilya Milli Takımı'na seçilen ve piyasası zirve yapan Gabriel Sara'ya başta Premir Lig olmak üzere pek çok ülkeden teklif var. Yönetimin hayali satışından en az 40 milyon Euro'yu kasaya koymak. Ancak sambacı, Mart ayındaki milli ara sırasında Brezilya Milli Takımı kampında sol ayak bileğinden bir sakatlık yaşadı. Yapılan kontrollerde sol ayak bileği iç-ön yan bağlarında hasar ve kemikte ödem tespit edildi.






ANTALYASPOR MAÇINDA OYNAYABİLİR Mİ?

Teknik direktör Okan Buruk, Fenerbahçe derbisi öncesinde Sara'nın hafta boyu takımla çalışamadığını, sadece maçtan bir gün önce çok kısa bir süre denendiğini açıkladı.






Derbiden sonra da Gabriel Sara'nın bilek ağrıları devam etti. Antrenmana başlayınca ağrılar nüks etti. Samsunspor maçında riske edilmedi. Antalyaspor maçında oynama ihtimalindan bahsediliyor. Ancak sakatlığı ile ilgili sürpriz de bir iddia da var.






ATROSKOPİ YAPILMASI GÜNDEME GELDİ

Sara hali hazırda ani yön değiştirmelerde, sıçrama sonrası yere inişlerde ve ayak bileğinin dışa veya içe doğru kontrolsüzce "kaçtığını" hissettiğini teknik ekiple paylaştı. Bu durum sağlık ekibi tarafından bağın eklemi tutamadığı şeklinde yorumlandı.

Sara her sahaya çıktığında, antrenman sonrası ayak bileği portakal gibi şişiyor... bu da eklem içinde bir kronik inflamasyon olduğuna işaret olarak kabul edildi. Ağrı kesicilerle baskılanamadığı için cerrahi temizlik (artroskopi) yapılması gündeme geldi.






2.5 AY SAHALARDAN UZAK KALABİLİR

Sambacının Brezilya Milli Takımıyla Dünya Kupası'nı kaçırmasına bile neden olabilecek atroskopi ise en az 2.5 aylık bir sahalardan uzak kalma anlamına gelir. Sara daha büyük bir sakatlık pahasına bile olsa seçilme şansı varsa Brezilya Milli Takımı'nın nihai kadrosunun açıklanmasını ve Dünya Kupasına gitmeyi hayal ediyor. Eğer Dünya Kupasına gidemezse o zaman bıçak altına yatması gündeme gelecek.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte 6-7 Haziran'da gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda aday olduğunu açıklarken, diğer adaylara da birleşme çağrısı yaptı

06.05.2026 12:01:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı
Hem adaylık hem de birleşme çağrısı yapan Aziz Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, "Benim her zaman olduğu gibi zor zamanlarda yoldaşım olan Fenerbahçelilere karşı vicdani bir sorumluluğum var. Çok sevdiğim Fenerbahçe'min geleceğinden endişe etmem nedeniyle, sizlerden gelen çağrıya kulak vererek, şu ana kadar ortaya çıkan başkan adaylarına ve bundan sonra ortaya çıkması muhtemel adaylara bir çağrı yaparak şunları söylemek isterim, Fenerbahçe camiasının bir ve beraber olduğunu göstereceğimiz destansı 120. yıl için Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı'na adayım.

Sayın Barış Göktürk ve Sayın Hakan Safi başta olmak üzere, adaylığı söz konusu olan tüm adaylara, benimle beraber olmayı teklif ediyorum. Fenerbahçe camiası bu kaos ortamından ancak birlik ve beraberliği güçlendirerek çıkabilir. Fenerbahçe'de tecrübe ve gençlik birlikte hareket ederse, kimse Fenerbahçe'nin önünde duramaz. Gelin bir olalım, beraber olalım ve Fenerbahçemizi hep birlikte güzel yarınlara taşıyalım" ifadelerini kullandı.

Yaşantısının önemli bir kısmını Fenerbahçe'ye adadığını belirten Yıldırım, "Arkadaşlarımla birlikte görev aldığımız dönemde, Fenerbahçe Spor Kulübünde önemli reformları hayata geçirdik. Yaptığımız tesisler ve kurduğumuz şirketlerle, 3 Temmuz öncesi dönemde sürdürülebilir sportif başarıyı güçlü bir mali yapıyla desteklemeyi başardık. 2024 yılında, sizlerden gelen çağrıya kulak vererek, o dönem Fenerbahçe'yi daha iyi yönetebilmek adına Fenerbahçe başkanlığına aday oldum. 2025 yılında ise 'Gençler görevi devir almalı' söylemiyle, yeni isimlerin önünü açmaya çalıştım. Fenerbahçe'nin gündeminde seçim ve Fenerbahçelilerin gönlünde şampiyonluk özlemi olan bugünlerde; ekonomik ve sportif anlamda kritik bir eşikten geçmekteyiz" görüşlerine yer verdi.

Sergen Yalçın'dan rest: 'Bırakmamız isteniyorsa bırakırız'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, taraftarın kendisini ve yönetimi istifaya davet etmesini anlayışla karşıladığını söyleyerek, "Taraftarımız bırakmamızı istiyorsa bırakırız. Ondan şüpheleri olmasın" dedi.

06.05.2026 10:34:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın'dan rest: 'Bırakmamız isteniyorsa bırakırız'
Sergen Yalçın'dan rest: 'Bırakmamız isteniyorsa bırakırız'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, taraftarın kendisini ve yönetimi istifaya davet etmesini anlayışla karşıladığını söyleyerek, "Taraftarımız bırakmamızı istiyorsa bırakırız. Ondan şüpheleri olmasın" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Beşiktaş, sahasında Konyaspor'a 1-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Üzgünüz. Kupayı kazanmaktı elimizde kalan son hedef. Onu beceremedik. Oyunu yorumlamaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Rakibin kaleye tek isabetli şut atmadığı maçı kaybettik. Futbolda bunlar başınıza gelebiliyor. Oyun canlı bir oyun. Üzgünüz, umarım üzgünlüğümüz de belli olmuştur. Oyuncularım da çok üzgünler. Onlar da çok konsantre olmuşlardı, final oynamayı istiyorlardı. Bugün itibarıyla hedeften koptuk. Ligde 2 maç kaldı. Onlar da hedef maçı değil" ifadelerini kullandı.

"Hakemin rakibi oyuna sokma çabasını daha önce de yaşadık"



Takımın final için çok konsantre olduğunu yineleyen Yalçın, "Oyunun tamamında üstün oynayan bir görüntü verdik. Rakip takımın tek isabetli şutu penaltı. Çocuklar iyi mücadele ettiler. Futbolda şans faktörü de önemlidir. Bu penaltı işine de alıştık. Derbilerde de başımıza geliyor. Hakem arkadaşların bu kadar art niyetli olmasını da normal karşılamıyorum. Hakemin rakibi oyuna sokma çabasını daha önce de yaşadık. Hakemlerin bu kadar olumuz olması, rakipleri oyunda tutmaya çalışması çok enteresan. Oynayan takımla ve zaman geçirmeye çalışan takım arasında oynana bir maçtı. İlk defa elenmiyoruz. Bu tür sonuçları doğal karşılamak lazım. Taraftarın tepkisini normal karşılıyorum. Taraftar kupa kazanmak istiyor ama her zaman istediklerimizi başaramıyoruz hayatta" şeklinde konuştu.

"Kadro derinliğimiz çok yok"



53 yaşındaki teknik adam, kısıtlı bir kadro derinliğine sahip olduklarını ve bunun da oyunda gerilemeye yol açabileceğini belirtti. Yalçın, "Kadro derinliğimiz çok yok. Sürekli aynı oyuncularla oynuyoruz. Gaziantep maçında rotasyon yaptık, orada da tepki aldık. Maalesef şok eleştiri var. Ben işimi yapmaya çalışıyorum. Beşiktaş devre arasında çok ciddi değişim yaşadı. Belki tarihte böyle bir değişim yaşanmamıştır. Kolay bir sezon geçirmeyeceğiz diye daha önce de söyledim. Zamanla işlerin düzeleceğini düşünüyorum. İyi oyuncular aldık. Sonuçlar gelmeye başladı. Hedefin uzağında kaldık ama bunu söylemiştim. Taraftarımız kısa metraj başarı istiyor. Beşiktaş'ın hedefi her zaman kupa kazanmak. Bu sene öyle bir pozisyonumuz yoktu" diye konuştu.

"Taraftarımız bırakmamızı istiyorsa bırakırız"

Taraftarın hem kendisini hem de yönetimi istifaya davet etmesine ilişkin ise Sergen Yalçın, "Başarısızlıkta sorumluluğu benim ve yönetimin alması normal. 2 hafta var. 2 haftada bırakıp gitmek olmaz. 2 maçı oynamak durumdayız. Taraftarımız bırakmamızı istiyorsa bırakırız. Ondan şüpheleri olmasın" dedi.

Hakan Safi, başkanlığa aday olduğunu açıkladı

Eski Fenerbahçeli yönetici Hakan Safi, sarı-lacivertli kulübün seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu duyurdu

06.05.2026 00:18:00
AA
Hakan Safi, başkanlığa aday olduğunu açıkladı
Hakan Safi, başkanlığa aday olduğunu açıkladı
Eski Fenerbahçeli yönetici Hakan Safi, sarı-lacivertli kulübün seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

Safi, yaptığı yazılı açıklamada, "Çocukluğumdan beri sevdalısı, 1999 yılından bu yana ise kongre üyesi olarak büyük bir gururla parçası olduğum bu kıymetli camianın hep beraber daha güçlü yarınlara ulaşması adına önemli bir sorumluluk üstlenme kararı almış bulunuyorum.



Bu vesileyle seçimli olağanüstü kongremizde Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na şartsız ve koşulsuz adaylığımı resmi olarak sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ailesinin her bir ferdini kapsayan ve herkesi kucaklayan bir anlayışla yola çıkacağını aktaran Safi, şunları kaydetti:



"Fenerbahçe, yalnızca bir spor kulübü değil; milyonların kalbinde yaşayan büyük bir değer, bir aidiyet ve bir tutkudur. Amacım ve ilk hedefim, göreve geldiğimiz ilk sezonda her zaman en iyisini hak eden camiamızı şampiyonluklarla buluşturmak olacaktır.

Tüm camiamızın desteği ve inancıyla, Fenerbahçe'mizi daha güçlü, daha başarılı ve daha mutlu yarınlara hep birlikte taşıyacağımıza yürekten inanıyorum."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.