Görüyorum ki bazı gerçeklerin farkına varmaya başlamışsın, bu durum, memleketin istikbali adına sevindirici bir gelişme.
Görüyorum ki, çeyrek asırdan beri her adımını ve her imzasını sorgusuz-sualsiz alkışladığın iktidar partisine, surat asmaya ve kaşlarını çatmaya başlamışsın, ne güzel.
Bir gecede, minarelerden yükselen salalar eşliğinde akaryakıta yapılan yaklaşık yedi liralık zam mı canını sıktı?
Hemen ardından, akmayan yakıta, yani doğalgaza bindirilen astronomik zam dahi canını fena halde sıkmış olabilir.
Seksen beş milyonun gözü önünde, göz göre göre, emeklilerin terk edildiği sefaleti ise ne ben hatırlatayım ne de sen hatırla.
Hacım, yavaş yavaş, yapılan haksızlıklara, sergilenen akıl almaz yanlışlara surat asmaya ve kaşlarını çatmaya başladığına göre, demek ki bazı gerçeklerin farkına varmaya başladın.
Bu hal ve ahval, gelecek adına elbette iyi bir gelişme.
Demek ki; 'dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolardan size ne?' zokasını yutmuş olarak geçirdiğiniz yıllara şimdi fena halde hayıflanıyorsunuz.
Demek ki, yıllar yılı alkışladığınız iktidar partisinin, ülke ekonomisini getirip dövize endekslemiş olduğunun fahiş hatasını yeni fark ettiniz?
Taahhüt edilen garanti ödemelerinin el an, dövizle yapılıyor olmasının yol açtığı felaketi fark etmiş olmanız da sevindirici bir durum.
Yanlış yönetimler sonucu sürekli yükselen döviz kurunun, iğneden ipliğe her şeyin, akaryakıtın ve akmayan yakıtın, dolayısıyla hayatın her alanının fiyatlarının yükselmesine sebep olduğunu, zamlar dayanılmaz hal alınca, demek ki kavramaya başladınız!
Demek ki, ülkede dövizin yükselmesi, bizim paramızın yerlerde sürünmesine sebep olduğunu, alım gücünün adeta sıfırlanmasına yol açtığını ve bu sonucun da, mevcut iktidarın yanlışlarından ötürü yaşanmakta olduğunu fark ettiniz?
Hacımın en önemli farkındalığı ise, ülke ekonomisinin, ülkenin bağımsızlığından, ülkenin bekasından, huzur ve refahından ayrı düşünülmemesi gerektiğini fark etmiş olmasıdır.
Aralıksız devam eden zam yağmurları karşısında, yine aralıksız devam eden iktidarın savurganlıkları karşısında, hacımın surat asmaya ve kaşlarını çatmaya başlamış olması, nereden bakılırsa bakılsın iyi bir başlangıçtır.
- Hakkımıza sahip çıkmayanlar hayatımızdan çıksınlar / 29.04.2026
- Her kesimden yükselen çığlıklar / 26.04.2026
- Gıda biterse hayat biter nesil biterse millet biter / 24.04.2026
- Kanayan bir yara görünce… / 23.04.2026
- Dert eklemiş eski derdin üstüne / 22.04.2026
- Muhafazakâr iktidar neyi muhafaza etmiş? / 21.04.2026
- Yıllarımız yele gitti erenler / 20.04.2026
- Depremin yaraları daha sarılmamışken… / 18.04.2026
- ‘Dikkat! Asıl müfsitler onlardır…’ / 16.04.2026

























































