logo
15 EYLÜL 2025


Hulusi Belgü: Hakem ilginç bir şekilde taraf değiştirdi

Belgü, " Burada önemli hususlardan birisi, hakemin ilginç şekilde taraf değiştirmesi, daha doğrusu tarafsızlığını yitirmesi oldu. Herhalde Trabzonspor'un hakemle ilgili yaptığı paylaşımdan etkilendiler diye düşünüyorum" dedi.

15.09.2025 00:05:00
İhlas Haber Ajansı
Hulusi Belgü: Hakem ilginç bir şekilde taraf değiştirdi
Hulusi Belgü: Hakem ilginç bir şekilde taraf değiştirdi
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü, Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli takımı bu sene şampiyon olarak göreceklerini inandıklarını söyledi. Belgü, Trabzonspor Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in, Fenerbahçe ile ilgili yaptığı paylaşıma ise, "Genç'in yaptığı arsızlıktır, utanmazlıktır" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti. Müsabaka sonrası Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe galibiyetiyle birlikte güzel bir akşam olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Belgü, "Hem oyuncuları hem de teknik heyeti kutluyoruz. Çok kısa bir süre içinde teknik heyetin etkisini net şekilde oyunda gördüğümüzü düşünüyoruz. Fenerbahçe yüzde 73'le oynadı, hep önde bastı. Bundan sonra da temennimiz her maçta takımımız aynı performansı gösterir. Burada önemli hususlardan birisi, hakemin ilginç şekilde taraf değiştirmesi, daha doğrusu tarafsızlığını yitirmesi oldu. Herhalde Trabzonspor'un hakemle ilgili yaptığı paylaşımdan etkilendiler diye düşünüyorum. Bizim bir golümüz verilmedi, çok net bir gol, hepimiz de bunu gördük. Ama bununla ilgili fazla konuşacak değiliz" ifadelerini kullandı.

"Ahmet Metin Genç'in yaptığı arsızlıktır, utanmazlıktır"
Trabzonspor Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in yaptığı açıklamayla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine konuşan Belgü, "Gelelim Trabzon Belediye Başkanı'na. Trabzonspor Başkanı'nın neler söylediğini bilmiyorum ama maç oynanırken Trabzon Belediye Başkanı, abuk sabuk bir paylaşım yapıp Fenerbahçe'yi şikeyle suçlamış. Bu arsızlıktır, terbiyesizliktir, utanmazlıktır, omurgasızlıktır. Bunların hepsi, siyasi bir yer edinmek için, bir belediye başkanının şehrinden oy toplamak için yaptığı bir manipülasyondur. Bunu şiddetle kınıyoruz. Arkadaşlarımız gerekli işlemleri yapacak. Fenerbahçe Kulübü olarak da bu arsız adamın sonuna kadar peşinde olacağız, bu terbiyesizlikler öyle klavye başında yapılmaz, neyin ne olduğunu kendisine net bir şekilde göstereceğiz. Hepimiz farklı partileri tutuyoruz, ne olursa olsun kendi partisine zarardır bu. Aklı selim, sporda dostluğu ön plana çıkaran açıklamalar yapmaları lazım. Ama böyle garip açıklamalarla Türk futboluna zarar veriyorlar" şeklinde konuştu.

"MHK'nın mutlaka kendini gözden geçirmesi lazım"
Karşılaşmanın 11. dakikasında Trabzonspor'un iptal edilen golüyle ilgili düşüncelerini aktaran Belgü, "Benim gördüğüm kadarıyla Trabzonspor'un golünden önce net bir faul vardı. Zaten bizim sahamızda çok etkileri olmadı. Biz hep rakip sahada oynadık. Bizim verilmeyen golümüz tartışmaya açık. Net şekilde çizgiyi geçtiği görülüyor. Ama VAR hakemleri demek ki görememişler. Nihayetinde bütün hakemlerin biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Şampiyonluk yarışındaki rakibimizin sarı kartları hala verilmiyor. 2 senedir bunu gündeme getiriyoruz. Bizim de ilginç şekilde rakiplerimizin kartları verilmiyor. Futbol Federasyonu bu konuyla ilgilenmeli. Biz de gidip kendileriyle görüşeceğiz. Zaten görüşüyoruz, rahatsızlıklarımızı söylüyoruz. MHK'nın mutlaka kendini gözden geçirmesi lazım. Gencecik çocuklar hakemlik yapıyor. Bugünkü orta hakem de VAR hakeminin de çok fazla deneyimi yoktu. Hatalara bizim söyleyecek bir lafımız yok, hata yapılabilir ama bilinçli yapılan şeyler gözümüzden kaçmıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Fenerbahçe'nin 2010-2011 kupasını hala unutamıyorlar"
Süper Lig'in 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu ve Trabzonspor'un ise 2. sırada tamamladığı dönemle ilgili de konuşan Belgü, şunları kaydetti:
"Net bir şekilde gözüküyor ki bazı şeyler unutulmuyor. Fenerbahçe'nin 2010-2011 kupasını hala unutamıyorlar. Aykut Kocaman'ın attığı golle şampiyonluğu almamızı hala unutamıyorlar. Bunları unutmamaya devam etsinler. Ben itidalli konuşmaya çalışıyorum ama bizi zorlamasınlar. Fenerbahçe çok büyük bir camia, bunu net bir şekilde ortaya koyduk. Biz her durumda, her vaziyette burada da oynarız Trabzon'da da oynarız. Sahaya yüreğimizi koyarız, kimseden de korkumuz yok."

"Fenerbahçe'yi bu sene şampiyon olarak göreceğimize inanıyoruz"
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Domenico Tedesco'nun oynattığı futbolla ilgili fikirlerini paylaşan Belgü, "İlk maç bu ama yapılan ön alan baskısını çok beğendim. 11'e 11'iken de iyi baskı oldu. Rakip 10 kişi kalınca 'eyvah' dedik. Rakip 10 kişi kaldığı zaman bizim için işler genelde iyi gitmiyor. Ama burada gayet kontrollü ve iyi oynadık. Trabzonspor da ikinci yarıya akılcı bir planla çıktı. Bizi biraz uyuttular açıkçası. Daha iyi olacak. Yeni transferlerimiz tam randıman vermeye başlayınca Fenerbahçe'yi bu sene şampiyon olarak göreceğimize inanıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Finale 8’de 8 ile gelmiştik
12 Dev Adam finalde kaybetti
Fenerbahçe'den kritik galibiyet
Trabzonspor'u tek golle geçti
'CHP, kolay lokma değildir'
Özel Ankara mitinginde konuştu
Küstah sözlere tepki
'Açıklamaları reddediyoruz'
'Son uyarım olsun'
'Konuşmak zorunda kalırım'
Gazze'de değişen bir şey yok!
İsrail de öldürüyor açlık da...
İsrail'e karşı ittifak çağrısı
Çağrı Irak'tan geldi
İmamoğlu'na şimdi de hakaret davası
Hapis ve siyasi yasak isteniyor
Rubio ve Netanyahu Batı Şeria'nın ilhakını görüşecek
Rubio bugün İsrail'e gidiyor
Kartal uçmaya başladı
Galibiyet golü uzatmalarda geldi
Kritik 3 puan
Galatasaray zorlanarak kazandı
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş:
"Bütünleşik muhalefet bugün gösterilmeli"
Grev hakkı yine hükümete takıldı
Erdoğan 'milli güvenlik' gerekçesiyle grev kararını askıya aldı
30 Temmuz'da da büyük deprem olmuştu
Kamçatka bu kez 7.4'lük depremle sarsıldı
Başkan Hasan Mutlu göz altına alındı
Bu kez operasyon Bayrampaşa Belediyesi'ne
Finale 8’de 8 ile gelmiştik
12 Dev Adam finalde kaybetti
Fenerbahçe'den kritik galibiyet
Trabzonspor'u tek golle geçti
'CHP, kolay lokma değildir'
Özel Ankara mitinginde konuştu
Küstah sözlere tepki
'Açıklamaları reddediyoruz'
'Son uyarım olsun'
'Konuşmak zorunda kalırım'
Gazze'de değişen bir şey yok!
İsrail de öldürüyor açlık da...
İsrail'e karşı ittifak çağrısı
Çağrı Irak'tan geldi
İmamoğlu'na şimdi de hakaret davası
Hapis ve siyasi yasak isteniyor
Rubio ve Netanyahu Batı Şeria'nın ilhakını görüşecek
Rubio bugün İsrail'e gidiyor
Kartal uçmaya başladı
Galibiyet golü uzatmalarda geldi
Kritik 3 puan
Galatasaray zorlanarak kazandı
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş:
"Bütünleşik muhalefet bugün gösterilmeli"
Grev hakkı yine hükümete takıldı
Erdoğan 'milli güvenlik' gerekçesiyle grev kararını askıya aldı
30 Temmuz'da da büyük deprem olmuştu
Kamçatka bu kez 7.4'lük depremle sarsıldı
Başkan Hasan Mutlu göz altına alındı
Bu kez operasyon Bayrampaşa Belediyesi'ne
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.