logo
28 MART 2026

İspanya, Konya’da futbol dersi verdi

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu ikinci maçında İspanya'ya 6-0 yenildi

08.09.2025 00:03:00
AA
İspanya, Konya’da futbol dersi verdi
İspanya, Konya’da futbol dersi verdi
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu ikinci maçında İspanya'ya 6-0 yenildi.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu ikinci maçında Konya'da İspanya'ya 6-0 yenildi.

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı konuk ekibin 3-0'lık üstünlüğüyle sona eren mücadelede İspanya'nın golleri Pedri (2), Merino (3) ve Ferran Torres'ten geldi.

Türkiye, gruptaki üçüncü maçını 11 Ekim'de deplasmanda Bulgaristan ile oynayacak. İspanya ise Gürcistan'ı konuk edecek.

Üçüncü sıraya geriledi

Gruptaki ikinci maçında ilk yenilgisini yaşayan Türkiye 3 puanda kalırken, İspanya ise puanını 6'ya yükseltti.

İspanya grupta liderliğini sürdürürken, milli takım ise aynı puana sahip olduğu Gürcistan'ın averajla gerisinde 3. sırada yer aldı.

Grupta puanı olmayan Bulgaristan ise son sırada bulunuyor.

Tarihindeki en ağır yenilgilerden biri



A Milli Futbol Takımı, tarihindeki en ağır yenilgilerden birini İspanya karşısında yaşadı.

En farklı yenilgilerini 2 kez İngiltere, 1 kez de Polonya karşısında 8-0'lık skorlarla yaşayan Türkiye, 1928'te de Mısır'a 7-1 kaybetti.

Milli takım, Macaristan, Çekoslovakya ve İtalya'ya da 6-0'lık sonuçlarla mağlup olmuştu.

Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı açıklandı

Trendyol Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı belli oldu.

28.03.2026 11:40:00
AA
Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı açıklandı
Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı açıklandı
Trendyol Süper Lig'de 29, 30 ve 31. hafta maçlarının programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ligin 29, 30 ve 31. haftasında oynanacak müsabakaların programı şöyle:

29. hafta

10 Nisan Cuma:

20.00 Beşiktaş-Hesap.com Antalyaspor (Tüpraş)

11 Nisan Cumartesi:

14.30 RAMS Başakşehir-Natura Dünyası Gençlerbirliği (Başakşehir Fatih Terim)

17.00 Corendon Alanyaspor-Trabzonspor (Alanya Oba)

20.00 Zecorner Kayserispor-Fenerbahçe (RHG EnerTürk Enerji)

12 Nisan Pazar:

14.30 TÜMOSAN Konyaspor-Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük (MEDAŞ Konya Büyükşehir)

17.00 Göztepe-Kasımpaşa (Isonem Park Gürsel Aksel)

20.00 Galatasaray-Kocaelispor (RAMS Park)

13 Nisan Pazartesi:

20.00 Çaykur Rizespor-Gaziantep FK (Çaykur Didi)

20.00 ikas Eyüpspor-Samsunspor (Recep Tayyip Erdoğan)

30. hafta

17 Nisan Cuma:

20.00 Fenerbahçe-Çaykur Rizespor (Chobani)

20.00 Hesap.com Antalyaspor-TÜMOSAN Konyaspor (Corendon Airlines Park Antalya)

18 Nisan Cumartesi:

14.30 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük-ikas Eyüpspor (Atatürk Olimpiyat)

17.00 Kocaelispor-Göztepe (Turka Araç Muayene Kocaeli)

20.00 Natura Dünyası Gençlerbirliği-Galatasaray (Eryaman)

19 Nisan Pazar:

14.30 Kasımpaşa-Corendon Alanyaspor (Recep Tayyip Erdoğan)

17.00 Samsunspor-Beşiktaş (Samsun Yeni 19 Mayıs)

20.00 Trabzonspor-RAMS Başakşehir (Papara Park)

20 Nisan Pazartesi:

20.00 Gaziantep FK-Zecorner Kayserispor (Gaziantep)

31. hafta

24 Nisan Cuma:

20.00 RAMS Başakşehir-Kasımpaşa (Başakşehir Fatih Terim)

25 Nisan Cumartesi:

14.30 ikas Eyüpspor-Gaziantep FK (Recep Tayyip Erdoğan)

17.00 Zecorner Kayserispor-Çaykur Rizespor (RHG EnerTürk Enerji)

20.00 Göztepe-Hesap.com Antalyaspor (Isonem Park Gürsel Aksel)

26 Nisan Pazar:

14.30 Natura Dünyası Gençlerbirliği-Kocaelispor (Eryaman)

20.00 Galatasaray-Fenerbahçe (RAMS Park)

27 Nisan Pazartesi:

17.00 Corendon Alanyaspor-Samsunspor (Alanya Oba)

20.00 TÜMOSAN Konyaspor-Trabzonspor (MEDAŞ Konya Büyükşehir)

20.00 Beşiktaş-Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük (Tüpraş)

Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı

28.03.2026 11:36:00
AA
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Galatasaray'ın 1 buçuk milyonluk cezası onandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen 1 milyon 412 bin liralık para cezasını onadı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre kurul, sarı-kırmızılı kulübe çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle verilen 1 milyon 120 bin lira, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 220 bin lira ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket sebebiyle verilen 72 bin liralık cezaları oy birliğiyle onadı.

Tahkim Kurulu, PFDK tarafından Beşiktaş idarecisi Serkan Reçber'e verilen 45 gün hak mahrumiyeti ve 300 bin lira para cezasının yanı sıra ikas Eyüpspor antrenörü Umut Eskiköy'e verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 liralık para cezalarını da oy birliğiyle onadı.

Kurul, Natura Dünyası Gençlerbirliği futbolcusu Sekou Koita'ya verilen 2 resmi maçtan men ve 53 bin 500 lira para cezasında ise indirim yaparak 1 resmi müsabakadan men ve 40 bin lira para cezası şeklinde değiştirdi.

Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi

A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı

28.03.2026 11:33:00
AA
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
Semih Kılıçsoy, A Milli Takımdan, Ümit Milli Takım'a gönderildi
A Milli Futbol Takımı aday kadrosunda bulunan santrfor Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım kadrosuna alındı.

Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasına göre 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için A Milli Takım aday kadrosuna davet edilen Semih, Romanya ile dün oynanan karşılaşmanın ardından Ümit Milli Takım aday kadrosuna geçti.

2027 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası finallerine gidebilmek için Hırvatistan ile grup liderliği mücadelesi veren ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Ümit Milli Takım, rakibiyle 31 Mart'ta deplasmanda kritik bir müsabakaya çıkacak. Osijek kentindeki Opus Arena'da oynanacak maç, TSİ 18.30'da başlayacak.

Euroleague'de yenilgiye rağmen Fenerbahçe liderliğini sürdürdü

Euroleague'in 34. haftasında Fenerbahçe, evinde Zalgiris Kaunas'a mağlup olurken, A. Efes de deplasmanda Real Madrid'e kaybetti

28.03.2026 10:19:00
İhlas Haber Ajansı
Euroleague'de yenilgiye rağmen Fenerbahçe liderliğini sürdürdü
Euroleague'de yenilgiye rağmen Fenerbahçe liderliğini sürdürdü
Euroleague'in 34. haftasında Fenerbahçe, evinde Zalgiris Kaunas'a mağlup olurken, A. Efes de deplasmanda Real Madrid'e kaybetti.

Euroleague'de 34. hafta dün oynanan müsabakaların ardından sona erdi. Bu hafta Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşılaştığı Zalgiris Kaunas'a 92-82'lik skorla yenildi. A. Efes, Real Madrid deplasmanından 82-71 mağlup ayrıldı.



Türk Başantrenör Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos ise Monaco karşısında 107-97'lik skorla galibiyet elde etti.

Fenerbahçe liderliğini sürdürdü



Euroleague'de son 5 maçta 4 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe, 23 galibiyet, 11 mağlubiyetle liderliğini sürdürdü. Olympiakos 22 galibiyet, 12 mağlubiyetle averajla haftayı 2. sırada kapatırken, son haftalarda çıkış yakalayan Real Madrid de 22. galibiyetini elde ederek 3. sıraya yükseldi.

A. Efes 10 galibiyet, 24 mağlubiyetle 18. sırada yer alıyor. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos ise 20 galibiyet, 14 mağlubiyetle haftayı 7. sırada tamamladı. Ligin son sırasında ise 8 galibiyeti olan ASVEL var. Ligde Hapoel Tel Aviv, Maccabi Tel Aviv, Bologna ve Paris Basketbol'un birer maç eksiği bulunuyor.
Euroleague'de 34. haftanın toplu sonuçları şöyle:

Paris Basketbol: 87 - Olympiakos: 104

Bayern Münih: 93 - ASVEL: 83

Olimpia Milano: 103 - Virtus Bologna: 87

Maccabi Tel Aviv: 104 - Dubai Basketbol: 100

Real Madrid: 82 - A. Efes: 71

Fenerbahçe Beko: 82 - Zalgiris Kaunas: 92

Panathinaikos: 107 - AS Monaco: 97

Partizan: 110 - Valencia Basket: 104

Barcelona: 92 - Kızılyıldız: 88

Baskonia: 118 - Hapoel Tel Aviv: 109

U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak

U18 Milli Takımı, Antalya'da düzenlenen UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında bugün Ermenistan ile karşılaşacak

27.03.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak
U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşılaşacak
U18 Milli Takımı, Antalya'da düzenlenen UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında bugün Ermenistan ile karşılaşacak.

UEFA Avrupa Şampiyonası B Ligi 1. Tur ikinci maçında U18 Milli Takımı, Ermenistan ile karşı karşıya gelecek. Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanacak mücadele saat 16.00'da başlayacak ve TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

Grubun diğer maçında Cebelitarık ile Kosova saat 13.00'te karşı karşıya gelecek. Türkiye, grubunu birinci bitirmesi halinde önümüzdeki sezon A Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanacak.

Arda Güler: 'Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız'

Milli futbolcu Arda Güler, Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elendikleri günden beri FIFA Dünya Kupası'na gitme hayalleri olduğunu belirterek, "İki seneden beri hedeflediğimiz maçlara geldik. Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız. Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek" dedi.

25.03.2026 16:25:00
İhlas Haber Ajansı
Arda Güler: 'Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız'
Arda Güler: 'Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız'
Milli futbolcu Arda Güler, Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elendikleri günden beri FIFA Dünya Kupası'na gitme hayalleri olduğunu belirterek, "İki seneden beri hedeflediğimiz maçlara geldik. Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız. Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek" dedi.

2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu yarı finalinde A Milli Futbol Takımı, yarın saat 20.00'de Beşiktaş Park'ta Romanya ile mücadele edecek. Bu maç öncesinde milli futbolcu Arda Güler, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu. Romanya'nın güçlü olduğunu bildiklerini söyleyen Güler, "Hocaları, Türkiye'de daha önce çalışmış bir hoca. Yarın iki ülke için de çok önemli bir maç olacak. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra tek hedefimiz Dünya Kupası'na katılabilmekti. Bunun için ülkemizi mutlu edebiliriz" diye konuştu.

Rumen efsane futbolcu Gheorghe Hagi'ye çok saygı duyduğunu belirten 21 yaşındaki futbolcu, "Onun videolarını izledim. Yarın inşallah bizim adımıza çok güzel bir maç olur. Çok zor bir maç olacağını biliyoruz. Onlar da Dünya Kupası'na gitmek için oynayacaklar aynı bizim olduğu gibi. Çok kolay bir maç olmayacak. Böyle maçların favorisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tek maç. Onlar da elinden geleni yapacaklar" şeklinde konuştu.

"Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek"



Tek hayallerini Dünya Kupası'na katılmak olduğunu vurgulayan Arda Güler, "2002 Dünya Kupası'nda ben daha dünya da bile değildim. İnşallah yarın başlayacak serüvenimizi çok güzel bir şekilde devam ettirebiliriz. Aslında Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elendiğimiz günden beri tek hayalimiz Dünya Kupası'na gitmek. İki seneden beri hedeflediğimiz maçlara geldik. Hem çok konsantreyiz hem çok heyecanlıyız. Hepimizin tek hayali Dünya Kupası'na gitmek. Dünya Kupası'na katılabilmekten daha güçlü motivasyon olacağını düşünmüyorum. Tek maç olması üstümüzdeki baskıyı arttır gibi gözüküyor ama bu seviyelerde oynadığımız için bu maçları oynadığımız için buna takım olarak hazırlıklı oyuncularız. Bireysel olarak orada olmayı çok istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu gidişatımızı sürdürsek daha güçlü bir futbol ülkesi olabileceğimizi düşünüyorum"

Vincenzo Montella'nın, A Milli Futbol Takımı'nın başına geldiğinden beri güzel bir temel attıklarını aktaran Güler, "Keşke play-off oynamadan katılabilsek ama güzel şeylerin de zaman alabileceğini düşünüyorum. İki seneden beri istikrarlı bir gidişatımız var. Bu gidişatımızı sürdürsek daha güçlü bir futbol ülkesi olabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

"Öyle bir gol attığımda çok mutlu oldum"

Real Madrid'in, Elche ile oynadığı maçta uzaktan attığı golün sorulması üzerine milli futbolcu, "Çok özel bir gol oldu. Birkaç kere daha denemiştim ama olmamıştı. Denemeye devam etmiştim. Öyle bir gol attığımda çok mutlu oldum. Böyle goller atmak tabii çok zor. İnşallah böyle goller görebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

"Beraber oynadığımız sürece her takımı yenebileceğimizi düşünüyorum"

Her takımı yenebileceklerini dile getiren Arda Güler, "Bence hem kadro kalitesi olarak hem beraber oynama alışkanlığımız olarak Galatasaraylı oyuncular o zamanda da çok fazlaydı şimdi de bir sürü Galatasaraylı oyuncumuz var. Onlar iki seneden beri Şampiyonlar Ligi'nde güzel başarılar elde ediyorlar. Avrupa'da oynayan birçok Türk futbolcumuz var. Biz de halkımızı orada gururlandırmaya çalışıyoruz. Kesinlikle beraber oynadığımız sürece her takımı yenebileceğimizi düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde yarın İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 648'inci müsabakaya çıkacak

25.03.2026 16:23:00
AA
A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak
A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde yarın İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 648'inci müsabakaya çıkacak.

Türkiye, 103 yıllık tarihinde 360'ı resmi, 287'si özel toplam 647 maç oynayıp 1'i hükmen 255 galibiyet, 151 beraberlik ve 241 yenilgi yaşadı.

Ay-yıldızlılar, 278'i deplasmanda, 279'u Türkiye'de, 90'ı ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyet sonucunda 895 gol attı, kalesinde 926 gol gördü.

Bugüne kadar 92 farklı ülke takımıyla karşılaşan milli takım, 647 müsabakanın 561'ini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 25'ini Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

Milliler, 647 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan özel maç, 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Ay-yıldızlı ekibin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç ise söz konusu tarihte bu ülkenin UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Vincenzo Montella yönetiminde 30'uncu maç

Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 30'uncu sınavını İspanya karşısında verecek.

İtalyan teknik adam yönetiminde 22'si resmi, 7'si özel 29 maça çıkan milliler, 16 galibiyet elde etti, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik yaşadı. Bu müsabakalarda rakip fileleri 53 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde 41 gol gördü.

Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinde adım adım yükselen performansını bordo-mavili takımda zirveye taşıdı.

25.03.2026 11:06:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı
Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinde adım adım yükselen performansını bordo-mavili takımda zirveye taşıdı.

Teknik direktörlük kariyerine alt liglerde başlayan Fatih Tekke, Süper Lig'de ilk deneyimini 2014-2015 sezonunda Kayseri Erciyesspor ile yaşadı. Kısa süren bu dönemde istediği sonuçları alamayan 48 yaşındaki teknik adam, ardından 1. Lig'de Boluspor, Manisaspor, Denizlispor, İstanbulspor ve Bursaspor gibi takımlarda 2015 ile 2022 sezonları arasında görev yaparak tecrübe kazandı.

İstanbulspor ile yeniden Süper Lig'e dönüş



2022-2023 sezonunda İstanbulspor'un başında Süper Lig'e dönen Tekke, 24 maçta 8 galibiyet alarak sınırlı kadroya rağmen takımını ligde tutmayı başardı. Ancak bir sonraki sezonun başında İstanbul temsilcisinde kısa süren ve galibiyet alınamayan bir süreç yaşadı.

Alanyaspor dönemi



Aynı sezon Alanyaspor ile yeni bir sayfa açan Tekke, burada 27 karşılaşmada 1.44 puan ortalaması yakalayarak takımını orta sıralara taşıdı. Bir sonraki sezona da Alanyaspor'da başlayan Fatih Tekke, 11 mücadelede 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 0.91 puan ortalamasında kalarak görevinden ayrıldı.

Trabzonspor ile yükseliş başladı



2024-2025 sezonunda Şenol Güneş'in ayrılığı sonrası Trabzonspor'un başına geçen Tekke, kısa sürede etkisini gösterdi. 11 müsabakada 1.73 puan ortalaması elde eden teknik adam, bordo-mavili ekibi üst sıralara taşıyarak yeni bir dönemin kapısını araladı.

Zirve sezonu ve kariyer rekoru geldi

2025-2026 sezonunda ise Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinin en başarılı performansına ulaştı. 27 maçta 18 galibiyet elde eden bordo-mavili ekip, 2.22 puan ortalamasıyla ligin zirve yarışında iddialı konuma geldi.

Başarının arkasında aidiyet hissi

Trabzon doğumlu olan ve futbolculuk döneminde de Trabzonspor formasını giyen Fatih Tekke'nin kulüple kurduğu güçlü bağ, saha sonuçlarına doğrudan yansıdı. Kulübün kültürünü ve taraftar beklentisini iyi bilen teknik adam, takım içi birlikteliği sağlayarak kriz anlarını daha doğru yönetmeyi başardı.

Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor

Türk basketbolunun bu sezon Avrupa'daki yükselişi devam ediyor.

24.03.2026 11:35:00
AA
Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor
Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor
Türk basketbolunun bu sezon Avrupa'daki yükselişi devam ediyor.

Ülke temsilcileri, 2025-2026 sezonunda kulüpler düzeyinde Avrupa kupalarına damga vurmaya devam ediyor. Türk takımları, organizasyonlarda gösterdikleri performansla hem kadınlarda hem erkeklerde Avrupa kupalarının zirve mücadelesinde öne çıkıyor.

Bu sezon Basketbol Avrupa Ligi, BKT Avrupa Kupası, FIBA Şampiyonlar Ligi, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi ve FIBA Kadınlar Avrupa Kupası gibi önemli organizasyonlarda yoluna devam eden Türk takımları, mücadele ettikleri turnuvalarda şampiyonluğun önemli adayları olarak dikkati çekiyor.

Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi'nde lider

Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi'nde (EuroLeague) bu sezon sergilediği istikrarlı performansla liderlik koltuğunda oturmayı sürdürüyor.

Sezon başından beri 32 maçta aldığı 23 galibiyetle zirvede bulunan sarı-lacivertliler, "Dörtlü Final" yolunda en güçlü adaylardan biri olarak dikkati çekiyor. Fenerbahçe Beko, şu anda 33. haftaya lider bir şekilde giriyor.

Anadolu Efes ise 10 galibiyet ile turnuvayı 18. sırada sürdürüyor.

Basketbol Avrupa Ligi'nde normal sezon 17 Nisan Cuma günü oynanacak 38. hafta müsabakalarıyla tamamlanacak.

BKT Avrupa Kupası'nda üç Türk takımı yarı finalde

BKT Avrupa Kupası'nda (BKT EuroCup) üç Türk takımı da yarı finale yükseldi.

Bu sezon organizasyonda Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş GAİN ve Türk Telekom, adını son dört takım arasına yazdırdı.

Bahçeşehir Koleji, normal sezonda A Grubu'nu ikinci sırada tamamladı. Çeyrek finalde ise Romanya temsilcisi U-BT Cluj-Napoca'yı sahasında 75-72 mağlup eden Bahçeşehir Koleji, yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Beşiktaş GAİN ise normal sezonda B Grubu'nu lider olarak tamamladı. Siyah-beyazlılar, çeyrek finalde ise İtalyan ekibi Dolomiti Energia Trento'yu iç sahada 77-76 yenerek yarı finale yükseldi.

Öte yandan Türk Telekom, normal sezonu B Grubu dördüncüsü olarak noktaladı. 8'li final turunda konuk ettiği İspanya temsilcisi BAXI Manresa'yı 98-81 yenerek çeyrek finale yükselen başkent temsilcisi, bu turda da İsrail takımı Hapoel Midtown Jerusalem'i deplasmanda Kyle Allman'ın son saniye üçlüğüyle 91-90 yenerek yarı finale yükseldi.

Bu sonuçlarla birlikte BKT Avrupa Kupası'nda en az bir Türk takımının finalde yer alması kesinleşmiş oldu.

BKT Avrupa Kupası'nda yarı final maç tarihleri şu şekilde:

- İlk maçlar

31 Mart Salı:

Beşiktaş GAİN–Bahçeşehir Koleji

Cosea JL Bourg-en-Bresse–Türk Telekom

- 2. maçlar

3 Nisan Cuma:

Bahçeşehir Koleji–Beşiktaş GAİN

Türk Telekom – Cosea JL Bourg-en-Bresse

- 3. maçlar (Gerekirse)

8 Nisan Çarşamba:

Beşiktaş GAİN – Bahçeşehir Koleji

Cosea JL Bourg-en-Bresse – Türk Telekom

Not: Müsabakaların saatleri sonra belirlenecek

Galatasaray'da hedef Dörtlü Final
Galatasaray MCT Technic, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalmayı hedefliyor.

Organizasyonun son 16 turunda Rytas Vilnius (Litvanya), Le Mans Sarthe (Fransa) ve Hapoel Netanel Holon (İsrail) ile I Grubu'nda yer alan sarı-kırmızılılar, grubu ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek finalinde İspanya ekibi La Laguna Tenerife ile eşleşen Galatasaray, rakibini geçmesi halinde İspanya'nın Badalona kentinde 7-9 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Dörtlü Final organizasyonuna katılacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi çeyrek final maç takvimi şu şekilde:

1 Nisan Çarşamba:

22.00 La Laguna Tenerife–Galatasaray MCT Technic

8 Nisan Çarşamba:

19.00 Galatasaray MCT Technic–La Laguna Tenerife

15 Nisan Çarşamba (Gerekirse):

22.00 La Laguna Tenerife–Galatasaray MCT Technic

Kadınlarda hedef Avrupa'nın zirvesi

Fenerbahçe Opet ile Galatasaray Çağdaş Faktoring, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde zirveyi hedefliyor.

Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Opet, F Grubu'nu en üst sırada tamamlarken, Galatasaray Çağdaş Faktoring ise E Grubu'nu lider bitirdi. İki ekip, böylece Altılı Final'e katılma hakkı elde etti.

Fenerbahçe Opet yarı final play-in turunda Spar Girona'yı 87-69 ve 65-58'lik skorlarla yendi. Galatasaray Çağdaş Faktoring ise Basket Landes'i ilk maçta 81-72 mağlup etti. İkinci karşılaşmada rakibine 75-70 mağlup olan sarı-kırmızılılar, son maçtan 67-51'lik skorla galip ayrılarak yarı finale yükselmeyi başardı.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 6'lı final maç tarihleri şu şekilde:

17 Nisan Cuma:

Galatasaray Çağdaş Faktoring–Basket Landes/Casademont Zaragoza

Fenerbahçe Opet–Spar Girona/ Umana Reyer Venezia

Üçüncülük ve final karşılaşmaları 19 Nisan Pazar günü oynanacak.

Çimsa ÇBK Mersin, Kadınlar Avrupa Kupası'nda finalde

Çimsa ÇBK Mersin, bu sezon Kadınlar Avrupa Kupası'nda finale çıkma başarısı gösterdi.

Mersin temsilcisi, organizasyonun yarı finalinde Fransa'nın BLMA takımını 70-68 ve 86-60'lık skorlarla yenerek finale yükselmeyi başardı. Çimsa ÇBK Mersin, finalde Yunanistan ekibi Athinaikos Qualco ile karşılaşacak.

Çimsa ÇBK Mersin, eşleşmenin ilk maçında 2 Nisan Perşembe günü TSİ 20.30'da Athinaikos Qualco'ya konuk olacak. Finalin rövanş karşılaşması ise 9 Nisan Perşembe günü saat 20.00'de Çimsa ÇBK Mersin'in ev sahipliğinde oynanacak.

Üst üste 5. maçını kazanan Barcelona, zirveyi bırakmıyor

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi

24.03.2026 11:32:00
AA
Üst üste 5. maçını kazanan Barcelona, zirveyi bırakmıyor
Üst üste 5. maçını kazanan Barcelona, zirveyi bırakmıyor
Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi.

Premier Lig'de Arsenal, LaLiga'da Barcelona, Serie A'da Inter, Bundesliga'da Bayern Münih, Ligue 1'de ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Barcelona'dan art arda 5. Galibiyet

LaLiga'da lider Barcelona, sahasında Rayo Vallecano'yu Ronald Araujo'nun golüyle 1-0 yenerek art arda 5. galibiyetine ulaştı.

Milli futbolcu Arda Güler'in forma giydiği Real Madrid, derbide ağırladığı Atletico Madrid'i 3-2 mağlup etti. Arda, karşılaşmada 74 dakika görev yaptı.

Villarreal ise Real Sociedad'ı 3-1'lik skorla geçerek üçüncü sıraya yerleşti.

Ligin 29. haftasında 73 puana sahip Barcelona, liderliğini sürdürdü. Real Madrid 69, Villarreal 58 ve Atletico Madrid 57 puanla Barcelona'yı izledi.

Arsenal zirvede

Premier Lig'de lider Arsenal ve takipçisi Manchester City, Lig Kupası finali nedeniyle haftayı maç yapmadan geçti.

Manchester City, finalde Arsenal'ı 2-0 yenerek İngiltere Lig Kupası'nı müzesine götürdü.

Üst sıralardaki yerini sağlamlaştırmak isteyen Manchester United, deplasmanda Bournemouth ile 2-2 berabere kaldı.

Aston Villa, sahasında West Ham United'ı 2-0 mağlup ederek 4 hafta sonra galip geldi.

Ferdi Kadıoğlu'nun 90 dakika görev aldığı maçta Brighton, sahasında Liverpool'u 2-1 mağlup etti.

Ligde 31. haftanın ardından Arsenal, 70 puanla liderlik koltuğunda yer aldı. Bir maçı eksik Manchester City 61, Manchester United 55, Aston Villa 54, Liverpool 49 ve Chelsea 48 puanla Arsenal'ı takip etti.

Inter'den üst üste üçüncü puan kaybı

Serie A'da lider Inter, deplasmanda Fiorentina ile Pio Esposito ve Cher Ndour'un karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı.

Art arda üçüncü kez puan kaybeden Inter'de Hakan Çalhanoğlu, 69 dakika görev yaptı.

Zirve takipçisi Milan, liderin puan kaybettiği haftada Torino ile sahasındaki mücadeleyi 3-2 kazandı. Konuk takımda Emirhan İlkhan, 63. dakikada oyuna girdi.

Napoli ise Cagliari deplasmanında 1-0 galip gelerek peş peşe 4. galibiyetini aldı. Ev sahibi ekipte Semih Kılıçsoy, 65. dakikada oyuna dahil oldu.

Üst sıralardan kopmak istemeyen Juventus, evinde Sassuolo ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelede 90 dakika sahada kalarak Sassuolo filelerini havalandıran Kenan Yıldız, ligde 10 gole ulaştı.

İspanyol teknik direktör Cesc Fabregas yönetimindeki sezonun sürpriz takımı Como, sahasında Pisa'yı 5-0 yendi ve arka arkaya 5. galibiyetini elde etti.

Ligin 30. haftasında Inter, 69 puanla zirvedeki yerini korudu. Milan 63, Napoli 62, Como 57, Juventus ve Roma 54'er puanla sıralandı.

Bayern Münih 4 golle kazandı

Bundesliga'da lider Bayern Münih, sahasında Union Berlin'i Michael Olise, Serge Gnabry (2) ve Harry Kane'in golleriyle 4-0 yendi.

Zirve takipçisi Borussia Dortmund, sahasında 2-0 geriye düştüğü Hamburg maçını 3-2 kazandı ve üst üste üçüncü galibiyetini aldı.

Üst sıralarda yer alma mücadelesi veren Stuttgart, Augsburg'a konuk olduğu mücadeleden 5-2 galip ayrıldı. Konuk takımda Atakan Karazor, 70. dakikada oyuna girdi.

Leipzig, sahasında Hoffenheim'ı 5-0 mağlup etti. Konuk ekipte Ozan Kabak, 90 dakika sahada kaldı.

Cenk Özkacar ise takımı Köln'ün sahasında Borussia Mönchengladbach ile 3-3 berabere kaldığı karşılaşmada 90 dakika görev yaptı.

Bayern Münih, 27 haftası geride kalan ligde 70 puanla liderliğini sürdürdü. Borussia Dortmund 61, Stuttgart 53, Leipzig ve Hoffenheim, 50'şer puan topladı.

PSG, Nice deplasmanında 4 golle galip geldi

Ligue 1'de lider PSG, deplasmanda Nice'i Nuno Mendes, Desire Doue, Dro Fernandez ve Warren Zaire-Emery'nin kaydettiği gollerle 4-0 mağlup etti.

Zirve takipçisi Lens, sahasında Angers'yi 5-1'lik skorla geçti.

Haftanın öne çıkan maçında Lille, Olimpik Marsilya deplasmanından 2-1 galibiyetle döndü. Lille'in kalesini koruyan Berke Özer, ilk yarının sonlarında sakatlanarak oyundan çıktı.

Monaco ise deplasmanda Olimpik Lyon'u 2-1 yenmeyi başardı.

Ligin 27. haftasında PSG, maç eksiğine rağmen 60 puanla zirvedeki yerini korudu. Lens 59, Marsilya 49, Lyon ve Lille 47'şer, Monaco 46 puan elde etti.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.