logo
13 EKİM 2026

İsmail Kartal: ‘Cengiz Ünder kalsın’

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın "kalsın" demesine rağmen Çorum'a cebine para konup bedava gönderilen Cengiz Ünder, Samsunspor'u dümdüz etti

14.09.2026 10:56:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal: ‘Cengiz Ünder kalsın’
İsmail Kartal: ‘Cengiz Ünder kalsın’
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın "kalsın" demesine rağmen Çorum'a cebine para konup bedava gönderilen Cengiz Ünder, Samsunspor'u dümdüz etti... Çorum FK formasıyla çektiği 6 şutun 5'inde isabet sağlayan Cengiz, 0.39 gol beklentisinden 2 gol çıkardı. %83.3 şut isabeti yakaladı.






Fenerbahçe'de istifa edip geri dönen teknik direktör İsmail Kartal'ın Cengiz Ünder'in kalmasını istediği ortaya çıktı. Hatta milli futbolcuyu hazırlık maçlarında da kullandı. Admira'yı 5, Pogon'u 4 golle geçerek Şampiyonlar Ligi 2. turundaki Gornik maçı öncesi gövde gösterisi yapan Fenerbahçe'de Cengiz Ünder fırtınası esti o dönemde.






İsmail Kartal'ın iki maça da ilk 11'de başlattığı Cengiz, 121 dakikada attığı 2 gol, yüksek pas isabeti ve etkili dikine oyunuyla takımın en önemli hücum silahı olacağının işaretlerini verdi.






İsmail Kartal da Dorgeles Nene'nin satılıp Cengiz'in sağ kanat rotasyonunda kalmasını istiyordu. Ancak Aziz Yıldırım yönetimi, tecrübeli oyuncuya yerleri olmadığını iletti. Kartal da Cengiz'i önce hazırlık maçlarının kadrosundan, sonra da yönetimin isteğiyle UEFA kadrosundan çıkardı.






Yönetim de Cengiz'in sözleşmesini feshedip Çorum'a gitmesinin önünü açtı. Cengiz, dün Çorum'un Samsunspor'u 5-1 yendiği maçta adeta şov yaptı; performansıyla "buradayım" dedi.






Çorum formasıyla 0.39 beklenen gol (xG) üretmesine rağmen tam 2 gol çıkardı. Kaleyi bulan şutlarının kalitesini gösteren xGOT değerinin 1.05 olması, vuruş tekniğinin ve kaleyi gördüğündeki tehdidinin ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha hatırlattı. Çektiği 6 şutun 5'inde isabet sağlaması (%83.3 şut isabeti), hücumda ne kadar odaklı ve etkili hareket ettiğini gösterdi.

Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, TFF yönetiminin uzun ömürlü olmadığını düşünerek Milli Takım koltuğunu 3 ay sonra ikinci kez reddetti

11.10.2026 14:04:00
Haber Merkezi
 
Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni
Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni
Vincenzo Montella'nın nihayet kovulmasından sonra yeni teknik direktör arayışına giren Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun teklif götürdüğü Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, TFF yönetiminin uzun ömürlü olmadığını düşünerek Milli Takım koltuğunu 3 ay sonra ikinci kez reddetti.






Her ne kadar geç kalınmış olsa da, her ne kadar gündem değiştirmek için yapılan bir görevden alma olsa da Vincenzo Montella artık Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü değil.

TFF ise şu anda adliyede devam eden "hakemler dosyası" ve istifa ile koltuğu kaybetme süreçlerine rağmen yeni bir teknik direktör bulmak için çalışmalar yapıyor.







İddialara göre cuma günü yapılan ve 5 istifanın çıktığı kritik icra kurulu öncesinde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Berlin'de Jogi Löw ile görüştü, Milli Takım'ın başına geçmeyi teklif etti.

Başka bir iddia daha var. O iddiaya göre hâlihazırda Shakhtar'ı çalıştıran Arda Turan'ı da Milli Takım'ın başına getirmek istiyor.







Ukraynalı gazeteci Igor Burbas, "Arda Turan Türkiye Milli Takımı'nın başına geçecek mi? 3 ay önce, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu konudaki ilgisini haber yapmıştım. Bildiğim kadarıyla Turan'ın tutumu o zamandan beri değişmedi.

Kaynaklarım Arda'nın gerçekten bir davet aldığını, ancak Türk Milli Takımı'nı çalıştırma teklifini bir kez daha reddettiğini söylüyor. Tek düşüncesi Shakhtar" dedi.







İddialara göre Dünya Kupası sonrasında Hacıosmanoğlu, Arda Turan'a Milli Takım'ın başına geçmeyi teklif etti; Arda Turan reddetti.






Gelen bilgilere göre Turan, inanmadığı ve güvenmediği Hacıosmanoğlu yönetimiyle yola çıkmak istemiyor. Daha önce reddettiği göreve bu kez çok daha uzak. Çünkü kariyerinde belki en kritik kararını vereceği süreçte arkasında güçlü bir yönetim olsun istiyor.

Galatasaray'ın yeni Mertens'ini Osimhen takdim etti

Osimhen’den yeni 10 numaraya övgü dolu sözler geldi. Galatasaray'ın genç yıldızı, Mertens’in yerini doldurabilecek mi?

11.10.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın yeni Mertens'ini Osimhen takdim etti
Galatasaray'ın yeni Mertens'ini Osimhen takdim etti
Galatasaray'ın yeni transferi Batrakov henüz gol siftahı yapamasa da Osimhen'in övgüsünü aldı. Nijeryalı yıldızın Rus futbolcuya olan özel ilgisinin arkasında Mertens'e duyduğu özlem yatarken, Okan Buruk'un aylar önce planladığı "yeni 10 numara" projesinin detayları da yeniden gündeme geldi.






Galatasaray'ın Rusya'dan getirdiği Batrakov henüz gol orucunu bozamadı... Ancak takım içinde kendisine önemli bir yer edindi. Öyle ki Osimhen bile genç oyuncu için, "Batrakov takımda bize gerçekten çok yardımcı olabilecek biri. Ben bu adamı bir oyuncu olarak değil, bir insan olarak daha çok seviyorum. Gerçekten harika bir futbolcu ve inanılmaz bir yeteneği var. Top kendisine gelmeden önce oyunu okuyabiliyor. İlk antrenmanını hatırlıyorum; sahada adeta herkesi kendine hayran bırakmıştı. Herkes 'Vay be!' diyordu" dedi.






Aslında Osimhen'in Batrakov hayranlığının arkasında Mertens'e olan özlemi yatıyor. Osimhen zamanında da Mertens için, "Mertens sadece harika bir futbolcu değil, saha dışında da mükemmel bir insan. Napoli'de ilk zamanlarımda bana nasıl rehberlik ettiyse, Galatasaray'da da aynı şekilde takımın liderlerinden biri olarak herkese destek oluyor" demişti.






Gazetemiz, Okan Buruk'un Batrakov'u Galatasaray'a istediğini daha geçen sezon devam ederken haberleştirmişti. Başlığımız, "Okan Buruk 'Yeni Mertens'ini buldu! Moskova'ya çıkarma yapıldı" şeklindeydi. Altında ise "Mertens sonrası 10 numara eksiğini gideremeyen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk aradığı cevheri Rusya'da buldu" ifadeleri yer alıyordu.






Osimhen'e göre Batrakov takıma alıştıktan sonra Mertens gibi çok ciddi katkılar verecek.

Fenerbahçe direkten döndü


 
Fenerbahçe büyük bir riskin eşiğinden döndü... Transfer döneminin son günlerinde 30 milyon Euro'luk bonservisle sarı-lacivertlilerin gündemine gelen Scott McTominay, Manchester'da kalp ameliyatı geçirdi. Napoli'de takımla çalışmalara başlasa da İskoç yıldızın yaşadığı bu kritik sağlık süreci, Fenerbahçe'nin potansiyel bir mali ve idari krizden nasıl kurtulduğunu gözler önüne serdi.

10.10.2026 18:28:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe direkten döndü
Fenerbahçe direkten döndü

Transferin son günlerinde Fenerbahçe için herkesi şaşırtan bir Scott McTominay gündemi oluştu… Cihan Kamer'in İtalya'ya gittiği, Napoli ile masaya oturduğu ve 30 milyon Euro'ya işi bitirmeye çalıştığı iddia edilmişti. Daha dedikodunun ortaya atıldığı gün McTominay'ın ayaklarında kabarcık sorunu olduğu, küçük bir operasyon geçirip sahalara döneceği öne sürüldü.







İtalyan basını uyanık mı uyanık!

O dönemde İtalyan basını, "Fenerbahçe sakat Oosterwolde'yi Roma'ya göndermek istedi" haberleri yaptı... Ancak Türk basını, "Napoli, kalbinden sorunlu McTominay'ı Fenerbahçe'ye göndermek istedi" haberlerini yazmadı.
O McTominay başarılı bir kalp ameliyatı geçirdi. Napoli Kulübünden yapılan resmi açıklamada, "McTominay'ın geçirdiği ek muayeneler, oynamaya hazır olduğunu gösterdi. Bu nedenle oyuncu, takımla birlikte antrenmanlara başladı" ifadeleri kullanıldı.







Ameliyat oldu

İskoç Millî Takımı'nın kaptanı, kalp ritim bozukluğu nedeniyle Manchester'da ameliyat oldu. Ağustos sonundan beri sahalardan uzak kalan McTominay'ın sahalara ne zaman döneceği ise henüz belli değil. Tıbbi açıdan kalbe yapısal bir zarar vermeyen bu tür müdahalelerde sporcuların kalp kapasitesi etkilenmiyor. Maç eksiğini kapattıktan sonra performans kaybı yaşamadan eski seviyesine ulaşması beklenebilir. Ancak 30 milyon Euro bonservis ve yüksek yıllık ücret paketinde sıfır riskli, hemen katkı verecek "hazır" bir yıldız arayan Fenerbahçe için bu transfer büyük bir belirsizliğe ve potansiyel bir krize yol açabilirdi.







Hastalığı neydi?

McTominay, Ağustos ayında Napoli'nin Como'ya 2-1 yenildiği Serie A maçının 56. dakikasında oyundan çıkarılmıştı. Kalbinde hafif ve iyi huylu bir aritmi tespit edildi ve düzeltici tedaviye başlandı. Uzmanlara göre, aritmi, kalbin çok hızlı veya çok yavaş atması veya kalp atışının düzensiz olması durumunu gösteriyor.

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Kerem Aktürkoğlu oyunu

Galatasaray’ın, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi idari ve finansal ceza batağına çekmek için Kerem Aktürkoğlu transferinde dev bir tuzak kurduğu iddia edildi

10.10.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Kerem Aktürkoğlu oyunu
Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye Kerem Aktürkoğlu oyunu
Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı Kerem Aktürkoğlu transferinin perde arkasından dev bir iddia çıktı. Bu transferde Galatasaray'ın izlediği strateji ortalığı karıştırdı. Sarı-kırmızılıların, Hakan Safi üzerinden yapılan imaj hakkı ödemelerini haber alıp Fenerbahçe'nin idari ve finansal ceza alması amacıyla ön alım hakkından (ROFR) bilerek vazgeçtiği öne sürüldü.






Kerem Aktürkoğlu'nun attığı taş, ürküttüğü kuşa değmedi... Fenerbahçe, geçen sezon başında eski teknik direktörü Jose Mourinho'nun ısrarıyla Galatasaray'ın eski oyuncusunu Benfica'dan transfer etti.






Ancak bu sezon başında Fenerbahçe, Ali Koç döneminde yapılan Kerem transferi yüzünden UEFA'dan bir ceza aldı. Daha sonra Kerem'in sözleşmesi Hakan Safi'den Fenerbahçe'ye geçti. Çünkü diğer türlü sıkıntı yaratmaya devam edecekti.

Aziz Yıldırım son divan kurulunda, Kerem yüzünden ceza almalarını şu şekilde açıkladı:






"UEFA'dan gelen cezanın sebebi... Bizimkiler yanlış bildirmişler. UEFA, 'Yüzde 70 oran bildirmen lazım' diyor; bizimkiler yüzde 84 bildirmişler ve artı Kerem Aktürkoğlu. Cezanın sebebi bunlar. 'Türkiye'den bir kulüp şikayet etti' dediler. 11 milyon euro ceza kestiler. İtiraz edince 7 milyona indi, 4'ünü aldılar, 3'ünü de alacaklar."






Asıl iddia ise Galatasaray'ın Kerem Aktürkoğlu transferinde Fenerbahçe'yi tuzağa düşürdüğü… Kerem Aktürkoğlu transfer olduğu dönemde Fenerbahçe, milli oyuncunun anlaşmasını TFF'ye iletti… Burada dikkat çeken; TFF'ye bildirilen, Benfica'ya ödenecek 22.5 milyon euro artı 2.5 milyon euro'luk bonservis bedelinin yanında milli oyuncunun maaşıyla ilgili bildirilen rakamlar (bazılarına göre asgari ücret, bazılarına göre imaj hakkı sözleşmede yer almıyordu) oldu.






TFF o dönemde Fenerbahçe'den "çifte sözleşme" şüphesiyle bir savunma istedi… Basına yansıyan rakamlarla sözleşmede yazan rakamlar arasında çelişki olduğu iddiası araştırıldı. Fenerbahçe savunmasını yaptı. Savunma TFF tarafından kabul edildi. Kerem'e lisans çıkarıldı.






Ancak yine iddiaya göre Kerem'in sözleşmesinde yazan rakam bir şekilde Galatasaray'a ulaştı… Sarı-kırmızılılar da hemen Fenerbahçe'nin transferine izin verdi. Hatta o dönemde Genel Sekreter Eray Yazgan, "Büyüklük bizde kalsın" tarzında bir açıklama yaptı.






İddiaya göre Galatasaray cephesi, Hakan Safi'nin kendi şirketinden yaptığı "imaj hakkı" ödemesinin farkındaydı… Bunu da doğrulatmıştı. Fenerbahçe'nin ve Kerem'in harcama limitleri ile ilgili ceza alması için apar topar FRoR (ilk satın alma hakkı) hakkından vazgeçildi.

Okan Buruk'un son umudu Barış Alper

Sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa ve Barcelona maçlarını kaçıracak Victor Osimhen'in yerine, Okan Buruk'un taktiksel prova doğrultusunda Barış Alper Yılmaz'ı forvette görevlendirmesi bekleniyor

09.10.2026 11:20:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'un son umudu Barış Alper
Okan Buruk'un son umudu Barış Alper
Sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa ve Barcelona maçlarında forma giyemeyecek olan Victor Osimhen'in yerine kimin oynayacağı netlik kazandı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Deniz Gül ve Rafael Leao ihtimallerine karşın Katalan devinin yüksek savunma hattını yıpratacak en ideal isim olarak Barış Alper Yılmaz'ı öne çıkardı.






Haftalar önce oynanan Trabzonspor maçında oynayacağı söylenen Osimhen, bu akşam Galatasaray formasıyla Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek. Barcelona maçında forma giymesi ise imkansıza yakın. Hatta Fenerbahçe derbisi bile risk altında.






Tüm bu gelişmeler ışığında Okan Buruk, Kasımpaşa karşısında Barcelona maçının provasını yapacak. Gelen bilgilere göre tecrübeli teknik adam, Kasımpaşa maçına çıkacağı forvetle Barça karşısında da sahada yer alacak.






Barcelona'nın önde kurduğu yüksek savunma çizgisini cezalandırabilecek en ideal profil Barış Alper Yılmaz olarak öne çıkıyor. Fizik gücüyle ikili mücadelelerde yıpratıcı. Sol ve sağ kanat ile santrfor dinamizmine sahip. Barça stoperlerinin dengesini bozarak kanatlara açılmasına ve arkadan gelen Rafael Leao, Leroy Sane ya da Yunus Akgün gibi isimlere kulvar açmasına imkan tanıyabilir.






Barış Alper'in en uçta görev alması; fiziksel presi önde başlatmasını, Barça'nın arkasında bıraktığı geniş alanlara dikine koşular yapmasını ve sol ile sağ kanattaki Leao - Sane - Yunus rotasyonuyla sürekli yer değiştirerek rakip savunmanın dengesini bozmasını sağlayabilir. Kasımpaşa maçında en uçta Barış Alper Yılmaz ile başlamak, Barcelona maçının taktiksel ve fiziki provası adına en mantıklı kurgudur.






Deniz Gül ile başlamak, Barcelona gibi üst seviye pres yapan ve tempoyu dikte eden bir takıma karşı kısıtlı tecrübesi ve düşük hareketliliği nedeniyle risk taşır. Okan Buruk, Rafael Leao'nun da merkezde konumlanması durumunda fiziksel yıpratıcılığının düşeceğine inanıyor; ancak gezgin bir sahte 9 olarak kullanıldığında Barça stoperlerini pozisyon dışına çekmede etkili olabilir. Bu yüzden Barış Alper'le oynaması yüksek ihtimal.

Archie Brown küllerinden böyle doğdu

Sezon başında Fenerbahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Archie Brown, İsmail Kartal’ın taktik dokunuşuyla Premier Lig devlerinin radarına girdi. Tedesco kurgusunda rotasyona hapsolan İngiliz sol bek; top kaybını 11,9’dan 8,8’e düşüren savunma disiplini, 35,1 km/s'lik hızı ve atletizmiyle Nottingham Forest ile Chelsea’nin iştahını kabartıyor.

09.10.2026 10:47:00
Haber Merkezi
 
Archie Brown küllerinden böyle doğdu
Archie Brown küllerinden böyle doğdu
Archie Brown Fenerbahçe'de uçuyor mu, yoksa AC Milan'ın elinden kapılan Brown zaten oynaması gereken sistemde mi oynuyor? Geçen sezon Tedesco onu kullanamadı mı, yoksa İsmail Kartal mı doğru kullanıyor?

Sezon başında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor, kendisine takım aranıyordu. Şimdi ise Premier Lig ekiplerinin gözdesi olduğuna dair iddialar var. İstatistikler bize ne söylüyor?






İngiliz sol bek uçmuyor; aksine Tedesco'nun rotasyon oyuncusundan Kartal'ın omurga parçasına dönüştüğü doğru taktik kurguda gerçek potansiyelini sergilemeye başlıyor.

Tedesco, Archie Brown'dan çizgiye inip skor üretmesini ve ceza sahasına topsuz koşular atmasını bekledi. İsmail Kartal ise oyuncuyu 4'lü savunmanın sol beki olarak daha derli toplu, yerleşik ve pozisyon sadakati yüksek bir role yerleştirdi. Oyuncunun top kayıpları 11,9'dan 8,8'e geriledi.






1,90 m boyundaki bir oyuncunun 35,1 km/s hıza ulaşabilmesi, 90 dakika başına 10,2 km katetmesi ve 16,1 depar atması Premier Lig'in geçiş temposu için biçilmiş kaftan.

Özellikle Nottingham Forest ve Chelsea tarzı fizik kalitesi yüksek takımların kendisini istediğine dair haberler gündemdeyken, İngiliz olmasının da katkısıyla iyi bir transfer yapabilir.

Devam eden bonservis pazarlıklarında 25-30 milyon euro bandının konuşulmasını sağlayan şey, skorerliğinden ziyade oyun disiplini ve savunma güvenilirliği.

Mancini ile Galatasaray arasında yaşananlar gün yüzüne çıktı

Mancini'nin İtalya'sı 2 maçta Montella'nın Türk Millî Takımına toplam da 7 fark atıp muhabirlere "Cimbom" selamı verince eski defterler açıldı. "Galatasaray'da 5 milyon euro bıraktı" güzellemelerinin arkasındaki tutulmayan transfer sözleri ve gerçek kriz yeniden gündeme geldi. 
 

08.10.2026 17:06:00
Haber Merkezi
 
Mancini ile Galatasaray arasında yaşananlar gün yüzüne çıktı
Mancini ile Galatasaray arasında yaşananlar gün yüzüne çıktı
Roberto Mancini'nin çalıştırdığı İtalya Millî Takımı, Vincenzo Montella'nın "ciğerlerini söktüğü" Türk Millî Takımına Kocaeli'de 4, Bologna'da 3 attı... İki maçta 7 golle Türkiye'ye "yeriniz A Ligi değil" dedi.

Mancini'nin maç çıkışlarında muhabirlere "Cimbom Bom" demesi ise Galatasaray'dan ayrıldığı dönemde başkan olan Ünal Aysal'ın "4,5 - 5 milyon euro'yu Galatasaray'da bıraktı" açıklamasını akıllara getirdi.






MANCINI İLE GALATASARAY ARASINDA NELER YAŞANDI?

Hemen bir Mancini güzellemesi başladı. Ancak 12-13 yıl öncesini hatırlayanlar için Ünal Aysal'ın, "Mancini beyefendi ve centilmen bir insan. Sözleşmesine göre gelecek yıl için hak ettiği 4,5 - 5 milyon euro civarındaki tazminat alacağını bırakıp gitti. Tek bir kuruş dahi talep etmedi. Kendisine Galatasaray Kulübü adına teşekkür ederim." açıklamasının aslında bambaşka bir anlam taşıdığını biliyor.






ÜNAL AYSAL'LA KADRO PAZARLIĞI

Mancini, 2013-14 sezonu biter bitmez yönetime Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen geniş bir transfer listesi sundu. Aysal yönetimi, "çilek" dönemi sonrası başlayan FFP baskısı nedeniyle Mancini'ye bu bütçeyi sağlayamayacaklarını, küçülmeye gidileceğini belirtti.






MANCINI KALMAK İSTEMEDİ

Mancini, Galatasaray'a gelirken Avrupa'da başarı odaklı bir proje için söz alarak gelmişti. Aysal'ın düşük bütçeli ve dar kapsamlı transfer politikasına geçeceğini anlaması üzerine "Bu imkânlarla ve bu kadro yapısıyla hedeflere ulaşmam mümkün değil" diyerek kalmanın anlamsız olduğuna karar verdi.

O dönem uygulanan 6+2+4 yabancı kuralı nedeniyle Mancini, Türk oyuncu kalitesinin yetersizliğinden ve yerli transferinde verilen sözlerin tutulmamasından şikâyetçiydi.

Osimhen, Galatasaray'ın yeni golcüsünü seçti

Hücum hattındaki yalnızlığından dert yanan Victor Osimhen, milli ara dönüşü teknik direktör Okan Buruk ile özel bir görüşme yaptı. Bursaspor'da 9 maçta 12 gole ulaşan Kelechi Iheanacho'yu öneren Nijeryalı yıldız, 2017'de kendisine kapısını açan "abisi" için kefil oldu.

08.10.2026 17:01:00
Haber Merkezi
 
Osimhen, Galatasaray'ın yeni golcüsünü seçti
Osimhen, Galatasaray'ın yeni golcüsünü seçti
Forvet hattındaki yalnızlığına isyan eden Victor Osimhen, ülkesinde yaptığı tatilin dönüşünde Okan Buruk'la bir görüşme yaptı. Bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 9 karşılaşmada rakip fileleri 12 golle havalandıran Bursaspor'un golcüsü Kelechi Iheanacho için Galatasaray teknik direktörüne tavsiyede bulundu.






KELECHI IHEANACHO İÇİN OSIMHEN DEVREDE

Osimhen, "abisi" olarak gördüğü vatandaşının Galatasaray'a katılması için devreye girdi. Milli takımdan ve geçmişten gelen güçlü bağlarını da vurgulayarak Iheanacho için Buruk'a, golcülük kalitesinden çok karakterinin Galatasaray için ne kadar değerli olacağını anlattı.






OKAN BURUK İKNA OLDU

Osimhen'in "karakter" vurgusunu dikkate alan Buruk'un, soyunma odası kimliğine uyum sağlayacak ve Osimhen ile yüksek kimya yakalayacak tecrübeli bir ismin transferine olumlu baktığı ise gelen bilgiler arasında.






OSIMHEN'İN BURSAPORLU 'ABİSİ'

Osimhen, 2017 yılında Nijerya Milli Takımı'na ilk çağrıldığı dönemde krampon almak için Iheanacho'nun odasına gitti; ancak golcünün oda arkadaşı tarafından kapıdan geri çevrildi. Iheanacho bu durumu fark eder etmez kapısına kadar gidip Osimhen'in elinden tutarak onu içeri aldı. Ona hem krampon verdi hem de kendisini himayesine aldı. Osimhen o günden sonra ona "abim" demeye başladı.






GALATASARAY'IN SİSTEMİNE UYAR

Okan Buruk uzun süredir çift forvetli veya forvet arkasını serbest kullanan bir sistem düşünüyor. Bu sistemde Iheanacho, bağlantı santrforu olarak görev yapabilir; Osimhen gibi bitirici ve yıpratıcı bir forvetin arkasında veya yanında tamamlayıcı rol üstlenebilir.

Ederson'u Aziz Yıldırım uçurdu! İşte o gerçek

Takımdan ayrılmayı kafasına koymuşken Aziz Yıldırım’ın koşulsuz desteğiyle küllerinden doğan Ederson, rakamlara da ambargo koydu. Maç başına kurtarışını 3.2'ye fırlatan ve gole neden olan hataları sıfırlayan tecrübeli kalecinin inanılmaz zihniyet değişimi ve sezon istatistikleri Fenerbahçe'yi uçurdu

08.10.2026 12:19:00
Haber Merkezi
 
Ederson'u Aziz Yıldırım uçurdu! İşte o gerçek
Ederson'u Aziz Yıldırım uçurdu! İşte o gerçek
Fenerbahçe'de herkesin çımasına kesin gözüyle baktığı kriz, Aziz Yıldırım sayesinde başarı hikayesi doğurdu… Aziz-silin bir kez daha işe yaradı. Ederson'un geçen sezondan bu sezona artan performansı sadece saha içi taktiksel bir değişimle değil, psikolojik bir eşiğin aşılmasıyla açıklanabilir. Ayrılık kararlarının eşiğindeki Brezilyalı kalecinin "özgüven sıçraması" tüm temel istatistiklerine de doğrudan yansımış durumda.






AZİZ YILDIRIM SAYESİNDE

Geçen sezon kafaca ayrılığı kesinleştirmesi yüzünden Ederson, "sorumluluktan kaçan" ve "hata yapmaktan korkan" bir kaleciydi. Aziz Yıldırım'ın yönetime geldikten sonra oyuncuya sunduğu koşulsuz destek, klasik bir "psikolojik yönetim" örneği oldu. Yıldırım'ın arkasında durduğunu açıkça belirtmesi, oyuncunun üzerindeki baskıyı kaldırdı ve kalede daha cesur kararlar almasını sağladı.






EDERSON PATLAMASI YAŞANIYOR

24 maçlık geniş bir veri setinde %69 kurtarış oranına sahip bir kalecinin, yeni sezona %80 ile girmesi geçici bir form grafiğinden ziyade motivasyonel bir zihniyet değişimine işaret etmekte.

-Kurtarış Yüzdesi %69.6 %80.0
-Maç Başına Kurtarış 2.3 3.2
-Gol Yemediği Maç Oranı %33 (8/24) %60 (3/5)
-Başarılı Kaleden Çıkma 0.3 (%100) 1.4 (%100)
-Gole Neden Olan Hata 2 0
-Topla Buluşma (Maç Başı) 33.8 44.0






FENERBAHÇE'Yİ UÇURUYOR

Geçen sezon %69.6 olan kurtarış başarısı, bu sezon %80.0 seviyesine fırladı. Maç başına 2.3 olan kurtarış sayısı 3.2'ye yükseldi. Bu durum, kaleye gelen şut kalitesinde veya ceza sahası içi baskısında artış olsa dahi Ederson'un reaksiyon süresinin ve konsantrasyonunun çok daha üst seviyede olduğunu gösteriyor.

Singo saatli bomba misali

Galatasaray'da uzun süren sakatlığının ardından sahalara dönen Wilfried Singo’nun antrenmandaki görüntüsü büyük merak uyandırdı. Fildişili yıldızın elindeki özel kumanda ve göğsündeki GPS yeleğiyle saniye saniye takip edilmesi, sağlık kurulunun katı denetimini ortaya koydu. Uzmanlar ise tehlikeye dikkat çekti

08.10.2026 12:15:00
Haber Merkezi
 
Singo saatli bomba misali
Singo saatli bomba misali
Galatasaray'da uzun süren sakatlığını atlatarak saha çalışmalarına başlayan Wilfried Singo'nun antrenmandaki görüntüsü büyük merak uyandırdı. Fildişili sağ bekin/stoperin elinde tuttuğu özel cihaz; teknik heyet ve sağlık kurulunun oyuncu üzerindeki katı denetiminin bir işareti.






SINGO'NUN DURUMU KRİTİK

Uzmanların bize verdiği, "Singo şu an adeta bıçak sırtında koşuyor, en küçük hatada süreç başa dönebilir" uyarısı ise oldukça dikkat çekici. Fildişili futbolcu, idman boyunca elinden düşürmediği mekanik ölçüm cihazıyla saniye saniye kontrol altında tutuluyor.






CİHAZ NE İŞE YARIYOR?

O cihaz; sakatlık sonrası kademeli yükleme ve kademeli dönüş süreçlerinde kullanılan özel bir takip kumandası. Göğsünde yer alan Catapult GPS yeleği ile senkronize çalışan bu sistem; oyuncunun attığı tur sayısını, koşu setlerini ve anlık nabız piklerini milimetrik olarak veri tabanına işliyor. Fildişili oyuncu, her tur veya depar seti tamamlandığında cihazı tetikleyerek performans analiz ekibine anlık dijital veri sunuyor.






ÇOK DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR

Singo'nun kas ve tendon dokusunun eski yük toleransına ulaşması için daha uzun bir zaman var. Kontrolsüz bir zorlama, sakatlığının nüksetmesi anlamına gelir. Singo'nun elindeki bu kumanda ve göğsündeki GPS takip sistemi, oyuncunun henüz %100 risksiz seviyeye gelmediğinin kanıtı. En küçük bir aşırı yükleme durumunda Singo'nun sakatlığının tekrarlama ve rehabilitasyon sürecinin tamamen en başa dönme tehlikesi bulunuyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.