logo
09 MAYIS 2026

İspanyolları korku sardı

İspanyol basını, UEFA Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri için "bomba gibi kura" yorumunu yaptı

12.12.2017 00:00:00
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid-Paris Saint-Germain (PSG), Chelsea-Barcelona ve Sevilla-Manchester United eşleşmeleri İspanyolları korkuttu.

İspanyol basını, eşleşmelerle ilgili verdiği haberlerde "bomba gibi kura çekimi" yorumu yaptı. Marca gazetesi, "İspanyol futbolu için ateş provası" başlığıyla verdiği haberde, "Avrupa'da İspanyol kulüplerinin hegemonyasının riske girebileceğini" yazdı. Gazete, eşleşmelerle ilgili, "Real Madrid, Barcelona ve Sevilla, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerini eleyip üst tura çıkmak için en iyi futbollarını oynamak zorunda kalacak. Son 10 yılda Real Madrid art arda 7 kez, Barcelona da toplamda 7 kez yarı finale kaldı. Real Madrid ve Atletico Madrid iki kez finalde karşılaştı. Son 5 sezonda en az 3 İspanyol takımı çeyrek finale çıktı. İspanyol takımı olmayan bir Şampiyonlar Ligi finali görmek için 12 yıl geriye gitmek gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Chelsea-Barcelona ve Real Madrid-PSG eşleşmelerini manşetine çıkaran Katalan spor gazetelerinden Sport, "Tam bir bomba. Vahşi bir eşleşme" ifadesini kullandı. Barcelona'nın bu zamana kadar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile 12 maç oynadığını hatırlatan gazete, Katalan ekibin 3, Chelsea'nin ise 4 kez galip geldiği bilgisini paylaştı. Antonio Conte teknik direktörlüğündeki Chelsea'nin çok zorlu bir eşleşme olduğunu belirten Sport, 6 Mayıs 2009 tarihinde Chelsea ve Barcelona arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında, Andres İniesta'nın 92. dakikada attığı "mucize golle" Josep Guardiola yönetimindeki Barcelona'nın finale kaldığını ve tüm kupaları kazanarak tarihindeki en iyi sezonunu geçirdiği yazdı.

El Mundo Deportivo gazetesi de eski Barcelonalı futbolculardan Cesc Fabregas ve Pedro Rodriguez'in Chelsea formasıyla Nou Camp Stadı'na geri dönecek olmalarını öne çıkardı. Gazete ayrıca 2012 yılındaki yarı final eşleşmesinde Barcelona'nın Chelsea'ye elendiğini hatırlattı.

Göztepe'nin umudu Trabzonspor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, gelecek sezon UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmesi için kalan 2 maçını kazanıp, Trabzonspor'un da Türkiye Kupası'nı alması gerekiyor

09.05.2026 11:23:00
AA
Göztepe'nin umudu Trabzonspor
Göztepe'nin umudu Trabzonspor
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, gelecek sezon UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmesi için kalan 2 maçını kazanıp, Trabzonspor'un da Türkiye Kupası'nı alması gerekiyor.

Süper Lig'de bu sezon 32 karşılaşmada 13 galibiyet, 13 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan İzmir temsilcisi, topladığı 52 puanla ligde 5. sırada bulunuyor.

Avrupa kupalarına katılma hedefiyle sezona iyi bir başlangıç yapan Göztepe, özellikle sezonun ilk yarısında topladığı puanlarla bu ümidini sürdürdü.

Sezonun ilk yarısında 9 galibiyet 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 32 puan toplama başarısı gösteren sarı-kırmızılılar, ligin ikinci yarısında ise aynı performansı ortaya koyamadı.

İkinci yarıda oynadığı 15 karşılaşmada, 4 galibiyet 3 mağlubiyet ve 8 beraberlik alan İzmir temsilcisi 20 puan toplayabildi.

Avrupa kupaları ihtimali için sezonu ilk 5'de bitirmeyi amaçlayan Göztepe, son 2 haftadaki maçlarına odaklandı. Bu hafta sahasında Gaziantep FK'yi konuk edecek İzmir temsilcisi, son haftada ise Samsunspor deplasmanında 3 puan arayacak.

Sarı-kırmızılı ekip, ligi 5. sırada bitirmesi durumunda Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale kalan Trabzonspor'un finale kalıp kupayı kazanmasını bekleyecek.

Göztepe, Trabzonspor'un kupayı kazanması durumunda UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanıp 1970-1971 sezonundan sonra tekrar Avrupa kupalarına gidecek.

Brezilyalılar Göztepe'yi sırtlıyor

Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon Brezilyalı Juan 11 golle ilk sırada yer alırken, bir diğer Brezilyalı Janderson'da 6 golle takımına katkı sağladı.

Defans oyuncusu Arda Okun Kurtulan'ın 4 gol, Efkan Bekiroğlu, Dennis ve Bokele'nin 3'er golle skor katkısı sağladığı Göztepe'de Miroshi 2, Taha Altıkardeş, Jeferson ve Antunes ile takımdan ayrılan Sabra, Emerson ve Rhaldney de birer gol atma başarısı gösterdi.

Ara transfer döneminde Beşiktaş'a giden Olaitan ise sarı-kırmızılı formayla 2 gol kaydetti.

En az gol yiyen 2. Takım

Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov'un yönetimindeki Göztepe, bu sezon Galatasaray'ın ardından en az gol yiyen 2. takım konumunda yer alıyor.

İzmir temsilcisi, kalesinde gördüğü 28 gole karşılık rakip filelere 40 gol atma başarısı gösterdi.

Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!


 
Galatasaray'ın efsanevi teknik direktörü Fatih Terim, "Büyük takımlar ne kadar şampiyon olursa olsunlar tatmin olmazlar, yenisini isterler. Bunu herkes bilecek. Büyük takım böyle olunuyor" dedi.

09.05.2026 11:09:00 / Güncelleme: 09.05.2026 11:14:02
AA
 Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!
 Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!

Galatasaray'ın efsanevi teknik direktörü Fatih Terim, kalbinin sarı-kırmızılı takımla birlikte olduğunu ve şampiyon olmaları halinde Hesap.com Antalyaspor maçından sonra Başkan Dursun Özbek ile meslektaşı Okan Buruk'u arayacağını söyledi.

İngiltere Championship play-off yarı final ilk ayağında Hull City-Milwall maçını izleyen deneyimli teknik adam, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.
Terim, Galatasaray'ın ligde bugün Antalyaspor'u yenmesi halinde üst üste 4. şampiyonluğunu kazanacak olmasıyla ilgili, "Açıkçası kalbim onlarla beraber, Galatasaray'la beraber. Çok az kaldı. Yine her zamanki gibi Sayın Dursun Özbek'i ve sevgili meslektaşım Okan Buruk'u da arayacağım. Okan, çok önemli bir 3 sene yaşadı. 4. seneyi yaşamak ve yaşatmak üzere. Önemli işler yaptı. Dursun Başkan ve yönetim de hakeza. Dolayısıyla çok az kaldı. Kalbim onlarla beraber" diye konuştu.

Rekorlar kırılmak için var!

Deneyimli teknik adam, 1996-2000 arasında kendi dönemindeki üst üste 4 şampiyonluk rekorunun tekrarlanma ihtimaliyle ilgili, "Rekorlar kırılmak için vardır. Devrimler de kararlılıkla ve devamlılıkla olur. Büyük takımlar da ne kadar şampiyon olursa olsunlar tatmin olmazlar, yenisini isterler. Bunu herkes bilecek. Büyük takım böyle olunuyor" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Okan Buruk'un başarısına da değinen Terim, "Daha önce öğrencim olan Okan, şimdi Okan Hoca olarak 4. şampiyonluğunu almak üzere. Kendisini çok başarılı buluyorum ve canı gönülden tebrik ediyorum. Her zaman aradım, nasipse yine maçtan sonra onları arayacağım. İnşallah bu işi bugün bitirecekler. Çünkü Galatasaray'ın bayrağı hep yukarıda olmalıdır, hep yükseklerde olmalıdır. Bunu da herkes böyle bilmelidir" şeklinde görüş belirtti.

Ali Koç'un işaretini bekliyorlar

Fenerbahçe’de seçim kulisleri cıvıl cıvıl... Aziz Yıldırım’ın 13-14 bin oyluk gücüne karşı, ne eski yönetimi ne de mevcut statükoyu isteyen 5 bin kişilik 'münferit' grubun harekete geçtiği iddiası camiada heyecan yarattı

09.05.2026 11:06:00
Haber Merkezi
Ali Koç'un işaretini bekliyorlar
Ali Koç'un işaretini bekliyorlar
Fenerbahçe'de seçim kulisleri cıvıl cıvıl... Aziz Yıldırım'ın 13-14 bin oyluk gücüne karşı, ne eski yönetimi ne de mevcut statükoyu isteyen 5 bin kişilik 'münferit' grubun harekete geçtiği iddiası camiada heyecan yarattı.

Kulislerden sızan bilgilere göre; Mehmet Ali Aydınlar'ın çekilmesiyle boşluğa düşen bu kitle, gözünü Ali Koç'un işaretine çevirdi. Masada ise iki kritik isim var; Hamdi Akın ve Ali Koç'un vizyonunu sürdürebilecek Sertaç Komşuoğlu. İşte Camiadan sızanlar...







Fenerbahçe'de kongre üyeleri arasında Hakan Safi'yi "istemeyen" Aziz Yıldırım'ı ise "hiç istemeyen" ciddi bir çoğunluğun olduğu tahmin ediliyor. Bu çoğunluk ilk etapta Mehmet Ali Aydınlar'ın etrafında birleşmişti.

Ancak Aydınlar çekilince boşluğa düştüler. Ali Koç'un adaylığını/işaretini bekliyorlar. Koç ise şu anda ne adaylık düşünüyor. Ne de aday göstermeyi doğru buluyor. Kendilerine bir isim vermeyen aslında "münferit" gibi duran bu grup ise başkan adayı bulmak için gaza bastı.







KOMŞUOĞLU BİR SÜRPRİZ YAPABİLİR

Kulislerde konuşulanlara göre ilk etapta aday olarak Aziz Yıldırım'ın en büyük muhalifi, Saracoğlu'nu yenilemek için plan ve proje hazırlayan ayrıca camianın Ali Koç'un devamı olarak görebileceği Hamdi Akın'ın yanında soluğu aldılar. Akın bu oluşumun liderlerine ne olumlu ne de olumsuz cevap vermedi.

Bu arada Ali Koç'un yönetiminden bazı isimlerin başkanlık için hevesli olduğuna dair haberler de geliyor. Hatta Sertaç Komşuoğlu etrafında bir birleşmeden bile bahsediliyor.







12 BİN OY ALABİLECEKLERİNE İNANIYORLAR

Ali Koç'un ise kendi ekibinden birisinin adaylığını koyması ve kendi vizyonunu devam ettirecek bir projeyle seçime girmesi durumunda destekleyeceği de konuşuluyor.







Fenerbahçe camiasını yakından takip edenlere göre bahsi geçen çoğunluk 4-5 bin oy kapasitesine sahip. Bu çoğunluk eğer Ali Koç'un da desteğini alırlarsa (Ali Koç'un oy potansiyelinin 7-8 bin olduğu iddia ediliyor) 10 bin barajını aşarak 13-14 bin oyla seçimi kazanması beklenen Aziz Yıldırım'dan başkanlı koltuğunu alabileceklerine inanıyor.






YENİ BAŞKANI GENÇLER BELİRLEYECEK

Bu denklemde seçimin kaderini bir kez daha son 2-3 seçimde olduğu gibi kulüp üyeliği yeni olan ve sayıları 10 bini aşan "genç kongre üyeleri" belirleyecek. Bu kitle genellikle Ali Koç'un vizyonuna daha yakın olarak kabul ediliyor.







Eğer Hamdi Akın gibi bir "çatı aday" üzerinde uzlaşılamazsa, Komşuoğlu ile Ali Koç'un "emanetçi değil, devamcı" stratejisi ile Yıldırım'a karşı şans aranabilir.

Batagov için hata mı yapıldı?

9 Mart'ta oynanan Kayserispor maçında sağ dizinden sakatlanan Arseny Batagov neredeyse 2 ay sonra ameliyat edildi

09.05.2026 10:51:00
Haber Merkezi
Batagov için hata mı yapıldı?
Batagov için hata mı yapıldı?
9 Mart'ta oynanan Kayserispor maçında sağ dizinden sakatlanan Arseny Batagov neredeyse 2 ay sonra ameliyat edildi. Trabzonspor'un sağlık heyeti Mart sonuna kadar Ukraynalıyı "ameliyatsız" kurtarmaya çalıştı.

Ancak hemen hemen Mart sonunda imkansız olduğu ortaya çıktı. Bu dakikadan sonra 40 gün boyunca Batagov'un neden ameliyat edilmediği ise soru işaretleri yarattı.







Trabzonspor'un Ukraynalı stoperi Arseniy Batagov, İngiltere'de sağ dizinden ameliyat edildi. Ukraynalı sol stopere Londra'daki Fortius Cerrahi Merkezi'nde artroskopik dış menisküs tamiri operasyonu yapıldı.

Bu sağlık merkezi, Virgil van Dijk, John Terry, Danny Welbeck ve Theo Walcott gibi ciddi sakatlıklar yaşayan "bir daha oynayamaz" denilen yıldızları hayata döndürmesiyle ünlü.

FIFA tarafından Tıbbi Mükemmeliyet Merkezi olarak kabul ediliyor. Batagov'u da Premier Lig'in "yıldız cerrahı" olarak kabul edilen Andy Williams ameliyat etti.







GAZETEMİZ 20 MART'TA HABERLEŞTİRDİ

Buraya kadar her şey iyi hoş da Batagov konusunda soru işareti ise aylarca ameliyatı için neden beklendiği oldu. Hatırlanacağı üzere ünlü oyuncu Mart başındaki Kayserispor (9 Mart'ta oyanandı) maçında sakatlanmıştı.

Gazetemiz, Batagov'un sakatlığı geçirdiğinin 11'inci gününde, "Batagov dizindeki sakatlık nedeniyle ameliyat masasına yatabilir" haberini yaptı.







40 GÜN NEDEN BEKLENDİ

O tarihten sonra sağlık ekibi "ödem dağılır, ağrılar diner ve çekilecek yeni MR temiz sonuç verirse..." diyerek beklenti içine girdi. Hatta Fatih Tekke'ye "Galatasaray derbisine yetişebilir" bile denildi. Bunun için 1 hafta süre istendi. Ancak bu 1 hafta sonunda yani hemen hemen Mart sonunda Batagov'un ameliyat olmasının kaçınılmaz olduğu ortaya çıktı.







GELECEK SEZONUN İLK YARISI

Ancak nedense Ukraynalı stoperin ameliyatı için 7 Mayıs'a kadar, hemen hemen 40 gün beklendi. İyileşme sürecinin 3 ila 6 ay arasında sürmesi öngörülüyor.







Batagov'un yaz aylarındaki sezon öcnesi kampını kaçırması bir yana gelecek sezonun ilk yarısını kaçırması bile söz konuşu. Bu tip ameliyatlarda 1 gün bile önemliyken 40 günün hesabını Trabzonspor'da kimin vereceği tartışılıyor.

Aziz Yıldırım'ın ekibinde sürpriz isimler

Fenerbahçe'de yeniden başkanlığa adaylığını koyan Aziz Yıldırım camiada ve taraftarlar arasında heyecan yarattı

09.05.2026 10:47:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'ın ekibinde sürpriz isimler
Aziz Yıldırım'ın ekibinde sürpriz isimler
Fenerbahçe'de yeniden başkanlığa adaylığını koyan Aziz Yıldırım camiada ve taraftarlar arasında heyecan yarattı.

Basında ve sosyal medyada ise efsane başkanın zamanında sert eleştirilerde bulunduğu isimlerle yeniden çalışmayı planladığı haberleri yer almaya başladı. Bunlardan ikisi; Oğuz Çetin ve Hasan Çetinkaya. Peki aralarında neler yaşanmıştı? İşte detaylar...







Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan adaylığı sonrasında enteresan iddialar ortaya atılmaya devam ediyor.

O iddialardan en ilginci teknik direktörlük koltuğunda Aykut Kocaman'ın, idari menajerlik koltuğunda Hasan Çetinkaya'nın ve futbol aklı olarak da Oğuz Çetin'in görev alacağı iddia ediliyor.







OĞUZ ÇETİN ÇOK SERT TEPKİ VERDİ

- Dünya değişiyor, futbol değişiyor ama Aziz Yıldırım'ın yöntemleri 1990'larda kaldı. Değişime direndiği ve her şeyi kavgayla çözmeye çalıştığı için camia ondan yoruldu ve uzaklaştı.







Bu sözlerin sahibi ise Oğuz Çetin...

"Aziz Yıldırım, yanında olan insanları bir süre sonra düşmanlaştırmakla meşhurdur" diyen ve "Soyunma odasına giren, taktik veren bir başkan profili, hocanın ve futbolcunun otoritesini bitirir" diyerek eleştirdiği Yıldırım'la çalışır mı? Soru işareti.







YILDIRIM KAYBETTİ ÇETİNKAYA DEVAM ETTİ

2018'de seçimi kaybettikten sonra Aziz Yıldırım, Hasan Çetinkaya'yı hedef alarak çok sert ifadeler kullanmıştı:







- Seni biz idari menajer yaptık, kulübün anahtarını verdik. Şimdi gelip bir Fransız'ın (Comolli) altında çalışmayı nasıl içine sindiriyorsun?

- Fenerbahçe ismini kullanarak kapılar açanlar, kulüpten ayrıldıktan sonra o kapılardan kendi çıkarları için geçiyorlar.

Yıldırım bu kadar sert ifadeler kullandığı bir isimle yeniden çalışır mı? Soru işareti.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'ye dönüyor

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığına seçilmesi durumunda Aykut Kocaman'ı teknik direktörlük koltuğunda getirmeyeceği ancak çok daha önemli bir görevde değerlendirileceği ortaya çıktı

09.05.2026 10:43:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman, Fenerbahçe'ye dönüyor
Aykut Kocaman, Fenerbahçe'ye dönüyor
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığına seçilmesi durumunda Aykut Kocaman'ı teknik direktörlük koltuğunda getirmeyeceği ancak çok daha önemli bir görevde değerlendirileceği ortaya çıktı.

Buna göre Kocaman'ın herhangi bir resmi unvan olmayacak... Doğrudan Yıldırım'a bağlı "stratejik danışman" olarak görev yapacak. Teknik direktör seçiminden, kadro mühendisliğine kadar her kritik kararda başkandan önceki son onayı veren isim olacak.







Aziz Yıldırım'ın seçilmesi durumunda Aykut Kocaman'ı teknik direktör olarak Fenerbahçe'nin başına getireceği iddia ediliyor.

Kocaman en son 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında 46 maçta sarı-lacivertli ekibin başında sahaya çıktı. Ardından Konyaspor ve Başakşehir'de çalıştı. 2021-22 sezonunun hemen başında Başakşehir'den ayrıldıktan sonra bir daha çalışmadı.







Yardımcıları futboldan uzak

Bir süredir Kocaman'ın Fenerbahçe'de çalıştığı ekibiyle temas kurduğu ve neler yapabilecekleri hakkında görüş alışverişinde bulunduğu iddia ediliyor. Ancak Kocaman'ın ekibinin bir kısmı 2-3 senedir ortada yok. Bazıları ise Volkan Demirel'in ekibine katıldı.







- Fahrudin Omerovic: Kocaman sonrasında kısa süre Konyaspor'da (17 maç) teknik direktörlük koltuğunda oturdu. 64 yaşındaki Bosna doğumlu isim 2024'ten beri kenara çekildi.

- Turgay Altay: Kocaman sonrasında Manisa, Göztepe ve Boluspor'da birinci adam oldu. 2023'den beri kenara çekildi.

- Alper Aşçı: Kocaman sonrasında Trabzonspor, Boluspor ve Konyaspor'da çalıştı. 57 yaşında ve 2024'te beri kendi köşesinde. 







- Murat Öztürk: Hali hazırda Bodrum FK'de kaleci antrenörü.

- Arda Keskin: Son olarak Volkan Demirel'le, Gençlerbirliği'nde çalıştı.

- Barış Karakoç: Kocaman sonrası Omerovic'le Konyaspor'da çalştı. 2024'ten beri ortada yok.

- Behram Zülaloğlu: Keskin gibi son dönemde Volkan Demirel'in ekibinde yer aldı.







Yıldırım'ın düşündüğü görev

Aziz Yıldırım'ın, Aykut Kocaman'ı herhangi bir resmi unvan vermeden, doğrudan kendisine bağlı "stratejik danışman" olarak konumlandıracağı konuşuluyor. Teknik direktör seçiminden, kadro mühendisliğine kadar her kritik kararda Yıldırım'ın onay alacağı "gölge adam" olacağı söyleniyor. İkilinin arasındaki özel dostluk ve güven ilişkisi, bu tip bir gayri resmi ama etkili pozisyonu mümkün kılıyor.

Konyaspor ile Fenerbahçe 50. randevuda

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın konuk olacağı Konyaspor ile ligde 50. kez karşı karşıya gelecek.

08.05.2026 11:36:00
İhlas Haber Ajansı
Konyaspor ile Fenerbahçe 50. randevuda
Konyaspor ile Fenerbahçe 50. randevuda
Trendyol Süper Lig'in 33. hafta maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak. Mücadele öncesi sarı-lacivertliler, ligde 32 maçta 20 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyetle aldığı 70 puanla 2. sırada bulunuyor. 






Yeşil-beyazlılar ise 10 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 mağlubiyet sonucunda topladığı 37 puanla 9. sırada yer alıyor. Ligde son 2 haftaya lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde giren Kanarya, yarınki mücadeleden galip ayrılması ve sarı-kırmızılıların da puan kaybetmesi halinde şampiyonluk şansını son haftaya taşıyacak.

50. randevu

Konyaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 49 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 37 defa sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 8 kez kazandı. 4 karşılaşma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe, rakip filelere 128 gol atarken, Konyaspor 52 golle karşılık verdi.
Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan karşılaşmayı ev sahibi 4-0'lık skorla kazandı.









Son 10 maç
İki ekip arasında 9'u Süper Lig, 1'i kupa olmak üzere oynanan son 10 maçın 6'sında Fenerbahçe, 3'ünde Konyaspor üstünlük sağladı. 1 karşılaşma ise berabere sona erdi. İki ekip son olarak 21 Nisan'da kupada kozlarını paylaştı. Konya'da oynanan mücadelede yeşil-beyazlılar 1-0 galip gelerek tur atladı.

Rekabetteki farklı skorlar
İki takım arasında rekabette en farklı skoru Fenerbahçe 10 Ocak 2024'te 7-1'lik sonuçla elde etti. Sarı-lacivertliler, rakibini üç kez 5-1, iki kez 5-2, bir kez de 5-0 mağlup etti. Yeşil-beyazlılar ise en farklı galibiyetini 27 Mayıs 2005'te 4-2'lik skorla aldı.

Ederson cezalı, Nene ve Skriniar sakat

Galatasaray ile oynanan derbide kırmızı kart gören Ederson, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı men cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Kasığında fıtık tespit edilen Dorgeles Nene ile hafif sakatlığı bulunan Milan Skriniar da kadroda olmayacak.









5 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de Kerem Aktürkoğlu, Nelson Semedo, Anthony Musaba, Dorgeles Nene, N'Golo Kante sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde ligin son maçı olan Eyüpspor karşısında cezalı duruma düşecek.

Konferans Ligi'nde finalin adı: Crystal Palace-Rayo Vallecano

UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyen Crystal Palace ve Rayo Vallecano finale yükseldi.

08.05.2026 11:18:00
AA
Konferans Ligi'nde finalin adı: Crystal Palace-Rayo Vallecano
Konferans Ligi'nde finalin adı: Crystal Palace-Rayo Vallecano
UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyen Crystal Palace ve Rayo Vallecano finale yükseldi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında yarı final rövanş maçları sona erdi.

İspanya ekibi Rayo Vallecano, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Fransa'nın Strasbourg takımına Meinau Stadı'nda konuk oldu.

Rövanşta da 42. dakikada Alemao'nun attığı golle 1-0 galip gelen Rayo Vallecano, adını finale yazdırdı.

İngiltere temsilcisi Crystal Palace ise teknik direktörlüğünü Arda Turan'ın yaptığı Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'i Selhurst Park'ta ağırladı.

İlk karşılaşmayı 3-1 kazanan Crystal Palace, rövanşta da 25. dakikada Pedro Henrique (kendi kalesine) ve 52. dakikada Ismaila Sarr'ın golleriyle 2-1 galip gelerek finale kaldı. Konuk takımın golü, 34. dakikada Eguinaldo'dan geldi.

Crystal Palace ile Rayo Vallecano arasındaki final maçı, 27 Mayıs'ta Almanya'nın Leipzig şehriyle aynı adı taşıyan statta yapılacak.

1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak

Nesine 2. Lig'de play-off final maçları hafta sonunda yapılacak.

08.05.2026 11:16:00
AA
1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak
1. Lig'e çıkacak son 2 takım hafta sonunda belli olacak
Nesine 2. Lig'de play-off final maçları hafta sonunda yapılacak.

Play-off etabında Kırmızı Grup final karşılaşması, Mardin 1969 ile Muşspor arasında yarın yapılacak. Diyarbakır Stadı'ndaki müsabaka saat 17.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Kadir Sağlam yönetecek.

Beyaz Grup final karşılaşmasında ise 10 Mayıs Pazar günü Muğlaspor ile Seza Çimento Elazığspor mücadele edecek. Bursa'daki Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadı'nda oynanacak müsabaka saat 19.00'da başlayacak. Mücadelede hakem Mehmet Türkmen düdük çalacak.

Karşılaşmaları kazanacak takımlar, gelecek sezon Trendyol 1. Lig'de mücadele etme hakkı kazanacak.

Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın Trabzonspor'u konuk edecek.

08.05.2026 11:12:00
AA
Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi
Beşiktaş, son 5 maçta Trabzonspor’a yenilmedi
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın Trabzonspor'u konuk edecek.

Tüpraş Stadı'nda oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Geçen hafta ligi 4. sırada tamamlaması kesinleşen siyah-beyazlı futbol takımı, oynadığı 32 maçta 17 galibiyet, 8 beraberlik, 7 yenilgi yaşadı ve 59 puan topladı.

Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, bu sezon son kez taraftarı karşısında boy gösterecek. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor'u yenerek taraftarına galibiyetle veda etmek istiyor.

Sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşma 3-3 berabere sona ermişti.

Eksikler



Beşiktaş'ta Trabzonspor müsabakasında iki oyuncu forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Kartal Kayra Yılmaz ve Milot Rashica, maçta formasından uzak kalacak.

Salih Uçan ve Agbadou ceza sınırında

Beşiktaş'ta Trabzonspor müsabakası öncesinde iki oyuncu ceza sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlılarda Salih Uçan ve Emmanuel Agbadou, söz konusu karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda ligin son haftasında oynanacak Çaykur Rizespor mücadelesinde cezalı olacak.

Beşiktaş, son 5 maçta rakibine yenilmedi



Siyah-beyazlılar, Karadeniz temsilcisiyle ligde ve kupada oynadığı son 5 maçta mağlup olmadı.

Bu süreçte Süper Lig'de 4, Türkiye Kupası'nda ise 1 kez karşılaşan tarafların randevusunda Beşiktaş 3 kez kazanırken, 2 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Son beş maçta Trabzonspor'a karşı kaybetmeyen siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda rakip ağları 11 kez havalandırırken, 7 gole ise engel olamadı.

Ligde son iki maçta kalesini korudu

Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son iki müsabaka olan Fatih Karagümrük ve Gaziantep FK maçlarında kalesinde gol görmedi.

Bu sezon ligde 32 maç yapan siyah-beyazlılar, söz konusu müsabakaların 22'sinde topu ağlarında gördü. Beşiktaş, 10 karşılaşmada ise rakip oyuncuların gol sevinci yaşamasına izin vermedi.

Siyah-beyazlı takım, bu sezon 56 gol atarken, 36 golün fileleriyle buluşmasına engel olamadı.

Evinde 5 sezondur son iç saha maçını kazanamıyor

Beşiktaş, 5 sezondur evinde oynadığı son iç saha mücadelesinde galip gelemedi.

Taraftarına son 5 sezonda galibiyetle veda edemeyen siyah-beyazlılar, 2020-2021'de Fatih Karagümrük'e 2-1 yenildi. Sonraki iki (2021-2022, 2022-2023) sezon son iç saha maçını Konyaspor ile oynayan Beşiktaş, rakibiyle sırasıyla 1-1 ve 3-3 berabere kaldı.

2023-2024 sezonunda Hatayspor ile 2-2'lik eşitliği bozamayan siyah-beyazlılar, geçen sezon ise Çaykur Rizespor'a taraftarı önünde 2-1 mağlup oldu.

Beşiktaş, seyircisine galibiyetle veda ettiği son sezonu ise 2019-2020'de Sergen Yalçın ile yaşadı. Siyah-beyazlılar, konuk ettiği Fenerbahçe'yi taraftarı önünde 2-0 yendi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.