HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 11 MAYIS 2021, SALI

Halil İbrahim Sofrası

29.05.2001 00:00:00
Tepsi Kebabı

Malzemesi (2-4 kişilik)

Yarım demet taze soğan / 2 - 3 adet sivri biber / 1 adet orta boy domates / 1 demet maydonuz / Yarım kg. yağlı koyun kıyması

1 tatlı kaşığı kimyon / 1 tatlı kaşığı köfte baharatı / 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz. Üzerine: 4 adet sivri biber / 2 adet orta boy domates / 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ.

Hazırlanışı

Taze soğan, maydanoz ve sivribiberleri çok ince, domatesi tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Hepsini koyun kıymasına katalım. Üzerine kimyonu, köfte baharatını, pul biberi ve tuzu ilave edip iyice yoğuralım. Tepsiye 2 eşit parçaya bölünmüş, servis tabağı büyüklüğündeki yağlı kağıtları serelim. Kıymalı malzemeyi yağlı kağıtlara pay ederek yarım cm kalınlıkta yayalım. Harcın üzerine ise sivri biberleri yerleştirelim. Ardından dörde kesilmiş domates dilimlerini yerleştirelim. Sıvıyağı gezdirelim. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Soğumadan servis yapalım.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.