logo
20 TEMMUZ 2025

İslam'ın dışında olan inançlara ne denir?

06.01.2018 00:00:00
Allah, 'Ben cinleri ve insanları, ancak Bana kulluk etsinler diye yarattım.' (Zariyat 56) buyurmuştur. İnsanları yaratmadan evvel ruhları yaratmıştır. Bezm-i Elest'te ilk insandan kıyamete kadar dünyaya gelecek olan ne kadar insan varsa hepsinin ruhu bu mecliste toplandı. Kur'an-ı Kerim'de Allah, 'Kıyamet gününde, biz bundan habersizdik demeyesiniz diye Rabbin Ademoğullarından, onların bellerinden zürriyetlerini çıkardı, onları kendilerine şahit tuttu ve dedi ki: Ben sizin Rabbiniz değil miyim? (Onlar da), Evet (buna) şâhit olduk, dediler' (Araf, 172) buyurmuştur. Allah, bu meclise tecelli etti ve ruhlara seslendi: "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" Ruhlar da "Evet" diye cevap verdiler.
O mecliste beden kalıbına girmemiş (henüz insan olmamış) ruhlar Rablerine aşık, gözyaşı içersinde "Sen bizim Rabbimizsin Seni asla unutmayacağız diyerek söz verdiler. Sırası gelen beden kalıbına girerek dünyaya gönderildi. Allah'a söz veren ruhların beden kalıbına girdikten sonra dünya hayatına imtihan için gönderildi. Bir tarafta Allah diğer tarafta şeytan var.
Allah insanları şeytanın tuzaklarından korumak için onlara kendilerinden peygamberler, kitaplar ve veliler gönderdi. İnsanlar ise dünya hayatının geçici olduğunu ve dünya nimetlerinin Allah'a varacak yolda bir vasıta olduğunu unutarak vasıtayı maksat olarak gördüler. Allah'ın gönderdiği peygamberleri yok etmek istediler, kitapları tahrif ettiler. İhtiraslarına ve nefslerine uydular, Allah'ın kelamlarını hiçe sayarak sapıklıklarını din olarak kabul ettiler.
Allah, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor:
"Yahudiler, Uzeyr Allah'ın oğludur, dediler. Hıristiyanlar da, Mesîh (İsa) Allah'ın oğludur dediler. Bu onların ağızlarıyla geveledikleri sözlerdir. (Sözlerini) daha önce kâfir olmuş kimselerin sözlerine benzetiyorlar. Allah onları kahretsin! Nasıl da (haktan bâtıla) döndürülüyorlar!'' (Tevbe 30).
''(Yahudiler) Allah'ı bırakıp, hahamlarını; (Hıristiyanlar ise) rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih'i rab edindiler. Oysa, bunlar da ancak, bir olan Allah'a ibadet etmekle emrolunmuşlardır. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O, onların ortak koştukları her şeyden uzaktır.'' (Tevbe 31).
''Şüphesiz Allah, Meryem oğlu Mesîh'dir diyenler and olsun ki kâfir olmuşlardır. De ki: Öyleyse Allah, Meryem oğlu Mesîh'i, anasını ve yeryüzündekilerin hepsini imha etmek isterse Allah'a kim bir şey yapabilecektir. (O'na kim bir şeyle engel olabilecektir)? Göklerde, yerde ve ikisi arasında ne varsa hepsinin mülkiyeti Allah'a aittir. O dilediğini yaratır ve Allah her şeye tam manasıyle kadirdir.'' (Maide, 17).
''And olsun ki 'Allah, kesinlikle Meryem oğlu Mesîh'tir' diyenler kâfir olmuşlardır. Halbuki Mesîh 'Ey İsrailoğulları! Rabbim ve Rabbiniz olan Allah'a kulluk ediniz. Biliniz ki kim Allah'a ortak koşarsa muhakkak Allah ona cenneti haram kılar; artık onun yeri ateştir ve zalimler için yardımcılar yoktur' demişti." (Maide, 72).
''And olsun 'Allah, üçün üçüncüsüdür' diyenler de kâfir olmuşlardır. Halbuki bir tek Allah'dan başka hiçbir tanrı yoktur. Eğer diye geldiklerinden vazgeçmezlerse, içlerinden kâfir olanlara acı bir azap isabet edecektir.'' (Maide 73).
''De ki: Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah kâfirleri sevmez.'' (Âl-i İmran, 32).
''Allah nezdinde hak din İslâm'dır. Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah'ın hesabı çok çabuktur.'' (Âl-i İmran, 19).
''Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.'' (Âl-i İmran, 85).
''(Ayetlerimizi) inkâr etmiş ve kâfir olarak ölmüşlere gelince, işte Allah'ın, meleklerin ve tüm insanların lâneti onların üzerinedir.'' (Bakara, 161).
Aslında yazacak çok ayet vardır. Kısaca bu ayetler bize şunu anlatıyor: İslam'ın dışında kalan tüm inançların hepsi bâtıldır, haktan ve hakikatten uzaktır. "Şeytan'a uyarak Allah'ın gönderdiğini inkar ederek Allah'a savaş açmış olan İslam dışındaki bu inançlara Allah şüphesiz, Allah'ı ve peygamberlerini inkar edenler, Allah'a inanıp peygamberlerine inanmayarak ayrım yapmak isteyenler, '(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkar ederiz' diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler var ya; işte onlar gerçekten kafirlerdir. Biz de kafirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır.'' (Nisa, 150, 151).
Allah diyor ki: Ayetlerimizi inkar eden bâtıldadır, Hz. Muhammed'i kabul etmeyen adı ne olursa olsun bâtıldadır. Üzeyir Peygamberi Allah yerine koyanlar, peygamberlere "Allah'ın oğludur" diyen insanlar Kur'an'ın ifadesi ile kafirdir. İslam'ın dışında olan inançlarının tümü aynıdır. Tümü Allah'ın ayetlerine karşı geldiği için hepsi aynıdır. 
Yukarıda yazdığımız ayetler Allah'ın kelamıdır. Lütfen Allah'ın kelamını insanların sapık fikirlerine değişmeyin. Zira dönüş ancak Allah'adır.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Gökhan Demir / diğer yazıları
Erdoğan KKTC'de konuştu
'Diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişki kurulmalı'
'Deli gibi davranıyor'
Beyaz Saray'dan Netanyahu açıklaması
Barrack çağrıda bulundu
'Derhal silahları bırakın'
Kayseri'de vahşet
Camide namaz kılan adamın boğazını kesti
Mehmetçik Rum vahşetine 'dur' dedi
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 51. yıl dönümü
‘Anayasaya aykırı’
Bahçeli’nin önerisine sert tepki
İsrail kara harekatına hazırlanıyor
Hedef Gazze'deki Deir el-Balah kenti
O araçların sahipleri dikkat
6 ay içinde satışa çıkacak
Kiev'den Moskova'ya yeni teklif
Ukrayna lideri Zelenskiy duyurdu
Güneşin gücü işsizliğe ilaç oluyor
27 milyon yeni iş oluşacak
Su tüketirken dikkatli olun!
771 milyon kişi o suyu bulamıyor
Elektrikli araçlara rağbet artıyor
Küresel tüketici tercihleri değişiyor
Yardım diye toplayıp katlediyorlar
İsrail'den yeni alçaklık: 81 şehit daha
Erdoğan'dan sigara mesajı
Burak Yılmaz ve Uğurcan Çakır da vardı
Zeytinlikleri maden sahasına çevirecek yasa kabul edildi
Milletin tepkisine rağmen teklif onaylandı
Erdoğan KKTC'de konuştu
'Diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişki kurulmalı'
'Deli gibi davranıyor'
Beyaz Saray'dan Netanyahu açıklaması
Barrack çağrıda bulundu
'Derhal silahları bırakın'
Kayseri'de vahşet
Camide namaz kılan adamın boğazını kesti
Mehmetçik Rum vahşetine 'dur' dedi
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 51. yıl dönümü
‘Anayasaya aykırı’
Bahçeli’nin önerisine sert tepki
İsrail kara harekatına hazırlanıyor
Hedef Gazze'deki Deir el-Balah kenti
O araçların sahipleri dikkat
6 ay içinde satışa çıkacak
Kiev'den Moskova'ya yeni teklif
Ukrayna lideri Zelenskiy duyurdu
Güneşin gücü işsizliğe ilaç oluyor
27 milyon yeni iş oluşacak
Su tüketirken dikkatli olun!
771 milyon kişi o suyu bulamıyor
Elektrikli araçlara rağbet artıyor
Küresel tüketici tercihleri değişiyor
Yardım diye toplayıp katlediyorlar
İsrail'den yeni alçaklık: 81 şehit daha
Erdoğan'dan sigara mesajı
Burak Yılmaz ve Uğurcan Çakır da vardı
Zeytinlikleri maden sahasına çevirecek yasa kabul edildi
Milletin tepkisine rağmen teklif onaylandı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.