logo
06 HAZİRAN 2026

İşte Aziz Yıldırım'ın adayı! Fenerbahçe'ye efsane ikili

Fenerbahçe'de bu yaz (Sadettin Saran isterse) olmadı gelecek yaz (olağan kongre olmak zorunda) mutlak bir seçim olacak... sarı-lacivertlilerin yeni başkanı belli olacak. Ali Koç aday değil. Sadettin Saran için de işler iyi gitmiyor. Aziz Yıldırım ise kendini artık "ombudsman" olarak konumlandırıyor. Ancak bir de hayali var: Genç Başkan. Yıldırım'ın ve camianın pek çok kesiminin düşüncesi ise Batuhan Özdemir'in başkan, Ahmet Özokur'un ise AŞ'nin başındaki isim olduğu bir yapı

21.04.2026 11:52:00 / Güncelleme: 21.04.2026 11:58:19
Haber Merkezi
İşte Aziz Yıldırım'ın adayı! Fenerbahçe'ye efsane ikili
İşte Aziz Yıldırım'ın adayı! Fenerbahçe'ye efsane ikili
Efsane başkan Aziz Yıldırım belki de ilk kez isim vermeden de olsa ilk seçimde (bu yaz olağanüstü, olmazsa gelecek yaz olağan seçimde) kimi destekleyeceğini açık etti. Daha önce, "herkes kendine gelsin, herkes Fenerbahçe'ye sahip çıksın. Fenerbahçe için hepinizin taşın altına elini sokmasını istiyorum. O yüzden gençler bir araya gelmeli vizyon koymalı. O yüzden beni bırakın" diyen Yıldırım bu kez daha net konuştu.






AZİZ YILDIRIM SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ

- Artık gençlerin elini taşın altına koyma zamanı geldi... hangi genç çıkar, projesinden bahseder ve ben de Fenerbahçe için iyi olacağına kanaat getirirsem ona oy veririm.

Yıldırım'ın bu açıklaması camia içinde iki adayı işaret ettiği şeklinde yorumlandı. Bu isimlerin; 1980 doğumlu Sabri Ülker'in torunu ve Murat Ülker'in yeğeni Ahmet Özokur ile 1976 doğumlu Limak Holding'in kurucusu Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan Özdemir olduğu iddia edildi.






İKİSİ DE BAŞKAN YILDIRIM'IN YANINDAYDI

Hem Özokur hem de Özdemir; Ali Koç'a karşı aday olduğu son seçimde Aziz Yıldırım'ın listesindeydi. 1907 Fenerbahçe Derneği üyesi olan Özdemir geçmişte Türkiye Basketbol Federasyonu yönetiminde de yer aldı. Babası Nihat Özdemir'in ardından ailede Fenerbahçe ile en yakından ilgilenen isim.

Özokur ise Fenerbahçe'nin EuroLeague'i ilk kazandığı dönemde efsane koç Zeljko Obradovic'in göreve getirilmesinde aktif rol oynayan bir isimdi.






BATUHAN ÖZDEMİR DAHA YAKIN
 
Doğrudan "adayım" demese de 1907 Fenerbahçe Derneği ve yönetimlerdeki aktifliğiyle Özdemir, Özokur'a oranla daha hazır bir profil çiziyor. Camia içinde de Batuhan Özdemir'in "çatı aday" veya güçlü bir başkan adayı olabileceği konuşuluyor.
 
Özokur ise hiç bir dönemde başkan adaylığı sinyali vermedi.... ancak "başkan belirleyici" veya "mali destekleyici" olarak camiada kalmaya devam edecek.
 
Aziz Yıldırım'ın böyle bir hayali var mıdır bilinmez ama camia içinde bir grup Batuhan Özdemir'in başkan, Ahmet Özokur'un da AŞ'nin başında yönetici olacağı bir sistem hayalleri var.

Gece 1’de milli maç var

2026 Dünya Kupası öncesindeki ikinci ve son hazırlık maçında 7 Haziran'da TSİ 01.00'de Miami'de Venezuela ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 651'inci müsabakaya çıkacak

06.06.2026 12:27:00
AA
Gece 1’de milli maç var
Gece 1’de milli maç var
2026 Dünya Kupası öncesindeki ikinci ve son hazırlık maçında 7 Haziran'da TSİ 01.00'de Miami'de Venezuela ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 651'inci müsabakaya çıkacak.

Türkiye, 103 yıllık tarihinde 362'si resmi, 288'i özel toplam 650 maç oynayıp 1'i hükmen 258 galibiyet, 151 beraberlik, 241 yenilgi yaşadı.



Ay-yıldızlılar, 279'u deplasmanda, 281'i Türkiye'de, 90'ı tarafsız sahadaki maçlarda, 3'ü hükmen galibiyet sonucunda 901 gol attı, kalesinde 926 gol gördü.

Bugüne kadar 92 ülke takımıyla karşılaşan milliler, 650 müsabakanın 564'ünü Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 25'ini Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

Milliler, 650 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan özel maç, 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Ay-yıldızlı ekibin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç ise söz konusu tarihte bu ülkenin UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Vincenzo Montella yönetiminde 33'üncü mücadele



Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 33'üncü sınavını Kuzey Makedonya karşısında verecek.

İtalyan teknik adamla 24'ü resmi, 8'i özel 32 maça çıkan milliler, 19 galibiyet, 8 mağlubiyet, 5 beraberlik yaşadı. Bu müsabakalarda rakip fileleri 59 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde 41 gole engel olamadı.

Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır


 
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçında 7 Haziran Pazar günü, Miami'de Venezuela ile karşılaşacak.
Inter Miami FC Stadı'nda 7 Haziran Pazar günü oynanacak karşılaşma bu gece TSİ 01.00'de başlayacak

06.06.2026 09:43:00
Haber Merkezi'AA
 Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır
 Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçında 7 Haziran Pazar günü, Miami'de Venezuela ile karşılaşacak.
Florida'daki Inter Miami FC Stadı'nda oynanacak maç, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de başlayacak.

Venezuela ile ilk maç

Türkiye, Güney Amerika ülkesi Venezuela ile tarihinde ilk kez mücadele edecek.
Ay-yıldızlı ekip, Venezuela maçının ardından ABD'deki ana kamp merkezi Arizona Mesa'ya geçecek. Türkiye, Dünya Kupası'nda gruptaki ilk maçında 14 Haziran'da Avustralya ile karşı karşıya gelecek.
Milliler, İstanbul'da oynadığı ilk hazırlık karşılaşamasında Kuzey Makedonya'yı 4-0 mağlup etti.

İki eksik var

A Milli Takım'da Venezuela maçı öncesinde 2 eksik bulunuyor. Ferdi Kadıoğlu ve Kenan Yıldız, milli takımın dünya kupası öncesi son hazırlık maçında forma giyemeyecek.

Aday kadro

Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen 26 kişilik aday kadroda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Yedekte üç isim var

Kadroda yer almayan Muhammed Şengezer, Aral Şimşir ve Demir Ege Tıknaz, Dünya Kupası talimatlarının takımların ilk maçlarından önce (kaleciler için turnuva boyunca) sakatlık durumunda oyuncu değişikliğine izin vermesi nedeniyle hazırda beklemek üzere ABD'deki kafilede yer alıyor.

Erman Toroğlu beraat etti

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada Toroğlu "Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum" dedi. Kararını açıklayan hakim Toroğlu'nun beraatine hükmetti

05.06.2026 14:20:00 / Güncelleme: 05.06.2026 14:20:50
İhlas Haber Ajansı
Erman Toroğlu beraat etti
Erman Toroğlu beraat etti
Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmaya başlandı.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Erman Toroğlu ile avukatı Ezgi Toroğlu katıldı. Duruşmada müşteki avukatı da hazır bulundu.

"Ben neden burada olduğumu anlayamadım"

Erman Toroğlu duruşmada "Ortalama gelirim 600-700 bin. Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum. Bende bilmiyorum, herkes merak ediyor o 'sakın ha' ne bilmiyorum. Hala 'sakın ha' ne bilmiyorum" dedi.

Toroğlu savunmasının devamında "Futbol Federasyonu Başkanı herhangi bir yalanlamada bulunmamıştır, şikayetçi olmamıştır. Futbol Federasyonu Başkanı bana mesaj attı. 'Erman Hocam, seni seviyorum. Mağdur olmanı istemiyorum. Bunu gerektiği zaman açıklayacağım' dedi. Bunu da burada ilk defa açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

Avukatı ise Erman Toroğlu'nun beraatini istedi.

Ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan hakim ise Erman Toroğlu'nun beraatine karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki", Erman Toroğlu ise "şüpheli" olarak yer aldı. İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında bir görüşme gerçekleştiği ve bu görüşmede bazı başlıkların ele alındığı yönündeki açıklamalarının soruşturma konusu yapıldığı belirtildi. Savcılık, bu ifadelerin kamu düzeniyle ilgili olarak gerçeğe aykırı bilgi niteliği taşıdığı, kamu kurumlarına olan güveni zedeleyebileceği ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasına yol açabileceği değerlendirmesini yaptı. İddianamede ayrıca, Toroğlu'nun söz konusu beyanlarıyla toplumda endişe, korku veya panik oluşmasına neden olmayı amaçladığı, ifadelerin geniş kitlelere ulaşabilir nitelikte olması sebebiyle de "aleniyet" şartının gerçekleştiği ifade edildi. Toroğlu'nun, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep 

Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı

Al-Nassr ile sözleşme yenileme görüşmeleri tıkanan ve Suudi Arabistan macerasını sonlandırma kararı alan dünyaca ünlü Hırvat orta saha oyuncusu Marcelo Brozović, menajerine Avrupa'ya dönüş talimatı verdi. Beşiktaş fırsatı değerlendirmek için devreye girdi. Jorge Jesus'un ayrılığı ve kulüpteki taktiksel değişimlerin ardından boşa çıkan 31 yaşındaki tecrübeli yıldız, 30 Haziran itibarıyla bonservisini eline alıyor

05.06.2026 12:22:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmaya çalışan Beşiktaş'ın gündemine, Suudi Arabistan'dan ayrılması gündemde olan Marcelo Brozović geldi.

Al-Midan Al-Riyadi gazetesinin haberine göre; Al-Nassr, iki taraf arasında yürütülen sözleşme yenileme görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine Brozović ile yolları ayırma kararı aldı.






JESUS GİDİNCE ORTADA KALDI

Gelen bilgilere göre, taraflar arasındaki yeni sözleşme müzakereleri tamamen durmuş vaziyette. Bu ayrılık kararında kulüpteki taktiksel değişikliklerin yanı sıra, teknik direktör Jorge Jesus'un ayrılması gibi kritik faktörlerin de büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz sezon Al-Nassr orta sahasının merkezinde adeta bir maestro görevi gören ve takımın en kilit ismi olan 31 yaşındaki futbolcu, yaşanan bu gelişmelerin ardından rotayı yeniden eski kıtaya çevirdi.






30 HAZİRAN'DA SERBEST OYUNCU

Suudi Arabistan macerasını noktalamaya hazırlanan Hırvat yıldızın, Avrupa'ya geri dönmek istediği ve menajerine mevcut yaz transfer döneminde gelebilecek uygun teklifleri değerlendirmesi için tam yetki verdiği öğrenildi.






Beşiktaş'ın iştahını kabartan en önemli detay ise oyuncunun sözleşme durumu. Brozović'in Al-Nassr ile olan kontratı resmi olarak 30 Haziran'da sona eriyor.

Bu tarihten itibaren deneyimli orta saha, herhangi bir kulübe bonservis bedeli olmaksızın, serbest oyuncu statüsünde imza atabilecek.

Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız

Serkan Reçber’in ardından efsane teknik adam Sergen Yalçın’ın da Amedspor’un başına geçeceği iddiası futbol dünyasını sarsarken, dev operasyonun transfer listesi de sızdı. Beşiktaş’ın scouting hafızasını Diyarbakır’a taşıyan Reçber’in, Yalçın’ın onayıyla dünya yıldızları Yann Sommer ve Stefan de Vrij’in yanı sıra Türk futbolunun önemli isimleri Cengiz Ünder ve Gökhan Sazdağı'nı da Güneydoğu ekibine kazandırmak için düğmeye bastığı ileri sürüldü

05.06.2026 12:11:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor, Türk futbolunun en sansasyonel operasyonlarından birine imza atmaya hazırlanıyor. Beşiktaş'taki görevinden ayrılır ayrılmaz Diyarbakır ekibine imza atan Sportif Direktör Serkan Reçber'in, siyah-beyazlı kulübün tüm transfer hafızasını ve scouting listesini Amedspor'a taşıdığı iddia ediliyordu. Kulislerde ise teknik direktörlük koltuğu için Sergen Yalçın'ın adı geçiyor.






VİZYON PROJESİ OLACAK GİBİ

Yalçın'ın isteği doğrultusunda önden giderek Amedspor'un sportif direktörlüğünü üstlenen Reçber, dünya çapındaki yıldızlar ve gelecek vaat eden potansiyelli gençlerden oluşan o meşhur listeyi devreye soktu. Hazırlanan bu vizyon projenin ve transferlerin gerçekleşmesi halinde, Sergen Yalçın da projenin başına geçmek için resmi imzayı atacak.






4 YILDIZ BİRDEN AMEDSPOR'A

Serkan Reçber'in Beşiktaş döneminden beri yakından takip ettiği ve siyah-beyazlıların transfer masasında olan dünyaca ünlü isimlerin, Sergen Yalçın hamlesiyle birlikte Amedspor'a kazandırılacağı ileri sürüldü.

İşte Amedspor'un radarına girdiği iddia edilen o isimler:

- Yann Sommer
- Stefan de Vrij
- Cengiz Ünder
- Gökhan Sazdağı






TRANSFER ŞOVUNA SAHNE OLABİLİR

Beşiktaş'ın scouting hafızasını tamamen Amedspor'un hizmetine sunan Serkan Reçber'in, Sergen Yalçın'ın "evet" demesini sağlayacak rüya gibi bir kadro kurmak için şimdiden düğmeye bastığı belirtiliyor. Diyarbakır ekibinin Süper Lig'deki ilk sezonunda nasıl bir transfer şovu yapacağı şimdiden merak konusu.

Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak

Anayasa Mahkemesi’nin TFF hukuk kurullarını iptal etmesinin ardından Türk futbolunda tarihi bir kriz patlak verdi 

05.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak
Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TFF hukuk kurullarını "bağımsız değil" diyerek iptal etmesinin ardından Türk futbolunda tarihi bir kriz patlak verdi. Fenerbahçe'nin başında olduğu dönemde aldığı cezalara itiraz eden dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, TFF'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet etti. AİHM'in başvuruyu kabul edip Türkiye'den savunma istemesi, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun uyardığı "Milli Takım ve kulüplerin Avrupa'dan men edilmesi, transfer sisteminin kapatılması" gibi felaket senaryolarının fitilini ateşledi.






Türk futbolu, tarihinin en büyük uluslararası yaptırım kriziyle karşı karşıya... Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TFF hukuk kurullarının bağımsız olmadığı gerekçesiyle verdiği iptal kararının yankıları sürerken, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho'nun Strasbourg'dan (AİHM) başlattığı hukuk taarruzu, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun uyardığı "felaket senaryolarını" gerçeğe dönüştürmek üzere.






TÜRKİYE'DEN SAVUNMA İSTENECEK

Mourinho'nun açtığı dava, AYM'nin içeride verdiği "TFF kurulları bağımsız değildir" tescilini uluslararası arenaya taşıyarak FIFA ve UEFA'nın Türkiye'ye tarihi cezalar vermesinin önünü açabilir.

İddialara göre Mourinho'nun "İfade özgürlüğüm ihlal edildi, TFF kurulları bağımsız ve tarafsız değil, gerekçeli karar bile bana tebliğ edilmedi" diyerek yaptığı başvuru AİHM tarafından kabul edilebilir bulundu. Türkiye'den resmi savunma istendi. Mourinho gibi dünya çapında bir markanın bu hamlesi, spot ışıklarını tamamen Türk futbolunun yönetim krizine çevirebilir.






KURULLAR TARAFSIZ OLMAMAKLA SUÇLANIYORDU

Mourinho'nun AİHM'deki haklılık payını, bizzat Türkiye'nin en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesi tescilledi. AYM, TFF Kanunu'nda yer alan Tahkim, PFDK ve UÇK gibi kurulların atanma yöntemini Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Gerekçe ise tam da Mourinho'nun iddia ettiği şey:

- Bu kurulların üyelerini TFF Yönetim Kurulu atıyor, dolayısıyla bağımsız ve tarafsız değiller.






HACIOSMANOĞLU'NUN KORKTUĞU BAŞINA GELEBİLİR

AYM'nin bu kararı ile Mourinho'nun AİHM başvurusu yan yana geldiğinde, TFF'nin uluslararası hukuk karşısında savunma yapacak alanı neredeyse kalmadı.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, AYM'nin gerekçeli raporundaki teknik ifadelerin dış dünyaya sızmasından büyük endişe duyuyordu. AA'ya yaptığı açıklamada, "Oradaki raporda çok atıflar var. Onlardan UEFA ve FIFA'nın haberi olursa bizi uzun süre askıya alırlar. TFF özerktir, UEFA ve FIFA'ya bağlıdır" diyerek tehlikenin büyüklüğünü itiraf etmişti.






FIFA'DAN 4 CEZA GÜNDEME GELEBİLİR

Ancak Mourinho'nun AİHM davasıyla birlikte, Hacıosmanoğlu'nun saklamaya çalıştığı bu yapısal sorun artık tüm dünyanın gözü önüne serildi. UEFA ve FIFA'nın bu durumdan "haberdar olmama" ihtimali tamamen ortadan kalktı.

FIFA ve UEFA statülerine göre, ulusal federasyonların devletten ve yargıdan bağımsız, "tam özerk" olması şarttır. Mourinho'nun davası "üçüncü taraf müdahalesi" veya "özerkliğin kaybı" olarak değerlendirilirse kapıdaki cezalar şunlar:






- A Milli Takımımızın uluslararası turnuvalardan (Dünya Kupası, EURO 2028) men edilmesi ve üyeliğin askıya alınması.

- Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi devlerin Avrupa kupalarından (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi) çıkarılması.

- Uluslararası transfer sisteminin (TMS) kapatılarak kulüplerin yurt dışından oyuncu getirmesinin tamamen engellenmesi.

- UEFA ve FIFA'dan gelen milyonlarca Euro'luk gelirlerin durdurulması.






MOURINHO SÜREC SIKINTI OLABİLİR

TFF yönetimi, Mourinho'nun AİHM'de açtığı bu büyük gediği kapatmak ve FIFA'nın "dış müdahale" argümanını boşa çıkarmak için Haziran ayındaki Mali Genel Kurul'da acil bir tüzük değişikliğine gitmeyi planlıyor.

Kurulların artık atamayla değil, seçimle göreve gelmesi sağlanarak Türk futbolu uçurumun kenarından döndürülmeye çalışılacak. Ancak o zamana kadar Mourinho'nun başlattığı bu süreç, Türk futbolunun canını çok ciddi şekilde yakmaya aday görünüyor.

Luis Suarez Fenerbahçe'den maaş almasa da olur! Böyle bonus görülmedi

Hakan Safi yılın transfer bombasını patlatmak için düğmeye bastı. Kolombiyalı golcü Luis Suarez için reddedilmesi imkansız bir teklif hazırlandı

05.06.2026 11:40:00 / Güncelleme: 05.06.2026 11:41:17
Haber Merkezi
Luis Suarez Fenerbahçe'den maaş almasa da olur! Böyle bonus görülmedi
Luis Suarez Fenerbahçe'den maaş almasa da olur! Böyle bonus görülmedi
Hakan Safi yılın transfer bombasını patlatmak için düğmeye bastı. Sporting'in 28 yaşındaki Kolombiyalı golcüsü Luis Suarez için reddedilmesi imkansız bir teklif hazırlandı. Portekiz ekibinde yıllık 2.5 milyon Euro kazanan yıldız oyuncuya Fenerbahçe'de tam 7.5 milyon Euro garanti maaş teklif edilirken, performansa dayalı bonus sözleşmesi dudak uçuklattı. Atacağı her 5 gol için ekstra 500 bin Euro (gol başına 100 bin Euro) alacak olan Suárez, 20 gol barajını aşması, gol kralı olması ve sarı-lacivertli ekiple Şampiyonlar Ligi vizesi alması durumunda milyonlarca Euro'luk ekstra primlerin sahibi olacak.






Fenerbahçe'de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi, Luis Suarez adını resmen açıkladı. Portekiz'in dünyaca ünlü spor gazetesi A Bola'nın manşetlerine taşınan habere göre; Hakan Safi'nin temsilcileri, Sporting forması giyen 28 yaşındaki Kolombiyalı golcü Luis Suárez'in menajerleriyle anlaşmaya vardı.






MAAŞINI FENERBAHÇE'DE 3'E KATLAYACAK

Mali açıdan reddedilmesi neredeyse imkansız bir teklifle masaya oturan Hakan Safi yönetimi, Kolombiyalı milli oyuncuya 4. yıl opsiyonlu, toplamda 3+1 yıllık bir sözleşme sundu. Sporting'de yıllık 2.5 milyon Euro kazanan Suárez'e, Fenerbahçe'ye imza atması durumunda tam 7.5 milyon Euro garanti maaş teklif etti.






İNANILMAZ BONUS MADDELERİ VAR

Fenerbahçe başkan adayı Safi'nin teklifi sadece garanti ücretle sınırlı değil. Oyuncunun motivasyonunu zirvede tutmak için hazırlanan bonus maddeleri ise dudak uçuklatan cinsten:






- 5 Gol Atarsa: 500 bin Euro
- 10 Gol Atarsa: 1 milyon Euro
- 20 Gol Atarsa: 2 milyon Euro
- Gol Kralı Olursa: 1 milyon Euro ekstra prim
- Şampiyonlar Ligi Lig Aşamasına Katılım: 1 milyon Euro ekstra prim






40 MİLYON EURO'DAN AŞAĞISI ZOR

28 yaşındaki golcünün Sporting ile olan mevcut sözleşmesinde 80 milyon Euro'luk bir serbest kalma bedeli bulunuyor. Portekiz kulübünün ise bu transfer için kapıyı 40 milyon Euro'dan açtığı ve bu rakamın altına kesinlikle inmeyi düşünmediği gelen bilgiler arasında.






ABOLA'NIN YORUMU DİKKAT ÇEKİCİ

A Bola'nın yorumu ise çok ilgi çekici:

- İstanbul'dan gelen bu devasa mali teklif oyuncunun dikkatinden kaçmadı. Transfer henüz başlangıç aşamasında olsa ve kulüpler arası bonservis pazarlıklarına bağlı olsa da, Luis Suárez bu teklifi ekonomik açıdan göz ardı edilmesi imkansız bir fırsat olarak görüyor.





Milli taekwondoculardan 13 madalya

Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı

05.06.2026 11:37:00
İhlas Haber Ajansı
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Grand Prix Müsabakaları İtalya'nın Roma, 11. Başkanlık Kupası ise Almanya'nın Nürnberg şehrinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.



7 Haziran'a kadar sürecek organizasyonların ilk gününde milli sporcular 4 altın, 2 gümüş ve 7 bronz olmak üzere 13 madalya elde etti. Para Taekwondo Grand Prix Müsabakaları'nda sporcular 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 5 madalya kazandı. Erkekler 63 kiloda Mahmut Bozteke altın madalya, kadınlar 52 kiloda Meryem Betül Çavdar ise gümüş madalyayı boyunlarına taktı. Erkekler 58 kiloda Ali Can Özcan ile kadınlar 47 kiloda Nurcihan Ekinci Gül ve 57 kiloda Gamze Özcan bronz madalyanın sahibi oldu.



11. WT Başkanlık Kupası'nın ilk gününde ise taekwondocular büyükler kategorisinde 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 8 madalyanın sahibi oldu.



Kadınlar 53 kiloda Merve Dinçel Kavurat, erkekler 58 kiloda Enes Kaplan ve +87 kiloda Hüseyin Berat Demircioğlu altın madalya kazanırken, kadınlar 49 kiloda Zeynep Taşkın gümüş madalya elde etti. 49 kiloda Emine Gögebakan ve 73 kiloda Kardelen Demir ile erkekler 58 kiloda Furkan Ubeyde Çamoğlu ile 63 kiloda Hamza Osman Aydoğan bronz madalya elde etti.

Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak

05.06.2026 11:30:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak.

FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında çalışmalarını ABD'de sürdüren A Milli Futbol Takımı, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de Inter Miami FC Stadyumu'nda son hazırlık maçında Venezuela ile mücadele edecek.
Milliler, ilk hazırlık karşılaşmasında İstanbul'da Kuzey Makedonya'yı 4-0'lık skorla mağlup etti. Ay-yıldızlılar, Venezuela müsabakasının ardından Dünya Kupası'ndaki ana kamp merkezi olan Arizona Mesa'ya geçecek.

Venezuela ile ilk kez



A Milli Futbol Takımı, Venezuela ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. FIFA dünya sıralamasında 49. basamakta bulunan Venezuela, Dünya Kupası'nda yer almıyor. Güney Amerika ekibinin teknik direktörlüğünü ise Oswaldo Viscarrondo yapıyor.

Millilerin 651. müsabakası

Milliler, 362'si resmi, 288'i özel toplam 650 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1'i hükmen olmak üzere 258 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 151 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, oynadığı müsabakalarda 901 gol kaydederken, kalesinde ise 926 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 33. maçında

Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nın başında 24'ü resmi, 8'si de özel olmak üzere 32 maça çıktı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 19 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen Dünya Kupası kadrosu şöyle:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor

Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan "Listemizde" diyerek fitili ateşledi 

05.06.2026 11:20:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan canlı yayında "Listemizde" diyerek fitili ateşledi! Girona formasıyla İspanya'yı sallayan ve sıra dışı hayat hikayesiyle dikkat çeken Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov için bordo-mavili kurmaylar operasyona başladı. İsrail doğumlu süper solak Trabzonspor'a imza atacak mı?..






Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefleyen ve transfer pazarında fırtına gibi esen Trabzonspor teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda rotayı İspanya'ya kırdı. Başkan Ertuğrul Doğan'dan camiayı heyecanlandıran çok net bir transfer itirafı geldi. İspanya'da Girona forması giyen Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov, bordo-mavili ekibin resmen listesinde!






BABASI ESKİ BİR KALECİ

Doğan, taraftara müjdeleri peş peşe sıralarken Ukraynalı kanat oyuncusu hakkında ilk kez bu kadar açık konuştu.

Trabzonspor'un radarına giren 28 yaşındaki yıldız oyuncunun yeşil sahaların dışındaki hayat hikayesi ise oldukça dikkat çekici. Ukrayna milli takımının en önemli figürlerinden biri olan Tsygankov, aslında İsrail doğumlu.






NAHARİYA KENTİNDE DOĞDU

Eski bir kaleci olan babası Vitaliy Tsygankov'un 90'lı yılların ortasında İsrail liginde forma giymesi nedeniyle 1997 yılında İsrail'in Nahariya kentinde dünyaya gelen Viktor, çocukluğunun ilk yıllarını burada geçirdi. Daha sonra ailesiyle Ukrayna'ya dönen ve Dinamo Kiev altyapısında yetişen yıldız oyuncu, hem hızı hem de teknik kapasitesiyle Avrupa'nın elit kanat oyuncuları arasında gösteriliyor.






GIRONA DÜŞÜNCE UMUT DOĞDU

Girona'nın düşmesiyle takımdan ayrılmaya sıcak bakan Tsygankov için Trabzonspor yönetimi elini çabuk tutmak istiyor. Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Transfer sezonu resmi olarak açılmadı ama biz hızlı gidiyoruz. Önümüzdeki hafta 8-9 transferi bulacağız" açıklaması, Tsygankov operasyonunun da çok uzak olmayan bir tarihte netleşebileceğinin sinyalini verdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.