logo
09 HAZİRAN 2026

Hatayspor acı haberi duyurdu

Hatayspor, Sportif Direktör Taner Savut'un deprem felaketinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

21.02.2023 14:47:00
Hatayspor acı haberi duyurdu
Hatayspor acı haberi duyurdu
Hatayspor'un sosyal medya hesabından paylaşılan taziye mesajında, "Sportif Direktörümüz Taner Savut'u kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Hocamıza yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Seni unutmayacağız Taner hoca. Mekanın cennet olsun. Her zaman kalbimizdesin" ifadeleri kullanıldı. İHA

Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...

"Onlar kimi istiyorsa teklif yapıyoruz" diyerek kurmaylarını toplayan Yıldırım, ezeli rakibinin en çok istediği o isim olan Can Uzun için çılgın bir operasyon başlattı

09.06.2026 15:12:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...
Aziz Yıldırım: Savaşsa savaş...
Galatasaray'ın Dusan Vlahovic hamlesine sinirlenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan beklenen rest geldi! "Onlar kimi istiyorsa teklif yapıyoruz" diyerek kurmaylarını toplayan Yıldırım, ezeli rakibinin en çok istediği o isim olan Can Uzun için çılgın bir operasyon başlattı. Frankfurt ile kurulan temasta masaya konan 45 milyon Euro'luk paket tüm gündemi değiştirecek cinsten.






Galatasaray'ın Dusan Vlahovic hamlesine sinirlenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kurmaylarına net bir talimat vererek yeni dönemim ilk transfer savaşını başlattı. Frankfurt forması giyen Can Uzun için masaya konan rakam tam 45 milyon Euro!






VLAHOVIC HAMLESİ ÇILDIRTTI

Galatasaray'ın, La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre listesinde yer alan Dusan Vlahovic için 10+5 milyon Euro'luk resmi bir teklifle yaklaşması, Aziz Yıldırım'ın tepesini attırdı.

Ezeli rakibinin bu agresif transfer politikası üzerine Yıldırım, kurmaylarını acil koduyla topladı. Başkan Yıldırım ekibine şu talimatı verdi:

-Galatasaray'ın en çok istediği, üzerinde en çok ısrarcı olduğu oyuncu kimse derhal öğrenin. Onlar kimin peşindeyse, biz de o oyuncu için teklifimizi yapıyoruz!






TOPLAM PAKET 45 MİLYON EURO

Bu restin ardından Fenerbahçe transfer komitesi, Galatasaray'ın uzun süredir radarında olan ve Türk futbolunun geleceği olarak gösterilen Can Uzun için düğmeye bastı. Frankfurt ile jet hızıyla temas kuran sarı-lacivertliler, Alman kulübünün başını döndürecek bir paket sundu.

Fenerbahçe'nin genç yetenek için yaptığı çılgın teklifin detayları ise şöyle:






Net Bonservis: 35 Milyon Euro
Kolay Bonuslar: 5 Milyon Euro
Başarıya Bağlı Bonuslar: 5 Milyon Euro
Toplam Paket: 45 Milyon Euro!






ASENSIO GİDERSE DİYE HAZIRLIK

Fenerbahçe'de bu çılgın operasyon sadece bir misillemeden ibaret değil, aynı zamanda teknik bir zorunluluk. Takımın futbol aklı Oğuz Çetin'in, Marco Asensio'nun takımdan ayrılma ihtimalini masaya yatırarak yönetime sunduğu raporda, "Asensio giderse o bölgeye mutlak bir 10 numara lazım" dediği yazıyordu.

Bir süredir dünya çapında birkaç isimle ön görüşmeler yürüten Yıldırım cephesi, Çetin'in bu raporu ve Yıldırım'ın "Gerekeni yapın" talimatıyla birlikte Can Uzun transferinde tüm şartları zorlama kararı aldı.

Zeki Çelik’ten Galatasaray’a ret

Galatasaray’ın kadrosuna katmak için kesenin ağzını açtığı Zeki Yıldız'dan şok yanıt geldi!

09.06.2026 15:00:00
Haber Merkezi
Zeki Çelik’ten Galatasaray’a ret
Zeki Çelik’ten Galatasaray’a ret
Galatasaray'ın kadrosuna katmak için kesenin ağzını açtığı Zeki Yıldız'dan şok yanıt geldi!

La Gazzetta dello Sport, Galatasaray'ın, milli futbolcu Zeki Çelik için devreye girdiğini ancak transferin olumsuz sonuçlandığını duyurdu.







Haberin detaylarında, Galatasaray yönetiminin 27 yaşındaki milli oyuncuyu kadrosuna katabilmek adına oldukça "cömert ve astronomik" bir mali teklif sunduğu belirtildi. 






Ancak Roma'da kalıp kalmayacağı merak konusu olan Zeki Çelik'in, sarı-kırmızılıların bu cazip kontrat teklifini geri çevirdiği ifade edildi.

Oyuncunun Türkiye'ye dönme fikrine şu an için sıcak bakmadığı ya da kariyer planlamasında farklı bir rota çizdiği gelen bilgiler arasında.







Fenerbahçe'de yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım'ın da milli sağ beki yakından takip ettiği ve transfer listesinde bulundurduğu iddia ediliyor.

Fenerbahçe’nin gündemindeydi, Al-Ahli ile nikah tazeledi

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin "anlaştım" dediği Merih Demiral transferinin arkasındaki gerçekler ortaya çıktı

09.06.2026 14:39:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’nin gündemindeydi, Al-Ahli ile nikah tazeledi
Fenerbahçe’nin gündemindeydi, Al-Ahli ile nikah tazeledi
Fenerbahçe'de önce Ali Koç sonra da Sadettin Saran yönetiminin sunduğu yıllık 6 milyon Euro'luk Skriniar tarifesini, takım kaptanlığı vaadini ve özel projeleri reddeden Merih Demiral, Al-Ahli ile nikah tazeleyerek Suudi Arabistan'da kaldı. Başkan adayı Hakan Safi'nin Merih Demiral'ı nasıl ikna ettiği ise çok dikkat çekici.

Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin "anlaştım" dediği Merih Demiral transferinin arkasındaki gerçekler ortaya çıktı. Ali Koç ve Sadettin Saran yönetiminin tüm ısrarlarına, kaptanlık ve cazip proje tekliflerine rağmen milli stoper, tercihini ekonomik şartlardan yana kullanarak Al-Ahli ile nikah tazeledi.







SKRINIAR KADAR MAAŞ ALACAKTI

Fenerbahçe, normal şartlarda sözleşmesi 30 Haziran 2026'da bitecek Merih'i bu yaz bonservissiz olarak kadrosuna katmak istiyordu.

Sarı-lacivertliler, yıldız savunmacıya Skriniar seviyesinde yıllık 6 milyon Euro civarında bir maaş teklif etti. Ancak Al-Ahli'de bonuslarla birlikte yıllık 12 milyon Euro kazanan Merih, İstanbul'a gelmek için maaşında yarı yarıya bir indirime gitmeye yanaşmadı.







AZİZ YILDIRIM İSTEMİYOR

Başkan Ali Koç daha önce, sezon devam ederken de eski futbol şube sorumlusu Ertan Torunoğulları da Kasım ayında oyuncuyla bizzat görüştü ve sözleşme yenilememesini istedi.







Ali Koç, aidiyet hissi yaratmak için Merih'e özel bir forma paketi gönderdi ve iddialara göre takım kaptanlığını dahi teklif etti. Tüm bu projelere "hayır" diyen Merih Demiral'ı, Suudi Arabistan'daki mevcut maaşını garanti ederek ikna eden isim Hakan Safi oldu. Ancak Safi seçimi kazanamadı; mevcut durumda Aziz Yıldırım'ın da Merih'i transfer etmek gibi bir planı bulunmuyor.






75 MİLYON EURO KAZANACAK

Fenerbahçe'nin ısrarlarına rağmen 12 Aralık'ta Al-Ahli ile masaya oturan 28 yaşındaki savunmacı, kendisini 2029 yılına kadar Suudi ekibine bağlayan yeni sözleşmeye imzayı attı.







2023'ten bu yana Suudi Arabistan'da zaten 36 milyon Euro kazanan Merih Demiral, 6 yıllık sürecin tamamlanmasıyla birlikte Al-Ahli'den toplamda 75 milyon Euro gibi astronomik bir gelir elde etmiş olacak.

ABD zulmediyor FİFA susuyor

Turnuvaya katılma hakkı kazanan İran, Irak, Senegal ve Özbekistan milli takım kafilelerinin maruz kaldığı muamele ve tüm yaşananlara FIFA'nın sessiz kalması spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı

09.06.2026 12:30:00
AA
ABD zulmediyor FİFA susuyor
ABD zulmediyor FİFA susuyor
Turnuvaya katılma hakkı kazanan İran, Irak, Senegal ve Özbekistan milli takım kafilelerinin maruz kaldığı muamele ve tüm yaşananlara FIFA'nın sessiz kalması spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

2026 FIFA Dünya Kupası'nın başlamasına günler kala, bazı ülkeler turnuvada hedeflerinden çok maruz kaldıkları vize sorunları, sorgulamalar ve güvenlik uygulamalarıyla gündeme geliyor.

Turnuvaya katılma hakkı kazanan İran, Irak, Senegal ve Özbekistan milli takım kafilelerinin maruz kaldığı muamelelerin yanı sıra FIFA tarafından görevlendirilen Somalili hakemin ev sahibi ülkelerden biri olan ABD tarafından ülkeye alınmaması spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Futbolun çatı kuruluşu FIFA'nın tüm bu yaşananlara seyirci kalması ve Dünya Kupası gibi küresel bir organizasyon öncesinde sporun evrensel ruhuyla bağdaşmayan gelişmeler yaşanması tepkilere neden oldu.

İran'da 13 kişi vize alamadı, kamp yeri değişti



Orta Doğu'da son dönemde yaşanan siyasi krizin faturası İranlı futbolculara kesilirken, FIFA da sürece başından bu yana sessiz kaldı.

Turnuvada Belçika, Mısır ve Yeni Zelanda ile G Grubu'nda yer alan İran, maçlarını oynayacağı ev sahibi ülke ABD ile vize krizi yaşadı.

Uzun incelemelerin ardından İran kafilesindeki futbolcular, teknik direktör Emir Ghalenoi ve bazı teknik ekip üyelerine vize veren ABD, takımın idari ve teknik kadrosunda bulunan 13 kişinin vize başvuruları ise onaylamadı.

Vize sorunuyla ilgili FIFA'yı devreye girmeye çağıran İran, belirsizliklerin daha da uzaması nedeniyle kamp yerini Arizona'dan Meksika'nın Tijuana kentine taşıdı ancak kafile gruptaki üç maç için de ABD'ye seyahat etmek zorunda kalacak.

Iraklı futbolcu Aymen Hussein'e 7 saatlik sorgu

İran'ın vize süreciyle ilgili haftalarca süren tartışmalar ve haber akışının ardından Iraklı futbolcu Aymen Hussein'in havalimanında saatlerce sorgulanması ve FIFA'nın tüm bu yaşananlar için hiçbir yorum ya da girişim yapamaması tepki çekti.

Irak'ın en önemli oyuncularından biri olarak gösterilen Aymen Hüseyin'in Şikago Havalimanı'nda yaklaşık 7 saat boyunca sorgulandığı bildirildi. Iraklı kaynaklara göre Hüseyin'in cep telefonu da incelemeye alındı.

Takımla birlikte seyahat eden resmi fotoğrafçının ise ABD'ye girişine izin verilmedi.

Irak, 1986'dan bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek.

FIFA davet etti ABD kabul etmedi

Turnuva öncesi yaşanan bu uygulamalar sadece milli takımlar ve futbolcularla sınırlı kalmazken Somalili hakem Omar Artan da mağduriyet yaşayan isimlerden biri oldu.

FIFA tarafından Dünya Kupası'nda görev yapmak üzere seçilen Artan, Miami Havalimanı'nda yapılan incelemelerin ardından ülkeye alınmadı.

Afrika Futbol Konfederasyonu tarafından 2025'te yılın hakemi seçilen deneyimli isim, aynı zamanda Dünya Kupası tarihinde görev yapacak ilk Somalili hakem olmaya hazırlanıyordu.

Senegal ve Özbekistan'a sıkı güvenlik araması

Turnuva öncesinde Senegal ve Özbekistan milli takımları da ABD'nin güvenlik uygulamalarıyla gündeme geldi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Senegal Milli Takımı futbolcularının ABD'ye iniş yaptıktan sonra terminale geçmeden önce detaylı güvenlik aramalarından geçirildiği görüldü. Futbolcuların tek tek kontrol edilmesi dikkat çekti.

Benzer görüntüler Özbekistan Milli Takımı'nın hazırlık programında da ortaya çıktı. New York'ta Hollanda ile oynayacakları hazırlık karşılaşması için stada gelen Özbekistan kafilesi, polis köpekleri eşliğinde gerçekleştirilen güvenlik kontrollerinin ardından tesise giriş yapabildi.

Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek Özbekistan'ın maruz kaldığı uygulamalar da sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Dünya Kupası'nın golcü ülkeleri

Dünya Kupası tarihinde bir turnuvada en çok gol atan takım Macaristan, en çok gol yiyen ekip ise Güney Kore oldu

09.06.2026 12:27:00
AA
Dünya Kupası'nın golcü ülkeleri
Dünya Kupası'nın golcü ülkeleri
Dünya Kupası tarihinde bir turnuvada en çok gol atan takım Macaristan, en çok gol yiyen ekip ise Güney Kore oldu.

Macaristan, kupa tarihinin en gollü turnuvası 1954 İsviçre'de çıktığı 5 maçta rakip fileleri 27 kez havalandırarak bir şampiyonada en çok gol atan takım ünvanını aldı.

Macarlar, mücadele ettikleri 2. grupta Güney Kore'yi 9-0, Batı Almanya'yı 8-3 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Brezilya'yı, yarı finalde de uzatmalarda Uruguay'ı aynı sonuçlarla 4-2 mağlup eden Macaristan, finalde ise grupta 8 gol attıkları Almanya'ya 3-2 yenilerek şampiyonluk şansını kaçırdı.

Almanya ise aynı turnuvada 25 gol atıp bu alanda ikinci sıraya yerleşti. Fransa da 1958 Dünya Kupası'nda 6 karşılaşmada 23 gole imza attı.

FİFA'nın görevlendirdiği hakeme ABD giriş izni vermedi

2026 FIFA Dünya Kupası'nda görev alması planlanan Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan'ın ABD'ye girişine izin verilmedi

09.06.2026 11:56:00
İhlas Haber Ajansı
FİFA'nın görevlendirdiği hakeme ABD giriş izni vermedi
FİFA'nın görevlendirdiği hakeme ABD giriş izni vermedi
2026 FIFA Dünya Kupası'nda görev alması planlanan Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan'ın ABD'ye girişine izin verilmedi.

Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan, Miami Uluslararası Havalimanı'nda durdurulmasının ardından ABD'ye girişine izin verilmedi.

FIFA tarafından 2026 Dünya Kupası'nda görev yapması için atanan hakem Artan, ABD sınır kapısındaki kontrolleri geçemedi ve turnuvada görev yapamama riskiyle karşı karşıya kaldı.

Omar Artan, CAF Şampiyonlar Ligi'nde AS FAR ile Mamelodi Sundowns arasında oynanan final rövanş maçında görev yapmış ve aynı zamanda CAF tarafından 2025 yılının en iyi Afrikalı hakemi seçilmişti.

Olayla ilgili olarak FIFA ve Somali Futbol Federasyonu'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Trump, New York Knicks'e uğursuz geldi


 
 
New York Knicks, ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta Madison Square Garden'da oynanan NBA final serisi 3. maçını San Antonio Spurs'a 115-111 kaybetti. 

09.06.2026 06:33:00 / Güncelleme: 09.06.2026 06:43:18
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Trump, New York Knicks'e uğursuz geldi
Trump, New York Knicks'e uğursuz geldi

New York Knicks, ABD Başkanı Donald Trump'ın New York'ta Madison Square Garden'da oynanan NBA final serisi 3. maçını San Antonio Spurs'a kaybetti. Son derece çekişmeli geçen maçı Spurs, 115-111 kazandı.

Serinin ilk iki maçını Knicks, deplasmanda kazanarak 2-0 önde tamamlamıştı. Böylece seri 2-1'e geldi. Serinin 4. maçı 11 Haziran Perşembe günü saat 03.30'da yine New York'ta Madison Square Garden'da oynanacak. Beşinci maç ise 14 Haziran Pazar günü Spurs'ün sahasında...

Knicks'te Jalen Brunson 32, OG Anunoby 28, Josh Hart 16 sayıyla maçı tamamladı. Spurs'te ise Fransız yıldız Victor Wembanyama 32, Stephon Castle 23 sayı attı. 

Trump, basket maçını cam bölmede izledi


 
 
ABD'nin New York kentinde Trump'ın izlediği NBA maçı için sıkı güvenlik önlemleri alındı. 

09.06.2026 05:49:00 / Güncelleme: 09.06.2026 06:34:07
Haber Merkezi
Trump, basket maçını cam bölmede izledi
Trump, basket maçını cam bölmede izledi

ABD Başkanı Donald Trump'ın izleyeceği Amerikan Basketbol Ligi (NBA) final serisi maçı öncesinde New York kentinde sıkı güvenlik tedbirleri alındı.
New York Knicks ile San Antonio Spurs arasındaki üçüncü maçı izleyen Trump, bir NBA final serisi maçını izleyen görevdeki ilk ABD Başkanı oldu.

Trump'ın katılımı nedeniyle maç öncesinde sıkı güvenlik önlemlerine başvuruldu. New York Polis Departmanı ve ABD Gizli Servisi, maçın başlamasından 4 saatten uzun süre önce Madison Square Garden çevresinde yaya ve araç trafiğini kısıtlamak için bariyerler yerleştirdi.



Güvenlik önlemleri nedeniyle maça iki saat önceden gelmeleri istenen taraftarlar, kapılar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Polis, ayrıca arenanın dışındaki ekranlardan maçın izlendiği partilerin iptal edildiğini ve bilet sahipleri için de çanta taşıma yasağı getirildiğini duyurdu.

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani ve diğer üst düzey katılımcılar da maçı canlı izledi.

Son derece gergin geçen maçı Spurs, 115-111 önde tamamladı. 

Trabzonspor'dan Saviolo'ya 5 yıllık imza

Trabzonspor, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürürken Portekiz ekibi Vitoria'da forma giyen Noah Jose Saviolo'yu kadrosuna kattığını duyurdu

08.06.2026 20:29:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'dan Saviolo'ya 5 yıllık imza
Trabzonspor'dan Saviolo'ya 5 yıllık imza
Trabzonspor, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdürürken Portekiz ekibi Vitoria'da forma giyen Noah Jose Saviolo'yu kadrosuna kattığını duyurdu. Bordo-mavili kulüp, genç futbolcunun bonservisi ve sözleşme detaylarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Trabzonspor tarafından KAP'a yapılan açıklamada, profesyonel futbolcu Noah Jose Saviolo'nun kesin transferi konusunda Vitoria Kulübü ile anlaşma sağlandığı belirtildi. Anlaşmaya göre bordo-mavili kulüp, Portekiz temsilcisine sözleşme fesih bedeli olarak 8 milyon 500 bin Euro'yu 4 taksit halinde ödeyecek.

Ayrıca anlaşmada performansa bağlı olarak toplam 3 milyon Euro'luk bonus maddesinin yer aldığı ifade edildi. Bonus şartlarının da yerine gelmesi halinde söz konusu transfer Karadeniz ekibine 11 Milyon 500 Bin Euro'ya mal olmuş olacak. Oyuncunun ilerleyen dönemde başka bir kulübe transfer olması halinde ise Trabzonspor'un elde edeceği transfer gelirinden, Vitoria'ya ödenen ve ödenecek tutarlar düşüldükten sonra kalan kısmın yüzde 20'sinin Portekiz ekibine verileceği kaydedildi.

5 yıllık sözleşme imzalandı

Karadeniz ekibi, genç oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını da açıkladı. Yapılan anlaşmaya göre Saviolo, 2026-2027 sezonunda 1 milyon 350 bin Euro garanti ücret kazanacak.Oyuncuya 2027-2028 sezonunda 1 milyon 200 bin Euro garanti ücret ödenecek. Sözleşmenin kalan üç sezonunda ise her sezon için 1 milyon Euro garanti ücret verileceği bildirildi.

Geleceğe yatırım

Trabzonspor'un uzun vadeli kadro planlamasının önemli parçalarından biri olarak görülen Saviolo'nun, genç yaşına rağmen gösterdiği performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çektiği ifade ediliyor. Bordo-mavili yönetim, hem sportif katkı hem de gelecekteki satış potansiyeli nedeniyle oyuncuyu önemli bir yatırım olarak değerlendiriyor.

Ferdi Kadıoğlu: 'Yeni bir hikaye yazacağız'

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek final oynayarak iz bıraktıklarını söyleyen A Milli Futbol Takımı'nın başarılı futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Dünya Kupası'nda da yeni bir hikaye yazacaklarını dile getirdi

08.06.2026 10:21:00
İhlas Haber Ajansı
Ferdi Kadıoğlu: 'Yeni bir hikaye yazacağız'
Ferdi Kadıoğlu: 'Yeni bir hikaye yazacağız'
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek final oynayarak iz bıraktıklarını söyleyen A Milli Futbol Takımı'nın başarılı futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Dünya Kupası'nda da yeni bir hikaye yazacaklarını dile getirdi.

2026 FIFA Dünya Kupası öncesi son hazırlık maçında ABD'nin Florida eyaletinde karşılaştığı Venezuela'yı 2-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımı'nda Ferdi Kadıoğlu, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu. Ferdi, hem Dünya Kupası hazırlıklarını hem D grubundaki rakipleri ve geride kalan sezonda Brighton & Hove Albion formasıyla Premier Lig'de gösterdiği performansı değerlendirdi.

"Herkes birbirine yakın"

Kamp ortamından bahsederek sözlerine başlayan Ferdi Kadıoğlu, "Evet, çok güzel bir ortamımız var. Herkes birbirine yakın, herkes birbiriyle hem sohbet ediyor hem genellikle oyunlar da oynuyoruz. Her şey çok güzel gidiyor" ifadelerini kullandı.

"Özel bir takımımız olduğuna inanıyorum"



Ay-yıldızlı oyuncu, mevcut kadro hakkında yapılan 'Altın Jenerasyon' yorumlarına kendisinin de katıldığını belirtti. Kadıoğlu, "Hem genç hem deneyimli futbolculardan kurulan bir milli takımımız var. Baktığınızda bazılarımız Avrupa'da oynuyor, bazılarımız Türkiye'de. Çok güzel bir karışımımız var. Hocamızla birlikte de özel bir takımımız olduğuna inanıyorum. Avrupa şampiyonasında da çeyrek finale kadar gidebilmiştik. Burada da daha iyisini yapmaya çalışacağız tabii ki de" şeklinde konuştu.

"Dünya Kupası için çok heyecanlıyız"

Türkiye'nin son katıldığı Dünya Kupası olan ve üçüncülük elde edilen 2002 Dünya Kupası'nı çok küçük olduğu için hatırlamadığını aktaran 26 yaşındaki futbolcu, "Dünya Kupası için çok heyecanlıyız. Mesela Kosova maçında son düdükte çok mutlu olduk. Hepimiz çok güzel duygular yaşadık. Tabii ki de dünyanın en büyük turnuvasına geliyorsunuz ve bu takımla geliyorsunuz. O yüzden ayrı bir heyecan katıyor, ayrı bir mutluluk katıyor bize. Dünyanın en büyük turnuvası olduğu için herkes sizi seyrediyor. Tabii ki de çok mutluyuz buraya gelebildiğimiz için" diye konuştu.

"Önceliğimiz gruptan çıkabilmek"

Ferdi, milli takımın Avustralya, Paraguay ve ABD ile birlikte yer aldığı D grubu hakkında da görüşlerini bildirdi. Ferdi Kadıoğlu, "İyi bir gruba sahibiz. Hiç kimseyi alttan almadan, her zaman adım adım ilerleyeceğiz. Önceliğimiz gruptan çıkabilmek ve sonrasında şanslı olabilmek. Çünkü biliyorsunuz tek maça düşecek ondan sonrasında ve inancımız tam. En iyi şekilde performans göstereceğimize ve hedeflerimize ilerleyeceğimize inanıyoruz" dedi.

"İnançlı bir şekilde hareket ederseniz her şeyi başarabilirsiniz"

Kırmızı-beyazlı oyuncu, turnuvada başarının anahtarını ise 'inançlı bir şekilde hareket etmek' olarak vurguladı. Ferdi, "En azından turnuvaya gidiyorsanız, her zaman kazanmayı düşünmeniz gerekiyor. Tabii ki de çok zor olacak. Çünkü her takımın hedefi belli ama her şey mümkün. İnançlı bir şekilde hareket ederseniz her şeyi başarabilirsiniz" cümlelerine yer verdi.

"Yeni bir hikaye yazacağımıza inanıyoruz"

EURO 2024'te çeyrek final oynayarak iyi bir iz bıraktıklarını sözlerine ekleyen Ferdi Kadıoğlu, bunu Dünya Kupası'nda da sürdürmek istediklerini söyledi. Milli futbolcu, "Biliyoruz ki kolay değil. Burada çok farklı şartlar var. Hem hava şartları, koşulları olsun, hem yolculukların mesafesi olsun.. Bunlar tabii ki de işi zorlaştırabilir ama bizim inancımız tam. Çünkü buradaki atmosferimiz, takım arkadaşlarımız arasındaki diyaloglar çok iyi. Yeni bir hikaye yazacağımıza inanıyoruz. Ama dediğim gibi adım adım ilerlememiz gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Romanya maçında attığı gol

A Milli Takım'ın, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu yarı final maçında İstanbul'da karşılaştığı Romanya'yı 1-0 yendiği maçta kırmızı-beyazlıların tek golünü atan Ferdi, duygularını şu sözlerine anlattı: "Çok özel duygular hissettim. Çünkü bir sonraki tura giden yolda çok önemli bir goldü ve ilk yarı sonunda hocalarımızla sahaya çıkmadan taktiği konuşmuştuk. Sahaya çıktıktan sonra da 5 dakika geçmeden bunu uygulamamız çok çok özel hissettirdi. Arda'nın sol ayağını zaten konuşmaya gerek yok. Sol ayakla her şeyi yapabilir. Sonrasında gol gelince doğal olarak çok çok mutlu olduk ve bir sonraki tura gittik."

"Bayraklara bürünmüş arabaları görünce çok mutlu olduk"

İstanbul'dan ABD'ye hareket için İstanbul Havalimanı'na, Türk bayraklarıyla donatılmış Togg konvoyu ile gitmelerinin takımı mutlu ve motive ettiğini de dile getiren Ferdi Kadıoğlu, "Sürpriz oldu, beklemiyorduk. Çünkü kimse bize söylememişti böyle bir şey yapılacağından. Bayraklara bürünmüş arabaları görünce çok mutlu olduk. Güzel bir şekilde bizi motive ettiklerini söyleyebiliriz ve şu anda tüm dünyada da bunun konuşulduğunu da gördük. Gerçekten çok güzel bir jestti" şeklinde konuştu.

"Güzel bir meydan okuma herkes için"

Dünya Kupası süresince sıcak hava şartları ve uzun yolcukları bir 'meydan okuma' olarak değerlendiren 26 yaşındaki futbolcu, "Çok zor olacak. Sıcağa alışık değil birçok futbolcumuz. Diğer takımlar için de aynısı olacak yani. Bizim de sadece adapte olmamız lazım ve biliyorsunuz ki sadece bizim takım oynamıyor bu şartlarda. Ama akşamları da oynayacağız maçları. Daha serin olacaktır. Bu çok fazla etkilememesi lazım. Hepimiz buna adapte olmalıyız ve yani güzel bir meydan okuma herkes için aslında" dedi.

"Montella geldiğinden beri atmosfer çok güzel"

Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın milli takımda göreve geldikten sonra takım için atmosferin değişimini ise Ferdi, şöyle aktardı:
"Geldiğinden beri atmosfer çok çok güzel bir şekilde gelişti ve bir aile ortamı var resmen. Onu hissediyoruz ve çok mutluyuz. Sahada da taktiksel olarak ne yaptığını bilen bir takım var. Sanırım herkes bunu dışarıdan görebiliyor. Gerçekten taktiksel antrenmanların ne kadar kaliteli olduğunu gördük. Saha dışında da aslında farklı ülkelerde de olsak hep bizimle iletişim kuruyor. Çok güzel bir ilişkimiz var hocayla. Tabii ki de bu size sahaya indiğinizde çok farklı bir güç de katıyor. Umarım bu şekilde devam ederiz."

"Gerçek Ferdi'yi gösterebilmek gurur vericiydi"

Formasını terlettiği Brighton & Hove Albion'da 'yılın futbolcusu' seçildiğinin hatırlatılması üzerine de Ferdi Kadıoğlu, "Birileri yaptıklarınızı takdir ettiğinde çok güzel hisler yaşarsınız. Sakatlıktan dönüp böyle gerçek Ferdi'yi gösterebilmek de aslında gurur vericiydi benim için. Onların beni yılın futbolcusu seçmesi beni çok gururlandırdı. Her seferinde çok güzel hisler oluşturdu bende. O yüzden böyle bir sezon geçirdiğim için de çok mutluyum" diye konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.