logo
01 MAYIS 2026

İbrahim Kutluay sevinci

04.08.2002 00:00:00
Türkiye'nin Brezilya ile oynadığı karşılaşmada burnu kırılan milli basketbolcu İbrahim Kutluay'ın, iki hafta sonra oynayabilecek duruma geleceği bildirildi. İnternational Hospital'da, dün İbrahim Kutluay'ı ameliyat eden Plastik Cerrahi Bölüm Başkanı Operatör Doktor Nuri Soysal ameliyat sonrası yaptığı açıklamada, "İbrahim'in Burnundaki kemik ve kırığı düzelttik" dedi. Basın mensuplarının "Kutluay'ın rahatsızlığı Dünya Basketbol Şampiyonası'nda oynamasında engel olacak mı?" sorusuna Dr. Nuri Soysal, "Kutluay, Dünya Şampiyonası maçlarında oynayabilecek. Ameliyat sonrası İbrahim, 1 hafta - 10 gün kadar istirahat edecek. 10 günden sonra egzersizlere başlayacak. İkinci haftadan itibaren ise önlemler alınarak maçlara katılabilecek" diye yanıtladı.

Sert oynadılar

Milli Takımlar Menaceri Doğan Hakyemez, "İbrahim'in yaşadığı büyük bir şanssızlık. Brezilya kasten sert oynadı. Bu televizyonda da görüldü. Bizim bu maçta yenilmemiz rakibimiz tanımamız açısında iyi oldu. Önemli olan Brezilya'yı Amerika'da yenmek. Ancak İbrahim'in burnunun kırılması bizi çok üzdü. En kısa zamanda iyileşip aramıza döneceğine inanıyorum. İnşallah Dünya Şampiyonası'nda sakatımız olmadan mücadele edeceğiz" dedi.

Finalin yeri ve tarihi belli oldu

TFF, daha önce 24 Mayıs olarak planlanan finalin tarihini öne aldı. Akdeniz’in modern stadı, kupanın finaline ev sahipliği yapacak

29.04.2026 18:42:00
Haber Merkezi
Finalin yeri ve tarihi belli oldu
Finalin yeri ve tarihi belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2025-26 sezonu Ziraat Türkiye Kupası finalinin yerini ve tarihini duyurdu. Final müsabakası, 22 Mayıs 2026 Cuma günü saat 20.45'te Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

TFF'nin resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Ziraat Türkiye Kupası'nın final müsabakası Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacaktır. Bununla birlikte daha önce 24 Mayıs Pazar günü oynanacağı duyurulan final müsabakasının tarihi 22 Mayıs Cuma günü olarak değiştirilmiştir. Müsabakanın başlangıç saati ise 20.45 olarak belirlenmiştir."

Daha önce 24 Mayıs olarak planlanan final, UEFA Avrupa Ligi Finali'nin Beşiktaş Park'taki etkisi ile öne alındı. Antalya Stadı, modern altyapısı, yüksek kapasitesi ve geçmiş kupa final organizasyonlarındaki tecrübesiyle tercih edildi.

Yarı Final eşleşmeleri

Finale giden yolda yarı final maçları 12-13-14 Mayıs 2026 tarihlerinde tek maç eleme usulüyle oynanacak. Güncel yarı final eşleşmeleri şöyle: 

- Gençlerbirliği - Trabzonspor 

- Konyaspor - Beşiktaş

Finalin Antalya'da oynanması, Akdeniz Bölgesi'ndeki futbolseverler için büyük bir fırsat yaratırken, iki finalist takımın taraftarlarına da eşit tribün tahsisi bekleniyor. Bilet satışları ve organizasyon detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Bu karar, sezonun zirve maçına heyecan kattı. Finalde kupa şampiyonu, 2026 Süper Kupa'da yer alma ve UEFA Avrupa Ligi play-off hakkı kazanacak.

Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 33. hafta müsabakalarına ilişkin program açıklandı.

29.04.2026 15:33:00 / Güncelleme: 29.04.2026 15:39:24
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu
Süper Lig'de 33. hafta programı belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 33. hafta müsabakalarına ilişkin program açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de 33. hafta maçlarına ilişkin programı duyurdu. Yapılan duyuruya göre 33. haftadaki tüm maçlar 9 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de oynanacak.



Süper Lig'de 33. hafta programı şöyle:

9 Mayıs Cumartesi

20.00 Gençlerbirliği - Kasımpaşa
20.00 Kocaelispor - Fatih Karagümrük
20.00 Eyüpspor - Çaykur Rizespor
20.00 Corendon Alanyaspor - Kayserispor
20.00 RAMS Başakşehir - Samsunspor
20.00 Göztepe - Gaziantep FK
20.00 Konyaspor - Fenerbahçe
20.00 Galatasaray - Antalyaspor
20.00 Beşiktaş - Trabzonspor

Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de evinde RAMS Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

29.04.2026 15:22:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor
Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de evinde RAMS Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti.



Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde Zeki Murat Göle yönetiminde yapılan idman, salonda yapılan core çalışmasıyla başladı. Sahada gerçekleştirilen ısınma, çabukluk ve koordinasyon hareketlerinin ardından ise iki grup halinde 5'e 2 top kapma çalışmaları yapıldı. Antrenman taktiksel ve bireysel çalışmalarla da sona erdi.

Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak

FIFA, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacak 48 ülkeye yapılacak ödemeyi yüzde 15 arttırarak 871 milyon Dolar'a yükseltti.

29.04.2026 10:40:00
İhlas Haber Ajansı
Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak
Dünya Kupası'na katılan ülkelere 871 milyon dolar dağıtılacak
FIFA, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılacak 48 ülkeye yapılacak ödemeyi yüzde 15 arttırarak 871 milyon Dolar'a yükseltti.

2026 FIFA Dünya Kupası'na ev sahiplerinden olan Kanada'nın Vancouver şehrinde yapılacak 76. FIFA Kongresi öncesinde FIFA Konseyi toplandı. Toplantıda Dünya Kupası'nda uygulanacak bazı kart kuralları onaylanırken, katılımcı ülkelere verilecek para ödülünün de artırılmasına karar verildi.



Toplantıda turnuvaya katılacak 48 ülkenin tamamına dağıtılacak kaynakları yüzde 15 artırıldı. Buna göre FIFA'nın, ülkelere vereceği toplam para 871 milyon Dolar oldu. Ayrıca her takıma sağlanan hazırlık ödeneği 1,5 milyon Dolar'dan, 2,5 milyon Dolar'a çıkarılırken, eleme turları için verilecek ücret de 9 milyon Dolar'dan, 10 milyon Dolar'a yükseltildi. FIFA ayrıca ülkelere verilecek ek ödeneğin de 16 milyon Dolar olmasına karar verdi.

Toplantıda FIFA Dünya Kupası'nda uygulanacak kart kuralarıyla ilgili değişiklikleri de yapıldı. Sarı kartların grup aşamasından sonra ve elemelerden sonra iptal edileceğini öngören bir değişikliği onayladı.

Ayrıca IFAB toplantısında alınan futbolcuların hakem kararına protesto amacıyla sahadan ayrılması ve rakipleriyle konuşurken, ağızlarını kapatmasıyla ilgili iki kural değişikliğinin Dünya Kupası'nda uygulanmasına karar verdi. Futbolcular bu iki olayı gerçekleştirmesi durumunda kırmızı kart görecek.

Öte yandan Afgan Kadın Mülteci Futbol Takımı'nın da FIFA organizasyonlarında yarışmasına karar verildi.

Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk olduğu TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 yenilen Trabzonspor, 2026 yılındaki ilk deplasman yenilgisini yaşadı

29.04.2026 10:19:00
AA
Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı
Trabzonspor, 2026 yılında deplasmanda ilk yenilgisini yaşadı
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk olduğu TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 yenilen Trabzonspor, 2026 yılındaki ilk deplasman yenilgisini yaşadı.

En son ilk yarının son haftasında 22 Aralık 2025'te Gençlerbirliği'ne 4-3 mağlup olan bordo-mavililer, ligde 126 gün sora dış sahada yenilgi yaşadı.

Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından ligde çıktığı 7 deplasman maçının 5'ini kazanan, 2'sinde ise berabere kalan Karadeniz ekibinin, TÜMOSAN Konyaspor mağlubiyetiyle yenilmezlik serisi sona erdi.

Dış sahada 10 resmi maç sonra yenilgi

Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı öncesi bu yıl Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 9 deplasman müsabakasında yenilgi yüzü görmedi.

Ligde 7 dış saha maçında 5 galibiyet, 2 beraberlik alan Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 galibiyet elde etti.

Bordo-mavililer, ligde Kocaelispor ve Gaziantep FK'yi 2-1, Samsunspor'u 3-0, Zecorner Kayserispor'u 3-1, ikas Eyüpspor'u 1-0 mağlup ederken Hesap.com. Antalyaspor ve Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise İstanbulspor'u 6-1, RAMS Başakşehir'i ise 4-2 mağlup etti.

Trabzonspor, bu yıl 10 deplasman maçı sonrası yenilgiyle tanıştı.

Deplasmanda 3 yenilgi

Trabzonspor, bu sezon deplasmanda yaptığı 16 karşılaşmada 3 mağlubiyet aldı.

Karadeniz ekibi, ligin ilk yarısında Fenerbahçe'ye 1-0, Gençlerbirliği'ne 4-3, son olarak da TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 kaybetti.

İç sahadan 1 puan fazla topladı

Trabzonspor, ligde deplasmanda oynadığı 16 karşılaşmada 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda 33 puan elde etti.

Bordo-mavili takım, iç sahada ise 15 müsabakada 9 galibiyet, 5 beraberlik, 1 yenilgi sonucunda 32 puan alarak dış sahadan 1 puan az topladı.

Bayern Münih şampiyon, Barcelona gün sayıyor

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi

28.04.2026 10:38:00
Haber Merkezi
Bayern Münih şampiyon, Barcelona gün sayıyor
Bayern Münih şampiyon, Barcelona gün sayıyor
Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi.

LaLiga'da Barcelona, Premier Lig'de Arsenal, Serie A'da Inter, Ligue 1'de Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Bundesliga'da ise Bayern Münih, geçen hafta şampiyonluğunu ilan etti.

Barcelona'dan art arda 9. Galibiyet

LaLiga'da lider Barcelona, deplasmanda Getafe'yi Fermin Lopez ve Marcus Rashford'ın golleriyle 2-0 yenerek art arda 9. galibiyetine ulaştı.

Zirveden uzaklaşan Real Madrid, Real Betis'e konuk olduğu maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve son 4 haftada üçüncü kez puan kaybetti. Madrid ekibinde Arda Güler, sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Villarreal, evinde Celta Vigo'yu 2-1'lik skorla geçti.

Atletico Madrid ise sahasında Athletic Bilbao'yu 3-2 yenerek 4 maçlık mağlubiyet serisine son verdi.

Ligin 33. haftasında 85 puana sahip Barcelona, takipçisi Real Madrid ile arasındaki farkı 11 puana çıkardı. Barcelona, gelecek hafta kazanması ve Real Madrid'in puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Ligin 34. haftasında Barcelona, Osasuna'ya, Real Madrid ise Espanyol'a konuk olacak.

Arsenal maç fazlasıyla lider

Premier Lig'de Arsenal, sahasında Newcastle United'ı Eberechi Eze'nin golüyle 1-0 yenerek maç fazlasıyla liderliği ele geçirdi.

Liverpool'un evinde Crystal Palace'ı 3-1 yendiği haftada Tottenham ise deplasmanda Wolverhampton'ı 1-0 mağlup etti. Düşme hattındaki Tottenham, 2026'da ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Federasyon Kupası'nda finale yükselen Manchester City ve Chelsea, ligde haftayı maç yapmadan geçti.

Ligde 34. haftanın ardından Arsenal, 73 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda yer aldı. Bir maçı eksik Manchester City 70, Manchester United, Liverpool ve Aston Villa ise 58'er puan topladı.

Inter üç hafta sonra puan kaybetti



Serie A'da lider Inter, deplasmanda Torino ile 2-2 berabere kalarak üç hafta sonra puan kaybetti.

Inter, Marcus Thuram ve Yann Bisseck'in rakip fileleri havalandırdığı maçta Giovanni Simeone ile Nikola Vlasic'in gollerine engel olamadı ve bir puana razı oldu. Torino'da Emirhan İlkhan, 90 dakika forma giyerken konuk takımda Hakan Çalhanoğlu, yedekler arasında yer aldı.

Haftanın öne çıkan maçında Milan ile Juventus, 0-0 berabere kaldı. Juventus'ta Kenan Yıldız, 80. dakikada oyuna dahil oldu.

Zirveyi ilgilendiren karşılaşmada Napoli, evinde Cremonese'yi 4-0'lık skorla geçerek iki hafta sonra kazandı ve ikinciliğe yerleşti.

İspanyol teknik direktör Cesc Fabregas yönetimindeki sezonun sürpriz takımı Como, deplasmanda Genoa'yı 2-0 yenerek üç hafta sonra galip geldi.

Zeki Çelik'in ikinci yarıda oyundan alındığı karşılaşmada Roma, Bologna deplasmanında 2-0 kazandı.

Ligin 34. haftasında Inter, 79 puanla zirvedeki yerini korudu. Napoli 69, Milan 67, Juventus 64, Como ve Roma 61'er puanla sıralandı.

Inter, 35. haftada alınacak sonuçlara göre şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip olacak. Inter'in Parma'yı ağırlayacağı haftada Milan, Sassuolo'ya, Napoli ise Como'ya konuk olacak.

PSG 3 golle kazandı

Ligue 1'de lider PSG, deplasmanda Angers'yi Lee Kang-in, Senny Mayulu ve Lucas Beraldo'nun golleriyle 3-0 mağlup etti.

Zirve takipçisi Lens, Brest deplasmanından 3-3'lük beraberlikle döndü.

Olimpik Lyon, sahasında Auxerre'i 3-2'lik skorla geçti.

Lille ise Paris deplasmanından 1-0 galip ayrıldı. Lille'in kalesini koruyan Berke Özer, mücadelede 90 dakika görev yaptı.

Ligin 31. haftasında PSG, 69 puanla zirvedeki yerini korudu. Lens 63, Lyon ve Lille 57'şer puan elde etti.

Şampiyon Bayern Münih, 3-0 geriden gelerek kazandı

Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih, Mainz 05 deplasmanında Dominik Kohr, Paul Nebel ve Sheraldo Becker'in golleriyle 3-0 geriye düştüğü maçı Nicolas Jackson, Michael Olise, Jamal Musiala ve Harry Kane'in attığı gollerle 4-3 kazandı.

Borussia Dortmund, sahasında Freiburg'u 4-0 yenerek iki hafta sonra galip geldi.

Leipzig, evinde Union Berlin'i 3-1'lik skorla geçti ve peş peşe 5. galibiyetini aldı.

Hoffenheim, milli futbolcu Ozan Kabak'ın 90 dakika forma giydiği maçta konuk olduğu Hamburg'u 2-1 yendi.

Bayer Leverkusen ise Cenk Özkacar'ın 90 dakika görev yaptığı Köln'ü deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Bayern Münih, 31 haftası geride kalan ligde 82 puana ulaştı. Borussia Dortmund 67, Leipzig 62, Stuttgart ve Hoffenheim 57'şer puan topladı.

Fatih Tekke'den zehir zemberek açıklama


 
 
Süper Lig'de Pazartesi akşamı Konya'da Konyaspor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'un Teknik Direktörü Tekke, "Belki de geldiğimden bu yana antrenörlük kariyerimdeki en kötü ilk yarılardan birisi oldu" dedi.

28.04.2026 06:22:00
Haber Merkezi/AA
Fatih Tekke'den zehir zemberek açıklama
Fatih Tekke'den zehir zemberek açıklama

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında, konuk oldukları TÜMOSAN Konyaspor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'un teknik direktörü Fatih Tekke, üzücü bir gece yaşadıklarını söyledi.
Tekke, maçın ardından MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Konyaspor'u tebrik eden Tekke, takımdaki bazı eksikler olsa da ilk yarıdaki oyunu kabul etmediğini belirtti.

İkinci yarıda Trabzonspor tek kale oynadı

İkinci yarı aldığı tüm riskler ve değişikliklerin hemen karşılığını bulduğunu anlatan Tekke, "Belki de geldiğimden bu yana antrenörlük kariyerimdeki en kötü ilk yarılardan birisi oldu. Bunun sebebini kendime yazmak zorundayım. Son bölümdeki küçük detaylarla maç dönebilirdi, Konyaspor ikinci yarı iyi savunma yaptı" dedi.

Bu kadroyla bu kadar!

Ligde yakaladıkları ikincilik fırsatına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tekke, "Bu oyuncularla buraya kadar geldik. Özellikle bugün galip gelseydik üçüncülüğümüz garanti olacaktı. Sonra ikinciliği hedef olarak belirleyecektik. Dolayısıyla maç maç gitmek zorundayız. Alt tarafıyla, üst tarafıyla zor geçen bir lig oldu. Oyuncularıma bu umudu yeşerttikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Tekke, Trabzonspor'un Avrupa'da olması gerektiğini ve bu aşamada ciddi kadrolara ihtiyaç duyduklarını, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise hedeflerinin kupayı almak olduğunu dile getirdi.

Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Corendon Alanyaspor ile Samsunspor arasında oynanan müsabakayı konuk ekip 3-2 kazandı

27.04.2026 22:39:00
AA
Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti
Samsunspor deplasmanda Antalyaspor'u mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Corendon Alanyaspor ile Samsunspor arasında oynanan müsabakayı konuk ekip 3-2 kazandı.

11. dakikada Alanyaspor'un sağ kanattan Hadergjonaj ile kullandığı köşe vuruşunda top rakip savunma oyuncularından sekerek Janvier'e geldi. Bu futbolcunun gelişine sert volesinde kaleci İrfan Can Eğribayat topu güçlükle kornere çeldi.

37. dakikada Samsunspor öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Diabete'nin pasında ceza sahası önünde topla buluşan Elayis Tavşan'ın sert şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1

39. dakikada Samsunspor farkı 2'ye çıkarttı. Sağ kanattan gelişen atakta Mouandilmadji'nin pasında penaltı noktasında topla buluşan Ntcham'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı Samsunspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

47. dakikada sol kanattan gelişen Alanyaspor atağında Duarte'nin ortasında topla buluşan Hwang'ın şutunu kaleci İrfan Can Eğribayat güçlükle kurtardı. Dönen topu savunma oyuncuları kornere gönderdi.

64. dakikada sağ kanattan gelişen Samsunspor atağında Mendes'in ceza sahası içerisine gönderdiği ortada topla buluşan Mouandilmadji'nin şutunu kaleci Victor iki hamlede kontrol etti.

71. dakikada Samsunspor'un merkezden geliştirdiği atakta Holse'nin savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Mouandilmadji, Lima'dan sıyrılarak kaleci Victor ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Victor açılarak topu Mouandilmadji'nin ayağından alıp, tehlikeyi önledi.

90+2. dakikada Samsunspor farkı 3'e çıkarttı. Sol kanattan gelişen atakta Enes Albak'ın pasında topla buluşan Mouandilmadji'nin çaprazdan keleye gönderdiği şut ağlarla buluştu: 0-3

90+6. dakikada Alanyaspor farkı 2'ye indirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Hadergjonaj'ın ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Güven Yalçın'ın vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-3

90+7. dakikada Alanyaspor farkı bire indirdi. Sol kanattan gelişen atakta topla son çizgiye inen Duarte'nin ortasında ön direkte Meschack topla buluştu. Bu futbolcunun topa gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-3

Karşılaşma Samsunspor'un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Trabzonspor ikincilik şansını tepti

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

27.04.2026 22:31:00
AA
Trabzonspor ikincilik şansını tepti
Trabzonspor ikincilik şansını tepti
Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor, konuk ettiği Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

6. dakikada Muçi'nin sağ kanattan ortasında topa yükselen Onuachu'nun kafa vuruşu yandan dışarıya çıktı.

11. dakikada sağ kanattan topla hareketlenen Berkan Kutlu'nun yerden ortasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Jevtovic'in şutunu kaleci Onana çıkardı. Dönen topa gelişine vuran Muleka'nın şutunu da yine kaleci Onana çıkarmayı başardı.

21. dakikada topla buluşan Bardhi'nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Berkan Kutlu'nun şutunu kaleci Onana çıkardı.

32. dakikada Konyaspor öne geçti. Kullanılan kornerde ceza sahası dışında topla buluşan Olaigbe'nin set şutunu kaleci Onana çıkardı. Ceza sahası içerisinde dönen topa kafayla vuran Berkan Kutlu, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

39. dakikada ev sahibi ekip farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Bardhi'nin pasında Berkan Kutlu'nun sert şutu ağlara gitti: 2-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarı



49. dakikada Berkan Kutlu'nun pasında sol kanattan hareketlenen Bardhi'nin ceza sahası içerisinden şutu kaleci Onana'da kaldı.

53. dakikada sol kanattan topla hareketlenen Nwakaeme'nin pasında ceza sahasında topla buluşan Muçi'nin sert şutu az farkla yandan dışarıya çıktı.

61. dakikada topla hareketlenen Bouchouari'nin ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Deniz Ertaş çıkardı.

79. dakikada Trabzonspor farkı 1'e indirdi. Ceza sahasında topla buluşan Pina'nın ortasında topa yükselen Augusto'nun kafa vuruşu ağlara gitti: 2-1

Karşılaşma, ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle bitti.

2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de

2026 Avrupa Halter Şampiyonası’nda bayrak teslim töreniyle 2027 Avrupa Halter Şampiyonası’nın ev sahipliği resmen Türkiye’ye verildi 
 

27.04.2026 18:07:00
Haber Merkezi
2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de
2027 Avrupa Halter Şampiyonası Türkiye’de
Türkiye Halter Federasyonu, büyük bir başarıya imza attı. Gürcistan'ın Batum kentinde devam eden 2026 Avrupa Halter Şampiyonası sırasında Avrupa Halter Federasyonu bayrağı Türkiye'ye teslim edildi. Böylece 2027 Avrupa Halter Şampiyonası'nın ev sahipliği Türkiye'ye verildi.

Federasyondan yapılan resmi açıklamada, kararın Batum'daki törende duyurulduğu belirtildi. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ve milli sporcuların da katılımıyla gerçekleşen törende, Avrupa halter camiası Türkiye'nin ev sahipliğini alkışlarla karşıladı.

Bu organizasyon, Türk halter tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olacak. Türkiye, Avrupa'nın en güçlü halter ülkelerinden biri olarak hem sporcu hem de organizasyon anlamında büyük bir sınav verecek. Şampiyonanın tam yeri ve tarihinin önümüzdeki dönemde netleşmesi bekleniyor.

Yıllardır Avrupa kürsülerini sallayan milli haltercilerimiz, 2027'de kendi ülkelerinde madalya için ter dökecek. Bu ev sahipliği, Türk sporuna ve gençlere de önemli motivasyon sağlayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.