logo
08 AĞUSTOS 2026

Icardi hat-trick yaptı: Galatasaray, Eyüpspor’u 5-1 mağlup etti

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray, RAMS Park’ta konuk ettiği Eyüpspor’u 5-1 mağlup ederek zirve yürüyüşünü sürdürdü.

13.02.2026 22:31:00
AA
 
Icardi hat-trick yaptı: Galatasaray, Eyüpspor’u 5-1 mağlup etti
Icardi hat-trick yaptı: Galatasaray, Eyüpspor’u 5-1 mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray, RAMS Park'ta konuk ettiği Eyüpspor'u 5-1 mağlup ederek zirve yürüyüşünü sürdürdü.

2. dakikada Galatasaray öne geçti. Lang'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Osimhen'in ortasında altıpas çizgisi önünde meşin yuvarlağa kafa vuran Yunus Akgün, ağları sarstı: 1-0.

7. dakikada Yunus Akgün'ün orta alandaki hatasında topu kapan Umut Bozok, kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldı. Umut'un ceza yayından çektiği şutta Uğurcan, golü önledi.

18. dakikada Legowski'nin ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şutta meşin yuvarlak, yakın direğin dibinden auta çıktı.

21. dakikada Icardi'nin ara pasında savunma arkasına sarkan Osimhen, ceza sahasına girdikten sonra karşı karşıya kaldığı kaleci Jankat Yılmaz'ın solundan geçerek, topu kaleye gönderdi. Eyüpsporlu Onguene, meşin yuvarlağı çizgiden kornere gönderdi.







25. dakikada Emre Akbaba'nın sol kanattan kullandığı serbest atışta arka direkteki Onguene'nin kafa vuruşunda kaleci Uğurcan, soluna uzanarak meşin yuvarlağı çeldi.

31. dakikada Eyüpspor savunmasından dönen topu ceza yayının sol tarafında önünde bulan Icardi'nin şutunda kaleci Jankat, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

33. dakikada sarı-kırmızılılar, farkı 2'ye çıkardı. Lang'ın ceza sahası dışından sol çaprazdan çektiği şutta kaleci Jankat, meşin yuvarlağı çeldi. Jankat'tan dönen topu penaltı noktası civarında tamamlayan Icardi, fileleri havalandırdı: 2-0.

38. dakikada ikas Eyüpspor, 10 kişi kaldı. Orta alanda kendisine gelen topu iyi kontrol edemeyen Bedirhan Özyurt, meşin yuvarlağı Yunus Akgün'e kaptırdıktan sonra bu oyuncuya faul yaptı. Hakem Çağdaş Altay, bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle bu pozisyonda Bedirhan'ı direkt kırmızı kartla cezalandırdı.

40. dakikada Lang'ın sol kanattan ortasında penaltı noktası civarındaki Osimhen'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

Sarı-kırmızılı ekip, ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı.







İkinci yarı

48. dakikada Galatasaray, farkı 3'e yükseltti. Onguene'nin hatalı pasında ceza yayında meşin yuvarlağı kapan Osimhen, kaleci Jankat ile karşı karşıya kaldıktan sonra bu oyuncuyu solundan geçmeye çalıştı.

Ayağından topu açarak avantajını kaybeden Nijeryalı santrfor, ceza sahası sol çaprazından meşin yuvarlağı altıpas çizgisi önünde bulunan Icardi'ye aktardı. Arjantinli golcünün vuruşunda top, kaleci Jankat'ın bacağına çarparak ağlarla buluştu: 3-0.

63. dakikada Asprilla'nın ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şutta kaleci Jankat, yakın direğin dibinden topu kornere çeldi.

67. dakikada Icardi'nin pasında topla buluşan Osimhen'in ceza sahası sağ çaprazından çektiği şutta kaleci Jankat, meşin yuvarlağı önledi.







68. dakikada Osimhen ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Asprilla'nın sağ çaprazdan vuruşunda top, uzak direğin dibinden auta gitti.

70. dakikada Galatasaray, dördüncü golünü buldu. İlkay Gündoğan'ın uzun pasıyla ceza sahasına giren Barış Alper Yılmaz, sağ çaprazdan topu içeriye doğru çevirdi. Osimhen'in ıskaladığa topa altıpas çizgisi önünde vuran Icardi, ağları sarstı: 4-0.

71. dakikada Eyüpspor, aradaki farkı 3'e indirdi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Rotariu, topu içeriye doğru çevirdi. Galatasaray savunmasından seken meşin yuvarlağı altıpas içinde önünde bulan Metehan Altunbaş, yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 4-1.







82. dakikada Icardi'nin uzun pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Barış Alper Yılmaz'ın vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direğin dibinden auta çıktı.

87. dakikada Galatasaray, farkı yeniden 4'e çıkardı. Osimhen'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Singo, ceza sahasına girdikten sonra meşin yuvarlağı içeriye doğru çevirdi. Altıpas çizgisi önündeki Onguene'nin ters vuruşunda top, ağlarla buluştu: 5-1.

Sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmayı 5-1 kazandı.







Galatasaray'dan 55 gol, 55 puan

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de 22. haftanın sonunda 55 puan toplarken, rakip fileleri de 55 kez havalandırdı.

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray sahasında oynadığı Eyüpspor'u 5-1'lik skorla mağlup etti. Sarı-kırmızılılar böylece puanını 55'e çıkardı ve liderliğine devam etti. Aslan bu sonuçla maç fazlasıyla şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Fenerbahçe ile 6, Trabzonspor ile de puan farkını 10'a çıkardı.

Bu sezon hücumda etkili performans sergileyen sarı-kırmızılılar, bu müsabakada kaydettiği gollerle de toplamdaki gol sayısını 55'e çıkardı.

Aslan böylece 22. haftanın ardından 55 puan toplayıp, 55 kez de rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Galatasaray Martinelli'yi koz olarak kullanıyor: Tok alıcı!

Arsenal'in satış listesine koyduğu Gabriel Martinelli'yle Fenerbahçe ilgileniyor. Ortaya Galatasaray iddiaları da atıldı. Ancak Sarı-Kırmızılılar, sambacıyı diğer alternatifler konusunda koz olarak kullanıyor

08.08.2026 14:10:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray Martinelli'yi koz olarak kullanıyor: Tok alıcı!
Galatasaray Martinelli'yi koz olarak kullanıyor: Tok alıcı!
Galatasaray'da sol kanat konusundaki çalışmalar sürüyor. Son günlerde ortaya Gabriel Martinelli iddiaları da atıldı. Arsenal, 25 yaşındaki futbolcuyu satmak istiyor. Sambacının sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitecek. Kontratta +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunsa da bu madde çift taraflı...






FARKLI BİR PLAN

Yani 1.78 boyundaki oyuncunun mukavelesinin son senesine girdiğini söylemek mümkün... Fenerbahçe'nin ona ilgisi var. Ancak Galatasaray haberlerinin arkasında farklı bir plan bulunduğu ifade edildi. Buna göre; Sarı-Kırmızılılar, Gabriel Martinelli'yi diğer alternatiflerde koz olarak kullanıyor.






YÜKSEK RAKAM ÖNLEMİ

Cim-Bom, farklı isimlerle ilgili pazarlıklar yaparken Martinelli sesleri yükseliyor. Böylece görüşme yapılan kulüplerin Galatasaray'dan yüksek rakamlar talep etmesi engellenmeye çalışılıyor. Özetle Sarı-Kırmızılılar, "tok alıcı" rolünü oynuyor. Kulüp içinden alınan bilgilere göre; Gabriel Martinelli yeni sezon planlamasında yok...

Icardi gelecek hafta İstanbul'da

Galatasaray'dan ayrılan Mauro Icardi, önümüzdeki hafta İstanbul'a dönüyor. Eşyalarını toplamak ve transfer tekliflerini değerlendirmek için Türkiye'ye geleceği iddia edilen Arjantinli golcünün yeni durağı ve Süper Lig ekipleriyle yapacağı görüşmeler merak konusu oldu. Sürpriz bir Galatasaray iddiası da gündemde.
 

08.08.2026 13:52:00
Haber Merkezi
 
Icardi gelecek hafta İstanbul'da
Icardi gelecek hafta İstanbul'da
Galatasaray ile olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından geleceği belirsizliğini koruyan Mauro Icardi, önümüzdeki hafta İstanbul'a ayak basıyor.

China Suárez ile birlikte Türkiye'ye seyahat edeceği öne sürülen yıldız futbolcunun İstanbul ziyareti transfer kulislerini hareketlendirdi. İddialara göre Arjantinli santrfor, İstanbul'daki evinden kalan kişisel eşyalarını toplayacak ve bu süreçte Türk kulüplerinden gelebilecek teklifleri doğrudan masaya yatıracak.






GALATASARAY'A DÖNÜŞÜ SÖZ KONUSU

Transfer piyasasında adı sıkça geçen Icardi'nin menajeri aracılığıyla Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye önerildiği, ancak dev kulüplerden beklenen ilgiyi görmediği öne sürüldü. Buna karşın tecrübeli golcünün İstanbul ziyaretinde Çorum FK ve Amed SK gibi kulüplerin tekliflerini değerlendirmek üzere bir dizi görüşme gerçekleştirebileceği iddia ediliyor. Öte yandan transfer penceresinin uzamasıyla birlikte, Galatasaray cephesinde yaşanan gelişmeler doğrultusunda sürpriz bir geri dönüş ihtimalinin de tamamen göz ardı edilmediği konuşuluyor.






ÜLKESİNDE MALİKANESİNE EL KONULDU

Saha dışı olaylarıyla sık sık gündeme gelen yıldız futbolcu, Türkiye seyahati öncesinde eski eşi Wanda Nara ile yaşadığı gerilimle boğuşuyor. Kızlarının iadesi için yasal mücadelesini sürdüren Icardi'nin, çocuklarını da yanına alarak Türkiye'ye getirmek istediği kaydedildi.

Son olarak 2.7 milyon dolarlık malikanesine haciz konulması üzerine sosyal medyadan sert bir açıklama yapan Arjantinli oyuncu, mahkeme kararını sert bir dille eleştirerek temyiz hakkını kullanacağını belirtti.






KIZLARI İÇİN TÜRKİYE PLANI VAR

Wanda Nara'nın avukatı Ana Rosenfeld'in yaptığı son açıklamalar ise taraflar arasındaki krizin boyutunu bir kez daha ortaya koydu. Milano'da yaşanan pasaport krizinin ardından çocukların süreçten olumsuz etkilendiğini belirten Rosenfeld, Icardi'nin kızlarını İtalya'da bir okula kaydettirmeyi ve ardından Türkiye'ye göndermeyi planladığını iddia etti. Tüm bu çalkantılı süreç içerisinde İstanbul'a gelecek olan Arjantinli yıldızın Türk futbolundaki geleceğinin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Kazımcan'a yeni sözleşme: Ama kalacak mı belli değil

Galatasaray, sözleşmesi 30 Haziran 2027'de tamamlanacak olan Kazımcan Karataş'a yeni sözleşme önerecek. Sonrasındaki süreçte neler yaşanacağıyla ilgili ise belirsizlik var

08.08.2026 13:50:00
Haber Merkezi
 
Kazımcan'a yeni sözleşme: Ama kalacak mı belli değil
Kazımcan'a yeni sözleşme: Ama kalacak mı belli değil
Geride bıraktığımız sezonun ikinci yarısını Başakşehir'de kiralık olarak geçiren Kazımcan Karataş, Galatasaray'a döndü. 23 yaşındaki sol bekin sözleşmesi ise 30 Haziran 2027'de bitiyor. Yani mukavelesinin son senesine girdi. Oyuncunun daha önce takasta kullanılabileceği konuşuluyordu.






TAKIMDA TUTULABİLİR

Yönetimden konuyla ilgili kritik bir hamle gelecek. Kısa süre içinde 1.82 boyundaki futbolcuyla masaya oturulacağı öğrenildi. Anlaşma sağlanması halinde Kazımcan'ın kontratı uzatılacak. Sonrasındaki durum ise belirsiz... Yerli kontenjanındaki oyuncunun takımda tutulma ihtimalinin de bulunduğu öğrenildi.






AYRILIĞI DÜŞÜNMÜYORUM

Kazımcan, asıl yeri olan sol bek dışında sol kanatta da görev yapabiliyor. Konuyla ilgili son kararı Teknik Direktör Okan Buruk verecek. Kiralanma ihtimali de mevcut... Kısa süre önce Sportcell'e konuşan Kazımcan, "Başakşehir'e kiralık gitmemde kulüple alakalı bir durum olmadı. Ben kendim hocaya gittim. İzin istedim. Daha değerli gelebileceğimi söyledim. Hocamız da tabii ki arkandayım dedi. Başakşehir dönemi faydalı oldu gerçekten. Şu anda Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Geçmişte de şimdi de %1 ihtimal bile varsa kovalayacağım. Ayrılma kararını düşünmüyorum" demişti.

Takım arayan Osimhen'de yeni kriz

Galatasaray’da Victor Osimhen’in transfer iddiaları ve takımdan ayrılma isteği gündemi sarsarken, sarı-kırmızılı kulüpte şimdi de "9 numara" krizi patlak verdi. Okan Buruk’un teklif ettiği 9 numaralı formayı reddettiği öne sürülen Nijeryalı yıldızın transfer süreci, sunulan teklifler ve forma numarası seçimiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

08.08.2026 13:46:00
Haber Merkezi
 
Takım arayan Osimhen'de yeni kriz
Takım arayan Osimhen'de yeni kriz
Yabancı basında yer alan haberlere göre kariyerine Avrupa'nın üst düzey liglerinde devam etmek isteyen Victor Osimhen; Barcelona ve Atletico Madrid gibi devlerle temas kursa da beklediği yanıtı alamadı. Şu sıralar Juventus ve Tottenham ile görüşmelerini sürdüren Nijeryalı golcü için Galatasaray'a ulaştığı iddia edilen tekliflerin ise beklenenin altında kaldığı belirtiliyor.






100 MİLYON EURO + YALAN OLDU

Kulübe sunulan rakamların 100 milyon Euro seviyelerinde değil, 65 milyon Euro ve bonuslar şeklinde olduğu ifade edilirken, yaşanan son gelişmelerin ayrılık sürecini daha da hızlandırdığı konuşuluyor.

Teknik direktör Okan Buruk'un kendisine teklif ettiği 9 numaralı formayı giymeyi kabul etmeyen Osimhen, 45 numarayı da reddetti. Sarı-kırmızılı forma altında uğur getirdiğine inandığı numarayla yola devam etmek istediğini belirten golcü oyuncu, kulübün forma satışı beklentilerine rağmen kararından taviz vermedi.






OSIMHEN'İN 9 NUMARA AŞKI BAMBAŞKA

İddialara göre, sarı-kırmızılılardaki ilk döneminde Mauro Icardi'den 9 numarayı talep eden ancak olumsuz yanıt alan yıldız futbolcu, bu durumu bir kenara yazarak forma tercihindeki duruşunu korudu.

Osimhen'in 9 numaraya yüklediği anlam ise tesadüf değil. Napoli döneminde elde ettiği Serie A şampiyonluğu ve gol krallığının ardından yaptığı resmi açıklamada 9 numaranın kendisi için bir tutku olduğunu vurgulayan Nijeryalı santrfor, şu ifadeleri kullanmıştı.






9 NUMARA İÇİN NELER NELER ANLATTI

- Napoli'de 9 numarayı giymek benim için sadece bir forma seçimi değil, büyük bir onur ve omuzlarıma yüklenen devasa bir sorumluluktu. Bir forvet olarak bu numarayı sırtınızda taşıdığınızda sahaya farklı bir özgüvenle çıkıyorsunuz. Her maçta ceza sahasında sonuna kadar savaşmak, asla pes etmemek ve takımı sırtlamak zorundasınız. 9 numara bana tam olarak bu ruhu ve açlığı verdi.

Galatasaray ve Trabzonspor yine kapıştı


 
Galatasaray ve Trabzonspor, Renato Nhaga'dan sonra Boca Juniors’ın genç yeteneği Milton Delgado’yu kadrosuna katmak için amansız bir transfer yarışına girdi. Arjantin devinin başkanı Juan Román Riquelme ise genç orta saha için kapıyı açacağı rakamı netleştirdi.

08.08.2026 12:18:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray ve Trabzonspor yine kapıştı
Galatasaray ve Trabzonspor yine kapıştı

Güney Amerika pazarındaki araştırmalarını sürdüren Galatasaray, Boca Juniors altyapısından yetişen 2005 doğumlu orta saha oyuncusu Milton Delgado'yu radarına aldı. Sarı-kırmızılı scout ekibinin olumlu rapor sunduğu genç futbolcu için Arjantin cephesinden ilk haberler geldi. Boca Juniors Başkanı Juan Román Riquelme, Avrupa kulüplerinin ilgisi üzerine oyuncunun satışına sıcak baksalar da henüz resmi bir teklif almadıklarını ve pazarlık masasına oturmak için net şartları olduğunu belirtti.







10 milyon Euro değer!

Güncel piyasa değeri yaklaşık 10 milyon Euro seviyesinde olan Milton Delgado'nun Boca Juniors ile Aralık 2028'e kadar sözleşmesi bulunuyor. Arjantin ekibinin yönetimi, sözleşmesinde 15 milyon dolarlık serbest kalma maddesi yer alan 20 yaşındaki futbolcu için bu seviyelere yakın resmi teklifleri bekliyor. Riquelme ve kurmayları, belirlenen rakamın altında kalacak herhangi bir teklifi müzakereye dahi açmama konusunda kararlı bir tutum sergiliyor.







İki ülkeden rakip var

Transfer cephesi bu kez Arjantin'de açılırken Galatasaray, bu yarışta yalnız değil. Türkiye'den Trabzonspor da genç orta sahayı yakından takip eden kulüpler arasında yer alıyor. İki Süper Lig ekibinin yanı sıra İtalya'dan Bologna ve Como 1907 ile Portekiz temsilcisi Benfica da Delgado'yu izleme listesine dahil etti. Geleceği hakkında verilecek kararı bekleyen genç oyuncu, Boca Juniors'ta süre almaya devam ederken transferin Haziran ayında resmiyet kazanması bekleniyor.

18 maçta sıfır gol, 1 asist

1.66 boyundaki Delgado, Boca Juniors takımında ön libero ve merkez orta saha pozisyonlarında forma giyiyor. 2026'da oynadığı 18 maçta gol atamadı, ancak bir asist yaptı.

Fenerbahçe’nin aradığı santrfor

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’de Real Madrid’in genç yıldızı Endrick iddiaları gündeme bomba gibi düştü

08.08.2026 11:44:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’nin aradığı santrfor
Fenerbahçe’nin aradığı santrfor
Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de Real Madrid'in genç yıldızı Endrick iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, Brezilyalı golcünün profili sarı-lacivertlilerin taktiksel beklentileriyle dikkat çekici bir tezat oluşturuyor.

İsmail Kartal'ın ön alanda Muriqi veya Sörloth tarzı, sırtı dönük top saklayabilen tecrübeli bir pivot santrfor arayışına karşın; patlayıcı gücü, sol ayağı ve dikine oyunuyla Romário ile Adriano'yu andıran 18 yaşındaki sambacı tam bir hareketli bitirici rolünde.







Fenerbahçe'de transfer hareketliliği sürerken, sosyal medyada konuşulan Endrick iddiaları sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandırdı.

Geçen sezonu Lyon'da kiralık geçiren ve Real Madrid'in yeniden kiralayacağı konuşulan sambacı için Fenerbahçe söylentileri giderek artıyor. Teknik direktör İsmail Kartal'ın oyun sistemindeki santrfor arayışı ile genç yıldızın profil detayları bariz bir tezatlık oluşturuyor.







MURIQI YA DA SÖRLOTH TARZI SANTRFOR

Sarı-lacivertlilerin ön alandaki planlaması ve Kartal'ın taktiksel beklentileri incelendiğinde, Fenerbahçe'nin öncelikli hedefi klasik bir pivot santrfor.

Eldeki Muriqi ya da Sörloth tarzı, sırtı dönük top saklayabilen, stoperleri fiziksel olarak yıpratan ve kanat oyuncularına alan açan istasyon profilli bir golcü aranıyor. Şampiyonluk baskısını kaldırabilecek tecrübeli bir 9 numara ihtiyacı, transfer listesindeki ana kriteri oluşturuyor.







ROMARIO VE ADRIANO'YU ANDIRIYOR

1.73 metrelik boyuna rağmen güçlü üst gövdesi ve alçak ağırlık merkeziyle dikkat çeken Endrick, patlayıcı ivmelenmesi ve sol ayak şut kalitesiyle tam bir ceza sahası bitiricisi konumunda.

Romário ve Adriano benzetmeleriyle anılan sambacı; fırsatçı yapısı, doğrudan kaleye gitme eğilimi ve yüksek pres arzusuyla rakip savunmaların korkulu rüyası haline geliyor. İkili mücadelelerden kaçınmayan dinamik yapısı, ön alanda agresif baskı kurmak isteyen takımlar için büyük bir avantaj sunuyor.







UYACAK VE UYMAYACAK NOKTALAR

Endrick ve Fenerbahçe'nin aradığı santrfor profili karşılaştırıldığında hem güçlü uyumlar hem de belirgin uyuşmazlıklar ortaya çıkıyor:

- Brezilyalı oyuncunun yüksek temposu, pes etmeyen yapısı ve dar alandan çıkardığı net şutlar, sarı-lacivertlilerin skor ve pres ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor.

- Fenerbahçe'nin hava hakimiyeti yüksek, top saklayıp duvar olabilen pivot santrfor talebine karşın; Endrick yüzünü kaleye döndüğünde dikine oynayarak etkili olan hareketli bir forvet.

- Şampiyonluk yarışında anında katkı verecek tecrübeli 9 numara beklentisine tezat olarak Endrick, yetenek tavanı çok yüksek ancak halen gelişim çağında olan bir genç yıldız.







TAKTİK OLARAK ESNEME OLACAK MI?

Endrick, patlayıcı gücü ve bitiriciliğiyle Süper Lig'de fark yaratabilecek ve takıma müthiş bir skor dinamizmi katabilecek potansiyele sahip.

Ancak İsmail Kartal'ın oyun kurgusundaki sırtı dönük top dağıtan klasik pivot-forvet rolünü tam anlamıyla üstlenmesi zor görünüyor. Fenerbahçe'nin bu hamleyi gerçekleştirmesi durumunda, hücum hattındaki taktiksel rol dağılımını genç yıldızın dikine ve patlayıcı tarzına göre yeniden esnetmesi gerekecektir.

Salah maaşını şimdiden çıkardı


Yılın transferi Mohamed Salah'ın Trabzon'a inmesi kentte tarihi bir kenetlenmeye yol açtı. Türkiye’nin, hatta dünyanın dört bir yanından Trabzon’a akın eden binlerce taraftar havalimanında unutulmaz görüntüler oluştururken, yaşanan coşku kulüp ekonomisine de yansıdı. Sadece kombine satışlarından kasaya giren 15 milyon dolar, "Salah daha sahaya çıkmadan maaşını çıkardı" yorumlarını beraberinde getirdi.

08.08.2026 06:11:00
Haber Merkezi
 
Salah maaşını şimdiden çıkardı
Salah maaşını şimdiden çıkardı

Trabzonspor'da Mohamed Salah heyecanı, sıradan bir transferin çok ötesine geçerek tüm ülkeyi saran dev bir kenetlenme hareketine dönüştü. Trabzon Havalimanı'nda toplanan yaklaşık 20 bin taraftar, bordo-mavili camiadaki aidiyet duygusunun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladı.







Dünya Trabzon'da buluştu

Yalnızca Trabzon'dan değil; Ankara, İstanbul, Samsun, Zonguldak, Sakarya, Hatay, İzmir ve Konya başta olmak üzere Türkiye'nin yedi bölgesinden, hatta yurtdışından kente gelen gençler, çocuklar, aileler ve yaşlılar havalimanında tarihi bir atmosfere imza attı. Karşılama sırasında yaşanan duygusal anlar ise coşkunun boyutunu gözler önüne serdi. Yaşanan tablonun en dikkat çekici simgelerinden biri, 10 yaşındaki bordo-mavili bir çocuk oldu.
Sırt çantasına koyduğu domates ve ekmekle 6 saat öncesinden havalimanına gelip bekleyen küçük taraftar, Trabzonspor sevgisinin ve yaşanan heyecanın sembolü haline geldi.







İyi futbolcu para da kazandırıyor

Şehirde oluşan pozitif hava, kısa sürede kulübün finansal verilerine de rekor artış olarak yansıdı. Forma ve kombine satışlarında patlama yaşanırken, kulüp kaynaklarından edinilen bilgiye göre sadece kombine satışlarından Trabzonspor kasasına yaklaşık 15 milyon dolar girdiği öğrenildi. Henüz sahaya ayak basmadan hem sosyal hem de ekonomik anlamda devasa bir etki yaratan Mısırlı yıldız için taraftarlar "Maaşını ilk geceden çıkardı" değerlendirmesinde bulundu.







Trabzon'da sıkıntı yaşanmadı

İstanbul'da benzer süreçlerde yaşanan izdiham ve kargaşa görüntülerinin aksine, Trabzon Havalimanı'ndaki organizasyon tam not aldı. Trabzon Emniyeti, yaklaşık 300 kişilik uzman ekibiyle süreci baştan sona profesyonelce yönetti. Kurulan güvenlik bariyerleri ve planlı yönlendirmeler sayesinde 20 bin kişilik dev kalabalık sorunsuz şekilde ağırlandı. Salah, 6 Ağustos'ta da taraftarların önünde gerçekleştirilen törenle kendisini bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Papara Park'ta düzenlenen imza törenini yerinde takip etmek isteyen binlerce taraftar, stattaki yerlerini aldı. Salah, tribünleri selamladı.







Antrenmana da çıktı

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Yeni transferlerden Mısırlı yıldız futbolcu Muhammed Salah da antrenmanda yer aldı. Öte yandan Trabzonspor, Göztepe ile yapacağı hazırlık maçı için dün İzmir'e gitti. eni transferlerden Mısırlı yıldız futbolcu Muhammed Salah ve kaleci Andre Onana ise kadroda yer almadı.
Trabzonspor kafilesinde Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Erol Can Çolak, Stefan Savic, Chibuike Nwaiwu, Cenk Özkacar, Samet Akaydin, Mustafa Eskihellaç, Wagner Pina, Sidny Lopes Cabral, Benjamin Bouchouari, Ruslan Malinovskyi, Melih Kabasakal, Ozan Tufan, Ernest Muçi, Metehan Mimaroğlu, Aral Şimşir, Noah Saviolo, Umut Nayir, Paul Onuachu ve Rene Mitongo yer aldı.

Galatasaray'ın belalısı Fenerbahçe'ye rakip oldu

Arsenal, Brezilyalı sol kanat oyuncusu Gabriel Martinelli'yi satmak istiyor. Şu anda Fenerbahçe'nin sambacıyla ilgilendiği iddia ediliyor. Kanarya'nın karşısına ise Can Uzun konusunda Galatasaray'a sürekli sorun çıkaran Eintracht Frankfurt çıktı

07.08.2026 17:25:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın belalısı Fenerbahçe'ye rakip oldu
Galatasaray'ın belalısı Fenerbahçe'ye rakip oldu
Premier Lig'in son şampiyonu Arsenal, Gabriel Martinelli'yi satmak istiyor. Oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2027'de tamamlanacak. Mukavelede +1 yıllık uzatma opsiyonu da var. Ancak bu madde çift taraflı... Yani bir anlamda sambacının sözleşmesinin son senesine girdiğini söylemek mümkün...

ÇOK DAHA AZI KABUL EDİLECEK

Şu anda 25 yaşındaki sol kanat oyuncusunun adı ciddi şekilde Fenerbahçe'yle anılıyor. 1.78 boyundaki futbolcunun tahmini piyasa değeri 45 milyon euro... Fakat buna aldanmamak gerekiyor. Arsenal Kulübü, çok daha düşük teklifleri kabul etmeye hazır durumda...






EKONOMİK AÇIDAN GÜÇLÜ

Fenerbahçe, Gabriel Martinelli işinde yalnız değil... Can Uzun transferinde Galatasaray'la bir türlü anlaşmaya yanaşmayan Eintracht Frankfurt'un da sambacıyı istediği öğrenildi. Bundesliga temsilcisi, ekonomik anlamda son derece güçlü bir pozisyonda... Arsenal Yönetimi, resmi tekliflere göre son kararını verecek.

Lukaku Fenerbahçe'ye imza atarsa kimse şaşırmasın!

Fenerbahçe'de yeni golcü konusundaki çalışmalar sürüyor. Ve şu anda ibrenin Romelu Lukaku'ya döndüğü öğrenildi. Tecrübeli forvet, diğer alternatiflere göre maliyet bakımından daha uygun

07.08.2026 17:20:00
Haber Merkezi
 
Lukaku Fenerbahçe'ye imza atarsa kimse şaşırmasın!
Lukaku Fenerbahçe'ye imza atarsa kimse şaşırmasın!
Transfer döneminin başından beri birçok golcünün adı Fenerbahçe'yle alınıyor. Sarı-Lacivertliler, Vedat Muriqi sonrasında bu bölgeye kesinlikle takviye yapacak. Başkan Aziz Yıldırım da bu yönde ifadeler kullanmıştı. Şu anda sürpriz bir şekilde Romelu Lukaku isminin ön plana çıktığı öğrenildi.

7-8 MİLYONA DÜŞEBİLİR

Napoli, 33 yaşındaki Belçikalı oyuncu için 10 milyon euro seviyesinde bir teklif bekliyor. Ancak yapılacak pazarlıklar sonrasında rakamın 7-8 milyon euro seviyesine gerileyebileceği ifade edildi. Fenerbahçe'nin kısa süre içinde resmi girişimlere başlaması bekleniyor.






TECRÜBESİ ÖNEMLİ KRİTER

Fenerbahçe'de bu sezon en önemli hedef şampiyonluk... Başka bir seçenek düşünülmüyor. Romelu Lukaku'nun tecrübesiyle birlikte takıma ciddi bir güç katacağı düşünülüyor. Listedeki alternatiflerin durumuna bakıldığında en uygun maliyete sahip isim de Lukaku... Bu konuda çok sıcak gelişmelere tanıklık edebiliriz.

Böyle İngiltere aşkı görülmedi: Galatasaray'a gelmedi

Galatasaray'ın orta saha adayları arasında Caleb Yirenkyi de bulunuyordu. 20 yaşındaki futbolcu, Premier Lig'e gitti

07.08.2026 16:20:00
Haber Merkezi
 
Böyle İngiltere aşkı görülmedi: Galatasaray'a gelmedi
Böyle İngiltere aşkı görülmedi: Galatasaray'a gelmedi
Galatasaray'ın merkez orta saha adayları arasında Nordsjaelland forması giyen Caleb Yirenkyi de bulunuyordu. 20 yaşındaki futbolcu, sürekli Premier Lig'e gitmek istediğini söyledi. Sonunda da istediğini aldı!






Galatasaray, orta sahaya Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği "genç" kriterine uyan bir yabancı getirmek istiyordu. Merkez orta saha listesindeki en önemli isimlerden biri de Nordsjaelland forması giyen Caleb Yirenkyi idi... Oyuncu için istenen 30 milyon euro da gözden çıkarılmıştı.






HEDEFİNE ULAŞTI

Fakat 20 yaşındaki Ganalı futbolcu, Galatasaray'ın kendisine sunduğu her yeni teklife, "İngiltere'de oynamak istiyorum" karşılığını verdi. En sonunda da hedefine ulaştı. Premier Lig'e yükselen Coventry City, hem oyuncu hem de kulüp tarafıyla anlaşma sağladı.






BÜYÜK PARALARA SATACAKLAR

Nordsjaelland'a 30 milyon euro ödenecek. Yirenkyi, Gana Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda boy göstermiş ve iyi bir grafik çizmişti. Coventry City, ondan bir süre yararlandıktan sonra yüksek bedellerle satabileceğini düşünüyor. Yirenkyi'nin Premier Lig'de göstereceği performans da merakla bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.