logo
15 HAZİRAN 2026

Hull City Ozan'ın golleriyle kazandı

Ozan Tufan "hat-trick" yaptı, Hull City kazandı

12.08.2023 19:21:00 / Güncelleme: 12.08.2023 20:33:03
Anadolu Ajansı
Hull City Ozan'ın golleriyle kazandı
Hull City Ozan'ın golleriyle kazandı

İngiltere Championship'in 2. haftasında Hull City, milli futbolcu Ozan Tufan'ın "hat-trick" yaptığı maçta Sheffield Wednesday'i 4-2 yendi.

Türk iş insanı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, MKM Stadı'nda Sheffield Wednesday'i konuk etti. Ev sahibi ekip, ilki penaltıdan olmak üzere 45+5, 58 ve 70. dakikalarda Ozan Tufan, 85. dakikada ise Aaron Connolly'nin attığı gollerle 4-2'lik galibiyete ulaştı.

Sheffield Wednesday'in golleri, 36. dakikada Juan Delgado ve 90+4. dakikada Michael John Smith'ten geldi. Hull City ligdeki ilk galibiyetini alırken, Sheffield Wednesday ise ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı. AA

Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da

Galatasaray, yurt dışındaki dağınık taraftar ağını tek çatı altında toplayarak küresel bir güce dönüşüyor. Avrupa’daki yapılanmasını merkezileştiren sarı-kırmızılılar, Kuzey Afrika açılımıyla hem markanın "yumuşak gücünü" pekiştirmeyi hem de GS Store ve global sponsorluklar üzerinden kulübe dev bir girdi sağlamayı hedefliyor.

15.06.2026 14:28:00
Haber Merkezi
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Global güç Galatasaray! Avrupa tamam sıra Afrika'da
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yurt dışı derneklerine yönelik açıklamaları, kulübün geleneksel "Türkiye sınırlarını aşma" misyonunu modern endüstriyel futbolun gerekleriyle birleştiren stratejik bir küreselleşme ve finansal büyüme hamlesi olarak okunabilir. Proje, yurt dışındaki taraftar potansiyelini romantik bir bağdan çıkararak ticari, kurumsal ve diplomatik bir güce dönüştürmeyi hedefliyor.






KUZEY AFRİKA ÇOK ÖNEMLİ

Avrupa'da birbirinden bağımsız ve lokal hareket eden derneklerin, kulübün doğrudan kontrol ettiği tek bir küresel ağ altında birleştirilmesi amaçlanıyor. Özellikle Feghouli, Belhanda ve Ziyech gibi isimlerle Galatasaray sempatisi kazanan Kuzey Afrika (Fas, Tunus, Cezayir) bölgesindeki sportif ilginin kurumsal aidiyete dönüştürülmesi planlanıyor.






AVRUPA DEVLERİ ÖRNEK ALINACAK

Real Madrid, Bayern Münih ve Manchester United gibi dünya devlerinin uyguladığı küresel fan kulübü ve resmi taraftar ofisi modeli örnek alınmakta. Tüm derneklerin kulüp tüzüğüne uygun, tek sesli bir yapıya kavuşması sağlanacak. Avrupa deplasmanlarında bilet ve taraftar koordinasyonu tek elden yönetilecek. Sportif davalarda organize bir kitle gücü oluşturulacaktır.






DÖVİZ CİNSİNDEN SICAK PARA

Dağınık haldeki yüz binlerce taraftarın bilgisi tek bir veri tabanında toplanarak; yaş, alışkanlık ve tüketim eğilimlerini ölçen değerli bir dijital veri gücü elde edilecektir. Projenin en kritik ayağını oluşturan bu birleşme, kulübe doğrudan döviz cinsinden sıcak para akışı sağlayacak.






KUZEY AFRİKA'YA ÖZEL RAKAM

Avrupa'daki kargo ve gümrük sorunlarını çözmek adına Almanya veya Belçika gibi stratejik noktalarda merkezi dağıtım depoları kurulacak. Sahte ürünlerin önüne geçilirken, alım gücüne göre Kuzey Afrika gibi bölgelere özel fiyatlandırılmış resmi ürün satışı organize edilecek.






SÜREKLİ GELİR KALEMİ OLACAK

Tek merkezden yönetilen milyonlarca üyeli uluslararası bir ağ, dev markalarla yapılacak sponsorluk sözleşmelerinin finansal değerini katlayacak. Şemsiye organizasyona özel üyelik aidatları, "Galatasaray Global Card" gibi projeler ve mobil uygulama/dijital içerik platformlarının yurt dışı pazarlaması ile kulübün sürekli gelir kalemi artırılacaktır.

Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası

Dünya Kupası'na 2-0'lık Avustralya hezimetiyle başlayan A Milli Takım'da Montella'nın 26 kişilik tartışmalı kadrosu patladı! Danimarka'da yılın futbolcusu seçilen Aral Şimşir, Avrupa'da yarı final oynayan Demir Ege ve Bundesliga'da fırtına koparan Atakan Karazor gibi hazır gurbetçileri harcayıp, kendi takımlarında kulübeye mahkum olan isimleri turnuvaya götüren İtalyan hocaya adalet terazisi ilk maçta faturayı kesti

15.06.2026 12:56:00
Haber Merkezi
Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası
Avustralya cezayı kesti! Adalet terazisinin faturası
A Milli Futbol Takımımız, büyük umutlarla başladığı Dünya Kupası ilk grup maçında Avustralya'ya 2-0 yenilerek turnuvaya kabus gibi bir başlangıç yaptı. Sahada varlık gösteremeyen Ay-Yıldızlılar'da ağır hezimet, sadece sergilenen kötü futbolu değil, Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın 26 kişilik nihai kadro seçimlerini yeniden tartışmaların merkezine oturttu.






ARAL İLE DEMİR EGE'NİN GÜNAHI NE?

Tarihi mağlubiyet gazetemizin günler öncesinden "Montella gurbetçi gençleri doğradı" manşeti yeniden akıllara geldi. Danimarka'da yılın futbolcusu seçilen Aral Şimşir, Braga ile Avrupa'da yarı final oynayan Demir Ege Tıknaz ve Bundesliga'da Stuttgart formasıyla fırtınalar estiren Atakan Karazor gibi çok formda gurbetçilerin üzeri İtalyan hoca tarafından tek kalemde çizilmişti.






KAAN VE ÇAĞLAR'IN NE İŞİ VAR?

Gurbetçi yıldızları ve genç yetenekleri dışarıda bırakan Montella; kulübe mahkumlarını, gözden çıkarılanları ve formsuz isimleri ise ödüllendirdi. Fenerbahçe'de kulübeye hapsolan Oğuz Aydın, Kasımpaşa'ya gönderilen İrfan Can, Galatasaray'da süre alamayan Kaan Ayhan, Dortmund'un gözden çıkardığı Salih Özcan ve taraftarın tepkisini çeken Çağlar Söyüncü gibi isimler hazır gurbetçilerin yerine kadroya monte edildi.






ERSİN VE MUHAMMED'İN GÜNAHI NE?

Kronikleşen sol stoper krizine rağmen Ajax'lı Ahmetcan Kaplan ve Al-Hilal'den Yusuf Akçiçek evde bırakılırken, kaleci tercihindeki adaletsizlik de dikkat çekti.

Beşiktaş'ın elden çıkardığı, Fenerbahçe'de yedeğe düşen Mert Günok kadroya dahil edilirken; kulüplerinde istikrar yakalayan birinci kaleciler Ersin Destanoğlu ve Muhammed Şengezer liste dışı kaldı.

Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!

Geçen sezon büyük umutlarla AC Milan'ın uçağından indirilerek alındığı iddia edilen Archie Brown fiyaskosunun arkasından tarihi bir isim karışıklığının çıktığı iddiası ortalığı karıştırdı

15.06.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!
Fenerbahçe’de tarihe geçecek 'transfer skandalı' iddiası!
Geçen sezon büyük umutlarla AC Milan'ın uçağından indirilerek alındığı iddia edilen Archie Brown fiyaskosunun arkasından tarihi bir isim karışıklığının çıktığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Buna göre Jose Mourinho'nun listesindeki 55 milyon Euro'luk Nathaniel Brown yerine, yanlışlıkla İngiliz adaşının transfer edildiği ve Portekizli hocanın Devin Özek'e "Bu kim?" diyerek şok geçirdiği iddia edildi.







Fenerbahçe'de geçen sezon büyük umutlarla yapılan Archie Brown transferinin perde arkasında "isim benzerliği" yüzünden tarihi bir skandal yaşandığı iddia edildi. Sarı-lacivertlilerin, İtalyan devi AC Milan'ın elinden kaptığını iddia ederek kadrosuna kattığı İngiliz sol bek Archie Brown, facia bir sezon geçirdi.






BROWN'LAR KARIŞINCA OLAN OLDU

Sahadaki etkisiz performansıyla beklentilerin uzağında kalan sol bek, sarı-lacivertli yönetimi yeniden sol bek arayışlarına itti. Genç oyuncuya bırakın AC Milan'ı, İngiltere Championship'ten bile talip çıkmaması kulübü kara kara düşündürüyor. Gündeme bomba gibi düşen iddiaya göre, Fenerbahçe'nin asıl hedefinin başka bir "Brown" olduğu belirtildi.







ASIL İSİM NATHANIEL'Dİ

Teknik direktör Jose Mourinho'nun geçen sezon yönetime sunduğu transfer listesinin ilk sırasında, şu sıralar Bayern'in transfer etmek için Frankfurt'a 55 milyon Euro ödemeye hazır olduğu Nathaniel Brown yer alıyordu.

Ancak transfer operasyonunda yaşanan karışıklık sonucu, listeye Nathaniel yerine Gent forması giyen Archie Brown eklendi. Apar topar transfer bitirildi.







MOURINHO "BU KİM?" DİYE PATLADI

Transferin tamamlanmasının ardından önüne Archie Brown'ın belgeleri gelen Jose Mourinho'nun büyük bir şok yaşadığı da dedikodular arasında. Portekizli teknik adamın, sportif direktör yardımcısı Devin Özek'e şaşkınlıkla "Bu kim?" diye sorduğu ve isim benzerliği kurbanı olunduğunu anlayınca küplere bindiği iddia edildi.







ARCHIE BROWN FİYASKOSU

Listesindeki elit sol bek yerine bambaşka bir oyuncuyla karşılaşan Mourinho'nun bu durumdan dolayı çok öfkelendiği konuşuluyor.

Yaşanan bu transfer fiyaskosunun ardından sol bek bölgesini tamamen sil baştan kurma kararı alan Fenerbahçe yönetimi, Archie Brown'u maliyetine bakılmaksızın elden çıkarmanın yollarını arıyor. Sarı-lacivertliler, yeni sezonda aynı hataya düşmemek için nokta atışı bir takviye yapmak istiyor.

Montella radikal kararlar alıyor

Dünya Kupası'ndaki Avustralya yenilgisinin ardından gruptaki kader maçına çıkacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella radikal kararlar alıyor

15.06.2026 11:05:00
Haber Merkezi
Montella radikal kararlar alıyor
Montella radikal kararlar alıyor
Dünya Kupası'ndaki Avustralya yenilgisinin ardından gruptaki kader maçına çıkacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella radikal kararlar alıyor.

Paraguay karşısında mutlak galibiyet hedefleyen İtalyan teknik adam, hem oyun formatını değiştiriyor hem de ilk 11'de neşter vurmaya hazırlanıyor.

Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya karşısında aldığı 2-0'lık yenilgiyle turnuvaya şanssız bir başlangıç yapan A Milli Takımımız, gelecek cumartesi oynayacağı Paraguay maçına "mutlak galibiyet" parolasıyla çıkıyor.

Gruptan çıkma iddialarını sürdürmek için 3 puandan başka alternatifi olmayan Ay-Yıldızlılar'da, teknik direktör Vincenzo Montella'nın oyun formatında ve ilk 11'de ciddi revizyonlara gitmesi bekleniyor.







ORKUN KÖKÇÜ KULÜBEYE GİDECEK

Montella, Avustralya karşısına kağıt üzerinde 4-2-3-1 dizilişiyle çıktı. Kalede Uğurcan; savunmada Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi; merkezde İsmail ve Hakan; hücum hattında ise Arda, Orkun, Barış Alper ve en uçta Kerem Yılmaz tercih edildi. Ancak bu formasyon, fizikli ve katı savunma yapan Avustralya karşısında üretim kısırlığına yol açtı. Kerem2in en uçta stoperler arasında yıpranması, kanatların etkinliğini azalttı. Hakan ve İsmail ikilisi, Orkun'un da 10 numara pozisyonunda derine gelmesiyle zaman zaman yaratıcılık alanlarını daralttı.







KENAN YILDIZ BU KEZ 11'DE OLACAK

Paraguay'ın sert, arkada boşluk bırakmayan ve geçiş oyununu iyi oynayan Güney Amerika tarzına karşı İtalyan teknik adamın "Saf Santrforlu" ya da "Mobil 4-3-3" formatına dönmesi muhtemel. Avustralya maçının ikinci yarısının başında (46') Barış Alper'in yerine oyuna giren ve takıma hareketlilik getiren Kenan Yıldız'ın Paraguay maçına ilk 11'de başlamasına kesin gözüyle bakılıyor.







GERÇEK SANTRFOR DENİZ GÜL SAHAYA

Kerem ya da Barış Alper'den birinin kulübeye çekilerek Kenan'ın sol kanatta ana silah olması bekleniyor. Ayrıca ceza sahası içi etkinliğini artırmak adına, son dakikalarda süre alan genç santrfor Deniz Gül'ün ilk 11 ya da erken bir hamle oyuncusu olarak Montella'nın planlarında daha fazla yer alacağı tahmin ediliyor.







YUNUS AKGÜN SÜRPRİZ YAŞANABİLİR

Avustralya maçında 62 dakika sahada kalan Orkun Kökçü'nün yerine giren Yunus Akgün ve o maçta süre bulamayan İrfan Can Kahveci, Paraguay maçının kilit isimleri olabilir. Montella, Arda Güler'i merkeze çekip, sağ kanadı İrfan Can veya Yunus'un yaratıcılığına emanet ederek daha akışkan bir hücum hattı kurgulayabilir.







MERİH VE ZEKİ'YE KULÜBE YOLU GÖRÜNDÜ

Zeki Çelik'in yerine 81'de oyuna giren Mert Müldür, Paraguay'ın kanat akınlarını durdurmak ve hücuma daha fazla genişlik kazandırmak adına sağ bekte formaya daha yakın görünüyor. Savunma göbeğinde ise Merih - Abdülkerim ikilisinin uyumu sürse de, sertlik dozajını artırmak için ozan Kabak veya Samet Akaydın hamleleri de Montella'nın masasındaki diğer alternatifler.







İLK ANDA PARAGUAY MAÇI MUHTEMEL 11'İ

Uğurcan Çakır
Mert Müldür, Ozan Kabak (Samet Akaydın), Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu
İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler (Merkezde)
Yunus Akgün (Barış Alper Yılmaz), Deniz Gül, Kenan Yıldız

Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?

İlk maçta Avustralya'ya %72 topla oynamaya rağmen 2-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, ABD'ye 4-1 yenilen yaralı Paraguay karşısında turnuvadaki kaderini belirleyecek

15.06.2026 10:57:00
Haber Merkezi
Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?
Milli Takım, Paraguay maçını nasıl kazanır?
İlk maçta Avustralya'ya %72 topla oynamaya rağmen 2-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, ABD'ye 4-1 yenilen yaralı Paraguay karşısında turnuvadaki kaderini belirleyecek.

İşte 30 şuttan gol çıkaramayan millilerin mutlak galibiyet için hücumda ve savunmada değiştirmesi gereken radikal taktikler.







A Milli Takımımız, Dünya Kupası açılışında Avustralya'ya 2-0 yenilerek can sıkan bir başlangıç yaptı. Grubun diğer maçında ABD'nin 4-1 yendiği Paraguay'la milliler ikinci maçında Cumartesi günü "tamam mı, devam mı" karşılaşmasına çıkacak. Paraguay da bizim gibi sıfır puanda ve bu maçın telafisi yok.






Avustralya maçının istatistikler, futbolun topa sahip olmaktan ibaret olmadığını gösterdi:

Topla Oynama: %72 (Türkiye) - %28 (Avustralya)
Toplam Şut: 30 (Türkiye) - 9 (Avustralya)
İsabetli Şut: 8 (Türkiye) - 4 (Avustralya)
Başarılı Pas: 635 (Türkiye) - 202 (Avustralya)

Paraguay karşısında havlu atmamak için sahadaki bu 3 kronik sorunu acilen çözmemiz gerekiyor:







1: BOŞA ŞUT ATMATA PAYDOS

30 şut çektik ama net gol beklentimiz (xG) sadece 1.33'te kaldı. Şutların 16'sı ceza sahası dışından, hazırlıksız denemelerdi. Rakip ceza sahasına 86 kez girmemize rağmen sadece 2 büyük şans üretebildik. Paraguay karşısında kaleyi gören şut çekmek yerine, pasla ceza sahası içine sızmalıyız.







2: YÜZDE 8 ORTA İSABETİ OLMAZ

Maç boyu havadan 26 orta kestik, sadece 2 tanesi yerini buldu. Avustralya'nın kalıplı stoperlerine karşı sürekli havadan oynamak intihardı. ABD'den 4 gol yiyen kırılgan Paraguay savunmasını yıkmak için kanatlardan havadan değil, yerden ve geriye doğru (cut-back) pasları denemeliyiz.







3: UĞURCAN KONSANTRE OLMALI

Avustralya sadece %28 topla oynamayla, kaptığı toplarla bizi cezalandırdı. Kalecimiz kalesine gelen şutlarda zorlandı (Gol engelleme oranı: -0.95). Paraguay maçı bir ölüm kalım maçı olacağı için kontrolü elden bırakmadan, arkada eksik yakalanmadan oynamak zorundayız.

Beşiktaş'ta Torelli dönemi!

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, devrim niteliğinde bir hazırlık kampına imza atmaya hazırlanıyor

15.06.2026 10:45:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta Torelli dönemi!
Beşiktaş'ta Torelli dönemi!
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, devrim niteliğinde bir hazırlık kampına imza atmaya hazırlanıyor.

Klasik antrenman metotlarını rafa kaldıran İtalyan çalıştırıcının, takımı askeri disiplin ve yoğun topla çalışma felsefesiyle yeni sezona hazırlayacağı "Torelli" planının tüm detayları netleşti.







Beşiktaşlı oyuncular yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano yönetiminde sezon öncesi hazırlık kampına girmek için heyecanlı bir bekleyiş içine girdi.

İtalyan basınına bakacak olursa siyah-beyazlı oyuncuları yeni dönemde taktiksel disiplinin ve yoğunluğun üst seviyede olacağı modern bir hazırlık döneminin beklediğini rahatlıkla ön görebiliriz.







ŞOK PRES VE HIZLI PAS

İtalyan basınını incelediğimizde Italiano'nun Beşiktaş'taki sezon öncesi kampı için antrenman felsefesinde klasik, topsuz atletik koşular yerine her şey topla gerçekleştirilecek diyebiliriz.

Kampın ana ezberini ise dar alanda şok pres ve hızlı pas trafiğine dayalı gelişmiş "Torelli" (Rondo) oyunları oluşturacak.







YATAY MAÇLAR SIK OLACAK

Hocanın hedefi kaybedilen topun birkaç saniye içinde reaksiyonla geri kazanılması. Taktiksel esnekliği artırmak için sahanın enlemesine oynatılan "yatay maçlar" ve kaleciyi gizli bir oyun kurucu olarak konumlandıran geriden oyun kurma pratikleri de kampın temel taşları arasında yer alacak.







ORTAK AKŞAM YEMEKLERİ

Antrenmanları kenardan izlemek yerine bizzat sahanın içinde, yüksek sesli komutlar ve yoğun bir enerjiyle yöneten İtalyan teknik adam, saha dışındaki grup dinamiklerine de büyük önem verecek. Takımdaki uyum sürecini hızlandırmak adına kamp dönemlerinde ortak akşam yemeklerini zorunlu kılacak...  Deneyimli hoca, kolektif bilinci saha dışından başlayarak inşa etmeyi deneyecek.







FİZİKSEL SINIR ZORLANACAK

Italiano'nun geçmiş yıllarda geçirdiği kampları İtalyan medyası üzerinden incelediğimizde, Beşiktaşlı oyuncuları yaz zihinsel ve fiziksel sınırların zorlanacağı, yüksek tempolu bir yeni sezon hazırlığının beklediğini söylemek için kahin olmaya gerek kalmayacak.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

İran Milli Takımı Teknik Direktörü Emir Kalenuyi, 2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda Yeni Zelanda ile yapacakları maç öncesinde Meksika'dan ABD'ye geldiklerini belirterek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." dedi
 

 

15.06.2026 06:30:00
AA
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İran-Yeni Zelanda maçına doğru

Meksika'dan Los Angeles'a gelen İran milli takımında, Kalenuyi ve futbolcu Mehdi Taremi, 16 Temmuz Salı günü TSİ 04.00'te Los Angeles Stadı'nda oynayacakları Yeni Zelanda maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Kalenuyi, "Ülkemiz için burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz." diyerek "Umarım, Dünya Kupası'ndaki seyahat sorunlarımız oyun kalitemizi etkilemez." ifadelerini kullandı.

Savaştan çıktığı ülkeye Dünya Kupası için giriş yapmaları hakkında gelen sorulara ise teknik adam, "Futbol oynamak için buraya geldik. Saygı duyulması gereken İranlılar için oynayacağız. Biz politikacı değiliz." dedi.

Kamp yerlerinin ABD'den Meksika'ya alınması hakkında ise Kalenuyi, "Kampımızın yeri ABD'den Meksika'ya alındı ve tabii ki bunun bize olumsuz etkisi de oldu." bilgisini verdi.

Kalenuyi, "Antrenmanlara daha önce başlamalıydık, geç vardık ve çalışmalara zamanında başlayamadık. Ama oyuncularım, iyi performans göstermek için çok kararlı ve istekli. İran halkı için ellerinden geleni yapacaklardır. " ifadelerini kullandı.

Futbolcularının yaşananların ötesinde futbola odaklanması için elimden geleni yaptığını belirten teknik adam, Yeni Zelanda maçı için ise "Her takım buraya hak ederek geldi. İlk maç her zaman zordur elimizden geleni yapacağız." dedi.

"Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan etkilendi"

İranlı futbolcu Mehdi Taremi ise, ABD'ye girişine izin verilmediği için 2026 FIFA Dünya Kupası'nda görev alamayan Somalili hakem Omar Abdulkadir Artan'ı kastederek "Sadece İranlılar değil hakemler bile bu turnuvadan olumsuz etkilendi. Evet, bir gerginlik var." ifadelerini kullandı.

"Futbol her zaman insanları birleştirir" diyen Taremi, "Buraya futbol oynamaya geldik, siyasi konulara müdahil olmak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda maçı hakkında ise Taremi, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız Umarım güzel bir maç olur." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, basın toplantısında tercüme sorunu da yaşandı. Kulaklıklarda sorun olduğu belirtilerek, İngilizce ve İspanyolca sorular, Farsçaya çevrilemedi. 

Portakallar son nefeste yıkıldı!

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Hollanda ile Japonya, Dallas Stadyumu'nda nefes kesen bir mücadeleyle 2-2 berabere kaldı

15.06.2026 01:05:00
Haber Merkezi
Portakallar son nefeste yıkıldı!
Portakallar son nefeste yıkıldı!
FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Hollanda ile Japonya, Dallas Stadyumu'nda nefes kesen bir mücadeleyle 2-2 berabere kaldı.

Nefes kesen mücadelede iki kez öne geçen Hollanda, son dakikalarda gelen Japonya golüne engel olamadı ve iki takım da turnuvaya birer puanla başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklara sahne olsa da iki takım da fileleri havalandıramadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Hollanda, 51. dakikada tecrübeli stoperi Virgil van Dijk'ın kafa vuruşuyla öne geçti.



Golün şokunu çabuk atlatan Japonya, bu gole 57. dakikada Keito Nakamura'nın şık vuruşuyla cevap vererek durumu 1-1'e getirdi.

Hollanda, 64. dakikada Crysencio Summerville'in golüyle maçta yeniden üstünlüğü yakalasa da mücadeleyi bırakmayan Japonya, 89. dakikada Daichi Kamada'nın attığı golle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmayı başardı.



Bu sonuçla gruptaki ilk maçlar sonunda iki takım da hanesine 1 puan yazdırdı.

F Grubu'ndaki bir sonraki maçlarda Hollanda, İsveç ile karşı karşıya gelirken; Japonya ise Tunus karşısında gruptaki ilk galibiyetini arayacak.

Panzerler Dünya Kupası'nda gol oldu yağdı

Almanya, 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında karşılaştığı Curaçao'yu gol yağmuruna tutarak sahadan 7-1'lik galibiyetle ayrıldı

14.06.2026 22:11:00
Haber Merkezi
Panzerler Dünya Kupası'nda gol oldu yağdı
Panzerler Dünya Kupası'nda gol oldu yağdı
Almanya, 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında karşılaştığı Curaçao'yu gol yağmuruna tutarak sahadan 7-1'lik galibiyetle ayrıldı.

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenlediği turnuvanın 5. Grubu'nda oynanan mücadelede "Panzerler", NRG Stadyumu'nda zayıf rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergiledi.

Karşılaşma boyunca temposunu düşürmeyen Almanya, bu tarihi skorla turnuvaya 3 puanla başlayarak liderlik koltuğuna oturdu.



Maçın başından itibaren oyun kontrolünü elinde tutan Almanya milli takımı, farkı getiren golleri müsabakanın geneline yaymayı başardı.

Mücadelenin ikinci yarısında vites artıran Panzerler; 68. dakikada Nathaniel Brown, 78. dakikada Deniz Undav ve 88. dakikada Kai Havertz'in attığı gollerle skoru 7-1'e taşıyarak gövde gösterisi yaptı.



Almanya forması giyen Galatasaraylı yıldız futbolcu Leroy Sane, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Sahada kaldığı 90 dakika boyunca sergilediği etkili performansla göz dolduran tecrübeli kanat oyuncusu, farklı galibiyette önemli rol oynadı.

Grup mücadelesini bu görkemli sonuçla açan Almanya, turnuvadaki ikinci maçında Fildişi Sahili ile karşı karşıya gelecek. Ağır bir mağlubiyet alan Curaçao ise gruptaki şansını devam ettirebilmek adına Ekvador karşısında puan arayacak.

NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon

NBA finalinde New York Knicks, San Antonio Spurs'ü 94-90 mağlup ederek seriyi 4-1 yaptı ve 53 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı

14.06.2026 17:52:00
İhlas Haber Ajansı
NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon
NBA'de, Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon
NBA finalinde New York Knicks, San Antonio Spurs'ü 94-90 mağlup ederek seriyi 4-1 yaptı ve 53 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı.

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2025-2026 sezonunun şampiyonu belli oldu. Final serisi 5. maçında San Antonio Spurs ile New York Knicks karşı karşıya geldi. Frost Bank Center'da oynanan karşılaşmadan 94-90 galip çıkan Knicks, 53 yıl aradan sonra şampiyonluğa uzandı. New York Knicks'te Jalen Brunson 45 sayı, 3 ribaunt, 3 asist ile galibiyette büyük rol oynarken Mikal Bridges 14 ve Josh Hart 13 sayıyla galibiyete katkıda bulunan isimler oldu.

San Antonio Spurs'ta ise Dylan Harper'ın 25 sayı, 5 ribaunt ve Victor Wembanyama'nın 19 sayı, 14 ribauntluk performansları mağlubiyete engel olamadı.

Knicks 53 yıl aradan sonra şampiyon



New York Knicks, NBA'de 1970 ve 1973'ün ardından üçüncü şampiyonluğunu elde etti. 53 yıl sonra şampiyonluğa uzanan Knicks, bu sezon NBA Kupası'nı da kazanarak, lig tarihinde duble yapan ilk takım oldu.

Jalen Brunson, finallerin MVP'si seçildi

Şampiyon takımda Jalen Brunson 32.6 sayı, 4.6 asist, 4.2 ribaunt ortalamaları ile 2026 NBA finallerinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Brunson, Michael Jordan, Giannis Antetokounmpo ve Bob Pettit'in ardından NBA Finalleri'nde bir seriyi bitiren maçta en az 45 sayı kaydeden dört oyuncudan biri oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.