Havuç belli oldu. Ya sopa…
Ba de harab-ül Basra; Suriye yerle bir olduktan sonra ABD çekilme kararı aldı. Hangi oyunların hazırlığı bu? Çekilme ve de IŞİD'le mücadelenin Türkiye'ye bırakılması uzatılan havuç gibi görünse de, ardından sopayı salladılar; PKK'ya dokunma!..
Devlet başka bir güç ve otoriteden emir almaz. Bağımsız devletin olmazsa olmaz koşulu ve niteliği budur. ABD sopayı göstermeye devam ediyor ve kimyasal silah kullanılırsa Suriye'ye geri dönerim diyerek Saddam masalını hatırlatıyor. Bize de emir vermeye kalkışarak PKK ve türevi olan terör örgütlerine sakın ha dokunma talimatını Ankara'ya ulaştırıyor.
Oyunun bir başka parçası Arap NATO'sunun kurulması. ABD Suriye'den çekilme kararı aldı ama henüz çekilmiş değil. Hadi çekildi diyelim, ancak çekildi sanılmasın; alanı himayesi altında tuttuğu terör örgütleriyle kontrol etmeye devam edeceği gibi, kurmayı tasarladığı Arap NATO'su ile de işe meşruluk kazandırma amacındadır. Bir taşla iki kuş vurarak bölgede denetim işinin masraflarını Araplara yükleyecek ve NATO aldatmacasıyla terör örgütlerini maskeleyecektir.
Konuyu mevcut NATO ile ilişkilendirdiğimizde durum farklı değildir;
İşte sorular:
NATO nedir, ne değildir?
NATO ne örgütü, kimin örgütü?
İkinci Dünya Savaşı sonrasında ABD tarafından, "Avrupa'nın korunması" gerekçesiyle ve Sovyet askeri varlığını dengelemek amacıyla 4 Nisan 1949 tarihli Kuzey Atlantik Antlaşması (NATO) hazırlandı, belirlenen ittifak güçlerinin imzasına açıldı, 24 Ağustos 1949'da da yürürlüğe girdi. Başını ABD çekiyordu, amacının savunmayla ilgisi olmadığı gibi, Avrupa'nın savunulması da bahse konu değildi. Yeni örgüt, Marshall Planı'nın tamamlayıcısı olacaktı.
Savaş bitmişti, ama savaş şekil değiştirilerek sürdürülecekti. Savaş sonrasında, dünya kamuoyu barış sevinci yaşarken ve yaralar sarılırken silahlanma devam edecekti. ABD, savaştaki "dostunu", "müttefikini", düşman ilân etmiş, namluyu ona çevirmiş, onun için ve ona karşı savaşacaktı. Bunun kötü ve çok olumsuz sonuçları olan bir yarışa yol açması kaçınılmazdı. Karşılıklı caydırıcı silahlanma stratejisi ortaya çıktı. Bunun adına, Soğuk Savaş dendi. Soğuktu, çünkü silah patlamayacaktı; savaştı, çünkü silahlanmaydı ve silahlanma savaştan başka bir şey için yapılmazdı. NATO, soğuk savaşta savaşma ve sıcak savaşa hazırlanma örgütüydü.
1990'lara geldiğimizde dünyanın çehresi değişti. Sovyetler Birliği çöktü, Varşova Paktı dağıldı, arkasından Almanya'lar da birleşecekti. Bu durumda NATO'nun "misyonu" bitmiş oluyordu. Ama kimsenin aklına NATO'nun ortadan kalkması gelmiyordu. Çünkü NATO savunma örgütü olmadığı gibi, kendini en başından beri Avrupa ile sınırlamamıştı. ABD'nin bu gizlenen amacı şartların değişmesiyle açığa çıktı; NATO, ABD'nin dünya hâkimiyeti için kurulmuştu, ABD'nin küresel hâkimiyetine hizmet edecekti.
Savaş yıllarında Avrupa'da faaliyete geçen Batı Birliği Gizli Komitesi, ABD hesabına gelecekle ilgili planlar uyguluyordu. NATO kurulduktan sonra askeri aygıta aynen monte edildi, NATO Güvenlik Dairesi'ne bağlandı. 1951 yılında adı, Gizli Planlama Komitesi olarak değiştirildi. Arkasından NATO komutanlığına bağlanmak üzere, Müttefik Gizli Komitesi adıyla ikinci bir komite daha kuruldu. SüperNATO adı verilen gizli ve yasa dışı örgütlenmelerin yönetimi bu komiteler tarafından yapılacaktı.
SüperNATO, siyasal konular yanında uyuşturucu ve silah kaçakçılığı başta olmak üzere her türlü yasa dışı alanda da faaliyet gösterdi. Bu kaçınılmaz olarak her ülkede Mafya ile omuz omuza ve el ele olmasına yol açacaktı.
SüperNATO'nun Avrupa organları: İtalya'da Gladio, ilk kurulandı. Belçika'da Glaive, Fransa'da Rüzgargülü, Hollanda'da NATO Command. Avusturya'da Schwert. Yunanistan'da Koyun Postu. Almanya'da Sessiz Şebeke.
Ve Türkiye'de Kontrgerilla ya da "Ergenekon".
İşte ABD, işte NATO! Bu yetmezmiş gibi bir de Arap NATO'su ne çoraplar örecek, NATO'ya bak anlarsın!
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu / diğer yazıları
- Terör / 01.02.2024
- Yerel yönetim / 25.01.2024
- Muhalefet / milli irade / 22.01.2024
- Anayasa Mahkemesi yoksa… / 18.01.2024
- Soykırım davası / 15.01.2024
- Sosyal devlet için / 11.01.2024
- Hukuk devletine başkaldırı / 25.12.2023
- Güç dengesi / 21.12.2023
- Yerel seçime giderken / 14.12.2023
- İnsanlığın anayasası / 11.12.2023
- Yerel yönetim / 25.01.2024
- Muhalefet / milli irade / 22.01.2024
- Anayasa Mahkemesi yoksa… / 18.01.2024
- Soykırım davası / 15.01.2024
- Sosyal devlet için / 11.01.2024
- Hukuk devletine başkaldırı / 25.12.2023
- Güç dengesi / 21.12.2023
- Yerel seçime giderken / 14.12.2023
- İnsanlığın anayasası / 11.12.2023