Pekmezli helvaMalzemesi1 paketten biraz az / margarin / 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık / 2 su bardağı un / 2,5 su bardağı pekmez / 1 su bardağı tozşeker / Yarım bardak su / 2 çorba kaşığı tahin / Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı HazırlanışıMargarini geniş bir tavada eritin. Fıstıkları kavurun. Unu ekleyin. 15 - 20 dakika kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, 1 su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu karıştırın ve tavadaki un pembeleşmeye başladığında üzerine ekleyin. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katın. 5 dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın. Dövülmüş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.