logo
21 TEMMUZ 2026

İsmail Yüksek nasıl başardı?

Fenerbahçe'de gerilim dolu seçim süreçlerinin ardından buzları eriten tarihi buluşma, milli futbolcu İsmail Yüksek’in düğününde gerçekleşti

20.07.2026 11:49:00
Haber Merkezi
 
İsmail Yüksek nasıl başardı?
İsmail Yüksek nasıl başardı?
Fenerbahçe'de gerilim dolu seçim süreçlerinin ardından buzları eriten tarihi buluşma, milli futbolcu İsmail Yüksek'in düğününde gerçekleşti!

Genç yıldızın akılcı ve cesur hamlesiyle eski başkan Aziz Yıldırım ile mevcut başkan Ali Koç, tüm kırgınlıkları bir kenara bırakarak aynı masada nikah şahidi oldu.

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İsmail Yüksek'in düğün töreni, sarı-lacivertli camiada tarihi bir buluşmaya sahne oldu. Düğünün en dikkat çekici anı, Başkan Aziz Yıldırım ile eski başkan Ali Koç'un yan yana gelerek nikah şahitliği yapmasıydı. İki isim, iki kez karşı karşıya geldikleri ve Ali Koç'un kazandığı olaylı seçimlerin ardından ilk kez bu kadar yakın ve hayırlı bir iş için bir araya geldi.







ALİ KOÇ, SAFİ'NİN YANINDA DURMUŞTU

Seçim süreçlerinde Aziz Yıldırım, Ali Koç aleyhine çok sert ifadeler kullandı. Hatta son kongrede Ali Koç'un, son gün Aziz Yıldırım'a karşı Hakan Safi'yle fotoğraf vererek yanında durduğu iddiaları da camiada uzun süre konuşuldu. İkili arasındaki bu büyük gerginliğe rağmen İsmail Yüksek, iki dev ismi aynı masada buluşturmayı başardı.







SARAN'DAN SONRA SAFİ'YE DE VETO

Kritik buluşmanın perde arkası ise İsmail Yüksek'in akılcı hamlesiyle şekillendi. Genç futbolcu, düğün daveti için ilk olarak Aziz Yıldırım'ın kapısını çaldı ve kendisinden nikah şahidi olmasını talep etti.

Saygısını gösteren Yüksek, eski başkana "Bir dileğiniz, bir isteğiniz var mı?" diye sordu. Aziz Yıldırım bu görüşmede Sadettin Saran'ı veto ederken, iddialara göre Hakan Safi'nin de düğünde yer almasını istemedi.







GALATASARAYLILARA İZİN

İsmail Yüksek, veto krizini aştıktan sonra diğer şahidin Ali Koç olmasını istediğini açıkça dile getirdi. Genç oyuncunun en büyük çekincesi Yıldırım'ın bu isme tepki göstermemesiydi...

Ancak Aziz Yıldırım beklenenin aksine olgun bir tavırla "Buyursun gelsin" yanıtını verdi. Yıldırım, Yüksek'in düğüne Galatasaraylı futbolcuları da çağıracağını söylemesi üzerine yine herhangi bir olumsuz tepki göstermedi.







İKİ KUTUP BİR ARADA

Böylece aralarındaki tüm buzları eriten tarihi hamle, genç bir futbolcunun doğru iletişimi sayesinde gerçekleşti. Fenerbahçe camiasının iki kutup ismi, İsmail Yüksek'in mutlu gününde kırgınlıkları bir kenara bırakarak aynı karede buluştu. Bu tarihi an, sarı-lacivertli camiada uzun süre unutulmayacak bir birliktelik fotoğrafı oldu.

Salah'ta kale içten fethedildi

Beşiktaş, Nübel ve Trossard'ın ardından dünya yıldızı Mohamed Salah transferinde de mutlu sona çok yaklaştı

21.07.2026 12:38:00 / Güncelleme: 21.07.2026 12:41:55
Haber Merkezi
 
Salah'ta kale içten fethedildi
Salah'ta kale içten fethedildi
Beşiktaş, Nübel ve Trossard'ın ardından dünya yıldızı Mohamed Salah transferinde de mutlu sona çok yaklaştı.

Siyah-beyazlıların Alman kurmayı, Mısırlı golcünün ailesini ikna etmek için Kuzey Sahili'ne çıkarma yapıp teknik direktör Vincenzo Italiano'yu FaceTime ile yayına bağlarken; İstanbul'a sıcak bakan eşi Maggie Sadek ve kızları Mecca ile Kayan üzerinden yürütülen "aile operasyonu" transferde Kartal'ı öne geçirdi.







Beşiktaş'ta, Nübel ve Trossard transferlerini bitiren Eduard Grad şimdi de Mohamed Salah için kolları sıvadı...

Siyah-beyazlıların Alman kadro planlamacısı Mısırlı yıldızın tatil yaptığı ülkenin Kuzey Sahili bölgesine çıkarma yaptı. Salah'ı bizzat ziyaret eden Graf'ın, transferi bitirmek için oyuncunun kızları Mecca ve Kayan'a özel hediyeler götürdüğü öğrenildi.







MENAJERİ GÖRÜŞMEDE YER ALMADI

Kritik görüşme sırasında Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano da FaceTime üzerinden toplantıya dahil oldu. Görüşmede Salah'ın Kolombiyalı menajeri Ramy Abbas'ın yer almaması dikkat çekerken, İstanbul'da yaşamak isteyen eşi Maggie Sadek'in tavrı sebebiyle Salah'ın önceliğinin Beşiktaş olduğu zaten konuşuluyor.

ANNESİ DE TATİLDE YANLARINDA

2026 Dünya Kupası'nın ardından dinlenmeye çekilen Mohamed Salah, Mısır'ın en gözde yaz rotalarından biri olan Kuzey Sahili'nde ailesiyle vakit geçiriyor. Sosyal medya hesabından eşi, annesi ve kızlarıyla birlikte geçirdiği neşeli anları, sahil fotoğraflarını ve akşam yemeği karelerini paylaşan yıldız oyuncu, transfer iddialarının göbeğindeyken sakin bir tatil yapmayı tercih ediyor.







MESSI, SALAH'I İSTİYOR

Beşiktaş'ın bitirmeye çok yaklaştığı bu tarihi transfer operasyonuna son anda Amerika'dan dev bir rakip çıktı. Inter Miami'nin süperstarı Lionel Messi, Liverpool ile sözleşmesi sona eren Mohamed Salah'ın transferine bizzat onay verdi. Arjantinli efsanenin, Dünya Kupası başlamadan önce Salah'ı bedelsiz olarak MLS ekibine katmak istediği ve bu doğrultuda kulübün resmi hamlelere başladığı aktarıldı.







SADEK'İN ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ

Siyah-beyazlı formayı giymeye oldukça yakın olan Salah için Inter Miami seçeneğinin masaya gelmesi transfer sürecini adeta köşeye sıkıştırdı. Beşiktaş'ın aile üzerinden yürüttüğü ikna stratejisi ve eşi Maggie Sadek'in İstanbul ısrarı avantajını korurken, Messi faktörünün tecrübeli oyuncunun rotasını Amerika'ya çevirip çevirmeyeceği futbol dünyasında büyük bir merak konusu.

Galatasaray'a 3. torba müjdesi

Şampiyonlar Ligi’nin 36 takımlı yeni lig formatında kuralar sil baştan yazılırken, Galatasaray 3. torbada yer almanın stratejik avantajını cebine şimdiden koydu. Kendi torbasındaki Napoli ve Feyenoord gibi devlerden kaçma şansı yakalayan sarı-kırmızılılar, alt torbalara karşı kuracağı kadro ve tecrübe üstünlüğüyle ilk 24 sıraya adını yazdırıp play-off biletini kapmayı hedefliyor

21.07.2026 12:16:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'a 3. torba müjdesi
Galatasaray'a 3. torba müjdesi
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 36 takımlı yeni "İsviçre sistemi" formatında kura dinamikleri baştan aşağı değişti. Yeni sistemde her takım, hangi torbada yer alırsa alsın her torbadan ikişer olmak üzere toplam 8 rakiple eşleşecek. Bu radikal değişime rağmen Galatasaray'ın devler ligine 2026-27 sezonunda 3. torbadan katılacak olması, sarı-kırmızılılara hem psikolojik hem de kuramsal olarak çok kritik avantajlar sağlıyor.






NAPOLI VE LILLE ELENECEK

Aslan, 3. torbada yer alarak öncelikle kendi torbasındaki "dişli" rakiplerle eşleşme ihtimalini düşürüyor. Yeni formatta aynı torbadaki takımlar birbiriyle eşleşebilse de Galatasaray, kendisi bu torbada yer aldığı için Napoli, Feyenoord veya Lille gibi tehlikeli ekiplerden birini doğrudan elemiş oldu. Havuzun küçülmesiyle birlikte sarı-kırmızılıların kendi torbasından görece daha zayıf ve dişine göre rakipler çekme ihtimali ciddi oranda arttı.






BİR ANDA FAVORİ OLABİLİR

1. torbadan gelecek rakiplere karşı ise Galatasaray kağıt üzerinde net bir "favori" rolü üstlenecek. Como veya Lens gibi alt torba ekiplerine karşı Aslan; güçlü kadro kalitesi ve köklü Avrupa tecrübesiyle sahaya çıkacak. Bilgisayar destekli fikstür algoritmasının sunacağı dengeli iç saha/deplasman dağılımı sayesinde, sarı-kırmızılılar bu torbalardan hedeflediği maksimum puanları toplayarak RAMS Park'ı rakiplerine dar etme şansı yakalayacak.






STRATEJİK SIÇRAMA TAHTASI

Yeni lig formatında ilk 8 takım doğrudan son 16'ya kalırken, 9 ve 24. sıra arasındaki takımlar play-off oynayacak. İlk 24 içerisine girerek üst tura yükselmeyi hedefleyen Galatasaray için 3. torba, stratejik bir sıçrama tahtası anlamına geliyor. Üst torbalardaki devlerden alınacak sürpriz puanların yanında, 3. ve 4. torba takımlarına karşı kurulacak üstünlük, Aslan'ın Şampiyonlar Ligi yolunu sonuna kadar açacak.

Okan Buruk’u çıldırttı

Galatasaray’da Davinson Sanchez’in ayrılık hazırlıkları sürerken, teknik direktör Okan Buruk’un savunma planlarını baştan yazacak müjdeli haber İngiltere’den geldi

21.07.2026 12:15:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk’u çıldırttı
Okan Buruk’u çıldırttı
Galatasaray'da Davinson Sanchez'in ayrılık hazırlıkları sürerken, teknik direktör Okan Buruk'un savunma planlarını baştan yazacak müjdeli haber İngiltere'den geldi.

Tottenham'da siyasi çıkışları nedeniyle gözden çıkarılan ve bonservisinde dev indirime gidilen Arjantinli dünya yıldızı Cristian Romero, sarı-kırmızılıların radarına girdi.

Como, Inter ve Bournemouth'un peşinde olduğu Davinson'u yüksek bir bedelle satmaya hazırlanan Aslan, hem Kolombiyalı stoperin yerini dolduracak hem de transfer piyasasını sallayacak tarihi bir takas ve transfer stratejisi için Premier Lig devinin kapısını çalacak.







Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un savunma planları için beklediği müjdeli haber Londra'dan geldi. Buruk'un, Davinson Sanchez'in yerine kadroda görmek istediği ilk isim olan Cristian Romero için transfer kapısı aralandı.

Son olarak Dünya Kupası'nda 2. olduklarında Donald Trump'ın elini sıkmayarak gündeme gelen "Cuti" lakaplı stoper için sarı-kırmızılıların hocası ısrarcı.

Arjantinli stoperin İngiltere Kupası yarı finalinde açtığı "Malvinas Arjantin'indir" pankartı, Tottenham kariyerinin sonunu getirdi. Kulüp yönetimi tarafından adeta aforoz edilen Romero için İngiliz ekibi bonservis bedelinde ciddi bir dampinge gitti.







48 MİLYON EURO HALA YÜKSEK

TEAMtalk'un haberine göre, Premier Lig devi gelecek sezonun planlamasını 28 yaşındaki kaptanı Romero olmadan yapıyor. Bu yaz takımdan kesin olarak ayrılması beklenen Arjantinli yıldız için Tottenham'ın belirlediği yeni bonservis bedeli yaklaşık 48 milyon Euro . Her ne kadar bu rakam birçok kulüp için yüksek olsa da, oyuncunun gözden çıkarılması transfer piyasasındaki dengeleri tamamen değiştirdi.







KOLOMBİYALI AYRILMAK İSTİYOR

Bu ayrılık, Galatasaray'dan ayrılmak isteyen Davinson'un da önünü açtı. Kariyerinin son büyük sözleşmesine imza atmak isteyen Kolombiyalı stoper, Avrupa'nın 5 büyük liginden birine transfer olmayı hedefliyor. Romero'nun boşluğunu doldurmak isteyen takımların listesinde Davinson'un adı üst sıralarda yer alıyor.







3 DEV DAVINSON'UN PEŞİNDE

Şu anda Davinson Sanchez ile Serie A ve Premier Lig'den ciddi kulüpler ilgileniyor. Acerbi ve De Vrij ile yollarını ayırmaya hazırlanan ve defansa iki takviye arayan Inter, bu transferde en avantajlı konumda. İtalyan devinin yanı sıra Como ve İngiltere'den Bournemouth da Kolombiyalı stoperi kadrosuna katmak için pusuda bekliyor.







ROMERO İÇİN KRİTİK AVANTAJ

Yaşanan bu hareketlilik, Okan Buruk'un transfer pazarındaki elini fazlasıyla güçlendirecek. Londra'dan gelen bu haberle birlikte sarı-kırmızılılar, hem Davinson'u iyi bir bedelle Avrupa'nın devlerine satma hem de hedeflenen Romero transferini bitirme konusunda stratejik bir avantaj yakalamış oldu.

Galatasaray'ın yeni rakibi Bournemouth

Premier Lig ekibi Bournemouth, Davinson Sanchez'le yakından ilgilenmeye başladı. İngiliz ekibi ayrıca Galatasaray'ın transfer listesinde bulunan Jhon Lucumi'ye de göz koydu!

21.07.2026 09:47:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın yeni rakibi Bournemouth
Galatasaray'ın yeni rakibi Bournemouth
Galatasaray'ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez'in adı ağırlıkla Como'yla anıldı. Ancak Bournemouth da bir köşede gelişmeleri takip ediyordu. Premier Lig temsilcisinin kısa süre içinde resmi teklif yapabileceği öğrenildi. Galatasaray Yönetimi, 30 milyon euronun altındaki rakamlara soğuk bakıyor.

PARAYI RAHATLIKLA ÖDERLER

Bournemouth açısından istenilen parayı ödemek problem olmayacak. Şu anda İngiliz ekibinde stoper adaylarının durumu tartışılıyor. Eğer Davinson'da fikir birliğine varılırsa, Galatasaray'ın kapısı çalınacak. Ancak stoper operasyonu sadece Davinson'la sınırlı kalmayacak.






VATANDAŞLAR BULUŞACAK MI?

Bournemouth, Galatasaray'ın listesinde bulunan Jhon Lucumi'yle de ilgileniyor. 28 yaşındaki savunmacının Bologna ile mukavelesi 30 Haziran 2027'de bitecek. Yani kontratının son senesine girdi. Davinson ve Lucumi, Kolombiya Milli Takımı'ndan arkadaş... İkilinin yeni sezonda aynı takımda buluşma ihtimali yüksek gibi duruyor. Ancak hangi kulüp olacağı henüz net değil... Ya Galatasaray ya da Bournemouth işi bitirecek.

Sağ bek krizi

İtalyan ekibi Inter, Galatasaray'dan Singo'yla ilgileniyor. Resmi teklif de sunabilirler... Singo'yu alsalar bile bir sağ bek daha bitirmek zorundalar

21.07.2026 09:42:00
Haber Merkezi
 
Sağ bek krizi
Sağ bek krizi
İtalyan basınında Inter'in, Galatasaraylı Singo'yla ilgilendiği yazılıyor. Gerçekten de Serie A temsilcisinin bu yönde bir girişimi olabilir. Çünkü mevcut kadrolarında asıl yeri sağ bek olan bir tane bile futbolcu yok! Savunmanın sağında kriz büyük bir kriz yaşanıyor.

OKAN BURUK'UN SÖZLERİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Singo gibi çok yönlü bir futbolcu bulmanın zor olduğunu söylemişti. Başarılı çalıştırıcı, olası bir satışa sıcak bakmıyor. Ancak çok yüksek teklif gelirse durum değişebilir. Bu durumda Sarı-Kırmızılı ekipte sağ bek arayışları başlayacak.






2030'A KADAR MUKAVELE

Cim-Bom, Fildişi Sahilli futbolcuyu 2025 yazında Monaco'dan transfer etmişti. 30.77 milyon euro bonservis bedeli ödendi. 1.90 boyundaki oyuncunun 30 Haziran 2030 tarihine kadar sözleşmesi var. Singo sağlıklı olduğunda çok iyi maçlar çıkardı. Sorun şu ki; sık sık sakatlandı.

Muani nereye gidecek?

Tapusu PSG'de bulunan Kolo Muani'nin adı hem Galatasaray hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'la anılıyordu. Şu anda Fransız forvet konusunda büyük bir hareketlilik var

21.07.2026 09:37:00
Haber Merkezi
 
Muani nereye gidecek?
Muani nereye gidecek?
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın oluşturduğu geniş forvet listesinde Kolo Muani bulunuyordu. PSG, 27 yaşındaki oyuncuyu gelecek planlamasında kesinlikle düşünmüyor. 1.87 boyundaki futbolcu, geride bıraktığımız sezonu da Tottenham'da kiralık olarak geçirmişti.

95 MİLYON ÖDEDİLER!

PSG, Kolo Muani'yi 2023 yazında Eintracht Frankfurt'tan transfer etmişti. O dönemde tam 95 milyon euro bonservis bedeli ödediler. Fransız futbolcu, PSG tarihindeki en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu. Sözleşmesi ise 30 Haziran 2028 tarihine kadar devam ediyor.






JUVENTUS BASTIRIYOR

İtalya basınındaki haberlere göre; Juventus, Muani transferinde ciddi bir ilerleme sağladı. Kısa süre içinde resmi açıklamaların yapılması bekleniyor. Oyuncu daha önce kiralık olarak Juventus forması giymişti. Büyük ihtimalle tekrar kiralanacak. Bugün itibarıyla Muani'nin Türkiye'ye gelmesi beklenmiyor.

Aslan'da Fransız sürprizi yaşanır mı?

Galatasaray, kadrosuna genç bir golcü katacak. Listeye Nantes forması giyen Matthis Abline de eklendi. Fransız futbolcunun, hücumdaki çeşitliliği sebebiyle tercih edilebileceği öğrenildi

21.07.2026 09:24:00
Haber Merkezi
 
Aslan'da Fransız sürprizi yaşanır mı?
Aslan'da Fransız sürprizi yaşanır mı?
Mauro Icardi'nin ayrılığı sonrasında, Galatasaray genç bir forvet hamlesi gerçekleştirecek. Bu konuda tercih değil 'zorunluluk' var... Kesinlikle santrfor gerekiyor. Sarı-Kırmızılılar'ın listesine Nantes forması giyen Matthis Abline de eklendi. 23 yaşındaki futbolcunun konuşulmasının sebebi ise hücumun her bölgesinde görev yapabilmesi...

DAHA ÇOK KANATTA

1.82 boyundaki oyuncunun asıl yeri santrfor. Fakat geride bıraktığımız sezona bakarsak daha çok kanat bölgesinde görev yaptı. Matthis Abline, sol kanatta 16 kez oynadı. Sağ kanatta 4, 10 numarada ise 1 kez forma giydi. Santrfor olarak 7 karşılaşmaya çıktı. Galatasaray'ın bu sebeple oyuncuya sıcak baktığı belirtildi.






AYRILMAK İSTİYOR

Nantes, küme düşme üzüntüsü yaşamıştı. Matthis Abline ayrılmak istiyor. 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Fransız futbolcunun adı şu kulüplerle de anılıyor:

Paris FC
Crystal Palace
Roma
Monaco

Fakat şunu belirtmekte fayda var... Matthis Abline, Galatasaray'ın listesinde zirvede değil... Alternatifler arasında bulunuyor.

Galatasaray transferde sessizliğini bozabilecek mi?


 
Galatasaray, Real Madrid forması giyen Eduardo Camavinga konusunda nabız yoklamıştı. Şu anda konuyla ilgili sessizlik hakim... Ancak Ağustos ayında sıcak gelişmelerin yaşanabileceği öğrenildi.

21.07.2026 08:03:00 / Güncelleme: 21.07.2026 08:10:22
Haber Merkezi
 
Galatasaray transferde sessizliğini bozabilecek mi?
Galatasaray transferde sessizliğini bozabilecek mi?

Galatasaray'da kesinlikle 10 numara takviyesi yapılacak. Ancak merkez orta saha bölgesi de güçlendirilecek. Bu konuda Real Madrid forması giyen Eduardo Camavinga düşünülüyordu. Bazı temaslar da kuruldu. Fakat bir süredir Fransız futbolcunun transferinde sessizlik hakim... 
 
Son şampiyon Galatasaray şimdiye kadar sadece 22 yaşındaki Fransız oyuncu Lesley Ugochukwu'yu Championship ekibi Burnley'den kiraladı.







Real'in son kararı bekleniyor

Galatasaray'ın Eduardo Camavinga'dan çekildiği düşünülüyordu. Ancak Sarı-Kırmızılılar'ın, Real Madrid'in kararını beklediği öğrenildi. Jose Mourinho, yönetime henüz gidecek futbolcularla ilgili raporunu sunmadı. Eğer bu listede 23 yaşındaki futbolcu yer alırsa, Cim-Bom masaya oturacak. Camavinga'nın Real Madrid'le 30 Haziran 2029'a kadar sözleşmesi bulunuyor.







Rakipler var

1.82 boyundaki futbolcuyla Galatasaray dışında şu takımların da ilgilendiği konuşuluyor:
Borussia Dortmund
Manchester City
Tottenham
Şu ana kadar hiçbir kulüpten Real Madrid'e resmi teklif gitmedi. Bu listede Galatasaray'ı en fazla zorlayacak takım; Manchester City... Ancak City, kısa süre önce 135 milyon Euro karşılığında Elliot Anderson hamlesini tamamlamıştı. Camavinga'ya hiç bulaşmayabilirler...

Şampiyona görkemli karşılama


 
İspanya Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası şampiyonluğunun ardından ülkeye döndü. 

21.07.2026 07:06:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Şampiyona görkemli karşılama
Şampiyona görkemli karşılama

İspanya Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası finalinde Arjantin'i uzatma dakikalarında 1-0 mağlup ederek şampiyon olmasının ardından taraftarlar, Madrid'deki Kibele Çeşmesi (Fountain of Cybele) çevresinde kurulan ana sahnede kutlamalar için bir araya geldi.







İspanya'nın ikinci FIFA Dünya Kupası şampiyonluğunu kutlayan on binlerce futbolsever, İspanyol bayrakları sallayıp milli takım formalarıyla kent merkezini doldurdu.







İspanya Milli Takımı oyuncuları daha sonra sahneye çıkarak kutlamalara katıldı.







İspanyollar 2 yıl önce de Avrupa Şampiyonu olma coşkusunu yaşamışlardı. İspanya; 2008'de Avrupa Şampiyonu, 2010'da Dünya Şampiyonu, 2012'de tekrar Avrupa Şampiyonu olmuştu. Böylesine kaliteli bir futbolla 2028'de de Avrupa Şampiyonu olacaklar gibi...

Leandro Trossard'a tehdit

Beşiktaş, Hamburg'un 20 yaşındaki Portekizli sol kanatı Fábio Baldé’yi radarına alarak hücum hattında Leandro Trossard'a ciddi bir rakip yaratıyor. 36.0 km/h maksimum hızı, patlayıcı atletizmi ve taktiksel joker kimliğiyle öne çıkan genç yetenek, siyah-beyazlıların hem geleceğe yatırım hem de şampiyonluk yolundaki en dinamik hamlesi olmaya aday

20.07.2026 13:51:00
Haber Merkezi
 
Leandro Trossard'a tehdit
Leandro Trossard'a tehdit
Beşiktaş bu kez de "geleceğe yatırım" hamlesi için kolları sıvadı. Siyah-beyazlılar şimdi de Hamburg forması giyen 20 yaşındaki Portekizli sol kanat Fábio Baldé'nin peşine takıldı. Patlayıcı hızı, bire birde adam eksiltme yeteneği ve dikine oyun tarzıyla dikkat çeken genç yıldız adayı, Beşiktaş'ın hücum hattında Leandro Trossard'ın arkasında bekleyecek ve onu zorlayacak en diri alternatif olarak görülüyor.






5 MİLYON EURO'YA İŞ BİTER

Sağ ayaklı olmasına rağmen sol kanatta "ters ayaklı kanat" olarak görev yapan Baldé, taktiksel esnekliğiyle tam bir joker profili çiziyor. Hızıyla maçların kaderini değiştirebilecek dinamizme sahip olan 1,82 m boyundaki oyuncu, ihtiyaç hâlinde sağ kanatta ve geçiş hücumlarında en uçta da görev alabiliyor.

Hamburg ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve piyasa değeri 5 milyon Euro civarında olan genç yetenek, Beşiktaş'a hem geniş bir rotasyon hem de büyük bir taktiksel konfor sunmayı vaat ediyor.






36 KM HIZA KADAR ÇIKABİLİYOR

Genç futbolcunun geçen sezonki Hamburg istatistikleri, onun saha içinde tam bir enerji patlaması olduğunu kanıtlıyor. Süre aldığı maçlarda 36.0 km/h maksimum hıza ulaşan Baldé, 90 dakika başına 11.3 km kat edilen mesafe ve 24.9 depar gibi çarpıcı fiziksel veriler yakaladı.

Hücumda skor üretkenliğini geliştirmeye açık olan Portekizli U21 millî oyuncusu, kısıtlı sürelerde 1 gol ve 1 asist üretirken, %53 başarılı top sürme oranıyla da ceza sahası çevresindeki etkinliğini gösterdi.






AİLE BOYU FUTBOLCU PROFİLİ

Saha dışı profiliyle de tam bir profesyonel olan Baldé, adeta bir "futbolcu fabrikası" aileden geliyor. Abisi Gabriel ve kuzenleri Saido ile Samba da profesyonel futbolun içinde yer alıyor. Hamburg altyapısında U19 takım kaptanlığına kadar yükselen genç yıldız, disiplini ve lider ruhuyla tanınıyor. Magazin skandallarından uzak duran, antrenman sadakati yüksek olan ve sokak modasını yakından takip eden Baldé, transferin gerçekleşmesi hâlinde Beşiktaş hücumuna uzun yıllar unutulmayacak bir Avrupai dinamizm katacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.