logo
28 EYLÜL 2026

Hidayet Türkoğlu'ndan FIBA'ya tepki

TBF Başkanı Türkoğlu, A Milli Erkek Takımı'nın 2017 Avrupa Şampiyonası'ndaki performansıyla ilgili "Ufuk hoca ve ekibinin iyi iş çıkardığını düşünüyoruz" dedi

19.09.2017 00:00:00
 
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan ve TBF Hukuk Danışmanı Engin Tuzcuoğlu ile 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

D Grubu maçlarının yanı sıra son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve final karşılaşmalarının 1-17 Eylül tarihlerinde İstanbul'da oynandığı organizasyonun kusursuz bir şekilde başlayıp sona erdiğini aktaran Türkoğlu, şunları kaydetti: "Yaklaşık 17 gün boyunca heyecan ve stres dolu günler yaşadık. Turnuvayı başarı ile noktaladığımızı düşünüyoruz. Ekip olarak iyi organize olup, tecrübelerimizi yansıttığımızı düşünüyoruz. Üst yöneticimiz Ömer Bey ve ekibi, kurmuş oldukları kadroyla turnuvanın sorunsuz geçmesini sağladılar. Sayın Valimize, Emniyet Müdürümüze ve tüm güvenlik güçlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ülkemizin sorunsuz bir şekilde bu turnuvayı noktalaması bizi çok mutlu etti. Böyle organizasyonları yıllardır başarı ile yapıyoruz ve ileriye dönük olumlu mesajlar veriyoruz. İlerleyen yıllarda da bu tarz organizasyonları tekrar ülkemize kazandırmak için bu mesajlar çok önemli."

"Ufuk hoca ve ekibinin iyi iş çıkardığını düşünüyoruz"

TBF Başkanı, turnuvadan önce herkesin gurur duyacağı bir milli takımın sahada olacağını söylediklerini hatırlatarak, "Mücadelesiyle, hırsıyla halkımızın gurur duyacağı bir takım kuracağımızı her fırsatta dile getiriyorduk. Belki sportif anlamda bu genç kadro ile istediğimiz sonuçları elde edemedik ama takımımızın ortaya koyduğu mücadele tüm halkımızı mutlu etmiştir. Son olarak kaybettiğimiz İspanya maçında bile taraftarlarımız, 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' diye tezahürat yaptı. Bu bizi çok mutlu etti. Ufuk hoca ve ekibinin iyi iş çıkardığını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli takımın bir jenerasyon değişikliğine gittiğinin altını çizen Türkoğlu, şöyle konuştu: "Jenerasyon değişikliğine gidiyoruz ama ev sahibi olarak buraya yakışacak bir ekibi sahaya çıkarmak zorundaydık. Genç arkadaşlarımız daha fazla süre aldı. Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Melih Mahmutoğlu en başarılı arkadaşlarımızdı. Şimdi önümüzde 2 yıl var. Önce 2019 Avrupa Şampiyonası daha sonra da 2020 Tokyo Olimpiyatları. Ufuk hoca ile birlikte aynı havayı devam ettirecek, formayı hak edecek, milli takıma da isteyerek gelecek bir oyuncu kadrosu kurmak istiyoruz."

"Slovenya şampiyon olmayı hak etti"

Hidayet Türkoğlu, 2017 Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı mağlup ederek altın madalya kazanan Slovenya'nın bu başarıyı hak ettiğini söyledi.

Türkoğlu, çok iyi bir final maçı olduğunu aktararak, "Slovenya'yı kutlamak gerekiyor. Turnuvanın başından sonuna kadar herkesin beğenisini kazanan bir basketbol sergilediler ve şampiyon olmayı hak ettiler. Onları da bir kez daha tebrik etmek istiyorum." diye konuştu.

"18 Yaş Gençler Ligi'ni deplasmanlı yapıyoruz"

Hidayet Türkoğlu, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda bazı genç oyuncuların ön plana çıktığını ancak bunların Türkiye için yeterli olmayacağını anlatarak, şöyle devam etti: "Önümüzdeki 4-5 yılda nasıl yeniden altın jenerasyon oluşturabiliriz ve bu çocukları nasıl üst seviye takımlara adapte edebiliriz diye çalıştık. Eylem planlarımız bitti, ilk projemizin tanıtımını 26 Eylül'de yapacağız. 18 Yaş Gençler Ligi'ni deplasmanlı yapıyoruz. Bunun amacı, çocuklarımıza kaliteli maçlarda daha fazla oynama imkanı sunmak. Oluşan 2-2,5 milyon liralık konaklama ve ulaşım masrafını tamamen federasyon üstleniyor. Bu projenin sonunda da play-off olacak ve dörtlü final organize edeceğiz. Bunu televizyonda yayınlatacağız. Bu sadece ilk ayak."

"Infront ile çok ağır maddeleri olan anlaşmayı revize ettik"

Hidayet Türkoğlu, göreve geldikleri günden bu yana önceki yönetimin merkezi pazarlama ajansı Infront ile imzaladığı sözleşmeyi revize etmek için çalıştıklarını belirterek, "Nihayet, Avrupa Şampiyonası'nın son günü bu anlaşmayı yenileyerek yeniden imzaladık. Yenilenen anlaşmanın tüm detaylarını önümüzdeki günlerde tüm kulüplerimizle detaylı olarak paylaşacağız." ifadelerini kullandı. Infront şirketiyle yapılan anlaşmayı revize etmek için 10 aydır uğraştıklarını aktaran Türkoğlu, "Bir önceki yönetimin, Infront ile imzaladığı, çok ağır maddeleri olan anlaşmayı revize ettik. Eski anlaşma ile yenisini kıyasladığımızda, kulüplerin yıllık toplamda 3 milyon dolar daha fazla geliri olabileceğini görüyoruz. Anlaşmanın süresine bakacak olursanız toplamda 20 milyon dolara yakın bir kayıp gerçekleşecekti. Biz kendine güvenen, güçlü bir yönetimiz. Bu şartların bize uymayacağını düşündük ve revizyona gittik. Her türlü birlikteliğe, merkezi pazarlamaya açığız ama bazı hakların federasyonun bünyesinde olması gerektiğini, o hakların bizim vereceğimiz kararlarla yürümesi gerektiğini düşündük. Infront da sağ olsun bu revizyona sıcak baktı. Bu yenileme ile kazanan federasyon ve kulüplerimiz olacak. Göreve geldiğimizden beri hep dürüst ve şeffaf olacağımızı dile getiriyoruz. Amacımız Türk basketboluna gerçekten hizmet etmek ve doğru işler yapmak. Yaptığımız sözleşme revizyonu da önemli adımlardan bir tanesiydi." şeklinde konuştu.

Çok detaylı bir inceleme ve yeniden yapılandırma süreci geçirdiklerini belirten Hidayet Türkoğlu, şunları söyledi: "Infront, dünyanın en büyük ve güçlü spor pazarlama şirketleri arasında. Çalışmalarından memnunuz. Ancak bahsettiğim gibi eski anlaşmamızın şartları kabul edilebilir değildi. Infront anlaşmasının o dönemde başkanlık yapan Harun Erdenay'ın önüne getirilip imzalatılması bizi üzdü. İçerisinde mantığımızı zorlayan şartlar vardı. Örneğin, eskiden beri süregelen gelirlerinizin bile yüzde 7,5'unu bu şirkete vermeyi taahhüt ediyorsunuz. Bunun gibi daha birçok madde vardı. Kulüplerimiz aradaki farkı gördüklerinde bu zamana kadar kaybettikleri paraları da öğrenmiş olacaklar. Infront anlaşması bir önceki federasyon tarafından hazırlanmış, Harun Erdenay döneminde ise onun imzasıyla hayata geçirildi. Bizi en çok üzen Harun Erdenay'ı da bu duruma sokmuş bulunmaları. Yeni anlaşmanın tüm camia için hayırlı olmasını dilerim."

"FIBA Avrupa Başkanı'nın haksız hakem kararlarına duyarsız kalması bizi üzdü"

Hidayet Türkoğlu, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'den yeterli destek ve ilgiyi göremediklerini belirterek, "FIBA Avrupa Başkanı'nın, kendi ülkesinde düzenlenen şampiyonada milli takımımıza destek olmasını beklerdik." ifadesini kullandı.

Türkoğlu, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda kendilerini en çok üzen olayın, Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan organizasyondaki hakem kararları olduğunu söyledi. Avrupa Şampiyonası'nda milli takımın hakem kararları nedeniyle haksızlığa uğradığını dile getiren TBF Başkanı, şöyle konuştu: "FIBA Avrupa Başkanı'nın haksız hakem kararlarına duyarsız kalması bizi gerçekten üzdü. Ayrıca bu süreçte Demirel'in turnuva sırasında 'Şampiyona gecesi için davet almadım.' açıklamalarına inanamadık. Kurum olarak FIBA ile yazışmalarda kendisini davet ettiğimiz ve kendisinden katılım için olumlu yanıt aldığımız yazılı olarak dosyalarımızda bulunuyor. Biz o gecede kendisini aramızda görmek isterdik, bununla beraber FIBA Avrupa Başkanı bir Türk. FIBA Avrupa Başkanı'nın, kendi ülkesinde düzenlenen şampiyonada milli takımımıza destek olmasını beklerdik. Gecemize de antrenmanlarımıza da gelmedi."

Turgay Demirel'in, şampiyona sırasında milli takım maçlarında tribünlerin dolmadığı yönünde açıklamalar yaptığını da aktaran Türkoğlu, "Halkımız bayram olmasına rağmen salonlarımızı doldurdu. Müsabakalarımıza gelen tüm sporseverlere tekrar teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Onan: "Infront'un payını yüzde 27-28'lerden yüzde 5-10'lara indirdik"

TBF Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan da Infront şirketi ile yapılan anlaşmanın şeffaf olmadığı yönünde kulüplerden şikayetler olduğunu anlattı. Infront'un işini iyi yapan bir pazarlama şirketi olduğunu aktaran Onan, "Kulüplerden gelen şikayet, yeterli hakkı alamadıkları yönündeydi. Bununla ilgili çalışmaya başladık ve gelinen noktada da bu anlaşma tamamen revize edildi. Tam 10 ay sürdü, çünkü revizyonu kolay olmayan bir anlaşmaydı, ne mutlu ki son noktada anlaştık. Şirketin payını yüzde 27-28'lerden yüzde 5-10'lara indirdik, kulüplerin daha fazla kazanabilecekleri bir sözleşme üzerinde anlaştık. Kulüpler ile yapacağımız ilk toplantıda bu revize ile neler yaptığımızı madde madde anlatacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Daha önceki anlaşmayla federasyon ve kulüplerin güçsüz bir durumda bırakıldığını savunan Ömer Onan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Merkezi pazarlamayı biz de destekliyoruz ama federasyonun inisiyatifinde bulunan tüm hakların harici bir şirkete verilmesini yanlış buluyoruz. Sanki federasyon ve kulüplerin gücü yokmuş gibi. Şirketin yüzde 30'lara varan bir karı vardı, bu hiçbir yerde kabul edilemez. Eski sözleşmede, bu sözleşmenin imzalanma tarihinden önce var olan sponsorlarımızla bir anlaşma yenilediğimiz zaman da buradan yüzde 7,5 gibi bir pay ödemek zorunda kalıyorduk. Bu ve benzer maddeleri tamamen revize ettik, ortadan kaldırdık. Bununla beraber şirket halihazırda var olan gelirimizi bize garanti ediyordu, bu gibi anlamı olmayan tarafları düzenledik. Infront iş birliği için üçüncü bir şirkete düzenli olarak ödenen bir komisyonla daha karşılaştık, bunu da sonlandırdık."

"Harun Erdenay'ın sözleşmeyi okuduğuna inanmıyorum"

Ömer Onan, Infront sözleşmesinin ilk halini imzalayan eski federasyon başkanı Harun Erdenay'ın yıllarca milli takımın kaptanlığını yaptığını hatırlatarak, "Herkesin de çok sevdiği biridir. Bizi en çok üzen, bu sözleşmenin Harun Erdenay gibi çok iyi bir insana imzalattırılması. Ben bu sözleşmeyi Harun Erdenay'ın okuduğuna inanmıyorum. Çünkü okuyan, bu sözleşmeye imza atmazdı. Bütün kulüpler, bu anlaşmanın yürürlüğe girdikten belirli bir süre sonra imzalarının atıldığının farkında. O dönemde bir federasyon seçimi vardı, ondan önceki federasyonun hazırlayıp bitirdiği, fakat yeni federasyonla birlikte Harun Erdenay'ın başkan seçildiğinde imzalanmış bir sözleşmeydi." ifadelerini kullandı.

Tuzcuoğlu: "Çok ağır ve tek taraflı hukuki şartlar vardı, bunları kaldırdık"

TBF Hukuk Danışmanı Engin Tuzcuoğlu ise Infront ile yapılan anlaşmanın revize edilmeden önce 7 yıllık bir geçerlilik süresi bulunduğunu, revize edildikten sonra ise mevcut yönetimin görev süresiyle sınırlandırıldığını açıkladı.

Tuzcuoğlu, sözleşmede önemli değişiklikler yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bu sözleşme 2021'e kadar geçerliydi, 2021'de sona ermesinin ardından 2 yıl içinde başka bir şirkete verilse bile eski şirket sözleşmeyi devir alabiliyordu. Bu sözleşmenin mali şartları, süresi, tarafları ve kapsadığı alan itibarıyla olmak üzere tam bir revizyon yaptık. Bu sözleşmenin içinde birçok hüküm ve sistem değişti. Bir ticari işletmeye verilen bazı yanlış haklar vardı. Üzerimize oturmayan, bizi sıkıntıya sokan hususları revize ettik. Örneğin bu şirketin dilediği zaman bizi denetleyebilmesi mümkün kılınmıştı. Federasyonumuzda kamu denetimi dahi sınırlı ve belirli şartlara bağlı iken şirketin, mali yönden bizi denetleyebileceğine dair bu hükmü kaldırdık. Diğer taraftan, sözleşmenin çok ağır fesih şartlarını da revize ettik. Bu sözleşme, hem kulüplerin mali menfaatine hem de bizim ticari ortaklıktaki gerçek beklentilerimize uygun, kabul edilebilir bir hal aldı. Bu, ticari bir şirket, bu nedenle şirkette bir kusur aramayı doğru bulmuyorum."

Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!

Fenerbahçe, FIFA’nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı

26.09.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe’ye FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı!
Fenerbahçe, FIFA'nın resmi transfer yasağı kayıtlarında 3 transfer dönemini kapsayan yaptırımla yer aldı. İlk duyurulduğunda ayrıntıları bilinmeyen kararın, kulübün 2024-2025 sezonunda kadrosuna kattığı Youssef En-Nesyri'nin bonservis ödemesine ilişkin bir dosyadan kaynaklandığı açıklandı. Fenerbahçe, gerekli ödemenin yapılmasının ardından yasağın kaldırılacağını bildirdi.

FIFA KAYDINDA 3 DÖNEMLİK YASAK

FIFA'nın resmi Registration Bans sisteminde Fenerbahçe adına 3 dönemlik transfer kısıtlaması görüldü. FIFA, kayıt yasağını kulüpler hakkında uygulanabilen ve yeni oyuncuların ulusal veya uluslararası düzeyde tescil edilmesini engelleyen bir yaptırım olarak tanımlıyor.

Ancak FIFA'nın kendi açıklamasına göre böyle bir yasak, kulübün belirli bir yükümlülüğü yerine getirmesi halinde FIFA tarafından kaldırılabiliyor. Dolayısıyla sistemde "3 dönem" yazması, her durumda yasağın üç transfer döneminin tamamında uygulanacağı anlamına gelmiyor.

DOSYANIN ARKASINDAN EN-NESYRİ ÇIKTI

Fenerbahçe'nin bugün yaptığı açıklamaya göre dosyanın kaynağı, Sevilla'dan transfer edilen Youssef En-Nesyri'nin bonservis bedeline ilişkin ödeme.

Kulübün açıklamasına göre, 30 Nisan 2026 tarihinde ödenmesi gereken bonservis taksitinin zamanında ödenmemesi üzerine ilgili kulüp FIFA nezdinde başvuruda bulundu.

Fenerbahçe yönetimi, göreve geldikten sonra geciken taksitin ödendiğini belirtti. Ancak dosyayı FIFA'ya taşıyan kulübün bir sonraki taksitin de ödenmesini talep ettiği, Fenerbahçe'nin ise bu konuda FIFA'nın kararını beklediği aktarıldı.

PAZARTESİ ÖDEME YAPILACAK

Fenerbahçe, FIFA'nın kararında hükmedilen ödemenin 28 Eylül Pazartesi günü, yani ilk mesai gününde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kulüp, ödemenin ardından FIFA nezdindeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla 3 dönemlik transfer yasağının kaldırılacağını duyurdu.

Bu nedenle mevcut tablo, Fenerbahçe'nin önündeki üç transfer döneminin otomatik olarak transfer yapamayacağı anlamına gelmiyor. Yaptırımın kaldırılması için FIFA kararında belirtilen mali yükümlülüğün yerine getirilmesi gerekiyor.

"3 DÖNEM" KAYDI NEDEN ÖNEMLİ?

FIFA'nın sistemindeki kayıt, yaptırımın mevcut durumda üç transfer dönemini kapsayacak şekilde tanımlandığını gösteriyor. Ancak FIFA, kayıt yasağının belirli şartların yerine getirilmesiyle kaldırılabileceğini açıkça belirtiyor.

Bu nedenle haberin ilk aşamasında ortaya çıkan "Fenerbahçe 3 dönem transfer yapamayacak" algısı ile kulübün açıkladığı son durum arasında önemli bir fark bulunuyor:

Yasak FIFA sisteminde mevcut; ancak kulüp ödeme yükümlülüğünü yerine getirerek yasağın kaldırılmasını sağlayabilecek.

MALİ TABLO GENEL KURULDA GÜNDEME GELECEK

Fenerbahçe yönetimi ayrıca geçmiş döneme ilişkin mali tablo ve yükümlülüklerin 27 Eylül 2026'daki Olağan Genel Kurul'da kongre üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Böylece FIFA dosyasının yanı sıra kulübün geçmiş dönem mali yükümlülüklerinin de genel kurul gündeminde ayrıntılı biçimde ele alınması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin ayrıca 30 Haziran 2026 tarihli KAP bildiriminde UEFA'nın finansal sürdürülebilirlik kriterleri kapsamında futbol takımı maliyetlerinin ilgili gelirlerin yüzde 70'lik sınırına karşılık yüzde 84 seviyesinde gerçekleştiğini ve bu nedenle 7 milyon avroluk UEFA finansal disiplin cezası uygulandığını açıkladığı görülüyor. Bu dosya FIFA'daki transfer yasağından ayrı bir UEFA finansal yaptırımıdır.

SONUÇ: YASAK VAR, ANCAK KALICI DEĞİL

FIFA kayıtlarında Fenerbahçe için 3 dönemlik transfer yasağı bulunuyor. Ancak kulübün açıklamasına göre yaptırımın nedeni En-Nesyri transferine ilişkin mali yükümlülük ve ödeme 28 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

Ödemenin ardından FIFA'daki bürokratik sürecin tamamlanmasıyla yasağın kaldırılması bekleniyor. Dolayısıyla mevcut durumda Fenerbahçe açısından kritik nokta, üç transfer döneminin tamamında transfer yasağı uygulanması değil, FIFA kararında belirtilen ödemenin yapılarak yaptırımın sistemden kaldırılması.

Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi

A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı

26.09.2026 00:53:00 / Güncelleme: 26.09.2026 00:58:24
Haber Merkezi
 
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
Pazartesi işimiz zor! İtalya da yenildi
A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesi kötü başladı. Türkiye, ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup olurken, grubun diğer karşılaşmasında İtalya da sahasında Belçika'ya 2-0 yenildi.

Bu sonuçla birlikte Türkiye ve İtalya ilk maçlarını puansız tamamladı. Fransa ile Belçika ise 3'er puan aldı.

Türkiye, 28 Eylül Pazartesi günü İtalya'yı konuk edecek. İki takım açısından da karşılaşma kritik hale gelirken, kaybeden tarafın gruptaki işi daha da zorlaşacak. UEFA'nın resmi fikstüründe de Türkiye-İtalya karşılaşması 28 Eylül olarak yer alıyor.

GRUPTA SON DURUM

Belçika – 3 puan
Fransa – 3 puan
Türkiye – 0 puan
İtalya – 0 puan

Türkiye'nin Fransa karşısındaki 1-0'lık yenilgisinin ardından şimdi gözler İtalya maçına çevrildi. İtalya da Belçika'ya 2-0 kaybederek Türkiye karşısına puansız çıkacak.

Pazartesi günü oynanacak mücadele, iki takım için de "ya tamam ya devam" niteliğinde erken bir kritik sınav olacak.

Milliler yine sonuç alamadı

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi A Ligi'ndeki tarihindeki ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup oldu

26.09.2026 00:24:00
Haber Merkezi
 
Milliler yine sonuç alamadı
Milliler yine sonuç alamadı
Uluslar Ligi A Ligi'ne Fransa yenilgisiyle başlayan A Milli Takım, Kocaeli'deki mücadelede iyi direnmesine rağmen Mbappe'nin golüne engel olamadı. 87. dakikada Uğurcan Çakır'ın kırmızı kart görmesi gecenin bir başka kritik anı oldu. Montella'nın tercihleri ise maç sonrası tartışma konusu oldu.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi A Ligi'ndeki tarihindeki ilk maçında Fransa'ya 1-0 mağlup oldu. Kocaeli Stadyumu'ndaki karşılaşmanın tek golünü 54. dakikada Kylian Mbappe kaydetti.

İLK YARIDA DENGE VARDI

Karşılaşmanın ilk bölümünde Fransa topa daha fazla sahip olmaya çalışırken Türkiye savunmada disiplinli kaldı. Milliler, Arda Güler üzerinden hücum üretmeye çalıştı. Arda'nın bireysel çabaları Fransız savunmasını zaman zaman zorladı.

İlk yarıda iki takım da aradığı golü bulamayınca soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi. Maç öncesinde Montella'nın en önemli sorunlarından biri orta sahadaki eksiklerdi. Hakan Çalhanoğlu kadroda yer almazken Orkun Kökçü de sakatlığı nedeniyle oynayamadı.

İSMAİL'LE GOLE ÇOK YAKLAŞTIK

İkinci yarının hemen başında Türkiye önemli bir fırsat yakaladı. 50. dakikada Arda Güler'in kullandığı kornerde İsmail Yüksek'in kafa vuruşu gol tehlikesi yarattı.

Ancak bu pozisyonun ardından Fransa oyunda ağırlığını artırdı.

MBAPPE SAHNEYE ÇIKTI: 0-1

54. dakikada Fransa'nın yıldızı Kylian Mbappe sahneye çıktı. Fransızların geliştirdiği atakta Mbappe topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Türkiye beraberlik için daha fazla risk almaya başladı. Fransa ise savunmasını geriye çekerek skoru korumaya yöneldi.

87'DE UĞURCAN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Maçın son bölümünde Türkiye'nin işi daha da zorlaştı. 87. dakikada Uğurcan Çakır, VAR incelemesinin ardından direkt kırmızı kart gördü. Böylece milliler karşılaşmanın kalan bölümünü 10 kişi tamamladı.

Fransa'nın 1-0'lık üstünlüğü maçın son düdüğüne kadar değişmedi.

MAÇIN ARDINDAN MONTELLA TARTIŞMASI

Mağlubiyetin ardından tartışmanın merkezine yalnızca futbolcular değil, Vincenzo Montella'nın oyun planı ve tercihleri de oturdu.

Özellikle Türkiye'nin geriye düştükten sonra hücumdaki üretkenliğinin yeterli olmaması ve beraberlik için gerekli hamlelerin etkisinin sınırlı kalması eleştirildi.

Montella'nın maç öncesindeki planında Orkun Kökçü'nün yokluğunda Salih Özcan ve İsmail Yüksek'i merkezde kullanıp Arda Güler'i onların önünde konumlandırması gündeme gelmişti.

Şimdi soru şu: Montella, Fransa karşısında ortaya çıkan hücum sorunlarına çözüm bulabilecek mi? Millilerin önünde ise 28 Eylül'de İtalya maçı bulunuyor.

Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı

Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

26.09.2026 00:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

Beşiktaş: Eugene Omoruyi 17, Jaylen Nowell 17, Ante Zizic 4, David DeJulius 4, DaQuan Jeffries, Anthony Brown 7, Scottie Wilbekin 12, Devon Dotson 9, Conor Morgan 15, Wenyen Gabriel 6, Berk Uğurlu 3



1. Periyot: 27-28

Devre: 51-54

3. Periyot: 71-81

Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

26.09.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe, Euroleague'e galibiyetle başladı
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İtalyan ekibi Virtus Bologna'yı 78-68 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Tarfin: Forrest 4, Horton-Tucker 13, Shields 12, Key 11, Sertaç Şanlı 5, Baldwin 12, Melli 4, Silva 3, Clyburn 8, Sargiunas 6



1. Periyot: 23-17

Devre: 39-38

3. Periyot: 59-55


Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti

25.09.2026 22:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, 70 kilo final müsabakasında İngiliz Chantelle Reid ile karşı karşıya geldi. Müsabaka boyunca rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen milli sporcu, karşılaşmadan 5-0'lık net bir skorla galip ayrılarak şampiyonluğa uzandı.

Kariyerindeki ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Busenaz Sürmeneli, bu başarıyla birlikte organizasyondaki toplam madalya sayısını 4'e çıkardı. Milli boksörün Avrupa Şampiyonası kariyerinde 2 altın ve 2 bronz madalyası bulunuyor.

Büşra Işıldar gümüş madalya kazandı

Milli boksör Büşra Işıldar, ise 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. 75 kilo finalinde İrlandalı sporcu Aoife O'Rourke ile karşılaşan 24 yaşındaki sporcu, mücadeleden mağlup ayrılarak Avrupa ikincisi oldu. Gençler kategorisinde Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Büşra Işıldar'ın, büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonası'nda gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise bronz madalyası var.

11 günde 4 milli maç

Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor

21.09.2026 22:20:00
Haber Merkezi
 
11 günde 4 milli maç
11 günde 4 milli maç
Ay-Yıldızlılar tarihinde ilk kez UEFA Uluslar Ligi A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin ilk sınavı 25 Eylül'de Fransa karşısında. Grupta Fransa, İtalya ve Belçika bulunuyor.

A Milli Futbol Takımı için yeni milli mesai başlıyor. Türkiye, 2026-27 UEFA Uluslar Ligi A Ligi 1. Grup'taki ilk maçında Fransa'yı ağırlayacak. Karşılaşma 25 Eylül Cuma günü saat 21.45'te Kocaeli Stadyumu'nda oynanacak.

TÜRKİYE İLK KEZ A LİGİ'NDE

Ay-Yıldızlı ekip, UEFA Uluslar Ligi tarihinde ilk kez A Ligi'nde mücadele edecek. Türkiye'nin grubunda Avrupa futbolunun önemli ekiplerinden Fransa, İtalya ve Belçika yer alıyor.

Türkiye'nin bulunduğu A Ligi 1. Grup'ta şu anda tüm takımlar 0 puanda. Dolayısıyla Fransa karşılaşması, grubun ilk puan mücadelesi olacak.

İLK İKİ MAÇ TÜRKİYE'DE

Milli Takım, gruptaki ilk iki karşılaşmasını kendi sahasında oynayacak:

25 Eylül Cuma

Türkiye – Fransa
21.45 | Kocaeli Stadyumu

28 Eylül Pazartesi

Türkiye – İtalya
21.45 | Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu

Ardından milliler peş peşe iki deplasmana çıkacak. 2 Ekim'de Belçika, 5 Ekim'de ise İtalya ile deplasmanda karşılaşacak.

SON İKİ MAÇ KASIMDA

Türkiye'nin grup aşamasındaki son iki maçı ise kasım ayında oynanacak. Ay-Yıldızlılar 12 Kasım'da Belçika'yı İzmir'de, 15 Kasım'da ise Fransa'yı deplasmanda karşılayacak.

Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor

Madrid derbisinde yenilgi geldi, Portekizli teknik adam yine hakemi işaret etti

21.09.2026 13:25:00 / Güncelleme: 21.09.2026 13:28:13
Haber Merkezi
 
Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor
Mourınho’nun mazeretleri bitmiyor
Real Madrid, LaLiga'nın 7. haftasında deplasmanda Atletico Madrid'e 2-1 mağlup olurken, teknik direktör Jose Mourinho karşılaşmanın ardından yine hakem kararlarını gündeme taşıdı.

Atletico Madrid'in gollerini 53. dakikada Grimaldo, 59. dakikada David kaydederken, Real Madrid'in tek golü 89. dakikada Rüdiger'den geldi. Real Madrid'de Dean Huijsen'in 52. dakikada kırmızı kart görmesi ise karşılaşmanın kırılma noktalarından biri oldu.

YENİLGİNİN FATURASI HAKEME

Maçın ardından basın toplantısına tartışmalı pozisyonların fotoğraflarıyla gelen Mourinho, hakem Ortiz Arias'a sert tepki gösterdi.

Portekizli teknik adam, "İki tane açık kırmızı kart var" diyerek hakem kararlarının maçın sonucunu etkilediğini savundu.

Mourinho, takımının uzun süre eksik oynamasının zorluğuna dikkat çekerek oyuncularını ise gösterdikleri mücadele nedeniyle övdü.

Ancak Mourinho'nun açıklamalarında dikkat çeken yine aynı noktaydı:

Yenilgi geldi, suçlu yine hakem oldu.

HER MAÇIN ARDINDAN AYNI SENARYO

Mourinho kariyeri boyunca tartışmalı hakem kararları, federasyonlar ve futbol otoriteleriyle yaşadığı polemiklerle sık sık gündeme geldi. Madrid derbisinin ardından yaptığı açıklamalar da bu tartışmaların yeni bir halkası oldu.

Real Madrid'in sahadaki 2-1'lik yenilgisi bir yana, Mourinho'nun basın toplantısında maçın taktik ve futbol boyutundan çok hakem kararlarını öne çıkarması dikkat çekti.

Mourinho için sonuç değişti ama senaryo değişmedi: Yenilgi, ardından hakem.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.