logo
26 AĞUSTOS 2026

İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi

Asensio'nun yedek kalması çok tartışıldı. Fenerbahçe'nin Lyon'la İstanbul'da berabere kalmasını İsmail Kartal'ın İspanyol oyuncuyu yedek soyundurmasına bağlayanlar bile oldu

26.08.2026 13:08:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi
İsmail Kartal Asensıo'ya 2 yol çizdi
Ayrıca Kartal'ın Asensio'yu odasında sohbet ederken kendisine karşı alaycı bir gülüş yüzünden çizdiğini bile iddia ettiler. Ancak başarılı hocayı tanıyanlar çoktan gerçeği biliyordu ama herkes işin iç yüzünü yeni yeni anladı.






Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ı tanımayanlar, tecrübeli hocanın Marco Asensio'ya taktığını iddia ediyor. Takımda istemediğini savunuyor, hatta hazır olmadığını iddia ediyor. Kartal'ın bahsettiği hazır olmama durumu, Kartal'ın İspanyol oyuncuyu kullanmak istediği mevkiiye hazır olmaması.






ASENSIO'YA İKİ SEÇENEK

Çünkü Kartal'ın kafasında 4-4-2'ye dönebilecek 4-1-4-1 sisteminde Asensio için iki mevki var: Birincisi Fred'i kullandığı ve daha önce çok büyük verim aldığı orta sahada 6/8 oynadığı mevki...ikincisi ise İrfan Can'dan bir önceki dönemde büyük verim aldığı kanat oyun kurucusu rolü.






FENERBAHÇE'NİN SİSTEMİ BELLİ

Yani bu dakikadan sonra karar Asensio'da. Ya İsmail Kartal'ın yeni sisteminde Fred'in rolüne soyunacak ya da İrfan Can'ın parladığı kanat oyun kurucusu olacak. 3. bir ihtimal yok. Çünkü Kartal'a göre Fenerbahçe 4-3-2-1 oynamaz, oynayamaz. Kurulan kadronun böyle bir formasyonu yok.

Yusuf Akçiçek Galatasaray'a haber yolladı

Yusuf Akçiçek Türkiye'ye geri dönmek için can atıyor. Çünkü takımında artık gözden düştü. Genç takıma gönderildi. Daha önce kendisini isteyen Okan Buruk'a şart koşan genç futbolcu geri adım attı. Şartsız şurtsuz gelebileceğini söyledi. Dahası Jayden Oosterwolde'yi İtalya'ya satan Fenerbahçe'de de bir boşluk oluştu. Kanarya da Yusuf için hamle yapabilir

26.08.2026 12:48:00
Haber Merkezi
 
Yusuf Akçiçek Galatasaray'a haber yolladı
Yusuf Akçiçek Galatasaray'a haber yolladı
Daha önce Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a, "Yedek olarak gelmem, Abdülkerim Bardakçı'nın önünde 11 sözü verirsen gelirim" diyen Yusuf Akçiçek fikir değiştirdi... Al-Hilal Teknik Direktörü Simone Inzaghi tarafından U-21 takımına gönderilen ve Arabistan'da "Joue" olarak adlandırılan ligde oynaması istenen Yusuf, Buruk'a mesaj gönderdi: "Benim için anlaşırsanız Galatasaray'a dönmeye hazırım," dedi.






OKAN BURUK İSTEYEBİLİR

Okan Buruk'un Yusuf Akçiçek'i çok istediği biliniyor. Transferin bu döneminde Buruk'un, Abdullah Kavukçu'dan Yusuf'u isteyebileceği iddia ediliyor.






FENERBAHÇE DE İSTEYEBİLİR

Şu ana kadar Yusuf için Fenerbahçe'den bir hamle yoktu. Çünkü o bölgede oynayabilecek Nathan Aké ve Oosterwolde var. Ancak Hollandalı Roma'ya transfer oldu. Bir boşluk oluştu. Yusuf için Al-Hilal'in yaptığı bu hamle sonrasında Fenerbahçe'den de bir hamle gelebilir.

Beşiktaş'ın "Şimşek Mcqueen"i

Beşiktaş dün gece Ernest Poku'yu İstanbul'a getirdi. Gece sabaha karşı gelen Ganalı kanatın özelliklerini ise siyah-beyazlı taraftarlar merak ediyor. İşte size kendisine 'Şimşek Mcqueen' dedirten yıldız oyuncunun bilinmeyen özellikleri ve Beşiktaş'ta neler yapabileceklerine dair fikir oluşturabilecek detaylar...

26.08.2026 12:45:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın "Şimşek Mcqueen"i
Beşiktaş'ın "Şimşek Mcqueen"i
Beşiktaş; açık alanda yüksek ivmelenme yeteneğine sahip, rakip savunma arkasına yapılan koşularda etkili bir tehdit olan Ernest Poku'yu bitirdi. Ana mevkisi sağ kanat olmakla birlikte sol kanat ve santrfor pozisyonlarında da görev alabilen Gana asıllı kanat oyuncusu, dar alanda top sürüşü ve yüksek temposu sayesinde kanat organizasyonlarında adam eksiltme becerisi ile öne çıkıyor.






Ağustos 2025'te 10 milyon euro bonservis bedeliyle Leverkusen'e giden Poku, hayal kırıklığının ardından Beşiktaş'a gönderildi. Leverkusen'e "Şimşek McQueen" lansmanı ile çok havalı geldi. Poku'nun tanıtım videosundaki "Savunmacıları kahvaltı niyetine yerim. Hızlıdan daha hızlıyım!" repliği sosyal medyada geniş yankı buldu.






Ancak Hollanda'da bulduğu geniş geçiş alanlarının aksine, Bundesliga'daki organize savunmalar ve dar alan presine karşı hamle zenginliği yaratmakta zorlandı. Türkiye'de Beşiktaş'a karşı rakiplerinin kapandığını ve Almanya'ya göre savunmaların daha sert olduğunu hatırlatmak gerek.

Uzmanlara göre Poku'nun mevcut taktiksel olgunluğu ve karar verme becerileri göz önüne alındığında, Václav Černý'yi kısa vadede ilk 11'den kesmesi oldukça zor görünse de belirli maç senaryolarında hamle oyuncusu olarak öne çıkabilir.






Poku'nun Černý'den formayı kalıcı olarak kapabilmesi için ceza sahası çevresindeki bitiriciliğini geliştirmesi ve set oyunlarında daha fazla sorumluluk alması gerekecek.

Mevcut tabloda Černý ana planın lideriyken, Poku daha mevkisel esnekliğiyle skoru koruma veya geniş alanda maç çözme jokeri olacak gibi.

Italiano Salah'ın yerine onu istedi

Beşiktaş'ın gündemine de Mohamed Salah’ın geldiği haberleri uzun süre konuşuldu. Mısırlı oyuncunun menajerler tarafından siyah-beyazlılara önerildiği ve pazarlıkların uzun süre sürdüğü haberleri çıktı

26.08.2026 11:38:00
Haber Merkezi
 
Italiano Salah'ın yerine onu istedi
Italiano Salah'ın yerine onu istedi
Beşiktaş'ın gündemine de Mohamed Salah'ın geldiği haberleri uzun süre konuşuldu. Mısırlı oyuncunun menajerler tarafından siyah-beyazlılara önerildiği ve pazarlıkların uzun süre sürdüğü haberleri çıktı. Gelen bilgilere göre o dönemde teknik direktör Vincenzo Italiano, eldeki sınırlı bütçeyi Salah yerine Dusan Vlahovic için kullanılmasına karar verdi. İşte o iddiaların detayları...






Beşiktaş, Mohamed Salah'ı Trabzonspor'a bıraktı... İddialara göre Mısırlı oyuncu, Trabzonspor'a gittiği rakamdan bir tık daha azına siyah-beyazlı formayı giymeye hazırdı. Ancak ne olduysa Eduard Graf ve Italiano'nun yaptığı görüşme sonrasında operasyon bir anda yavaşladı. O dakikadan sonra Beşiktaş kendisine bir çerçeve çizdi, Salah o çerçevenin içinde kalmayınca görüşmeler tıkandı.






ITALIANO'NUN TERCİHİ VLAHOVIC

İddia o ki Italiano, Graf'a, "Elimizde o kategoride Trossard var. Salah'ı tabii ki isterim ama tercihim o rakamı Vlahovic gibi bir forvete vermek" dedi. Bunun üzerine Başkan Adalı da bu fikre sahip çıktı, Salah konusunda çok da baskı yapılmadı.






BEŞİKTAŞ'TA İNCE HESAP

Italiano'nun Salah-Vlahovic tercihi ise o dönemde sosyal medyaya "Italiano Salah'ı istemedi" diye servis edilmedi. Bunun nedeni ise İtalyan teknik adamı daha lig başlamadan, henüz bir şey göstermeden taraftarın ve futbol kamuoyunun önüne atmamak oldu.

Ismaila Sarr gelince Leroy Sane ne olacak?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk transfer çalışmasını ve bu hafta içinde bitebileceğini açıkladı, ortalık bir anda isim bolluğuyla doldu. Bunlardan en ilginçlerinden birisi Ismaila Sarr. Crystal Palace'ın Senegalli oyuncusunun Leroy Sane ve Yunus Akgün'le aynı mevkide oynaması kafaları karıştırdı

26.08.2026 11:33:00
Haber Merkezi
 
Ismaila Sarr gelince Leroy Sane ne olacak?
Ismaila Sarr gelince Leroy Sane ne olacak?
Galatasaray için yoğun bir Ismaila Sarr gündemi yaratıldı... Ancak kimse Senegalli oyuncu gelirse Leroy Sané ve Yunus Akgün'e ne olacağını açıklamıyor. Çünkü sarı-kırmızılıların elinde sağ kanatta oynayabilen iki dünya çapında kanat oyuncusu var.






ISMAILA SARR İÇİN FENERBAHÇE DE DEVREDE

İşin ilginci ise "Geldi geliyor, bitti bitiyor" denilen Sarr, çok değil 1-2 hafta önce de Fenerbahçe ile anılıyordu. Hatta Fransızlar o kadar iddialıydı ki Sarr'ın İstanbul'a, Fenerbahçe'ye sözleşme imzalamaya geleceğini bile iddia ediyorlardı.






GALATASARAY'IN İHTİYACI VAR MI?

Galatasaray'ın bir kanat arayışı var... Ancak Martinelli, Leao gibi sol kanat olması üzerinde duruluyor. En kötü ise Noa Lang olabilir deniyor. Sarr sanki menajerinin piyasa yapmak için bir kez daha Türkiye'deki sosyal medyayı kullanması gibi duruyor.






İNGİLİZLERE HABER Mİ ATLATTIK?

Sarr ile ilgili bir başka detay ise İngiliz basınının Crystal Palace'ta oynayan Senegalli oyuncunun Galatasaray'a transferiyle ilgili tek satır haber girmemiş olması.

Okan Buruk kimi istedi yönetim ne yaptı?

Galatasaray'da bir anda huzur bozuldu, herkesin şaşkınlıkla izlediği bir iç hesaplaşma başladı. Başkan Dursun Özbek'e yakın bir ismin Okan Buruk'u eleştirmesi sarı-kırmızılı camiada deprem etkisi yarattı

26.08.2026 11:31:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk kimi istedi yönetim ne yaptı?
Okan Buruk kimi istedi yönetim ne yaptı?
Galatasaray'da bir anda huzur bozuldu, herkesin şaşkınlıkla izlediği bir iç hesaplaşma başladı. Başkan Dursun Özbek'e yakın bir ismin Okan Buruk'u eleştirmesi sarı-kırmızılı camiada deprem etkisi yarattı. Bunun üzerine genç teknik adamı destekleyenler harekete geçti. Sosyal medyada "Buruk'un ismini verdiği oyuncuların yerine alınanlar" konulu bir savunma savaşı başlattı.






Serdal Güzelaydın'ın, Fatih Altaylı'ya verdiği röportajda Okan Buruk'a "vurması" Galatasaray camiasında ters tepti. Her ne kadar Başkan Dursun Özbek, "Bir kongre üyesi" dese de Galatasaray'ın biraz içinde olan herkes, Güzelaydın'ın aslında Başkan Özbek'in resmi olmayan danışmanları arasında yer aldığını bilir. Yıllardır camia içinde, özellikle Özbek dönemlerinde sözünün geçtiğinin farkında. O yüzden Güzelaydın'ın Buruk'a vurması üzerine karşı atak geldi.






OKAN BURUK KİMİ İSTEDİ, KİM ALINDI?

Okan Buruk'un sağ bek için Guela Doué'yi istediği ama Jelert'in alındığı;

Fred'i FaceTime'da ikna ettiği ama Fenerbahçe'ye kaptırıldığı;

Szymanski'ye Florya'nın gezdirilip ikna edildikten sonra Fenerbahçe'ye bırakıldığı ve yerine Kerem Demirbay ile Ndombele'nin alındığı;

Mikautadze'yi istediği ve ikna etmesine rağmen Vinícius'un alındığı;

McTominay'i istemesine rağmen Sara'nın alındığı;

Skriniar'ı ikna etmesine rağmen Cuesta'nın alındığı;

Pape Gueye ve Onyedika'yı istemesine rağmen Lesley Ugochukwu'nun alındığı bir anda gündeme gelmeye başladı.

Osımhen, Onuachu'yu Galatasaray’a istedi

Galatasaray'da sürpriz bir şekilde Paul Onuachu gündemi oluştu

26.08.2026 11:25:00
Haber Merkezi
 
Osımhen, Onuachu'yu Galatasaray’a istedi
Osımhen, Onuachu'yu Galatasaray’a istedi
Galatasaray'da sürpriz bir şekilde Paul Onuachu gündemi oluştu. Salah'ın gelmesinden sonra Trabzonspor'da bir anda gözden düşen Nijeryalıyı gündeme getiren ise vatandaşı Osimhen. Golcü oyuncu, kendi yedeği için yapılan çalışmalara nokta konularak vatandaşını istediğini Başkan Dursun Özbek'e de iletti. İşte o iddiaların detayları...






Trabzonspor santrfor arıyor. Gelir gelmez Mohamed Salah'ın "Bununla oyunum uyuşmuyor" dediği Paul Onuachu gönderilecek. İddialara göre bir süredir Arsenal'la görüşen ve kalmak istemediğini Başkan Dursun Özbek'e kadar çıkarak söyleyen Galatasaray'ın golcüsü Victor Osimhen sürpriz bir hamle yaptı. 






Yine direkt Başkan Özbek'e çıkarak konuşulan Demirovic, Fisnik Asllani ya da Moise Kean gibi isimlerle vakit kaybetmek yerine Onuachu'nun transfer edilmesini istedi.  Başkan Özbek'in Trabzonspor'un vereceği santrfor kararından sonra Onuachu için bir hamle yapması sürpriz olmayabilir.






GALATASARAY ONUACHU'YU BEKLİYOR

Belki de o yüzden şu anda en büyük eksik santrfor yedeği olarak görünmesine rağmen Galatasaray sağ kanat için Ismaïla Sarr ve orta saha için Pape Matar Sarr gündemiyle meşgul ediliyor.







FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ DA İSTEDİ

Bilindiği gibi Onuachu'yu Fenerbahçe hem geçen sezon devre arasında hem de sezon başında istedi. Beşiktaş da daha önce Onuachu ile ilgilendi.







OSIMHEN GİDERSE DİYE

Galatasaray, forvet transferinde tam anlamıyla strateji değiştirdi. Şu an için Osimhen'in yedeğine U-23 statüsünden bir genç değil, Osimhen ile beraber oynayacak —hatta bazılarına göre olur da Nijeryalı "Gideceğim" diye tutturursa yerini dolduracak— bir golcü arayışları devam ediyor.







FISNIK ASLLANI İÇİN FIRSAT KOVALANIYOR

Şu an için Galatasaray'da forvet transferi için adı öne çıkan oyuncu Fisnik Asllani. RB Leipzig'e transferi sağlık testini geçemediği için yatan Kosovalı oyuncu için Galatasaray, Almanya'dan sağlık raporlarını istedi. Herhangi alengirli bir durum dikkat çekmedi. Galatasaray ön bir yoklama çekti ancak 40 milyon Euro duvarına tosladı. Yine de vazgeçilmedi; ancak Galatasaray alternatifleri de kovalıyor.







MOISE KEAN İÇİN HAMLE VAR, SONUÇ YOK

Aracı menajerlere Moise Kean için Fiorentina'ya 5 milyon Euro kiralama, 25 milyon Euro zorunlu satın alma bedeliyle bir teklifin hazır olduğu iletildi. Eğer satma niyetindelerse teklifi gönderip üzerinde konuşmaya hazır oldukları bildirildi. Ancak Kean, Como'ya imza attı atacak.

Italiano nerede hata yaptı?


 
 
Beşiktaş'a nazar değdi. Resmi maçlarda 5'te 5 yapan siyah-beyazlılar, her zaman kendilerine ters gelen Alanyaspor'a mağlup oldu. Bu yenilginin faturası ise rotasyona giden teknik direktör Vincenzo Italiano'ya kesildi.

25.08.2026 16:09:00
Haber Merkezi
 
Italiano nerede hata yaptı?
Italiano nerede hata yaptı?

Vincenzo Italiano'nun başını, her zaman söylediği ama ilk kez uyguladığı 'rotasyon' yaktı... Zalgiris deplasmanında yapabileceği rotasyonu, Alanya gibi Beşiktaş'ın her zaman başına iş açan bir deplasmanda yapan İtalyan teknik adam başını derde soktu. Murillo'nun yerine sağ beke Taylan'ı, Djalo'nun yerine stopere Agbadou'yu, Olaitan'ın yerine de Ndidi'yi koyan İtalyan teknik adam adeta göz göre göre yenilgiye davetiye çıkardı.







Taylan, pozisyon alma ile şut ve pas hatlarını kapamada görevini yapmış gibi görünse de ikili mücadelelerdeki düşük başarı oranı (2/7 - yüzde 29) ve yüksek top kaybı sayısı nedeniyle direnç düşüren isimler arasında yer aldı.

Hava toplarında yüzde 100 başarı oranına ulaşmasına (4/4) rağmen girdiği ikili mücadelelerin yalnızca yarısını kazanabilen Agbadou, stoper hattında oldukça agresif ve temasa dayalı bir oyun sergilemeye çalıştı; ancak defansa Djalo gibi liderlik edemedi.







Ndidi merkezde topu dağıtma ve savunma güvenliğini sağlama görevini istatistiksel olarak yerine getirmiş gibi görünse de takımın geride olduğu anlarda skoru değiştirecek anahtarı (kilit pas, dikine delici dripling veya ceza sahası koşusu) Italiano'nun eline veremedi.

Ismaila Sarr'a Galatasaray baskısı

Galatasaray, Ismaila Sarr için baskıyı artırdı. Kesenin ağzını açtı. Okan Buruk da oyuncuyu ikna etti. Tek sorun takımı Crystal Palace. İngiliz ekibi kesinlikle göndermek istemiyor. Eski oyuncuları Zaha üzerinden korku salmaya çalışıyor. Ancak Sarr'ın da Şampiyonlar Ligi'nde oynamak gibi bir hayali var

25.08.2026 12:14:00
Haber Merkezi
 
Ismaila Sarr'a Galatasaray baskısı
Ismaila Sarr'a Galatasaray baskısı
Galatasaray, Ismaila Sarr'ı istiyor... Senegalli oyuncu parçalıyı giymek için can atıyor. Kulübü Crystal Palace, Sarr için sarı-kırmızılıların yaptığı 30 milyon sterlini bulan teklifi hiç düşünmeden reddetti.






Dün 2-0 kaybedilen Everton maçının kadrosunda yer almamasıyla ilgili iki iddia var... Birincisi Sarr, "Galatasaray'a gelmek istiyor, oynamayı reddetti." İkincisi ise hocası Pierre Sage'in dediği gibi gerçekten sakattı. İkisinin de doğruluk payı olabilir ancak sürpriz bir haber geldi.






ISMAILA SARR'A GİTME BASKISI

Sarr'ı bırakmak istemeyen Crystal Palace Sportif Direktörü Matt Hobbs, Senegalli ile bir görüşme yaptı; Zaha'yı anlattı. Zaha'nın da kendisi gibi Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için Premier Lig'i, Londra'yı ve Crystal Palace'ı bırakıp Türkiye'ye gittiğini hatırlattı.






ZAHA ÖRNEĞİYLE KORKUTTU

O güne kadar Crystal için bir efsane olan Zaha'nın artık adının bile hatırlanmadığını, büyük ölçüde unutulduğundan bahsetti. Galatasaray tercihini gözden geçirmesini istedi.






GALATASARAY DEMEK ŞAMPİYONLAR LİGİ DEMEK

28 yaşındaki Sarr, Zaha gibi kariyeri boyunca hiç Şampiyonlar Ligi'nde oynamadı. Eğer Galatasaray'a gelirse ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatını yakalayabilir.

Fenerbahçe'nin tur planı

Fenerbahçe Lyon'u elemek istiyor. Hem buna çok ihtiyacı var; hem de bunu başarabilecek kadrosu. Kerem ve Asensio olmasa da Lukaku'dan Greenwood'a kadar elinde üst düzey isimler kadroda yer alıyor. Geniş kadrosu ve  müthiş taraftarıyla Devler Ligi'nde başarıyı yakalayacak her türlü imkan var. İsmail Kartal da Fransız ekibini şaşırtacak sürpriz hamleleriyle geceye çok iyi hazırlandı

25.08.2026 12:02:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin tur planı
Fenerbahçe'nin tur planı
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yarın akşam Lyon karşısında Kerem Aktürkoğlu'nun yaratacağı dikine topsuz koşulardan ve Asensio'nun dar alandaki kilit hamlelerinden mahrum kalacak... Bu yüzden oyuncularına Fransa deplasmanında neler yapmaları gerektiğini uzun uzun anlattı.






İSMAİL KARTAL'IN GREENWOOD VE NENE PLANI

Lyon, evinde taraftarının da gazıyla önde oynayacak. Kartal, topu Lyon'a bırakarak orta blokta kalmalarını istedi. Kazanılan toplarla Greenwood ile Nene'nin patlayıcı hızını kullanacaklarının altını çizdi.






LUKAKU SÜRPRİZİ OLUR MU?

Set hücumuna dönüldüğünde Lukaku'nun fiziki üstünlüğüyle stoperleri sırtına alması, Talisca'nın ise Lukaku'nun indirdiği veya boşalttığı alanlara ikinci forvet gibi girmesi için Belçikalı forveti 11'de başlatmayı ciddi ciddi düşünüyor.






LYON'A AÇIK KAPI BIRAKILMAYACAK

İlk maçta hava toplarında verilen açıkların üzerine uzun uzun konuşan Kartal, duran toplarda daha agresif eşleşmeler istedi. Kanat oyuncuları Greenwood ve Nene'ye de geriye dönerek Lyon beklerinin bindirmelerini karşılamaları talimatını verdi.






FENERBAHÇE'NİN İMHA PLANI

Fransa'da Greenwood sürekli olarak defansa yardım etmemekle itham ediliyordu. Ceza sahası dışından bilinçsiz şut çekmek yasak. Ceza sahası içi pas trafiğiyle net fırsatlar yaratılması üzerinde çalışıldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.