logo
03 NİSAN 2026

İstanbulspor'un 9 yıllık hasreti bitiyor

TFF 1. Lig'de 9 yıl sonra mücadele edecek İstanbulspor, yarın sahasında Eskişehirspor'u ağırlayacak

11.08.2017 00:00:00
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu şampiyon tamamlayarak 9 yıl aradan sonra TFF 1. Lig'e yükselen İstanbulspor, yarın sahasında Eskişehirspor ile karşılaşacak.

İstanbulspor ile Eskişehirspor arasında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Son olarak 2007-2008 sezonunda 1. Lig'de mücadele eden İstanbulspor, o yılı 17. sırada bitirerek 2. Lig'e düştü. Bu süreçte 4 sezon 2. Lig, 5 sezon ise 3. Lig'de boy gösteren sarı-siyahlılar, 2014-2015'te yükseldiği 2. Lig'deki ikinci sezonunda şampiyonluk sevinci yaşadı. Türk futbolunun en köklü ekiplerinden biri olan ve 1926 yılında kurulan sarı-siyahlılar, Süper Lig'de 23 sezon mücadele etti. Uzun bir aranın ardından TFF 1. Lig'e yükselen teknik direktör Yalçın Koşukavak yönetimindeki İstanbulspor, Eskişehirspor mücadelesini kazanarak lige iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig'i Sivasspor ve Evkur Yeni Malatyaspor'un ardından 3. sırada tamamlayan ve Göztepe'ye play-off finalinde kaybederek Süper Lig'in kapısından dönen teknik direktör Sergen Yalçın yönetimindeki Eskişehirspor ise İstanbulspor karşısında galibiyet arayacak.

Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece

Antalya'da düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'na katılan Manyas Belediyespor sporcuları, 5 binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği organizasyonda bir Türkiye şampiyonluğu ve bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı

03.04.2026 12:51:00
İhlas Haber Ajansı
Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece
Manyas'tan karate şampiyonasında çifte derece
Antalya'da düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'na katılan Manyas Belediyespor sporcuları, 5 binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği organizasyonda bir Türkiye şampiyonluğu ve bir üçüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
Antalya'da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Türkiye Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası'nda Manyas Belediyespor karate takımı sporcuları önemli başarılara imza attı. 59 ilden 468 kulüp ve 5 bin 130 sporcunun katıldığı şampiyonada Manyas ekibi, bir şampiyonluk ve bir üçüncülük elde etti.
Şampiyonada kata dalında mücadele eden Özen Egemen Efe Er Türkiye şampiyonu olurken, kumite dalında 47 kiloda yarışan Ceydanur Mira Ören ise üçüncü olarak kürsüye çıkma başarısı gösterdi.
Elde edilen derecelerle birlikte iki sporcunun da milli takıma seçildiği bildirildi. Sporcuların Mayıs ayında düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceği öğrenildi.
Antrenörler Cenk Dere ve Emrehan Egen, aldıkları davet üzerine önümüzdeki hafta 7 sporcu ile özel bir turnuvaya katılacaklarını belirterek, asıl hedeflerinin Balkan Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu ifade etti.
Öte yandan şampiyon sporcu Özen Egemen Efe Er ile üçüncü olan Ceydanur Mira Ören, antrenörleri ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kudret Egen ile birlikte Manyas Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ve Belediye Başkanı Ahmet Duru'yu ziyaret etti.İHA

Of'un Dünya Kupası gururu

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı

03.04.2026 10:27:00 / Güncelleme: 03.04.2026 10:33:07
İhlas Haber Ajansı
Of'un Dünya Kupası gururu
Of'un Dünya Kupası gururu
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı. Ay-yıldızlıların 2002 ve 2026 yıllarında Dünya Kupası bileti aldığı dönemlerde görev yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlarının Oflu olması ilçede sevince neden oldu.

2002 yılında Haluk Ulusoy ve 2026 yılında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun federasyon başkanlığı dönemlerinde gelen Dünya Kupası katılımları, özellikle Haluk Ulusoy ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Of ilçesinden olması nedeniyle ilçede ayrı bir anlam kazandı.

İhsan Hacıbektaşoğlu: "Bu başarılar tesadüf değil"



Oflu vatandaş İhsan Hacıbektaşoğlu ise A Milli Takım'ın başarısını değerlendirerek "Milli Takım'ın dünya kupasına katılmasına mutlu oldum. Gençlerimizin böyle başarılı olması ve böyle zor bir süreci başarıyla tamamlaması bizim açımızdan çok önemli. Ülkemiz adına mutluluk verici bir durum. Ülke olarak böyle mutlu anlara ihtiyacımız var. Trabzon farklı bir coğrafya, Of da bunun içinde yer alıyor. Of'un tabi bir özelliği de çok girişimci olması. Of insanının da atılgan ve gözü kara bir yapısı var. Böyle olunca başarılar da geliyor. Bunu ben çok normal karşılıyorum" dedi.

Ömer Saral: "24 yıl sonra gelen gurur Of'ta katlandı"

Ömer Saral, "24 yıl sonra tekrar dünya kupasına katılmak bizim için son derece gurur verici bir olay. Federasyon başkanlarının Oflu olmaları ilginç bir olay. Oflular olarak her alanda olduğumuz için bu durum da ayrıca gurur verici. Of olarak futbola ayrı bir sempatimiz var tabiki de. A Milli Futbol takımımızdan beklentim mümkünse final oynamaları. Milli takımda Karadeniz furyası var. Karadeniz ağırlığı da futbolda olmalı" dedi.

Yılmaz Koçbıyıkoğlu: "Oflular Türk futboluna damga vurdu"



Yılmaz Koçbıyıkoğlu ise, "A Milli Takımın dünya kupasına katılması gururdan başka bir şey düşündürmedi bana. Geçmişte üçüncülüğümüz var, bana onu hatırlattı. Demek ki o nesil devam ediyor. Ne mutlu bize. Federasyon başkanlarının Oflu olması tesadüf eseri gibi görünebilir ama ağırlıklı olarak Of insanın her konuda duyarlı olmasından kaynaklanır. Oflular Türk futboluna damga vurmuştur. Bu takımla, bu hocayla, bu ruhla en az üçüncülük bekliyorum. Milli takımda Doğu Karadenizli oyuncuların ağırlıklı olmasının sebebi yapısıyla azmiyle, hırsıyla alakalı. Tabiatın bize vermiş olduğu bir özellik bu. İnsanımız da bunu iyi kullanmaya çalışıyor elinden geldiğince de başarılı oluyor" ifadelerini kullandı.

Baki Türkel: "Oflu olmak ayrıcalıktır"



Baki Türkel de, "Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandığımız akşam güzel duygular yaşadım. Tabi TFF'nin başında Oflu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun olması da ayrı bir gurur verici olay. Kendisi Of'un büyüklüğünü hissettirdi dünyaya. Oflu olmak ayrıcalıktır. İlçe olarak küçük olabiliriz ama geniş bir kitleye sahibiz. Gelinen bu nokta bizim için bir gurur kaynağı oldu. Hacıosmanoğlu buralı, bu durum hem kendisini hem de Of'un değerini daha da yükseltti. Bu bölgenin insanı hırslı olduğu için iyi yerlere geliyorlar. Buranın insanının temel özelliği azimli, hırslı ve başarılı olması" diye konuştu.

Of'un gözü Dünya Kupası'nda

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'nda göstereceği performans, Of ilçesinde büyük bir heyecanla bekleniyor. İlçe halkı, 2002'de elde edilen tarihi başarının ardından bu kez daha büyük bir hedefe ulaşılacağına inanıyor. Ay-yıldızlıların Dünya Kupası'nda önemli bir başarı elde etmesi halinde, Of'taki gururun daha da büyümesi bekleniyor.

A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı

01.04.2026 21:57:00
İhlas Haber Ajansı
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Takım, FIFA sıralamasında son 9 yılın zirvesinde
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etmesinin ardından FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Kosova Milli Futbol Takımı'nı mağlup ederek 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı. Bu sonuçla birlikte ay-yıldızlılar, FIFA dünya sıralamasında 3 basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Ayrıca milliler, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki rakiplerinden ve turnuvanın ev sahiplerinden Amerika Birleşik Devletleri, bin 673 puanla sıralamada bir basamak düşerek 16. sırada yer aldı. Bin 580 puanlı Avustralya'nın 27 ve bin 503 puanlı Paraguay'ın 40. sıradaki yerleri ise değişmedi.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde dün akşam Kosova'yı 1-0 mağlup ederek, 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanan ve tarih yazan A Millî Takımımız, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından bugün açıklanan Nisan ayı sıralamasında üç basamak yükselerek 22. sıraya yerleşti.

Bin 599 puana ulaşan Ay-Yıldızlılar, böylelikle FIFA sıralamasında son 9 yılın en iyi derecesini elde etti. Türkiye, son olarak 4 Mayıs 2017 tarihinde açıklanan FIFA sıralamasında 22. basamakta yer almıştı."

Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu

Kıtalar arası play-off finallerini kazanan Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Irak, 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 23. Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etti

01.04.2026 11:53:00
AA
Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu
Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu
Kıtalar arası play-off finallerini kazanan Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Irak, 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 23. Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etti.

Play-off finalinde Demokratik Kongo Cumhuriyeti, normal süresi 0-0 sona eren maçın 100. dakikasında Axel Tuanzebe'nin attığı golle Jamaika'yı 1-0 mağlup ederek 1974'ten bu yana ilk kez turnuvaya gitme başarısını gösterdi.

Irak ise 10. dakikada Ali Al-Hamadi ve 53. dakikada Aymen Hussein'in golleriyle Bolivya'yı 2-1 yenerek Dünya Kupası biletini alan 48. ve son takım oldu.

Avrupa Elemeleri'nde play-off turu final maçlarının ardından Türkiye'nin yanı sıra İsveç, Çekya ve Bosna Hersek, Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etmişti.

Tarihte ilk kez 48 takımla düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda gruplar şöyle oluştu:

A Grubu: Meksika, Güney Afrika, Güney Kore, Çekya

B Grubu: Kanada, Bosna-Hersek, Katar, İsviçre

C Grubu: Brezilya, Fas, Haiti, İskoçya

D Grubu: ABD, Paraguay, Avustralya, Türkiye

E Grubu: Almanya, Curaçao, Fildişi Sahili, Ekvador

F Grubu: Hollanda, Japonya, İsveç, Tunus

G Grubu: Belçika, Mısır, İran, Yeni Zelanda

H Grubu: İspanya, Yeşil Burun Adaları, Suudi Arabistan, Uruguay

I Grubu: Fransa, Senegal, Irak, Norveç

J Grubu: Arjantin, Cezayir, Avusturya, Ürdün

K Grubu: Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Özbekistan, Kolombiya

L Grubu: İngiltere, Hırvatistan, Gana, Panama.

Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı

Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı

01.04.2026 11:51:00
AA
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı.

Organizasyonun ön eleme turunda 0-0'ın rövanşında Mauritius'a konuk olan Somali, penaltılara giden mücadelede rakibine 4-2 üstünlük kurdu.

Somali, bu başarıyla Kenya, Uganda ve Tanzanya'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek AFCON 2027'nin eleme sürecinde bir üst tura geçme hakkı kazandı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, milli takımın elde ettiği başarı dolayısıyla tebrik mesajı yayımlayarak, bunun ülke futbol tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.

Mahmud, oyuncular, teknik heyet ve tüm futbol camiasını ortaya koydukları azim ve kararlılık dolayısıyla takdir ederek, elde edilen başarının Somali halkı için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Milli Takımı yurda döndü

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Kosova galibiyeti sonrası yurda döndü. 24 yıl aradan sonra Türkiye, Dünya Kupası'na girmeye hak kazandı

01.04.2026 11:16:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takımı yurda döndü
Milli Takımı yurda döndü
Türkiye A Milli Futbol Takımı, Kosova galibiyeti sonrası yurda döndü. 24 yıl aradan sonra Türkiye, Dünya Kupası'na girmeye hak kazandı. Duygularını paylaşan Hakan Çalhanoğlu "Başardığımız için çok mutluyum. Ülkemizi mutlu ettiğimiz çok gururluyum. Artık 24 yıl sonra başardığımız için çok gururluyum" dedi.

A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu final maçında Kosova ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Millilerimiz, Kerem Aktürkoğlu'nun golü ile Dünya Kupası'na 24 yıl aradan sonra girmeye hak kazandı. İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminaline inen milliler kapıda coşkuyla ve tebriklerle karşılandı.

Kaptan Hakan Çalhanoğlu duygularını paylaşarak, "Başardığımız için çok mutluyum. Ülkemizi mutlu ettiğimiz çok gururluyum. Artık 24 yıl sonra başardığımız için çok gururluyum" dedi.

Tarih 24 yıl sonra tecelli etti


 
A Milli Futbol Takımı, Kosova'yı 1-0 yenerek 2026 Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı.

31.03.2026 23:44:00 / Güncelleme: 31.03.2026 23:56:15
Haber Merkezi
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti

 
 
Türkiye, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Kosova'yı deplasmanda 1-0 yenerek Dünya Kupası vizesi aldı.

 
10. dakikada Kosova savunmasının uzaklaştırmak istediği top Hakan Çalhanoğlu'nda kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda defansın müdahale ettiği meşin yuvarlağı ceza sahası içi sol çaprazında alan Kenan Yıldız yakın mesafeden vurdu, savunmanın ayak koyduğu top direğin hemen üzerinden kornere gitti.

 
 
27. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Orkun Kökçü bekletmeden kaleyi düşündü. Bu futbolcunun sert şutunda, top az farkla direğin yanından auta çıktı.
 
29. dakikada Kosova gole yaklaştı. Savunmadan atılan uzun pasta ceza yayı önünde topla buluşan Asllani'nin sert şutunda, Uğurcan'ın müdahale ettiği top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.
 
33. dakikada savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Kenan Yıldız rakibinden sıyrılıp ceza sahası içi son çizgisine indi. Bu futbolcunun kale sahası önüne ortasında Kerem Aktürkoğlu düzeltip vurdu, defans son anda araya girerek gole engel oldu.


 
53. dakikada Türkiye öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahasına girip penaltı noktası üzerine pasını aktardı. Bu noktaya hareketlenen Orkun'un vuruşunda, savunmaya çarpan top kaleye yönelirken geriden gelen Kerem Aktürkoğlu dokunarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
 
63. dakikada Türkiye etkili geldi. Arda Güler'in pasında sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahası içine girip rakibinden sıyrıldı. Bu futbolcunun sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Muric uzanarak gole engel oldu.
 
81. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı top Muslija'da kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından düzeltip vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
 
87. dakikada Zhegrova'nın getirdiği meşin yuvarlağa savunma müdahale ederken top ceza sahası önündeki Asllani'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda, Uğurcan son anda uzanarak topu kornere yolladı.


 
Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle maçı 1-0 kazanan A Milli Futbol Takımı, 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Montella: ‘Elimizden gelen her şeyi yapacağız’

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde deplasmanda Kosova ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Montella, uzun süredir bekledikleri hayali gerçekleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi

31.03.2026 11:31:00
AA
Montella: ‘Elimizden gelen her şeyi yapacağız’
Montella: ‘Elimizden gelen her şeyi yapacağız’
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde deplasmanda Kosova ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Montella, uzun süredir bekledikleri hayali gerçekleştirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Fadil Vokrri Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vincenzo Montella, sözlerine görevde olduğu 2,5 seneyi özetleyerek başladı.

Kalbinden geçenleri söylediğini dile getiren İtalyan çalıştırıcı, 2,5 senede yaşananlarda önceliğin futbolcular olduğunun altını çizdi.

Yarınki maç öncesinde bunları söylemenin daha iyi olduğunu dile getiren Montella, "Çünkü yarın yoğun duygular yaşayacağım için yorgun olabilirim. Futbolcularımız için ilk düşüncem, onlar tabiri caizse gerçek adamlar. Gerçek adamlar olarak ellerinden gelen her şeyin en iyisini yaptılar." ifadelerini kullandı.

Çok zor bir dönemde göreve geldiğinin altını çizen Montella, şöyle devam etti:



"İlk maçımızı çok önemli bir takıma oynadık. Belki de kendi tarihi boyunca evinde kaybetmemiş Hırvatistan'ı yendik. Sonrasında bu oyuncular o başarıyla birlikte bana her zaman her şeylerini verdiler, mücadeleyi bırakmadılar. Hep birlikte savaşan bir grup oldular. Formalarının arkasında sadece kendi isimlerinin değil büyük Türk halkının, çocukların isminin yazdığının bilinciyle hareket ettiler. Bu büyük milleti temsil ettiklerinin her zaman farkındalar.

Buraya geldiğimden beri bu ülkenin bana kendilerinden birisi gibi hissettirmelerini her zaman kalbimde taşıyorum. Bu sevgiye karşılık vermek için her zaman gururla, tutkuyla ve alçak gönüllülükle mücadele ettim. Bu güzel göreve geldiğimden bu yana başkanımızın desteğini her zaman hissettim. Resmi maçlarda en yüksek galibiyet yüzdesiyle tarihe geçtiysek bu hem oyuncuların hem de yöneticilerin bana verdiği destek sayesindedir.

Bugün Avrupa'da ve dünyada hem oyun hem de sonuçlar açısından saygı duyulan bir milli takım haline geldik. Avrupa Şampiyonası'na lider olarak katılmamız, Uluslar A Ligi'nde yükselmemiz, FIFA sıralamasında 42.'likten 25. sıraya çıkmamız beni yüzde 110 Türk gibi hissettirdi. Herkese teşekkür etmek istiyorum. Özellikle oyuncuları kendi evlatlarım, kardeşlerim gibi hissediyorum. Başkanımız bir baba gibi hep başımızda.

Yarın birbirimiz için savaşarak, uzun zamandır beklediğimiz hayali gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Futbolculardan bahsederken sadece burada olanlar değil, daha önce bizimle olanlar, sakatlıktan ve başka sebeplerden dolayı bizimle olamayanlardan da bahsediyorum. Yarın sonuç ne olursa olsun, onlara karşı olan güvenimiz ve düşüncelerimiz hiçbir zaman değişmeyecek. Onları hiçbir şeye değişmem."

"Gerçekten Türk gibi hissediyorum"

Vincenzo Montella, bugüne kadar yapılan yolculuk adına final maçını Türkiye'de oynamak istediklerini ancak kuranın kendilerini Kosova'ya getirdiğini belirtti.

Kendileri için bunun bahane olmayacağını ve sahanın boyutlarının her yerde aynı olduğunu dile getiren Montella, zeminin durumunun de iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Final maçına kadar olan yolculukta futbolcuların muazzam işlere imza attığının altını çizen İtalyan çalıştırıcı, "Ortaya koydukları yürekleriyle herkesi bayrağımızın altında birleştirdiklerini gördük. Mesajım şu olacak, kafanız rahat şekilde oynayın. Kendi özelliklerinizi kullandığınızda neleri yaptığınızı hepimiz gördük. Yüreğimizle o mücadeleyi ortaya koyduğumuzda her türlü hedefe açık olduğumuzu biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılması durumunda ABD, Paraguay ve Avustralya'yla aynı grupta olacağının hatırlatılması üzerine konuşan Montella, "Rakiplerimize bakmadım. Kiminle nasıl oynayacağımızı şu anda düşünmüyorum. ABD, Avustralya ve Paraguay'a karşı ne yapacağız diye hiç düşünmedim. Kampta ABD ile oynadığımızda bile rakip olarak bakmamıştık. Konsantrasyonumuz tamamen yarın için. Cuma günü Paraguay'ın Yunanistan'da bir maçı vardı ama ekibimizden kimseyi maçı izlemesi için yollamadık." ifadelerini kullandı.

Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi

İngiliz ekibi Cardiff City'nin, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davası, Fransa Mahkemesi tarafından reddedildi.

31.03.2026 11:24:00
AA
Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi
Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi
İngiliz ekibi Cardiff City'nin, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davası, Fransa Mahkemesi tarafından reddedildi.


Nantes Ticaret Mahkemesi, 3. Lig'de mücadele eden İngiliz temsilcisi tarafından Mayıs 2023'te başlatılan ve Cardiff City ile Nantes'ı karşı karşıya getiren hukuki ve mali ihtilafta kararını açıkladı.

Mahkeme, Cardiff City'nin Arjantinli futbolcu Sala'nın kulübü Premier Lig'de tutabileceği iddiasıyla, gelir kaybı ve diğer zararlar için talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davasını reddetti.

Mahkeme ayrıca Nantes'ın uğradığı manevi zararlar ile yasal masraflar için Cardiff City'nin yaklaşık 400.000 sterlin ödemesine karar verdi.

Nantes'tan Cardiff City'ye transfer olan 28 yaşındaki Sala ve pilot David Ibbotson, 21 Ocak 2019 gecesi uçaklarının Manş Denizi'ne düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. İki gün boyunca büyük heyecana sahne olan organizasyonda dereceye giren sporcular ödüllendirildi

30.03.2026 12:23:00
İhlas Haber Ajansı
Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı
Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. İki gün boyunca büyük heyecana sahne olan organizasyonda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Trabzon Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyon, iki gün boyunca büyük heyecana ve çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Şampiyonanın son gününde farklı kilo kategorilerinde dereceye giren sporcular belli oldu. Erkekler 81 kilo kategorisinde Mustafa Beyazıt Yıldırım birinciliği elde ederken, Settar Karaca ikinci oldu. Bu kategoride Yunus Emre Aktaş ile Yunus Yazgan üçüncülüğü paylaştı. Erkekler 90 kilo kategorisinde Abdulmalik Reshiev birinci olurken, Fatih Dursun ikinci sırada yer aldı, Atilla Dinç ve Abdulkadir Afşin ise üçüncü oldu. Erkekler 100 kilo kategorisinde Mehmet Kısa birinciliğe uzanırken, Recep Sarıkaya ikinci, Alperen Kondi ile Berke Şensoy üçüncü sırayı paylaştı.
Kadınlar kategorilerinde de kıyasıya rekabet yaşandı. 63 kilo kategorisinde Sevim Margaret Bilen birinci, Hilal Akyıldız ikinci olurken, Rümeysa Hatice Kılıçkaya ile Rüya Ceylan üçüncülüğü paylaştı. 70 kilo kategorisinde İklima Önkol birinci, Ceren Aydoğan ikinci, Gülnaz Cingiz ile Işıl Sinem Aydın üçüncü oldu. 78 kilo kategorisinde ise Ceylan Kocabey birincilik kürsüsüne çıkarken, Ela Naz Yahşi ikinci oldu; Hira Nur Turgut ile Kevser Dilbirliği üçüncülüğü paylaştı.İHA
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.