Armağanlar artarda, peş peşe ve sıra sıra…
Yeni bakanların ve yeni bürokratların yeni koltuklarını ısıtmadan, hatta bazıları yeni koltuklarına oturmadan armağan sağanakları başladı.
İktidar bu sefer oldukça eşit davranıyor, yakın geçmişteki seçimlerde kendisine oy vermiş olanları da, vermemiş olanları da armağan yağmurları ile eşit bir şekilde ıslatıyor.
Falan hacı, filan hoca kendi işini ve mesleğini de riske atarak canhıraş feryatlarla bize oy toplamıştı, şunların başına şemsiye açın da armağan yağmurlarından etkilenmesinler diyen yok.
Bu seferki armağanlar, kuruş hesabı ile değil lira hesabıyla kapıları çalıyor.
Öyle ki, bu sefer benzine olsun mazota olsun gelen zamlar, kuruş-muruş işi değil, lira lira geliyor.
Saatler gecenin 00'ını göstermeden arabasını alıp en yakın istasyonda kuyruğa giren hacıma da, hocama da, 'sen kime oy vermiştin?' diye sormadan, eğer saatinde yetişememişse, ya da kuyrukta beklerken kendisine sıra gelemeden, belirlenen saat gelip çatmışsa, 'gayet armağanlı' olarak deposunu dolduruyorlar.
İktidarın armağan yağmurları tahmin edilenden de erken başladı.
Doların ve avronun hali nedir ve TL'nin tüm paralar karşısındaki erim erim erimesi nicedir?
Yönetim katının zirvesinde oturanlar; 'Bir devletin parası, tıpkı onun bayrağı gibi onurudur, şerefidir ve haysiyetidir' demişlerdi bir zamanlar.
Hayat için, yaşamak için olmazsa olmaz olan tüm üretimlerin-tüketimlerin, tüm gidişlerin-gelişlerin, tüm ulaşımların ve ulaştırmaların merkezindeki akaryakıta gelen zamlar Lira hesabı ile olunca, hayatın tamamına gelenler dahi aynı kalemden oluyor.
Biri İngiltere'den diğeri de galiba Amerika'dan uzmanlar geldiler, biri ekonomi Bakanı oldu, diğeri de Merkez Bankası Başkanı oldu, şimdi harıl harıl çalışıp havuzdaki kaçak delikleri tespit edip teker teker tıkamaya başlayacaklar.
Havuzda, yani hazinede delik açanlar, açtıranlar bakalım bu araştırmaya ve söz konusu tamirata rıza gösterecekler mi?
Havuzdaki delikler tespit edilene ve tamir edilene kadar belli ki, tepemizden aşağı armağan yağmurları sağanak sağanak devam edecek.
Bari, hiç olmazsa bu armağan yağmurları Kurban Bayramından sonra başlasaydı.
Şunun şurasında ne kalmıştı ki Bayrama?
- "Ben garip eşim garip/ Eşim yoldaşım garip" / 19.06.2025
- “Adana’da Ağustosta bulamadım yazımı Ağrı gibi başı duman kar ararsan işte ben” / 05.06.2025
- Emeklinin emeklemesi bile hayal oldu / 04.06.2025
- Olmuyor hacım olmuyor / 03.06.2025
- Mutlu musunuz? / 23.05.2025
- Bir gram güven bir kilo altından pahalı / 22.05.2025
- Gençlik Bayramında gençliğin hali / 20.05.2025
- Dünya yansa bir bağ otu yanmayan tipler / 19.05.2025
- “Ey basiret ehli ibret alınız” / 11.05.2025