logo
08 MAYIS 2024

Hacı adayları Hira Mağarası’nda

Hacı adayları, Peygamber Efendi’mize(sallallahu aleyhi vesellem) ilk vahyin geldiği Hira'ya âdeta akın ediyor
20.06.2023 21:43:00 /
Hacı adayları, Peygamber Efendi’mize(sallallahu aleyhi vesellem) ilk vahyin geldiği Hira'ya âdeta akın ediyor.
 
Alak suresinin ilk beş ayetinin nazil olduğu sarp ve dik dağın zirvesinde bulunan Hira Mağarası’nda Müslümanlar duygu dolu anlar yaşıyor. Sadece bir kişinin girebileceği kadar dar olan mağarada iki rekat namaz kılabilmek için müminler saatlerce sırada bekliyor.
 
Duaların edildiği namazların kılındığı Hira Mağarası’nı hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan hacı adaylarından gücü yetenler ziyaret ediyor. Öğle saatlerinde çıkılması tavsiye edilmeyen Hira Dağı’na yaşlıların, kalp ve tansiyon hastalarının çıkması hayli zor oluyor.
 
Hacı adayları "Burası yeryüzüne İslam’ın yayılmaya başladığı ilk yer. İnşallah vatanımız daha da iyi olacak. Sıkıntılarımızın bitmesi ve depremzedeler için dua ettik. Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) ne zorluklar yaşamış, onu burada hissediyoruz.
 
Yol çok meşakkatli. Hazreti Hatice validemiz (radiyallahu anha) ilerlemiş yaşına rağmen bu mağaraya yiyecek getirirmiş. Allah-ü Teala buraları bize görmeyi nasip etti. Bunu idrak edebiliyorsak ne mutlu bizlere. Herkesin Mekke-i Mükerremeyi görmesi için Allah-ü Teala’dan niyazda bulunuyoruz. Buradaki duygular kelimelerle anlatılamaz" dedi.
 
Hira'ya çıkan yoldaki gelişigüzel atılan çöpler ve bunların toplanmaması ise hacı adaylarını üzüyor. Mağaranın yakınında bekleyen maymunlar ise hacı adaylarının verdiği muzlarla besleniyor. Tecrübeli hacı adayları ise dağa çıkanları çantalarını maymunlara çaldırmamaları konusunda ikaz ediyor.
 
Bin bir güçlükle yaklaşık 643 metreye tırmanan hacı adayları yüzlerinde zirveye ulaşıp oradaki manevi havayı teneffüs etmenin huzuruyla, dillerinde zikirler ile aşağı iniyorlar.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.