HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 13 HAZİRAN 2021, PAZAR

Halil İbrahim Sofrası

12.11.2001 00:00:00
Etli Bamya

Malzemesi:

* 1/2 kg bamya * 1/2 kg kuşbaşı et

* 1 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 orta boy soğan

* 3 orta boy domates * 1/2 çorba kaşığı tuz

*1/2 limon

Yapılışı

İnce kıyılmış soğan, kuşbaşı et ve yağı tencereye koyup et bıraktığı suyu çekinceye kadar karıştırınız. Fındık büyüklüğünde doğranmış domates ve 2,5 su bardağı sıcak su ilave ediniz. Hafif hararetli ısıda pişiriniz. Bamyaları yıkayıp sap kısımlarını koni şeklinde kesiniz. Etin yumuşamasına yakın tuz ve limon suyu koyarak bamyaları ilave ediniz. Bamyalar yumuşayıncaya kadar karıştırmadan pişiriniz. Kuru bamyadan yapılmak istenirse bamya önce haşlanır sonra pişirilir.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.