logo
03 HAZİRAN 2025

İlk hedef Türkiye sonra Avrupa

Yarın Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Slovacka ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jesus, ilk hedeflerinin Türkiye ligini kazanmak olduğunu, Avrupa'da da gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini söyledi

03.08.2022 17:00:00
İlk hedef Türkiye sonra Avrupa
İlk hedef Türkiye sonra Avrupa

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda yarın Çekya temsilcisi Slovacko'yu konuk edecek Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, "Taraftar bize inansın. En önemli hedefimiz Türkiye ligini kazanmak. Avrupa'da da ileriye gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Ama Fenerbahçe'nin her zaman Avrupa arenasında kendini göstermesi gerekiyor." dedi.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Jesus, yarınki maçın kendileri için farklı bir maç olacağını ve Avrupa Ligi'nde gruplara katılmak istediklerini anlatarak, "Bu turnuvada da iyi takımlar var. Normalde Türk takımları turnuvalarda çok ileri gidemedi ama biz bir haftadır çalışıyoruz. Kendi gücümüzü biliyoruz, gruplara kalmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Fiziksel anlamda daha hazır oyuncu Gustavo Henrique"

Jesus, "Yeni transferler yarın oynayabilecek durumda mı'" şeklindeki soru üzerine, "Gustavo Henrique Brezilya'da zaten resmi maçlar oynuyordu, çok fazla lig maçına çıktı. Peres, Avrupa'da takımında henüz hazırlık dönemindeydi, çok fazla maç oynamadı. Alioski de önceki takımında hazırlık dönemindeydi. Emin olduğum, fiziksel anlamda daha hazır oyuncu Gustavo Henrique." diye konuştu.

Bir konuşmasında "fikirlerimize yaklaşıyoruz" dediği hatırlatılan ve takımı kafasındaki yere ne kadar yakın gördüğü sorulan deneyimli teknik adam, şunları söyledi: "Şu anda yüzde olarak net söylemem mümkün değil ama her geçen gün daha güçlü oluyoruz. Takımımız çok güçlü ve dengeli, her geçen gün daha iyi tanıyoruz birbirimizi. Takımımıza katılanlar var ve onlar da takıma güç katacaklar. Gün geçtikçe daha iyi oluyoruz, yeni gelenler sistemi anlıyor ve daha iyi adapte oluyorlar. Gerçekçi olmak gerekirse, herhangi bir Türk takımı Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ni kendine hedef koymuyor. Ama Türk ligi şampiyonluğu için en büyük aday biziz."

"Kalede Ertuğrul Çetin olacak"

Sakatlığı bulunan Altay Bayındır'ın oynayıp oynamayacağı ve kaleci transferi olup olmayacağı sorulan Jesus, Altay'ın yarınki maça başlayamayacağını, kalede Ertuğrul Çetin'e görev vereceklerini belirterek, "Ona güveniyoruz, iyi bir kaleci. Ama başka bir kaleci aradığımız da doğru. Çünkü 3 kaleciye ihtiyacımız var. Ertuğrul'a güvenimiz tam." değerlendirmesinde bulundu.

İlk maçı Kadıköy'de oynamanın avantajını nasıl değerlendirdiği, taraftara mesajı olup olmadığı sorusuna karşılık da Jesus, şu yanıtı verdi: "Derin bir kadromuz var. Bu tarz sakatlık durumlarında kaliteyi kaybetmemek için derin, dengeli kadro oluşturmaya çalıştık. Yarınki maçta da çok fazla süre almayan oyuncular olabilir. Takıma yeni katılanlar var. Taraftar bize inansın. En önemli hedefimiz Türkiye ligini kazanmak. Avrupa'da da ileriye gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Ama Fenerbahçe'nin her zaman Avrupa arenasında kendini göstermesi gerekiyor. Son zamanlarda Türk takımları çok ileri gidemediler ama ülke sıralaması için de çok önemli bu. Kendi imkanlarımız ve gerçeklerimiz doğrultusunda bu turnuvada en ileriye kadar gitmek istiyoruz. Taraftarın desteği önemli. Onların desteğiyle gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz."

"Benim takımlarım asla tek sistemle oynamaz"

Takımda sol ayaklı defans oyuncularının varlığı sebebiyle üçlü taktik uygulanıp uygulanmayacağı da sorulan deneyimli hoca, "Aslında iki farklı Dinamo Kiev maçında üçlü oynamadık. Geri dörtlüde iki stoper vardı. Bu maçta da değişiklik olmayacak. Tek sistemle oynayan hiçbir takım yoktur. Benim takımlarım da asla tek sistemle oynamaz. Bazen üçlü bazen dörtlü oynayacağını göreceksiniz. Luan Peres üçlü oynamaya alışkın bir oyuncu. Bu tarz oyunculara sahip olmak avantaj. Oyuncular bu özelliklere sahip oldukları zaman taktiksel değişiklikler de yapabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin son maçta çok pozisyona girmesine rağmen gol atmakta zorlandığı belirtilerek, santrafor transferi olup olmayacağına yönelik soruya karşılık "Dinamo Kiev karşısında pek çok pozisyona girdik, 3-4 tane ama değerlendiremedik. O maç geride kaldı. İki maçta da onlara karşı iyi oynadık. Kırmızı karta kadar gerçekten çok iyiydik. Zaten bir forvet aldık, Joao Pedro. Ama elimizdeki diğer forvetlere de Valencia, King, Serdar Dursun, Berisha'ya güveniyoruz. Onlara inanıyorum. Antrenmanlarla da gelişecekler. Şu anda zaten iyi kadromuz var. Uğraştığımız konu bir kaleci daha almak." yanıtını verdi.

Bir soru üzerine yeni transfer Ezgjan Alioski'nin maç eksiği nedeniyle yarınki maç listesinde olmayacağını anlatan Jesus, "Henüz bugün katıldı takıma. Bir önceki takımıyla 2 haftadır çalışıyordu. Fiziksel anlamda yeterli değil. Yarınki maçta olmayacak." değerlendirmesi yaptı.

Ferdi Kadıoğlu: "Yarınki maçta da baskıyı hissettireceğiz"

Sarı-lacivertli oyuncu Ferdi Kadıoğlu da bir önceki maçta aldıkları üzüntülü skoru, yarınki maçta iyi oynayarak telafi itmek istediklerini kaydederek, "İyi bir maç olacak. Onlar tecrübeli bir takım, onları küçümsememek lazım. Onlara karşı iyi bir planımız var ve planımıza sadık kalıp galip gelmek istiyoruz." dedi.

Yeni sol bek Alioski'nin transferinden sonra ileride oynama imkanı doğması konusunu hocasıyla konuşup konuşmadığı sorulan Kadıoğlu, "Takımımıza yeni bir oyuncu katıldı. İyi bir futbolcu. Bence kaliteli oyuncularımızın olması iyidir. Sorduğunuz konuyla ilgili hocamızla henüz konuşmadık ama ilerde konuşacağız." ifadesini kullandı. Ferdi Kadıoğlu, taraftara mesajının ne olacağı sorusuna karşılık da "Herkes için hayal kırıklığı oldu Kiev maçı. Ama devam etmemiz, önümüze bakmamız gerekiyor. Taraftara desteği için minnettarız. Onların desteğiyle daha güçlüyüz, baskı kurabiliyoruz. Yarınki maçta da baskıyı hissettireceğiz." değerlendirmesinde bulundu. AA

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
İBB'ye 5. dalga operasyonda gelişme
3 kişi tutuklandı
Sonuç üçüncü turda geldi
Kurtulmuş yeniden TBMM Başkanı seçildi
Bolu'da ağır taşıtların geçişine izin yok
Valilik açıkladı
"Bir kaybımız var inşallah canlı olarak ulaşırız"
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'dan açıklama
CHP lideri TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu
'Bugünkü mağdurlar yarının iktidarıdır'
2.5 milyar sterlin hala bloke!
İngeltere'den Abramovich'e tehdit
İşte resmi vakfe günü
Arafat'a çıkışlar yarın başlıyor
Üniversite artık ilgi çekmiyor mu?
YKS'ye başvuran sayısında şok düşüş
Bıçağı yanlış bileyleme risk sebebi
Kurban öncesi uzmanından önemli uyarı!
Yollar göle döndü
Trabzon'u sağanak vurdu
Yardım kuyruğundaki insanları katlediyorlar
Tarih böyle adi bir millete tanık olmadı
Eski Bakan Nebati gibi konuştu
Bakan Şimşek'in de gözleri parlıyor
Maaşta özel sektör ikiye katlanıyor
Belediyeler yolunacak kaz olarak mı görülüyor?
Memur ve emeklileri ilgilendiriyor
5 aylık enflasyon farkı netleşti
İBB'ye 5. dalga operasyonda gelişme
3 kişi tutuklandı
Sonuç üçüncü turda geldi
Kurtulmuş yeniden TBMM Başkanı seçildi
Bolu'da ağır taşıtların geçişine izin yok
Valilik açıkladı
"Bir kaybımız var inşallah canlı olarak ulaşırız"
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'dan açıklama
CHP lideri TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu
'Bugünkü mağdurlar yarının iktidarıdır'
2.5 milyar sterlin hala bloke!
İngeltere'den Abramovich'e tehdit
İşte resmi vakfe günü
Arafat'a çıkışlar yarın başlıyor
Üniversite artık ilgi çekmiyor mu?
YKS'ye başvuran sayısında şok düşüş
Bıçağı yanlış bileyleme risk sebebi
Kurban öncesi uzmanından önemli uyarı!
Yollar göle döndü
Trabzon'u sağanak vurdu
Yardım kuyruğundaki insanları katlediyorlar
Tarih böyle adi bir millete tanık olmadı
Eski Bakan Nebati gibi konuştu
Bakan Şimşek'in de gözleri parlıyor
Maaşta özel sektör ikiye katlanıyor
Belediyeler yolunacak kaz olarak mı görülüyor?
Memur ve emeklileri ilgilendiriyor
5 aylık enflasyon farkı netleşti
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.