Oruç tutanların, iftar ile sahur arasında iki bardak süt içerek, günlük vitamin ihtiyacını büyük oranda karşılayacağı belirtildi.
Ankara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Sarp, yaptığı açıklamada, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu protein, karbonhidrat, B ve D vitaminleri, mineraller, potasyum ve kalsiyumun alınmasında sütün en önemli besin kaynaklarından biri olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Sarp, yetişkin bir insanın 1 bardak sütle günlük kalsiyum gereksiniminin yüzde 30'unu, D vitamini gereksiniminin yüzde 25'ini, proteinin yüzde 16'sını, potasyumun yüzde 11'ini ve B-12 vitaminin yüzde 13'ünü sağladığına işaret etti.
Ankara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Sarp, yaptığı açıklamada, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu protein, karbonhidrat, B ve D vitaminleri, mineraller, potasyum ve kalsiyumun alınmasında sütün en önemli besin kaynaklarından biri olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Sarp, yetişkin bir insanın 1 bardak sütle günlük kalsiyum gereksiniminin yüzde 30'unu, D vitamini gereksiniminin yüzde 25'ini, proteinin yüzde 16'sını, potasyumun yüzde 11'ini ve B-12 vitaminin yüzde 13'ünü sağladığına işaret etti.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.