logo
07 MAYIS 2026

Gülle atmada rekorla gelen şampiyonluk

Erkekler gülle atmada ABD'li Crouser olimpiyat rekoru kırarak şampiyon oldu

05.08.2021 09:30:00
Gülle atmada rekorla gelen şampiyonluk
Gülle atmada rekorla gelen şampiyonluk
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 13. gününde erkekler gülle atmada ABD'li Ryan Crouser, olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde final müsabakaları devam etti. Erkekler gülle atmada, Rio 2016'da ilk 3 sırada yer alan sporcular, Tokyo'da da aynı başarılarını tekrarladı.

Ryan Crouser, 23.30 metreye ulaşarak Rio 2016'da 22.52 ile kırdığı olimpiyat rekorunu geliştirdi. Crouser, kendisine ait dünya rekorunu (23.37) kırmaya çok yaklaştı. 28 yaşındaki sporcu, Rio'nun ardından Tokyo'dan da altın madalyayla ayrıldı. Rio 2016'da ikinci olan ABD'li Joe Kovacs, 22.65'lik derecesiyle yine gümüş madalyada kaldı. Rio'da üçüncü olan Yeni Zelandalı Tomas Walsh, Tokyo 2020'de 22.47'lik atışıyla yeniden bronz madalya elde etti.

Hongchan, kadınlar 10 metre platform atlamada altın madalya kazandı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları kadınlar 10 metre platform atlamada 14 yaşındaki Çinli Quan Hongchan, altın madalya elde etti.

Tokyo Su Sporları Merkezi'nde yapılan finalde Çin'in olimpiyatlardaki en genç sporcusu Quan Hongchan, 466,20 puanla altın madalyanın sahibi oldu. Çin'in 15 yaşındaki sporcusu Chen Yuxi, 425,40 puanla gümüş madalya aldı. Avustralyalı Melissa Wu ise 371,40 puanla bronz madalyayı boynuna taktı.

Avustralyalı Palmer altın madalyaya ulaştı

Olimpiyatlara ilk kez 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ile giren kaykay branşında erkekler park disiplininde ilk şampiyon Avustralya'dan Keegan Palmer oldu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, Ariake Spor Parkı Kaykay Pisti'ndeki gerçekleştirilen kaykay branşı erkekler park disiplininde ilk madalyalar sahibini buldu. Finalde 95.83 puan toplayan 18 yaşındaki Palmer, altın madalyaya ulaşarak bu dalda olimpiyat tarihinin ilk şampiyonluğunu elde etti.

86.14 puanla 26 yaşındaki Brezilya Pedro Barros ise ikinci olarak gümüş madalya kazandı. ABD'li Cory Juneau ise 84.13 puan toplayarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 110 metre engellide Jamaikalı Parchment şampiyon oldu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 13. gününde erkekler 110 metre engellide Jamaikalı Hansle Parchment altın madalya kazandı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde final müsabakaları devam etti. Erkekler 110 metre engelli finalinde 13.04 ile bitiren Hansle Parchment, altın madalyaya uzandı. Londra 2012'de bronz madalya alan Parchment, Tokyo 2020'de altın madalyayı boynuna taktı. ABD'li Grant Holloway, 13.09'luk derecesiyle gümüş, Jamaikalı Ronald Levy ise 13.10'luk derecesiyle bronz madalya kazandı.



Beşiktaş'ta Erdal Torunoğulları'nın ayak sesleri

Konyaspor hezimeti sonrasında Beşiktaş'ta kulisler şenlendi. Fikret Orman'a teveccüh var

06.05.2026 17:58:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta Erdal Torunoğulları'nın ayak sesleri
Beşiktaş'ta Erdal Torunoğulları'nın ayak sesleri
Konyaspor hezimeti sonrasında Beşiktaş'ta kulisler şenlendi. Fikret Orman'a teveccüh var. Ancak şu an başı kalabalık. Emre Kocadağ ve Ahmet Nur Çebi de hareketlendi. Ancak en net hareketlilik Erdal Torunoğulları cephesinde yaşanıyor.






Beşiktaş'ın Konyaspor'a da yenilmesiyle 2025-26 sezonu "ellerim bomboş" şarkısıyla maziye karıştı... ancak bu karışma sadece Sergen Yalçın'ın koltuğunu sallamakla kalmadı. Serdal Adalı için de "istifa" çağrılarına neden oldu. 






Siyah-beyazlı camiada bir kaynama var. Taraftarlar Sergen Yalçın'dan önce Serdal Adalı ve yönetiminden umudu kesmiş gibi. Muhalefet ise bu durumu avantaja çevirmek için kolları sıvadı. Fikret Orman'a bir teveccüh var. Özellikle taraftarlar arasında kendisini isteyen ciddi bir kitle var. Ancak eski başkanın özel hayatı yoğun.






Ahmet Nur Çebi, Emre Kocadağ gibi isimlerde kıpırdanma dikkatlerden kaçmıyor...  Ancak en dikkat çekici hareketlenme Erdal Torunoğulları cephesinde. 






Torunoğulları'nın uzun süredir başkan adaylığı için şartların oluşmasını beklediği konuşuluyor. Adalı ile yaşanan süreç, beklediği sürecin başlamasına neden olabilir.

Önümüzdeki haftalarda Beşiktaş'ta sadece teknik direktör değişikliği değil başkanlık koltuğu için de isimlerin havalarda uçuştuğu bir dönem bizi bekliyor olacak.

Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ne yaptı, ne ettiyse Davinson Sanchez'i kazanamadı. Bunun üzerine yönetime "van Dijk'i alıyorsak, gönderelim" raporu verdi

06.05.2026 17:49:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi
Galatasaray'da Davinson Sanchez gerilimi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ne yaptı, ne ettiyse Davinson Sanchez'i kazanamadı. Bunun üzerine yönetime "van Dijk'i alıyorsak, gönderelim" raporu verdi. Başkan Dursun Özbek ise daha sezon başında 30 yaşındaki oyuncuya 3 yıllığına hem de yüzde 30 zamla sözleşme imzalanmasına onay veren Buruk'a sert çıktı: Sözleşme zammına onay veren sendin, oyuncuyu kazanacak olan da sensin.






Davinson Sanchez bu sezona kadar Galatasaray'da "duvar" gibiydi. Gelen çarpıyor, giden yıkılıyordu. Ta ki 15 Ağustos 2025'te sözleşmesinin yenilendiği açıklanana kadar. Hem 2028-29 sezonu sonuna kadar süre, hem de 4.5 milyon Euro maaşın üstüne yüzde 30 zammın yer aldığı sözleşmeyi kaptı. O günden sonra Kolombiyalı oyuncu sürekli geri gitmeye başladı. Davinson'un "istop" etmesiyle ilgili bomba bir de iddia var:

- Virgil van Dijk'le anlaşma yapıldı. Davinson'u yedek kalma korkusu sardı.






VAN DIKJ YÜZÜNDEN KRİZ ÇIKTI

Ancak Okan Buruk iddiaların aksine Ağustos ayındaki zamlı sözleşme sonrası Davinson'un yaşadığı düşüşü "konfor alanı sendromu" olarak yorumladı. 4.5 milyon Euro üzerine gelen %30 zam, oyuncuda "başardım" hissi yarattığını savundu. Yardımcılarıyla paylaştı.






Buruk eski agresifliğini ve çizgi savunmasındaki zamanlamasını geri kazanması için Davinson'a ekstra fiziksel yükleme de yaptı, psikolojik olarak destek de oldu. Ancak sonuç sıfır.






NE YAPTIYSA BAŞARILI OLAMADI

Bunun üzerine Buruk sözleşme zammı sonrası düşüş yaşandığı tespiti yaptırdı. Antrenman verilerinde ve maç içindeki özellikle mücadele istatistiklerinde belirlenen baremin altında kaldığını Davinson'a gösterdi. "Cezai yaptırım" tehdidi savurdu. Bu da işe yaramadı. Yönetimle görüşerek "performans odaklı disiplin yönetmeliğini" hatırlattı. Ancak şampiyonluk yarışında ceza kesilmedi.






6 MİLYON EURO'NUN ÜZERİNDE MAAŞ

Tüm bunlara rağmen Davinson'dan bir geri dönüş alınamadı. Okan Buruk da yönetime yeni raporunu sundu: "van Dijk transferini tamamlarsak Davinson'ı gönderelim" dedi.

Ancak maaşı 6 milyon Euro'yu aşan 30 yaşına gelmiş bir stoperi hem de 3 sezon daha sözleşmesi varken göndermek yönetim için "imkansız görev" gibi. Bu yüzden Dursun Özbek, Okan Buruk'a, "sözleşme zammına onay veren sendin, oyuncuyu kazanacak olan da sensin" karşılığını verdi.

Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak

Fatih Tekke'ye göre Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon kendilerine defalarca "gelin 2. olun. Gelin şampiyon olun" dedi

06.05.2026 17:46:00
Haber Merkezi
Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak
Fatih Tekke transferde aynı hatayı yaptırmayacak
Fatih Tekke'ye göre Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon kendilerine defalarca "gelin 2. olun. Gelin şampiyon olun" dedi. Ancak Trabzonspor'un zirve yarışını götürecek iyi oyuncuları olmasına rağmen takımı yarışta tutacak rotasyon oyuncuları olmadığı için üçüncülükle yetinmek zorunda kaldılar. Tekke'ye göre gelecek sezon daha yukarısının hedeflenmesi için gereken rotasyon oyuncuları mutlaka transfer edilmeli.






Trabzonspor taraftarı şaşkın... kaçan şampiyonluğa üzülen de var, bu kadroyla sezonun sonuna kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde kalmanın gururunu yaşayan da. Şampiyonluk umutları matematiksel olarak bitti. 2. olma umudu hala devam ediyor. Ancak 3'üncülük artı garanti. Çünkü Beşiktaş'ın Trabzonspor'u yakalama şansı kalmadı.






FIRSATLAR TEPİLMESE BAŞKA ŞEYLER OLURDU

10-11 kişilik ana oyuncu grubuyla buralara kadar gelen ekipte her maç sonu oyuncuların sahadaki bitkin halleri, dökülen terin ve verilen emeğin en somut kanıtı oldu. Trabzonspor göze hoş gelen futbol oynamadı ama "mücadele etmediği" yönünde kimse görüş belirtmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dengesiz sonuçlar aldığı dönemlerde Trabzonspor ayağına kadar gelen liderlik fırsatlarını tepmese bugün bambaşka şeyler de konuşuluyor olabilirdi.






ROTASYON GÜÇLENDİRİLECEK

Bu yüzden Başkan Ertuğrul Doğan ile Fatih Tekke gelecek sezonun transfer planlaması üzerinde çalışmaya devam ederken özellikle rotasyonu güçlendirmenin üzerinde duruyorlar.

Her ne kadar as takıma takviyeler yapılacak olsa da söz gelimi her iki kanadı da savunacak bir bek, stoperleri yedekleyecek iyi bir rotasyon beki, 6 ve 8 oynayacak her an forma giymeye hazır orta saha oyuncusu ve hem 10 hem de kanatlar ile hem santrfor hem de kanat forveti olabilecek İsviçre Çakısı gibi isimler üzerinde araştırmalar yoğunlaşıyor.






YERLERİNİ ALACAK İSİMLER OLMADI

Fatih Tekke'ye göre Savic ve Batagov'un sakatlığında Nwaiwu'nun yanına stoper ekleyememek, Mustafa ve Lovik düştüğü zaman bek çıkaramamak, Oulai ve Folcarelli yokluğunda Bouchouari ve Ozan Tufan'dan daha iyisinin elde olmaması, kanatlar düştüğünde eksik kalınması ve Onuachu'ya yakın ayarda bir santrforun olmaması bu sezonun belki de şampiyon olunamamasının nedenlerinin başında geldi.

Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi

Aday olur ve seçilirse Aziz Yıldırım'ın çalışacağı teknik direktör Aykut Kocaman olarak öne çıktı

06.05.2026 17:33:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi
Aykut Kocaman ile Aziz Yıldırım'ın arasına Asensio girdi
Aday olur ve seçilirse Aziz Yıldırım'ın çalışacağı teknik direktör Aykut Kocaman olarak öne çıktı. Ancak Kocaman'ın Asensio ile ilgili söyledikleri taraftar arasında 'Alex gibi istemez' çığlıklarına neden oldu.






Henüz adaylığını açıklamayan Aziz Yıldırım'ın seçilmesi halinde teknik direktör adayının Aykut Kocaman olduğu iddia edildi. Ancak efsane başkana yakın isimlere göre Yıldırım, teknik direktörlük konusunda herhangi bir isimle görüşmedi. 






Aykut Kocaman seçim dönemlerinde hiçbir adayla yürümedi. Bunu prensip kararı olarak aldı. Ancak Fenerbahçe'nin ihtiyaç duyması halinde hiçbir zaman hayır demeyeceği özellikle de Başkan Yıldırım'a hayır demeyeceği biliniyor.






Bu arada Kocaman'ın ocak ayında verdiği röportajda söylediği, "Asensio'nun Fenerbahçe'ye gelmesini takıma akıl ve kalite katacağı için çok istemiştim ancak tempo konusunda aynı şeyi söyleyemem" açıklaması ise Fenerbahçe taraftarların kafasında yer etti. 






Pek çok taraftar Alex De Souza'yı gönderen isim olarak hatırladıkları Kocaman'ın gelirse Asensio ile çalışmayacağını iddia etmeye başladı bile.

Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?

Gençlerbirliği ya da Konyaspor, Türkiye Kupa'sını kazanırsa Beşiktaş gelecek sezon Konferans Ligi'ne kadar düşecek

06.05.2026 17:25:00
Haber Merkezi
Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?
Beşiktaş, Ağustos'u bile göremeyebilir! Atalanta ve Marsilya mı?
Gençlerbirliği ya da Konyaspor, Türkiye Kupa'sını kazanırsa Beşiktaş gelecek sezon Konferans Ligi'ne kadar düşecek.

Şu an için Konferans Ligi'nin play-off'unda bile seribaşı değil. Olası rakipler arasında Atalanta ve Marsilya'nın olması 'eyvah' dedirtiyor.







Beşiktaş, Türkiye Kupası yarı finalinde Konyaspor'a yenilerek kupaya veda etti. Bu sonuçla siyah-beyazlılar sezonun ilk maçına 23 Temmuz'da çıkması kesinleşti. 






Bu tarihte oynayacağı maçın Avrupa Ligi mi yoksa Konferans Ligi mi olacağını ise Trabzonspor'un kupayı kazanıp kazanamaması belirleyecek.

Bordo-mavililer kupaya uzanırsa Beşiktaş bu sezon olduğu gibi UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turundan turnuvaya katılacak.







Gençlerbirliği ya da Konyaspor kupayı kazanırsa Beşiktaş bu sezon Konferans Ligi'nden elemelere katılacak. 






Avrupa'daki puan durumu dikkate alındığında Beşiktaş, Konferans Ligi play-off turunda bile seribaşı olamıyor. 






Yerel kupaların sonuçları Beşiktaş'ı seribaşı yapabilir. Fakat seribaşı olamadığı (yani şu an için) olası rakipler çok güçlü.






- Atalanta
- Marsilya
- Freiburg
- Karabağ
- Anderlecht
- Maccabi Tel Aviv
- Rapid Wien
- Panathinaikos
- Ludogorets
- Sturm Graz
- Pafos
- Brighton
- Raków
- Jagiellonia Bialystok
- Partizan
- Lugano
- AEK Larnaca
- Sheriff Tiraspol
- Getafe

Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi

Konyaspor yenilgisinden sonra '2 hafta kala bırakırsak ayıp olur' diyen Sergen Yalçın'ın 'profesyonellik' yapmadığı aslında 'işim artık bitti, sadece etik olarak buradayım' demek istediği iddia edildi 

06.05.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi
Sergen Yalçın'ın istifa etmeme nedeni! Tazminat beklentisine girdi
Konyaspor hezimetinden sonra '2 hafta kala bırakırsak ayıp olur' diyen Sergen Yalçın'ın 'profesyonellik' yapmadığı aslında 'işim artık bitti, sadece etik olarak buradayım' demek istediği iddia edildi. Yalçın'ın zihinsel olarak istifa ettiği ancak tazminat beklediği de Beşiktaş camiasında konuşulmaya başlandı.






Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Konyaspor faciasından sonra yaptığı açıklamalarla "açık kapı" bıraktı. Topu yönetime atmaktan da çekinmedi:






- Taraftar istifa diye bağırabilir. Başarısızlıkta sorumluluğu benim veya yönetimin alması doğal. 2 maçı oynamak zorundayız.

- Ayıp olur 2 hafta kala bırakırsak. Taraftarımız bırakmamı istiyorsa bırakırız. Hiç ondan yana şüpheniz olmasın.






Yalçın bu sözlerle sorumluluğu tek başına üzerine almayıp yanına yönetimi de ekledi. Serdal Adalı ve ekibini de ateşe ateşe attı. "Bu takımı ben kurmadım" demedi. Daha önce defalarca söylemişti. Ortam sıcakken kadro planlamasını şikayet etmedi. Ancak istifa denince "ederim" demeye getirdi.






"2 hafta kala bırakırsak ayıp olur" sözü ise profesyonellik olarak algılanmadı. Pek çoklarına göre "işim atık bitti, sadece etik olarak buradayım" anlamı çıkıyor.






İddialara göre bu söylemiyle Sergen Yalçın, zihinsel olarak takımla bağını kopardığını ancak tazminat veya prestij gibi sebeplerden dolayı sezon sonunu beklediğinin göstergesi anlamına geliyor.

Galatasaray'a göz dağı

Galatasaray için bu hafta çok kritik... geçen hafta kaybedilen Samsunspor maçından önce "3 puan" nasıl şampiyon yapacaksa bu hafta sonunda da Rams Park'a gelecek Antalyaspor karşısında alınacak "3 puan" yine şampiyonluk demek

06.05.2026 16:20:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a göz dağı
Galatasaray'a göz dağı
Sami Uğurlu daha önce Sami Yen'de Galatasaray'a hiç yenilmedi. 1 galibiyet 1 beraberlik aldı. Antalyaspor'un hocası hafta sonunda oynanacak; sarı-kırmızılılar için şampiyonluk, kendileri için kümede kalma maçı için tüm tuşlara bastı. Özellikle geçen sezon Kasımpaşa ile aldığı beraberliğin notlarını Antalyasporlu oyuncularla da paylaştı! "Puansız dönmek yok" diye motive etti.






Galatasaray için bu hafta çok kritik... geçen hafta kaybedilen Samsunspor maçından önce "3 puan" nasıl şampiyon yapacaksa bu hafta sonunda da Rams Park'a gelecek Antalyaspor karşısında alınacak "3 puan" yine şampiyonluk demek.

Süper Lig'de kalabilmek için son iki haftada 4 puan çıkarması gereken Antalyaspor'da ise tek hedef Rams Park'tan "en az 1 puanla" dönmek. Yönetim de kolları sıvadı. 1 puana prim yazdı.






RAMS PARK'TA HİÇ KAYBETMEDİ

Antalyaspor'un başındaki Sami Uğurlu ise Galatasaraya ters gelen bir teknik adam...

Galatasaray maçları performansı:

O     G     B     M     A/Y   
4     1     1     2     10:10 






Uğurlu, Kasımpaşa'nın başında 2021-22 sezonunda Torrent'in çalıştırdığı Galatasaray'ı Rams Park'ta 3-1 yendi. Geçen sezonun 7. haftasındaki maç da 3-3 bitti. O maçta Osimhen (2 gol) ve Icardi (1 gol) beraber oynayıp goller atmasına rağmen Uğurlu'nun Kasımpaşa'sı 1 puanı kaptı. Hatta galibiyeti kaçıran taraf da Kasımpaşa'ydı. Uğurlu şimdiye kadar Rams Park'ta Galatasaray'a boyun eğmedi.






KASIMPAŞA BÖYLE GALİBİYETİ KAÇIRDI

Sarı-kırmızılılar geçen sezon 0.93 gol beklentisi üretip 3 gol atarken, Kasımpaşa'nın savunmasından çok destek aldı. Galatasaray %300 verimlilikle oynarken Kasımpaşa ise 2.24 xG ve 3 büyük şans ile aslında maçı kazanacak taraf oldu. Kasımpaşa geçen sezon her istatistikte üstündü.






İkili Mücadele Kazanma: %37 (GS) - %63 (KSP)
Hava Topu Mücadelesi: %38 (GS) - %62 (KSP)
Sahipsiz Top Kazanma: 44 (GS) - 47 (KSP)






UĞURLU OYUN PLANINI BELİRLEDİ

Sami Uğurlu geçen sezon Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldıkları maçın videolarını Antalyaspor'daki oyuncularına izletti. Puan almak için neler yapmaları gerektiğini tek tek gösterdi:

- Galatasaray'ın teknik kapasitesi yüksek oyuncularına "topla dönme" şansı tanımamak.

- Hava topu hakimiyeti sağlamak merkezde fiziksel temasla Galatasaray orta sahasını oyundan soğutmak.

- Galatasaray'ın ön alan baskısını beklerin arkasına atılan direkt toplarla kırmak.

- Galatasaray'ı sürekli kanatlardan orta yapmaya zorlamak.

Osimhen'in yanına Icardi'nin yerine

Mauro Icardi neden bu kadar kötüydü? Bazılarına göre sakatlıktan dönemedi, küstü. Bazılarına göre Arjantinli daha önceki yıllarda iyi bir sistemin son ütücüsüydü

06.05.2026 15:50:00
Haber Merkezi
Osimhen'in yanına Icardi'nin yerine
Osimhen'in yanına Icardi'nin yerine
Galatasaray'da son zamanlarda şu soru cevabını arıyor: Mauro Icardi neden bu kadar kötüydü? Bazılarına göre sakatlıktan dönemedi, küstü. Bazılarına göre Arjantinli daha önceki yıllarda iyi bir sistemin son ütücüsüydü. Bu sezon Osimhen için sistem bozuldu. Nijeryalı sisteme uyan değil sistemi yaratan olduğu için Icardi de "auta" çıktı. Tüm bunlar üst üste konulduğunda Icardi ile yolların ayrılması kesinleştiği için yedeğine gelecek forveti seçme konusunda Osimhen'in özellikleri belirleyici olacak.






Mauro Icardi kötü olduğu için mi sezon sonu yolcu... yoksa Galatasaray'ın oyun sistemi değiştiği için mi? Arjantinli iddia edildiği gibi takıma ve camiaya küstü mü, yoksa Okan Buruk sistemini Nijeryalı golcüsü Osimhen'e adapte olduğu için mi takımdan kopuk gibi duruyor?






Sorular çok fazla ama cevap tek ve net: Icardi valizlerini hazırladı. Amedspor'un da kendisine ilgi gösterdiği ortamda Galatasaray'dan ayrılmak için yola koyuldu.






OSIMHEN ATLET ICARDI SEZGİSEL

Osimhen "atlet" forvet. Patlayıcı gücü, hızı ve dikey sıçrama kapasitesi olağanüstü. Savunma arkasına yaptığı koşularda rakip stoperlerin yetişmesi imkansız.

Icardi ise hızıyla değil, pozisyon bilgisiyle fark yaratan bir golcü. Kısa mesafede çevik. Ancak uzun mesafeli koşucu değil. Gücünü ikili mücadelelerde değil topun düşeceği yeri sezerek kullanıyor.






    
İSTATİSTİKLER ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ OSIMHEN ICARDI
Bitiricilik (xG-Gol Beklentisi)     14.67 (Yüksek hacimli şut) 12.80 (Yüksek verimli şut)
Maç Başı Şut  4.2 - 5.0 2.5 - 3.1
Hava Topu Hakimiyeti %55.0 Başarı %38.0 Başarı
Ceza Sahası Buluşması Maç başı 7.5 Maç başı 4.2








SİSTEM OLMADIĞI İÇİN ICARDI BİTTİ

Osimhen sisteme muhtaç olmadan kendi pozisyonunu "yaratabilen" bir atlet. Bu yüzden Icardi için kurulan yapıya kolayca adapte oldu. Icardi ise sistemin bir "parçası" değil sistemin "son noktası"ydı. Sakatlandıktan sonra dönüşünde de sorun oldu. Sistem de son noktaya kadar tıkır tıkır işlemediği için Icardi'nin verimi de sistem kalitesine paralel olarak düştü.

Şimdi soru şu: Galatasaray, "çok şey başarmış" Icardi'nin yerine Osimhen tarzı bir forveti nereden bulacak. Rotasyonda tutacak olsa bile ne kadar harcamak zorunda kalacak?

Okan Buruk'un yeni 10 numarası

Galatasaray yönetimi Mainz 05 forması giyen 29 yaşındaki Alman 10 numara Nadiem Amiri'yi istiyor. Okan Buruk ise farklı alternatifleri değerlendiriyor

06.05.2026 15:13:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un yeni 10 numarası
Okan Buruk'un yeni 10 numarası
Alman Sky, Galatasaray'ın sosyal medya gücünü ve etkileşim çılgınlığını gördüğü için "her gün bir transfer" mottosuyla gaz vermeye devam ediyor.






Bugün de Mainz 05 forması giyen 29 yaşındaki Alman yıldız Nadiem Amiri'nin transfer listesine eklendiği dedikodusunu dolaşıma soktu.






Mainz ile 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen Amiri'nin kariyerinde yeni bir sayfa açmak istediği belirtiliyor. Ünlü menajer Pini Zahavi tarafından temsil edilen oyuncu, kariyerinin "son büyük imzasını" atmaya hazırlanıyor.






Haberde Galatasaray yönetimi bu transfer için oldukça istekli olsa da, Okan Buruk'un ikna olmadığı ve 10 numara bölgesi için farklı alternatifleri değerlendirdiği ifadesi dikkat çekici.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Arsenal

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Arsenal, evinde karşılaştığı Atletico Madrid'i 1-0 mağlup ederek finale yükseldi.

06.05.2026 10:36:00
İhlas Haber Ajansı
Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Arsenal
Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Arsenal
UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Arsenal, evinde karşılaştığı Atletico Madrid'i 1-0 mağlup ederek finale yükseldi.






UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İngiliz ekibi Arsenal, Atletico Madrid'i konuk etti. Geçtiğimiz hafta İspanya'da oynanan ve 1-1'lik eşitlikle tamamlanan eşleşmenin ikinci maçında Alman hakem Daniel Siebert düdük çaldı. 






İlk yarıda oyun üstünlüğünü elinde bulunduran İngilizler, golü 45. dakikada buldu. Saliba'nın savunma arkasına koşu yapan Gyökeres'e pasıyla gelişen atak sonrası Trossard'ın ceza sahası sol çaprazdan vuruşunda kaleci Oblak'tan seken topu Bukayo Saka filelere gönderdi. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Madrid ekibi, ikinci yarıya etkili başlarken girdiği pozisyonlardan skor üretemedi. 






Arsenal da Gyökeres ile net pozisyonlara girdi. Mücadelenin son dakikalarında baskısını artıran Atletico Madrid aradığı golü bulamadı ve karşılaşma Arsenal'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Mikel Arteta'nın öğrencileri final bileti almayı başardı.








İngiliz ekibi, 2006 yılından sonra tarihinde ikinci kez final oynama hakkı kazandı.
Şampiyonlar Ligi'nde bir diğer yarı final yarın TSİ 22.00'de Bayern Münih ile PSG arasında oynanacak. Taraflar arasındaki ilk müsabaka PSG'nin 5-4'lük üstünlüğü ile sonuçlandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.