Koydukları kuralları ısrarla ve özenle çiğneyerek, söylediklerinin tam tersini yapmaktan asla geri adım atmayarak sebep oldukları kıpkırmızı Türkiye haritasına rağmen yüzlerinde bir kızarma belirtisi görünmüyor, hiç olmazsa kullanacakları kırmızı maske 'kızarmayan yüzleri' bir miktar gizleyebilir.
Yönetim katındakiler, yönetimde etkili ve yetkili muhteremler bundan böyle kırmızı maske kullansınlar ki kıpkırmızı kesilen ülke haritası karşısında asla kızarmayan yüzleri kabak gibi ortaya çıkmasın.
Bir yılı aşkın bir süreden beri tüm dünyanın canla-başla mücadele ettiği, milletlerin bu beladan kurtulmak için hayatın her alanında adeta seferberlik ilan ettikleri bu süre içinde, bizim yöneticilerimiz kadar umursamaz, vurdumduymaz, 'dünya yansa bir bağ otu yanmaz' şeklinde tavırlar sergileyen bir başka ülke, bir başka iktidar duymadık.
Salgını sallamayan, asla umursamayan bir iktidarımız var.
Salgın sebebi ile, eğer rakamlar doğru ise otuz binleri aşmış olan vefat sayısından asla ürkmeyen, korkmayan bir iktidarımız var.
Her fırsatta ve her vesile ile, halka 'maske, mesafe ve temizlik' dediği halde bu hayati kuralları ısrarla ihlal eden bir üst düzey yönetici kadromuz var.
Salgına karşı, bu malum virüsün yayılma hızına karşı bazı tedbirler alıyormuş gibi yapan, haftada bir, ayda birkaç defa uyulması gereken kurallar, kanunlar ve genelgeler yayınlayıp hemen ertesi günü uygulamalı olarak, kalabalık kitlelere bu kuralları çiğneten bir yönetim anlayışı hakim ülkemizde.
Aldığı tedbirlere uymayan, koyduğu kuralları çiğneyen, salgın hastalık bahsinde millete 'yapmayın' dediği her şeyi kendisi yapan, dolayısıyla halkın sağlığını, milletin can güvenliğini zerre kadar umursamayan bir iktidarın, hayatın hangi alanıyla ilgili söylediklerine gönül rahatlığı içinde güvenilebilir?
Koskoca ülke haritası daha bir ay dolmadan kıpkırmızı olduğu halde bu kızarıklığa lebalep kongrelerle, şehirlerarası tertip edilen kalabalık seyahatlerle sebep olanların da yüzleri kızarmıyorsa, hiç olmazsa yüzlerinde kırmızı maske olsun ki yüzler kızarmış gibi görünsün.
İktidar sahipleri, yönetim katındakiler bundan böyle kırmızı maske kullansınlar.
- Emeklinin emeklemesi bile hayal oldu / 04.06.2025
- Olmuyor hacım olmuyor / 03.06.2025
- Mutlu musunuz? / 23.05.2025
- Bir gram güven bir kilo altından pahalı / 22.05.2025
- Gençlik Bayramında gençliğin hali / 20.05.2025
- Dünya yansa bir bağ otu yanmayan tipler / 19.05.2025
- “Ey basiret ehli ibret alınız” / 11.05.2025
- Kavmi de Karun’a nasihat etmiş / 10.05.2025
- Ekmekten aştan bîhaber iktidar / 07.05.2025