Pekmezli helva
Malzemesi
1 paketten biraz az / margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un / 2,5 su bardağı pekmez
1 su bardağı tozşeker
Yarım bardak su
2 çorba kaşığı tahin / Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Hazırlanışı
Margarini geniş bir tavada eritin. Fıstıkları kavurun. Unu ekleyin. 15-20 dakika kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, 1 su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu karıştırın ve tavadaki un pembeleşmeye başladığında üzerine ekleyin. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katın. 5 dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın. Dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun
Malzemesi
1 paketten biraz az / margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un / 2,5 su bardağı pekmez
1 su bardağı tozşeker
Yarım bardak su
2 çorba kaşığı tahin / Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Hazırlanışı
Margarini geniş bir tavada eritin. Fıstıkları kavurun. Unu ekleyin. 15-20 dakika kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, 1 su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu karıştırın ve tavadaki un pembeleşmeye başladığında üzerine ekleyin. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katın. 5 dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın. Dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.