HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 24 HAZİRAN 2021, PERŞEMBE

Halil İbrahim Sofrası

21.05.2001 00:00:00
Pekmezli helva

Malzemesi

1 paketten biraz az / margarin

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 su bardağı un / 2,5 su bardağı pekmez

1 su bardağı tozşeker

Yarım bardak su

2 çorba kaşığı tahin / Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı

Hazırlanışı

Margarini geniş bir tavada eritin. Fıstıkları kavurun. Unu ekleyin. 15-20 dakika kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, 1 su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu karıştırın ve tavadaki un pembeleşmeye başladığında üzerine ekleyin. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katın. 5 dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın. Dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun


Senteks
Panax nedir
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected] [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.