İş görmeden, kendilerine yüklenmiş olan görevleri ifa etmeden, muhtelif ve leziz aşlardan kurulu sofralara kurulmanın derdine ve peşine düşmüşler.
İşi, iş ve aş bulmak olan kişiler, bu vazifeyi sadece kendilerine, yakın çevrelerine ve yandaşlarına iş ve aş bulmak olarak almışlar, anlamışlar ve uygulamışlar.
Böylece, sürekli iş ve aş arayan kalabalık kitleler, geride kalan yıllar içinde aradıklarına bir türlü kavuşamamışlar ama işin başındaki kişilerin yakın çevreleri ve yandaşları tek koltukta kırk karpuz taşır hale gelmişler.
Her hangi bir sektöre, her hangi bir kamu kurumuna eleman alımları için açılan imtihanlarda tam puan alan nice pırıl pırıl gençler mülakatlarda bir çırpıda elenirken, işin başındakilerin işaret ettiklerine düzinelerce maaş bağlayacak işler icat etmişler.
İşi, iş bulmak olan kişiler, ihtiyaç içinde kıvranan kitlelere iş bulmamak için, iş kapılarını kapatmak için kılı kırk yararken, kendi çevrelerine katmerli maaşlarla iş ayarlamakta tereddüt etmemişler.
İş bulmakta, işe ve aşa kavuşmakta ehliyet ve liyakat devri çoktan kapanmış, kasıtlı olarak kapatılmış, mülakat kılıfı ile devlet kurumları yandaşlara arpalık haline sokulmuştur.
Özellikle son dönemlerde işi hep yokuşa sürmüşler, iş ile insanlar arasına duvarlar örmüşler, aç bıraktıkları kitlelerin ekmeğe-aşa ulaşımlarını hep engellemişler.
İşi, iş ve aş bulmak olan kişiler, ülkenin koskocaman 25 yılını, iş alanlarını daraltarak, ihtiyaç sahiplerinin işe ulaşımlarını kısarak ve kısıtlayarak heba etmişler, gençliğin umutlarını da suya düşürmüşler.
İşi, iş ve aş bulmak olan kişiler, çalışmak ve helalinden evine ekmek götürmek isteyen, evlenip yuva kurmak isteyen genç kuşaklara iş kapıları aralamak yerine, iş bulmamak için yeni yeni bahaneler peşine düşmüşler.
Ülkedeki işsizliği, aşsızlığı dolayısıyla günden güne daha da yaygınlaşan sefaleti dikkatlerden kaçırmak için, gündemden düşürmek için sarf ettikleri enerjiyi doğru istikamette kullansaydılar bugün gırtlağa kadar dayanmış olan dertlerin bir kısmı en azından dermana kavuşmuş olacaktı.
İşi, iş ve aş bulmak olan sayın devletlüler, geçen yıllar içinde ne yazık ki, iş alanlarını değil işsizler ordusunu büyütmüşler, sofraları zenginleştirmek ve artırmak yerine açlıktan sefaleti yaşayan kitleleri çoğaltmışlar.
Bilindiği gibi; 'tavşana kaç tazıya tut' numaraları da ne yazık ki karın doyurmuyor ve işsizler ordusunu azaltmıyor.
- Terazinin başındakiler sizler adaletten muaf mısınız? / 20.06.2026
- Sarayda taht kavgası halk içinde ekmek kavgası / 17.06.2026
- İktidarın işleri var / 14.06.2026
- Bu resim şimdilerde tüm ülkeyi resmediyor / 13.06.2026
- Ülkenin kazancı ile iktidarınki ters orantılı / 12.06.2026
- Tuhaf zamanlardan geçiyoruz / 11.06.2026
- İktidar dedikodu ile besleniyor da yoksullar ne ile beslenecek? / 09.06.2026
- Nerede ne varsa / 08.06.2026
- Ey ahali! Haliniz nicedir? / 07.06.2026

























































