logo
16 ŞUBAT 2026


İbrahim son 16'da elendi

Judoda milli sporcu İbrahim Tataroğlu, ikinci turda Güney Koreli rakibine yenilerek oyunlara veda etti

02.08.2024 12:10:00
Anadolu Ajansı
İbrahim son 16'da elendi
İbrahim son 16'da elendi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli judocu İbrahim Tataroğlu, ikinci turda Güney Koreli rakibine yenilerek elendi.

Champ de Mars Arena'da yapılan judo müsabakalarında erkekler +100 kilo son 32 turunda Slovenyalı Enej Marinic'i yenen 18 yaşındaki İbrahim Tataroğlu, son 16 turunda Güney Koreli Minjong Kim ile karşılaştı. İbrahim Tataroğlu, son dünya şampiyonu ve bir numaralı seribaşı rakibine ippon puanıyla yenilerek oyunlara veda etti. AA

Sergen Yalçın: 'Beşiktaş camiasında çok derin bir değişim yaşanıyor'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada, yeni transferlerle birlikte daha da güçlendiklerini belirterek, "Her geçen maçta daha da iyi hale geleceğimizi düşünüyorum" dedi

16.02.2026 11:46:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Beşiktaş camiasında çok derin bir değişim yaşanıyor'
Sergen Yalçın: 'Beşiktaş camiasında çok derin bir değişim yaşanıyor'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada, yeni transferlerle birlikte daha da güçlendiklerini belirterek, "Her geçen maçta daha da iyi hale geleceğimizi düşünüyorum" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Başakşehir'i 3-2 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Oyunun tamamı iki taraf adına da değişkenlik gösterdi. Rakibin de, bizim de üstün olduğumuz dakikaların olduğu zor bir maçtı.

Başakşehir, iyi bir kadroya sahip. İyi oyunculardan kurulu bir ekip. Bu deplasman her zaman zor olmuştur. Maçın başında oyunumuzu oturtmakta zorlandık. İlk 15- 20 dakikadan sonra oyun bize geçti. İkinci yarının başında oyun bu sefer rakibe geçti. Fakat golü bulduk ve dengeyi sağladık. Genelde son dakikalarda yediğimiz gollerle kaybediyorduk. İşler bu sefer bize döndü. Oyuncularımın performansından memnunum. Her geçen maçta daha da iyi hale geleceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

"Orkun, oynamaya ve takıma sahip çıkmaya başladı"

Siyah-beyazlıların kaptanı Orkun Kökçü'nün performansının sorulması üzerine Yalçın, "Bir sakatlığı olabilir. Kendisiyle de maç içerisinde konuştuk. Oyunda kalmayı tercih etti. Avrupa ile burada oyun formatları farklı. Orkun, Süper Lig'e alışmaya başladı. İyi oynamaya ve takıma sahip çıkmaya başladı. Daha da iyi olacağını düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

"Doğru transferler yaptık"

Kış transfer dönemi kadroya katılan yeni oyunculardan memnun olduğunu aktaran Sergen Yalçın, "Yaptığımız transferlerin camiamız için doğru olduğunu düşünüyorum. Bakın iyi demiyorum sadece, doğru transferler. Son takımı Beşiktaş olacak oyuncular değil kadroya dahil ettiklerimiz. Devre arasında yapılan transferler gönderilen oyuncuların bonservislerine karşılık olarak alındı. Giden ve gelen oyuncuların matematiğini yapınca söylediklerimi daha iyi anlayacaksınız" ifadelerini kullandı.

"Kalecinin işi gol yemektir"

Ersin Destanoğlu hakkında da konuşan deneyimli teknik adam, "Bu çocuk 19 yaşında şampiyon takımın kapısını kolladı. Ersin bugün hatalı oynar, yarın iyi oynar. Unutmayın ki kalecinin işi gol yemektir. Hatalı da yiyebilir, kurtara da bilir. Bugün taraftarımız Ersin'e sahip çıktı. Bundan sonra da öyle gider umarım. Kendi öz kaynak oyuncumuzdur. Taraftarımız her zaman da kendisine sahip çıkmaya devam edecektir. Ben buna inanıyorum" açıklamalarında bulundu.

"Beşiktaş camiası çok derin bir değişim yaşanıyor"

Göreve başladığı günden itibaren işinin kolay kolay olmadığını söyleyen siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, "Beşiktaş camiası çok derin bir değişim yaşıyor. Şimdiden söyleyeyim buna benzer bir değişimi yaz transfer döneminde de yaşamaya devam edeceğiz. İyi giderken eksiklerimizi görmezden gelmiyoruz. İyi mücadele eden genç bir kadroya sahibiz. En önemli tarafı oyuncuların başarıya aç olması. Sadece Beşiktaş'ın değil oyuncuların da Beşiktaş'a ihtiyacı var. Biraz acı çekeceğiz, sıkıntılı süreçler yaşıyoruz. Beşiktaş'ın hedefi her zaman kazanmaktır. Hep kazanmak üzerine formatlar kuruyoruz. Belki bu sene lig bitimi bizim için çok iyi olmayacak. Fakat sezon başında da devam edecek değişimle umuyorum ki bu camia çok iyi yerlere gelecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Liderliği kaptırmanın faturası Kaloğlu'na kesildi

TFF 1. Lig’in 25’inci haftasında kendi sahasında Sakaryaspor’u konuk eden Amedspor, maçtan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı

16.02.2026 10:53:00
İhlas Haber Ajansı
Liderliği kaptırmanın faturası Kaloğlu'na kesildi
Liderliği kaptırmanın faturası Kaloğlu'na kesildi
TFF 1. Lig'in 25'inci haftasında kendi sahasında Sakaryaspor'u konuk eden Amedspor, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla haftalardır sürdürdüğü liderliği Erzurumspor'a kaptıran yeşil-kırmızılı ekip, ligde üçüncü sıraya geriledi.

Fatura teknik direktöre kesildi



Amed Sportif Faaliyetler'de teknik direktör Sinan Kaloğlu ile yollar ayrıldı.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler, teknik direktör Sinan Kaloğlu ile yollarını ayırdı. Karar, Sakaryaspor karşısında alınan 1-1'lik beraberliğin ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında alındı. Kulüp, resmi açıklamasında Kaloğlu ve ekibine teşekkür ederek bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diledi

Amed Sportfi Faaliyetler, dün sahasında Sakaryaspor ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından teknik direktör Sinan Kaloğlu ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, ''Kulübümüzün bu akşam yaptığı toplantı sonrasında A takımı hocamız Sinan Kaloğlu ve teknik ekibi ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Sinan Kaloğlu ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz'' denildi.

Kaloğlu 17 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet almıştı.

Para Atletizm Milli Takımı'ndan tarihi başarı

Türkiye Para Atletizm Milli Takımı, 10-13 Şubat 2026 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen 17. Dubai World Para Athletics Grand Prix organizasyonunda tarihi bir başarıya imza attı

16.02.2026 10:44:00
İhlas Haber Ajansı
Para Atletizm Milli Takımı'ndan tarihi başarı
Para Atletizm Milli Takımı'ndan tarihi başarı
Türkiye Para Atletizm Milli Takımı, 10-13 Şubat 2026 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen 17. Dubai World Para Athletics Grand Prix organizasyonunda tarihi bir başarıya imza attı.

Türkiye'nin toplamda 3 sporcu ile katıldığı bu prestijli organizasyonda milliler; 3 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazanarak Dubai'de İstiklal Marşını üç kez dinlettiler.



Hamide Doğangün (T53): 400 metre yarışında Altın Madalyanın sahibi olurken, 100 metrede de Gümüş Madalya kazandı.



Hamid Haydari (F57): Hem Cirit Atma hem de Gülle Atma branşlarında rakiplerini geride bırakarak çifte Altın Madalya ile organizasyona damga vurdu.

Zübeyde Süpürgeci (T54): 100 metrede sergilediği hırslı mücadeleyle Bronz Madalyayı Türkiye'ye kazandırdı.

Ahmet Karadağ: "Dubai'de gücümüzü gösterdik"



Türkiye Atletizm Federayonu Başkanı Ahmet Karadağ, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, "Dünya Şampiyonası sonrası ilk önemli sınavımızda gücümüzü gösterdik. Sezonun başlangıcı olması nedeniyle performansların henüz gelişim aşamasında olmasına rağmen elde ettiğimiz 5 madalya, doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.

Mevcut performans düzeyimizi sezon başı için normal ve ümit verici görüyoruz. İnanıyorum ki olimpiyat kotası sürecinde, önümüzdeki müsabakalarda çok daha yüksek derecelerle halkımızı gururlandırmaya devam edeceğiz. Potansiyelimize güvenimiz tamdır" diyerek sporcuları tebrik etti.

Paul Onuachu, Süper Lig'de kendini aştı

Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, Süper Lig performansı baz alındığında ilk geldiği 2023-2024 sezonunu geride bıraktı

16.02.2026 10:37:00
İhlas Haber Ajansı
Paul Onuachu, Süper Lig'de kendini aştı
Paul Onuachu, Süper Lig'de kendini aştı
Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, Süper Lig performansı baz alındığında ilk geldiği 2023-2024 sezonunu geride bıraktı. Tecrübeli golcü, 2025-2026 sezonunda daha az maçta daha fazla gol atarak verimliliğini yukarı taşıdı.

Trendyol Süper Lig'in 22'nci haftasında sahasında Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olan Trabzonspor'da son 4 maçtır rakip kaleleri boş geçmeyen Onuachu, ligde gol sayısına 16'ya çıkartarak gol krallığı yarışında zirvede yer aldı.

Golcü oyuncu bordo-mavili takıma kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda Süper Lig'de 21 maçta 15 gol kaydetmişti. Nijeryalı oyuncu o sezon 102 dakikada bir gol ortalaması yakalarken, maç başına 0.71 gol istatistiğiyle takımın en önemli hücum silahlarından biri olmuştu. Özellikle hava toplarındaki etkinliği ve ceza sahası içindeki fizik üstünlüğüyle dikkat çeken Onuachu, Trabzonspor'un skor yükünü çeken isimlerin başında gelmişti.

Bu sezon daha az maçta daha çok gol attı



Bu sezon ise Paul Onuachu, sezon tamamlanmadan bordo-mavili takıma kiralık olarak geldiği sezonu şimdiden geride bıraktı. Golcü oyuncu Süper Lig'de 19 maçta 16 gole ulaştı. Dakika başına gol süresini 101 dakikaya düşüren tecrübeli forvet, maç başına 0.84 gol ortalaması yakalayarak ilk sezonuna göre daha yüksek bir verimlilik sergiledi.

Gollerin yüzde 37'ne imza attı

Onuachu'nun bu sezon pozisyonları gole çevirme oranında artış yaşarken, ceza sahası içindeki etkinliğini sürdüren Nijeryalı oyuncu, daha yüksek yüzdeyle skor üreterek takımına doğrudan katkı sağladı. Ligde 22 maçta 43 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibinde Nijeryalı futbolcu, 16 golle en skorer oyuncu olarak öne çıktı. Gollerin yüzde 37.2'ne imza attı.

46 maçta 34 gol

Paul Onuachu, Trabzonspor formasıyla 46 resmi karşılaşmada 34 gole imza attı. Nijeryalı futbolcu, 2023-2024 sezonunda ligde 21 maçta 15, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 4 karşılaşmada 2 olmak üzere toplam 25 müsabakada 17 kez rakip fileleri havalandırdı.

Onuachu, bu sezon da ligde 19 mücadelede 16, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 karşılaşmada 1 gol kaydetmeyi başardı.

Kartal son nefeste uçtu

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda RAMS Başakşehir'i 3-2 yendi

15.02.2026 22:22:00
AA
Kartal son nefeste uçtu
Kartal son nefeste uçtu
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda RAMS Başakşehir'i 3-2 yendi.

4. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından Fayzullayev'in sert şutunda, top üst direğe çarparak auta gitti.

13. dakikada Olaitan'ın pasıyla rakip kaleye sokulan Cerny'nin sol ayakla yaptığı plase vuruşta, top az farkla yandan dışarı çıktı.

24. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topu ceza yayının solunda önünde bulan Kemen'in sert şutunda, kaleci Ersin Destanoğlu sağına gelen meşin yuvarlağı uzanarak çıkardı.

36. dakikada Başakşehir öne geçti. Djalo'nun savunmadan çıkarken gönderdiği uzun pasta Duarte'nin kafayla karşıladığı top Selke'ye pas oldu. Penaltı noktası civarından seken meşin yuvarlağı Alman santrfor, şık bir dokunuşla ağlarla buluşturdu: 1-0

43. dakikada Beşiktaş eşitliği yakaladı. Savunmada Opoku'nun çıkarken yaptığı hata sonrasında rakibinden topu kapan Oh, süratle ceza sahasına girdi. Kaleci Muhammed Şengezer ile karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruş yapan Güney Koreli golcü oyuncu, meşin yuvarlağı direk dibinden ağlara gönderdi: 1-1

Müsabakanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.



48. dakikada Fayzullayev'in sağ kanattan ceza sahasına çevirdiği pasta Shomurodov'un gelişine sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

51. dakikada Operi'nin sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Fayzullayev'in arka direkte indirdiği topu altıpasın gerisinden Shomurodov tamamlamak istedi. Shomurodov'un sert şutunda, savunmada Djalo'ya çarpan meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü.

55. dakikada Fayzullayev'in soldan kullandığı kornerde altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Selke'nin kafa vuruşunda, kaleci Ersin Destanoğlu meşin yuvarlağı çizgi üzerinde ayaklarıyla çıkardı.

Beşiktaş, 58. dakikada öne geçti. Oh'un topuk pasıyla savunma arkasına sarkan Orkun Kökçü, sol çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra penaltı noktası hizasından yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-2



67. dakikada Yusuf Sarı'nın sağ kanattan kale önüne gönderdiği ortaya iyi yükselen Shomurodov'un kafa vuruşunda, kaleci Ersin Destanoğlu meşin yuvarlağı köşeden kornere çeldi.

88. dakikada Başakşehir beraberliği buldu. Ceza sahası sol çaprazında Brnic'in kale önüne yaptığı ortaya savunmaya rağmen kafa vuruşunu yapan Bertuğ Yıldırım, topu kaleci Ersin Destanoğlu'nun sağından filelerle buluşturdu: 2-2

90+7. dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Ceza sahası sağ çaprazından Rashica'nın kale önüne yaptığı ortaya altıpas içinde sol ayak içiyle dokunan Mustafa Erhan Hekimoğlu, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-3

Beşiktaş, maçı 3-2 kazandı.

Kocaelispor, sahasında Gaziantep FK'yi 3-0 mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Kocaelispor, sahasında Gaziantep FK'yi 3-0 mağlup etti

15.02.2026 22:17:00
AA
Kocaelispor, sahasında Gaziantep FK'yi 3-0 mağlup etti
Kocaelispor, sahasında Gaziantep FK'yi 3-0 mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Kocaelispor, sahasında Gaziantep FK'yi 3-0 mağlup etti.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Kocaelispor ile Gaziantep FK, Turka Araç Muayene Kocaeli Stadyumu'nda karşılaştı.

İlk yarı
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasındaki maçta Kocaelispor, Gaziantep FK karşısında ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

2. dakikada Tayfur Bingöl'ün ara pasıyla topla buluşan Agyei'nin şutunda kaleci Zafer Görgen, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

10. dakikada sağdan Sorescu'nun yaptığı ortada, ceza sahasının sol çaprasında Arda Kızıldağ'ın kafa vuruşunda kaleci Gökhan Değirmenci topu kornere gönderdi.

20. dakikada Kocaelispor gole yaklaştı. Petkovic'in pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Tayfur Bingöl'ün şutunda, kaleci Zafer Görgen'in müdahale ettiği top üst direğe çarparak kornere gitti.

36. dakikada Kocaelispor 1-0 öne geçti. Sol kanatta Haidara'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Agyei, savunma oyuncularından sıyrıldıktan sonra kaleci ile karşı karşıla kaldı. Agyei, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

45+1. dakikada sağ kanattan Sorescu'nun yaptığı ortada, ceza sahasında Kozlowski'nin kafa vuruşunda top direkten döndü.

Kocaelispor, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı



47. dakikada Gaziantep FK, 10 kişi kaldı. Nazım Sangare, savunma arkasına gönderilen pasa hareketlenen Tayfur Bingöl'e yaptığı müdahale sonrası doğrudan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

60. dakikada Keita'nın pasında Tayfur Bingöl ceza sahasında topla buluştu. Kalecinin öne çıktığı gören Tayfur, müsait durumdaki Serdar Dursun'a pas verdi. Serdar'ın yakın mesafeden şutunda, savunmadan seken top kalecide kaldı.

76. dakikada Kocaelispor farkı 2'ye çıkardı. Churlinov'un pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Serdar Dursun, topu ağlara gönderdi: 2-0

81. dakikada Kocaelispor bir gol daha buldu. Sol kanatta Churlinov'un yerden ortasında arka direkte Rivas, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-0

Kocaelispor, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Göztepe ile Kayserispor berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Göztepe ile Zecorner Kayserispor arasında oynanan maç, golsüz berabere tamamladı

15.02.2026 22:14:00
AA
Göztepe ile Kayserispor berabere kaldı
Göztepe ile Kayserispor berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Göztepe ile Zecorner Kayserispor arasında oynanan maç, golsüz berabere tamamladı.

Stoilov: Kesinlikle daha fazla pozisyon üretmemiz ve bunları değerlendirmemiz gerekiyordu

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Göztepe'de teknik direktör Stanimir Stoilov, galip gelememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Genel anlamda hırs, agresiflik ve organizasyon anlamında iyi olduklarını aktaran Stoilov, şöyle devam etti:

"Gol anlamında, pozisyon anlamında üretken olamadık. Kesinlikle daha fazla pozisyon üretmemiz ve bunları değerlendirmemiz gerekiyordu. Aynı zamanda orta bölgede nedensiz yere çok fazla top kaybı yaptık. Orada daha fazla kenarları kullanmamız, oradan ortalar yapmamız gerekiyordu.

Duran topları da istediğimiz gibi değerlendiremedik. Bunlarla beraber tabii ki çok fazla eksik oyuncumuz vardı, sakatlıklar vardı. Bu genel anlamda rekabet gücümüzü maç içerisinde düşürdü. Daha fazla oyuncuyu öne alabilirdik. Bunu da yapamadık. Tabii ki puan kaybından ötürü çok üzgünüz."

Deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçına kadar sakat oyuncuların dönmesini umduğunu vurgulayan Stoilov, "Böylece yeterince değişiklik yapabiliriz. Çünkü bunu maalesef bu maçta yapamadık. Öncelikle dönen oyuncuların durumunu göreceğiz.

Onlara göre organizasyonumuzu yapacağız ama Beşiktaş'a karşı daha önce maçlar oynadık, başarılı olduk. Çok büyük değişikliklere gerek olduğunu düşünmüyorum. Dönen oyuncularımızın durumuna göre tabii ki değerlendirmelerde bulunacağız." diye konuştu.

Antunes'in birkaç antrenmana katıldıktan sonra bugün takımda yer aldığını belirten Stoilov, Arda Okan Kurtulan'ın da birkaç antrenmanla maça çıktığını sözlerine ekledi.

Türkmen: Puanla dönmek çok kıymetli

Zecorner Kayserispor'un teknik sorumlusu Muhammed Türkmen, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok zor bir maç olduğunu ve Türkiye'nin en zorlu deplasmanına çıktıklarını söyledi.

Puanla dönmenin çok kıymetli olduğunu belirten Türkmen, sezon başından bu yana taraftarların üzüldüğü bir tablodan dolayı özür diledi.

Kayserispor'un, içinde bulunduğu durumdan taraftarının desteğiyle çıkacağını vurgulayan Türkmen, "O yüzden önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız çok önemli bir maç var. Taraftarımızın desteğini inşallah arkamıza alıp orada da güzel bir sonuç alarak içinde bulunduğumuz durumdan çıkmak istiyoruz." dedi.

Göztepe'nin karşısında iyi baskı, kademe ve denge unsuruyla puan almayı başardıklarını ifade eden Türkmen, "Orta sahada önce 4'lü başladık. Bu 4'lü alanı daraltarak kaptığımız toplarda belki 2 tane hızlı oyuncumuzla 'rakibin 3'lü savunma üçlüsünün arasında bir pozisyon bulabilir miyiz' diye düşündük.

İlk yarı aslında bu iyi oldu ama oyuncularımızın da fiziksel olarak biraz bu tempoya, baskıya dayanmaları mümkün değildi. Tekrar orta sahada 3'lüye döndük. Sonrasında çift santrforla devam ettik. Çünkü o baskıyı kırıp bizim kullanacağımız direkt toplarda belki bir gol bulabilirdik. Bunu öngördük. Pozisyonlarımız da vardı. Göztepe'nin de pozisyonları vardı ama baktığımız zaman iki taraf da gol atamadı." ifadelerini kullandı.

Selçuk İnan: "Hak edilmiş galibiyet oldu"

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Gaziantep FK maçının ardından, "Hak edilmiş galibiyet oldu. Bugün hakem iyi maç yönetti" dedi

15.02.2026 18:26:00
İhlas Haber Ajansı
Selçuk İnan: "Hak edilmiş galibiyet oldu"
Selçuk İnan: "Hak edilmiş galibiyet oldu"
Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Gaziantep FK maçının ardından, "Hak edilmiş galibiyet oldu. Bugün hakem iyi maç yönetti" dedi.
Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Kocaelispor konuk ettiği Gaziantep Futbol Kulübü'nü 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan açıklamalarda bulundu. İnan, "Oyuncularım adına çok mutluyum. Çünkü çok iyi çalışıyorlar. Elbet bir gün Rivas da, Darko da, Dan da gol atacak demiştim. Şimdi skor olarak da bize katkı sağlamaya başladılar. Onlar adına mutluyum. Bazen her şeyi yapar skor katkısı veremezsiniz, başkası girer skor katkısı verir. Bu takım olma yolunda hızla ilerlediğimizi gösteriyor. Oyuncular sahaya çıkıp ellerinden geleni yapıyorlar. O gün olmadığında yerine girenin skor katkısı vermesi bizim hocalar için büyük şans. Sonradan giren oyuncularımıza da teşekkür etmek istiyorum. Eğer bu konuda kendimle ilgili övgü bekliyorsanız yok. Oyunculara dokunmak anlamında bir şeyler söyleyebilirim; onlara dürüst olmaya, hakkaniyetli olmaya çalışıyorum. Bir maça çalışıyorum, kafamda bir şeyler oluşturup oyuncularımla paylaşıyorum. Bazen 90 dakika oynar sahanın en kötüsü olursunuz bazen 5 dakika oynar kahraman olursunuz. Onlarla çok zaman geçiriyorum. Karşılığını da hem ben hem onlar alıyor" açıklamasında bulundu.

Galibiyeti, bugün doğum günü olan babasına armağan etti
Stadyumda açılan doğum günü pankartıyla ilgili olarak Selçuk İnan, "Daha yeni sürprizler yaşamış biri olarak; hayatım boyunca duygularımla hareket ettim, şu anda da öyle hareket ediyorum. Onların sevgisi o kadar büyük ki. Ve sevgileri büyüdükçe omuzlarımdaki yük artıyor gibi hissediyorum. Bu taraftara ve camiaya layık olmaya çalışıyoruz. Bunu da ancak çalışarak ve sevgiyle belli edebiliriz. Ekibimle fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyorum. Onlar da karşılığında sevgi gösteriyor. Dolayısıyla çok mutlu ve gururluyum. İyi ki bu insanlarla tanışmışım, iyi ki burada hocalık yapıyorum. Şu an sadece tadını çıkarıyorum" şeklinde konuştu. İnan bu hafta kendi doğum günü ve sevgililer gününün yanı sıra kendisi için ayrı bir önemi olduğunu ifade ederek, "Bugünün benim için ayrı önemi var. Bugün babamın doğum günü. Ona da galibiyeti armağan etmiş olalım" dedi.

"Bence hakem bugün iyi maç yönetti"
Hakemle ilgili de konuşan Selçuk İnan, "Hakem performansıyla ilgili bazı zamanlar yorumlar yapıyoruz. Özellikle canımız yandığı zamanlarda. Futbolda bunlar var. Reaksiyon veriyorum. Kendimce haksızlık odluğu zamanlarda. Bizim işimiz bu. Burada ben ne ilkim ne de sonuncuyum. Bu şekilde devam edecek. Bazen lehte, bazen aleyhte karar verecek. Hangi takımın canı yandıysa ve haksızlığa uğradığını düşünüyorsa biraz daha fazla tepki gösteriyor. Hakem bence bugün iyi bir maç yönetti" ifadelerini kullandı.

"Arkadaşlarımla hiç rekabet etmedim"
Milli takım arkadaşlığı yaptığı isimlerin Süper Lig'de teknik direktörlük yapmasının kişisel gelişimine katkı sağlayıp sağlamadığı ve Kocaelispor'a geldiği günden bugüne hedefleri konusunda Selçuk İnan, "Çok arkadaşlarım var. Biraz yaşlandığımızı çağrıştırıyor. Kimisi saha kenarında, kimisi tribüne, kimisi yorum yapıyor. Ama herkes futbol adamlığı rolü üstleniyor. Bir şekilde hepimiz futbola bağlıyız. Bundan önce de böyleydi, bizden sonraki jenerasyon da futbolun içinde kalmak istiyorsa bir yerde olacak. Arkadaşlarımla hocalıkta hiç rekabet etmedim. Oyunculukta da etmedim. En nihayetinde oyunculukta; kendi takım arkadaşlarınızla da oynayabilmek içim rekabet içinde oluyorsunuz. Hocalıkta fırsat gelirse; o anı yaşıyorum ve yapabileceğimin en üstünü o camiada yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

"Hep nabzı yüksek iş yapıyoruz. Ben de işimde efendi profil çizmedim"
Selçuk İnan son olarak dışarıda nahif ve güler yüzlü olmasına karşın sahada agresifleşmesiyle ilgili soruya, "Hiçbir toplantıya hazırlanmıyorum. İçimden ne gelirse onu yapıyorum. Bu çok da ekstra bir şey değil. Güler yüzlü olunması normal bir şey. Ben saha içinde hep öyleydim. Kendi işimde çok efendi bir profil çizmedim. Çünkü çok zor bir iş yapıyoruz, nabız hep yüksek. Hep bir dışarda hareket halindesiniz. Oyucuları motive etmelisiniz. Haklarını korumalısınız. Hepsi bir araya geldiğinde dışarda hırslı görüntü vermek işimizin parçası. Sadece sahada, kendi oyuncularım ya da hakem üzerinde. Onun dışında rakiplere hiçbir zaman saygısızlık ya da hakarette bulunmadım. Bundan sonra da bulunmam" diye cevapladı.İHA

Fenerbahçe'nin dikkat çeken ikilisi: Asensio ve Talisca

Fenerbahçe'nin Brezilyalısı Talisca ve İspanyol yıldızı Marco Asensio, yaptıkları gol katkılarıyla sarı-lacivertlilerin galibiyetlerinde öne çıkan iki isim oldu

15.02.2026 12:52:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'nin dikkat çeken ikilisi: Asensio ve Talisca
Fenerbahçe'nin dikkat çeken ikilisi: Asensio ve Talisca
Fenerbahçe'nin Brezilyalısı Talisca ve İspanyol yıldızı Marco Asensio, yaptıkları gol katkılarıyla sarı-lacivertlilerin galibiyetlerinde öne çıkan iki isim oldu.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, mücadeleden 3-2'lik skorla galip ayrıldı. Sarı-lacivertliler bu sezon 4. kez deplasmanda geriye düşmesine rağmen 3 puana ulaştı.

Tedesco'nun öğrencileri Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'a karşı 2-0, Alanyaspor ve Trabzonspor'a karşı da 1-0'lık skorlardan dönüş yaptı. Bu sezon sarı-lacivertlilerin gol yükünü çeken isimlerden Anderson Talisca ve Marco Asensio, bu maçlarda da ön plana çıkarken, özellikle son haftalarda performansları dikkat çekiyor.



Asensio, Trendyol Süper Lig'de 18 maçta görev yaparken, 10 gol, 8 asistlik katkı sağladı. 30 yaşındaki futbolcu Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 2 maçta da fileleri havalandırırken, tüm kulvarlarda 12 gol, 9 asiste ulaşarak kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor.

Talisca, 21. golüne ulaştı


Karadeniz ekibine karşı takımının ilk golünü kaydeden Talisca, ligde son 7 maçta 7 gol, 2 asistle oynadı. Kanarya'da ara transfer döneminde forvet oyuncuları Youssef En-Nesyri ve Jhon Duran'ın takımdan ayrılmasıyla, bu mevkide teknik heyetin 1. tercihi haline gelen Talisca, skora katkısıyla da karşılığını verdi.

Süper Lig'de bu sezon 13. golünü kaydeden Brezilyalı futbolcu, gol sevinci yaşadığı tüm maçlarda Fenerbahçe galibiyet elde etti. Talisca, bu sezon Gaziantep FK, Konyaspor, Alanyaspor'a 2'şer, Kocaelispor, Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor, Eyüpspor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor'a karşı da birer gole imza attı.

Bu sezon 21 golle takımının en golcü oyuncusu olan Talisca, tüm kulvarlarda 35 kez sarı-lacivertli formayı terletti.

Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek rakibine karşı 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı

15.02.2026 00:56:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı
Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı üst üste 5 maçı kazandı
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında karşılaştığı Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek rakibine karşı 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, konuk olduğu Trabzonspor'u 3-2 yendi. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Talisca, 34. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 48. dakikada Marco Asensio kaydetti. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan müsabakayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, Trabzon'da da 3 puanı hanesine yazdırdı.

Kanarya, ezeli rakibiyle ligde oynadığı son maçlarda üstünlük kurdu. 4 Kasım 2023'te oynanan lig maçını Trabzonspor 3-2'lik skorla kazanırken, sonrasında 3'ü Trabzon'da, 2'si İstanbul'da olmak üzere 5 maçta Fenerbahçe sahadan galip ayrıldı.

Taraflar 139. kez karşı karşıya gelirken, sarı-lacivertliler 56. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe, lig maçlarında ise rekabette 45. galibiyetini aldı.

Trabzon'da 3-2'lik skorlar



İki tarafın mücadelesinde Trabzon'da oynanan son 3 sezona aynı skorlar tabelaya yansıdı. Sarı-lacivertliler, 17 Mart 2024 ve 3 Kasım 2024 tarihlerinden sonra bugün de 3 puanı 3-2'lik skorla kazandı. Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunda da rakibini deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.