logo
08 AĞUSTOS 2026

Hatay tarihe geçmek istiyor

Bu sezon gösterdiği başarılı performansla adından söz ettiren Hatayspor, Spor Toto 1. Lig play-off final maçında Gazişehir Gaziantep'i yenerek tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkmayı hedefliyor

28.05.2019 00:00:00
 
Hatay tarihe geçmek istiyor
Hatay tarihe geçmek istiyor
Spor Toto 1. Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon gösterdiği başarılı performansla adından söz ettiren Hatayspor, play-off final maçında Gazişehir Gaziantep'i de geçerek tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'de yer almayı hedefliyor.

Kulüp başkanı Mehmet Maden, yaptığı açıklamada, Hatayspor olarak bu yıl oynadıkları futbolla büyük başarılara imza attıklarını söyledi. Maden, sezona başladıklarında iyi futbol oynamak istediklerini söylediklerini ve bugün geldikleri noktada Hatayspor'un oynadığı futbol ve fair-play anlayışıyla Türkiye'nin gündemine oturduğunu belirtti.

Sezon başında bir alt ligden gelen kadrolarının üçte ikisini muhafaza ettiklerini ifade eden Maden, "Bunun üzerine koyduğumuz, 1. Lig'in gereği olan oyuncularla, bizim kadro yapımıza uygun oyuncularla oynayarak ilerlemeye gayret ettik. Bu da çok şükür olumlu oldu." dedi. Maden, Gazişehir Gaziantep ile oynayacakları play-off final maçının zor bir karşılaşma olacağını ancak kazanmayı çok istediklerini vurguladı. Süper Lig'e yükselmek için ellerinden geleni sahaya yansıtacaklarının altını çizen Maden, şöyle devam etti: "Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Futbol üç ihtimalli bir oyundur. Kaybedersiniz, kazanırsınız, berabere kalırsınız ama bu lig değil. Burada kazanan çıkacak. Uzatmada ya da penaltıda çıkacak. Biz çıkan taraf olmayı arzu ediyoruz. Hatay ve Hatayspor olarak biz Süper Lig'e hazırız. Buna göre de tedbirlerimizi almaya başladık. Perşembe günkü maçta birlikte güzel vakit geçirelim, güzel top oynayalım. Öncelikle spor kazansın diyorum skor sonrasında birimize gülecektir. O gün iyi oynayan kazanacak. Biz elimizden geleni sahaya yansıtacağız. Dostluk baki kalacak bu maçla. İnşallah şiddetin olmadığı güzel bir ortam olur."

Hatayspor Kulübü İdari Menajeri ve İletişim Direktörü Murat Bereket de takımda başarının en büyük sırrının aile gibi hareket etmek olduğuna dikkati çekerek, "Sezon başında bu takım için 'Küme düşmemeye oynar. İlk onda bitirirse başarılı' şeklinde yorumlar yapılıyordu. Ama bu takım ve İlhan Palut hoca şunu gösterdi ki bu takım hiçbir zaman vazgeçmiyor. Sezon başından beri Süper Lig diyoruz. Geçen yıl 'O sene bu sene' demiştik. Bu sene de 'Hedef Süper Lig' diyoruz. İnşallah mutlu sonla bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

"Tarihe geçmeyi herkesten çok biz istiyoruz"

Takım kaptanı Mesut Çaytemel ise bu sezonun kendileri için adeta bir masal gibi geçtiğini ve tek amaçlarının bu hikayeyi mutlu sonla bitirmek olduğunu söyledi. Çaytemel, Hatayspor'da görev alan yöneticisinden, malzemecisine, masöründen en genç ve en yaşlı futbolcusuna kadar herkesin uyum içerisinde çalıştığını belirtti. Süper Lig şansını zorlamak ve başarmak istediklerini vurgulayan Çaytemel, şöyle devam etti: "Taraftarlarımız da iyi biliyor ki biz terimizin son damlasına kadar savaşacağız. Gerçekten çok istiyoruz. Bu şehri ve takımı Süper Lige taşımayı, tarihe geçmeyi herkesten çok biz istiyoruz. Bize de bir daha böyle bir fırsat gelmeyebilir. Bu şansı sonuna kadar kovalamak istiyoruz."

"Tek bir hedefimiz kaldı. O da hak ettiğimiz Süper Lig"

Hatayspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadullah Ergin ise 52 yıldır gönüllerinde sevdaları olan Hatayspor'un bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Yıllardan beri özledikleri anın geldiğini ve takımlarının hak ettiği şekilde play-off'da finale kaldığını ifade eden Ergin " Tek bir hedefimiz kaldı. O da hak ettiğimiz Süper Lig. Allah'ın izni ile bunu da başaracağımıza inanıyoruz." diye konuştu. Ergin, taraftarlar olarak takımlarını İstanbul'da oynanacak maçta yalnız bırakmayacaklarını ve binlerce kişiyle destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Hatayspor ile Gazişehir Gaziantep arasındaki Spor Toto 1. Lig play-off final maçı 30 Mayıs Perşembe günü saat 21.45'te 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak.



Transferi Mourinho engelledi


 
Real Madrid forması giyen Brahim Diaz'ın adı hem Galatasaray, hem Fenerbahçe, hem de Beşiktaş'la anılıyordu. Ancak La Liga temsilcisi, oyuncuyla yeni sözleşme konusunda anlaştı. Bu hamlenin arkasında ise Mourinho var.

08.08.2026 06:25:00
Haber Merkezi
 
 Transferi Mourinho engelledi
 Transferi Mourinho engelledi

Real Madrid'le sözleşmesinin son senesine giren Brahim Diaz'ın adı İstanbul ekipleriyle anılıyordu. Ancak Faslı yıldızla ilgili son kararı Teknik Direktör Mourinho verdi. Portekizli çalıştırıcı, yönetimle görüşme yaparak Diaz'ın mukavelesinin uzatılmasını istedi. 27 yaşındaki futbolcuyla kişisel şartlarda anlaşma sağlandı. Diaz'ın yeni sözleşmesi 30 Haziran 2029'a kadar sürecek. Ayrıca kontratta +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunacak (çift taraflı). Aslında işlerin bu noktaya geleceği daha önceden belliydi. Çünkü Faslı oyuncu, Madrid'de kalmak istiyordu.

İstanbul ekipleri ise şu anda mecburen farklı adreslere yöneldi. Mourinho'nun kararı olmasaydı, Diaz satılacaktı. Ve oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2027'de biteceği için transfer daha uygun şartlarda tamamlanabilirdi. Bu dosya şu anda Türkiye açısından kapanmış gibi gözüküyor.

Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı

Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı

08.08.2026 00:29:00
İhlas Haber Ajansı
 
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, Festy Ebosele ile anlaşmasına vardı
Erzurumspor FK, son olarak Başakşehir forması giyen İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.

Erzurumspor FK, 2026-2027 sezonu kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Mavi-beyazlı ekip, 24 yaşındaki İrlandalı sağ bek Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.

Erzurumspor FK'dan yapılan açıklamada, "Kulübümüz, son olarak Başakşehir forması giyen profesyonel futbolcu Festy Oseiwe Ebosele ile prensip anlaşmasına varmıştır. Festy Oseiwe Ebosele'nin Erzurum'a gelişinin ardından gerçekleştirilecek sağlık kontrolleri sonrasında kendisiyle resmî sözleşme imzalanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Kariyerinde daha önce Derby County, Udinese, Watford ve Başakşehir formaları giyen Ebosele, İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı'nda da görev yapıyor.

Geçtiğimiz sezon Başakşehir formasıyla lig ve kupa olmak üzere 20 maçta kadroya giren Ebosele, 11 karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı. İrlandalı futbolcu, sezonu 1 golle tamamlarken 3 sarı ve 2 kırmızı kart gördü.

Kayserispor'a müjde

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi

07.08.2026 19:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kayserispor'a müjde
Kayserispor'a müjde
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, transfer yasağına esas teşkil eden dosyalara ilişkin sürecin tamamladığını söyleyerek, "Kulübümüz transfer yasağı resmen kalkmıştır" dedi.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın transfer yasağının kalkmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:



"Kulübümüz hakkında FIFA tarafından geçmiş dönem borçlarına ilişkin uygulanan geçici transfer yasağına konu olan tüm yükümlülükler kulübümüzce yerine getirilmiştir. Söz konusu transfer yasağına esas teşkil eden FIFA nezdindeki tüm dosyalara ilişkin süreçler tamamlanmış olup, kulübümüzün transfer yasağı resmen kaldırılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, yeni transfer Mohamed Salah'ın çok daha yüksek teklifleri geri çevirdiğini belirterek, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti" dedi

07.08.2026 10:24:00
İhlas Haber Ajansı
 
Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'
Ertuğrul Doğan, 'Salah'ı parayla ikna edemezsiniz'
Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, yeni transfer Mohamed Salah'ın çok daha yüksek teklifleri geri çevirdiğini belirterek, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili kulübün yeni transferi Mohamed Salah'ın imza töreninin ardından transfer sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Salah'ın dünya futbolunun en önemli yıldızlarından biri olduğunu vurgulayan Doğan, Trabzonspor'un gerçekleştirdiği imza töreninin uzun yıllardır Türkiye'de ve dünyada benzerinin görülmediğini söyledi.

Salah'ın hem futbolculuğu hem de karakteriyle örnek bir isim olduğuna dikkat çeken Doğan, "Transfer görüşmeleri sırasında ne kadar mütevazı bir insan olduğunu görmüştük. Bugün takım içerisindeki tavrını görünce bunun tesadüf olmadığını bir kez daha anladım. Bu karakteri onu yıllardır dünyanın zirvesinde tutan en önemli özelliklerden biri. Trabzonspor'da çok başarılı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Bu birliktelik bizi çok daha büyük hedeflere taşıyacak"



Başkan Doğan, başarı için taraftar desteğinin vazgeçilmez olduğunun altını çizerek, "Bir olmadan hiçbir şey olmaz. Taraftarımızla birlikte hareket edersek hem Türkiye'de hem Avrupa'da çok önemli başarılara ulaşabiliriz. Takım içerisindeki hava son derece pozitif. Genç oyuncularımız ile tecrübeli isimler aynı hedef doğrultusunda çalışıyor. Herkesin amacı Trabzonspor'u ulaşabileceği en üst noktaya taşımak" ifadelerini kullandı.

"Muçi'nin hareketi duygulandırdı"

Ernest Muçi'nin Mohamed Salah'a forma vermesinin kendisini duygulandırdığını belirterek sözlerine devam eden Doğan, "Muçi'ye özellikle teşekkür ediyorum. Salah'a gelip formasını vermesi tamamen kendi düşüncesiydi. İkisi de bizim için çok değerli oyuncular. Bu davranış hepimizi duygulandırdı ve takım içindeki aile ortamını gösterdi" diye konuştu.

"İstanbul'da şaşırdı, Trabzon'u görünce 'İyi ki gelmişim' dedi"

Salah'ın gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Doğan, transfer görüşmeleri sırasında yaşanan bir diyaloğu da paylaşarak, "İstanbul'daki karşılamayı görünce bana 'Buna inanamadım' dedi. Ben de kendisine 'Bir de Trabzon'u gör' dedim. Trabzon'daki karşılamanın ardından ise 'İyi ki beni buraya getirdiniz' diyerek teşekkür etti. Burada inanılmaz bir sevgiyle karşılaştı. Bu pozitif havanın bizi çok iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum" dedi.

"En iyisini almaya çalışıyoruz"

Transfer çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Doğan, forvet takviyesi konusunda önemli isimlerle görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Doğan, "Görüşmelerimiz devam ediyor. En iyisini almaya çalışacağız. Şu an isim vermem doğru olmaz. Çıtanın nerede olduğunun farkındayız. Trabzonspor artık genç futbolcuların gelişip Avrupa'ya açıldığı önemli bir merkez olduğunu ispatladı. Mali yapımızı güçlendirdik ve artık adımlarımızı daha cesur atabiliyoruz" dedi.

"Kombine geliri 450 milyon TL'ye ulaştı"

Taraftar desteğine ayrı bir parantez açan Doğan, kombine satışlarının kulübe büyük güç verdiğini belirterek, "Kombine satışlarından elde edilen ciro yaklaşık 450 milyon TL'ye ulaştı. Tüm kombinelerin birkaç gün içerisinde tükenmesini istiyorum. Bu bize çok güçlü bir mesaj olur. Taraftarımız gereken desteği verirse biz de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Trabzonspor istediği oyuncuyu alabilecek güce sahip"

Transferlerle ilgili yapılan yorumlara tepki gösteren Başkan Doğan, kulübün ekonomik yapısının artık çok daha güçlü olduğunu vurgulayarak, "İstanbul kulüpleri transfer yaptığında kimse konuşmuyor, Trabzonspor yaptığında farklı yorumlar yapılıyor. Geçen sezonla birlikte yaklaşık 100 milyon Euro'luk oyuncu satışı gerçekleştiren bir kulübüz. İstersek bunun kadar daha satış yapabilecek potansiyele sahibiz. Kimsenin desteğiyle transfer yapmıyoruz. Taraftarımız dışında bize özel bir destek gelmedi. İş dünyamızın desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Oyuncularımıza maaşlarını erken yatırdık"

Takımdaki huzurlu ortamı korumak adına önemli adımlar attıklarını ifade eden Doğan, "Oyuncularımıza sürpriz yaparak ağustos ayı maaşlarını erkenden yatırdık. Onlara en iyi çalışma ortamını sunmaya çalışıyoruz. İçeride oluşan bu pozitif atmosferi lige de yansıtmak istiyoruz" dedi.

"Salah'ı para değil, Trabzonspor'un projesi ikna etti"

Transfer sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Başkan Doğan, Mohamed Salah'ın maddi nedenlerle Trabzonspor'u tercih etmediğini vurgulayarak, "Mohamed Salah gibi bir futbolcuyu sadece para vererek Trabzon'a getiremezsiniz. Kendisine bizim teklifimizin yaklaşık 4 katı değerinde teklifler sunuldu. Ancak o burada yaşayacağı heyecanı ve sevgiyi tercih etti. Trabzonspor'u detaylı şekilde araştırdı, birçok oyuncuyla görüştü. Eski futbolcumuz Trezeguet de her gün Salah ile konuşarak bize çok yardımcı oldu. Kulübümüz hakkında hiçbir olumsuz referans almadı. Menajeriyle çok sağlıklı bir süreç yürüttük. Yaklaşık 4-5 gün içerisinde anlaşmayı tamamladık. Taraftarımız da Salah'ın samimiyetini bizzat gördü" dedi.

"Önce borçları azalttık, şimdi büyük transferler yapıyoruz"

Kulübün mali disiplinine dikkat çeken Doğan, yapılan transferlerin planlı şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Üç yıl önce borçlarımızı azaltmadan bu transferleri yapsaydık Trabzonspor yeniden büyük sıkıntılar yaşardı. Önce mali yapıyı düzelttik. Çok zorlu iki yıl geçirdik. Bugün ise ekonomik olarak çok daha rahatız ve artık güçlü hamleler yapabilecek seviyeye ulaştık" diye konuştu.

"Salah, Trabzon'un tanıtımına da büyük katkı sağlayacak"

Başkan Doğan, yıldız futbolcunun sadece sportif değil, şehir ve kulüp markası açısından da önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek, "Mısır'dan birçok önemli isim beni arıyor. Hepsini Trabzon'a davet edeceğiz. Salah'ın profesyonel çalışan çok güçlü bir PR ekibi var. Önümüzdeki günlerde sponsorluk ve uluslararası projeler konusunda da önemli görüşmeler gerçekleştireceğiz. Mohamed Salah'ın gelişi yalnızca Trabzonspor için değil, Trabzon'un tanıtımı açısından da çok büyük bir fırsat olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi

06.08.2026 17:10:00
İhlas Haber Ajansı
 
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediyesi'nden forma kampanyası açıklaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Trabzonspor'a destek amacıyla başlatılan 6 bin 661 forma kampanyasına yönelik, "Formaların bedeli belediye bütçesinden mi karşılandı'" şeklinde yapılan eleştirilere Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada "Öncelikle vurgulamak gerekir ki; belediye bütçesinden profesyonel spor kulüplerine bu şekilde maddi destek sağlanması yasal olarak mümkün değildir. Bu nedenle kampanya kapsamında alınan formaların belediye bütçesinden karşılandığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır.

Başkanımız Ahmet Metin Genç'in yaptığı, yıllardır uyguladığı bir dayanışma modelidir. Başkanımız, Trabzonspor sevdalısı iş insanlarına, dostlarına ve hatırının geçtiği hemşehrilerimize ulaşarak Trabzonspor'a destek olmalarını rica etmekte, forma, kombine ve loca satın alarak kulübe katkı sunmalarına vesile olmaktadır. Bu uygulama ilk kez yapılan bir çalışma da değildir. Başkanımız her yıl benzer destek kampanyaları düzenlemektedir ve nasıl bir yöntem izlendiğini de defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır. Buna rağmen her kampanya sonrasında aynı soruların yeniden gündeme getirilmesi ve kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmaya çalışılması üzüntü vericidir' denildi.

Açıklamada, Trabzonspor'un şehrin en büyük markası, en önemli ortak değeri ve dünyaya açılan yüzü olduğu belirtilerek "Trabzonspor'un başarısı yalnızca sahadaki sonuçlardan ibaret değildir. Kulübümüz; şehrimizin tanıtımına, ekonomisine, turizmine ve marka değerine önemli katkılar sunmaktadır. Bu nedenle Trabzonspor'a sahip çıkmak, bu şehrin her ferdinin ortak sorumluluğudur.

Ahmet Metin Genç de, bu şehrin bir evladı ve belediye başkanı olarak Trabzonspor'a destek verilmesine öncülük etmeyi görev kabul etmektedir. Başkanımızın şimdiye kadar tüm kampanyalarda yaptığı şey, şehrimizin ortak değerine gönüllü destek vermek isteyen ve ekonomik imkanı olan hemşehrilerimizle Trabzonspor'umuzu buluşturmaktır.

Özetle, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, Trabzonspor için dayanışmaya öncülük etmekte ve her çağrısı teşekkürü fazlasıyla hak eden binlerce hemşehrimizden olumlu karşılık bulmaktadır. Bu vesileyle Başkanımız Ahmet Metin Genç'in başlattığı kampanyaya destek veren tüm iş insanlarımıza, esnafımıza ve hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyor, Trabzonspor'umuza destek olmak isteyen herkesi bu dayanışmaya katkı sunmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Salah'ın resmi fiyatı açıklandı

Trabzonspor: "Mohamed Salah'a her bir futbol sezonu için, 10.000.000 Euro yıllık ücret ve 7.000.000 Euro imza ücreti olmak üzere toplam 17.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir

06.08.2026 17:05:00
İhlas Haber Ajansı
 
Salah'ın resmi fiyatı açıklandı
Salah'ın resmi fiyatı açıklandı
Trabzonspor: "Mohamed Salah'a her bir futbol sezonu için, 10.000.000 Euro yıllık ücret ve 7.000.000 Euro imza ücreti olmak üzere toplam 17.000.000 Euro garanti ücret ödenecektir.

Anlaşma kapsamında oyuncuya ayrıca, her bir futbol sezonu için şarta bağlı bonuslar ödenecektir. Yine oyuncu ile yapılan imaj hakları sözleşmesi kapsamında, mağazacılık şirketimizde 'Mohamed Salah' özelinde satılacak ürünlerden oyuncuya %20 pay verilecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, oyuncuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır.

Samsunspor, Drapinski ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Samsunspor, Polonya Ekstraklasa ekiplerinden Piast Gliwice forması giyen Polonyalı stoper Igor Drapinski ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

06.08.2026 16:53:00
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor, Drapinski ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Samsunspor, Drapinski ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Samsunspor, Polonya Ekstraklasa ekiplerinden Piast Gliwice forması giyen Polonyalı stoper Igor Drapinski ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Samsunspor, Piast Gliwice'de top koşturan Polonyalı savunmacı Igor Drapinski'yi 2031 yılına kadar renklerine bağladı. 22 yaşındaki futbolcu, 2025-2026 sezonunda Piast Gliwice formasıyla çıktığı 30 resmi karşılaşmada 2 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

İmza töreni, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Kulüpten transferle ilgili yapılan açıklamada, "Igor Drapinski'ye büyük Samsunspor ailemize hoş geldin diyor, şanlı kırmızı-beyazlı formamız altında başarılarla dolu bir kariyer diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Futbol kariyerine Wisla Plock'ta başlayan Drapinski, Polonya alt yaş milli takımlarında da forma giymesinin yanı sıra ülkesinin A Milli Takımı geniş kadro havuzunda da yer alıyor.
Igor Drapinski, bu sezon Antoine Sekongo, Elliot Watt, Bilal Beyazıt, Samed Onur ve Fatih Kaya'nın ardından Samsunspor'un 6. transferi oldu.

Fenerbahçe tur kapısını araladı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı 2-0 yendi

05.08.2026 23:17:00
AA
 
Fenerbahçe tur kapısını araladı
Fenerbahçe tur kapısını araladı
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı 2-0 yendi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe'nin Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı konuk ettiği mücadelenin ilk yarısı, sarı-lacivertlilerin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

10. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Asensio'nun pasında topla buluşan Kerem, ceza sahası içinde pasını Talisca'ya aktardı. Bu oyuncunun sol çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.



45. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağ taraftan kazanılan köşe atışında Asensio'nun ceza sahası dışına yerden pasında Greenwood topla buluştu. Bu futbolcunun yakın direğe sert şutunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

Sakatlıklar nedeniyle karşılaşma sık sık dururken ilk yarıyı sarı-lacivertli takım, 2-0 önde bitirdi.

59. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Asensio ve Greenwood, verkaçlarla ceza sahası içine girdi. Greenwood'un önünde kalan topa vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.



60. dakikada Skriniar'ın savunma arkasına uzun pasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, topu kontrol ettikten sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kerem'in dokunuşunda kaleciden seken top, Talisca'nın önünde kaldı. Brezilyalı oyuncunun boş kaleye şutunda savunmadan seken top tekrar Kerem'e geldi. Yardımcı hakem, Kerem'e gelen son pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi.

67. dakikada Asensio'nun savunma arkasına pasında topu göğsüyle kontrol eden Talisca'nın uzak direğe sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

68. dakikada sağdan kullanılan köşe atışında Asensio, meşin yuvarlağı penaltı noktasına doğru gönderdi. Skriniar'ın kafa vuruşunun ardından son dokunuşu Talisca yaparken kaleci Khudiakov, gole izin vermedi.

90+1. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Sol kanattan topu taşıyan ve ceza alanına giren Oğuz Aydın, meşin yuvarlağı yerden içeriye çevirdi. Talisca'nın müdahale edemediği top, penaltı noktasının sağındaki İrfan Can Kahveci'nin önünde kaldı. İrfan'ın şutunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak uzaklaştı.

Mücadele, Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Trabzon'da Salah çılgınlığı

Trabzonspor'un yeni transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah bugün akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a geldi

05.08.2026 21:55:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzon'da Salah çılgınlığı
Trabzon'da Salah çılgınlığı
Trabzonspor'un yeni transferi dünyaca ünlü Mısırlı futbolcu Muhammed Salah bugün akşam saatlerinde özel uçakla Trabzon'a geldi.

Mısırlı yıldızın şehre gelişinde karşılamak üzere binlerce taraftar Trabzon Havalimanı'na akın ederken, bordo-mavili taraftarlar kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulundu.
Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan ile birlikte Muhammed Salah, havalimanı VIP salonu bölümünden taraftarların bulunduğu bölüme giderek onlarla buluştu.



Ardından Muhammet Salah, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Gördüğü ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Mısırlı oyuncu, "Bu inanılmaz ortamda bulunmaktan çok mutluyum. 25 bin kişi var burada. Duygularımı kelimelere dökmekte zorlanıyorum. Daha önce böyle bir şey inanın yaşadım mı ben de hatırlamıyorum. Böylesine bir sevgiyi ve ilgiyi görmek beni çok mutlu ediyor. Ligde ve Avrupa'da başarılı olmak için çok çalışacağım" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ise taraftarlara teşekkür ederek "Dünya yıldızı nasıl karşılanır, taraftarımız herkese gösterdi" ifadelerini kullandı.

Bertuğ'un yerine Kante, UEFA kadrosuna eklendi

Fenerbahçe'nin Sturm Graz ile oynayacağı maç öncesi UEFA'ya bildirdiği kadroya Bartuğ Elmaz'ın yerine N'Golo Kante eklendi

05.08.2026 12:00:00
İhlas Haber Ajansı
 
Bertuğ'un yerine Kante, UEFA kadrosuna eklendi
Bertuğ'un yerine Kante, UEFA kadrosuna eklendi
Fenerbahçe'nin Sturm Graz ile oynayacağı maç öncesi UEFA'ya bildirdiği kadroya Bartuğ Elmaz'ın yerine N'Golo Kante eklendi.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında, saat 21.00'de Avusturya ekibi Sturm Graz'ı ağırlayacak. Sarı-lacivertlilerde maç öncesi UEFA'ya bildirilen kadro da son şeklini aldı. Bartuğ Elmaz yerine Fransız orta saha N'Golo Kante kadroya dahil oldu.
Fenerbahçe'nin UEFA'ya bildirdiği kadroda şu oyuncular yer alıyor:

"Tarık Çetin, Ederson, Mert Günok, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Nathan Ake, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Archie Brown, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, Fred, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, N'Golo Kante, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Marco Asensio, Mason Greenwood, Vedat Muric, Anthony Musaba, Sidiki Cherif."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.