logo
26 AĞUSTOS 2026

İspanya 88'de yarı finale uçtu


 
2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde İspanya, Belçika'yı 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İspanya'yı yarı finale çıkaran golü oyuna girdikten 2 dakika sonra 88. dakikada Merino attı. 
 

11.07.2026 00:19:00
Haber Merkezi
 
İspanya 88'de yarı finale uçtu
İspanya 88'de yarı finale uçtu

2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde İspanya, Belçika'yı 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Los Angeles Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı 1-1 sona eren mücadelede İspanya'nın gollerini Fabian Ruiz ve Merino attı. Belçika'nın tek golü ise De Ketelaere'den geldi. İspanya yarı finalde, Fas'ı eleyen Fransa ile eşleşti. Fransa ile İspanya arasındaki yarı final mücadelesi Dallas'ta 14 Temmuz'da TSİ 22.00'de oynanacak.

İlk gol İspanya'dan

İspanya aradığı golü 30. dakikada buldu. Sağ kanattan gelişen atakta, Pedro Porro altı pas önündeki Olmo'ya pasını attı. Olmo'nun şutunda kaleci Courtois'ten dönen topu, Fabian Ruiz yakın mesafeden yaptığı vuruşla ağlara yolladı.
Belçika, ilk yarıdaki ilk tehlikeli atağında, 41. dakikada beraberlik golünü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Castagne'nin ön direğe yaptığı ortada De Ketelaere topa kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı.

Merino 2 dakikada golü attı

İkinci yarıda dengede giden maçta İspanya'ya yarı finali getiren golü Merino attı. 86. dakikada oyuna giren Mikel Merino, yalnızca 2 dakika sonra topu ağlara yolladı. Merino, Cubarsi'nin şutunda, kaleci Lammens'ten dönen topu yakın mesafeden ağlara gönderdi.
Merino, son 16 turunda da İspanya'nın Portekiz'i 1-0 yendiği maçta 85. dakikada oyuna girmiş ve 91. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getirmişti.

Courtois sakatlandı

Belçika kalecisi Thibaut Courtois sakatlığı nedeniyle karşılaşmanın 71. dakikasında yerini Senne Lammens'e bıraktı. Sol bacağındaki sakatlık nedeniyle maça devam edemeyen Courtois, yedek kulübesine gelirken gözyaşlarına hakim olamadı.

Unai Simon'un gol yememe serisi sona erdi

Dünya Kupası'nda en uzun süre gol yememe rekorunu kıran İspanya kalecisi Unai Simon da turnuvada 650 dakika sonra kalesinde gol gördü.
Unai Simon, Dünya Kupası'nda bu maçtan önceki son golü 2022 Dünya Kupası son grup maçında Japonya karşılaşmasının 51. dakikasında Tanaka'dan yemişti.

İspanya ilk golünü yedi

İspanya, 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk golünü çeyrek finalde Belçika'dan yedi.
Bu maça kadar şampiyonada gol yemeyen tek takım olarak yoluna devam eden İspanyollar bu ünvanını Belçika maçında kaybetti.

MAÇIN KARNESİ

Stat: Los Angeles

Hakemler: Michael Oliver, Stuart Burt, James Mainwaring (İngiltere)

İspanya: Simon, Pedro Porro, Laporte, Cubarsi, Cucurella, Fabian Ruiz (Dk. 55 Pedri), Baena (Dk. 55 Ferran Torres), Rodri, Olmo (Dk. 86 Merino), Yamal, Oyarzabal (Dk. 79 Williams)

Belçika: Courtois (Dk. 71 Lammens), Mechele, De Cuyper (Dk. 60 Seys), Castagne, Ngoy, De Bruyne (Dk. 86 Saelemaekers), Vanaken (Dk. 60 Lukaku), Raskin, Trossard (Dk. 60 Witsel), Doku, De Ketelaere

Goller: Dk. 30 Fabian Ruiz, Dk. 88 Merino (İspanya), Dk. 41 De Ketelaere (Belçika)

Sarı kartlar: Dk. 43 Cubarsi (İspanya), Dk. 85 De Bruyne, Dk. 90+5 Witsel (Belçika)

Okan Buruk'un Sane ile alıp veremediği ne?


 
Leroy Sane'nin Erzurumspor deplasmanında yedek bırakılması çok tartışıldı. Okan Buruk'un Çorumspor beraberliğinin faturasını Alman yıldıza kestiğini söyleyenler çoğunluktaydı. Ancak görünene göre durum pek de öyle görünmüyor. Buruk'un Sane ile ilgili çok özel bir planı var.

25.08.2026 16:27:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'un Sane ile alıp veremediği ne?
Okan Buruk'un Sane ile alıp veremediği ne?

Galatasaray'ın Alman yıldızı Leroy Sane'nin Okan Buruk tarafından Erzurumspor karşısında yedek bırakılması gecenin en fazla tartışılan konuları arasında yer aldı. Ancak işin gerçeğine bakılacak olursa Alman oyuncu, oyuna girdikten sonra Galatasaray'ın hücum geçişlerine doğrudan akıcılık getirdi. Buruk'a istediği "kulübeden gelen gücü" verdi. Sane sadece bireysel istatistikleriyle değil; oyuna girmesiyle takımı daha dengeli ve efektif bir yapıya büründürdü.

Yedek güç!

Buruk'un maçtan önce söylediği "Kulübeden getirecek oyuncumuzun olması önemli" sözleri, Çorum maçına kıyasla kulübe derinliğinin doğrudan maça etki ettiğini ve teknik heyetin elini rahatlattığının mükemmel bir göstergesi.

Okan Buruk'un planı

6 zeminde ikili mücadelenin 4'ünü kazanması (yüzde 66.6 başarı) ve 1 top geri kazanımı aslında iddia edildiği gibi zayıf olmadığının kanıtı gibiydi. Tüm bunları alt alta yazınca Okan Buruk, Çorum beraberliğinin faturasını Sane'ye çıkarmış demek yerine; Okan Buruk'un Çorum maçında yaşadığı kulübeden kimseyi getirememe riskine karşılık Sane ile "yedek silah" yaratma çabasına yormak gerektiği konuşuluyor.

Fenerbahçe'nin hiç konuşulmayan transferleri!


 
Fenerbahçe'nin genç transferleri her zaman tartışılır. Türkiye'de birçok gencin sarı-lacivertlilere getirilip sonra oynatılmadan, yeteri kadar şans verilmeden kaybolup gitmesine neden olmakla eleştirilir. Şimdilerde de Fenerbahçe'ye son yıllarda gelip kadroya giremeden gönderilen isimler gündemde. Bunlardan biri de Omar Fayed.

25.08.2026 16:14:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin hiç konuşulmayan transferleri!
Fenerbahçe'nin hiç konuşulmayan transferleri!

Fenerbahçe, Omar Fayed'i İtalyan ekibi Frosinone'ye gönderdi... Mısırlı oyuncu, çubuklu formayı resmi tek bir maçta dahi giymeden ayrılan oyuncular kervanına katıldı. Ancak Fenerbahçe'de son dönemde Omar Fayed dışında Ognjen Mimovic, Jin-ho Jo, Marius Tresor Doh, Tiago Çukur, Lamine Diack, İsak Vural ve Yasir Subaşı gibi kimsenin sahada görmediği transferler de yapıldı.

Fayed, 2023'te dönemin Baturhan Hakçıl yönetimindeki scout ekibinin uzun izlemeleri sonucunda transfer edildi. Süreci menajeri Islam El Şahad yönetti. Genç Mısırlı stoper için Fenerbahçe Kulübü, El Mokawloon'a 551 bin Euro ödedi.

Diğer 9 oyuncunun da hemen tamamı Hakçıl döneminin scouting transferleri. Hakçıl'ı Acun Ilıcalı daha sonra Hull City'ye götürdü. Ancak şimdi de üzerine Trabzonspor'dan Eren Mert getirildi.

Milli güreşçilerden madalya yağmuru!

Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden milli güreşçiler; 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 6 madalya elde etti.

25.08.2026 13:13:00 / Güncelleme: 25.08.2026 14:32:39
İhlas Haber Ajansı
 
Milli güreşçilerden madalya yağmuru!
Milli güreşçilerden madalya yağmuru!
Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden milli güreşçiler; 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 6 madalya elde etti.

İtalya'nın Taranto kentinde düzenlenen organizasyonda ilk 4 günün ardından Erkekler serbest stilde mindere çıkan milli güreşçiler 3 altın 1 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.



Milli güreşçi Ahmet Duman, 65 kilo finalinde Arnavutluk'tan Zelimkhan Abakarov'u 4-2 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye'yi 125 kiloda temsil eden Hakan Büyükçıngıl da Mısırlı rakibi Abdelrahman Sheyata'yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.



İsmail Küçüksolak, 86 kilo finalinde Yunanistan'dan Georgios Kougiomtsidis'e yenilerek gümüş madalya aldı.

Milli güreşçilerden Yasin Yeşil ile Resul Güne ise üçüncülük müsabakalarında rakiplerine üstünlük sağlayarak bronz madalya kazandı.

Nordik sisteminin uygulandığı serbest stil 57 kiloda tüm maçlarını kazanan Muhammet Karavuş da şampiyonluğa ulaşmıştı.



Türkiye böylece erkekler serbest stilde 6 sıklette de madalya (3 altın, 1 gümüş, 2 bronz) kazanma başarısı gösterdi.

Organizasyonda 4 günün ardından toplam madalya sayısını 27'ye (13 altın, 6 gümüş, 8 bronz) çıkaran Türkiye, ev sahibi İtalya'nın ardından ikinci sırada yer aldı.

Süper Lig'de 2. hafta tamamlandı

Trendyol Süper Lig'de 2. hafta, Kocaelispor'un sahasında Amed Sportif Faaliyetler'i 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayla tamamlandı

25.08.2026 10:45:00
İhlas Haber Ajansı
 
Süper Lig'de 2. hafta tamamlandı
Süper Lig'de 2. hafta tamamlandı
Trendyol Süper Lig'de 2. hafta, Kocaelispor'un sahasında Amed Sportif Faaliyetler'i 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayla tamamlandı. İkinci haftada 9 karşılaşmada toplam 21 gol atılırken, Gençlerbirliği iki haftada topladığı 6 puanla liderlik koltuğunda yer aldı.

Haftanın açılış karşılaşmasında Galatasaray, deplasmanda Erzurumspor FK'yı 4-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini farklı bir skorla aldı. Sarı-kırmızılı ekip, iki hafta sonunda 4 puana ulaşırken 6 gol atıp kalesinde 2 gol gördü.



Fenerbahçe ise ikinci haftada sahasında Konyaspor'u 4-2 yenerek ilk galibiyetini elde etti. Sarı-lacivertli ekip, ilk hafta Gençlerbirliği karşısında aldığı mağlubiyetin ardından puanını 3'e yükseltti.

Trabzonspor da sahasında Başakşehir'i 2-1 yenerek sezonun ilk galibiyetini aldı. Bordo-mavililer, 4 puanla haftayı üst sıralarda tamamladı.


Beşiktaş Alanyaspor'a mağlup oldu



İkinci haftanın dikkat çeken sonuçlarından biri Alanyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada geldi. Ev sahibi Alanyaspor, siyah-beyazlı ekibi 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı.

Beşiktaş ise ilk haftadaki galibiyetinin ardından ikinci haftadan puansız ayrıldı ve 3 puanda kaldı.

Gençlerbirliği, 6 puanla liderlik koltuğunda

İkinci haftanın tamamlanmasının ardından Gençlerbirliği 6 puanla lider durumda bulunuyor. Galatasaray, Samsunspor, Trabzonspor, Corendon Alanyaspor, Gaziantep FK ve Kasımpaşa 4'er puanla zirve grubunu takip ediyor.

Osimhen gol krallığında zirvede

İki hafta sonunda gol krallığı yarışında Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen 4 golle zirvede bulunuyor. Osimhen'i 2'şer golle Kasımpaşalı Adrian Benedyczak, Gaziantep FK'dan Deian Sorescu, Amed Sportif Faaliyetler'den Dia Saba, Başakşehir'den Eldor Shomurodov, Fenerbahçe'den Mason Greenwood ve Trabzonspor'un yeni yıldızı Mohamed Salah takip ediyor.

Fenerbahçe, Devler Ligi için sahaya çıkacak

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanşında Lyon'a konuk olacak. Sarı-lacivertliler müsabakadan galip ayrılması durumunda Devler Ligi'nde lig aşamasında yer alacak

25.08.2026 10:39:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe, Devler Ligi için sahaya çıkacak
Fenerbahçe, Devler Ligi için sahaya çıkacak
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanşında Lyon'a konuk olacak. Sarı-lacivertliler müsabakadan galip ayrılması durumunda Devler Ligi'nde lig aşamasında yer alacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ikinci maçında Fenerbahçe, yarın TSİ 22.00'de Fransız ekibi Olympique Lyon ile karşı karşıya gelecek. İki ekip geçtiğimiz hafta Kadıköy'de oynadığı müsabakadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Kanarya, deplasmandaki maçta her türlü galibiyetinde 'lig aşaması' biletini alacak. 90 dakikanın berabere bitmesi durumunda uzatmalar, eşitlik bozulmaması durumunda ise seri penaltı atışlarına geçilecek.

İsmail Kartal'ın öğrencileri son olarak Süper Lig'de Konyaspor'u 4-2 mağlup ederek moral buldu. Lyon ise Ligue 1'in ilk haftasında konuk olduğu Toulouse'u 2-0 yenerek lige 3 puanla başladı.

Hedef lig aşaması



UEFA tarafından 2024-2025 sezonu başında uygulamaya konulan 'lig aşaması'nda Fenerbahçe, ilk kez yer almanın hesaplarını yapıyor. Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi grup aşamasında son olarak 2008-2009 sezonunda mücadele etmişti. 2011 ve 2014 yıllarında ise Süper Lig'de şampiyon olarak Devler Ligi bileti almasına rağmen UEFA'dan "2 yıl Avrupa kupalarından men" cezaları aldı. Sonraki sezonlarda ise bu organizasyonda elemeleri geçemedi.

Lyon ile 7. randevu

Fenerbahçe ile Lyon, 7. kez kozlarını paylaşacak. İki ekip 2001-2002 ve 2004-2005 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer aldı. Fransız ekibi, 4 maçta da galip gelen taraf oldu. Taraflar 23 Ocak 2025'te bu kez statü değişikliğine gidilen UEFA Avrupa Ligi'nde rakip oldu ve maç golsüz eşitlikle sonuçlandı. Son olarak ise geçtiğimiz hafta UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda karşılaşırlarken, 6 maçlık randevuda Fenerbahçe galibiyet elde edemedi. Sarı-lacivertliler rekabette 5 kez fileleri havalandırırken, kalesinde 12 gol gördü.

Fransa takımları ile 27. kez

Fenerbahçe, bugüne kadar Fransa ekipleriyle 26 müsabakaya çıktı. En fazla resmi maçı da 6'şar kez Nice ve Lyon ile oynadı. Lille ile 4 kez rakip olan sarı-lacivertliler; Bordeaux, Cannes, Marsilya, Monaco ve Rennes ile de 2'şer maç yaptı. Kanarya, Fransa takımlarına karşı 6 galibiyet elde ederken, 8 beraberlik aldı. 12 müsabakada ise mağlubiyet yaşadı.

Avrupa kupalarında 306. maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yarın oynayacağı mücadeleyle birlikte 306. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, bu süreçte 121 galibiyet alırken, 67 maçta da berabere kaldı. 117 müsabakada ise yenilgi yaşadı. Kanarya, rakip filelere 415 gol gönderirken, kalesinde ise 425 gol gördü.

Şampiyonlar Ligi elemelerinde 48. maç

Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 47 kez eleme maçı oynadı. Kanarya, bu karşılaşmalarda 18 galibiyet alırken, 15 beraberlik ve 14 mağlubiyet yaşadı. Bu süreçte rakip filelere 68 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde 53 gole engel olamadı.

Asensio ve Kerem Aktürkoğlu, forma giyemeyecek

Fenerbahçe'nin Konyaspor ile oynadığı maçta kafa travması geçiren ve hastaneye kaldırılan Kerem Aktürkoğlu'nun MR görüntülemesinde hiçbir bulguya rastlanmazken, protokol gereği durumu takip ediliyor. Aynı müsabaka sonrası Marco Asensio'nun kontrol amaçlı gerçekleştirilen MR görüntülemesinde sol bacak üst adalesinde zorlanma ve gerilme tespit edildiği açıklandı. İspanyol oyuncunun da tedavisine başlanırken, sarı-lacivertliler Lyon müsabakasına iki önemli oyuncusundan yoksun çıkacak.

Maurizio Mariani düdük çalacak

Lyon ile Fenerbahçe arasında oynanacak müsabakada İtalya Futbol Federasyonu'ndan Maurizio Mariani düdük çalacak. Mariani'nin yardımcılıklarını Daniele Bindoni ile Alberto Tegoni yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Luca Zufferli olacak. Karşılaşmanın Video Yardımcı Hakemi (VAR) koltuğunda İtalyan Marco Di Bello oturacak. AVAR'da ise Luca Pairetto eşlik edecek.

Hakem Mariani, bugüne kadar Fenerbahçe'nin 3 maçında görev yaptı. 2021-2022 sezonu Avrupa Ligi grup aşamasında Eintracht Frankfurt ile oynanan maçın yanı sıra aynı sezon UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turunda Slavia Prag ile oynanan karşılaşmada düdük çaldı. Geçtiğimiz sezon ise Nottingham Forest - Fenerbahçe maçını yönetti.

İsmail Kartal, Avrupa kupalarında 24. maçında

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı-lacivertlilerin başında 3 farklı sezonda 23 kez Avrupa maçına çıktı. UEFA Konferans Ligi'nde 18, Şampiyonlar Ligi elemelerinde 5 kez olmak üzere bu süreçteki karşılaşmalarda 14 galibiyet, 3 beraberlik, 6 mağlubiyet aldı.

UEFA Kadrosu

Fenerbahçe'nin UEFA'ya bildirdiği listede şu isimler yer alıyor:
"Tarık Çetin, Ederson, Mert Günok, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Nathan Ake, Mert Müldür, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Archie Brown, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, İrfan Can Kahveci, Levent Mercan, Bartuğ Elmaz, Oğuz Aydın, N'Golo Kante, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Romelu Lukaku, Marco Asensio, Mason Greenwood, Vedat Muriqi, Dorgeles Nene."

Ertuğrul Doğan: 'Türk futbolunun ileriye gitmesini engelliyor'

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, iki yıldır bir planlama içerisinde olduklarını belirterek, "Bizim niyetimiz kimseyle kavga etmek, tartışmaya girmek değil. Kimse de bizimle kavga etmek istemesin" dedi.

24.08.2026 00:38:00
İhlas Haber Ajansı
 
Ertuğrul Doğan: 'Türk futbolunun ileriye gitmesini engelliyor'
Ertuğrul Doğan: 'Türk futbolunun ileriye gitmesini engelliyor'
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, iki yıldır bir planlama içerisinde olduklarını belirterek, "Bizim niyetimiz kimseyle kavga etmek, tartışmaya girmek değil. Kimse de bizimle kavga etmek istemesin" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor'un sahasında RAMS Başakşehir'i 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Doğan, "Biz iki yıldır bir planlamanın içerisindeyiz. Hocamızla ve oyuncularımızla bir mücadelenin içerisindeyiz. Lig yeni başladı ama iki haftadır gördüklerimiz hiç hoş değil. İlk maçta yapılanlar ortada, bu maçta da hep beraber seyrettik. Trabzon'a gelip insanların sinir uçlarıyla oynamanın bir anlamı yok. Bu ikinci haftada kelimelerimizi seçerek kullanıyoruz. Bizim niyetimiz kimseyle kavga etmek, tartışmaya girmek değil. Kimse de bizimle, rica ediyorum, kavga etmek istemesin" ifadelerini kullandı.

"Türk futbolunun ileriye gitmesini engelliyor"

Türkiye Futbol Federasyonu'na çağrıda bulunan Doğan, "TFF Başkanımıza sesleniyorum. Bu şekilde yaklaşım ve bu şekilde kararlar Türk futbolunun ileriye gitmesini engelliyor. Hakemlerimizden daha dikkatli olmalarını istiyorum. Sadece bizim maçımızla alakalı değil, tüm maçlarla ilgili olarak söylüyorum. Biz camia olarak mücadele veriyoruz ve bu mücadelede kimse haksız yere önümüze çıkmasın" diye konuştu.

Gençlerbirliği, deplasmanda Göztepe'yi mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Gençlerbirliği, deplasmanda Göztepe'yi 1-0 mağlup etti

24.08.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Gençlerbirliği, deplasmanda Göztepe'yi mağlup etti
Gençlerbirliği, deplasmanda Göztepe'yi mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Gençlerbirliği, deplasmanda Göztepe'yi 1-0 mağlup etti.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Göztepe-Gençlerbirliği karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

2. dakikada Göztepe gole yaklaştı. Armstrong'un pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Efkan Bekiroğlu'nun şutunu kaleci İrfan Can Eğribayat, kornere çeldi.

12. dakikada Gençlerbirliği gole yaklaştı. Traore, sağ kanattan getirdiği topu ceza sahası içerisindeki Oğulcan Ülgün'e aktardı. Oğulcan Ülgün'ün altıpas içerisinde yaptığı vuruşta kaleci Gugeshashvili, topu çeldi. Boşta kalan meşin yuvarlağı savunma oyuncuları kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı

49. dakikada Göztepe atağında, Arda Okan Kurtulan ceza sahasına girdikten sonra meşin yuvarlağı Janderson'a aktardı. Janderson'un şutu kaleci İrfan Can Eğribayat'tan sekip Juan'ın önünde kaldı. Juan'ın ceza sahası içerisinden vuruşunda top bu kez üst direkten döndü.

Hakem Batuhan Kolak, pozisyonun başında Arda Okan Kurtulan'a yapılan hareketin penaltı olduğuna hükmederek beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda atışında topun başına geçen Bokele'nin vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat, üzerine gelen meşin yuvarlağı çıkardı.

51. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Tongya, ceza sahası sol çizgisinden getirdiği topu kale sahasına gönderdi. Savunma oyuncularından seken meşin yuvarlak Oğulcan Ülgün'ün önünde kaldı. Oğulcan Ülgün'ün çevirdiği topu Koita, filelerle buluşturdu. 0-1

67. dakikada Göztepe gole yaklaştı. Arda Okan Kurtulan'ın sağ kanattan ortasında iyi yükselen Henrique'nin kafa vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat, topu çeldi.

88. dakikada Göztepe yine gole yaklaştı. Akonnor'un sol kanattan ortasında altıpas içerisinde iyi yükselen Henrique'nin kafa vuruşunda top kaleci İrfan Can Eğribayat'ta kaldı.

90+3. dakikada Janderson'un ceza sahası sol çizgisi önünden vuruşunda da meşin yuvarlak üst direğe çarpıp dışarı çıktı.

Karşılaşma, Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Nuri Şahin: 'Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık'

RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Trabzonspor karşısında hak ettikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi

23.08.2026 22:46:00
İhlas Haber Ajansı
 
Nuri Şahin: 'Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık'
Nuri Şahin: 'Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık'
RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Trabzonspor karşısında hak ettikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Başakşehir deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Nuri Şahin, "Hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldığımızı düşünüyorum. Oyunun içinde kaldık ama hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık. Salah üzerinden oyunu çalıştık. Hem kenar baskısını hem de Salah'ın 10 numara oynadığı zamanlardaki durumunu çalıştık ama başarılı olamadık. Bir oyuna girer gibi olduk ama gol atamayınca olmuyor" dedi.

"Kaliteli takımlara karşı daha iyi oynamalısınız"

Trabzonspor'un kaliteli bir kadroya sahip olduğunu ifade eden Şahin, "Malinovskyi'yi bekliyorduk, yanına Bouchouari'yi bekliyorduk ama Melih ile başladı. Sonuç almak istiyorsanız bu tarz kaliteli takımlara karşı daha iyi ve sabırlı oynamalısınız" diye konuştu.

Fatih Tekke: 'Kritik bir maç kazandık'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Başakşehir karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, takımın zamanla daha iyi seviyeye geleceğini söyledi.

23.08.2026 22:40:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fatih Tekke: 'Kritik bir maç kazandık'
Fatih Tekke: 'Kritik bir maç kazandık'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Başakşehir karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, takımın zamanla daha iyi seviyeye geleceğini söyledi.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor, sahasında RAMS Başakşehir'i 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, değerlendirmelerde bulundu. Tekke, "Sonuç olarak galip geldik. İyi bir maç oldu. Kritik bir maçtı ve kazandık. İnsanların heyecanının aşağıya düşmemesi, yukarı çıkması önemli. Trabzonspor takımı yine gösterdi ki çok daha iyi olacak. Ritmini ve tekrarlarını artırarak yukarı çıkacaktır. Bugün maç belki 4-5'e gidecekti. Alakası olmayan fauller çalındı. Hakemden hiç memnun değilim" dedi.

"Trabzonspor'da kriz çıkarmaya çalışan bir grup var"

Trabzonspor'un içerisindeki ortamın iyi olduğunu vurgulayan Tekke, "Trabzonspor'da kriz çıkarmaya çalışan bir grup var. Ahlaksızlığı asla kabul etmem. Trabzonspor'un içerideki durumu gayet iyi. İyi çalışıyoruz. Neleri tekrar etmemiz gerektiğini biliyoruz. Bugün oyuncularım, camiamız ve bizi sevenler adına çok çok mutluyum. Perşembe günü çok zor bir karşılaşmamız var. Şimdi dönüp ona hazırlanmak zorundayız" diye konuştu.

"Daha iyi olacağız"

Takımın maç maç ilerlediğini belirten Tekke, "Maç maç giden bir takımız. Biz daha iyi olacağız. Konuşulan oyuncular var, gelecek olanlar var. Hemen iki günde oynamasını bekleyemeyiz. Ben de oyuncu oldum ve yurt dışına çıktım. Ekmeği farklı, suyu farklı. Hemen uyumu beklemek doğru değil" ifadelerini kullandı.

"Salah saha dışında da inanılmaz bir profesyonel"

Mohamed Salah'ın takıma önemli katkı sağladığını ifade eden Tekke, "Mohamed Salah çok önemli katkı veriyor. Salah, saha içinde olduğu kadar saha dışında da inanılmaz bir profesyonel" dedi.

"Onuachu gol atmaya başladığında golleri gelecek"

Paul Onuachu'nun takımın başarısında önemli payı bulunduğunu söyleyen Tekke, "Onuachu'nun buraya gelmemizde önemli katkıları var. Sabır göstermeliyiz. Gol atmaya başladığında golleri gelecek. Trabzonspor'un iyi olması için büyük bir çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

"Önümüzdeki 5 maç Trabzonspor için çok önemli"

Takımın çalışma programıyla ilgili bilgi veren Tekke, "Geçen sezon hiç kimsenin talebi olmadan bütün maçlar iptal edilmişti. Pazartesi ter idmanı yapacağız. Salı taktik çalışacağız, çarşamba günü Macaristan'a gideceğiz. Melih ve Cenk'i yardımcı oyuncu olarak aldık ama gayet iyi gidiyorlar, zorluyorlar. Önümüzdeki 5 maç Trabzonspor için çok önemli" şeklinde konuştu.

"Bu galibiyet bize moral oldu"

Galibiyetin takıma moral verdiğini dile getiren Tekke, "Yarın ne olacağını bilmiyorum. Ama çalışmaya devam edeceğiz. Skor bugün geldi, gelmese başka şeyler konuşacağız. Oyuncularımda inanılmaz istek var. Bu galibiyet bize moral oldu" dedi.
Transfer çalışmalarına da değinen Tekke, "Bir yıldız daha gelecek. Hoca için büyük bir risk bu. Hocanın kovulacağı bir kadro var. Başkana da bunu söyledim" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, Konyaspor'u farklı geçti

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u 4-2 yendi

22.08.2026 23:45:00 / Güncelleme: 22.08.2026 23:48:25
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Konyaspor'u farklı geçti
Fenerbahçe, Konyaspor'u farklı geçti
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u 4-2 yendi.

Chobani Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan sarı-lacivertliler, 7. dakikada Vedat Muric'in golüyle öne geçti. Golün ardından 11. dakikada Ebrima Colley'in golüne engel olamayan Fenerbahçe, 20. dakikada Mason Greenwood'un golüyle yeniden üstünlüğü sağladı. Ataklarını sürdüren Fenerbahçe, 33. dakikada Marco Asensio'nun ayağından bir gol daha buldu ve ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı.

İkinci yarıya da hızlı giren Fenerbahçe, 49. dakikada Mason Greenwood'un golüyle skoru 4-1'e getirdi. Maçın 90+4. dakikasında Deniz Türüç'ün golüne engel olamayan sarı-lacivertliler, sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Kerem korkuttu

Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, sahadan ambulansla ayrıldı.

Müsabakanın 51. dakikasında yaşadığı hava topu mücadelesi sonrasında yerde kalan Kerem, kafasına aldığı darbe sonucu kafa travması geçirdi.

Kerem hareketsiz yerde kalınca hakem acil şekilde sağlık görevlilerini sahaya çağırdı.

Tedavisi saha içinde yapılan Kerem, 54. dakikada oyundan alınırken, direkt ambulansa götürüldü.

Oyuncunun bilincinin açık olduğu ve kontrol amacıyla hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Greenwood, gollerini lige de taşıdı



Fenerbahçe'nin yıldız transferi Mason Greenwood, ligde ilk gollerini Konyaspor ağlarına gönderdi.

Sarı-lacivertli forma altında skorer bir görüntü sergileyen Greenwood, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Strum Graz ve play-off'ta Olimpik Lyon karşısında ağları havalandırmıştı.

Greenwood, Konyaspor karşısında 20 ve 49. dakikada ağları sarsarken, ligde de golle tanıştı.

Öte yandan yıldız oyuncu, sarı-lacivertli takımın son 5 resmi maçında 4 gol kaydetti.

Asensio golle döndü

Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Marco Asensio, bu sezon ilk golünü kaydetti.

Geçen sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle sezona geç başlayan ve 2 resmi karşılaşmada yedek kalan Asensio, son Olimpik Lyon maçında da ilk 11'de forma giyememişti.

Konyaspor müsabakasıyla ilk 11'e geri dönen Asensio, 33. dakikada ağları sarsarken bu sezonki ilk golünü de kaydetti.

Muric siftah yaptı

Fenerbahçe'nin yeni transferi Vedat Muric, sarı-lacivertli formayla 2. döneminde ilk golünü kaydetti.

Sakatlığı nedeniyle takıma geç dahil olan golcü oyuncu, Olimpik Lyon maçının ardından 2. kez ilk 11'de karşılaşmaya çıktı.

Vedat Muric, bu sezon ilk golünü 2. resmi karşılaşmasında bulmayı başardı.

Asensio değişiklik istedi

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Marco Asensio, yedek kulübesinden değiştirilmesini istedi.

Maçın 65. dakikasında kulübeye değişiklik işareti yapan Asensio, 69. dakikada yerini Oğuz Aydın'a bıraktı.

Lukaku ligde ilk kez forma giydi

Fenerbahçe'nin yeni transferi Romelu Lukaku, ligde ilk kez forma giydi.

Sarı-lacivertlilerin Olimpik Lyon ile oynadığı müsabakada sonradan oyuna dahil olan Lukaku, Konyaspor maçına da kulübede başladı.

Müsabakanın 69. dakikasında Vedat Muric'in yerine oyuna alınan Lukaku, ilk kez ligde sarı-lacivertli formayla mücadele etti.

Penaltı kararı VAR'dan geldi

Fenerbahçe'nin müsabakanın 18. dakikasında kazandığı penaltı, VAR kararıyla geldi.

Maçın 15. dakikasında ceza sahası içinde Greenwood'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak Adil Demirbağ'ın eline geldi ancak hakem Atilla Karaoğlan oyunu devam ettirdi.

Oyunun 16. dakikada durmasının ardından VAR maçın hakemini 17. dakikada pozisyonu incelemesi için çağırdı.

Ekrandan pozisyonu izleyen Karaoğlan, 18. dakikada penaltı kararı verdi.

Penaltı için topun başına geçen Mason Greenwood'un şutunda top kaleciden döndü, pozisyonu takip eden İngiliz futbolcu, meşin yuvarlağı filelere göndermeyi başardı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.