logo
31 AĞUSTOS 2026

İrfan Can Kahveci'den Asensio'ya mesaj

Talisca ve Asensio'nun yokluğunda Fenerbahçe formasıyla Samsunspor karşısına 10 numara çıkan İrfan Can Kahveci; 4 top çalma, 3 geri kazanma ve 6 ikili mücadele kazanma ile İsmail Kartal'ın sistemini henüz süzemeyen Marco Asensio'ya "Hoca senden bunları istiyor" dedi.
 

31.08.2026 12:14:00
Haber Merkezi
 
İrfan Can Kahveci'den Asensio'ya mesaj
İrfan Can Kahveci'den Asensio'ya mesaj
Fenerbahçe'de Asensio sakat, Talisca gidici... Böyle bir ortamda İsmail Kartal 4-2-3-1'inde sürpriz yaptı… 10 numaraya İrfan Can Kahveci'yi yerleştirdi. 78'de yerini Dorgeles Nene'ye bırakana kadar İrfan Can, Kartal'ın güvenini boşa çıkarmadı.






Kahveci 78 dakika boyunca hem hücum ritmini yönetti hem de Kartal'ın 4-2-3-1'inde aradığı pratikliği ve savunma direncini sağladı. Topla buluştuğu 46 aksiyonda yalnızca 8 top kaybı yapması, Asensio ve Talisca belirsizliğinin yaşandığı bir dönemde takıma aradığı güveni sundu.






Kahveci'nin 10 numara performansı, Kartal'ın planının işlediğini ortaya koydu. Takımı önemli bir virajda sırtlayan İrfan Can, klasik bir "10 numara"dan ziyade hücumla savunma arasındaki dengeyi kuran çağdaş bir oyun kurucu rolü üstlendi.






Şut çekmeden maçı tamamlamasına rağmen; 1 asist, 0.18 xA, 2 kilit pas ve 16/19 (%84) rakip yarı saha pas isabetiyle hücum organizasyonunun merkezinde yer aldı.






Geceye damga vuran İrfan Can detayı ise savunma katkısıydı. Bir 10 numara için ekstra sayılabilecek 4 top çalma, 3 geri kazanım ve 12 zeminde ikili mücadelenin 6'sını kazanma performansı ile Asensio'ya Kartal'ın aslında nasıl bir 10 numara aradığını gösterdi.

Fenerbahçe imkansızların peşinde

Samsunspor galibiyeti sonrası takviyelerle ilgili konuşan İsmail Kartal’ın işaret ettiği U-23 transfer adaylarıyla ilgili gazetemizin kulağına iki isim fısıldandı. Aziz Yıldırım'ın emriyle Cihan Kamer'in, CSKA Moskova'dan Matvey Kislyak ve Strasbourg'dan Samir El Mourabet için şansını denediği belirtildi. Her ne kadar "Mission Impossible" olsa da Fenerbahçe zoru kolaya çevirmek istiyor.

31.08.2026 12:41:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe imkansızların peşinde
Fenerbahçe imkansızların peşinde
Samsunspor'u 2-0'la geçen Fenerbahçe'de transfer çalışmaları da sürüyor... Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan İsmail Kartal, mevcut kadrodaki yabancı kontenjanının doluluğu nedeniyle yalnızca 23 yaş altı takviye yapabileceklerini vurguladı:

"Transferler her an olabilir. Sonuçta 23 yaş altı yapabilirsek bir transfer yapabiliyoruz. Onun haricinde zaten kadromuz dolu. Bunun için yönetimimiz, başkanımız çalışıyorlar."






Bu sözlerin ardından listedeki iki isimle ilgili gazetemiz muhabirinin kulağına iki isim fısıldandı.

Fenerbahçe yönetiminin radarındaki ilk isim CSKA Moskova forması giyen Matvey Kislyak. Beşiktaş'ın da transfer gündeminde yer alan Rus orta saha için yönetim elimden geleni yapıyor. Gelecek vaat eden genç oyuncu için görüşmeler sürüyor.






Sarı-lacivertlilerin listesindeki diğer güçlü aday ise Strasbourg'da forma giyen Samir El Mourabet. Sol açıkta da oynayabilen Faslı oyuncu için transfer şartları zorlanıyor.






Her iki aday da sahada 8 numara pozisyonunda görev yapmalarına rağmen, özellikle hücum hattındaki etkili performansları ve oyunu iki yönlü oynayabilme yetenekleriyle dikkat çekiyor. Fenerbahçe yönetimi, İsmail Kartal'ın talebi doğrultusunda iki isimden birini kadroya katmayı hedefliyor; her ne kadar "Mission Impossible" olsa da...

Oğuz Aydın'ı Fenerbahçe'de tutan sakatlık

Önce Lyon maçını kazandırdı, 18 yıl sonra Fenerbahçe'yi Devler Ligi'ne soktu. Sonra sarı-lacivertlilere ters gelen Samsunspor deplasmanında sahne aldı; 2-0'lık galibiyetin mimarı oldu. Kerem Aktürkoğlu sakatlanmasa Oğuz Aydın belki son 2 maçın yıldızı olmayacak, belki de Valencia forması giyiyor olacaktı.
 

31.08.2026 12:19:00
Haber Merkezi
 
Oğuz Aydın'ı Fenerbahçe'de tutan sakatlık
Oğuz Aydın'ı Fenerbahçe'de tutan sakatlık
Fenerbahçe gitti Lyon'u yendi. 18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına geçmeyi başardı. Oğuz Aydın sahanın yıldızları arasında yer aldı. Sarı-lacivertliler dün akşam Samsunspor'u deplasmanda sonunda devirmeyi başardı. Sahanın yıldızı 1 gol ve 1 asistle yine Oğuz Aydın'dı.






Sarı-lacivertlilerin iki hayati virajı dönmesinde kritik payı olan Oğuz Aydın, eğer Kerem Aktürkoğlu sakatlanmasa belki bugün La Liga ekiplerinden Valencia'nın formasını giyiyor olacaktı. Hollanda'dan Feyenoord ile Almanya'dan Hamburg'la beraber Trabzonspor ve Beşiktaş'ın da ilgi gösterdiği Oğuz Aydın, "gitmeye de hazırdı."






Ancak Kerem sakatlandı. Fenerbahçe gitmesine izin vermedi. O da oynayıp kendisini göstermek istedi. Öyle de yaptı. Oğuz Aydın, Türk Milli Takımı'ndaki yerini kaybetmemek için Fenerbahçe'de kalmayı tercih etti. Dün gece ise sahanın yıldızı oldu.






Ürettiği şut tehlikesi (0.29 xG) ile kaleyi bulan şutlarının kalite değeri (0.57 xGOT) arasındaki fark Oğuz'un vuruş tekniğinin kalitesini gösterdi. Fırsatları sadece yakalamadı, kaliteli şutlar attı. 0.08'lik xA değerinden 1 asist çıkarması da yeteneklerinin ne kadar değerli olduğunun kanıtı.






Topla toplam 253 metre mesafe katetmiş ve bunun 145.6 metresini doğrudan ileriye doğru taşımış. Bu veri, Fenerbahçe'nin hızlı hücuma kalktığı anlarda Oğuz'un ana geçiş istasyonu olduğunun da göstergesi. Hem üretkenliği hem de sahanın her alanına yayılan topsuz oyun disipliniyle Oğuz Aydın, ilk 11'de oynamayı sonuna kadar hak ettiğini gösterdi.

Fenerbahçe Carlos'tan sonunda kurtuluyor

Fenerbahçe, yaz başından beri gitmesi beklenen Diego Carlos'tan bugün kurtuluyor... Serie A ekibi Parma ile her konuda anlaşmaya varan Brezilyalı, sağlık kontrolleri ve resmi imza için bu sabah Çizme'ye uçuyor

31.08.2026 12:05:00 / Güncelleme: 31.08.2026 12:20:34
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Carlos'tan sonunda kurtuluyor
Fenerbahçe Carlos'tan sonunda kurtuluyor
Parma hem Fenerbahçe hem de Diego Carlos ile yürüttüğü görüşmelerde mutlu sona ulaştı... Ancak İtalyan ekibinden çok Fenerbahçe mutlu oldu. Sambacı stoper bu sabah erken saatlerde İtalya'ya uçacak ve Parma için sağlık kontrolünden geçecek. Ardından kendisini Parma'ya bağlayan resmi sözleşmeyi imzalayacak.






Bu transferdeki en kritik detay ise pasaportu. Serie A kuralları gereği kulüpler sadece 2 AB dışı oyuncu oynatabiliyor. Parma'da bu kontenjanın ilk sırası halihazırda David Romero tarafından doldurulmuş durumda.

Diego Carlos'un çifte vatandaşlığının bulunması ve İspanyol pasaportu taşıması, Parma yönetiminin elini rahatlattı. Brezilyalı stoper pasaportu sayesinde Parma'ya gitti, Fenerbahçe kurtuldu.

Deniz Gül Galatasaray için geliyor

10+1 milyon Euro artı sonraki satıştan %10'luk payla ikna edilen Porto, Deniz Gül'ü Galatasaray'a göndermeye "evet" dedi. Milli takımın golcüsü, bugün son dakika sorunu çıkmazsa İstanbul'da olacak

31.08.2026 11:57:00
Haber Merkezi
 
Deniz Gül Galatasaray için geliyor
Deniz Gül Galatasaray için geliyor
Galatasaray, Mauro Icardi'ye veda ettikten sonra uzun süredir devam ettirdiği forvet arayışlarında mutlu sona ulaşmış gibi duruyor… Portekiz'den gelen iddialara bakılacak olursa sarı-kırmızılılar, Porto'da forma giyen milli takımın genç santrforu Deniz Gül'ü kadrosuna katmak üzere... Taraflar anlaşmaya vardı.






Sağlık kontrolleri ve resmi imza için bugün İstanbul'a gelmesi beklenen golcü oyuncunun transfer maliyeti de belli oldu. A Bola'nın iddiasına göre; Galatasaray ile Porto yönetimi arasındaki pazarlıklar bitti.

Sarı-kırmızılılar Deniz'in bonservisi için 10 milyon Euro ödeyecek. 1 milyon Euro da bonus olacak. Sonraki satıştan da Porto'nun %10 payı olacak.






22 yaşındaki golcü oyuncunun bugün İstanbul'a gelerek detaylı sağlık kontrollerinden geçmesi planlanıyor. Sarı-kırmızılı yönetimin, resmi prosedürlerin ve sağlık taramasının tamamlanmasının ardından transferi kısa süre içinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirmesi bekleniyor.

Benzema Trabzonspor'a koşuyor

Trabzonspor'un Karim Benzema konusunda beklediği olmak üzere... 38 yaşındaki Fransız yıldız, Al-Hilal ile sözleşmesini feshederek 'son bir şov' için Avrupa'ya dönüp Trabzonspor forması giyebilir, Uzungöl'de Trabzon'un keyfini çıkarabilir

31.08.2026 11:49:00
Haber Merkezi
 
Benzema Trabzonspor'a koşuyor
Benzema Trabzonspor'a koşuyor
Trabzonspor, kadrosuna Mohamed Salah kalibresinde bir yıldız daha katıp Karim Benzema'yı mı getirecek yoksa Santiago Giménez'i mi transfer edecek? Fatih Tekke, daha önce Başkan Ertuğrul Doğan'ın kendisine sürekli isimler attığını açıklamış; kendisinin de menajer önerisi olan bu isimleri izlediğini belirtmişti.






Benzema'nın izlenecek bir durumu yok. Çünkü Salah'a "hayır" diyemeyen; her ne kadar Tsygankov ya da Prestianni'yi istese de Mısırlı oyuncuyu kabul etmek zorunda kalan Tekke'nin, Benzema'ya da "hayır" deme durumu yok.

Ancak dün sürpriz bir gelişme daha yaşandı. Gabriel Martinelli'nin gelişiyle bir tür domino etkisi yaratan bir hamleyle, Al-Hilal'de forma giyen Karim Benzema'nın sözleşmesini feshetme konusunda anlaştığı iddia edildi.






İspanyol AS gazetesine göre 38 yaşındaki Fransız forvet oynamaya devam etmeyi planlıyor, aklında emeklilik yok. Messi ve Ronaldo'ya bakınca "Neden olmasın?" deniyor. Suudi Arabistan'da kalması mümkün; ancak Salah ile beraber Trabzonspor forması giyme ihtimali de göz ardı edilmiyor.






Başa dönecek olursak; Tekke, kendi taktiğini uygulamaya daha yakın olan Giménez'i mi tercih eder yoksa dünya yıldızı Benzema'yı mı? Daha önce de açıkladığı gibi "kovulmalık kadro" daha da mı gelişir?

Fenerbahçe pişirdi Beşiktaş yiyecek

Fenerbahçe'nin aklında henüz Mason Greenwood yokken Feridun Geçgel, Türkiye'ye tatile gelen Sporting Başkanı'nı Pote'yi almak için ikna etti

31.08.2026 11:38:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe pişirdi Beşiktaş yiyecek
Fenerbahçe pişirdi Beşiktaş yiyecek
Fenerbahçe'nin aklında henüz Mason Greenwood yokken Feridun Geçgel, Türkiye'ye tatile gelen Sporting Başkanı'nı Pote'yi almak için ikna etti... Ancak haziran sonundan bu yana köprülerin altından çok su aktı. Cerny'nin ayrılması durumunda Pote'nin Beşiktaş'a gelme durumu ortaya çıktı.






Haziran ayı sonunda Fenerbahçe'de kanat transferi gündemi Mason Greenwood ve Marcus Rashford'tu… Ancak o dönemde Sporting Lizbon Başkanı Frederico Varandas'ın Türkiye'de tatil yaptığını öğrenen Aziz Yıldırım'ın futbol şubesinin başına getirdiği ancak daha sonra ortadan kaybolan Feridun Geçgel gizli bir operasyon yürüttü. Pote lakaplı Pedro Gonçalves transferini bitirme noktasına getirdi.






Ancak daha sonra "iyi de olmuş gibi duruyor" sosyal medyanın büyük baskısı ile Fenerbahçe, Mason Greenwood'u transfer etti. 






Pote daha sonra Suudi kulübü Al-Ittihad ile anlaştı. Ancak transfer bir türlü bitemedi. Çünkü Suudlar, Diaby'yi bir türlü satamadı. Ne Inter o rakama çıktı, zaten Leverkusen'in de o parayı verecek gücü yoktu. 






Günün sonunda Pote, Sporting'de idmanlara çıkıyor. Beşiktaş ise geçen sezon 13 gol ve 8 asistle devleşen 28 yaşındaki Portekizli yıldızın durumunu yakından takip ediyor. Beşiktaş'ta o mevkide şu anda Vaclav Cerny'nin ayrılma durumu var. Gelen bilgilere göre Cerny'nin ayrılma ihtimali doğarsa Italiano, Pote'nin transferine onay vermiş durumda. 






Zaten o dönemde Fenerbahçe ve Türkiye hakkında bilgi alan Pote de Fenerbahçe olmazsa Beşiktaş'ta forma giymeye sıcak. Tabii ki günün sonunda bu transfer için Diaby'nin Al-Ittihad'dan ayrılması, Cerny'nin Beşiktaş'tan gitmesi kritik.

'Çıtır Ronaldinho' Fenerbahçe için gemileri yaktı

Talisca'dan kurtulup yerine U-23 statüsünde bir yıldız almak isteyen Fenerbahçe, çalımları yüzünden Brezilya'da adı 'Ronaldinho' ile kıyaslanan Gabriel Mec için gaza bastı. Kısa süre önce Arda Turan'ın Shakhtar'ını reddeden 2008'li yıldız adayının Fenerbahçe forması giyebilmek için Grêmio'nun yarın Chapecoense ile oynayacağı maçın kadrosundan affını istediği bildirildi

30.08.2026 16:24:00
Haber Merkezi
 
'Çıtır Ronaldinho' Fenerbahçe için gemileri yaktı
'Çıtır Ronaldinho' Fenerbahçe için gemileri yaktı
Grêmio yarın (30 Ağustos) Chapecoense ile karşılaşacak. Gabriel Mec, takımın son antrenmanından önce kasık ağrısı yaşadığını belirtti; teknik direktör Luís Castro'nun da onayıyla kadrodan çıkarıldı.






Temmuz ayında Arda Turan'ın Shakhtar'ı, 10 numara için 12 milyon euroluk bir teklif sundu. Grêmio şartları kabul etti... Ancak oyuncu, savaşın göbeğine, Ukrayna'ya gitmeme kararı aldığı için transfer gerçekleşmedi.

Gabriel Mec'in Grêmio ile Haziran 2027'ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Taraflar arasında sık sık sözleşme yenileme görüşmeleri yapıldı ancak yeni sözleşme resmileştirilmedi. Oyuncunun menajerleri, bu transfer döneminde herhangi bir transfer gerçekleşmezse konunun tekrar ele alınabileceğini belirtti.






Grêmio yönetimi, Gabriel Mec'ten önemli bir gelir elde edebileceğine inanıyor. Orta saha oyuncusu, Dünya Kupası arasından sonra oyun süresini kaybetti ve özellikle teknik direktör Luís Castro'nun orta sahayı değiştirmesinden sonra adeta boşa düştü.

Durum Temmuz başından farklı. O zamanlar, yabancı kulüplerden gelen tekliflere rağmen Grêmio, Gabriel Mec'in ayrılışına çok da sıcak bakmıyordu.






Şimdi Fenerbahçe'nin teklifi Grêmio'yu, oyuncuyu ve menajerlerini acil bir karar vermeye sürükledi. Grêmio, mali zorluklarını hafifletmek için yeni gelir kaynakları arıyor... 2026 yılının ikinci çeyreğinde 33 milyon Brezilya Reali açık verdi.

Gazeteci Kaliel Dorneles'in aktardığı bilgilere göre Grêmio, yönetime bir an önce 50 milyon Real kaynak sağlamak zorunda. Bu miktar daha küçük satışlarla da karşılanabilir; ancak şu anda Gabriel Mec'in yaklaşık 70 milyon Reali bulan satışı kulübü çok rahatlatacak.






Futbola 9 yaşında Grêmio akademi sisteminde başlayan Gabriel Mec, yaş kategorilerini hızla geçerek genç yaşta A takıma ve Brezilya U-20 Milli Takımı kadrosuna kadar yükseldi. Yüksek top kontrolü, dar alanda çabuk çalım atabilme becerisi, oyun görüşü ve çift ayaklı yapısı sayesinde her iki kanatta da ofansif liderlik üstlenebilmektedir.






Genç yaştaki sıra dışı dripling yeteneği sayesinde "Yeni Ronaldinho" benzetmelerine maruz kalmış; 2024 yazında Chelsea başta olmak üzere birçok İngiliz devinin scout listesinin en üst sıralarına yerleşmişti.

Henüz 16-17 yaşlarındayken Grêmio A Takımı antrenmanlarında gösterdiği performansla Brezilya medyasının ilgi odağı hâline gelmiş, Neymar'ın da menajerlik ağlarının radarında olduğu dedikodularıyla gündem yaratmıştı.

Salah'ın yanına yakışır forvet

Fatih Tekke; Mohamed Salah'ı uçuracak Darwin Núñez ya da Roberto Firmino tarzında bir santrfor istedi... Her ne kadar Flamengo'dan Pedro ve Suudi Arabistan'dan ayrılması gündemde olan Karim Benzema üzerinde konuşmalar olsa da 'Chaquito' lakaplı Santiago Giménez, Trabzonspor'un yeni forveti olmak üzere öne çıkan en ciddi isim oldu.
 

30.08.2026 13:14:00
Haber Merkezi
 
Salah'ın yanına yakışır forvet
Salah'ın yanına yakışır forvet
Paul Onuachu gibi pivot bir santrfor yerine Darwin Nunez ya da Roberto Firmino gibi derine inen santrforlarla çok daha verimli olan Mohamed Salah'ın patlama yapması için Trabzonspor o tarza uygun bir isim arıyor.






Darwin ile başlayan; Pedro (Flamengo) ve Benzema ile devam eden süreçte adı son günlerde en fazla öne çıkan isim AC Milan'dan "Chaquito" lakaplı Santiago Giménez oldu. Meksika basını da sabah akşam Salah ile Giménez ortaklığını konuşuyor.






AC Milan ile ayrılık konusunda anlaşan ve tek başına antrenmanlarını sürdüren Giménez ile Portekiz ekibi Porto ve Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven da yakından ilgileniyor. Porto oyuncuyla kişisel şartlarda anlaşma sağlasa da Milan ile yürütülen satın alma opsiyonlu kiralama pazarlıklarının uzaması, Trabzonspor'un elini güçlendirdi.






Mali detaylar ve transfer süresinin daralması nedeniyle nihai kararın kısa süre içerisinde verilmesi bekleniyor. Giménez'in kariyerinde yeni bir sayfa açmak adına Türkiye opsiyonuna ve Mohamed Salah ile aynı formayı giyme fikrine sıcak baktığı belirtiliyor. La Gazzetta dello Sport ve Meksika medyasında yer alan haberlere göre bordo-mavili yönetim, Meksikalı santrforu kadroya katmak adına girişimlerini hızlandırdı.

İşte Okan Buruk'un istediği büyük transfer

Batrakov geldi, Rafael Leao indi... Ancak Galatasaray transferde duracak gibi değil...

30.08.2026 10:47:00
Haber Merkezi
 
İşte Okan Buruk'un istediği büyük transfer
İşte Okan Buruk'un istediği büyük transfer
Batrakov geldi, Rafael Leao indi... Ancak Galatasaray transferde duracak gibi değil...

Göztepe karşılaşmasının ardından transfer gündemine dair açıklamalarda bulunan Okan Buruk, kadro planlaması ve yabancı kontenjanı sınırına bir kez daha dikkat çekti. Yusuf Akçiçek, Deniz Gül ve Youssouf Fofana ile güçlenmeye hazırlanan Galatasaray'ın asıl büyük sürprizi U23 kontenjanından olacak.







Göztepe maçının ardından basın mensuplarının "6 numara ve stoper ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Okan Buruk, takımdaki eksiklikler ve kadro sınırlamaları hakkında net konuştu. Buruk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:






"Daha önce de bunu söyledik aslında. Stoper, santrfor, orta sahaya çok önemli bir oyuncu çıkarsa bunu tabii ki düşünmek, düşüncelerimizden biri. Sadece içinden çıkamadığımız yer, yabancı kuralı. Şu anda yerimiz sadece U23 olarak var. Onun dışında yok. 






Bu bir hakkımızı nereden kullanacağız ve diğer opsiyonumuz da Türk oyuncular. Türk oyuncular üzerinden de düşüncelerimiz var. Son günlerde buralar için çalışmalar yapacağız."






Galatasaray'da sol stoper pozisyonu için Al-Hilal'den Yusuf Akçiçek ismi öne çıkıyor.

Hücum hattındaki alternatifleri artırmak adına Deniz Gül hamlesi hakkında bugün Portekiz'den umutlandıran açıklamalar geldi.







Orta sahaya seviye atlatacak isim Youssouf Fofana... Okan Buruk geçen sene daha çok istiyordu, şimdi daha uygun rakamlara Galatasaray'ın uçağına düşmek üzere.

Gerekli takviyelerin ardından Galatasaray'ın elinde +4 statüsünden U23'e uygun 1 kişilik yabancı kontenjanı kalacak. Son günlerin asıl bombasının patlayacağı noktanın bu kontenjan olduğu yüksek sesle konuşuluyor.







Kadroda yaşanacak yabancı sirkülasyonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Victor Nelsson var. Ayrıca kalma konusunda diretmesi durumunda Mario Lemina'nın 10+4+2 kuralındaki 2 kişilik kontenjana dahil edilerek listede tutulması gündemde.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.