logo
23 EYLÜL 2026

İngilizler sabah akşam Salah'ı konuşuyor

İngiliz basını Mohamed Salah’ın Trabzonspor’a transferiyle sallanıyor! Premier Lig efsaneleri ve ada yorumcuları Mısırlı yıldızın Türkiye kararını şaşkınlıkla karşılarken, Liverpool’dakinden daha az maaşı kabul etmesi ve Suudi Arabistan’ın astronomik tekliflerini reddedip Fırtına’ya imza atması dünya gündemine oturdu. Türk futbolunun yükselen marka değerine vurgu yapan İngilizler, bu tarihi hamlenin ada futbolunda adeta bir şok etkisi yarattığını belirtiyor.

08.08.2026 13:47:00
Haber Merkezi
 
İngilizler sabah akşam Salah'ı konuşuyor
İngilizler sabah akşam Salah'ı konuşuyor
Mohamed Salah'ın Trabzonspor'a transfer olması İngiliz basınında gündemin ilk sırasına yerleşti. Premier Lig'in eski yıldızları ve ada yorumcuları, Mısırlı süper starın Türkiye kararı karşısındaki şaşkınlıklarını gizleyemezken, Türk futbolunun büyüyen gücüne dikkat çekti.






LIVERPOOL'DAN AZ KAZANACAK

Sky Sports News'ün Transfer Şovunda konuşan eski Premier Lig savunmacısı John Curtis, transferin finansal ve sportif boyutlarını değerlendirdi. Meselede en belirgin unsurun ekonomi olduğunu vurgulayan Curtis, "Maaşın yıllık 17 milyon euro civarında olduğu konuşuluyor. Bu rakam Liverpool'da kazandığından biraz az, Suudi Arabistan'da kazanabileceğinin ise oldukça altında. Salah kariyeri boyunca hep en iyi oyuncularla oynamaya alışkın. Trabzon9spor'da kaliteli isimler olsa da bu durum onun seviyesini etkileyebilir. Ne olursa olsun bu hamle ada futbolunda tam anlamıyla bir şok etkisi yarattı" ifadelerini kullandı.






RYAN JACK'TEN TÜRKİYE ÖVGÜSÜ

Son iki sezonunu Türkiye'de geçiren ve 2021'de Rangers ile İskoçya şampiyonluğu yaşayan Ryan Jack ise BBC Sport'a yaptığı açıklamalarda olaya farklı bir pencereden baktı. Türk taraftarlarının tutkusuna hayran kaldığını belirten Jack, "Lig her geçen yıl daha da güçleniyor ve giderek daha fazla büyük isim burayı tercih ediyor. Salah, son yıllarda Türkiye'ye transfer olan en büyük figürlerden biri. Harika stadyumlar, muazzam şehirler ve son derece rekabetçi bir lig var. Kulüpler yabancı oyuncuların adaptasyonu için ellerinden gelen her şeyi yapıyor" dedi.






MARKA DEĞERİ DE YÜKSELECEK

Salah'ın gelişinin Türk futbolunun uluslararası marka değerine devasa bir katkı sağlayacağını vurgulayan Ryan Jack, küresel ilginin katlanacağını belirtti. Kendi tecrübelerinden örnek veren tecrübeli futbolcu, "Türkiye'ye taşındığımda ailem ve arkadaşlarım lig hakkında bilgileri olmamasına rağmen maçlarımı izlemeye başlamıştı. Salah gibi dünya çapında bir ikonun Trabzonspor'a imza atması, Liverpool taraftarlarının ve futbolseverlerin dikkatini tamamen bu lige çekmesini sağlayacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Italiano'nun elinde kalanlar: 12 oyuncu!

Beşiktaş’ta milli arada geride kalan 12 oyuncuyla özel olarak ilgilenecek olan Teknik Direktör Italiano, özellikle vatandaşı Fabio Miretti'nin adaptasyon sürecini hızlandırmayı hedefliyor

23.09.2026 12:36:00
Haber Merkezi
 
Italiano'nun elinde kalanlar: 12 oyuncu!
Italiano'nun elinde kalanlar: 12 oyuncu!
Milli takımlarına giden futbolcular sonrasında Beşiktaş Teknik Direktörü Italiano'nun elinde 12 oyuncu kaldı. Onlarla daha yakından ilgilenecek.






Beşiktaş'ta yerli-yabancı birçok isim milli takımların yolunu tuttu. Takımda kalanlar ise şöyle sıralanıyor:

Doğan Alemdar
Emir Yaşar
Tiago Djalo
Ümit Akdağ
Rıdvan Yılmaz
Kartal Kayra Yılmaz
Fabio Miretti
Vaclav Cerny
Can Keleş
Semih Kılıçsoy
Mustafa Hekimoğlu
Ahmet Sami Bircan






ÖZEL ÇALIŞMALAR

Özetle Beşiktaş Teknik Direktörü Italiano'nun elinde 12 futbolcu kaldı... Alt yaş kategorilerinden bazı isimler de milli arada bazı antrenmanlarda şans bulacak. Italiano, bu süreçte ligde fazla şans veremediği isimlerle yakından ilgilenecek. Aslında bu durum, kalan oyuncular açısından bir şans...






ÖZELLİKLE MİRETTİ

Özellikle İtalyan futbolcu Fabio Miretti'nin ilerleyen haftalarda daha fazla forma süresi alması bekleniyor. Italiano, vatandaşıyla daha önce yaptığı özel görüşmede biraz daha beklemesini istemişti. Milli ara, 23 yaşındaki orta sahanın adaptasyon sürecini kısaltacak.

Okan Buruk istifa etmeyecek: Ama ayrılacak!

Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk'la ilgili eleştirilerin boyutu hayli arttı. Hatta yönetim bu sebeple bir destek açıklaması yaptı. Buruk ise 5 yıl üst üste şampiyon olmayı başarırsa, kritik bir karar alacak.
 

23.09.2026 12:19:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk istifa etmeyecek: Ama ayrılacak!
Okan Buruk istifa etmeyecek: Ama ayrılacak!
Galatasaray Kulübü, Başkan Dursun Özbek'in imzasıyla, "Okan hocamızla her zaman irtibat halinde olduğumuz gibi Trabzonspor karşılaşmasının ardından da kendisini bizzat arayarak moralini bozmamasını ve kendisine olan güvenimizin tam olduğunu ifade ettim. Okan Buruk'a dün de inancımız ve güvenimiz tamdı; bugün de tamdır. Okan Buruk yönetiminde dört yıldır nasıl inanç ve kararlılıkla yolumuza devam ettiysek, bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz" açıklamasını yayınlamıştı.






ELEŞTİRİLER ÜZDÜ

52 yaşındaki çalıştırıcının da yapılan eleştiriler sebebiyle çok üzgün olduğu öğrenildi. Bu arada çarpıcı bir iddia da geldi... Buna göre; Okan Buruk sezon sonunda üst üste 5. şampiyonluğu elde ederse Galatasaray'la mukavelesini yenilemeyecek. Ve kulüpten ayrılacak.






YENİ BİR SAYFA

5 yıllık serinin Türk futbol tarihinde bir örneği yok... Buruk'un rekorla birlikte kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlandığı konuşuluyor. Başarılı teknik adamın Galatasaray döneminde kaldırdığı kupalar şöyle:

4 Süper Lig şampiyonluğu
1 Türkiye Kupası
1 Türkiye Süper Kupası

Nübel'in yumuşak karnı belli oldu! Beşiktaş taraftarını korku sardı

Beşiktaş taraftarları 5. haftaya kadar "Aradığımız kaleciyi bulduk." diyordu... Ancak Nübel'in Amed karşısında yediği uzak menzilli gol, siyah-beyazlıların Alman kalecisini tartışılır hale getirdi. Monaco'nun Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinde ve sonrasında da Stuttgart kalesindeyken uzaktan yediği goller yüzünden aleyhine yapılan yorumlar yeniden gündeme geldi.

23.09.2026 12:15:00
Haber Merkezi
 
Nübel'in yumuşak karnı belli oldu! Beşiktaş taraftarını korku sardı
Nübel'in yumuşak karnı belli oldu! Beşiktaş taraftarını korku sardı
Amed karşısında uzaktan yediği goller yüzünden Beşiktaş'ın Alman kalecisi Nübel'in spor kamuoyunda yakaladığı "iyi kaleci" imajı sarsıldı. Kimse bu goller yüzünden kendisine "kötü" demiyor. Ancak geçmişe gidildiğinde Nübel'in "zayıf karnının" uzaktan atılan şutlar denebileceği dönemler olması Beşiktaşlıları korkutacak cinsten.






Monaco'ya Bayern'den kiralık gittiği ilk aylarda (Ağustos–Ekim 2021 dönemi) Fransız basınının acımasız eleştirilerine hedef oldu. Monaco'nun Şampiyonlar Ligi elenmesinde ve Ligue 1'deki ilk 5 haftalık kötü başlangıçta Nübel'in kaledeki "donan" görüntüsü hedef alındı. Özellikle ceza sahası dışı şutlarda ilk adımı atmakta gecikmesi basının gözünden kaçmadı.






L'Équipe, Fransa'da kalecilere ve oyunculara verdiği acımasız maç puanları (10 üzerinden) ile bilinir. Nübel, sezona başladığı ilk 5–6 maçta sık sık 3/10 veya 4/10 gibi oldukça düşük notlar aldı.






Nice-Matin, Nübel için "Manuel Neuer'in halefi olarak geldi ancak uzaktan gelen şutlarda refleks vermek yerine izlemekle yetiniyor." yorumlarını yaptı.






Stuttgart'ta genel olarak harika bir grafik çizse de ceza sahası dışından atılan şutlarda hataları basının diline düştü. Maç analizi yayınlayan Kicker ve Sky Sport yorumcuları, Nübel'in zaman zaman top ayaktan çıkmadan önce vücut ağırlığını yanlış ayağına verdiğini ve bu yüzden zıplama gücünü kaybettiğini iddia ettiler.

Beşiktaş'ın Ocak'ta yapması gereken transferler

Beşiktaş, ocak ayında öncelikle hatta acil olarak şut tehdidi olan, kilit açıcı ve yön değiştirebilen skorer bir sağ kanat almalı. Ayrıca sert, ikili mücadele başarısı yüksek ve tempolu bir 8/6 numara alınması da Miretti'nin göstereceği performansa göre öne çıkabilir. Güvenlik için de çabuk ve arkaya adam kaçırmayan bir stoper ile sol bek alınması şart gibi duruyor.
 

23.09.2026 12:12:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın Ocak'ta yapması gereken transferler
Beşiktaş'ın Ocak'ta yapması gereken transferler
Beşiktaş hiç de fena olmayan bir transfer dönemi geçirdi... Özellikle Nübel, Trossard, Vlahovic, Salih Özcan ve İlhan Fakılı "bunlardan olur" dedirtti. Ancak Ouattara, Poku, Miretti, Doğan ve Ümit Akdağ'dan henüz bir numara göremedik. İlk 6 hafta sonunda aldığı 2 yenilgiye rağmen yine de oynadığı futbolla beğeni toplayan Beşiktaş, milli arada bir kez daha ocak ayında en doğru transferleri yapmak için kafa patlatacak.






Peki ilk 6 haftalık istatistiklere baktığımızda Beşiktaş'ın nasıl transferlere ihtiyacı olduğunu rakamlar bize nasıl açıklıyor?






Beşiktaş topla oynama oranında (%62.7) ve ceza sahasına girmede ligin üst seviyesinde. Ancak rakip yarı sahada kapanan savunmaları açacak, ceza sahası dışından şut tehdidi oluşturacak ve kanattan adrese teslim orta kesecek aksı zayıf kalıyor. Vlahovic ve Trossard ne kadar kaliteli olsa da rakip bloğu genişletecek ve ceza sahası dışı kilitleri açacak skorer, ters ayaklı bir sağ kanat eksikliği çekiliyor.






Takımın katettiği mesafe ve depar sayıları hücumda güç sağlasa da savunma geçişlerinde orta sahanın ağır kaldığını gösteriyor. Topla oynama %62 iken rakiplerin Beşiktaş'a az pozisyondan 3 gol hatası çıkartması; Salih Özcan'ın yanına geçişleri kesebilecek, tempolu, atletik ve fizik kalitesi yüksek bir orta saha ihtiyacını doğuruyor.






Ön alanda basan ve topu %62.7 ile kontrol eden takımların stoper hattı arkada geniş alan bırakır. Zeminde ikili mücadele yüzdesinin %50'nin altında kalması ile Ouattara ve Ümit Akdağ'ın henüz tam adaptasyon sağlayamaması, stoper hattında çabukluk ve sertlik açığı doğuruyor. Savunma arkası kademelerine yetişebilecek hızlı bir stoper veya Ouattara'yı yedekleyecek savunmacı bir bek ocak ayında öncelik olmalı gibi duruyor.






Vlahovic tek başına hücum yükünü çekerken kulübeden girip maçı çözecek ya da çift forvete dönüldüğünde bitiriciliğiyle maçı koparacak net bir alternatif aranıyor. Ceza sahası içi 65 şutta 13 gol bulmak, Vlahovic dışındaki hücumcuların bitiricilik yüzdesinin düşük kaldığını kanıtlıyor.

Lang ve Galatasaray'ın duyguları karşılıklı: Seviyorlar!

Galatasaray sol kanatta Rafael Leao hamlesini tamamladıktan sonra Noa Lang dosyası kapatılmıştı. Hollandalı futbolcunun sosyal medyadaki Galatasaray etkileşimleri ise devam ediyor

23.09.2026 12:11:00
Haber Merkezi
 
Lang ve Galatasaray'ın duyguları karşılıklı: Seviyorlar!
Lang ve Galatasaray'ın duyguları karşılıklı: Seviyorlar!
Galatasaray geçen sezonun devre arasında Napoli'den Noa Lang'ı kiralamıştı. Sarı-Kırmızılılar, 30 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmadı. Hollandalı futbolcu, Napoli'ye döndü. Ve uzun süre Sarı-Kırmızılılar'dan haber bekledi. Ancak Cim-Bom onun yerine Rafael Leao'yu tercih etti.

SENİ HALA SEVİYOR

Sosyal medyada bir kullanıcı, Lang'a, "Galatasaray seni hala seviyor" yorumunu attı. 27 yaşındaki futbolcu da bunu beğendi... Transfer döneminde 1.76 boyundaki oyuncuyla ilgilenen başka takımlar da olmuştu. Ancak Lang hiçbirini istemedi. Şu ana kadar Napoli'deki durumu ise şöyle:

Serie A: 4 maç, 183 dakika, skor katkısı yok
Şampiyonlar Ligi (Arsenal maçı): Kadroda yok






38 MİLYONA ALINDI

Galatasaray, Lang'da kullanmadığı 30 milyon euroluk opsiyondan daha fazlasını Rafael Leao'ya verdi. Portekizli yıldız için Milan'a 38 milyon euro ödenecek. İtalyan ekibinin sonraki satıştaki kardan %20'lik pay hakkı da bulunuyor. Leao, henüz Sarı-Kırmızılı forma altında skor katkısı sağlayamadı.

Dursun Özbek, Didier Deschamps'la neden görüştü? Ne konuştu?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in ünlü teknik adam Didier Deschamps ile yaptığı gizemli zirve, Okan Buruk’un ayrılacağı dedikodularını tetiklerken Fransız çalıştırıcının Monaco’ya dönüş ihtimalini yeniden gündeme taşıdı

23.09.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek, Didier Deschamps'la neden görüştü? Ne konuştu?
Dursun Özbek, Didier Deschamps'la neden görüştü? Ne konuştu?
Başkan Dursun Özbek'in, Şampiyonlar Ligi kura çekimi için Monaco'ya gittiği gün Abdullah Kavukçu ve Cenk Ergün'le beraber Didier Deschamps'ı Cap d'Ail'de ziyaret etti... Bu görüşmede Özbek'in Fransız teknik adama Okan Buruk'un koltuğunu teklif ettiğine dair bir bilgi yok. Ancak görüşmenin Galatasaray teknik direktörlüğü için olduğu dedikodusu yayıldı.

Bir sosyal medya hesabının, Galatasaray'ın ağustos ayında Okan Buruk'un yerine hoca aradığını iddia etmesi üzerine çarşı karıştı... Bu kadarla da kalmadı.






Fenerbahçe'ye yakınlığı ile bilinen sosyal medya hesapları Buruk'un yerine Dünya Kupası'ndan sonra Fransa Milli Takımı'ndan ayrılan Didier Deschamps'ın göreve getirileceğini iddia etmeye başladı.

Deschamps, bu yaz Fransa Milli Takımı'nın teknik direktörlüğü görevini bırakmasının ardındantamamen emekli olmasa da kısa süre içinde yeniden çalışmak istemediğini açıkça belirtti:

"Biraz ara vermeye, kendimi yenilemeye ihtiyacım var."






Tam da bu açıklamanın yapıldığı günlerde Şampiyonlar Ligi kura çekimi için Monaco'ya giden Başkan Dursun Özbek ve Abdullah Kavukçu, Deschamps'ı Monaco sınırında yaşadığı Cap d'Ail'de ziyaret etti. Bu görüşmeye Cenk Ergün de eşlik etti. Ancak bu görüşmenin teknik direktörlük teklifi olduğuna dair bir görüş hiç ortaya atılmadı. Hatta görüşmenin aynı dönemde görüşülen Oliver Kahn görüşmeleriyle aynı düzlemde olduğu belirtildi.






Deschamps'ın adı Fransa'da şu anda Beşiktaş'tan 4 gol yiyen Marsilya ile anılıyor. Ancak Deschamps'a en yakın isim olan gazeteci Dave Appadoo bambaşka bir iddia ortaya attı:






"OM'nin çalkantılı döneminde geri dönmez. Ayrıldığında yara almıştı. İnsanlar bunun farkında değil. Zehirli bir ortam potansiyeli olan bir kulübün başına geçeceğini sanmıyorum."






Deschamps'ın Ligue 1'e dönüşünün imkansız olmadığını söyleyen Appadoo, "Yapabileceği en iyi şey Monaco. Oldukça rahat ve stressiz bir yaşam tarzıyla yeniden Monaco'da başarılı olur" dedi.






Singo'da papatya falı: Dönüyor, dönmüyor!

Galatasaray kariyerinde sakatlıklarıyla ön plana çıkan Wilfried Singo'nun ekim başında tamamen hazır hale gelmesi bekleniyordu. Ancak sürecin uzayabileceği konuşuluyor

23.09.2026 11:59:00
Haber Merkezi
 
Singo'da papatya falı: Dönüyor, dönmüyor!
Singo'da papatya falı: Dönüyor, dönmüyor!
Galatasaray, 2025 yazında Monaco'ya 30.77 milyon euro ödeyerek Wilfried Singo'yu kadrosuna katmıştı. Fildişi Sahilli savunmacıyla 30 Haziran 2030'a kadar mukavele yapıldı. 25 yaşındaki oyuncunun kalitesi konusunda en ufak bir soru işareti yoktu:

Atletizm: Tamam
Hız: Tamam
Hava hakimiyeti: Tamam






HİÇBİR ANLAMI KALMADI

Ancak 1.90 boyundaki futbolcu o kadar çok sakatlandı ki, olumlu özelliklerinin hiçbir anlamı kalmadı. Dünya Kupası'nda Fildişi Sahili Milli Takımı'nda da sağlık problemi yaşayan Singo, ardından Galatasaray'da da benzer bir durumun içine girdi. Oyuncunun ekim başında sahalara dönmesi bekleniyordu.






KASIMPAŞA VE BARCELONA

Galatasaray milli ara sonrasında Kasımpaşa ve Barcelona maçlarına çıkacak. Şampiyonlar Ligi'ndeki Barça mücadelesi 13 Ekim'de... Ve Singo'nun bu iki karşılaşmada da forma giyemeyeceği yönünde iddialar var. Fildişi Sahilli futbolcunun bu sezonki süreleri:

Çorum: Kadroda ama oynamadı
Erzurumspor: 24 dakika
Göztepe: 17 dakika
Başakşehir: Sakat
Kocaelispor: Sakat
Trabzonspor: Sakat
Sporting: Sakat






Okan Buruk Pazar günü istifanın eşiğinden böyle döndü

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor maçından sonra bazı yöneticilerin isimlerinin arkasına saklanarak Okan Buruk'un tehdit edilmesine önce sessiz kaldı

23.09.2026 11:25:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk Pazar günü istifanın eşiğinden böyle döndü
Okan Buruk Pazar günü istifanın eşiğinden böyle döndü
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor maçından sonra bazı yöneticilerin isimlerinin arkasına saklanarak Okan Buruk'un tehdit edilmesine önce sessiz kaldı. Tepkiler artınca harekete geçti.

Ancak pazar günü herkes sosyal medya üzerinden Okan Buruk'a verilen ültimatomu konuşurken Dursun Özbek, hocayla Kemerburgaz'da bir araya geldi. Konuşma destekten çok "gelecekte ne olabilir" etrafında dolanınca Okan Buruk istifanın eşiğinden döndü.







Trabzonspor karşısında alınan 4-0'lık yenilginin ardından sosyal medyada yönetime yakınlığı ile bilinen bir hesabın Okan Buruk'u tehdit etmesi, arkasına da isim vermeden "bazı" yöneticileri alması camiada şok etkisi yarattı. Öyle bir ortam oluştu ki Başkan Dursun Özbek'in Buruk'un arkasından çekildiği bile iddia edildi.






Yapılan, "Trabzon'da kaybedilen ağır yenilginin baş sorumlusu Okan Buruk'tur. Oyun yok. Planlama yok. Bazı yöneticiler de benimle aynı görüşü paylaşıyorlar." sözleri üzerine Başkan Özbek; "Okan hocamızla her zaman irtibat halinde olduğumuz gibi Trabzonspor karşılaşmasının ardından da kendisini bizzat arayarak moralini bozmamasını ve kendisine olan güvenimizin tam olduğunu ifade ettim." demek zorunda kaldı.






Başkan Özbek bu şekilde bir çıkış yapmasına rağmen pazar günü antrenmanın ardından tesislerde yapılan yüz yüze görüşmenin hiç de dostane geçmediği iddia edildi. 






Özbek'in takımın neden bu kadar kötü olduğunu sorguladığı, Okan Buruk'a ne isterse verdiklerini ancak oynanan oyundan memnun olmadıklarını söylediği; hatta daha ilerisinde önümüzdeki süreçte neler yapabileceklerini sorduğu öne sürüldü. Başkan Özbek'in tonlamasında Buruk'a "Ocak'ta kimleri alalım?" demekten çok "Başarısız olursak ne yapacağız?" tarzında bir yaklaşım olduğu öğrenildi.






Buruk'un bu tarz ve tonlamadan rahatsız olduğu; Başkan'ın kendisine destek olarak duyurduğu bu görüşmenin şimdiye kadar olan konuşmaların aksine farklı bir tonda geçmesi nedeniyle bırakma konusunu bile düşündüğü iddia edildi.

Uğurcan Çakır'ın düşüşü durdurulamıyor

Galatasaray'da geçen sezonun yıldızı Uğurcan Çakır'ın bu sezonki önlenemez düşüşü dikkat çekiyor

23.09.2026 11:20:00
Haber Merkezi
 
Uğurcan Çakır'ın düşüşü durdurulamıyor
Uğurcan Çakır'ın düşüşü durdurulamıyor
Galatasaray'da geçen sezonun yıldızı Uğurcan Çakır'ın bu sezonki önlenemez düşüşü dikkat çekiyor. Geçen sezon kalesinde görmesi beklenenden +7.69 gol daha az yiyerek şampiyonluğun temel taşları arasına girmişti. Bu sezon ise -2.52 engellenen gol metriği yakaladı; yani yememesi gereken golleri de yemeye başladı. Jankat ise Okan Buruk'a "bana güven" diyecek bir hava vermiyor.






Galatasaray'da kaleden hücuma kadar her mevki alarm veriyor... Özellikle geçen sezonun yıldızlarından Uğurcan Çakır'ın önlenemez düşüşü devam ediyor. Günay'ın arkasında kalırsa gitmekte direnen ve henüz yeni sözleşme imzalamayan Jankat da her ne kadar hazırlık maçlarında parmak ısırtsa da Okan Buruk'a "Uğurcan'ı biraz dinlendireyim" dedirtemiyor.






Uğurcan geçen sezon %77.6 (maç başına 2.6 kurtarış) gibi oldukça yüksek bir kurtarış yüzdesiyle oynarken, bu sezon bu oran %50.0'ye (maç başına 1.6 kurtarış) düşmüş durumda. Benzer şekilde Jankat da oynadığı tek maçta %50.0 kurtarış yüzdesinde kaldı.






Uğurcan Çakır geçen sezon pozisyon kalitesine göre kalesinde görmesi beklenenden +7.69 gol daha az yiyerek takıma doğrudan katkı sağlamıştı. Bu sezon ise -2.52 engellenen gol metriğine sahip; yani kalesine gelen şutların kalitesine kıyasla yememesi gereken golleri yediğini gösteren negatif bir grafik söz konusu. Jankat'ta da bu değer -0.24 seviyesinde.






Uğurcan bu sezon kendi yarı sahasındaki pas başarısını %99'a çıkarıp top kaybını maç başına 4.2'ye düşürerek daha garantici bir oyun sergilerken, Jankat oynadığı maçta %53 genel pas isabeti ve 18 top kaybı yaşadı. Jankat'ın özellikle uzun toplardaki düşük isabet oranı (%28), geriden oyun kurma senaryolarında baskı altında zorlandığına işaret ediyor.






Uğurcan'ın bu sezon yediği 8 golün 6'sı, Jankat'ın ise yediği 2 golün tamamı (2) ceza sahası içinden geldi. Bu durum sadece kalecilerin bireysel formuyla değil, savunma hattının rakiplere ceza sahası içinde rahat şut imkanı tanıdığını veya dönen toplarda reaksiyon süresinin uzadığını gösteriyor.

Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!


 
Galatasaray milli araya averajla 2. sırada girdi. Sarı-Kırmızılılar, 6 haftadaki savunma performansıyla sınıfta kaldı. İlk 10 basamaktaki ekipler içinde en çok golü Aslan yedi.

22.09.2026 13:52:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!
Galatasaray'ın kalesi yol geçen hanı!

Sarı-Kırmızılılar, yeni sezona beklentilerin çok altında başladı. Amed, milli araya 13 puan ve averajla lider girdi. Galatasaray aynı puanda ancak 6 haftada yenilen 10 gol kafaları fena halde karıştırıyor. Cim-Bom'un zirvedeki iddiasını sürdürmesinin en önemli sebeplerinden biri ise herkesin puan kayıpları yaşaması...







İlk 10'daki takımların kale performansı!

Sarı-Kırmızılılar, 6 haftada rakiplerine 10 kez gol izni verdi (ilk 10'daki en yüksek rakam). Puan tablosunda ilk 10 basamakta yer alan ekiplerin yedikleri goller ise şöyle:

Amed: 7
Galatasaray: 10
Beşiktaş: 7
Kocaelispor: 4
Alanyaspor: 6
Fenerbahçe:6
Trabzonspor: 5
Kasımpaşa: 5
Çaykur Rizespor:6
Gaziantep FK: 7







Sorun sadece defans mı?

Galatasaray'da yenilen gollerin faturasını sadece savunma hattına çıkarmamak gerekiyor. Özellikle kanatlarda çok top kaybı yapılıyor. Ve kanat oyuncuları rakiplerini kovalamadığı için bu topların hepsi kontratak olarak Cim-Bom'un kalesine geliyor. Milli arada birçok şeyin düzeltilmesi şart...
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.